Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Steam topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
válasz Dare2Live #57498 üzenetére
azt a tüdőgyulladás elkerülése miatt szoktak felírni, omikronnál nem tudom mennyire indokolt.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Z.É.T.
őstag
'ztakva
-
-
Ezekiell
veterán
válasz #32839680 #57489 üzenetére
Baszki, ne haragudj, de nem olvastam a kommentet amire válaszoltál, csak a tiéd felületesen, és azt hittem urna mert még se néztem normalisan, mondom bazeg de morbid vagy..
Aludnom kellene vszeg
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Z.É.T.
őstag
Később tűnődöm majd egyet "hangosan".
erre átkattintottál anno?
-
daneel_hu
addikt
válasz Soulfly842 #57477 üzenetére
De biztos van, de miért nem mész ki a természetbe?
Vagy ennyi jó csaj van a teremben, mert akkor megértem. -
HÁZIGAZDA
válasz Z.É.T. #57487 üzenetére
mielőtt legyártjuk az elméleteket: ha ez így lenne, akkor két éven belül mindenki meghó. mert aki okostojás tudományos módon kivárta, hogy ő bizony először az xy variánssal fertőződjön meg, az ahhoz "rögzíti" magát és két év múlva ugyanúgy megborul az akkoritól. szóval tök mindegy, hogy az "eredeti" a vuhani, a delta vagy az omikron.
dobsony meg odafigyelhetne erre, mert ez igazi véres kard az antivaxxikáknak, hogy lám-lám, az oltás imprintel és onnantól véged. valahol a távolban elégedetten csettint egy syberia.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Z.É.T.
őstag
(tudom, hogy mótvá', most D. Szabolcs is hozta)
Majmokon nem bizonyult hatásosabb ellenanyagtermelés fokozónak a Moderna omikron-specifikus kísérleti vakcinája a már forgalomban lévőnél
Nyolc nem emberszabású majmot beoltottak 2 adag már forgalomban lévő 100 mikrogramm hatóanyagú Moderna vakcinával, majd kb. 9 hónappal később egyik csapat 50 mikrogramm szokásos, míg a másik 50 mikrogramm omikron-specifikus hatóanyagtartalmú vakcinát kapott emlékeztető oltásként. Ezután megfertőzték őket omikron variánssal.
A két adagos alapoltás után 9 hónappal az omikron elleni semlegesítő és kötő ellenanyagszintek a vérben és a légúti nyálkahártyában jelenősen lecsökkentek. Az emlékeztető oltás után az eredeti SARS-CoV2 vírus (WA1) elleni semlegesítő ellenanyagszintek helyreálltak, míg az omikron variáns elleniek emelkedtek a. Mindkét fajta emlékeztető oltás növelte a kereszt-reaktív B309 memóriasejtek számát, de csak a már forgalomban lévő oltás volt képes az eredeti vírustörzsre jellemző epitópokra specifikus B immunsejtek számának növelésére (az epitóp az antigénnek az a része, amit az immunrendszer sejtjei felismernek, és amihez az ellene termelt ellenanyag kötődik azért, hogy elpusztítsa). Az omikron fertőzés után mindkét emlékeztető oltás teljes védelmet biztosított a tüdőben, de korlátozott védelmet a felső légutakban.
A fentiekből adódóan az omikron-specifikus emlékeztető oltás nem feltétlenül biztosít fokozottabb védelmet, mint a már forgalomban lévő vakcina (1).
A fenti eredmények után látni kell az időközben zajló klinikai vizsgálatok eredményeit is majd, ha eljön az ideje.Amúgy a fenti eredmények beleillenek az úgynevezett antigén imprinting („eredeti antigén bűn” avagy original antigen sin) koncepciójába, amely alapján, ha az immunrendszer az eredetihez hasonló kórokozóval szembesül, akkor az immunmemória a korábbi kórokozóval szemben aktiválódik. Más szavakkal az omikron-specifikus vakcina a korábbi vírus variáns elleni választ erősíti.
Végül a Modernának már volt próbálkozása béta variáns oltással is, és az szintén hasonló eredményeket adott majmokon, majd embereken is (2).
Hivatkozás:
Matthew Gagne, Juan I. Moliva, Kathryn E et al.: Foulds1mRNA-1273 or mRNA-Omicron boost in vaccinated macaques elicits comparable B cell expansion, neutralizing antibodies and protection against Omicron. bioRxiv preprint doi: https://doi.org/10.1101/2022.02.03.479037https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2022.02.03.479037v1.full.pdf
[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Tavaly májusban kaptam az első, majd júniusban a második oltást. Viszont most nézem, az EESZT felületen csak az első látszódik.
Szóval nyilvánvalóan a másodiknál valami adminisztrációs baki lett.
Azt hol/hogy tudom megcsinálni, hogy a 2. oltáson kapott papír alapján látszódjon az az EESZT alkalmazásban is? És mindez vajon megugorható most vasárnapra?
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Z.É.T.
őstag
Nem mindig és nem mindenben értek egyet Dr. Mangó Gabival, de ez lehet hasznos valakinek, bemásolom:
"Hogyan kezelem az omikront?
Addig amíg nem lesz 4-5 napig magas láza valakinek, addig antibiotikumot nem adok.
Akik nem oltottak, ott ez a határ 2-3 nap.
Ha antibiotikum, akkor klaritromicin.
Makacs köhögésre, nem felszakadó, kínzó száraz három-öt-hét napig 2x100 mg budezonid hatóanyagú inhalatív szteroid. /ha az oxy esik 95 alá, akkor ezt emelni kell. Max 1200 mg.
C-vitamin, ha nincs vesekő, gyomorfájás 6000 mg 3-4 napig.
D-vitamin 3000 NE.
Szerves szelén reggel normál dózis, szerves cink este dupla kb.1 hétig.
Bélflórajavítás - refluxos tünetek és hosszú antibiotikum szedés után Protexin Candies Plus, egyéb esetben pl.Bio-kult, v Protexin balance.
Kb.3-4 hétig a tünetek megjelenését követöen este aszpirin protect 100 1x1, quamatel minivel 1x1, de csak akkor ha nem szednek vmi egyéb véralvadásra ható szert, és nem érzékeny rá a beteg, nem terhes, nem szoptat..../sokszor jelentkezik ritmuszavar, vérnyomásingadozás, keringési össze-visszaság, ezért/
Köptetőnek, lázcsillapítónak bármelyik.
Erős refluxos tünetek esetén bélflórajavítás és 3x2 borsmenta tea, parádi víz.
Galagonya virághajtásvég tea 1-2 teáskanál/nap, ha ingadozik a vérnyomás.
Alvászavarra melatonin 2 mg, max 6 mg/nap, este levendula tea, meleg fürdő, ami a mellkas-, izomfájdalmakra is nagyon jó, izomlazítókrémmel!
Oxygénszintmérés!
Odafigyelni az ÉLETBE való visszatérésre, nem azonnal kikelve az ágyból túlterhelni a szervezetet.
A fizikális vizsgálattal sokszor az omikron okozta tüdőgyulladás nem hallható, ezért ha gyanús a dolog, elhúzódó köhögés, 7.naptól visszatérő láz, stb., a mellkasrtg a biztos vizsgálati mód.
Figyelem!! Gyerekeknél sokszor van most tüszős mandulagyulladás, ami inkább márc, áprilisra jellemző, valszínű az enyhe tél ezt az időszakot most előbbre hozta. Mivel telemedicinális az ellátás, ezért a torokról készíts fotót és küldd el az orvosnak, ha gyanús a diagnózis.
Az omikron szerintem a hetedik nap után is még fertőz, és az oltottak is lehetnek kontaktok. Ugyan lassan ennek már semmi jelentősége, mert több fertőzött szaladgál odakint, mint van odahaza. Nagymamákat, nagypapákat ha lehet most pár hétig nem látogatni!
Nem tudom mikor tetőződik ez az xedik hullám, de nálunk most nagyon sokkkk az új fertőzött!
Vigyázzatok magatokra!
#drmangoigygyogyitom
#drmangocovidbetegseg" -
Soulfly842
addikt
válasz daneel_hu #57471 üzenetére
Miért? Egy 3500 m2-es terembe, ami kelet-mo talán legjobban felszerelt terme nincs bringa, vagy kocogás? ott nem lehet teljesértékűen regenerálódni?
Előtte folyamatosan jártam, vissza akarok térni folyamatosan óvatosan. bár most igaz, hogy süt a nap, szép az idő.
hidd el, elég volt, amikor múlt hét előtti hét vasárnapján belekezdtem egy lendületes edzésbe (akkor még azt hittem, hogy az oltás miatt voltak csak tüneteim pár napig előtte) és szabályosan megijedtem... le kellett ülnöm egy negyedórára, a szívem majd kiugrott, s döbbenten ültem, hogy mi a fene van (ezt követően két nappal később derült ki a pozitív teszt).
Akkor pulzust nem mértem, de a riadalom meg volt rendesen (korábban sose tapasztaltam ijet - ijedtségembe eszembe se jutott mérni egy pulzust) - még azon is aggódtam, hogy hogy vezetek haza; utólag megértettem a miértet -s hidd el, hogy egy ilyen élmény után kellőképpen óvatos leszek
Jól bedurvult így az influenza minden kontextusodban! De egyébként jogos, csak okosan, óvatosan!
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
javaslatodra 3 darab az
ezeket rendeltem (direkt több félét)Well Biotech Orawell COVID-19 antigén, nyalókás, egylépéses gyorsteszt – 1 db tesztkészlet (nyálból - nyalókás)
WESAIL COVID-19 antigén tesztkészlet otthoni felhasználásra 1 db tesztkészlet (orrlyuk
AmonMed COVID-19 antigén nyálteszt otthoni felhasználásra - 1 db tesztkészlet (nyálból - pálcikás)[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
HÁZIGAZDA
https://hvg.hu/tudomany/20220208_lopakodo_omikron_uj_alvarians_ba2_kimutatasa_pcr_teszt_neumann_labs
a gyorsteszt nem teszt, értem?
-
daneel_hu
addikt
válasz Soulfly842 #57465 üzenetére
"De akkor vissza a terembe edzeni. Csak óvatosba induljak nagyon?"
Terembe???
OMFG... ha tudsz menj ki a levegőre, egyre jobb az idő.
Kardió kell, nem súlyzós edzés.
Mondjuk bringa vagy kocogás.Amúgy szerintem érezni fogod mik a határok, de igen nem kell az elején túleröltetni.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz radi8tor #57469 üzenetére
nagyobbik fiam már rendben van, még enyhe hőemelkedés van minden nap, viszont ránézésre is olyan gyenge, hogy csak na... ahogy most kinéz, még jövő héten se lesz ebből suli, az úgy 3 hét mínusz egyben
-
-
Ringman
nagyúr
és ez az optimális eset, mert a covidnál lehet hónapok kellenek mire helyreáll a rendszer.
-
HÁZIGAZDA
válasz Soulfly842 #57465 üzenetére
értelemszerűen.
és mindenkit emlékeztetnék rá, hogy egy erősebb vírusfertőzés után hetek, mire az immunrendszer egy kicsit elrendezi magát. oké, hogy közben te már jól vagy, de lemész keménykedni, oszt hazamész egy influenzával mondjuk, ami ötször annyira megborít, mintha két héttel később kaptad volna el.
türelem!
-
HÁZIGAZDA
válasz Z.É.T. #57463 üzenetére
csak sosem tisztázzák, hogy ez mit jelent. mert oké, hogy egy korábbi variáns általi védelmet átlépi, ezt tudni lehetett az omikronról.
a kérdés az, hogy aki átment az omikronról, az elkapja-e újra egy hónappal később. az milyen szopó lenne már
-
Z.É.T.
őstag
A BA.1 => BA.2 tömeges újrázásban én sem, inkább csak érdekesség, tegnap este TV2, nem biztos, hogy szó szerint idézem:
"már olyan gyakori az újrafertőződés, hogy emiatt a kórházi számok is emelkednek"(a bullshit-faktort ignorálva is érdekes, ha már a kormány fióktévéje is ilyen módon kommunikálja)
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Nem úgy értettem. Keresztfertőzésben én sem hiszek. A BA.1 még nem ért el minden embert. A BA.2-nek erre nagyobb esélye lenne. Ha már domináns, akkor elért a BA.2 szinte mindenkit. Ha nem, akkor van esélye azokat is megfertőzni és ezért egy rövid emelkedés lenne várható, vagy legalábbis egy picit hosszabb lecsengés lehet.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Coyot
őstag
Jah a hozzá tartozó adatok: [link]
Eleinte egy ismerősöm csinálta az adatgyűjtést hozzá, aztán néha megkaptam tőlük, de redditet aktívkodnak ezügyben. Nagyából annyi,hogy egy ideálisan futó görbére illesztik az adatokat. Vizualizálja milyen szépen ül a görbére a modell. Igazából arra való, hogy jósolj egyet mint egy jó látóasszony.
[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
-
Sir Pocok
őstag
válasz Sir Pocok #57432 üzenetére
Új fertőzöttek: 7053 (a hétvégi napi átlaghoz képest -4185)
Új tesztek száma: 12 714 (a hétvégi napi átlaghoz képest -24 849)
Új halálos áldozatok száma: 94 (a hétvégi napi átlaghoz képest +18)
Kórházi ellátást igénylők száma: 5167 (az előző napi adathoz képest +248)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 176 (az előző napi adathoz képest +8)
Az első dózissal oltottak száma: 6 375 020 (az előző napi adathoz képest +727)
A második dózissal is beoltottak száma: 6 123 154 (az előző napi adathoz képest +2240)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 738 393 (az előző napi adathoz képest +3064)Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
senior tag
válasz Sir Pocok #57432 üzenetére
Trendek:
Új fertőzöttek száma: 7053, változás(1): -2369 (-25.1%) | elmúlt 7 napban összesen: 94788 (átlag: 13541.1), változás(2): -16937 (-15.2%) | incidencia: 2113.8
Új halálos áldozatok száma: 94, változás(1): +28 (+42.4%) | elmúlt 7 napban összesen: 598 (átlag: 85.4), változás(2): +145 (+32.0%) | incidencia: 10.8
Új mintavételek száma: 12714, változás(1): -5477 (-30.1%) | elmúlt 7 napban összesen: 243308 (átlag: 34758.3), változás(2): -33452 (-12.1%)
---
Kórházban: 5167, változás(1): +949 (+22.5%) | elmúlt 7 nap átlaga: 4693.2, változás(3): +1094.0 (+30.4%)
Lélegeztetőgépen: 176, változás(1): +7 (+4.1%) | elmúlt 7 nap átlaga: 167.6, változás(3): +10.6 (+6.8%)
Tesztpozitivitás: 55.47%, változás(1): +3.68% (+7.1%) | elmúlt 7 nap átlaga: 46.95%, változás(3): -0.60% (-1.3%)
---
változás(1) = napi adat az egy héttel korábbi napi adathoz képest
változás(2) = utolsó hét nap összege az előző hét nap összegéhez képest (növekedési faktor)
változás(3) = utolsó hét nap átlaga az előző hét nap átlagához képest
incidencia = százezer lakosra jutó esetszám az utolsó 14 napban''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
MODERÁTOR
NNK: megtorpant a koronavírus örökítőanyag-koncentrációjának emelkedése a szennyvizekben
Hogy a saját oldalukon miért nincs fent (csak a FB-on), nem tudomEladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Sped
aktív tag
válasz Csatravi #57440 üzenetére
1 millió protézissel együtt, izomátvágás nélkül Pécsen. Legalábbis 3 éve anyumnak ennyibe került. Államiba erre a típusú műtétre 4 éves várólista volt akkor, most ennél is rosszabb lehet a helyzet. Viszont a műtét utáni második napon már lépcsőzött, hihetetlen gyors volt a felépülés, ma már úgy mozog 65 évesen hogy senki meg nem mondja műtötték. Minden fillért megért, újjászületett. Megéri félretenni EÜ-re, államiba megpusztulsz.
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
Csatravi
senior tag
válasz fatal` #57442 üzenetére
Meg kellene kérdezni, az illetékeseket, hogy miért nem hajlandóak az állami kórházakban több műtétet lefinanszírozni úgy hogy eközben az állam hatalmas pénzeket tol a magán eü-be. Tök egyszerű kérdés de soha nem lesz rá válasz. Ugyanúgy ahogy arra sem hogy miért nem lehetett és mint kiderült, hogy továbbra sem lehet információt kapni a kórházi állapotokról.
[link][ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Csatravi #57440 üzenetére
Utána néztél,hogy az államiban mennyibe kerül. Ha a Tb odaadná a magán kórháznak azt az összeget amit kalkulál egy műtétre, a különbözetet , ha lenne, már nagyon sokan ki tudnák fizetni. Lehet lejjebb is mennének az árak hiszen a magán szféra mindíg jobb gazda. Csak nem ez a cél.
[ Szerkesztve ]
-
Coyot
őstag
Lassan a topic zárható lesz, nagyon izgalmas! [link]
Má' nem
-
daneel_hu
addikt
válasz Soulfly842 #57428 üzenetére
"Erre van valami vény nélküli gyógyszer/javallat? (a mozgáson kívül, mert most annyira nem merek így..)
Elfog ez múlni? Mennyi idő alatt?"Fokozatosan mozogni kell. Ahogy érzed...
De ha vársz a végtelenségig, akkor nehezen fog magától elmúlni.
Séta... majd egy kis kocogás ha bírod. -
Csatravi
senior tag
"A szembe szomszédom megjött a nyaralásból rá 2 hétre csípő protézis műtét. Csak pénz kérdése volt."
Nincs ezzel semmi probléma hisz úgy vág ki mellényzsebből mindenki ~ 2 milliót + protézis ára, hogy a szeme sem rebben. Aztán ha a másik gömbcsuklót is cserélni kell majd akkor vigyorogva megy már a kasszához hogy ennyikével megússza. -
-
pjen
félisten
-
Kékes525
félisten
Még mindig szarul vagyok. Nem tudom, hogy meddig húzhatom a klinikát, ha egyáltalán valahol fogadni tudnának. Egy kezelés lenne, ami esetleg használna. Ez a kardióverzió. Az első műtétem előtt csináltak, mert fibrilláltam és úgy nem tudják feltérképezni a fibrilációt kiváltó pontokat. Megpróbáltak elaltatni. Maszkot nyomtak az arcomra, hogy számoljak tízig. Számoltam tízig , semmi, nem aludtam el, szerintem nem is kábultam. 3x kardióverziót érzetem, persze lehet hogy több volt. Elképesztő volt a fájdalom. Üvölteni akartam, de addigra elmúlt, csak pillanatszerű volt, de akkor szörnyű. Megkérdezték, hogy hányra emlékszem, mondtam nekik, 3-ra, de nem tettek megjegyzést rá, ezért lehet hogy 3-nál is több volt.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
via eric topol [link]
-
Sir Pocok
őstag
2022.02.08.
7053/94
5167/176Részletek később.
[ Szerkesztve ]
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Ringman
nagyúr
válasz Soulfly842 #57428 üzenetére
nálam a nyugalmi pulzus visszaállásához több mint 1 hónap kellett.
-
-
Soulfly842
addikt
Ma reggel úgy ébredtem, hogy szinte zsibbadva fáj a két vállam, enyhébben a karom - mint kiderült ébredés után fél álomban úgy, hogy 2-3 perce keltem fel az ágyból 121 volt a pulzusom.
Minimális mozgással, pár dolgot hirtelen arrébb rakva ugyanúgy ugrál. most 95 körül van lenyugodva. de kevés mozgás után is ver a szíven rendesen.
Erre van valami vény nélküli gyógyszer/javallat? (a mozgáson kívül, mert most annyira nem merek így..)
Elfog ez múlni? Mennyi idő alatt?
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz IQfályter #57423 üzenetére
Hasonló molekulákat már forgalmaznak. A hadsereg sem tud másból, mint a meglévő ismeretekből kiindulni. Ezt a tudást pedig sokan ismerik. Úgyhogy sokan fejlesztenek hasonló molekulákat. Mikor lesz ebből ténylegesen hozzáférhető tabletta, azt nem tudom. A kormányoknak is az érdeke, mert nem elsősorban az életkort hosszabbítja meg, hanem a meglévő életet teszi elviselhetőbbé. Ezzel pedig rengeteg egészségügyi kiadást lehetne megspórolni.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
New York Deer Infected With Omicron, Study Finds
The researchers also found that one deer with Omicron already had a high level of antibodies to the virus, suggesting that it may have been previously infected. Omicron has proved able to evade some of the immune system’s defenses in humans. If it is similarly immune-evasive in deer, animals infected during earlier outbreaks may be vulnerable to reinfection.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz IQfályter #57419 üzenetére
Az még messze van. Különben ennél sokkal érdekesebb dolgokkal is kísérleteznek. [The U.S. Military Is Testing a Pill That Could Delay Aging]
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz IQfályter #57414 üzenetére
Épp előtted linkeltem egy cikket róla. Pont feletted. [link] Ide is beleteszem a linket.
[A universal vaccine to end COVID pandemics? It's in the Army's sights]
Ezekről sajnos kevés tanulmány van, mivel a hadsereg fejleszti.
-
Ringman
nagyúr
-
bigdady
nagyúr
Harmadik pfizerre hány napot kell várni mire hat? Van valahol tanulmány?
-
törölt tag
válasz IQfályter #57414 üzenetére
Phase I teszt kész, bíztató eredményekkel.
A universal vaccine to end COVID pandemics? It's in the Army's sights
-
Ringman
nagyúr
-
t72killer
titán
válasz rednifegnar #57402 üzenetére
Ez van. Hogy jó vagy rossz-e lehet vitatkozni, vége van a járványvédelemnek. Oltásokkal, sőt, bizonyos konstellációban korábbi áteséssel, egy közepesnél kicsit erősebb takonykór a dolog.
Ha viszont meg akarnánk fékezni, überbrutál lezárások kellenének: kb 0-12 közt semmilyen csoportos gyerekvigyázás/tevékenység (bölcsi-suli), afölött ffp3+gumikesztyűben mozgás, kőkemény regionális utazási korlátok. Azaz pl Csongrádból Bács-Kiskun megyébe csak külön engedéllyel, tesztekkel utazhatnál. Az r0=10 kb víruslabor szintű protokollt igényelne az egész országban. Ezt a gazdaság nem bírja és az államigazgatás nem is képes hatékonyan levezényelni. Még az újfajta oltások érkezéséig, őszig, ideiglenesen sem.
#57413: szerencsére az influenza csak 20-30évente szokott komolyabbat mutatni. De igaz, a '68-69-es akciója teljesen összemérhető a coviddal.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
IQfályter
tag
Az amerikai hadsereg által fejlesztett vakcináról tud valaki valamit esetleg?
-
Kékes525
félisten
Igen, eggyel nőt a veszélyes kórokozók száma. Egyik évben az influenza lesz rosszabb, míg a másikban a koronavírus, harmadik éven mind kettő. Sajnos ezzel most szembe kell néznünk. Dehát most nagyon rákapcsoltak a vakcina fejlesztésekre, csak ki fognak jönni hatékonyabb, szélesebb spektrumú vakcinákkal [link], jobb, egyszerűbb beviteli formákkal (spray [link] , tapasz [link] ).
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
A 6-8 hónap fele a vizes VB/fűtött felcsúti gyep/stb, másik fele az antivaxxerek miatt van. Ez feljogosítja őket az erőforrások kizsigerelésére, pláne a mocsoktengerre, amivel sokuk az eü dolgozójat sározza?
Frászt. Ha fogy a levegő, antibaxi szépen sorakozzon azoknál, akikben korábban is hitt és kerülje távolról azokat, akiket lefizetett gyilkosnak és hasonlóknak nevezett.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Kékes525 #57409 üzenetére
hát, bármi lehet. még az is, hogy a covid ugyan atom enyhe volt (tegyük fel, hogy az volt), de azért legyengítette az immunrendszert, ezért ütött nagyobbat az influenza. ebben persze az a szép, hogy ezt minden évben el lehet majd játszani innentől.
-
Kékes525
félisten
Nem erre gondoltam, hanem a fertőzés szempontjából a veszélyesebb szituációkra. Játék, beszélgetés közben kevésbé vigyáznak a köhögésre, tüsszentésre és így jobban veszélyeztetik egymást, mint a felnőttek. Aztán ott van az énekóra, továbbá a nagyobb vírusürítést elősegíti még a rohangálásuk és a kiabálásuk is. Ha csak a saját általános iskolai emlékeimre gondolok, amikor szünetben kiengedtek bennünket az udvarra, vagy télen a folyosóra, akkor úgy üvöltöttünk és rohangásztunk összevissza, hogy az elképesztő. Ilyen körülmények között nem ritka, hogy egy gyerek sokkal több vírussal, baktériummal fertőződik meg egyszerre, mint egy felnőtt.
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
raadasul egy okos diplomas emberrol van szo
Ez így, ebben a formában, nem igaz.Ha érted, akkor már elavult.
-
törölt tag
Dühítő az egész eset.
-
HÁZIGAZDA
válasz kkdesign #57404 üzenetére
miért gondoljátok, hogy tutira túl volt rajta? a korona épp ilyen, kicsit jobb, kicsit rosszabb, hullámzik. és igen, vissza is fertőzhetted, még nem volt túl rajta, kapott még a szaftból, picit erőre kapott benne a vírus megint.
1. fekvés, sok mézes tea, rendes kaja, de minimum sós ropi , és türelem.
2. óránként a teljes lakás átszellőztetése[ Szerkesztve ]
-
kkdesign
senior tag
Arra van ötletetek, hogy mi lehet így, hogy Párom tesztje ismét pozitív lett? mára írták ki tesztelésre újra, egész eddig alig produkált tünetet a múlt hétvégi eset óta, amikor torokkaparás, torokfájás, nagy fáradtság, nátha jelentkezett nála, tőle kaptam én el, de pont ma újra orrhangon beszél, krákog, furcsa a torka, és pozitív a második pcr. 3 oltása van, érdekes, mert nem tudom mi lehet. Visszafertőzhettem, vagy beköszönt múlt héten és nem küzdötte le teljesen az immunrendszere és most ismét felerősödni látszik? Vagy mi lehet? Nem felülfertőződés, viszont amit fentebb írt valaki, hogy vírustörmelék sem lehet hisz újra tünetei vannak. Mindez 3 pfizerrel. Bár gondolom, hogy ez eléggé ilyen kéztárogatós sztori, de mégis mi lehet ez ?! Vagy ennyire hamar esetleg még át is fertőzhetne akár engem is újra, vagy saját magát?!
-
rednifegnar
senior tag
válasz #86564352 #57357 üzenetére
van az a helyzet amikor nem tudod elkerulni, mert menned kell boltba ott radrofog valaki, vagy a buszon, stb. de amit lehet elkovetsz, kezet mosol, nem mesz tomegbe, hordod a maszkot, beoltatod magad, stb. szoval megteszed amit lehet. oke lehet elkapod, de megtetted amit lehet.
es akkor jon valaki aki tudja magarol hogy beteg, jon megy a varosban, kohecsel krakog aztan odahiv es 30 centirol bemondja az arcodba hogy ja koronas a csalad (meg mint kiderult o is). en ezt egy masik katagorianak veszem, egy elkerulheto es tudott kockazatnak amit rohadtul nem akartam.
raadasul egy okos diplomas emberrol van szo, nem ozdalsorol egy 3 osztalyosrol. forog a bicska az ember zsebiben, meg duhos mert 2 eve megy ez a cirkusz, eddig megussza es akkor jon valaki aki szarik az egeszbe bele, dogoljon meg a szomszed tehene is.
na igy nem is csoda ha ennek nem lesz soha vege, igy allnak hozza sokan.azzal meg ne jojjon senki, hogy hat ugyis elobb utobb elkapod meg amugy is csak ido kerdese. nagy fraszt, ezt nem kell elkapni ha nem muszaly. rusvai hulyesege ez az elkaposdi. en nem akarom es hagy dontsem el en, hogy mit akarok es mit nem.
nem az, hogy mint valami baranyhimlo buliba majd jol osszejovunk es tulleszunk rajta (arrol nem is szolva hogy most mar eleg sok eset van a 2xer fertozottekrol, faxan megvedte oket a rusvai fele ateses...).amugy oltva vagyunk 3x-or, nekem vaxigrip is van biztos ami biztos, influt is utalom.
A camera does not make art, the artist makes art.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest