- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Héraklész
tag
válasz fagyalllo #275493 üzenetére
Azt mondod csak logóban és körítésben tér el a két brand? A GS-nek sok folyamata kézzel készített, míg a Seiko teljesen automatizált, nem? A Lexusnál hasonlóan mások a gyártási módszerek, alkatrészek, minőségi kritériumok mint a Toyotánál. Nyilván van átfedés, de a lényeg az különbözik.
A Seiko King gyártástechnológiát tekintve vagy az egyiknek az alja, vagy a másiknak a teteje, nem pedig egy harmadik út. Most kitalálják a különválást, később költségcsökkentés gyanánt az egyesülést - mindkét esetben az adott vezetőknek hatalmas prémiumért. Ügyes, csak az óragyártás ettől nem lesz előrébb, jobb helyzetben.
Az számomra szimpatikus, hogy a cég elkülönítette a luxust az átlagostól. Érdekes, hogy mennyire csúszós jég az óragyártás piaca. Patinás svájci cégek húzták le a rolót örökre, átkozva a japán cégeket, amelyik maradt, a luxusba "menekült". Aztán a kvarc karórának is vetélytársa akadt... Durva lehet cégeket aktuális divatok alapján irányítani és megtippelni a jövő zenéjét.Jó lenne a Grand Seiko és a Seiko King gyártástechnológiáit, minőségét amennyire lehet objektíven összehasonlítani egy Rolexével vagy másokéval is. Szívesen olvasnék ilyen szakértői cikkeket, lesöpörve az asztalról a marketinget.
-
driv4r
aktív tag
válasz fagyalllo #275425 üzenetére
Á, az nem is igazi siránkozás, hiszen csak tényeket és érveket próbál úgy-ahogy felsorakoztatni a kis véleménycikkében.
A mezei Seiko fanboy, na az viszont kiválóan tud siránkozni; a sírása lényege meg röviden és tömören ez: szar a szerkezet, kurva drága az óra, régen minden jobb volt, de hát nyilvánvalóan nincsen igazuk, csak a szájuk jár.
Az NH35 felvetés ugyan elsőre kicsit merész, de végül is, miért is ne? Csak 0,7 millivel ducibb a 6R31 werknél, és most őszintén, ez legyen a legnagyobb gondunk. Már csak egy jó árpontot kellene kitalálni az NH35 KS modellhez, szerintem a San Martin már dolgozik is rajta.
-
Héraklész
tag
válasz fagyalllo #275299 üzenetére
Sajnos az acél szíjak a legelterjedtebbek. Sokan szeretik, szerintem nem kényelmes. Nyáron forró, télen hideg, amúgy nehéz, húzza a szőrt (kivéve a csúcskategóriában persze).
A bőr szíj kényelmes, szerintem a legszebb is, csak nem bírja a kopást, no meg víz és izzadság ne érje...
A titán lenne a legjobb, az meg alig van. Legalábbis a neves márkáknál elegáns kivitelben nem igazán, inkább csak a sportos vonulatban.Szóval igen, jól néznek ki ezek az acélszíjas órák, de én 200 ezer Ft alatt ezt
Fél és 1 millió Ft között talán ezt választanám:
Nem tudom. Lehet túl vastagok lennének. Nincs tökéletes óra nyilván, aztán az olcsó, de szívemhez nőtt Orintemet sem cserélném le még egy darabig...[ Szerkesztve ]
-
Héraklész
tag
válasz fagyalllo #275210 üzenetére
A hétköznapokra gondoltam, mindennapi tevékenységre. Azt meg pláne nem értem, hogy valakinek annyi órája van, hogy egyiket-másikat nem is hordja. Illetve értem a felfogást, de károsnak tartom.
Jaja.#214
Semmilyen "megmondó ember" nem vagyok, viszont a véleményemet ugyanúgy közlöm mint bárki más. Ott volt a szó: szerintem. Aki megmondó, az nem használná ezt a szót, nem igaz?Boldog karácsonyt!
-
Héraklész
tag
válasz fagyalllo #275207 üzenetére
Szerintem ez egy munkás óra. Épp az a lényege, hogy rendszeresen hordja a tulajdonosa. Itt-ott lekopva, megkarcolva lesz hasznos, vitrinben, óvatoskodva inkább furcsa, fétisszerű imádata meg beteg - szerintem.
A drágább, öltönyórák vagy örökölt, magas eszmeiértékű órák kényesek, azokra jobban illik vigyázni, azoknál egy szintig lefogadható ez a hozzáállás. -
ktg3
őstag
válasz fagyalllo #274975 üzenetére
Megfordult a fejemben, hogy elkezdem melegíteni, de elvetettem az ötletet.
Nem akartam melegíteni a tükörpolíros szemeket az itthon elérhető eszközökkel. Sajnos semmi kifinomult eszközöm nincs, csak a szokásos háztartásbeli dolgok, mint pl. öngyújtó, sütő, szendvicssütő és társai...
@#274976 bigmasterg: Grat, igen tetszetős darab. -
dzsi23
addikt
válasz fagyalllo #274915 üzenetére
Egyre ritkábban adom el az óráimat, és olyankor sincs sok kedvem hozzá, szóval vegye csak át mindenki, akinek elküldöm. Persze, nem a világvége, csak macera (meg egy kis pénz, de a kis pénz is pénz). Esetleg ösztönzésként előre kérek 5 ezret, a többi mehet utánvéttel, olyankor biztos átveszik.
-
dzsi23
addikt
válasz fagyalllo #274906 üzenetére
Oké, talán költői túlzás volt, hogy senki sem postáz utánvéttel, mert én is szoktam elvétve. De ez akkor is egy rossz, magyar szokás, aminek ráadásul semmi értelme, mert utánvét esetén is előre kell fizetni a futárnak, addig nem kapja meg a vevő a csomagot, amiben akár lyukas zokni is lehet.
"csak átvétel után utalt"
Na igen, ez lenne a valódi utánvét, de ilyet csak akkor vállal be az eladó, ha már ismeri a vevőt, vagy a profilja/csoporttevékenysége alapján megbízhatónak tűnik, vagy nagyon olcsó az óra, és nem nagy a kockázat. Nekem is volt már szerencsém így órát venni (topiktárstól és facebookon is), de magától ajánlotta fel az eladó, nem én kértem.
[ Szerkesztve ]
-
Sakic19
csendes tag
válasz fagyalllo #274804 üzenetére
Hát azokon én is. Egyszerűen olyan méltatlannak érzem. Ebből a szempontból sokkal szimpatikusabb az Omega Swatch kombó megoldás.
Én a felső sor 2. tételt nézegettem pl., az a ref.szám alapján a 25. évfordulós kivitel és árban is valósnak tűnik az akció.
[Babós] [Helveti] [Chrono24] -
Churpik
tag
válasz fagyalllo #274523 üzenetére
A Szikszai Guszti féle gyűrűórám (Clock Ring) - amiről Dávid cikket írt az ablogtowatch-on - nekem is van/volt, pár éve tönkrement benne az a pirinyó akku, és nem lehet cserélni benne. Igaz, Guszti sincs már sehol.
Maradt fityegőnek visszapillantó tükörre.
( [link] )[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz fagyalllo #274198 üzenetére
Pl. B@bÓs déli boltjában egy istenért sem adják oda a fityegőt. Levágja és elteszi. Kérdeztem, hogy miért? A válasz az volt, hogy a "főnök" erre utasította őket a későbbi viszonteladás (nepperkedés) elkerülése érdekében
Jót röhögtem, mondván, hogy mindenhol máshol ideadják a fityegőt, mert az az óra része, sorozatszámával...stb... de a válasz NEM volt.
Mondtam, akkor köszönöm, de nem kérem.szerk.: jah, és egy Promasterhez egy alap Citi dobozt adott volna, mondva, ez jár hozzá
[ Szerkesztve ]
"there are more jacks then one at the fair..."
-
Icewloxy
junior tag
válasz fagyalllo #274198 üzenetére
értem, ez nem jó szerintem az előéletre való tekintettel, új vásárlóként új órának gyárilag leragasztott dobozban a helye a boltosok meg álldozzanak rá hogy ha kibontanak és kirakatba teszik, megfogdossák, felpróbálják ott, azt már ne adják el újként online, de ezt szűrni tényleg nem lehet.. felveszik a fekete kesztyűt úgy fogják meg, próba után meg áttörlik, kb sose mondod meg hogy ezt már felpróbálták előtted ha online rendeled meg.
[ Szerkesztve ]
-
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz fagyalllo #274194 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ!
Egy Orient Mako Solar-ról van szó, a panda változatról.
Nem vagyok most otthon, de alaposan át fogom nézni akkor, hogy sérülésmentes-e?
Még mindig van náluk készleten, ezért nem tartom valószínűnek hogy kirakatban lett volna, de az sem zárható ki.
Tök gáz, hogy ilyenekkel kell vesződni. -
-
dzsi23
addikt
válasz fagyalllo #273759 üzenetére
Szegény SoulReavernek eddig sem volt könnyű dolga, és most itt van ez a Patek is... -
baal-amiga
senior tag
válasz fagyalllo #273667 üzenetére
Az eladó szerintem az 1996-os megjelenést értette ez alatt, első széria a pontosabb megnevezés. Hogy meddig volt ez a konkrét típus gyartasban, nem találtam meg.
"God is dead" - Nietzsche, 1882 - "Nietzsche is dead" - God, 25 August 1900 ------ > Eladó óráim HA-n: https://shorturl.at/zHJW8
-
bigmasterg
addikt
válasz fagyalllo #273277 üzenetére
Mondjuk speedmaster van dupla zafirral is és az újabbik már coaxial.
Zaji: az a baj, hogy magad sem tudod mit kérdezel. A moonwatch sokkal minőségibb, mint egy Seiko 5, cserébe több mint 10x annyiba kerül. A moonswatch már más kérdés.
margithid: konkrétumok nélkül erre sem lehet választ adni.
Egy 10-12 milliós Toyota hol van minőségben egy 20 milliós némethez képest? -
MrSealRD
veterán
-
andrew01
tag
válasz fagyalllo #273252 üzenetére
Ez tök jó!! Muszáj megjegyeznem, hogy az említett SNZH55 modell mennyire szuper volt már! Azok a markáns kardmutatók... a dátum, az indexek is... és a lünettán a fordított△, olyan mint a mostani CW-jén . Mikor a régről berögzült tetszetős dolgok vissza-vissza köszönnek az ember választásaiban... : )
-
andrew01
tag
válasz fagyalllo #273241 üzenetére
Gondolkodtam is, hogy linkbe rakjam csak.. aztán arra jutottam félig nem is látszik az arca, meg rendszeresen jelenik meg vicces szerepekben, úgy sem bánná , de úgy voltam vele pár napon belül törlöm a képet, aztán vagy hó végén vagy valami szerverfrissitéskor úgy is eltűnik.
-
-
bigmasterg
addikt
válasz fagyalllo #272996 üzenetére
Oh ezt nem is tudtam, na ez gáz.
MikeWazowski:
Ugyanakkor a Tissotnak vannak rendes szerkezettel szerelt órái is.
pl powermaitc 80-ból van amelyiknek nem műanyag az escapementje [link] + [link]
C07.1XX; these have a synthetic escapement.
C07.6XX; these have a regular escapement.
C07.8XX; these have a silicon hair spring.
A második kettővel szerelt órát bármikor vennék. -
MikeWazowski
veterán
válasz fagyalllo #272985 üzenetére
Most ezt annyira nem értettem. Most akkor a Tissot márkával vannak gondok, meg ennél az óránál a szerkezettel? Tehát hagyjam ezt az órát, meg úgy a márkát is?
Ezen kívül másik 3 órát nézegetek egy ideje....[ Szerkesztve ]
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
aktív tag
válasz fagyalllo #272974 üzenetére
ez már nem ennyire egyszerű.
Pont ezen filóztam anno, hány fő szegmensre kellene bontani a dolgot, hogy egyértelműbb legyen, de oda már picit több szakmai tudás kellene.
Amire jutottam, az az, hogy van 3 főcsoport:
1. meghajtás
2. kijelző
3. az idő megállapítása1. lehet:
a. elektromos - elem, akku (solar, kinetikus...)
b. mechanikus - rugó (kulcs, kézi, rotor...)2. lehet:
a. digitális (led, lcd, mip...)
b. mechanikus - analóg (mutatók...)3. és a lényeg, az óra hogy állapítja meg, méri az időt?
a. quartz
b. computer (kékfog, GPS, radio control... pl. casio modulok....stb.)
c. mechanikus (billegő)Sprind Drive: meghajtás mechanikus duál (mivel az óra maga mechanikus, de így kap elektromosságot a quartz mini akkuja is), kijelző mechanikus, időmérés quartz
Kinetik: meghajtás mechanikus + elektromos, kijelző mechanikus, időmérés quartz
Casio dw5610: meghajtás elektromos, kijelzés digitális, időmérés quartz? computer?
Mechaquartz: meghajtás elektromos, kijelzés mechanikus, időmérés quartz? computer?
Anadigi....szóval egyszerű LADA sufnituning elnevezésekkel, kb. (MINIMUM) ennyire le kellene bontani a működési elveket, hogy beazonosítsunk egy szerkezet (óra) működését.
[ Szerkesztve ]
"there are more jacks then one at the fair..."
-
Tufa_
aktív tag
válasz fagyalllo #272742 üzenetére
Epp Hong Kongban vagyok es van egy uzlet itt ahol az osszes (sok) Kinai micro-marka orait meglehet venni. Van vagy 25-30, es nem ilyen San Martin felek..
Eleg csabito nemelyik de ezekbol alig jut el 1-2 UK/EU-ba es kb elkurjak a nev valasztassal igy senki nem veszi.Olyan 4-500 ora van itt, (100+ tourbillon), nemelyikrol ha lecserelnek a nevet egy svajci mikrora, megnem mondanam hogy Kinai.. Lucky Harvey vagy nemelyik Waldhoff, meg jopar soha nem hallott marka.
Ennek ellenere a szokasos veszek egy helyi orat ha utazok valahova, megint nem sikerult. UK repteren egy uj G-shock(GBM-2100A-1A2), Indiaban egy Seiko 5(SRPD63K1), es itt Hong Kongban brutalisan olcson egy uj Astron (SSH157J1) es egy Speedtimer (SSC947P1). Az arak (penztarcara) veszelyesek itt.. Az Astron ~£1450 volt (UK £2280), a Speedtimer £340 (UK £600), Tsuyosak £150, Seiko 5ok kb fel ar itt, etc..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest