-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bigmasterg
addikt
válasz ribarszki #275721 üzenetére
Kidolgozottságban bőven túlmutat az árán, én ajánlanám.
A másik topicban panaszkodtam a leolvashatóságára.
Kicsit többet hordva meg lehet szokni hogy melyik mutatókat nézze az ember és akkor már nem olyan zavaró, de semmi esetre sem a leolvashatóság királya. Fehér számlap, fém színű mutató..
Még szerencse hogy végtelen szín variációban létezik.Szerk.: itt meg a szíjáról írtam.
[ Szerkesztve ]
-
Churpik
tag
válasz ribarszki #275711 üzenetére
És még ott van a szénszálas műanyag is, mint tokanyag.
6x könnyebb, mint az acél, és 3x könnyebb, mint a titán.
Nem allergén, nem mágnesezhető, víz és izzadság álló, erős és tartós. Hőtágulása alig van, és ellenálló kémiailag is.
Viszont csak fekete színben van, és a műanyagos jellege miatt sosem lesz kedvelt ékszeralapanyag. -
diegho
nagyúr
válasz ribarszki #275539 üzenetére
Nekem is tetszik a világos, de nagyon nem áll jól a fehér bőrömön. Sok világos órát próbáltam, egyik sem állt jól.
Köszi az összefoglalót, átnézem az Orient kínálatot még. Engem meglepett, hogy mennyire minőségi a Seiko 5 mellett. Mako sportot is néztem, az is tetszik. -
SOAD19
addikt
válasz ribarszki #274718 üzenetére
Köztes megoldásként ott vannak a meca-quartz szerkezetek, pl. itt van egy Dan Henry 1975-ös ilyen szerkezettel: [link] (videó)
Bár, a darabossága miatt lehet még kevésbé fog tetszeni a normál mp-enként egynél.
Annyi előnye van, hogy nincs az a félelem, mint egy normál kvarcnál, hogy vajon milyen órát kapok, mákom lesz, pontosan az indexre fog ütni, vagy sem. Hallottam, hogy a Longines kvarc óránál is előfordul olyan, ami nem indexre üt. Amúgy nekem nincs bajom a hagyományos kvarccal, csak üssön indexre.[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz ribarszki #274714 üzenetére
Bulova precisionistek olyanok, hogy a rendes másodpercmutató megy, ráadásul az is úszik, nem ugrál mint a sima kvarcokban. Ha erre vágysz ilyet kell nézni.
Példa: [link][ Szerkesztve ]
*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
pulutodurumo
addikt
válasz ribarszki #274714 üzenetére
A legtöbb kronográfon van futó másodperc, jellemzően segédszámlapon.
A lényegét vesztené el, ha a központi másodperc mutató járna folyamatosan.
Vagy olyan kvarcot kell venni, amelyik igény szerint tudja változtatni a mutató funkcióját"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
SOAD19
addikt
válasz ribarszki #274385 üzenetére
A sima verziója nem lenne jobb (SPB167J1)? Az csak 11,5 mm vastag, és szerintem jobban is menne egy inghez, zakóhoz letisztultabb. Vagy az nem elég ingerdús? Van belőle openheart, openheart kis segédszámlap mp-es verzió is. Bár biztos voltak, ezek is az üzletben.
-
bigmasterg
addikt
Nekem is 17cm körüli csuklóm van és idővel rájöttem hogy sok esetben jobbak rá a kisebb órák. Persze akad kivétel, de lünettás órából 39-40mm a jó, lünetta nélküliből pedig 38mm környéke.
Ha kifejezetten elegáns stílus kell, akkor akár még kisebb is jó. Sportosban meg elférhet kicsit nagyobb is. -
dzsi23
addikt
Ne legyenek kétségeid: nagy is, vastag is, 17-es csuklóra kisebb való, pláne elegáns öltözethez.
Az új Presage-okat (SPB463J1, SPB465J1) nem nézted? Nem GMT-k, de brutál szépek lettek. A vastagságuk papíron hasonló, de csuklón talán vékonyabbnak tűnnek, és az átmérő csak 40mm.
[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
En annyi penzert, ami mar szamit, csak akkor vennek orat, ha egyertelmu a szerelem. Ugyhogy ha kerdojelek is vannak, meg ez is eselyes, meg az is, akkor en azt tanacsolom, hogy varjal meg, idovel biztos kikristalyosodik, hogy melyiket akarod. Persze ha nem gond megvenni tobbet is, akkor barmelyik mellett is dontesz, legfeljebb kovetkezo heten megveszed a masikat.
En amugy Longines mellett dontenek valoszinuleg, de emellett:
Amugy Seiko Presage GMT-bol meg ez jon be: -
fagyalllo
őstag
Ha nem érezted nagynak, de mégis feltetted a kérdést, akkor mégis bizonytalan vagy, azaz valójában nagynak érzed, de közben az óra is nagyon tetszik. Keress másikat, később se lesz kisebb és sok másik szép óra van, akár a Presage kollekcióban is.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
dzsi23
addikt
válasz ribarszki #273480 üzenetére
Google 1. találat: astoriaoraplaza.hu
Hamilton store locator: hamiltonwatch.com -
rbalint88
addikt
-
SOAD19
addikt
válasz ribarszki #273317 üzenetére
Szerintem egy Seiko Sharp edge tök jó választás lenne, méretben is jó, izgalmas számlap, szeretném sportosan elegáns is, árban is közel van az általad megadotthoz.
[link] (van fehér és zöld színben is) adnia én nem biztos hogy vennék tiffany színű órát, mert nem vagyok benne biztos, hogy időtálló szín lesz.
Itt egy videó Viktoréktól, akiknek igencsak jó véleménye volt az óráról: [link][ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz ribarszki #273317 üzenetére
Ha tetszik a PRX fazonja, a Citizen Tsuyosa modelleket is nézd át, sokféle változat van, pl. ez a kék számlapos, kismásodperces nagyon szép: [link]
Illetve hasonló formában ez élőben még jobban tetszett nekem: [link]
Vagy a Seiko Presage sorozatból is sok belefér a keretbe, mondjuk ő: [link]- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz ribarszki #273313 üzenetére
Vagyunk páran ekkora csuklóval.
Vosztok 420-as Amfíbia tok pont méret. Seiko Monster (vagy hasonmásai) 42-es tok is jó még. Seiko srpg35 is jó, Laco 39-42 jó, és a 36-os tokok sem túl kicsik. Nem fogsz óra nélkül maradni, csak jól válassz. Segíteni nem tudok, én biztosan nem vennék se Tissot-t, se Roamert.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
SOAD19
addikt
40-41 mm a mi csuklónkhoz inkább csak lünettás órák esetén jó. Normál rámás órákból inkább 38-39mm, ami oks, szerintem. Bár nekem vannak nagyobb óráim, de azok Gshockok, azoknál még elmegy, ha kicsit nagyon az ember csuklójára, vagy csak ezzel hitegetem, nyugtatom magam.
-
andrew01
tag
Közben beugrott hol is láttam, ha netán megnéznéd mégis, Bp. Allee-ban Újvilág Ékszer Óra, jó kis butik, van választék.
Hát relatív, hogy nagyok lesznek, pont ekkora csuklóm van mint neked, van 41es chronographom az ippeg jó, (42es pilóta-ezt hagyjuk, ez tényleg nagy de repihez illik a méret, plussz fekete számlap, meg szálhúzott/matt az egész óra) DE búvár stílusban még jó lehet 41-42, ha az tetszene meg. Seiko SKX007 ergonómiája mondjuk egy bravúr, de jól áll. Ám való igaz, mi 40mm alatt jobban járunk a keresést tekintve. -
andrew01
tag
válasz ribarszki #273308 üzenetére
Bocsánat, de 'Roamer Primeline Daydate Tiffany' meg nagy és nőies is egyszerre.
Ehhez a színhez nem illik szerintem ez sunburst/csillogós jelleg, plussz a fluted bezel is vakít a számlap körül.
Hogy miért nem pörögnek? Mert lehet első blikkre szépek, de másodjára szerintem giccsesek, plussz egyszerre akar Rolex és Patek lenni. Egy 20cm< csuklón lehet jól mutat, de hogy egy mezei kézen ízléstelen lenne arra fogadni mernék.
(Láttam már ezt a Roamert kirakatban közelről, sötétzöldet fel is próbálta cimborám, aztán gyorsan levette...nála 18cm csukló. Bááár, nem állt olyan rosszul a kezén mint vártam, a sötétzöld szín jól is festett, de a csillogás túúúl sok volt.) -
margithid
veterán
Érdekes, ezeket a prx-eket más is hatalmasnak irja, pedig a tutu-n a tok magassága 44.5mm.
Gentlemanból is jó lenne 39mm-es változat.A zeppelin 100 jahre-t nézném meg még élőben.
Nagyon tetszenek azok az órák videókon, de szerintem nekem az nagy lenne a 49-es tokmagassaggal.Valamelyik xoutuber meg a bulova lunar pilotra mondta, hogy tök jól illik a vekony/kozepes csuklójára, pedig az az ora 43-44mm-es tok átmérőjű.
-
SOAD19
addikt
"If your delivery address is outside of the United Kingdom you maybe subject to import duties and taxes, which are levied once a shipment reaches your country. Any such additional charges for customs clearance must be paid by you. You should note that customs policies vary widely from country to country; H.S.Johnson advises each customer to contact their local customs office for further information." [link]
Úgyhogy igen, sarccal is számolj! 1,3-as szorzóval számolj kb. De itt egy példa egy 130k-s óra vásárlása esetén Japánból: [link]
[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
válasz ribarszki #205812 üzenetére
Mivel a gearbest-en vetted, nekik jelezd a hibát a videóval együtt. Lehet, hogy a YouTube helyett máshová kell majd feltöltened (Vimeo?), illetve ennél bővebben a gearbest topicban fognak tudni neked segíteni.
Másrészt ez nem egy ütésálló Vostok, így simán megsérülhetett szállítás közben.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
fagyalllo
őstag
válasz ribarszki #205804 üzenetére
Jaja, közben töröltem a szerkezetes részt, mert nem volt ismerős, de aztán én is kigugliztam. a Seagull a legnagyobb szerkezetgyártó, szerintem simán lesz hozzá alkatrész. Ha egyáltalán tényleg szükséges, az is elképzelhető, hogy az első órás egyáltalán nem akart vele foglalkozni.
-
fagyalllo
őstag
válasz ribarszki #205799 üzenetére
Túlhúzni nem lehet, ui. a rugó vége nincs fixen rögzítve, bizonyos nyomaték felett megcsúszik, szóval amit látsz, az üzemszerű működés.
A késés ettől teljesen független probléma, látatlanban semmit se lehet rá mondani, el kell vinni egy másik óráshoz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Milyen egeret válasszak?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Nintendo Switch 2
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Hegesztés topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- Elektromos rollerek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
- Vadonatúj Quickwheel MAX Urban elektromos roller, 500 watt, 30 km/h, 45km,15Ah akku, számla
- Remek áron vadonatúj brutális elektromos roller Quickwheel EXPLORER - 5600 watt, számla
- iScooter i10Max Elektromos Roller 750W bontatlan dobozában, számla, gari
- Hecht 1575 kardfűrész