Hirdetés
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Bleach: Rebirth of Souls - Középpontban Shinji Hirako
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackV
őstag
Na hát Dobson természetesen kifakadt. Egyébként szerintem nincs igaza, igenis hatalmas felelősség ha ő mond valamit.
"Ha ez igaz, akkor történelmet írunk. Bíróság tárgyalhatja Magyarországon büntetőeljárás keretében a pro és kontra tudományos bizonyítékokat egy (bármely) gyógyszer esetében? Vajon hogyan....? Mintha veszélyben lenne a tudományos véleménynyilvánítási szabadság. Beperelünk minden kutatót és minden szaklapot és egyebet, amely leközöl, referál adott gyógyszerre kedvezőtlen vizsgálatokat vagy ilyenekre hivatkozik? A nemzetközi orvostudomány képviselőnek felét azonnal bíróság elé kellene hurcolni. A szaklapok ugyanis tele vannak egymásnak ellentmondó eredményekkel. Itt valami bizarr rémálom kezdődik.Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet szerint olyan cikkek jelentek meg az interneten, amelyek akadályozták a koronavírus-járvány elleni védekezést.Rémhírterjesztés bűntettének megalapozott gyanúja miatt tett feljelentést az Országos Gyógyszerészeti- és Élelmezés-egészségügyi Intézet. A szervezet szerint 2021 decembere és 2022 januárja között különböző internetes médiumokban félrevezető állításokat tartalmazó cikkek jelentek meg a favipiravir hatóanyagú gyógyszerekről."A cikkekben közölt állítások a favipiravir hatóanyagú gyógyszerek hatásosságát kérdőjelezik meg, melynek következtében a koronavírus járvány elleni védekezés eredményességét is akadályozhatják, és alkalmasak lehetnek arra, hogy a betegek bizalma a gyógyszerekben és a gyógyszer által kiváltott gyógyhatásban megrendüljön" – fogalmaztak a közleményben, anélkül, hogy egyetlen ilyen hírt idéznének.A hatóság álláspontja szerint – az Infektológiai Szakmai Kollégium állásfoglalását is figyelembe véve – megfelelő klinikai evidenciákon és irodalmi adatokon alapulva a favipiravir hatóanyagú gyógyszerek alkalmasak arra, hogy a Covid–19 megbetegedésben "segítsék a vírus terjedésének megakadályozását, ezáltal lehetővé téve a betegség súlyosbodásának megakadályozását és elősegítve az betegek mihamarabbi gyógyulását". -
BlackV
őstag
válasz Ringman #56298 üzenetére
De itt meg nem azt vizsgálták amire való és a medián 37 év volt csak.
Conclusion
In this clinical trial, favipiravir therapy in mild COVID-19 patients did not reduce the time to viral clearance within 15 days of starting the treatment.Szerk.: okok vili én meg nem a faviért harcolok, igazából lekakkantanám, de télleg jó lenne tudni ér-e valamit ha muteromnak akarnák egyszer adni.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz BlackV #56297 üzenetére
nem is meggyőzésként írom, csak megpróbálom összeszedni, amit találok - pl ezt a trialt szaúd-arábiából
amúgy fent van a sciencedirecten is. [link]Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-
Ringman
nagyúr
válasz BlackV #56295 üzenetére
nemtom, csak rákerestem én is és ezt találtam, gondolom ez lehetett az egyik hivatkozott study
szerk:
még egy:
Efficacy of favipiravir in adults with mild COVID-19: a randomized, double-blind, multicenter, placebo-controlled trial clinical trial[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
BlackV
őstag
válasz Ringman #56291 üzenetére
Egyrészt preprint. Ez nagyon fontos gyógyszerek esetén, hogy lektorált legyen, nem T sejtekről meg B sejt evolúcióról beszélgetünk, hanem, hogy engedjük-e beadni a szüleinknek vagy sem. A nature meta 30%-ot hozott ki halál ellen.
Másrészt:
Funding
This work was supported by anonymous donors to Stanford University. The funders had no role in data collection, analysis, or the decision to publish.Miért kell az egyesült államokban egy japán gyógyszert vizsgálni, amikor van saját fejlesztésük is, és miért névtelen a finanszírozó?
(Egyébként azt én sem értem, hogy egy 3x oltott 19 éves lánynak mi a franckarikáért kell felírni élből itthon..)
[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
válasz bigdady #56288 üzenetére
Én úgy tudom, hogy nem kell maszk. Te szerintem egy régebbi hullámra gondolsz, mert volt olyan, amit te mondasz, hogy kellett az étterembe a maszk, és addig szabadott levenni, amíg ettél-ittál, aztán vissza kellett tenni. Akkoriban ment is a hülyéktől a cirkusz, hogy maszkban hogy lehet enni-inni... 2. vagy 3. hullámban volt.
A 4. hullám óta ez van, és nekem így is rémlik amikor visszajött a maszkhasználat, ahogy itt van leírva.
Becsapós lehet, hogy hol kell és hol nem, hogy van aki mondjuk felveszi oda is, ahova nem kötelező.
Én pont ez előtt nem sokkal futottam bele, hogy bementem még a maszkmentes időszakban (szerintem a 3. és 4. hullám között volt) az Interspar-ba maszk nélkül, de akkor már ott voltunk, hogy kezdett terjedni a vírus, és sokan felvették már, és ahogy mentem fel azon a mozgó szalagon, mindenki, aki jött lefele, maszkban volt... és rögtön azt gondoltam, hogy bakker, bevezették a kötelező maszkviselést, hogy a f...ba maradt ki nekem az infó, amikor szinte minden nap nagyjából naprakész vagyok, aztán felérve már láttam, hogy kb. minden 2.-on van/nincs.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz BlackV #56286 üzenetére
valami tanulmányt én is olvastam, ahol kb. kimutathatatlan volt az előnye a placebo csoporthoz képest. még abban sem vagyok biztos, hogy van egynél több, ami alapján azt mondták, hogy hatékony.
valamikor beleásom magam, most küzdünk a gyerekekkel. igazából kicsit el vagyok kenődve a kisebbik covid repetája miatt. ha ennyi idő alatt két variáns, akkor azért (akkor we are all f.cked), ha a régi és újra benyelte, azért (akkor nincs topon az immunrendszere)
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Ringman
nagyúr
válasz BlackV #56286 üzenetére
Conclusions
Our data do not support favipiravir use at commonly used doses in outpatients with uncomplicated COVID-19. Further research is needed to ascertain if higher doses of favipiravir are effective and safe for patients with COVID-19.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Dare2Live
félisten
"elso kozossegbe menes mindig ilyen, legyen az bolcsi, ovi."
Mi tényleg megúsztuk. Nem arról van szó nem folytaz orra, volt hőemelkedése amit amúgy ha nem vagyok kényes erre észre se veszünk hanem, hogy nem volt az 1hét otthon szívás, 1hét bölcsi, 1hét otthon szívás... horror.
@Rive
"Ez az egész 'kifogy a mutációs lehetőségekből' ötlet már akkor halott volt, amikor megszületett."Ez eléggé tényszerű. Kicsit sarkított pldaval. Vírusból soha nem lesz ámbráscet. Vaddisznoból, őzikéből lehet.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
Annyi mindennek neki lehetett volna menni. De tényleg.
Erre pont a favipírvették elő aminek a hatékonysága erősen kétséges sött... [link] vagy [link]Inkább Káslert kéne feljelengetni a pl nem is baj ha nincs rákszűrés monologja miatt.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
BlackV
őstag
Hogy is volt az a favi szar? Át kéne nézni még egyszer mink van.
Ez a portfolios cikk Dobsonra hivatkozik, Dobson pedig 3 komoly tanulmányra. Melyek azok?
Az egyik ez a Nature meta? Itt 30%-os hatékonyságot írnak és azt, hogy ez nem elegendő. De azért mégiscsak több, mint a semmi nem? Én bevallom nem igazán vagyok képben gyógyszerekben eddig nem annyira érdekeltek, de ez az ogyéi feljelentés azért durva."Transferred to ICU and adverse events were not statistically different between two groups. The mortality rate in the Favipiravir group was approximately 30% less than the control group, but this finding not statistically significant." Nature
"Japánban 2020 februárjától múlt év végéig folytak az államilag támogatott klinikai vizsgálatok a favipiravirt kifejlesztő, úgynevezett originátor cég, a Fujifilm gyógyszerével, az Avigannal, amelynek másolatai hazánkban is elérhetők – jegyzi meg Dobson. Bár a hivatalos japán hírből nem derül ki az ok, de szerinte az
vélhetően nem a sikeresség. Amennyiben most is kudarcot vallott a favipiravir, ez már a sorban a harmadik komoly tanulmány, amely blamázzsal végződik.
– zárta gondolatait a szakgyógyszerész."Hát nem tudom. Biztos, hogy nem csodaszer, de izé tényleg megjelent azért a piacon némi konkurencia az utóbbi időben..
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
Máshol is szigorítanak.
"A Forma–1 vezetősége nem szeretné, hogy egy Novak Djokovićéhoz hasonló helyzet alakuljon ki a sorozat újraindulásakor, ezért minden érintett számára kötelezővé tették az oltást, pilótáktól kezdve szerelőkön át a média képviselőiig bezárólag."
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
t72killer
titán
Ja, ezek már a magyarok által orrba-szájba fertőzött sportolótömegre számítanak
#56280: brutál. Hátigen, sajnos ha komolyan gondolják, hogy az omikront korlátozásokkal fogják meg, akkor az bizony kőkemény. És a jelek szerint komolyan gondolják + minden eszközük megvan hozzá. Eközben Kanadában pár Trumpista kamionostól országfelfordulás van és elszalad a miniszterelnök .
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
PuMbA
titán
De nem is mennek oda emberek, sorra mondják vissza az utukat. NBC, ESPN TV társaság is bejelentette, hogy nem megy oda tőlük senki, mert akkora a szigorúság, hogy azt senki se vállalja. Olyanok vannak, hogy éjfélkor rádkopognak és elvisznek 1 konténerbe, aztán ott dekkolhatsz egyedül: [link] Egy fals pozitív esetén is 3 napig el vagy zárva.
alázógyík: Mármint a közvetítő csapatokra gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
Ez a kép nem a kézilabda EB-n készült.
Ha érted, akkor már elavult.
-
Rive
veterán
válasz UberMutant #56272 üzenetére
...mivel jogászok és rendőrök döntik el a dolgot...
Bárha. De ez valszeg inkább politika lesz => politikusok fognak dönteni/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Ringman
nagyúr
válasz UberMutant #56272 üzenetére
nincs más megoldás, bele kell írni az alaptörvénybe, hogy a favi hatásos
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
UberMutant
őstag
válasz Chesterfield #56270 üzenetére
mivel jogászok és rendőrök döntik el a dolgot, nyilván nem tudományos , hanem jogszabály alapú döntés születik.
-
PuMbA
titán
Tudom. Olyan országok, ahol az oktatással és a közös jóléttel nem foglalkoznak, tehát a saját polgáraiba nem fektet, magával hozza ezt a dolgot, hogy folytani kell információt, ami viszont visszacsap ilyenkor Az a jó a világban, hogy minden visszaüt, semmilyen rossz döntés sincs következmények nélkül, csak idő kell hozzá. Sokszor több, mint egy emberéletnyi hossz.
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
...csak anno nem chemtrail volt a menő hanem egy csomó egyéb babona...
Ha valaki olvasta esetleg a 'Prágai temető'-t (abban a könyvben ~ a főszereplő az egyetlen kitalált személy) akkor lehet erről némi fogalma
De aztán ugye itthon rendszerváltás után egyből beindult: Nemere, Döniken, effélék.../// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
mpo
veterán
Favipiravirrel kapcsolatos rémhírek miatt feljelentést tett az OGYÉI.
„A cikkekben közölt állítások a favipiravir hatóanyagú gyógyszerek hatásosságát kérdőjelezik meg, melynek következtében a koronavírus járvány elleni védekezés eredményességét is akadályozhatják, és alkalmasak lehetnek arra, hogy a betegek bizalma a gyógyszerekben és a gyógyszer által kiváltott gyógyhatásban megrendüljön” – fogalmaztak a közleményben.
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
t72killer
titán
Tiszta levegő raktárkészlettel hogy álltok mostanában?
#56266: értemén, csak mi jön be az ablakon? Épp valami felgyújtott-Lőrincelt hulladékégető füstje, vagy a Tátrából átlengedező fenyőillat?
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
not so lucky szituáció van
a kisgyerekek meg majd megoldják good luck jeligére...
“enjoy a normal experience”Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
t72killer
titán
Egészen addig, amíg az egyik szerencsétlen könyökénél nincs vatta, és a menőmanó térítő rávesz, hogy laposföldezzen. Persze ez még akkor is igen alacsony mortalitású hobbi, az antivaxxerkedéssel ellentétben.
A covid egyébként jelen formájában egy igencsak lazítós pihepuha vírusocska, 95+%-ot életben hagyva nemigazán súlytott le keményen semmiféle baromságra, mint ahogy tette a középkorban a pestis. Viszont felmerül a kérdés a precedensjog országában: akkor is szabadon téríthetnek majd az antivaxxik, amikor a 30%-os kiadás "megembereli" magát, és antibaxik árváinak tízezreit kell majd nevelgetni társadalmi szinten?
#56249: kérdés még, hogy a BA.1 immunitás mennyire tompíthatja a BA.2 hatását? Ezek ugye egészen friss, 1-10 hetes időközzel bekövektező vírusrandik. IgM-ek, amik szélesebb spektrumúak az IgG-nél, még vannak, mindenféle trenírozott T és B sejt detto. Engem a fertőződés lehetősége is meglep, de komoly tételben fogadnék rá, hogy az ilyen rövid időn benyelt közeli rokon mutáns lefolyása enyhébb lesz. Máskülönben tényleg megölnénk a betegeket a covid-osztályon, ahol t+2hét elteltével bőven kap anyagot a szomszéd ágyra behozott friss betegtől... A kórházi delta-omikron keveredéstől mondjuk valóban tartottam.
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
"Erre tökéletes bizonyíték az, hogy a social media megjelenése előtt az ilyen marhaságokban, konteókban hívő emberek száma konvergált a nullához. Azóta viszont drasztikus emelkedést látunk, és ez tény sajnos."
Azert jo lenne erre valamilyen bizonyitek is. En nem feltetlenul gondolom, hogy igy lenne, de az teny, hogy mindenkeppen szem elott vannak jobban.I am having fun staying poor.
-
HÁZIGAZDA
válasz BlackV #56249 üzenetére
mondjuk pont azt, hogy a zsír új ba.2 okoz-e súlyosabb megbetegedéseket, annyira talán még nem tudhatja
viszont én tényleg kizártnak tartom, hogy 2,5 héten belül egy új variáns megfertőzzön valakit úgy, hogy van védelme az előző körből. vagy nincs védelme, vagy még ugyanaz a vírus van benne stb.
persze az, hogy én mit gondolok, hulla mindegy, mert hogy:
https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/scientists-alert-over-rising-cases-caused-by-omicron-cousin-ba2-2022-01-30/A critical question is whether people who were infected in the BA.1 wave will be protected from BA.2, said Dr. Egon Ozer, an infectious disease expert at Northwestern University Feinberg School of Medicine in Chicago.
That has been a concern in Denmark, where some places that saw high case counts of BA.1 infections were reporting rising cases of BA.2, Ozer said.
If prior BA.1 infection does not protect against BA.2, "this could be sort of a two-humped camel kind of wave," Ozer said. "It's too early to know if that will happen."
The good news, he said, is that vaccines and boosters still "keep people out of the hospital and keep people from dying."kétpúpú teve, b.szod
és a good news is, hogy a kisgyerekeken kívül mindenki be van oltva, a kisgyerekek meg majd megoldják good luck jeligére...
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz Dare2Live #56251 üzenetére
Kérdés meddig mutálódik ez a szar, mikor fut ki a mutációs lehetőségekből.
Ez az egész 'kifogy a mutációs lehetőségekből' ötlet már akkor halott volt, amikor megszületett.
Eddig R0=3-tól R0=9 az életképes skála. Ezen belül az aktuális R csak a vonatkozó átfertőzöttségtől függ. Ekkora tartalékkal ezer évig se fog kifutni a variációkból.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Dare2Live
félisten
válasz BlackV #56249 üzenetére
[link] Ilyen mennyiségű fertőzött mellett absz nem lenne meglepő ha jönne egy új alvariáns omikronból ami ellen a BA1 átetés nem védene.
Kérdés meddig mutálódik ez a szar, mikor fut ki a mutációs lehetőségekből. Főleg úgy hogy emberről állatra és viszont ugrál.szerk: harrari sapiens vonalát érdemes végigolvasni. Már a laposföld vonal miatt is.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
"attol valoszinuleg nem lesznek kevesebben laposfold-hivok,"
Abban egyetértek, hogy ettől _kevesebb_ lapos Föld hívő nem lesz, ugyanakkor _több sem_. A szabadon eresztett hülyeség a konteósok számnak növekedését indukálja! Erre tökéletes bizonyíték az, hogy a social media megjelenése előtt az ilyen marhaságokban, konteókban hívő emberek száma konvergált a nullához. Azóta viszont drasztikus emelkedést látunk, és ez tény sajnos.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
BlackV
őstag
Úgy látom nem csak Parciéknál aktuális a kérdés.
Dobson:
"Olvasói kérdés: újrafertőződhet-e az omikron újabban több helyütt (és az eddig leggyorsabban) terjedő BA.2 alvariánsával az, akit az eddig végigsöprő BA.1 alvariáns már megfertőzött?
Válasz: Tények még nem állnak rendelkezésre a megalapozott válaszhoz. Azonban a BA.2 variáns nem okoz súlyosabb megbetegedéseket." -
Vesa
veterán
Ez sajnos utópia, és bár igazad van több ponton, a gyakorlatban nem így működik jelenleg. Viszont megoldást a jelenben, a jelen helyzetre kell találni. Jelenleg emberek tömegeit nem oktatják rendesen az iskolában, tudatlanok, tájékozatlanok, és sokaknak a képességei sincsenek meg az elemző gondolkodáshoz. Ezzel a helyzettel kell valamit kezdeni most, és a megoldásra sajnos nincsenek évek, évtizedek.
-
Rive
veterán
A társadalomnak ugyan mi haszna származik abból, ha egyre több ember hiszi el, hogy a Föld lapos?
A tudomány sikereivel annyira sikerült kivattázni a társadalom tagjai körül a világot, hogy lényegében semmi hátránya sincs senkinek abból, ha abban hisz, hogy a föld lapos.
Ugyanakkor cool.
Vagy mi./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Vesa
veterán
Persze, de itt nem is erről van szó. A vakcinákkal kapcsolatban a -releváns- tudományos kommunikáció soha nem az volt, hogy ez egy vitán felül hibátlan megoldás. Hanem az, hogy az elérhető legjobb védekezési megoldás, főleg az élő vírussal történő találkozáshoz képest. Folyamatosan monitorozzák és tesztelik a megoldásokat, kutatják a témát. Hogy ebből a politikusok és néhány renitens "szakértő" milyen egyéb jelentéseket hordozó kommunikációt hozott ki, az nem keverendő össze ezzel.
Amiről itt szó van -és az általad idézett cikk is így említi-, az direkt az áltudományos -tehát konteós- infók tiltása, és tényleg nem érdeke a társadalomnak, hogy ezek széles körben terjedjenek.A tudomány a valóság költészete!
-
félisten
> A társadalomnak ugyan mi haszna származik abból, ha egyre több ember hiszi el, hogy a Föld lapos?
az allitas az, hogy ha betiltod azt, hogy lapos foldrol lehessen beszelni, attol valoszinuleg nem lesznek kevesebben laposfold-hivok, illetve osszessegeben nagyobb tarsadalmi karokat okoz, hogy lehet gondolatokat cenzurazni, mint konkretan a hulye gondolatok
(ez vonatkozik egyebkent a tulzott polkorrektsegre is peldaul)
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz t72killer #56239 üzenetére
Persze, a konteos csoportok fekete lyukak, de nem az a cel, hogy a sajat fegyverukkel harcoljunk ellenuk.
Olyat latott mar valaki, hogy egy mittudomen, X partban fanatikusan hivo embernek elmondta valaki mas, hogy 'te egy idiota birka vagy', es az illeto elgondolkodott, majd azt mondta, h 'hm, igazad van, mostantol mashogy gondolom'?
while (!sleep) sheep++;
-
PuMbA
titán
"A társadalomnak ugyan mi haszna származik abból, ha egyre több ember hiszi el, hogy a Föld lapos?"
Az oktatásban kéne megtanítani rendesen gondolkodni az embereket, hogy felnőttként gondolkozzanak összefüggésekben, mérlegeléssel. Aki pedig múltbéli pszichés sérülései miatt nagyon befolyásolható pár témakörben, annak pedig pszichológus ezt helyre tudja tenni, ha merne segítséget kérni vagy lenne rá támogatás. Ez a tiltás csak a tüneti kezelés Egy rendes oktatási rendszer, támogató intézkedések csodát tenne, csak már vagy 30 évvel ezelőtt el kellett volna kezdeni. Ezt az emberek előtti direkt információ eltakargatást meg lehet játszani, de a vége nagyon csúnya lesz, ahogy már most is látszanak baljós dolgok.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Ringman #56238 üzenetére
A PC, hülyéket-potyautasokat pátyolgató világ sajnos nem fenntartható. Az állami források a dolgozó rétegek elöregedése-fogyása miatt egyre szűkösebbek, kiadások éppen emiatt az elöregedés miatt egyre nagyobbak. Régebben könnyebben vitt a hátán pár idiótát a rendszer, mára ez luxussá vált. Meg kell lépni a szingapúri modellt, tetszik-nemtetszik...
-
félisten
Mar regebben volt szo errol, de a vakcinakkal kapcsolatban is ugy tunik, hogy a 'vakcina hibatlan, aki egyaltalan gondolkozik a felvetelen, az hulye'-jellegu kommunikacio kontraproduktiv osszessegeben. Tehat egy csomo bizonytalant inkabb arra tol el, hogy 'mi a feneert neznek engem hulyenek meg kisgyereknek, kapjatok be', es egy transzparensebb kommunikacio hatekonyabb lett volna.
while (!sleep) sheep++;
-
t72killer
titán
+kieg: és ha egy csak félig(!)konteós csoportban rá merek kérdezni, hogy mi az információ forrása, kitiltanak. Nem belekötök, csak annyit kérdeztem, hogy a bődületes baromság (konkrétan oltottak nem adhatnak vért a vöröskereszt szerint) mégis milyen hivatalos forrásból származik, ami nem egy x+1.FB videó.
-
Ringman
nagyúr
abban van valami, hogy a törlés miatt felerősödik az ellenállás, az antivaxxerek egy része amúgy is anti-establishment, egyfajta lázadás a rendszer ellen, hogy márpedignem (és előbb van a nem-nem-soha, után a körítés hozzá)
hogy ez hogy tud qanon szintre menni, na az megint egy érdekes kérdés.
-
Vesa
veterán
Mint írtam, a tiltás nem azok véleményén változtat, akiik már szektás szinten konteósok, hanem azokat védi, akik még nem dőltek be a marhaságoknak. Annak nincs jelentősége, hogy a mélyantivaxerben milyen folyamatokat indukál a tiltás, mert ő már menthetetlen. A többieket viszont meg kell védeni valahogy a butaságtól és erre az egyik lehetséges megoldás az álhírek, konteók, áltudományos marhaságok tiltása.
A társadalomnak ugyan mi haszna származik abból, ha egyre több ember hiszi el, hogy a Föld lapos?A tudomány a valóság költészete!
-
t72killer
titán
Dolgoztam benne, a miénk és a kollégáké 1:1-ben ment iparba, nem lótrágyának. Peer review nélküli cikkek irogatásával meg végképp nem b.sztuk az időnket. Ok, ez műszaki terület és kb félig céges finanszírozású csoport volt.
#56236: rakás diploma+doktori védést láttam, párat én magam vezettem át: a jelöltnek kőkeményen helyt kellett állnia a kritikával szemben - ahogy anno nekem is. Nem leakasztunk egy elméletet, átugrunk egy másikra aztán ha eltelik 5 perc, újra előzhúzzuk a bíráló által bullsh.t címkével ellátott tartalmat. Ez megvolt nemhogy az elsőéves BME-s laborokban, de a gimis szakkörökben is ahova jártam anno.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz t72killer #56231 üzenetére
Te lattal valamikor kutatointezetet kozelrol?
A tudomanyos modszer egy fantasztikus dolog, de jelenleg az akademiai szektor egy szarhalom (nagyreszt). A peer reviewed cikkek 95%-a horseshit.
> ha a tudósnak bizonyítani kell az állításait és bizonyos normákat kell betartania
nem kell bizonyitania, tevedsz -- bizonyos kiadvanyok megkovetelik a peer review-t -- lattal te mar peer review-t? csinaltal mar esetleg?
> laza topik is egy kész rémálom volt egy időben emiatt: szép logikusan végigvezetjük a tagnak a megoldást
nem tudom, h feltunt-e, de a tudomany megfigyelesekbol indul ki, aztan jon a logika; a megfigyeleseken szokott lenni a vita; tehat ha t72killer elkezd logikazni a prohardveren, az azert nem fog nagyot utni
while (!sleep) sheep++;
-
t72killer
titán
A mélykonteóssal ezen a szinten nem tudsz mit kezdeni, az vallásos. Viszont a vallás terjedését meg kell fogni, mivel az meg életveszélyes. Az antivaxxer-vallás nagyságrendekkel több halálos áldozatot követelt Európában és Észak-Amerikában 1 év alatt, mint az összes egyéb vallási fanatizmus, még akkor is, ha a szír és jemeni polgárháborút is ebbe számoljuk.
Az antivaxx tartalmak igen jelentős része egyébként kimerít pár büntető vagy minimum polgári jogi kategóriát: rágalmazás, hitelrontás, stb. Nem ritkán pénzügyi és/vagy politikai haszon a cél.
[ Szerkesztve ]
-
-
t72killer
titán
Nem értek vele egyet. Szűrők nélkül a 0 erőforrással teljes várrá kiépíthető konteók fényéves ELŐNYBE kerülnek.
Tipikus angol tory szemlélet egyébként: a kutató a saját társadalmi rétege (értelmiségi elit) státuszát akarja biztosítani. A saját gyerekeit és a hasonszőrű értelmiségi fiatalságot elit magániskolákba jártatják, +külön magántanárok gondoskodnak róla, hogy meglegyenek rendesen az alapok. A "plebs", akinek csak a közoktatás és két dolgozó mellett már csak az esti kanapéra lerogyás marad, összeszedi az infókat onnan, ahonnan az legnagyobb mennyiségben dől rá: ez a közösségi média. Utóbbi pedig manapság tömve van direkt megtévesztő tartalommal, ALIG található benne korrekt infó. Így a plebs gyereke marad lent, az elit marad fenn.
Szóval én az EGYENLŐSÉG híve vagyok: ha a tudósnak bizonyítani kell az állításait és bizonyos normákat kell betartania, akkor vonatkozzon ugyanez a tardra is. A laza topik is egy kész rémálom volt egy időben emiatt: szép logikusan végigvezetjük a tagnak a megoldást - erreföl visszajön 21.alkalommal ugyanazzal a millió platformon megcáfolt baromsággal. Az ilyet nemhogy bannolni kell, hanem pirossal áthúzni és ráírni, hogy hülye vagy b.zmeg, de nagyon, sipirc a sakktábláról a galambdúcba.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
Ha Allergodylt használsz, akkor tesztelésnél ezt vedd figyelembe, mert fals eredményt adhat a teszt. Ha jól emlékszem, a hatóanyag 8-10 órán át aktív, tehát ha befújtál és orros teszted van, akkor kellő időközzel mérj rá a befújást követően. Mert lehet, hogy az orrnyálkahártyáról kipucolta a vírust, de ettől még lehetsz Covidos egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
bopeti98
őstag
Nem védeni akarom, de tudtommal vendéglátó egységekben csak az ott dolgozóknak kell maszkot viselniük. A vendégeknek nem, akkor sem ha épp nem fogyasztanak.
[link]"a vendéglátó üzletekben pedig az ott dolgozóknak kötelező a maszkhasználat."
Bármelyik gyorsétterembe is bemész, ott sincs senkin maszk sorbaállás közben sem, max 1-2 emberen (meg persze a dolgozókon).
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
Nem olvastam végig az egészet, csak amit betettél, de nem tudom akkor mit tartanak megoldásnak? Valamit csinálni kell ezzel a jelenséggel. Ha hagyják terjedni a marhaságot, akkor egyre több embert érnek el vele. Itt nem az az érdekes, hogy a már beszippantott idióták tudománnyal szembeni averzióján változtat-e -mert nyilván nem fog-, hanem az, hogy az egyébként még normálisan gondolkodó emberek elméjét kell védeni attól, hogy ők is zombivá váljanak. Erre pedig teljesen jó megoldás, ha nem jön szembe a hülyeség minden sarkon.
Nyilván aki már eleve fogákony a konteókra, az addig süllyed a deep webre, amíg meg nem találja a maga álomvilágát osztókat, de a többieket legalább védi a konteók fősodrú médiából való kitiltása.A tudomány a valóság költészete!
-
t72killer
titán
válasz koncsik #56216 üzenetére
A Pasteur-intézet pl rajta van az ügyön, folyamatosan megy náluk ivermectin projekt.
Azt találták pl, hogy az engedélyezettnél sokkal magasabb (máj, mindenkárosítás...) koncentrációban ritkítja a vírusokat. Másik cikkben pedig állatkísérletekből kiderült, hogy nem ennyire túladagolva pl jó a covid során fellépő gyulladások ellen (erre mondjuk van más).Tehát a molekulában van potenciál, viszont meg kell találni a módját, hogy sokkal jobban hasznosuljon, mert egyelőre kb ott tartunk, mintha végbélkúppal akarnánk kötőhártyagyulladást orvosolni.
#56222: szuper. Valószínű szükség lesz VALAMENNYI hátország-védelemre is, de gyakran updatelt orrspray vakcinával komoly léptékben lehetne visszafogni a terjedést. További kérdés, hogy esetleg ezt a formulázást be lehetne-e vetni állatoknál, hogy ők se kapják el/terjesszék.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz t72killer #56219 üzenetére
[link]
Vaccines that reduce infection & disease are needed to combat the pandemic. Here, @tianyangmao @BenIsraelow et al. describe our new mucosal booster strategy, Prime and Spike, to induce such immunity via nasal delivery of unadjuvanted spike vaccineEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-
HÁZIGAZDA
válasz koncsik #56217 üzenetére
croup nem lesz mégegyszer, azt egy vírus egyszer triggereli, ráadásul lappangási időben jön, azzal nyit, utána jönnek a tünetek. ehhez képest ő pénteken már köhécselt, szombaton már rendesen köhögött.
-
t72killer
titán
válasz syberia #56202 üzenetére
ezeket le kellene fordítani konkrét adagokra, hogy az x mol = y mg mennyiség pl adható-e biztonságosan a betegnek.
Ezenkívül ugye annak az x mol hatóanyagnak ott kell elérhetőnek lenni, ahol a vírus tartózkodik, azaz a tablettás bevitel (legyen az iver, vagy a vastagabb profitért árult újabb cuccok) nem biztos, hogy szerencsés, az akció elég messze van az emésztőrendszertől.
Őszintén én nem csak az iverrel szemben vagyok szkeptikus, hanem a "bigpharma" utólag adott piruláival kapcsolatban is vannak fenntartásaim. Nem véletlenül szedik a Pfizer kék tabiját is akció ELŐTT .
Amin a táblázat elgondolkodtatott, hogy ezekre a molekulákra rá kéne ugrani ORRSPRAY és valamiféle maszk-illatosító(!) kivitelben. Ott ugyanis instant személyesen tudnának találkozni a vírussal, legjobban időzítve. A megeszem-megemésztem útvonal számomra igencsak kontraproduktívnak tűnik.
-
MODERÁTOR
Kitartás, szerintem itt a croup-os párhuzam miatt vagytok nehezebb helyzetben.
Simán lehet pozitív a teszt még 3 hét után is, akár tünetmentesen is a gyakorlati tapasztalatok szerint (akár PCR is)
Mihamarabbi további javulást és szövődménymentes teljes gyógyulást!Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
MODERÁTOR
válasz Jablocskov #56210 üzenetére
Sajnos a helyzet gyakorlatilag változatlan: "...it is still unclear if any of these activities will play a role in the prevention and treatment of the disease. The controlled clinical trials that are underway will reveal if these activities will translate into clinical efficacy." (Conclusion-ből)
Össze kell kapni magát iverkének, mert ha vészhelyzeti alkalmazási engedélyt kap(ott) valamelyik big f@&# gun (big pharma szer), amíg a WHO a vészhelyzetet nem oldja fel, jogdíj nélkül ráugorhatnak a generikus gyártók (is).Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Z.É.T.
őstag
Maradjon is így!
Ezt láttad egyébként? - két napja dobtam be. Akármilyen módon és mechanizmussal, de nem vagytok egyedül...
-
t72killer
titán
-
Dare2Live
félisten
101% megmarad, dont panic. Kicsiknél kb max akkor lehet baj ha súlyos pl immunologiai alapbetegsége van.
(Ezért is borult ki édesanya amikor nem tudta rádumálni a szteroidot szedő, auto immunos 15évesre mert ott állnak mellette a szülei, hogy de ők "egészségesen esznek". Persze bizt kedvéért szülők is oltatlanok.)Toljátok a szétfött kicsit sós rizst, max üres húsleves, vitamin és jobban lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Jablocskov
tag
válasz syberia #56202 üzenetére
Ez csak egy molekuladinamikai szimuláció számítógépen, nagyon messze van a valós körülmények között történő alkalmazástól.
Viszonylag friss összefoglaló az Ivermektin lehetséges hatásmechanizmusáról:The mechanisms of action of ivermectin against SARS-CoV-2—an extensive review
#56204 Ringman
US National Institutes of Health (ACTIV-6) [ClinicalTrials.gov Identifier: NCT04885530]
UK (PRINCIPLE) [ISRCTN registry: ISRCTN86534580]Egyelőre Ivermektin ügyben továbbra is Arkagyij Rajkint lehetne idézni: „Válámi ván, dé ném áz igázi”
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
na, elkezdett mosolyogni a kölyök, talán rövid távon megmarad , a hosszú táv az meg rövid távok sorozata
-
kolopele
nagyúr
Valami van pedig, mert én sem sokat javultam egy hét alatt, sőt már az orrdugulás miatt én sem nagyon érzek ízeket, szagokat, a torok probléma is változó, nejem meg lassan 3 hete van megint benne, és 3 napja még szarabbul van, már lázas is, a teszt viszont negatív. Valami nagy durvaság zajlik itt. Még a héten itthon marad mindenki, a gyerekek is, kaptak két hét ráadás téli szünetet.
-
-
syberia
veterán
Insights from a computational analysis of the SARS-CoV-2 Omicron variant: Host-pathogen interaction, pathogenicity and possible therapeutics
A COVID-19-es esetek megugrása miatt, miközben a világ megpróbál magához térni az előző két hullámtól, az Omicron további veszélyt jelent a hagyományos terápiás megközelítésekre. Az Omicron az ötödik aggályos variáns (VOC), amely több mint 10 mutációt tartalmaz a tüskefehérje receptor-kötő doménjében (RBD). Az Omicronra vonatkozó kiterjedt kutatások hiánya azonban felvetette az összefüggések megállapításának szükségességét, hogy strukturális összehasonlításokkal megértsük ezt a variánst. Itt értékeljük, korreláljuk és összehasonlítjuk genomiális szekvenciáit immuninformatikai megközelítéssel a tüskefehérje vad és mutáns RBD formáival, hogy megértsük epidemiológiai jellemzőit és a meglévő gyógyszerekre adott válaszokat a betegek jobb kezelése érdekében. Számítógépes elemzéseink betekintést nyújtottak az Omicron variáns infekciós és patogén útvonalaiba. Ezen túlmenően, bár az elemzés a dél-afrikai Omicron-változatot a magasan fertőző B.1.620 variánshoz hasonlónak ábrázolta, a kiemelkedő fehérjékben lévő mutációk feltételezhetően megváltoztatják a patogenitását. A dokkolási értékelések továbbá jelentős különbségeket mutattak ki a humán receptorokhoz, az ACE2-hez és az NRP1-hez való kötődési affinitásban. A meglévő kezeléseket hatástalanná tevő tulajdonságai miatt molekuláris dokkolási megközelítéssel értékeltük a gyógyszerek hatékonyságát az Omicronban kódolt célfehérjével szemben. A vizsgált gyógyszerek többsége hatékonynak bizonyult. A nirmatrelvir (Paxlovid), az MPro 13b és a Lopinavir fokozott hatékonyságot és hatásosságot mutatott, míg az Omicron ellen az Ivermektin mutatta a legjobb eredményt.
https://howbad.info/
-
Krinyo
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest