-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GlitterJohan
csendes tag
válasz stellaz #271503 üzenetére
A Rolex részhez, én meg a hajtogatott szíjú szart nem venném meg tőlük, meg a kolás dobozból készült csatosat. Szerencsére már rég kipusztultak ezek. Olyan bitang szíj+csat van az új sport modelleken, hogy túlél téged, nem tudnám letépni magamról pedig nagydarab vagyok.
Ja amúgy az óraipar válságban van, már nincs Covid időszak, hogy minden szart megvesznek. Ennek ellenére Rolex még mindig nem kapható, kb. minden más meg már igen. A legtöbb gyártó azért emel árat mert kevesebb órát adnak el, de kell a profit.
[ Szerkesztve ]
-
GlitterJohan
csendes tag
válasz stellaz #271503 üzenetére
Én nem mondanám, hogy ez csak svájci jelenség, borzasztóan tulárazottak a japán és német luxusórák is, azok is több millió forintba kerülnek, illetve onnan kezdődnek és határ a csillagos ég.
Én azt látom, hogy alsópolcosak a kvarc modellek kevésbé kidolgozva, felsőkategóriás kidolgozottsággal általában csak automata és kézihúzós órák vannak.
Igen GS-nél is az 1-2 milliós kvarc sokkal kevésbé van kidolgozva mint például az Evolution 9 széria ami sokszor 4-5 millió a GS-nél.
Néha van egy-egy limitált kvarc ami nagyon minőségi, például a legalább 10 milliós F.P. Journe kvarc, illetve volt egy-egy limitált GS kvarc, ami kiemelkedett az átlag GS kvarcok közül. -
GlitterJohan
csendes tag
2018-ig az Omega Seamaster diver 300 etával volt szerelve. Nekem van, olyan pontos mint az Omega 8800, 8900, és a szervíze olcsóbb és egyszerűbb. A 2 millió manapság a legalja kb. a luxus óráknak. Nem értem a problémát a Breitlingel, alsó polcos Breitling "olcsón" szervízelhető és a számlap nem olyan fapados, láttam ennél egyszerűbb számlapos órákat 3-5 millióért. Láttam olyan videót ahol a tesztelő kiemelte, hogy ebben a kategóriában ez a kidolgozottság nagyon jónak számít.
-
GlitterJohan
csendes tag
válasz korpicschess #271271 üzenetére
40 ezerért több órás is bevizsgálja.
-
GlitterJohan
csendes tag
válasz GlitterJohan #271071 üzenetére
Fel szoktam próbálni a GS Evolution 9 szériát, 4 millió forintért ne csak a számlap és a tok legyen fasza. Ez azért már sok pénz.
#271072Veron
Számomra közelében sincs a Rolexhez, és ha olvasol a neten akkor sok Rolexes ugyan ezen a véleményen van.[ Szerkesztve ]
-
GlitterJohan
csendes tag
válasz Memmaao #271069 üzenetére
Tényleg gyenge a GS szíj, csat. Egyáltalán nem luxus kategória. Szinte mindenhol szénné van fikázva, hogy közelében sincs a Rolex szíjakhoz komfortra, minőségre. Most kb. 10 év folyamatos égés után kezdtek el gondolkozni, hogy fejlesztik a csatot a GS-nél. Végre talán felébredtek. A számlap meg a tok minősége elég jó, sokkal jobb szíjat, csatot érdemelt volna már sok sok évvel ezelőtt.
-
GlitterJohan
csendes tag
Voltam, az új Longines széria, Spirit, Conquest stb. ha áfa nélkül szerzed be azért 800 körül meglehet. Nekem meglepő volt a minőség, kb. 10-15 évvel ezelőtti Omega minőség. Az új Omegák természetesen más színt, de legalább 2-4 millió.
