-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
SOAD19
addikt
válasz Veron #243393 üzenetére
"Kell az önigazolás az óravásárláshoz."
Igen, jó, fekete öves vagyok benne. Amúgy is jön az atomháború, mire vársz... Meg vedd meg, ami tetszik, hogy le legyen tudva az órás téma és hogy ezáltal sokkal több időd maradjon más fontos dologra. Illetve ki tudja mikor jön egy újabb, nagyobb mortalitással bíró pandémia... De azért is vettem meg, ezt a Casiot, mert "nem rég" volt a fukusimai atomerőmű katasztrófa, gondoltam támogatom a japán gazdaságot az óra vásárlásával.
#243388 csabulaxi
Eléggé piszkálja az igazságérzetemet nagyon sok minden idehaza, és olykor hangot kell adnom neki, hogy ne robbanjak fel. Nyilván nem biztos, hogy a legjobb topik ez erre, de annyira szerintem nem toltam túl.#243394 5-ös kezelő
Ne általánosítsunk azért. De az biztos, hogy a társadalom egy igen jelentős részére igaz. De ez vélhetően még az előző rendszerből maradt meg, mindenki úgy boldogul, ügyeskedik, érvényesül, ahogy tud. Szolidaritás, empátia, jóindulat, önzetlen segítőszándék eléggé a béka segge alatt van idehaza. Azon is elképedek, hogy csomóan az oroszok pártját fogják, relativizálnak, ami muris 56 után... Bő 30 éve még nagy örömujjongás volt, hogy elhúztak innen az oroszok, most meg... Befejeztem![ Szerkesztve ]
-
dud998
őstag
válasz djeperto #243396 üzenetére
Nem az a lényeg, hanem a Spring Drive.
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
aktív tag
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz SOAD19 #243386 üzenetére
A hun nem egy empatikus nép úgy általában.
De hogy ne csak off legyen. Elővettem a Certina DS Powermatic órám dobozát, már hét éves elmúlt. Lassan aggódhatok a szerviz miatt. Szerencsére tünetmentesen jár 1előre. Kézen, (alváskor is) -2 s / 24 h. Nincs okom panaszra. És nemcsak hogy nagyon szép, hanem mintha a kezemre öntötték (méretezték, formázták) volna a tokját. Jó volt megjáratni egy kicsit.
Más. Kíváncsi lennék, a kék órád kijelzőjét vajon mennyire látnám a vaksi szememmel szürkület után. Pedig igazából elszoktam már melóban a digi kijelzőtől, de ...[ Szerkesztve ]
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
Veron
addikt
-
vadászcsiga
félisten
-
-
SOAD19
addikt
válasz gyuszmó #243372 üzenetére
Már sokszor volt ez a kérdés itt, ilyen konkrét, könnyen rákereshető dologra érdemes használni a keresőt. Vagy ránézni az árukeresőn, pont valamelyik nap kapta meg az "Ország Boltja 2021"-es díjat: [link]
#243374 dzsi23
Egy darabig várhatsz rá, sajnos. Amúgy 330 környéke már nem nagyon lesz, valahogy mindig kúszik feljebb. Mostanában az van, hogy negatív rekordok dőlnek meg, majd kicsit visszaerősödik, de mindig magasabban stabilizálódik, mint ami előtte volt. Ezért is vettem meg az új órát, mert úgyis, csak drágább lesz.#243377 dzsi23
Alapból nekem is a dátumot mutatja, csak este szoktam átállítani, hogy az időt mutassa. -
gyuszmó
őstag
A timestorerrol rendelés rendben van, korrekt?
"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"
-
ToBeY
nagyúr
Egy óra polírozás kb milyen áron megy manapság?
-
Grande Ale
őstag
válasz makkmacika #242172 üzenetére
Szia, nem, Emag-ról rendeltem.
-
MARVEL
tag
válasz djeperto #243365 üzenetére
Tudom. Azt is a használtan "beleférhet a keretbe" kategóriához szerettem volna sorolni, csak nem sikerül.
Némi koplalással, gyűjtögetéssel #sebixxx-nek egy Pelagos talán még beleférhet, hiszen az általa említett Aquaracer 2600 euró, egy használt acél tokos, régebbi Pelagost pedig már meglehet 3200-3500 euró körül is szerezni. Egy Aquaracerre kialakításában, minőségben pedig SZERINTEM egy Pelagos köröket ver.
-
aktív tag
válasz GlitterJohan #243336 üzenetére
Nem, Időzóna Óraszalon Szeged.
MARVEL: a Pelagos az 4000-5000 eur
5-ös kezelő és momcrew: köszönöm szépen óriási a szerelem
Igaz először az SNR025 nézegettem, de mikor megláttam élőben ennek a GMT zafír lünettáját... hát nem is volt kérdéses számomra, hogy melyik lesz
[ Szerkesztve ]
"there are more jacks then one at the fair..."
-
Empsepo
senior tag
Őszintén órákról: [link]
Egy Ulysse Nardin különlegesség.
-
SOAD19
addikt
válasz dzsi23 #243361 üzenetére
Köszi! Igen, nem nagyon szokott lenni ilyen méretekkel analóg gshock. A casioak-ok még hasonlóak, nem véletlenül van abból is egy. Annyiból jó, hogy nem kell tovább rágódni, hogy melyik legyen a következő gshock. Nagyjából kipipáltam, ami méret alapján szóba jöhet, és még tetszik is. A világítás szerintem elég gyengus, legalábbis arra, hogy az analóg részéről könnyen leolvasható legyen az idő este. Inkább a kis digitális kijelzőről szoktam leolvasni az időt ilyenkor.
-
dzsi23
addikt
válasz SOAD19 #243359 üzenetére
Ez tényleg kisebb, mint amilyennek gondolná az ember. Jó választás, gratu!
A lume sajnos nem jellemző a G-Shockok indexeire (persze, lehet találni olyat is, + sok modellt moddolni is lehet lumés indexekkel). Gondolom, az elektromos világításra alapoznak, nem is értem, akkor a mutatókra miért raknak világító festéket.Cronos Skyline karóra eladó!
-
SOAD19
addikt
válasz rbalint88 #243195 üzenetére
Pár napja megvan, egyelőre úgy tűnik, hogy marad. Nem volt szerelem elsőre próbára, de jó lesz az.
Három a magyar igazság, ugyebár :
Ami nem tetszik benne, az a 6 óránál lévő digitális kijelző, pontosabban, annak a mérete. Az azon lévő karaktereket már tényleg alig lehet látni, annyira apróak. A világítást bekapcsolva már ok-s, úgy már teljesen jól leolvasható. A szíjtól kicsit tartottam, hogy nem lesz jó, mert Tutu-éknál 17 cm-t írtak minimális belső kerületre, nekem meg 16 cm körüli a csuklóm. Szerencsére nem volt gond vele, a 2. lyukban használom. Amit még nem szeretek, és amit Random Rob is említett a videójában, ha jól rémlik, hogy nem raknak az 5 perces indexek tövébe lume-ot, helyette csak fehér kis téglalapok vannak, és csak a mutatók lume-osak. Szerintem a Gshock-ot egy jó darabig letudtam, bőven elég ennyi. Következő áldozat most már tényleg az ocw-s100-as lesz, szerintem. Pont valamelyik nap találtam egy nagyon vagány képet róla: [kép]
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
Szerintem szep lett, meg is hirdettem a Longit
I humbly and respectfully decline™
-
momcrew
tag
válasz 5-ös kezelő #243349 üzenetére
Dettó. Én se tudtam mi a hype azon a kék órán, gondoltam, azért mert Seiko. Nekem is csak most esett le a spring drive.
Így már is vaszisztdasz. Gratulálok a boldog tulajdonosnak![ Szerkesztve ]
Kedvezményes Karácsonyi Karóra Katalógus Kiárusítás a harödveröapróne
-
MARVEL
tag
-
Caldera
aktív tag
Nem lesz a kinyomón, mert a belső szembe van a hüvely, nem a szíj szélében, mint a Seiko-nál.
''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz @mriya@ #243341 üzenetére
Úgy emlékszem, azoknál is ez a felhasított cső szorul rá a stiftre.
MARVEL : Nézd meg a kinyomód végét! Lehet, még rajta csücsül a mütyür rögzítő a tüskén...
Djeperto : Csak most nagyítottam ki a képet, eddig azt hittem, ugratás folyik. Tényleg vettél egy Spring Drive-ot ! Nagy gratula kis késéssel.
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz MARVEL #243347 üzenetére
Nem hagynam ki a christopher wardokat (c60 tide nagyon adja a mostani kinalatbol, de 43mm, sebixxxnek valoszinu tul nagy -> c65 kisebb, az jo lesz) es a Sinn-eket sem, ha mar a Tutima benn van Szinten az olcsobb vegen megfogva sztem a “kommersz” (nem Grand vagy LX) Seikok is bejohetnek a kepbe, a heritage divereik szepek, igenyes kidolgozasuak es meretben is van megfelelo. Persze ha nem zavar valakit, hogy “csak egy Seiko”…
Breitlingbol meg az Avengert is bevennem, ha valakinek nem jon be a szamos szamlap, csak az indexes. Illetve hasznaltban a 41-es Colt is jo lehet. -
MARVEL
tag
válasz sebixxx #243343 üzenetére
Nagyjából hasonló vagy alacsonyabb árkategóriában én a helyedben ezeket venném:
-Longines Legend Diver
-Tutima M2 Seven Seas
-Tudor Pelagos
-Oris Sixty-Five
-Oris Aquis
-Breitling SuperoceanHasználtan:
-Bell&Ross BR 03-92 Diver
-Seiko SBDB029 (Spring Drive!)
-Panerai Luminor
-Omega Planet Ocean
-Omega Seamaster 300M
A mostani Aquaracereket ha jól tudom SW200-as Sellita szerkezetekkel tokozzák. Én nem biztos, hogy vennék ilyen órát. 2600 euróért legalább valami alap ETA lehetne benne. A használtpiacon is érdemes körbenézned, vannak érdekes darabok ebben az ársávban még bőven. -
sebixxx
tag
válasz ToBeY #243284 üzenetére
Huu, de szep ez az ora!
A 2. oramnak egy ilyen buvar stilusu automata orat szeretnek venni, feketet es keramia kerettel... Eloszor Tag Hauer Aquaracert neztem ami eleg draga 2600eu, utana rabukkantam a Longines hydroconquest-re ami mar baratibb 1600eu koruli aron van viszont ennel nem nagyitos a datum kijelzo amit, ha lehetne olyat szeretnek, de basszus rakerestem erre a Steinhartra ami a kezeden van eskuszom jobban tetszik mint a fentebb emlitett ketto es az ara is csak 500eu korul van...
Irnal rola egy kis velemenyt, milyen minosegileg, egyben van az ora rendesen?Esetleg mas is irhatna a Steinhart markarol egy picit, hogy meg is milyen minoseget kepvisel? Erdemes kiadnom 1600eu vagy akar 2600eu a fent emlitett orakra? Erezheto a minosegukben a tobbszoros ar kulonbseg vagy tenyleg csak a nev?
Kinezetre nekem jobban bejon pl: ez a Steinhart Ocean 39 BLACK Ceramic es meg a 39mm meret is jobban passzolna hozzam mint a 41mm ami azokban elerheto.Elore is koszonom a valaszt/valaszokat!
I7 5820K 4.3ghz + BQ Dark Rock 3 ,Asus Strix X99 ,Corsair Vengeance (4x4 GB) DDR4 2666 MHz,MSI GTX 1080Ti Gaming X, Samsung 850EVO 250GB SSD+WD Black 1TB HDD ,Corsair RM650i 80+Gold, Phanteks Enthoo Pro M+ 4db Aerocool D.S. 14cm
-
MrSealRD
veterán
válasz Magnum_ #243340 üzenetére
TAG-ek általában nem tetszenek...de ezt hordanám.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Magnum_
nagyúr
Ma erkezett Olaszorszagbol
[link] fem szija van, de foglalkoznom kell meg vele
I humbly and respectfully decline™
-
MARVEL
tag
A mai napon csak szívok a szíjakkal...
Vásároltam egy Orient Star búvárórát. Ki szerettem volna szedni a fém karperecéből egy szemet. Nagy nehezen kijött, viszont a szem stiftje már nem tart olyan feszesen mint korábban. Puszta kézzel, egy másik stiftel simán kinyomható... Milyen és mekkora stiftet vegyek hozzá?Ez megfelelő?
[link]Az óra típusa:
[link] -
dzsi23
addikt
válasz MARVEL #243328 üzenetére
1x-2x lehúztam már itt ezt a szíjat, az enyém a kukában végezte. Én is lyukasztással kezdtem, ahogy te, aztán rájöttem, hogy a csatnál állítható a szíj hossza, de akkor meg elmászik a bújtató, és nem éri el a szíj vége, a bújtatók meg amúgy is haszontalanok, mert a csat annyira felnyomja a szíj végét, hogy bármikor szétnyílhat. Legalább is nekem ez a tapasztalatom vele, remélem, hogy a tied pozitívabb lesz!
[ Szerkesztve ]
Cronos Skyline karóra eladó!
-
aktív tag
válasz GlitterJohan #243334 üzenetére
Köszönöm
Úgy tudom, ez volt az utolsó db kis hazánkban, de ha átírják az árakat, akkor az sajnos kb. +20% lesz egyesek szerint (mindenre is)[ Szerkesztve ]
"there are more jacks then one at the fair..."
-
GlitterJohan
csendes tag
Szép ez a spring drive-os Seiko, már sokszor láttam élőben. Jókor vetted, nemsokára úgy is átírják az 1,8-at 2 millióra.
-
-
MARVEL
tag
Megérkeztek a CNS-től rendelt egyrészes NATO szíjaim. Az anyagminőség 7 dollárért teljesen korrekt, viszont nem értem, hogy miért nem tudtak 2-3 lyukkal többet rakni a szíjra! Ahogy a képen is látszik, szúrtam rá svájci bicskával 2 lyukat, de egyrészt ez így szarul néz ki, másrészt pedig foszlik. Mivel még van egy darab ugyanilyen szíjam, felmerült bennem a kérdés, hogy mivel lehetne normálisan kilyukasztni? Vagy van ennek a szíjnak valami hordási módja aminek köszönhetően elég az a gyári 5 lyuk?
-
aktív tag
-
nagyúr
válasz fattyu #243324 üzenetére
Ugye a kettlebel súlyzót sokszor nem csak a fülénél fogjuk, hanem kinyomásnál a csuklóra fekszik fel a súly.
Nem tudom ki hogy van vele, de inkább leveszem az órát, minthogy egy súlyzó basztassa jobb sorsra érdemes karórámat.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
aktív tag
-
nagyúr
válasz ToBeY #243316 üzenetére
Evezés, kajak, ellipszis trénernél ez nem gond. Ugrókötelezés 5 percen belül 100% felhúzza az órát az is biztos.
Ellenben kettlebel illetve súlyzózásnál én a magam részéről kizártnak tartanám a karóra használatát.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
aktív tag
válasz gipsztigris #243295 üzenetére
#243296Nimda
#243297Polarstar
#243300MARVEL
#243303BloodRay
Nagyon szépen köszönöm
Igaz, hezitáltam, hogy ár/érték arányában inkább egy Casio MRG-B5000 vegyek de a józan ész döntött (csak vicceltem). Már 1 éve kiszemeltem."there are more jacks then one at the fair..."
-
SOAD19
addikt
válasz ToBeY #243312 üzenetére
Nem rég rákérdeztem messengeren Hantosnál, hogy automata órával a kezében mennyire ildomos dobolni. Azt mondta, hogy nyugodtan. De lehet azt gondolta magában, hogy perszeeee, csak nyugodtan, aztán pár hónap múlva hozzad a szervizbe. A biztonság kedvéért gshockot veszek fel, ha lemegyek ütögetni.
De szerintem, amit írtál, azzal nem hiszem, hogy kárt okoznál az órában. Inkább az ütéseket, ütődéseket nem szeretik a mechanikus órák, szerintem.
#243316 ToBeY
Közben látom konkretizáltad a dolgot. Én vennék egy gshockot, és azt hordanám edzés alatt.[ Szerkesztve ]
-
parazstaposo
újonc
válasz parazstaposo #243304 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
-
ToBeY
nagyúr
A sportolást hogyan szeretik az automata órák? Pl monoton,hosszú körkörös mozgásokat?Bírják,vagy inkább vegyem le?
-
@mriya@
őstag
Nagyon sokszor szemeztem vele, de a zafír hiánya eltántorított tőle.
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
5-ös kezelő
senior tag
Járt nálam ilyen, szerintem megéri az árát. Erősebb csukló kell hozzá, de rásimult a tok az én vékonyabb kezemre is. Ha felpróbáltad, és nem érzed zavaróan nagynak, nem nyúlsz mellé. Arra számíts, h csak a saját szíja megy rá /30000,- feletti ár/, vagy külföldről talán tudsz adaptert venni hozzá és akkor akármilyen szíj jó.
-
SOAD19
addikt
válasz Botyka01 #243306 üzenetére
Lehet. Pár napja érdeklődtem a setcompnál, hogy mennyi lenne a fémszíj, a gumiszíj, és a lünetta. Ezt írták 21-én:
"A fémcsat 30-31000ft, fém lünetta 28000ft, a műanyag szíj 15000ft,
külföldről lehet rendelni kb.3 hónap."De már biztos nem ennyibe kerülnek a gyengülő ft miatt.
-
Botyka01
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek a Casio GST-B400CD-13 - hoz lehet utolag eredeti gumi szíjat vásárolni? Nagyon tetszik ez a zöld lünettás, fém keretes, fém szíjas kivitel, de jó lenne hozzá egy B400-1A - ról leszedett gumiszíj hozzá. -
dud998
őstag
válasz djeperto #243289 üzenetére
Igazán irigyellek a Spring Drive miatt.
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
parazstaposo
újonc
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy órát és szeretném a tanácsotokat kikérni, h nem nyúlok e mellé vele.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
- LEGO klub
- Google Pixel topik
- Sorozatok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Új tartalék ipari forrasztópáka 24V Atten Aoyue Yihua Gordak Letcon Hakko Baku Uten Wep kínai
- Új digitális forrólevegős műanyag hegesztő hőlégfúvó forrasztóállomás BGA
- Új forrasztópáka automata hőfokszabályzós forrasztóállomás
- (Új) 300Nm Parkside Performance 12 V Akkus ütvecsavarozó PPDSSA 12 A1
- Hom'in SAROKGARNITÚRA textil szürke színben + 2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest