-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z.É.T.
őstag
Fb-ról
"Mostantól lehet jelentkezni az ME/CFS-es orvosok által alapított, nemzetközi Doctors with ME szervezetbe!
-----
Jelentkezhetnek háziorvosok, ME/CFS-ben (BNO-10: G9330) vagy hosszú covidban szenvedő egészségügyi szakemberek, illetve akik ilyen betegről gondoskodnak, ME/CFS-es vagy hosszú covidos betegeket kezelő szakemberek, a terület kutatói, orvostudományi oktatói, orvostanhallgatók és más egészségügyi területek hallgatói, illetve olyanok, akik az előzőekhez hasonló szakmaiságot tudnak képviselni. Én nagyon erősen biztatok mindenkit, akit érint, hogy csatlakozzon és segítse ezzel a hazai ME/CFS betegek helyzetét – itt lehet ezt megtenni: https://doctorswith.me/home/join-us/Jelentkezhetnek különféle szervezetek is, illetve támogatói tagként mindenki más (döntéshozó, szabályozói pozíciókban, a más módon kapcsolódó szakmák tagjai – ügyvédek, oktatók, szociális munkások, munkaadók, stb, illetve betegek, gondozók, családtagjaik és barátaik).
A szervezet kifejezetten kiemeli az etikai és a jelentkezési szabályzatában, hogy elsődleges szempont a magas fokú tudományosságra törekvés az ME/CFS kutatásának, kezelésének korábbi, gyakran kétes, alacsony tudományosságú megközelítései miatt"
(... tovább...) -
Sir Pocok
őstag
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
daneel_hu
addikt
válasz Jablocskov #22991 üzenetére
Látenciával nem számolsz, ami 6-8-10x érték legalább.
Tehát 5,6-5,8 millió oltott + a megfertőződött egyének (800e+) látenciájával kell számolnod.
Természetesen úgy, hogy az oltottak és a fertőzöttek között bőven van átfedeés.Így saccoltam 2,0-2,5 millió lehetséges fertőzendő delikvensre még.
A 360 ezres számod nem sokat ér, az a hivatalos adat, annál jóval többen estek át a betegségen még szakértők szerint is.Nem mellesleg a 800e+ a hivatalos adat az összes hullámra eddig, és abból kell kiindulni mert ők estek át a betegségen.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Ezekiell #22993 üzenetére
"Nálunk minden meccs addig tart, amíg meg nem nyerjük"
szerk:
STOP THE COUNT![ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
“A verseny véget ért ott, ahol több vakcina állt rendelkezésre, mint ahányan be akarták oltatni magukat – reagált Gulyás arra, hogy ma már egyáltalán nem Magyarország a listavezető az átoltottság tekintetében.”
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Jablocskov
tag
válasz daneel_hu #22980 üzenetére
A második hullámban a hivatalos adatok szerint kb. 360 ezer ember fertőződött meg. Ezt nem nehéz felülmúlni 2,5 millió fogékony emberrel. Főleg ha figyelembe vesszük, hogy ezek iskolások és aktív dolgozók akik könnyen átadhatják egymásnak a vírust, mert ezeken a területeken túl sok védekezésre az eddigiek alapján nem lehet számítani. Ráadásul a delta könnyebben terjed és a vakcinázottak is megfertőződhetnek. Az más kérdés, hogy hányan fognak orvoshoz fordulni és kerülnek be a statisztikába. A súlyos esetek és a halálozások számában minden bizonnyal kevésbé lesz rossz a helyzet mint a második hullám idején volt. Mindenesetre nem helyes bagatellizálni a dolgot, mert túl sok az ismeretlen és a struccpolitika eddig is óriási gazdasági és egészségügyi károkat okozott.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz Kékes525 #22974 üzenetére
francba... reméltem, hogy legalább annyira adnak a látszatra, hogy csak csalnak és nem hazudnak. De akkor sanszosan tévedtem. Máshogy nem jön össze... (vagy megint kimarad vmi a számításból)
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
PuMbA
titán
válasz Kékes525 #22974 üzenetére
"és ez miatt a határérték közeliek pozitívvá válnak."
Valószínűleg nem ez a probléma A Telex-es írásban volt szó, hogy a hátátértékekben se biztosak a tudósok. A védettség ugye nem olyan, hogy ha a határérték felett 1 egységgel vagy, akkor van védelmed, ha a határérték alatt vagy 1 egységgel akkor pedig semennyi sincs, mikor szinte azonos dolgokról beszélünk. Mint mindenhol, vannak árnyalatok.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
Mozso: Pfizerre adtak UK-ben Astra-t, de bebizonyosodott, hogy jóval gyengébb a hatása mintha a sorrend fordított lenne.
[ Szerkesztve ]
-
mozso
senior tag
Ez megint Hungaricum, hogy mRNS-re vektorossal probálkozunk? Csinált ilyet más ország, van infótok?
-
Ringman
nagyúr
válasz Sir Pocok #22981 üzenetére
azt már felesleges is kérdezni, hogy az eddigi "nincs konszenzus az orvosok között" kijelentés után hogy sikerült odajutni, hogy mrns-re vektoros kell.
nem szabad brüsszelita beszerzésen részt venni (NEmZeTI SzUverenitáS), kb ennyi a tényleges indok
-
daneel_hu
addikt
válasz Kékes525 #22977 üzenetére
"Figyelembe vetted, hogy a delta 6x jobban fertőz, mint a vuháni és 2x jobban mint a brit variáns?"
Édesmindegy... a fertőzhető delikvensszám a lényeg.
Nyílván lesznek újrafertőződések, de nem tömegesen még mindig nem számítok erre.Ha minden maradék tagot elkap a vírus, és extra mód gyorsan zajlik le a hullám, akkor elképzelhető a rövid időintervallumra vetített magas esetszám (10 000+ napi), de egyéb esetekben szerintem nem lesz ilyen.
A Delta szerintem most is itt van, csak valamiért nem tud eléggé terjedni. (mint másutt)
Az okát ennek nem tudom. -
Sir Pocok
őstag
Gulyás kérdésre elmondta, hogy az a legjobb ha
MRNS-re Vektort adunk.
Vektorosra MRNS-t
Erre kell készülni.
-
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz daneel_hu #22970 üzenetére
A harmadik hullamban tovabbra foleg nem az oltasok, hanem a vedekezesi intezkedesek es azok betartasa hatarozta meg a szamokat. Most mar sokat szamitanak az oltasok is, de egyeb vedekezes nelkul ugyanakkora hullam is johet mint legutobb. Szoval ha nincs maszkhordas, az interakciok csokkentese, tavolsagtartas, nincs home office, nincs tavoktatas ennyi oltottal is ugyanoda juthatunk, mint tavasszal.
Ezert remelhetoleg minel hamarabb visszaallitjak legalabb azokat az intezkedeseket amiknek nincs negativ gazdasagi hatasa.
En se varok a harmadikhoz hasonlo hullamot, de azert mert remelhetoleg jol dont vegul a kormany. Sajnos valoszinuleg ok csak akkor lepnek majd, amikor meg komolyan emelkednek a negativ mutatok, de az is segiteni fog.
Ennek a kormanynak kellenek a gumicsontok es nekik a jarvany is csak egy gumicsont, hiszen tud bezzegezni, brusszelezni, migransozni jobban a jarvany miatt.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Kékes525
félisten
válasz Kékes525 #22889 üzenetére
A korettség kedvéért korrigálnom kell, amit itt írtam, és egyúttal Falus Andrást is. Valamit félreértett. Mivel többféle Roche teszt van és ő egy másikra gondolt (A Rochenak van S+N vizsgáló készülékei, ő arról beszélt), vagy sokkal pontosabban tud valamit, mert belső infói vannak, sok embert ismerhet a laborból. Hivatalosan [Lezárult a Semmelweis Egyetem koronavírus ellenanyagszint-vizsgálata]
Itt "Roche cég SARS-CoV-2 vírus S protein RBD domén" vizsgálatot írnak, ami neutralizáló antitest vizsgálat a legjobb fajtából. Vagy ebben hazudnak és nem ezzel a készülékkel dolgoztak, vagy érzékenyebbre van kalibrálva a műszer és ez miatt a határérték közeliek pozitívvá válnak.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Sir Pocok #22964 üzenetére
5,5 millio utan nagyon alacsonyra csokkent oltasi hajlandosagnal miert is kellett kiherelni a vedettsegi kartyat? Ki volt az az idiota aki ezt eldontotte? Inkabb novelni kellett volna azon dolgok koret jobban, amikhez szukseges az oltasi kartya, illetve kesziteni kellett volna egy uj fajta kartyat, ami dupla oltashoz kotodik, kiveve az 1 shotos vakcinakat.
Azt sem ertem, hogy nemzetkozi utazashoz miert nem tettek mar kotelezove az oltasokat, szinte sehol. Ok terjesztik globalisan a virust, teremeszetesnek kellene lennie, hogy kotelezo az oltas szamukra. Ugy emlekszem korabban is volt olyan, hogy bizonyos orszagokba a vizumot csak bizonyos oltasok utan lehetett megkapni. A logika ugyanez itt is. A terjedes megakadalyozasa, vagy lelassitasa.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
addikt
Üdv!
Mivel ebben a topikban is beírtam a történetemet, így most beszámolnék a folytatásról, ami nagyon nem az lett, amit egyesek vélelmeztek, hogy ez csak egy migrén. Mivel mind a két hozzászólás elég terjedelmes, így csak a linkeket rakom be.
Tehát, az előzmény: [link] , illetve az e heti folytatás: [link][ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
daneel_hu
addikt
válasz Kékes525 #22942 üzenetére
" " Azonban én annak is nagy realitását látom, hogy a kormány és az emberek is elfogják bagatellizálni és akkor a másodiknál nagyobb várható."
A második azért már elég nagy volt, gyakorlatilag a wuhani verzió (d646g mutánsa) terjedt, de nagyjából 9 millió felett lehetett a fertőzhető delikvens.
Mostanra saccra nem lehet több mint 2 - 2,5 millió aki se nem oltott, se nem átesett. Fogalmam sincs ebből hogyan lehet legalább akkor hullám mint a második, ahhoz a maradékot el kell kapnia a vírusnak még idén. 2-3 hónap leforgása alatt.
Irreális ez szerintem, nem lesznek már ekkora hullámok... -
Dare2Live
félisten
válasz kw3v865 #22966 üzenetére
Akiknek első körben fontos lenne a 3.pfizer az a 60 lehet inkább 50 év feletti sinosok... szerintem ha pfizeres vagy sok okod nincs az aggódásra de ha mégis akkor méress egy ellenanyag szintet és utána dönts.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
kw3v865
senior tag
Szerintetek lenne bajom attól, ha beadatnék magamnak egy 3. Pfizert 2 hónappal a második után? Nem találtam erre vonatkozóan semmi tudományos közleményt eddig (bár nem is értek a témához). Romániában lenne rá lehetőségem... Amúgy is megyek oda, még csak nem is kellene kitérőt tennem. Nem mérettem ellenanyag-szintet. A magyar rendszerben nem is lenne nyoma,t ehát ilyen szempontból hátrányom se származna belőle.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
Azért elköhintette Gulyás, hogy a védettségi kártya nagy valószínűséggel vissza fog térni és a 5.5 millió oltott előtti rendelkezések állnak be.
-
Dare2Live
félisten
"Nem véletlenül használta a Mekely labor a Roche tesztet, mert például a nem neutralizáló nukleokapszid fehérjéket is kimutatja, aminek a védelem szempontjából nincs jelentősége, de az több antitestet ad, ami félrevezető."
áááá így érthető mért jöttek ki abszurd jó korábban sehol se látott értelmezhetetlenül jó számok.
A 90%hoz meg csak a lakájmédia jut el a neutrizálót amúgy se érti sakk-matt.
-
UberMutant
őstag
nem világos, hogy azok a fórumozók, akik tiltakoznak a 3. oltás ellen, vagy azt próbélják bizonygatni, hogy van védelem, holott nincs antitest, azok miért teszik ezt?
van elég oltás 3. oltásnak? igen
van elég mRNS? van
plusz pénzbe kerül? nem
lejár a raktárban porosodó oltóanyag? le
azok az emberek szeretnék az oltást? igenakkor?
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
Kulonleges idok kulonleges megoldasokat kovetelnek. En azonnal elkezdtem fozni/sutni, pedig nem tudtam elotte, mivel eleinte nagyon nem zartak ki, hogy akar a hazhozszallitasi is terjedesi vektor legyen. Azert ma mar erre nem sok garassal fogadna senki. De mondjuk egy kajaldaba beulni az megint teljesen mas teszta. Kinn leulni meg szinten mas teszta. Aztan vegul tavaly ev kozepen hazakoltoztem, azota se fozni, se rendelni nem kell.
I am having fun staying poor.
-
Kékes525
félisten
válasz kw3v865 #22958 üzenetére
"vagy olyan védőoltást kaptak, amely a teljes vírust tartalmazza, annak ellenére is kialakulhatott hatékony védelem, hogy azt a kommersz laboratóriumi tesztek nem képesek kimutatni."
Ez így hazugság! Ráadásul a kommersz laboratóriumi tesztek is kitudják mutatni, de azok NEM neutralizálók, azaz a védelem szempontjából CSAK ott van jelentőségük ahol van sejtes immunválasz (mRNS, vektor vakcinák, novavax, fertőzés). A Sinpharm esetében pedig NINCS.
[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
Barcs István az ellenanyagtesztek eredményeivel kapcsolatban óvatosságra int. Mint fogalmaz, nem ez alapján érdemes dönteni a harmadik oltásról, hisz teszt csupán a tüskefehérjére van. E tüskefehérje valóban benne van minden koronavírusban, ez biztosítja a tüdőhám sejtekhez tapadását. Ha ez ellen védünk, azzal megakadályozzuk a súlyos tüdőgyulladást. A koronavírusnak viszont vannak olyan kórformái is, amelyek nem a tüdőt, hanem más szerveket támadnak meg, szövődményként pedig akár szellemi leépülés is kialakulhat.
Mivel a koronavírusnak a tüskefehérjén kívül számos antigénje van még, és ezek mindegyike valamilyen szerepet tölt be a fertőzési folyamatban, ezért azoknál, akik átestek a fertőzésen, vagy olyan védőoltást kaptak, amely a teljes vírust tartalmazza, annak ellenére is kialakulhatott hatékony védelem, hogy azt a kommersz laboratóriumi tesztek nem képesek kimutatni.
[link] -
veterán
egyik kis mentes sütiző ahova szoktunk járni bejelentette, hogy július végén bezárnak... 3 hullám után a westendbe annyi veszteséget raktak össze, hogy a tulajdonosok már nem tudják finanszírozni. Westend ugyanúgy szedte be a bérleti díjakat akkor is amikor kb minden zárva volt a westendben mint mikor tömeg volt még... És így vártak türelmesen amíg tudtak és felmondták a szerződést...
Nem egy ilyen cég van aki emiatt megy csődbe s most ha jön a következő hullám sok fog kidőlni
Mi párommal próbáltunk onnan elvitelre hozni kaját és kb annyiszor ahova előtte beülni jártunk... Ha mindenki így tett volna akkor nem lenne probléma...
A kormány meg idióta az 5% áfával... nem segít senkinek... ha csökken az áfa lenyeli a cég / eladó / multi / kereskedő, amikor emel áfát akkor pedig a lakosság fizeti meg... Kár belenyúlni és hagyni kellene a piaci folyamatokat érvényesülni... Neked és nekem is jobb ha látom, hogy fél évente drágul 5%-kal (csak példa) a kaja mint hogy azt látom stagnál.... stagnál... majd dobnak rajta 22%-ot ... ami most ezzel lesz...
Mondjuk a kormányt sem értem ebben az esetben, mert ezzel saját maguk balfságát bizonyítják, hogy mennyit drágult az élet. Csak gondolom a költségvetés romokban és kell a bevétel...
-
PuMbA
titán
válasz Tigerclaw #22952 üzenetére
Az nem megoldás, hogy mindenki tanuljon meg főzni, mert nem szeretem és polihisztor se akarok lenni, aki sok mindenhez ért, de ezekhez kevésbé. Épp elég azokkal a dolgokkal foglalkoznom, amit most csinálok. Ezért vannak szolgáltatások, hogy az ember ki tudja váltani pénzért azt amit a legjobban utál vagy egyáltalán nem szereti csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
Elkezdődött a kormányinfó. Kiderül mi lesz...
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Kékes525 #22940 üzenetére
Gondolom foleg megint a nagyobb varosokban varhato majd nagy megugras, foleg ha a maszkhordast nem teszik ujra kotelezove. A maszk legalabb olyan fontos, mint egy jo oltas, ha meg nincs oltva valakim az az egyetlen komoly vedelme, hacsak mar nem kapta el korabban.
-
Kékes525
félisten
válasz #32839680 #22943 üzenetére
Egyetértek, de kiszámolni ezt nagyon nehéz, különösen azért, mert a néphangulat nagyon gyorsan átbillenhet. Ezért is döntött tavaly Március 13.-án este Orbán az iskolák bezárásáról, pedig még reggel élesen tiltakozott ellene.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Ringman #22945 üzenetére
Az a gond, hogy a járvány elején ugyanaz a kaja 2300Ft volt, most meg 4000Ft. És a minősége ugyanaz. 0 főzési tudással többször ízletesebb kajákat ütnék össze, mint amilyet ennyiért kapok. Nem kaptak elég támogatást a kajáldák / éttermek...ezt most mi fizetjük meg.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
Megszűnik a kedvezményes, 5 százalékos áfa az elviteles és házhoz szállított ételre
mikor, ha nem most
-
Sir Pocok
őstag
válasz #32839680 #22943 üzenetére
Egyetértek.
OV szerintem óvatos lesz. Nagy a tét most, főleg úgy, hogy az ellenzéki összefogás számszerűsíthetően is nagyon közel van a FIDESZ-hez. Itt egy kis hiba simán átbillentheti, az amúgy is gyenge előnyt.
Szerintem nem fog belemenni a Boris Johnson féle nyitunk és nem számít semmi hozzáállásba.
-
Ringman
nagyúr
válasz Kékes525 #22940 üzenetére
Ha legalább annyira, mint a 3. hullámban és az emberek is legalább úgy védekeznek, akkor kisebb lesz, mint a 3. volt.
ilyen nem lesz.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Kékes525
félisten
Szerintem lesz 4. hullám. A nagysága attól függ, hogy mennyire fogunk védekezni (egyéni és kormány szinten). Ha legalább annyira, mint a 3. hullámban és az emberek is legalább úgy védekeznek, akkor kisebb lesz, mint a 3. volt. Azonban én annak is nagy realitását látom, hogy a kormány és az emberek is elfogják bagatellizálni és akkor a másodiknál nagyobb várható. A harmadika valószínűleg ekkor sem fogja utolérni. Ja és nagyon függ attól is, hogy most a kormány hogyan dönt a 3. oltás beadásáról.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Ennek a cikknek NEM az a mondanivalója, hogy nincs értelme az antitest méréseknek, hanem az, hogy tudni kell őket értelmezni. Hatalmas különbség! Olvasd el mégegyszer. Felhívom a figyelmedet Sarkadi Balázs akadémikus méréseivel kapcsolatban.
"Egyre több jel utal azonban arra, hogy az antitestszint elég jó indikátora lehet annak, hogy egy vakcina milyen mértékben alakít ki védelmet. Sarkadi Balázs biológus korábban a Telexnek egy márciusi tanulmány eredményeit idézte ezzel kapcsolatban. Ebben a kutatásban hét olyan vakcinát vizsgáltak, amelyről elérhető elég adat, és összevetették a klinikai hatásosságukat az általuk laboratóriumi körülmények között generált antitestszinttel, hogy kiderüljön, ez az utóbbi érték önmagában elég pontosan utal-e a hatásosságukra. Arra jutottak, hogy erős összefüggés mutatható ki a klinikai hatásosság és a neutralizáló, illetve a kötő antitestek szintje között, minden gyártási, földrajzi, populációs különbség és az egyes variánsok befolyásoló hatása ellenére is. A szerzők szerint ezért az antitestszint megfelelő lehet a hatásosság értékelésére."
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Szinten a linkelt osszefoglalobol idezve:
"Egyre több jel utal azonban arra, hogy az antitestszint elég jó indikátora lehet annak, hogy egy vakcina milyen mértékben alakít ki védelmet. "
"A szerzők szerint ezért az antitestszint megfelelő lehet a hatásosság értékelésére."
A fizikai vilagban a mennyiseg sosem masodlagos. Ha nincs eleg vedelmi antitested, azokat el kell allitani, amihez ido kell. Valoszinuleg attol fugg, hogy mi az eleg, hogy mennyi virus jutott be a szervezetbe, marpedig a nyitassal, a maszkhordas, tavolsagtartas opcionalissa tetelevel sokkal nagyobb mennyisegi virussal kell szamolni.
Tegnapi tapasztalat az, hogy rajtam kivul senki sem hordott maszkot, tobb boltban, nagyobb ABC-ben sem.
-
Ringman
nagyúr
Antitestből a kevés is elég,
mire elég? arra hogy ne halj bele/ne kerülj kórházba, vagy arra hogy el se kapd/tünetmentesen átess a betegségen?Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
PuMbA
titán
Mi értelme ennek a sok antitestvizsgálatnak?
Legjobb összefoglaló cikk :) Antitestből a kevés is elég, nincs értelme a számháborúnak, valamint ugye vita tárgya a tudósok között a dolog, de jelenleg az antitest jelenlét a legelfogadottabb előrejelző. A legbiztosabb vakcina hatásosság mérőszám a kórházba kerültek száma.
[ Szerkesztve ]
-
nobela
senior tag
M3 pótlón minden nap egymás nyakában liheg 100-120 ember/busz.
Ha ez nem robbantja be a járványt két-három héten belül akkor nincs is delta ..
xDuoo MT-604 csöves hibrid fejhallgató erősítő 1 év garanciával eladó: 49.900.-
-
Tigerclaw
nagyúr
Itt most nem arrol van szo, hogy a Sino nem er semmit, de ahogy a Pfizer, AZ, Szpunyik is ritkabban, valakinel nem er el eredmenyt. Ketto utan eleg kicsi az eselye, hogy a harmadik az viszont tuti lesz. Azt ne is varja el senki a masiktol, hogy arra tegye fel az eletet, sorsat, hogy a harmadik majd tuti megvedi, illetve olyan magas vedettseget fog kapni, mint akinek mar az elso ketto is bevalt. Neki nem jar a magasabb vedettseg?
Talan ma olvastam, hogy van olyan orszag aki mar nem tekinti vedettnek azokat, akiket naluk Sinovaccal oltottak. Nem ugyanaz a ketto vakcina, de ugyanaz a problema, csak ezek szerint egy Azsiai orszag vezetese megerti a problemat. Nem azt kell nezni, hogy mivel oltottak, vagy hogy miert nincs vedelem, hanem cselekedni kell, idoben. Naluk massal fogjak oltani azokat az embereket.
Ha meg a kormany nem akarja felvallalni a feleloseget, tegyek lehetove hogy valaki sajat felelosegre beoltassa magat a valasztott vakcinaval... ha mar nekik nem jart a valasztas luxusa tavassal, ami most az oltastagadoknak alapbol jar. (nem beszelve arrol, hogy a tobbseguket megzsaroltak anno, hogy vagy kinai vagy semmi)
A tegnapi idohuzasuk is csak arra utal, hogy nekik jol jonne ha lenne egy komolyabb negyedik hullam, az meg kifejezetten ha meg elvinne parezer nyugdijast. Egy Pfizeres keresztoltas ahhoz kepest alacsony kockazatu, amit ok tavasszal bevallaltak a Sinoval es Szputnyikkal.
-
-
mpo
veterán
-
Vesa
veterán
Tényleg megértem, hogy aki kínait kapott, az szeretné mindenáron azonos szintre hozni a legjobb oltásokkal, de a tudományos világ nem így működik. Mivel a sino nem vált ki sejtes immunválaszt, eleve nem tartozik a leghatákonyabb oltások közé. Még mindig az a lényeg, hogy bár használható adott esetben, bizonyos korcsoportokban hatékonynak is mondható, de sokkal jobb oltások vannak, tehát nincs értelme ezt adni (maximum akkor, ha a sokkal jobb oltások nem érhetők el valami miatt, de akkor is csak bizonyos csoportoknak lesz jó).
Szóval a sino nagyszerűségét erőltetni kb. olyan, mintha valaki a kézi ekével szántást próbálná párba állítani a modern és jóval hatékonyabb gépesített technológiákkal. Végülis vásárolhatunk kézi ekét és bizonygathatjuk, hogy az is tud annyit mint a 600LE traktor, csak minek? Értelmetlenség.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Vesa
veterán
"itt picit megbicsaklik a logikád, ugyanis ha kötelező, akkor kötelező. az oltásellenes most is csak annyit mond, hogy "azt a génkutyulékos dns-izét belém nem bökitek", szóval a végeredményben pont semmi különbség."
Már hogy a fenébe ne lenne? Az antivaxer adatok nélkül, mendemondákra, és/vagy a személyes HIT-ére és tudatlanságból eredő félelmére alapozva jelenti ki, hogy ezt+azt az oltást (vagy egyiket sem) nem akarja. Én viszont pont ennek ellenkezőjére alapozva jelentem ki valamiről, hogy XY vakcinát miért nem kérek.
A kötelező oltások mindegyike átment azokon a szakmai protokollokon, melyeken át kell menni. A kínaiak mai napig képtelenek rendes publikációt letenni az asztalra, az adatokból már látjuk, hogy több a gond az oltásukkal, mint a haszon, és egyébként is: ha van egy igazoltan legjobb oltás, akkor nekem ne tegyenek kötelezővé egy publikálatlan pöcelét. Legyen kötelező az oltás, de _kizárólag_ olyan anyaggal, ami megfelel az amúgy nagyon szigorú kritériumoknak. Ebben semmi logiátlan nincs.A tudomány a valóság költészete!
-
Vesa
veterán
válasz Narxis #22707 üzenetére
Az Astra/Pfizer vonatkozásban konkrét tanulmányok születtek már arról, hogy ezek keverése lehetséges, sőt, előnyös! Számos nyugati országban, ahol az Astrát időközben kivezették, eleve Pfizert oltottak rá másodikként, ez többszázezer (vagy akár milló) embert jelent.
A tudomány a valóság költészete!
-
t72killer
titán
Netadó-effektus: "Novák Katalin: A kormány részéről nyitottság van a harmadik oltásra"
A politikai vonalat most mellőzném, alapvetően jó hír. Fentebb volt róla szó, hogy Kásler is ilyen irányban nyilatkozott, úgyhogy meg fogják csinálni, ha 2héten belül kezdik, priorizálva az alacsony antitest-számú pácienseket, akkor kis szerencsével még jól is időzítve.
Viszont a gond, hogy többmillió ember egyáltalán nincs beoltva. Aki közülük elsőre vállalkozik mostanában, annak ütős+gyors mixet kellene ajánlani, pl az irodalomban leírt AZ+Pfizert.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ezekiell
veterán
válasz Ringman #22916 üzenetére
Gyógyászati területen fogalmam nincs, kutatási (PCR tesztelés pl) területen asszony révén látok valamennyit, ott azért van érdemi munka, de újra feltalálni a kereket nyilván nem fogják.
De ha tippelnem kellene, akkor igen, van érdemi munka gyógyászati területen is, és nem csak sima "na hogy csinálják az amcsik, copypaste oszt jóvan" - amit vagy felülír a politika, vagy nem.
[ Szerkesztve ]
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ringman
nagyúr
válasz Ezekiell #22915 üzenetére
amúgy Mo-n szerinted van érdemi kutatómunka, mielőtt átveszik az fda/cdc/ema/izraeli szakintézmények által már jóváhagyott guideline-okat?
-
Ezekiell
veterán
válasz Ringman #22914 üzenetére
Merkelyt elég durván köpködik a szakmán belül a járványdoktorságért, ahogy hallom orvos ismerősöktől. Eléggé felkúrta pl a nőgyógyászokat kollektíve, hogy ő döntött a terhes nők oltásáról gyakorlatilag és csinált belőle PR stuntot, valódi nőgyógyászt meg se kérdezve)
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ringman
nagyúr
oks.
a sote hozzáállása elég érdekes, nem tudom hogy merkelyn kívül ki adja még ezekhez a nevét, a közlemény szerint igazából senki.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
ettől függetlenül a hatékonyságnak köze nincs a tesztpozitivitáshoz, teljesen más a két definíció.
-
PuMbA
titán
(Új hozzászólás akart lenni)
Karácsony nem érti Gulyás nyilatkozatát
"A két vizsgálat ugyan eltérő teszttípust használt, de mindkettő a legjobb gyártóknak a kutatások szerint legmagasabbra értékelt terméke. A tesztelés lényegi eredménye nagyon hasonló: az elérhető öt oltástípus közül négy vakcina esetében alig találni olyan beoltott hatvan év felettit, akinek ne lenne megfelelő az antitestszintje. A kínai Sinopharmmal oltott 60 év fölöttiek esetében ugyanakkor ehhez képest mindkét kutatásban kiugró azoknak az aránya, akiknél nem volt megfelelő az ellenanyagszintje.
Karácsony hozzátette: ugyan az arány a fővárosi tesztelésen 24 százalék volt, az egyeteminél pedig 18, de ez nem érdemi különbség."[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
[link] sote:
A teljes oltott lakossági minta esetében egy ezt megelőző egyetemi vizsgálat minden Magyarországon alkalmazott vakcinánál 96% feletti pozitivitást mutatott.
(ez megvan valakinek?)ebből 96%-os hatékonyság lett gulyásnál, dehát őt nehéz lenne hozzáértéssel vádolni
szerk:
facebookban nem vagyok otthon.[ Szerkesztve ]
-
-
Kékes525
félisten
[MTA-főtitkárhelyettes: a Sinopharmmal oltott idősek harmada nem védett]
"Erdei Anna immunológus professzor, akadémikus, az MTA főtitkárhelyettese az MTA.hu-nak nyilatkozott a koronavírus-járványról, a negyedik hullámról, a gyerekek oltásáról, illetve a covid aktuális kérdéseiről."
"Először is meg kellene vizsgálni, hogy azokban az idősekben, akik jóhiszeműen beoltatták magukat a kínai vakcinával – ez több százezer ember –, van-e ellenanyag. Ezt szervezett keretek között, ingyenesen kellene tesztelni, mivel nem mindegy, hogy mit és hogyan néznek. Alapvetően a tüskefehérje elleni antitest jelenlétét kellene vizsgálni, mert csak ez biztosít kellő védelmet a vírussal szemben. Akiről kiderül, hogy nincs a szervezetében ilyen, ún. vírusneutralizáló antitest, azaz nem védett, azt újra kellene oltani, nyilván nem Sinopharmmal, hanem mRNS-alapú Pfizer vagy Moderna vakcinával.”"
[ Szerkesztve ]
-
mozso
senior tag
Nem tudom mire ez a hurrá optimizmus. Minden hullámot hulla hegyekkel ünnepeltünk (igen, nálunk is megvolt a temetés).
Azt hittem ez az “X ország a mi laborunk” valóban követett példa lesz, hiszen lehetett volna, teljesen jogosan.
Nem lett az, csak marketing volt, marketing megy fél éve csak most még keményebb formában.
Rendelek ismét maszkokat, mert ismét csak magunkra számíthatunk.
-
Csatravi
senior tag
Falus András tökéletesen, érthetően elmagyarázta még nekem laikusnak is. Ezért tartom én nagy átverésnek a Semmelweis egyetem vizsgálatát. Jól gyanítottam, hogy nem véletlen csak ők voltak megbízva a vizsgálattal. Hitelesség szempontjából ezek egyre mélyebbre süllyednek.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
Szerintem arra, hogy mi jobban fogunk állni a teljes átoltottság tekintetében mint a britek mikor náluk elindult.
Ne felejtsük el, hogy náluk az oltási kampány közepén esett be a delta.
-
senior tag
Most hallgattam egy újabb szakértőt (Rusvai(?) Miklós): szerinte sem lesz negyedik hullám, vagy ha mégis, akkor csak enyhe. Csak azt nem magyarázza el egyik sem, hogy mire alapozza ezt?
A harmadik hullám idején Mo gyönyörűen megismételte a brit helyzetet, még rájuk is vertünk egy 20%-ot (esetszám, halálozás, stb.). A britek most már kb. 50 napja benne vannak az ő következő, harmadik hullámukban (az őszi-téli hullámokat ők egynek tekintik), a második hullámhoz képest (időarányosan), most kb. kétszer annyi a napi eset (ma éppen 42302), és kb. fele annyi a kórházba kerültek száma (napi 500+). És míg a második hullámban ilyenkor már "laposodtak" a görbék, a harmadik hullám grafikonjai rezzenéstelenül haladnak felfelé. És náluk még csak hétfőn lesz a teljes nyitás, bár pár helyi korlátozást utána is fenn fognak tartani.
Szóval nagyon érdekelne, hogy nálunk mire alapozzák ezt az optimizmust, miben vagyunk jobbak a briteknél?
(A briteknél a halálozás most relatíve alacsony, bár már a napi 50-et sikerült elérniük, a kórházba kerülések száma a kezdeti mérsékelt emelkedés után egy-két hete sokkal határozottabb növekedésnek indult. Ha valaki arányítani szeretne: az Egyesült Királyság lakossága kb. 65 millió.)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Kékes525
félisten
A védelem szempontjából csak a neutralizáló antitesteknek van jelentősége, a nem neutralizálók nem okoznak védettséget, legfeljebb csak nálam, mert nekem már van sejtes védelmem, remélhetőleg. A fertőzött sejtek felületén megjelennek a magi fehérjék is és a nem neutralizáló antitestek hozzájuk kötődnek. Ez még nem jelent semmit, de ha van sejtes védelem, akikor a CD8+ sejtek elpusztítják az így megjelölt sejteket. Másrészt a nem neutralizálók még elvileg ADE-t is okozhatnak, de ez nem bizonyított, csak elméleti feltevés.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Elfelejtettem a film címét
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...