-
GlitterJohan
csendes tag
válasz bigmasterg #268558 üzenetére
2,4 egy új a butikban 5 év garival, és szerintem egy 34 mm-es órára nincs várólista, azok a kutyának se kellenek még Rolexből sem. Szóval kártya nélkül használtan lehet reális a 1,5 millió.
-
GlitterJohan
csendes tag
Régen úgy emlékszem volt egy olyan mondás, hogy luxusórát olaszoktól, spanyoloktól nem rendelünk. Aztán egyszer én is rendeltem a spanyoloktól és még jobban be volt csomagolva mint a Németországból rendelt óráim.
Tudorból minden kapható már, nincs várólista. Acél 40-41mm férfi Rolex sajnos még mindig nem kapható.
-
GlitterJohan
csendes tag
válasz driv4r #268332 üzenetére
Ilyeneket láttam már, de általában nincs odaírva, hogy garancia stb. Rolexnél Omegánál odaírják pl: 5 év nemzetközi garancia. Látok "olcsón" GS-t, de szerintem garancia nélkül sokszor.
Amúgy mi volt a problémád az Omiwatarival? Azon túl, hogy nem létezik már fű, falevél, folyó, tó hegység, szirom amire ne adtak volna ki modellt.
-
GlitterJohan
csendes tag
-
-
GlitterJohan
csendes tag
válasz bigmasterg #268302 üzenetére
Az hamis Omega lesz. Ennyi erővel akkor a San Martin hozza a Rolex, Grand Seiko, Cartier, Omega stb. szintet mivel ezen gyártók adott árkategóriás órái hasonló szintet hoznak. Én láttam már képen San Martint, a képen látszott, hogy elnagyolt gagyi minőség, míg mondjuk egy Omegához nagyító kellett, hogy észre vegyem a hibát.
-
GlitterJohan
csendes tag
válasz vinczetibor #266531 üzenetére
Az utódnak a 8800-nak és 8900-nak már komolyabb követelményei vannak. A 8500 még nem METAS, szóval szerintem "csak" COSC -4/+6 a követelmény.
-
GlitterJohan
csendes tag
válasz driv4r #266219 üzenetére
Én nem dicsérem, mert az egyik órám nem úgy jött vissza mint ahogy odaadtam nekik. Igaz azt nem a Hantos hanem a kollégája csinálta. Az óraipar egyébként döglődik, lehet neki is egyszer le kell majd hajolni a tömegszerkezetekért. Amúgy szerintem Sellitát szervizel, lehet épp el volt havazva, vagy szar napja volt. Tud bunkó lenni.
-
-
GlitterJohan
csendes tag
válasz bigmasterg #265845 üzenetére
Végén a Tudor az annyira semmilyen az előtte lévőkhöz képest. Köszi a képeket, sok izgalmas darabot láttam.
-
GlitterJohan
csendes tag
Nekem is bakancslistás volt, de többször felpróbálva sem állt jól a kezemen. Amúgy jónak tűnt. Akkor még max 1,5 millió volt butikban. 1-2 hónapja voltban egy boltban és voltak Monacók is, nem biztos hogy ez de ilyen 3 millió forint körüli darabok, vagy még drágábbak voltak. Hiába Heuer és egy ikon, de akkor is elmebeteg árak vannak.
-
GlitterJohan
csendes tag
válasz driv4r #265549 üzenetére
Az 5 digites Sub sok fikát kapott jogosan, mert mintha kólásdobozból készült volna a csatja, és 2010-ig gyártották amikor korábban már egyes gyártók sokkal többet adtak. Én nem ismerem ezeket a régi 4-5 digites Rollereket, de szerintem félnék, hogy elhagyom mert szétesik a szíj, meg most, hogy növekszik a bűnözés szerintem simán letépnék a kezemről. Az újabb 6 digites sport modelleknél le kéne hozzá vágniuk a kezem a rablóknak mert azt nem tépik le.
#265552Veron
Az, hogy nem chrono, nekem meg a Navitimer az. Ez csak egy vélemény, vedd meg ha az tetszik.[ Szerkesztve ]
-
GlitterJohan
csendes tag
-
GlitterJohan
csendes tag
válasz public NMY #265541 üzenetére
Nem értem mi ezen a vicces. Nekem van Omega Diver 300 és Rolex Submariner is. A Rolex minőségibb, ezért értelemszerűen drágább.
-
GlitterJohan
csendes tag
válasz Veron #265524 üzenetére
Ez a Navitimer 36 a klasszikus Navitimer megcsúfolása, egy divatóra. A Citizennél meg egy 500 ezer forint feletti Citizen kvarc szerinted mennyire eladható a hazai piacon használtan? Ezt arra értem ha meguntad és áll benne a pénzed. A Grand Seiko kvarc is nagy bukó, pedig annak sokkal nagyobb a reklámja. Egy szavazat a Tudorra, pedig annak se tetszik a mutatója.
[ Szerkesztve ]
-
GlitterJohan
csendes tag
válasz driv4r #265507 üzenetére
Omega Diver 300 vs Rolex Submariner. A Rolex sokkal masszívabb, a lünetta fogása az egyik legjobb, és ahogy tekered, meg a hangja, az egy precíz dolog. Ezzel szemben az Omega Diver 300 lünettája borzasztó gyenge, a fogása irtózatosan vacak , nincs is fogása, sehol sincs a Submarinerhez képest. Sokan mondják, hogy a Rolex szíj az egyik legkényelmesebb, és én is ezt érzem, nehéz azt felülmúlni. A csat is sokkal robosztusabb a Rolexen. Az Omega inkább számomra egy minőségi fashionwatch, biztos hogy nem azt vinném búvárkodni. A specifikációs lista hosszabb az Omegánál, de szerintem egy sport óránál értelmetlen a zafír hátlap és a dekorált szerkezet, meg a lézerrel vágott hullámos kerámia számlap. A Rolex az egy egyszerű búvár óra. Igy értettem, hogy toolwatch, az a kevés amit tud és szükséges azt sokkal jobb minőségben tudja mint az Omega.
-
GlitterJohan
csendes tag
Ha a Rolex blingy akkor a Diver 300 micsoda? Én szívesebben veszem föl a Submarinert mert kevésbé feltűnő, és nem mellesleg az egy tool watch, és sokkal sokkal minőségibb mint az Omega. Megéri a dupla, tripla árat.
-
GlitterJohan
csendes tag
válasz bigmasterg #265296 üzenetére
Nagyon szép ez a lazac színű számlap.
-
GlitterJohan
csendes tag
válasz driv4r #265182 üzenetére
Hű a vintage vonal tetszik nekem, ja és azok tényleg elérhető áron vannak. Többször volt, hogy voltam boltban és rákívántam 50-60 éves arany Longi, Omega órákra. Aztán belegondolok, hogy a mai modern órák lustává tettek, bármikor úszok a legalapabb Rolexban DJ, OP, Explorer stb.., több napos járástartalék, pontos stb... Amúgy van pár vintage arany óra a családban, és onnan tudom, hogy ezekre vigyázni kell mint a hímes tojásra, késik-siet, beázik esőben, nem olyan masszívak ezek mint egy mai modern óra. Az 50-60 éves IWC nincs olyan masszív mint egy 100 ezres Seiko5.
-
GlitterJohan
csendes tag
válasz bigmasterg #265181 üzenetére
Örülök neki, nem is volt célom megbántani téged.
Még nem írtam oda, de látom, hogy létezik.
Elég halott topik, alig van ott élet. -
GlitterJohan
csendes tag
Számomra a 2-3 milliós Omega már megüt egy szintet, kidolgozásra, minőségre, beltartalomra, dizájnra stb... ami nekem megfelel. Ez alatt sajnos nem.
Ez a saját véleményem, elnézést érte.
Remélem lehetnek más nézőpontok is itt, és nem feszítitek keresztre azt aki máshogy gondolkodik.
Köszönöm a megértést!
Jó fórumozást mindenkinek!
Ja és elnézést ha megsértettem valakit. -
GlitterJohan
csendes tag
válasz bigmasterg #265158 üzenetére
Több ilyen belépő luxus órám van amit nem hordok, csak úgy vettem, jó áron volt. Lehet párat eladok és veszek belőle egy magasabb kategóriásat.
-
GlitterJohan
csendes tag
válasz bigmasterg #265133 üzenetére
Végre lett egy jó órád, gratula! Lehetne ez a topikóra.
Nekem pár éve megvan de még nem hordtam.Jó képek lettek!
Nikon D780 és Sigma vagy Nikon 105 Macro lencse? -
GlitterJohan
csendes tag
Azért olcsó mert a gumiszíjasat nehezebb eladni. Általában mindenki megveszi fémszíjjal és pluszban vesz mellé gumit. A fém szíj örök élet.
-
GlitterJohan
csendes tag
A Mido best buy, többet kapsz a pénzedért mint a Seikónál.
-
GlitterJohan
csendes tag
válasz dilajoska1 #258729 üzenetére
Komoly darabnak tűnik. Gatyád rámegy ha szervizelni kell.
-
GlitterJohan
csendes tag
válasz bigmasterg #258407 üzenetére
A második, negyedik női, a harmadik az új 38-as család amivel gondok voltak mert csak most kezd szállingózni a boltokba pedig 1 éve lett bemutatva. Ez az új 38-as az OP sikereit akarja meglovagolni, ezért mentek rá a színekre.
-
GlitterJohan
csendes tag
válasz dilajoska1 #257368 üzenetére
Akkor nem tudom hogy, még a nagykerben sem lehetett 350-ért PO-t kapni.
-
GlitterJohan
csendes tag
válasz dilajoska1 #257365 üzenetére
Nem, használtan. Az első gen. 3000 euró körül volt, és akkor mondjuk volt 250ft egy euró. Talán 750 ezerért meg lehetett kapni újonnan, de használtan az Omegák féláron mentek. Most is vagy 30-40%-al olcsóbbak a használtak, pedig már magasabb a presztízse.
-
GlitterJohan
csendes tag
Sokszor láttam tőlünk nyugatabbra, hogy valami Rolex, Omega + Apple Watch meg a másik kézen. Szerintem jól nézett ki, engem nem zavar. Nekem inkább az nem tetszik amit a Bihari Ádám videókban láttam régebben, hogy zakó + 120 karkötő. Egyik kézen egy óra, másikon 1-2 karkötő még belefér.
-
GlitterJohan
csendes tag
Most 400 felett az euró, nem veszünk órát.
-
GlitterJohan
csendes tag
Pár éve még Omegákat vettem annyiért amennyibe ma egy Longines kerül. Ma már persze 3 misi körül vannak az alap olcsóbb Omegák. Gyengült a forint sokat, de nem ennyit. De gondolkoztam GS-en is, de ami tetszik az van vagy 4 millió, Evolution 9 szériára gondolok. Nagyon beteg ez az óraipar.
-
GlitterJohan
csendes tag
Számomra a Longines Spirit sokkal magasabb kategória mint a King Seiko, jobb szerkezet stb... Borzasztó gagyi a szerkezet a King Seikoban.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Politika
- Egérpad topik
- Autós topik
- LED világítás a lakásban
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gumi és felni topik
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Új tartalék ipari forrasztópáka 24V Atten Aoyue Yihua Gordak Letcon Hakko Baku Uten Wep kínai
- Új digitális forrólevegős műanyag hegesztő hőlégfúvó forrasztóállomás BGA
- Új forrasztópáka automata hőfokszabályzós forrasztóállomás
- (Új) 300Nm Parkside Performance 12 V Akkus ütvecsavarozó PPDSSA 12 A1
- Hom'in SAROKGARNITÚRA textil szürke színben + 2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest