Hirdetés
-
GAMEPOD
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
Mikeee89 #142863 üzenetére
Működnie kell. Kösd rá az antenna bemenetre a konzol, és indíts egy keresést analóg módban.
Viszont ez jó eséllyel törölni fogja a digitális csatornákat (ha van). Ahhoz ügyeskedni kell, hogy mindkét forrás csatornáit eltárolja. Valószínűleg kombinált keresést kell indítani és a megfelelő pillanatban az antenna kábelt átdugni. -
Fr3eWar
őstag
válasz
Mikeee89 #127671 üzenetére
Tuti nem volt benne AC szabványnak megfelelő. Szakmai fórum legyünk szakik, az hogy 2,4ghz vagy 5ghz nem mondja meg a wi-fi szabványt, régen mindenhol a G ment ami max 54 mbit volt 2,4Ghz-n működik, aztán jöttek az N-ek amik nagy számban jelentek meg, ezek már több 100mbit-et tudnak (alapjáraton 300, de több csatorna mimo kominálva elmélet 750mbit is ment) ez ment 2,4 és 5 Ghz-n (ilyen chip lesz a h6400-ba) most a követketző nagy állomás az AC (2013óta van) ami több gigabit elméleti sebességű, és csak 5ghz-n kommunikál.
-
-
sandró60
addikt
válasz
Mikeee89 #110802 üzenetére
Az ötleted nem fura,mert létezik.Nekem van ilyen külső dvd író.Az usb-n csatlakoztatva lejátsza akár a szabvány DVD-lemezt is.Persze az írottat.A gyárit még nem próbáltam
A külső író model-Samsung SE-208.
[link]
Az író tetején van egy tévé TV ikon is amiben nagybetűvel AV-nak ismeri fel.
Az asszony miatt szereztem be,mert nézi még a régebben írt DVD-lemezeket. -
Flashget
félisten
válasz
Mikeee89 #109504 üzenetére
a szürkeimport nem azt jelenti, hogy nem adóznak
hanem eu-n belül onnan szerzik be ahol az áfa nem 27% így olcsóbban jutnak hozzá emiatt olcsóbbak az árgépen. Nem a Samsung Electronics Magyar Zrt.-től veszik, ergo az ilyen tévéket nem lehet beregisztrálni a + évekre 2013 márciusa óta.
Csak az alap 1 évre de annak semmi értelme. -
válasz
Mikeee89 #105431 üzenetére
Rá tudtam tenni végül a Twitch-et a H6400-ra, de mivel régen frissítették, nem működik benne a keresés és így semmit se ér a Twitch app. Állítólag tizen-es tv-kre is van.
Ezt raktam rá, kellett egy apache servert (xampp) rakni a gépre és a zip-et és a widgestlist-et rátenni (a widgeslitsben át kell írni a saját pc ipjére): [link]
Ez a tizen rendszeres (2015-2017) tévékre való: [link]
Ha valakinek segítség kell hogyan kell ezeket a Twitch appokat telepíteni a tévére, írjon privit!!!
-
Flashget
félisten
válasz
Mikeee89 #104096 üzenetére
annyi lenne csak a dolguk, hogy a mostani K6300-as képernyőjét visszahajlítanák jelenlegi állapotából és nem változtatnának a belsőn. majd megkapná az új modell nevet pl. 40L6300 amit bevezető áron 129.900Ft-ért vinnék mint a cukrot az emberek és nekünk is lenne szívünk ajánlani ha valaki ilyen tv-t keres.
-
Jovanny2
őstag
válasz
Mikeee89 #100759 üzenetére
Nem, a Samu aktív 3D. Nincs dual play. Amit a kollega javasol, az nem járható út, csak az LG passzív 3D-nél (ott van dual play szemüveg, AA és BB lencsével a normál AB helyett).
Látom közben a linket, de szerintem nem éri meg a munkát a próba. Elég macera szétszedni, a lencse törékeny, és szeintem azon a Black-opson kívül nem sok játéknál kapcsolható a Dual Play. Azt szerintem általában a TV tudja menüből.
-
dethroner
veterán
válasz
Mikeee89 #100759 üzenetére
Szerintem ehhez spéci szemüveg kellene. Mert amit adnak hozzá az mindkét szemnek más képet ad. Olyan kéne ehhez, ami csak az egyik lencsére érkező képet adja egy szemüveghez, és a másik lencsére érkezőt a másik szemüvegre. Kis bütyköléssel megoldhatónak tűnik elviekben.
Esetleg próbáld meg kitakarni a szemüvegek ellentétes lencséjét, akkor kiderül hogy érdemes-e barkácsolni.Szerk. Ez kell neked.
-
sandró60
addikt
válasz
Mikeee89 #100537 üzenetére
Én amikor tettem a szekrénybe a smart távirányitót-ott véletlenűl rányomtam valamelyik gombra a tévé egyből érzékelte.Gyorsan kivettem az elemet!Én se tudtam ezt a "mutogatós"kavics-kagyló" formájút ki,hogy nevezi megszokni-Így maradtam a jó "öreg"hagyományosnál.
Ja ezt kicseréltem egy világítósra és van rajta 3D-gomb is. -
dethroner
veterán
válasz
Mikeee89 #98604 üzenetére
Majd ha a menüben lépkedve ha véletlenül egy picit elcsúszik a kis fénylő pont és rosszkor nyomtad meg a kurzor közepét annyit anyáztad azt a barmot aki kitalálta ezt a világítós kis buziságot mint én, amikor rájössz hogy azok a régi jó dolgok mint pl a nyomkodós lassú nagy kapcsoló az embernek való. Sőt, a legrosszabb amikor ez a kis mocsok akad a kezembe és elhatározom hogy nem ébresztem fel a pöttyöt (mert ha ügyes az ember akkor lehet ilyet is) szóval grasszálok a menüben a kurzort használva és amikor rá akarok valamire nyomni, kinyitja a szemét ez a kis tróger amire nem számítok, a távkapcs nem is oda néz amire épp nyomni készülök és bamm, nyomom az entert és valamit elállít mert már ott fénylik a pont a tévén. Ó, de sokszor történt már meg ez.
-
PuMbA
titán
válasz
Mikeee89 #97380 üzenetére
PC-d vagy a TV-d akkor nincs teljesen jól beállítva
Mindenféle méretezést vagy képarány módosítást vegyél ki a videókártya programjában a HDMI kimenethez és 1920x1080 60Hz-et küldj ki
A TV-n pedig szintén ne módosíts a képbeállításokban a kép helyzetén. Ha így sem jó, akkor próbáld meg csak a TV-re kinyomni a képet.
-
válasz
Mikeee89 #95347 üzenetére
"A 4k-ra még megéri várni"
Én egyébként még mindig nem értem ezt. Valaki valóban azt gondolja, hogy ennek az UHD dolognak tévénéadásnál-filmeknél van értelme? Monitorként persze meg tudom érteni, mert ott rajta csüng a kijelzőn az ember. Ott valóban jó dolog.
De tévénézésnél szerintem az emberek nagy része a legtöbbször (köztük én is) még az FHD-nál sem tartja be a "kötelező" nézési távolságot. Akkor UHD-nál, ahol még közelebb kell ülni majd befogják tartani? Tök közelről néz majd valaki filmet a barom nagy kijelzőn? Mert ugye ha nem ülsz elég közel akkor az egésznek nincs semmi értelme.
Az biztos, hogy nekem nem szerepel a terveim között, hogy ilyen tévét vegyek. És nem azért, mert tavaly vettem tévét, hanem mert egyszerűen nem látom semmi értelmét a dolognak.Nem konkrétan neked írtam ezt, csak úgy megjegyeztem.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Mikeee89 #94781 üzenetére
Szerintem, a kis okos meg tök könnyen megtanulható és világítósban nem létezik.
Ha nagyon tunyulós kedvemben vagyok, takaró alól is simán vezérlem., oda néznem, már semmi miatt nem kell.
Egyet utálok benne, hogy néha hamar bontja a kapcsolatot, ezért egy csatornaváltás, vagy hangerőállítás etc...az újbóli kapcsolat miatt, lehet akár 5 másodperc körüli késés is néha. -
dethroner
veterán
válasz
Mikeee89 #94730 üzenetére
A film mód azért nagyon jó, mert ebben az opcióban lehet a legtöbb változtatást elvégezni, mindenbe bele lehet nyúlni, kalibrálásra tökéletes. De kalibrálás nélkül ebben a módban gyári értéken nézni, hát nem annyira nyerő. Inkább a normál vagy a természeteset választanám.
-
Buckey
őstag
válasz
Mikeee89 #94730 üzenetére
Én is így láttam, csak J6300-án, hogy film módban sárgás, homályos volt.
Tegnap este az általam beállított formában normál módban 2 meleg fehérre állítottam, lejjebb vettem a színt 45-re, az eco színt meg feljebb raktam 16-ra, majd kikapcsoltam és alvás, hogy a kékes-fehér színt elfelejtsem.
Hát, nem tudom, hogy mennyire hasonlít a valósághoz a kép/szín, még szokom. Fura, hogy a fehér nem vakít. -
válasz
Mikeee89 #94596 üzenetére
Pedig elég sok filmből kijönnek a dolgok.
A természetfilmekkel meg nem tudsz melléfogni: "kint" repkedő madarak és bogarak, az orrod előtt úszkáló halak...stb.
De igaza van PuMbA-nak. A mélységérzet legalább olyan fontos szerintem.(#94598) kalapacsolok Ezt miért itt kérdezed?
-
PuMbA
titán
válasz
Mikeee89 #94588 üzenetére
"bluray lejátszóval BD filmek esetén nagyobb a térérzet?"
Nem
"Mert jelenleg kb csak a mélységélesség nagyobb, azaz jobban érzékelem a távolságokat, de a tévéből nem jön ki a kép, mint pl moziban, amikor szinte az orrom előtt voltak a repülő részecskék, stb."
Nagyon kevés olyan film van, ahol "kijön a kép", mert az mű és számítógéppel csinálták, a 3D-nek a lényege a képernyő és a mögötti tér
"Vagy esetleg jobb fajta szemüveg is javíthat a 3D hatáson?"
Nem, a TV mérete javít csak a 3D hatáson, de az is csak kicsit, moziban az igazi a nagy vászon miatt
-
Flashget
félisten
válasz
Mikeee89 #90953 üzenetére
Egy átlagos tévé panelje kb hány órára van tervezve?
nem hivatalosan addig amíg szól a garancia.
valamikor régebben erről több cikk is volt, hogy magára a led-re 50.000 üzemórát garantálnak.
Más kérdés, hogy beépítve meddig bírják...ez tv esetében folyamatos járatás esetében 5 év 7 hónapot jelentene. De otthoni környezetben ilyen üzemóra sosem lesz, előbb cserélsz tévét minthogy a led kialudjon. -
Sped
aktív tag
válasz
Mikeee89 #90175 üzenetére
Köszi, igen a film módban az én szememnek elég kellemessé válik a kép, itt-ott finomítottam rajta (erről írtam is pár napja) és én most ezzel meg vagyok elégedve. Szebb lett a képe a kb. 2 éves LG tévéhez képest amit lepasszoltam a szülőknek, úgyhogy egyelőre ez nekem elég.
-
válasz
Mikeee89 #90175 üzenetére
3). Ahány ember, annyi féle "ízlés" lehet valakinek a kalibrált kép nem tetszik, úgyis átállítaná, akkor meg minek töltsék vele az időt
Ilyeneket ne irkálj ide, mert ilyen nincs! Ha nem tetszik akkor meg kell szokni!
Azt mondják, hogy több napba is beletelhet, mire hozzászoksz a kalibrált képhez. Hát nem tudom. A kérdés már csak az, hogy minek kell egy olyan dologhoz hozzászokni ami nem tetszik?Gondolom az aranyérhez és a műfogsorhoz is hozzálehet szokni, de én inkább nem szeretnék szembesülni egyenlőre egyikkel sem.
Bocsánat.
Többet nem szólok hozzá a kalibrációs témához, még ha nekem is címezték akkor sem fogok.
-
WinnerB0Y
senior tag
válasz
Mikeee89 #89831 üzenetére
Ezek közül a lehetőség közül mindet megpróbáltam már az első alkalommal. Ott marad a történet, hogy a hangüzemmód "Tiszta hang"-on van, így leveszi a basszust és a közép/magas van előrébb.
Samsung HW-J450
Ezt néztem -
válasz
Mikeee89 #89442 üzenetére
mflex és az én H6400-esem is ilyen. Azt tudod csinálni amit mflex fedezett fel, hogy bekapcsolás után belépsz a youtube app-ba majd vissza. Ezután már nem fog sötétedni. Persze a következő bekapcsolásnál ezt újra el kell játszanod. Nem tudjuk, hogy mitől van ez, pedig minden hülyeség ki van kapcsolva. Engem mondjuk speciel nem zavar. Valakinél, mint pl dethroner kollégánál meg nincs is ez a jelenség.
-
Flashget
félisten
-
-
Flashget
félisten
válasz
Mikeee89 #89102 üzenetére
digitalko kemény 1 év garanciát ír.
a másik esetében semmit sem látok itt:[link]kihagytad viszont a Tescot, Auchant..
és ez a hivatalos gyári garancia papír: [link] ahol nem ilyet adnak az nem gyártói garinciát ad, hanem boltit.
szeretnek trükközni a boltok, mert nemes egyszerűeséggel kiírják, hogy gyártói garancia és vagy írják vagy nem a jogszabályban rögzített 1 évet jelenti csak. -
BBéci
legenda
válasz
Mikeee89 #88958 üzenetére
Próbálják állítgatni, ez látható a szervizmenüben, az ott előhívható és akár általad megváltoztatható értékeken. Kalibrálás előtt azokat is érdemes lehet visszaállítani alapérékre. Általában 100 körüli darabszámú készülék kapja ugyanazt a beállítás csomagot, annyira van lehetőség a szalagon.
De ahogy Flashget írta, felhasználási helyhez, (a tulaj szobájához) a hozzá csatlakoztatott forrásokhoz lehet kalibrálni. Nem kötelező, ez az egyik módszer.(#88969) Feribacsi555
Janos666 fórumtársunk mestere a kalibrálásnak. -
-
Imi1981
veterán
válasz
Mikeee89 #87857 üzenetére
Szia!
Nekem is egyedi szálítást írtak és én is joy napokban vettem akciósan a 48h6400-at..Remélem azért minél előbb ideér.
Amúgy én is régóta nézegettem tévéket sőt,egyszer le is mondtam róla azt megint elkapott a hév.Eleinte alsó kategóriás samsung 40j5100,sony40 r450,panasonic cs520 néztem de azt írták itt és a többi topikban hogy 100hz-es panel az igazi.Sokat gondolkoztam de mivel nem szeretném ,hogy a gyors mozgások mosódjanak(nameg élőbe megnéztem és ez tetszett a legjobban képminőségre) így ezt választottam .Szerintem jól választottunk.
-
PuMbA
titán
válasz
Mikeee89 #87588 üzenetére
Nem hiszem, árgrafikonon látszik, hogy már volt minimál áron a TV, most már csak felfele fog menni
Az F6100 például tavaly az utolsó háromnegyed évében 120k volt végig, sose fogják áron alul dobálni a TV-ket, a tudásukhoz mérten marad az áruk, szóval 120k tuti nem lesz.
-
jambiyya
őstag
válasz
Mikeee89 #86505 üzenetére
Volt szerencsém a hétvégén egy 6200-hoz, és azt kell mondjam, a 6400-nak szebb képe van, és a mozgás is szebb rajta, szóval utóbbit ajánlanám.
BBéci: dehogy haragszom
Pumba: igen, egy csomót vacakoltam a beállításokkal. Annyi a difi, hogy az enyém 55, az meg 40 coll volt.
-
Redeckt
tag
válasz
Mikeee89 #86505 üzenetére
Igen, a HDMI viszi a hangot is. A HDMI ARC pedig az 1.4-es szabvánnyal érkezett.
Az audio csatornát letiltani nem fogod tudni, de nincs is rá feltétlen szükséged, mint az felettem is írva van.Azt a "sárga vezetéket" Kompozit kábelnak hívják.
Ez, az RGB és az S-Video jelnél is gyengébb képminőségre képes.
Egy Euro SCART csatlakozás esetén (az eszközeid képességétől függően), jobb képminőséget érhetnél el.
Képes RGB, S-Video és Kompozit videojel továbbítására is.A Black Friday kivárása kockázatos lehet. Nem fogadnék rá, hogy találsz még akkor is belőlük.
-
syler123
veterán
válasz
Mikeee89 #86327 üzenetére
Ha külső lejátszót rákötsz hdmi-vel a tv-re és a tv-ből hozod optikával a hangot az erősítőre, akkor a tv csak 2.0-át ad ki magából, szóval ezt jól gondoltad. Belső lejátszóról és tv adásból viszont kijön az 5.1. Ha ez azóta változott, akkor majd valaki kijavít, nálam még így megy.
-
zoltan6
addikt
válasz
Mikeee89 #85578 üzenetére
ez engem is érdekelne,mert én is akkor tervezek tv-t venni,úgy rémlik mintha 30% körüli engedmények lettek volna.tavaly én a telekomnál telefont vettem féláron black friday-kor.
BlackFriday topicba vissza lehetne keresni,de már nem találom,az utódja a bestbuy topic,de az már utána lett nyitva. -
Redeckt
tag
válasz
Mikeee89 #84487 üzenetére
Akkor már inkább ő, és lehetőleg webshop áron.
Emellett arra a 2 évre előtte rákérdezni, és, ha már kérdés, akkor arra is irányuljon, hogy hivatalos Samsung garanciajeggyel árulják-e? (Szerintem igen.)
Ez a két év 1+1-et jelent, aminek második évét egy regisztráláshoz kötik. -
Redeckt
tag
válasz
Mikeee89 #84463 üzenetére
Az idei szériánál, az a jobb szó nem játszik sajnos.
Ha ez a max. kereted, akkor az a rossz hír, hogy a befektetett összegedért nem fogod megkapni a hozzá arányosan elvárható minőséget.
Az általad említett 4-es szériában elég gyenge képminőséget kapsz. Sajnos a homályos kép még gyenge kontraszttal is párosul. Jó esetben, a testvérednél látott H6200-as modell értékének harmadát fogod kapni, nem harmad áron.
Ezen a szinten sajnos sűrű a gyenge minőségű scaler, nagyobb a felhősödés mértéke, és inkább nem is folytatom.
Ha a helyedben lennék, én mindaddig kivárnék a vásárlással, amíg legalább a testvéred által vásárolt H6200, akár kisebb, 32'-es változatát meg nem tudom venni.
Tekintve, hogy tavalyi, kifutó modellről beszélünk, ha ez záros határidőn belül nem opció, akkor szerintem nézz az általad linkelt árkategória környékén, néhány Full HD felbontású darabot, és vesd élőben össze őket. -
Tukolp
aktív tag
válasz
Mikeee89 #84466 üzenetére
Azóta már evolválódtam
Jelenleg a Samsung UE48JU6400-at néztem, gondolkodtam hogy meg is veszem, aztán továbbmentem, majd találkoztam az LG-vel ( típusára sajna nem emlékszem, de az is 4k-s volt ) ugye azokban IPS panel van, igaz hogy unrealisztikusan aktívak a színek, de játékra nem lenne rossz (igaz filmet is akarok nézni, és ott pedig nem áratana a realitás ), még filózom mi legyen a vége, a Samsung barátságosabbnak tűnik
. De egy biztos én már 4k-s tévét fogok venni
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Mikeee89 #78106 üzenetére
Sajnos windows fájlmegosztást (vagy samba) nem tud kezelni a TV. Csak a DLNA jöhet szóba tudtommal, kell a PC-re egy dlna szerver (Plex vagy Seviio) és menni fog.
MÁS
H6400-ason másnak se mennek az Indavideók böngészőből? Amint a cache eljut a 10. percig, onnantól fekete képernyő. Átugorva ugyanez a 20. percnél.
Keresgéltem a témában, olvastam vmi Fuso nevű alkalmazásról, de az megszűnt.
Létezik egyéb módja, hogy le tudjak játszani egy nyavalyás Indavideót?
Amíg megy, addig tökéletes... Nem tudom milyen bug lehet ez, de elég idegesítő.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Autós topik
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen routert?
- Házimozi belépő szinten
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Sennheiser HD 650 - 2 év garancia
- Eladó Philips 70PUS6724/12 70 4K UHD Smart TV Ambilight-tal Csak 110.000 Ft!
- Sonitus Acoustics abszorberek és diffúzorok
- Logitech G Astro A50 LIGHTSPEED Wireless Gaming Headset + Base Station (Gen 5) + WC Freeze A50
- Denon AVR-X4400H 11.2 csatornás házimozi erősítő, távirányítóval, dobozában, makulátlan külsővel
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest