Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
galaxys80
veterán
Sziasztok.
Néhány napja nagyszüleimhez bekötötte az internetet a T.
A router/modem (Speedport)hátulján levő ssid/jelszó párossal elvileg csatlakozik is a telefon/tablet, de mégsincsen internet. Pc nincs a háznál.
Mit kellene még tennem, hogy működőképes internet legyen végre?[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
KubanitoS #101094 üzenetére
Kérdés, hogy ilyenkor szóba áll-e veled a Telekom, mivel nem vagy előfizetője. Aztán, ha igen, amennyiben kifizeted a Telekomos szerelő vagy alvállalkozó kiszállási díját, és a Telekom által számolt óradíjat, abban az esetben talán megoldják ők is.
Milyen technológián szolgáltat a Telekom? Koax, xDSL vagy optika?Első kettőre szinte bármelyik villanyszerelő vagy hálózati informatikus rávehető. És valószínűleg olcsóbb lesz, mint a Telekom.
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Van egy ingatlan, amelyben a tulajnak volt Telekomos internet előfizetése. Ez le lett mondva. Tervbe van véve, hogy visszakötteti X hónap múlva, viszont a modemet egy másik helyiségbe szeretné átrakni. Az ingatlan helyiségei újra lesznek festve, így célszerű lenne festés előtt átvezetékelni a másik helyiségbe, hogy a Telekomos modemet majd csak el kelljen helyezni. Ebben a helyzetben érdemes-e szólni hivatalosan a Telekomnak, hogy küldjenek ki valakit, vagy más megoldást kell találnom?
-
wmati
addikt
válasz
maxxenergie #101090 üzenetére
Csőtörés volt, és annak a feltárása közben sikerült elvágni egy optikai kábelt.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Akkor nem csak az egyik vonal szállt volna el neki, hanem mind a kettő. Itt más probléma van.
Még mindig javaslom a hibabejelentőt.
-
zolokas
aktív tag
válasz
A közelébe nem vagyok teljesen más megye!
-
Dumi86
senior tag
válasz
DJ. Ru$y #101082 üzenetére
Nem egyedi hiba ami nála volt,én is azt hittem hogy valami gubanc van nálam,de szerintem a HGW egyik napról a másikra nem javul meg csak úgy,ha annak lett volna baja
Ez valami központi hiba lehetett,ami mindenkinél nem jelentkezett. Most hogy visszajött nekem a második érpár nagyobb sebesség érhető el rajta mint előtte.
-
Dumi86
senior tag
válasz
zolokas #101079 üzenetére
Nálam ugyanez volt tegnap délutántól ma délelőttig,de mire megjöttem melóból már visszajött rendesen a net
Érdekes nálam a Line 0 volt ilyen... Szerintem ez nem egyedi hiba,mert több helyen is olvastam erről. Már be akartam jelenteni én is hibára,de mintha mi se történt volna megjavult
-
törölt tag
válasz
bodzasfanta #101084 üzenetére
Ez lehet antenna elmozdulás, fej hiba, koax f csatkalozó kilazult vagy korrodált, beltéri hiba , beltéri táp hiba. Be kell jelenteni és majd megoldják.
-
bodzasfanta
csendes tag
Sziasztok!
Egy problémával kapcsolatban szeretnék kérdezni mielőtt felhívnám a szolgáltatót. Szüleimnél még Sat TV van ami egészen mostanáig jól működött de most az történik hogy a kép és a hang is eltűnik kb fél másodpercre majd vissza is jön. És ez ismétlődik elég gyakran, kb 10 másodpercenként. Ez a műhold antenna hibája lehetne? Vagy a settop box? A tévé és a settop box között HDMI kábel van azt megigazgattam és kipróbáltam a tévé HDMI bemenetét más forrással is és ott nem volt ilyen probléma. Nem tudom mi lehet de így nézhetetlen az adás jelenleg.
-
LSL1337
őstag
hali
végre szüleimnél is elérhető lett az optikai. (gigabit)szerelők csak a gyári sage-es modemet bedobták.
rendeltem nekik egy uj routert, csak LAN1-be dugjam be, és konfiguráljam úgy, vagy esetleg érdemes a ppoe passthrought is bedobni?
a wifi elég gyengécskének tűnik rajta, gondolom azokat is akkor érdemes lesz offolni.
köszi! -
adika4444
addikt
válasz
Mauddip #101057 üzenetére
Egyrészt te a garantált értékről beszélsz, ami teljesen más mint a kínált.
HA meg alapból rossz valahol, és soha nem hozza a névlegest, akkor asztalt kell picit csapdosni, ugyanis ez nem úgy működik, hogy a névlegeset talán eléri talán nem, hanem törekedni kell rá.
(#101058) zolokas:
Sok köze nincs optikán a TV-nek a nethez, szóval ott valami más lesz. Én 920/940-et IPTV melett tudom mérni. -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
lafaty80 #101073 üzenetére
HGW felületén kell keresned egy "táblázatot". Összefoglalóból idézve:
"Felhasználónév és jelszó páros eszköztípusonként eltérő lehet, ha nem változtattad meg, akkor admin / admin, vagy admin / üres, esetleg üres / üres párosokkal próbálkozhatsz. A kérdéses menüpont szintén változó helyen található, de olyat keress, ahol DOCSIS jelszinteket látsz dBmV mértékegységgel, lefelé és felfelé irányuló, esetleg angolul downstream és upstream, valamint SNR mezőkkel." -
lafaty80
addikt
Sziasztok,
Van itt valaki Somogy megyéből, akinek 100+ Mbit-es Vidanet-es internet szolgáltatása van?
Nálam kb. 2 hete valami történt a hálózatukban, mert azóta folymatosan 8-10 percenként eldobja 1-3 ping-re a netet. Nálam már mindent kipróbáltam, amit lehetett, de nem helyi gond van. Viszont a Vidanet felügyeleti rendszere napi 1-2 "zajt" lát csak, szemben az én tapasztalataimmal, és ez náluk belefér a 90%-os rendelkezésre állásba.Namost, a használók többsége sima böngészésnél ezt a kiesést nem veszi észre, ezért nem is jelzi, viszont aki aktívan használja, stream, online játék, videó konf-ok, azoknál 8-10 pervenként szétesik a net.
Aki esetleg tapasztalt hasonlót nyugtasson meg, hogy nem én vagoyk a hülye
De kb. a szolgáltató szarik rá, amíg valami be nem döglik, akkor majd nyomoznak.... egyszer... addgi türelem.
-
Mauddip
aktív tag
válasz
zsero #101066 üzenetére
Gyorsító opciót a neve, azt egyáltalán nem ajánlom hogy atrakd passthrough módba, mert ez állítja és fűzi össze konkrétan a 4g gyorsítást a fizikai vonal mellé. Az a baj, h ez a gyorsítós hgw udp csomagokkal küldi az adatokat és pl torrentező és gamer ügyfeleknel vettem észre h ez ugye nem ellenőrizi le, h megérkezett e a csomag. Valószínűleg nálatok is emiatt nem elérhető néha.
-
zsero
aktív tag
Sziasztok, egy irodában Telekomos Netgyorsító (vagy hasonló nevű) ADSL + 4G alapon van internet, és meg kellene oldjam, hogy a szerverükön egy TCP port kívülről is elérhető legyen. Az a problémám, hogy ezzel a netgyorsítóval kívülről teljesen kiszámíthatatlan az internet, minden nap pár órában elérhető, pár órában nem.
Belülről kifelé tökéletesen működik az internet mindig.
Milyen megoldást tudnátok ajálani? Keressek egy megbízható VPN-t, ami ad egy publikus IP-t annak a szervernek? Hasonó problémát valaki oldott már meg?
-
semetka
őstag
DHCP-nél a PC-nek érdemes adni fix IP-t az address reservation-nel? Régi routeremnél csak a ps3-nak, ps4-nek volt.
[ Szerkesztve ]
-
Mauddip
aktív tag
válasz
zolokas #101047 üzenetére
Bocs, h beleszolok, de most láttam csak az aláírásod... ha rendesen akarod mutatni itt mindenkinek, h milyen csomagod van (sic!), akkor legalább lesd le a számláról! 😂😂😂
Segítek :
-Net 1000
-IPTV Szuper családi +HD Moziklubbal, és az a sebesség csupán 1000/300 a valóságban (ritka akinek ez feljebb megy) 😛.[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz
#22718208 #101042 üzenetére
Sima switch esetén bármi elviszi a dolgot, router fog akadni, ha nem igmp-s. Az más kérdés, hogy mekkora pluszterhelést jelent a nem igmp switch a hálózatnak - én azt tippelem, hogy viszonylag kevés.
- A multicastot a router kezeli (párhuzamosan jön az összes tévéadás, azok közül azt küldi ki a stb-nak, amelyiket épp használja.
- Ha a stb egy switchen van, akkor a switch kapja az aktív csatornát, ilyenkor az, ha nem igmp-képes, minden portra kiküldi azt a pár mega forgalmat, ha igmp képes, akkor ő is oda viszi, ahova kell.Én használtam így nem igmp képes routert switchként iptv-hez, ment szépen, meg a net is ment róla, amíg a wifijét nem kapcsoltam be. Router üzemmódban viszont akad a tévé, ha nem igmp-képes a router, valószínűleg ott a router a teljes igmp forgalmat (az összes csatornát) megkapja, és az elárasztja a hálózatot.
-
zolokas
aktív tag
Van még olyan vezetékes telefon kedvezmény hogy körzetszámon belül ingyenes a hivás? Vagy már nem létezik?
-
Andrej1
aktív tag
Sziasztok !
ADSL-ről váltottam a héten Telekom 1Gbps netre .
ASUS RT-N66U B1 routert használtam ADSL-hez nagy megelégedéssel .A kérdésem, hogy az ASUS routert használjam vagy az is tökéletes amit a Telekom adott (F@st 5655v2 AC) ?
Mennyire jó ez a Telekomos cucc ? 3 IPTV megy rajta. -
-
DJ. Ru$y
nagyúr
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
polonic #101025 üzenetére
Válts eggyel nagyobb csomagra. 150-es mellé a Huaweit adják nagy valószínűséggel hiba esetén is.
Amire lehetne hivatkozni az a jobb wifi képesség ugye, de azon meg nem garantál semmit a T, szóval azzal lehet lepattintanának.Ha "szerzel" egy Sagemcomot, azon max internetet tudsz használni, ha van VoIP és/vagy IPTV, az(ok) nem fog(nak) menni.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
zolokas #100999 üzenetére
Én valami ilyet dobtam most ki a picsába,miután bekötötték az üvegszálasat
Fúráshoz annyit,nekünk is az ablaknál akartak fúrni de segítettem neki,bementem a padlásra és ahol a régi vezeték bejött a telefonpóznáról ott húzattam be az üvegszálas kábelt.Neked nincs ilyen bemenőpont?
[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
Üdv! A CRC ,FEC hibák száma okozhat időleges lassulást,teszem azt este 18 és 20 óra között ? Mérési eredmények szerint max.1mbit a sebesség, egyéb időpontokban általában 16 mbit szokott lenni.
-
laccczka
tag
válasz
laccczka #100983 üzenetére
Köszönöm a segítő ötleteket.
Sajna a lan megoldás nem opció, a repeatert nem tudom kiváltani mással.
Megvizsgáltam a csatlakozókat, rendben találtam.Viszont több helyen olvastam, hogy a bluetooth is be tud kavarni. Nálam az egér illetve a fejhallgató is bt.
Egy próbát majd megér.
-
fkenny
senior tag
Sziasztok,
Eljött a nap (két hete), hogy én is újra, ráadásul boldog előfizető lettem. 1000/1000 Optika, 3 IPtv és telefon mindez Túrkevén! (Még mindig meg kell csípnem magam, hogy elhiggyem
) Egy picinyke problémám volna csupán. A telefon ugyebár VOIP/SIP lett ami tényleg jó, de egy kicsinyke problémám volna vele. A Telefonkészülék és az ONT közt óriási a távolság. Lényeg a lényeg, van rá megoldás, hogy ne a vacak RJ11-el kelljen bekábelezni a házat, hanem szimplán be tudjam állítani a szükséges infókat egy adott VOIP készülékre?
(Kicsi esélyt látok rá, de hátha van rá megoldás)
-
Több tv-t rendeltem már telekomtol
Most is van részletre tv-m
Minden hónapban időben fizetem az előfizetésekkel együttÉvek óta magenta1es vagyok
Most akartam egy új tv-t kihozni egy új előfizetéssel és azt írja hogy előleget kell fizetnem, de miért? Korábban már fel sem hívtak csak küldték a tv-t
Mondjuk ez egy drágább készülék (Samsung qled)
-
Beniii06
addikt
válasz
poli27 #101000 üzenetére
Lehet, hogy hivatalosan így működik régebbi adapterekkel, sőt biztosan javít az átvitelen, nekem érdekes módon még is tudtak kommunikálni más fázison lévő powerline adapterek(tp-link), igaz csökkentett sebeséggel ~16-20 Mbps. Olyat is olvastam régebben, hogy valakinek sikerült villanyorán keresztül is vinnie a szomszédba. Amit linkeltél az egyáltalán nem szereld magad kategória. Elvileg az újabb fajta adapterek 0-án is képesek kommunikálni a gyártó állítása szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Politika
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A72 6/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Lenovo ThinkPad T14 gen4 I L14 gen4 I P14s gen4 GYÁRI MAGYAR billentyűzet. ÚJ BONTATLAN!
- Samsung Galaxy S23 8/256GB, Mekímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest