Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Steam topic
- Need for Speed: World Online
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
Az termeszetes, hogy az AZ masodik oltasanak nincsen semmi tunete 3 honapos kivaras utan sem? (persze nem hianyzik a laz, meg a hidegrazas, meg persze az is csaloka, hogy ha nem az aktiv oltoanyagra, hanem, a hordozovirusra valaszol a szervezet)
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Ringman
nagyúr
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Sped
aktív tag
Dettó, nagyon várom.
Csak azért lesem a reggeli statot, mikor lesz meg az 5,5.
Buszon azért elég fullasztó ebben a 30+ fokban.
Amúgy a nagy tömeg engem sem vonz, viszont legalább mostmár ha van kedvem mozizni, étterembe menni akkor nem kell agyongondolni, csak el kell menni, mint régen. Ezek az én szememben nem nagy tömeg, hanem csak a szokásos. Amúgy megfigyelésem szerint mindenhol kevesebben vannak, még a plázákban is. A vendéglátóhelyeken pedig kifejezetten látszik, hogy elmaradnak a turisták, amit persze én egyáltalán nem bánok, sokkal jobb így. Strandra se járok sűrűn, és ha igen, akkor mindig azokat a részeket keresem, ahol kevesebben vannak, kisebb medencék, uszoda, ezeket szeretem használni nem a nagy pancsolókat.Ja és egy jó hír mára, ezért sem érdemes bezárkózva otthon ücsörögni:
Az eredmények tehát azt mutatják, hogy a beoltott személyek nagy része sokáig védett marad a koronavírussal szemben, legalábbis a ma létező variánsokkal szemben biztosan. Azonban elképzelhető, hogy az idősebbeknek vagy a gyenge immunrendszerrel rendelkezőknek később emlékeztető oltásra lesz szükségük.
Mivel egyelőre csak 15 hét után mért eredmények állnak rendelkezésre, nem lehet pontosan tudni, hogy meddig tart a védettség, de a kutatók szerint elméletben egy életre is szólhat – amennyiben nem jelennek meg az immunitást megkerülő variánsok. Egy emlékeztető oltás azonban még nagyobb löketet adhat a vírus elleni harcban, hiszen az első oltás óta keletkezett memória B-sejteknek akkorra már legalább hónapjai voltak arra, hogy fejlődjenek, így egy újabb találkozás a vírus genetikai információjával óriási immunválaszt eredményezne.
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
Asbee
veterán
válasz daneel_hu #20890 üzenetére
Látod, aki lazít, kicsit kikapcsolódik, feltöltődik az a k….ög. A mentális állapot, belső egyensúly nem számít. Igenis bekell zárkózni, olvasni a napi híreket, a deltától napi szinten rettegni, mert járvány van és kész. Eddig az volt oltással vissza a régi kerékvágásba, esetleg indokolt esetben enyhébb időszakos lezárások. Itt megint oda jutunk, lemerted venni a maszkot? Kis tömegbe mersz menni? Hogy képzeled.
Ez már most borítékolható megint az lesz savazva aki nyaralni mert menni, mert lehet.[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
válasz daneel_hu #20890 üzenetére
Ebben persze van valami, csak idoben kellene a vegefele megtalani a feket, ha szukseg lesz ra. Kulonosebben en sem parazok most semmitol belteruleten Magyarorszagon. Bar tegnap annyi sokk ert, hogy a peknel benn senkin nem volt maszk. De jelen allas szerint erre ugyis fel kell kesziteni magam. Szerintem a boltok, meg hasonlo olyan helyek, ahova muszaj neha mindenkinek menni, nagyon sokaig nem valoszinu, hogy maszkmentesek lesznek.
I am having fun staying poor.
-
mpo
veterán
válasz BlackV #20888 üzenetére
a jelenlegi szabályok szerint a magyar állampolgárok közúton vagy vasúton minden korlátozás nélkül utazhatnak Horvátországba és a hazautazáshoz sincs szükség védettségi igazolványra. A repülőgéppel utazók azonban kivételnek számítanak, az ő utazásukhoz védettségi igazolvány, PCR-teszt vagy karanténkötelezettség társul.
Mindig is tudtam, hogy a repülőgép veszélyes.
(Ismerem a repülés és az autózás kockázati különbségeit!)Ha érted, akkor már elavult.
-
NavySeal
senior tag
válasz Drizzt #20883 üzenetére
Én tegnap előtt kaptam 10. hétre az AZ#2-t. (hívott a háziorvos, hogy menjek, mert most van...) Az elsőnél egy-két óráig volt 37.3C és 3-4 napig fájt a karom. Most annyi volt, hogy sajna bealudtam a Francia EB meccs félidejében Más tünet azóta sincs a karom sem fáj.
Több valamit, kevesebb semmit!!
-
BlackV
őstag
Indul a mandula.
A jelenlegi szabályok szerint a magyar állampolgárok közúton vagy vasúton minden korlátozás nélkül utazhatnak Horvátországba és a hazautazáshoz sincs szükség védettségi igazolványra.
Már most döbbenetesen sok magyar utazott az Adriára -
Viktoár
addikt
Arról van infótok hogy a 12 évesek körében mennyire "gyakori" a szívizomgyulladás ami az oltáshoz kapcsolható?
Üdv:Viktor
-
Drizzt
nagyúr
En igazabol arra ebredtem meg jobban ra, hogy amugy se szerettem tomegbe menni soha igazan. Legalabbis nem az altalaban nepszeru tomeges helyekre, mint pl. strand, nagy fesztival. De azert vannak esemenyek amik hianyoznak, de foleg olyanok, hogy tarsasjatekok, kirandulasok. Utobbit persze tudom csinalni most is, a problema az, hogy ahova koltoztem, ott viszonylag keves hely van a kozelben, ahova erdemes elmenni. Bar szeptember vegen megint koltoznom kell, de most fogalmam nincs, hogy merre menjek. Budapest most se nagyon vonz. Lehet ha anno egyetem es munka miatt nem kellett volna odakoltozni, akkor sose megyek. Most sincs kedvem visszamenni, de mar nem is kell. Eleg egy olyan jo 100 km-es korzetben valahol, ahhoz a heti 1-2 bejarashoz, ami majd lesz az elore lathato jovoben.
-
Sir Pocok
őstag
Igen ezt én is észrevettem magamon.
Tömegbe azért nem fogok egyelőre menni, mert nincs is olyan program ami érdekelne, illetve nem tetszik az amit a londoni haverom mesélt, hogy a delta teljesen sablon tünetei miatt nem nagyon lehet tudni, hogy a ki a koronás és ki az aki csak mondjuk szimplán megfázott.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
titán
Én is be vagyok oltva és örülök is neki, hogy majd megszűnik a kötelező maszkhordás, elegem van belőle. Azonban nagy tömegbe nem fogok menni, valahogy nem tért vissza a bizalmam még. Az eltelt nagyjából másfél év szerintem sokunk gondolkodását megváltoztatta. Talán örökre. Majd kiderül idővel.
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
-
mpo
veterán
mindenki köhög ..
van, aki taknyozik is mellé. de tényleg mindenki. ugyanakkor nem hinném, hogy covid#20871 Vesa
Mivel más tünet nincs, nem hinném, hogy Covid.#20872 mozso
feleségem szerint ez inkább egy rhino cucc, én pedig nem tudom eldönteni. Tünetek alapján akár delta is lehetne, de szerintem nem az.Nem lehetne tesztet csinálni és akkor mindenki megnyugodna vagy ha covid, akkor a megfelelő lépést megtenni?
Ha érted, akkor már elavult.
-
t72killer
titán
válasz #86564352 #20878 üzenetére
Ha elb.szták és most szívnak majd a delta miatt, akkor hiába volt a "normális" év: védettség nélkül igencsak meg fogják szívni a következőt és behozzák a lemaradást halottakban is. A "normális" év meg sokezer egymástól elszakított családot jelentett.
Minek átadni oltóanyagot, nem is rendeltek? Nem volt pénz a kínaiaknak küldött szénexportból?? Ha annyira kell nekik és most kapnak észbe, lehet ám tele bőrönddel is kopogtatni ott, ahol kimaradt oltóanyag.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
törölt tag
válasz t72killer #20847 üzenetére
"Így semmit nem ért az egész." Hú valóban, milyen rossz az ausztráloknak, hogy jó védekezéssel volt egy viszonylag normális évük, "csak" kb. 30 ezer fertőzött és "csak" kb. 900 halott egy év alatt. Irigykedhetnek ránk!
AstraZeneca oda se tudott rendesen teljesíteni + vérrög miatt a kormány bele is bukhat amiért nem jobban Pfizerre alapoztak, az csak 3. negyedévben indul be. Félő a delta addigra elterjed az eddigi hatékony védekezés miatt átfertőzöttség nélküli lakosság körében.
Ha nem politikai és morális kérdés lenne, május-június során USA & EU simán átadhatott volna 20-30 millió Pfizert AUS-NZ számára. Rossz lenne olvasni a következő hetekben, hogy USA már megtorpanó oltási hajlandóság miatt raktárra termelne, Románia, Izrael stb. is már felkínálja ami éppen rájuk romlana, lent délen pedig szinte teljesen pucéran deltáznak, ami ellen már kevés az eddigi védekezés. -
Coyot
őstag
Hát az van hogy aki még mindig erről beszél neagyisten érdekli az elmúlt 40-50 év legnagyobb fertőzése/biológiai fegyvere/akármije - az ugye retteg és saját magát teszi tönkre, bezzeg aki a picsákat bámulja a balcsin a tömegben annak király az élete.
Laza fordítás tőlem, neked.
[ Szerkesztve ]
Má' nem
-
daneel_hu
addikt
Mi lejöttünk Csopakra 1 hétre, elég volt már ebből az egész mizériából.
Maszk sehol senkin, még beltérben sem, kártyát alig kérnek, rajzanak a népek.Strand dugig van, kocsmák/ éttermekben leejteni sem lehet szinte semmit de mindenki elvan, nagyon sok a jó csaj.
Hát ennyi…. -
mozso
senior tag
21 napja toljuk ugyanezt, suliból hozta haza az alsós kislányom. Iskolánkban volt covid is (4. hullám), feleségem szerint ez inkább egy rhino cucc, én pedig nem tudom eldönteni. Tünetek alapján akár delta is lehetne, de szerintem nem az. A lázt hiányolom én is a deltához, mondjuk feleségemnek azért volt hőemelkedése.
-
HÁZIGAZDA
kisebbik fiam bölcsis csoportjában mindenki köhög (ő is, keveset, néha, de már legalább egy hónapja), van, aki taknyozik is mellé. de tényleg mindenki. ugyanakkor nem hinném, hogy covid, számítanék legalább egy lázra nála.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Vesa
veterán
válasz t72killer #20866 üzenetére
Még arra tudok gondolni, hogy mivel a súlyos lefolyás ellen gyakorlatilag nincs nagy különbség a vakcinák között -most a nyugatiakról beszélek mert onnan vannak rendes adatok-, a tünetes elleni hatásfok az antitestek számából következhet esetleg, ami az mRNS vakcináknál ugye jóval nagyobb, tehát nagyobb eséllyel fogja meg a vírust a szervezetben még mielőtt az tüneteket lenne képes kiváltani. Tehát nem magában az antitestekben kell keresni a különbség okát, hanem egyrészt azok mennyiségében, másrészt abban, hogy az adott vakcina milyen erős immunválaszt alakított ki.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
dssport
tag
Kerestem de egyszerűen nincs meg annak a dokinak a neve aki ezt sejti a háttérben. Mindegy remélem, ha igaz akkor idővel előkerül/felkapják, bár gyakran sajnos nem azt kapják fel ami igaz.
CDC oldalán hirtelen csak azt találtam, hogy akinek oltás után ilyen szívbaja lesz az konzultájon az orvosával mielőtt újra sportolna. Ez mondjuk eléggé evidens.
-
Cs1csó
félisten
válasz dssport #20806 üzenetére
Szerintem ezt érdemes lenne pontosítani: AKI hajlamos rá - ezt ugye nem feltétlen előre tudni, tehát ha hajlamos rá és az oltás után főleg mostanában ebben a hőségben tol tartós nagy intenzitású terhelést a szívének akkor nagyobb lehet a baj, mint ha simán "pihenne" oltás után lehet hamarabb eljut egy olyan gyulladási szintre ami aktív edzés hiányában nem lett volna meg.
Tehát ha nálad nem alakult volna ki - pihenés mellett - akkor nem fog terhelés mellett sem.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
[link]
A Szputnyik V vakcina hatékonysága is rosszabb a koronavírus indiai törzsével szemben. Denisz Logunov, a Gamaleja Központ igazgatóhelyettese kedden azt mondta, hogy ez enyhe csökkenést jelent, hatékony az oltóanyag a delta variánssal szemben is. Viszont az oroszok egy saját mutáció kiszelektálódásától tartanak."Azt látjuk, hogy a szérumaktivitás a delta törzzsel szemben enyhén csökken, ami körülbelül 2,6-szoros a Szputnyik V-nél" - mondta a sajtótájékoztatón Logunov a TASS szerint, aki azt állította, hogy a külföldi vakcinák esetében a csökkenés 3-5-szörös.
"Tehát optimisták vagyunk a hatékonyságot illetően. Van egy csökkenés, de ez a csökkenés jelentéktelen" - tette hozzá a központ helyettes vezetője. Logunov szerint a gyógyszer hatékonysága az indiai törzsre még így is körülbelül 90 százalékos.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Vesa
veterán
válasz Ringman #20851 üzenetére
Talán az a taktika, hogy a hullámnak úgyis van egy felfutása, ami reményeik szerint a nyarat jelenti, addig még meg kell szedni magukat a vonatkozó bizniszekből, aztán majd ősszel lehet megint zárni ha netán berobban a cucc. Vagy ki tudja, de hogy nem logikus most maszkviselést full eltörölni ilyen hírek mellett, az biztos.
-
-
Vesa
veterán
Elég kemény! Itt már a 2 méteres izé sem ér akkor semmit. Csak a maszkviselés védhet jelentősen a terjedés ellen a hagyományos védekezési módok közül, amit nálunk ugye éppen most teljesen kivezetnek. Ezek itthon egyébkétn nem olvasnak híreket? Vagy direkt mint a sértődött ovisok, már csak azért is szembe mennek a forgalommal?
(bemelegítve marad a gázálarcom sajnos)
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
Jó hír a Modernásoknak (nálunk nem sok embert érint sajnos)
-
t72killer
titán
Ennyit ért az utazók extra szivatása. Ha a rendelkezésre álló időt kihasználták volna, hogy szépen végigoltják a lakosságot - volt idő bőven azt a 2,5 magyarországnyi embert akár a lassú de hatékony brit protokoll szerint végigoltani - akkor most kiröhöghetnék a deltát. Így semmit nem ért az egész.
-
HÁZIGAZDA
"In New South Wales, of which Sydney is the state capital, officials are reporting near 100% household transmission compared to 25% for earlier strains. People there have caught the virus just from passing one another in a shop."
sajnos ez van, most már nagyon fertőző a cucc
és csodák nincsenek, ha ausztrália eddig megúszta és nem is oltottak, akkor mindenki védtelen...
-
Vesa
veterán
Ausztrália is elesni látszik a Delta miatt
Pedig korábban a lezárásokkal, karanténnal és teszteléssel el tudták kerülni a pandémiát. Ez most a Dltával már kérdésessé vált.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz t72killer #20843 üzenetére
nem várható, hogy az ilyen skillek ne konvergáljanak össze egymásba. ha volt már olyan mutáció, ami antitest kerülő, lesz is még, mert egyre inkább csak azok tudnak majd fennmaradni. az meg alap, hogy amelyik fertőzőbb, az terjed jobban.
-
t72killer
titán
a deltánál jobban kerül a D-Afrikai, a delta pluszt még nem láttam, hogy kimérték volna.
#20839: két oldalról kellene megfogniuk, ha tényleg emelni akarnának az oltottságon: egyrészt komolyan beijeszteni, hogy jön a delta, másrészt igen, min. 50EUR értékű ajándék az első oltást felvevőknek - hogy ne vernyákoljanak diszkrimináció miatt sokan, lehet mondjuk a 23év alattiakat (=potenciális oktatási rendszerben lévők!) megcélozni az akcióval. Persze ez többszörösen szembemegy a magyar kormányzat filozófiájával, úgyhogy nem lesz megvalósítva.
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
Vegre nekem is megerkezett a vallamba a masodik Astra.
-
Ringman
nagyúr
-
törölt tag
Görögök 150 euró értékű
kocsmakulturális kártyával és egy hónap mobilnettel ösztönzik a 18-25 éveseket oltásra. Románok szabadnapot kínálnak. A lejárathoz közeli vakcinákat már eladják, adományozzák. Belgák, finnek, dánok, hollandok oltási üteme nem rossz our world in data tracker szerint, és felfele megy még, Mo. már görbül egy hónapja, nem véletlenül 5,5 millióhoz kötik a nem kell maszk szabályt és nem 6-hoz. Nyár végére benne van visszacsúszunk EU-ban, valami mást kell kitalálni a győzelmi jelentésbe. -
Gabeee
tag
válasz #62435328 #20814 üzenetére
Februárban voltam covidos hasonló tünetekkel (kivéve szaglásvesztés), és voltak ugyan elhúzódó tüneteim, de csak pár hétig (pl. mély levegővételnél nyomás a tüdőben).
Másfél hónappal később voltam IgG vizsgálaton, a határérték kb. 2 és félszerese volt az ellenanyag.
Kivártam 3 hónapot, utána oltattam be magam Szputnyikkal. Alig voltak oltási reakcióim, 1. után csak kis vállfájás és nyirokcsomó duzzanat pár napig, 2. után kis láz rövid ideig, de nem tett padlóra. Covid után ez már semmi...
Múlt héten újra elmentem ellenanyag vizsgálatra, hát kb. kiütötte a plafont, a határérték minimum 800-szorosa. (>40.000 AU/ml az 50 határértékhez képest). Jöhet az indiai ... izé delta.
Ha nagyjából valaki egészséges, valószínűleg nem lesz gond.
De ez nem tanács akar lenni, csak saját tapasztalat. "Kérdezze meg kezelőorvosát..." Én nem kérdeztem meg."Jó nyitott elmével élni, de azért annyira ne nyitottal, hogy kiessen rajta az agyad." Carl Sagan
-
t72killer
titán
válasz Elektrosokk #20832 üzenetére
Pedig nekik állítólag kifejezetten deltás anyaguk is van már, abból én is kérnék már kóstolót.
#20834: így van, és tippre már a brit-től szerzett antitestek is elegendőek a védettséghez vele szemben. Nekem eddig evolúciós zsákutcának tűnik a b.1.351. Totális nyitás + hiányosan immunizált népesség mellett lehet még esélye, de csak úgy, hogy nem kószál a környéken más változat.
A latin-Amerikai fajták se tűnnek túlságosan invazívnak, Brazilból is fogtak már €urópában hónapokkal ezelőtt. Úgy tűnik, a "továbbjutáshoz" a jelöltnek először is szintet kell lépnie terjedési képességekből, utána következik minden más faktor, egyelőre még a vakcinakerülést is beleértve. Ez persze változik majd, ha az aktív mozgó (iskolába-ovodába járó!) lakosság 60-70%-a be lesz oltva mindenütt.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
ez a 2 hír elég meredek egymás alatt:
Novák Katalin: Akár néhány napon belül lekerülhet a maszkEddig kilenc magyarnál mutatták ki a delta variánst
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
t72killer
titán
Erős becslés, két faktorra: egyrészt a "természetes út" produkál kb 2 hullámot évente, azaz 2év múlvára simán összejön még 3-4 hullám. A mutáció random, eddig kapásból kettő igencsak életképes variáns került ki a "műhelyből" - követhetik még igen komoly fertőzőképes utódok. Kis szerencsével ezek szelídülnek - de ha nem is, akkoris átfertőzik a lakosságot, és aki megmarad, immunis lesz. A mostani "indiai rém" se gyilkol már százezreket Európában - hiába lenne az alap mortalitása magas, ezt az innen-onnan szerzett immunitás igencsak visszafogta. +élnék a gyanúperrel, hogy az alap mortalitása is alacsonyabb, bár ezt egy olyan ország "adataiból" nehéz megbecsülni, ahol a folyók vízhozamából kell saccolni a halandóságot...
Eddig nem láttunk hivatalosan "szelídebb" variánst - legfőbb ideje, hogy ilyen is terítékre kerüljön: ha ilyen van, akkor full nyitást kéne elrendelni globál sziget-fesztiválokkal és unga-bunga partikkal...Másrészt tolják kifelé az oltóanyagokat ahogy csak a csövön kifér, komoly koponyák foglalkoznak pl a pán-koronavírus vakcinálval is. Egy-egy ütősebb hullám keményebb variánssal az oltási hajlandóság malmára hajtja a vizet.
#20831:
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
A covid a következő 2éven belül globálisan megszűnik életet veszélyeztető tétel lenni (vakcnia, vagy átmegy a bolygó lakosságán egy enyhe de jól keresztimmunizáló variáns), úgyhogy már csak az úthengernél kell majd gyorsabban futni
-
attiati
veterán
vótmá?
ez jó hír lenne
[link] -
t72killer
titán
Ahogy a spanyolnátha is eltűnt, max a permafrostból jön majd vissza. A hatékonyabb mutánsok és a vakcinák immunizálják az emberek és a fogékony állatvilág nagyrészét, így egy gyenge, korai változatnak nem sok esélye lesz terjedni a következő 20-30évben.
#20824: a deltával kb skippelik is majd az igazolvány elfogadását. Jövőre lesz ebből valami érdemben.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Onlány #20805 üzenetére
Igen, viszont 6 hét haladék van rá, amelyik ország még nem áll készen, sok országban már június során is osztogatták.
Jön az uniós Covid-igazolvány – összeszedtünk mindent, amit tudni lehet róla
-
dssport
tag
válasz Elektrosokk #20811 üzenetére
Én úgy képzelem, hogy az öregkor rosszabb esetben annyiban fog eltérni, hogy mire meggondolnád, hogy elindulj-e a mosdóba, addigra rájössz, hogy már késő.
Viccet félretéve nekem az első után sem volt semmi, azt leszámítva, hogy akkor fájt a karom 1 napig. Kicsit el is gondolkodtam, hogy vajon ez ért-e számomra valamit... Tapasztalataim szerint ugyanis nincsen előny, hátrány nélkül. Lehet, hogy fél év múlva rátalálnak valami extrém ritka mellékhatásra ami külön engem elvisz a francba. A karomat amúgy nem pihentettem, direkt nyújtóztam, tekergettem úgy éreztem, hogy ha pillanatnyilag fáj is, mozgatni kell és gyorsabban javulni fog. (+ ebben nőttem fel, Mamámnak (91 éves elmúlt) tavasszal volt egy epekő műtétje, jól felvágták, de szólt az orvosnak, hogy amennyire lehet gyorsítsa meg a dolgokat, mert ültetni kell a borsót. Kapott hasszorítót aztán gogogo.) Ezt leszámítva az extrém biciklizés 40 fokban hülye ötlet volt, főleg úgy, hogy folyamatosan 3-4 órákat bírok csak aludni mert egy romkocsma van az ablakom alatt szóval a csukott ablak ilyen jó időben nem segíti a pihenést. Klíma van, de az nem olyan mint egy jól átszellőztetett lakás. Összességében visszacsinálni már nem tudom, remélem, hogy megúszom, de a tanácsom mindenkinek az, hogy oltás után pihenjen sokat, ezzel is segítve a szervezete munkáját!
-
-
HÁZIGAZDA
válasz Hieronymus #20812 üzenetére
szerintem mindenképp el fog tűnni az összes korábbi mutáció... mindenhonnan
-
t72killer
titán
válasz Floyd80 #20816 üzenetére
Ezt kéne adni a nem-Pfizereseknek is.
#20817: jó hír, hogy készülnek a jövőre, arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy az elvileg legügyesebb vakcinakerülő D-Afrikai miért nem terjedt el érdemben globálisan? Dél-Afrikába le kéne vinni egy hajórakomány tesztet ÉS szekvenciáló-kapacitást, ez egyrészt segíti őket a járvány visszafogásában, másrészt ki lehetne deríteni, hogy a búbópestis 2.0-val vagy csak egy féllábú-félkezű mumussal állunk szemben. Valami fogyatékossága van annak a variánsnak, mert hiába jutott el Európába hónapokkal ezelőtt, nem tudott elterjedni.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
News:
Frissített hatékonysági adatok:
Pfizer-BioNTech / Delta
6% less effective for the delta variant after two doses
Efficacy against symptomatic disease
One dose, 36%
Two doses, 88%
Effective against hospitalization
One dose, 94%
Two doses, 96%AstraZeneca / Delta
1% less effective after 2 doses
Efficacy against symptomatic disease
One dose, 30%
Two doses, 67%
Effective against hospitalization
One dose, 71%
Two doses, 92%Az AstraZeneca új vakcinájáról infó:
AstraZeneca and University of Oxford
Trials of a modified coronavirus vaccine
Designed to act against Beta variant, (South Africa)
2,000 volunteers, being recruited, UK, Brazil, South Africa, Poland
Possible booster vaccines for fully vaccinated
Prof Sir Andrew Pollard, Oxford Vaccine Group
test the system of making vaccines against variants
no immediate urgency around the Delta variant
much more about being prepared for this quite testing variant, the South African one, and
also future variantsAz erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Floyd80
addikt
Kedden több mint félmillió adag Pfizer-vakcina érkezett Magyarországra | 24.hu
Meghaladta a 6 milliót a Pfizer által eddig Magyarországra szállított koronavírusellenes vakcina mennyisége, írja az MTI.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
dssport
tag
Hát nagyon remélem én is... Amúgy lehet hogy volt már, de néztem az ázsiai Doki videóját erről: (1) Szívizomgyulladás vakcina után - YouTube
-
törölt tag
Sziasztok!
Márciusban átestem a fertőzésen, kórházba nem kerültem, de nagyon megszenvedtem vele.
Folyamatos magas pulzus, rosszullét, szaglásvesztés, köhögés, nehézlégzés, a tüdőröntgen beszűrődést mutatott.
Április elején feloldották a karantént, de azóta is érzek tüneteket, igaz enyhén, de nem vagyok 100%-os.A kérdésem, hogy kinek milyen oltási tapasztalatai vannak azoknak akik átestek a fertőzésen illetve átesés után érdemes-e oltatni egyáltalán?
Köszönöm előre is, és jó egézséget!
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
válasz t72killer #20792 üzenetére
Németországban sem késő.
Tegnap 404 új fertőzöttet azonosítottak.
A hét napi incidens érték 5,4 és folyamatosan csökken.
A 7 napra számított R érték 0,79 és csökkenő tendencia.Ami viszont aggasztó, hogy a csökkenő fertőzési sebesség mellett rövid időn belül el fog tűnni az összes korábbi mutáció. Tegnap 30% volt
Ha nem jön nagy számban import változat, akkor gond nélkül állítható le a fertőzés.Hétfőn 784.751 védőoltást használta fel. 45 millió személy van túl az első adagon. Ebből 30 millió ember megkapta a szükséges összes oltást.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
t72killer
titán
válasz BlackV #20800 üzenetére
Ezeknek komplett elmentek otthonról...
#20807: valszleg már komolyabb létszámban bent van, masszív tesztelési kampányt kéne csinálni, random kb mindenfelé az országban - főleg ott, ahol kisebb lehet a védettség aránya (nem pusztítottak nagyban a korábbi hullámok). Dunát-Rajnát lehet rekeszteni a tesztekkel, tessék használni őket, ingyen gyorsteszteket osztani a lakosság között bónuszcsokival azoknak, akik deltásat tudnak beküldeni...
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz #20749568 #20804 üzenetére
nem követem az eseményeket, ezért csak partvonalról ugatok, de: megfogni az újat az elején lehet, ideig-óráig, szóval ha már látszik az armageddon, késő, olyankor kell beutazókat karanténba vágni, amikor még nincs bent (nagyon) a szajré.
-
dssport
tag
Múlt pénteki 2. Pfizer után szombat-vasárnap olyan kemény biciklizést csapattam, mint még soha. Eszembe nem jutott pihenni... Vasárnap este jött szembe a hír, hogy bizonyos vélemények szerint pont az ilyen magatartás segíti elő a fiatal férfiak szívizom gyulladását mrns oltást követően. Ennyi... Lehet, hogy gyökér vagyok, hogy nem állt össze, hogy oltás után pihenni kellene, de egyszerűen nem éreztem semmit. Karomban volt minimális fájdalom, ezért kihagytam a súlyzót. Kicsit fuck, hogy nem figyelmeztetnek...
-
Onlány
tag
Sziasztok! Erről a Eu-s vakcinaigazolványról van valami újabb infó? Itthon is júl. 1.-től lesz elérhető, igényelhető? Van erről valami jogszabály féleség valahol?
Te vagy a világon a legszebb a faluból :)
-
BlackV
őstag
válasz Elektrosokk #20801 üzenetére
Kis jégkockával azért felütném azt a koldrexet meg citromkarika szívószál azt jóidő.
-
titán
válasz Ringman #20752 üzenetére
Múltkor írtam a megszűnő kórházi osztályról. Nálunk például az egyik háziorvosi körzetet már vidékről idejáró orvos helyettesíti majd, annyira nincs orvos (aki vállalna ilyet). Tehát nem hogy fix háziorvost nem találnak, hanem még helyi orvost sem, aki helyettesítene. Pedig nem egy egérlyuk.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest