Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jovanny2
őstag
válasz kovadika #43111 üzenetére
Épp írni akartam, egyetlen checkbox van a teló verzión, középütt: Off topic. El sem tudnád téveszteni Olvastam múltkor, amikor TV-t vadásztam, a plazma topik első hsz-ét. Na az vette el a kedvem a plazma vásárlástól...bejáratás, logókra figyelés, ghosting, beégés, tükröződés, fogyasztás, stb. Cserébe van egy TV-d szép feketével, élénk színekkel, de úgy kell rá vigyázni, mint a hímes tojásra. Én, ha leülök a TV elé, csak nézni szeretném, élvezni a tudását, elvére az van értem, nem fordítva. Mindenki látogassa a saját topikját, nem kell it a flame generálás, ha valaki tv-t akar venni, úgyis megfordul mindkettőben. Győzze meg az adott topik a saját igazáról, nem kell átmenni a másikba trollkodni. Van read only mód is...
[ Szerkesztve ]
Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.
-
Jovanny2
őstag
Akkor pár szösszenet a plazma topik nyitó hsz-éből, gondolom DM-Fan kollega nem akar a plazma ellen beszélni, csak a tényeket írja le, mégis minden bekezdésben van egy ilyen. Nekem túl sokszor hagzik el, hogy kompromisszumokkal haszálható, nem alkalmas, óvatosan, figyeljünk oda, tartsuk szem előtt, stb.:
"A plazma egyetlen hátránya világos helyiségben az lehet, hogy ha például ablakkal szemben helyezzük el, akkor a panel (a képernyő) visszaverheti a fényt, ugyanis míg az LCD TV-k kijelzője matt, addig a plazmáké többnyire fényes. Ezért az elhelyezésnél ügyelni kell, hogy lehetőleg ablaknak háttal, vagy inkább oldalt helyezzük el a készüléket." - legjobb egy ablak nélküli szoba, de ha csak ablakkal szemben tudom elhelyezni, akkor a reggeli borotválkozást is lehet intézni az időjárásjelentés közben.
"A ghosting-nak drasztikus, végleges károsodást jelentő formája a tartós beégés, amit hosszas (jobb modelleknél sok-sok órai) azonos képtartalom megjelenítésével tudunk produkálni.
Ezen a ponton el is jutottunk oda, hogy a plazma csak megkötésekkel, kompromisszumokkal használható bizonyos esetekben." - jobb modelleknél akár 3 részt is megnézhetek a Dexterből, mielőtt végleg beleég a panelbe a Sky logó? És a rosszabb modelleknél? Két Dexter?"PC-vel történő használat: Adja magát a dolog: a plazma nem igazán alkalmas PC-monitorként való alkalmazásra, hiszen belátható, hogy ebben az esetben gyakran előfordul, hogy a képernyőn egy adott helyen azonos képtartalom kerül tartósan megjelenítésre. Elég csak egy Windows-asztalra, vagy egy böngésző, Word stb. alkalmazás menüsorára gondolni. Ezek akár hosszú órákat is eltölthetnek a kijelzőn, akár akaratlanul is ott felejthetjük a képernyőn és már meg is van a baj...film lejátszása, játékprogram simán elfuthat PC-ről is, azonban érdemes ekkor is figyelni, mert adott esetben az ember elalszik a filmen és a lejátszó (alapbeállítást feltételezve) a lejátszás befejeztével visszaugrik kis méretre és reggelre már meg is van a panelbe égett Total Commander, fölötte egy Media Player Classic-ablakkal." Kicsit elbóbiskolok egy Dexteren, és arra ébredek, hogy a BSplayert megkaptam örökbe
"konzollal való használat: Mi a helyzet a konzollal? Korábban szintén jellemző volt (és sok gyártónál sajnos mai napig az), hogy gyors, hirtelen mozgásokat tartalmazó konzoljátékoknál (lehet PC játék is) fura, többnyire zöldes árnyalatú utánhúzást produkál a TV. Ezt hívják foszforlag-nak. Az utóbbi évben jelentős fejlesztések történtek ennek kiküszöbölése érdekében, amiben a Panasonic bizonyul éllovasnak." Ha nem Panám van, akkor lőhetem az ellenség zöld utánhúzását a Black Opsban meg az MW-ben.
A bejáratásról elég hosszan írnak, ezért gondoltam, hogy nem elhanyagolható.
"Bejáratás:
Ha már sikerült kiválasztani a nekünk megfelelő készüléket, az megérkezett otthonunkba, igényeinknek megfelelően elhelyeztük és elkezdtük használni, vegyük figyelembe, hogy a plazmatelevíziók - a gépjárművekhez hasonlóan - igénylik, hogy az első időszakban odafigyeljünk rájuk és kíméljük őket.
Ez a kritikus időperiódus nagyjából az első 500 üzemórát takarja. Ennek mértékén lehet vitatkozni, egyesek nem is tartják indokoltnak, mások 200 órát is elegendőnek tartanak. Én - saját tapasztalataim alapján - azt tudom javasolni, hogy ez a periódus legyen 500 óra, később nagyon meghálálja a készülék.A bejáratás annyit takar, hogy az első 500 üzemórában oda kell figyelni a készülék beállításaira, illetve a nézett tartalomra. A beállításokat illetően fontos megjegyezni, hogy azok ne legyenek túlzók, célszerű a készülékek "Normál" vagy ehhez hasonló gyári képprofilját használni, egyrészt azért, mert ez többnyire amúgy is az optimálishoz közeli beállításokat tartalmazza, másrészt pedig azért, mert a bejáratás alatt kerülni kell az aránytalanul magas kontraszt- és fényerőértékeket, mivel ezek eltúlzott mértéke hozzájárul a ghost vagy a beégés gyorsabb kialakulásához.
Az első 500 órában figyeljünk oda, hogy a panelen lehetőség szerint ne legyen fél óránál hosszabb időre azonos képtartalom, vagy képelem. Gondolok itt a csatornalogókra, korhatárkarikákra, vagy játékok esetében a HUD-okra (eredményjelzők, lőszerszámláló), készülékek menüjére (ide tartozik a TV saját menüje is!). Ez elsőre durván hangzik, hiszen ki az, aki fél óránként el szeretne kapcsolni a kedvenc műsoráról, vagy félbehagyni egy játékot - a valóságban azonban nem ennyire drasztikus a helyzet, hiszen ha belegondolunk rendkívül gyakran szakítják meg a műsort reklámok, amikor a korhatárkarikák, illetve csatornalogók eltűnnek, illetve játék közben is gyakran van töltési képernyő, illetve átvezető videó.
Amennyiben ez mégsem lenne így, akkor figyeljünk oda, hogy fél-háromnegyed óránként váltsunk képtartalmat - elég egy 5 perces pihenő a panelnak - jelenítsünk meg változó képelemet az előbbi állandó helyén. Ez megtehető szimplán másik csatornára való átkapcsolással, vagy váltsunk DVD-re.
A szélesvásznú filmekre is figyeljünk oda az első 500 órában (ezekre később is), ugyanis az alul-felül látható fekete csíkok ugyan nem égnek be, viszont mivel itt nincs képtartalom, a panel integritását megváltoztatják, ezért célszerű az ilyen filmek után pár percnyi teljes képernyős tartalmat ráküldeni a panelra, elég 5 percnyi és a panel vissza is nyeri homogenitását.Az első 500 óra után már bátrabban használható a készülék, akkor már jóval extrémebb dolgokat is elvisel a panel, de azt mindig tartsuk szem előtt, hogy a plazmatechnológia egyetlen komoly hátránya az, hogy oda kell figyelni a tartós képelemek kerülésére. Az utóbbi években nagyon jelentős előrelépések voltak ilyen téren, a mai plazmák már jóval ellenállóbbak ilyen téren, de azért ügyeljünk, hogy ne felejtsünk semmit hosszú órákra a panelen, mert az bizony nemcsak ghost-ot, de beégést is eredményezhet.
"Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.
-
Jovanny2
őstag
válasz gukker1 #43159 üzenetére
Úgy tudom, hogy automatikusan inaktív lesz a bemenet, ha nincs rá eszlöz kötve, és ez nem csak azt jelenti, hogy ki van kapcsolva pl. a videólejátszó, hanem, hogy fizikailag nincs kábel dugva arra a bemenetre.
-
Jovanny2
őstag
-
Jovanny2
őstag
válasz MattRex #43233 üzenetére
Még a 6-os széria is támogatja a wireless billentyűzetet, az enyémhez adtak is. Anélkül nem olyan vonzó a SMART, de ezzel teljesen élvezhető. Valaki más kérdezte, hogy frissítéskor miért tűntek el a programjai. Azt nem tudom, de én örültem volna, ha úgy marad, mert a chef meg a parlament TV nem a leggyakrabban használt alkalmazásom, de nem törölhetőek. Sajnos visszamásznak egy idő után a többi programmal együtt.
@lalakov: nem adnak hozzájuk ilyen átalakítót, szerintem. Az "elérhető" azt jelenti általában, hogy opcionális kábellel oldható meg. Bár lehet, mert azt írja, speciális cssatija van. Van valakinek 7000-ese?
[ Szerkesztve ]
-
Jovanny2
őstag
válasz kori18t #43306 üzenetére
Kár, hogy Téged nem kérdezett meg a kutatás-fejlesztés osztály. Egyébként: " Na nehogy már a talpa alapján vegyen az ember TV-t!" Hihetetlen. Tedd a falra, ahogy én. Bár nekem semmi bajom a csillagtalppal sem... viszont van egy eladó fekete, ha még a színe sem jönne be ennek. Aki nem az ár és a tudás, hanem a talp alapján választ, annak ajánlom figyelmébe a 7000-es , vagy a 8000-es szériát. Sőt az F4000 és az F5000 sem olyan, bár azok inkább a 4-5 évvel ezelőtti modellekre hasonlítanak.
[ Szerkesztve ]
-
Jovanny2
őstag
válasz Geryson #43317 üzenetére
így?
a.) Power your TV ON
b.) Press the channel button and go to any channel
c.) Press the Volume (+) or (-) key
d.) While holding the volume key, press & hold Menu for 10 seconds.
e.) Let go of the Volume key
f.) YOU SHOULD SEE a message saying "STANDARD".Vagy így:
1. Állítsd a jelforrást TV módra.
2. Menj a menübe és keresd meg a Plug & Play beállítást
3. Enter, kérni fog pin kódot, az alapesetben 4db nulla, üsd be a távirányítón, majd enter
4. A nyelv kiválasztása után fel fogja ajánlatni, hogy Üzleti vagy Otthoni módban akarod-e használni a TV-t. Itt válaszd az Otthoni módot, és kész is.
5. A menüből való kilépés után az Info gombbal le tudod ellenőrizni hogy valóban otthoni módban van-e a TV.
Vagy így.
Attól függ milyen TV-d van.@kori18t: Az F széria nem használt, hanem az idei lesz. Még ki sem jött. Csak a talpukra írtam, hogy a 4-5 éves divatot követi a 4000-es és az 5000-es sorozat. Nem forgatom ki a szavaid, azt írtad, amit én is, hogy emiatt gondolkodsz akár másik gyártóban is, a talp (!) miatt. Hajrá, az LG-é tényleg szebb. Majd kmarci kolléga segít választani típust. Vagy veszel egy LG talpat, és ráhekkeled a 6100-asra.
Sajnos nincs bankom, de a TV a falra került, mert nagyobb lett a bőrgarnitúra, mint gondoltam... Mindegy, azért elvagyok a látvánnyal.[ Szerkesztve ]
-
Jovanny2
őstag
válasz Geryson #43320 üzenetére
Ha egyik sem működne, azért ne csinálj gyári visszaállítást rögtön, mert elvesznek a beállításaid. Keress rá neten a TV típusa alapján. Shop mode-nak hívják.
Találtam még egyet:
If you have customized the picture and menu settings on your Samsung TV only to find that they keep reverting back to their default positions, this is because your unit is in what is referred to as "Shop Mode." This is the demonstration mode used by electronic retailers to show potential buyers all the features a Samsung television supports. Press the "Info" button on your remote control, and if under the "Picture Mode" heading it reads "Shop Mode," hold down the "Menu" button on the TV itself until the screen reads "Dynamic Mode." This has changed the picture mode to one of the pre-set positions. You may now change any settings you'd like.[ Szerkesztve ]
-
Jovanny2
őstag
Nem hálistennek. Le is kapartam volna az arcom, ha elvesztek volna a 1032-es frissítés után a minden bemenetre, órák alatt beállított kalibrált értékeim. Ja, és ne kapcsold be az automatikus frissítést, mert az bekapcsolgatja a TV-t éjszaka.
[ Szerkesztve ]
-
Jovanny2
őstag
válasz kori18t #43324 üzenetére
Talp, fekete talp. Nem használt, ki sem vettem a dobozból, és nem TV, hanem TALP...szövegértés. Bankokban látni falra szerelt TV-ket. Te "kis csibész", nem csak bankokban látni, hanem pl. NÁLAM, pedig nem vagyok bank. Nem nézett senki hülyének, csak szerintem passzív agresszív vagy, és talpfétises. Amúgy ez a "kis csibész" szerintem apád lehetne, a stílusod alapján, úgyhogy megadhatnád a tiszteletet, személyeskedés nélkül is. Ha valami építő jellegű hozzászólásod lesz, akkor várom szerertettel, addig is örülök, hogy részedről lezárva. Részemről el sem kezdtem. Még egyszer: ha nem tetszik a talp, biztosan találsz más gyártót, szebb talppal, hasonló tudással. Ezt is írtam már...
[ Szerkesztve ]
-
Jovanny2
őstag
válasz barabasnoemi #43325 üzenetére
Sajnos általában az LCD csere egy nagyobb TV-ben nem gazdaságos. Sajnos a Tiédben összefolyt a folyadékkristály, ami csak cserével orvosolható. Itt egy javító cég, esetleg tőlük is kérhetsz ajánlatot, de mindenképp érdemes több helyről érdeklődni.
Hiba
Javítható - e általábanBekapcsoláskor egy pillanatra felvillan a kép, majd elsötétül.
Ez ismétlődik ha ki-be kapcsolgatjuk.
Igen, LCD TV szervizAz LCD TV egy ideig ad képet, aztán pár perc, vagy pár óra után kikapcsol.
Ha pihenni hagyjuk újra müködik egy darabig.
Igen, LCD TV szervizAz LCD TV ki-be kapcsolgat. A Power LED is ki-be kapcsol, a kép is felvillan majd eltűnik.
Igen, LCD TV szervizBetört az LCD TV kijelzője vagy mélyen megkarcolták
Nem gazdaságosBekapcsolás után nem ad képet. A led ég, hang van.
Igen, LCD TV szervizA képernyő egyes részein csíkokban nem jelenít meg képet
Márkafüggő[ Szerkesztve ]
-
Jovanny2
őstag
Láttad a videót? Van hozzá elektronika, hdmi belemegy, gondolom elemzi a szélső sorait a képnek, és az villogtatja az RGB LEDeket. Hanggal mi értelme lenne vezérelni egyébként? Az Ambilightnál a kép széle határozza meg a színeket, nem a hang.
[ Szerkesztve ]
-
Jovanny2
őstag
Az első videón azt HDMI-miniHDMI kábelnek néztem, de mentségemre legyen mondva, hogy telefonon néztem. Az lenne a logikus, amit írtam, nem?
@BBéci: ugyanez a helyzet nálam, két ablak közt van, és koppra 46-os fért volna el, viszont nálam 40-es lett, elég közelről nézem a játék miatt, de így legalább 5-5 centit rátakar a falra a függöny.[ Szerkesztve ]
-
Jovanny2
őstag
válasz maxxyhouse85 #43358 üzenetére
A hifin és a TV-n is bemenet az RCA. Optika vagy fülhallgatókimenet a megoldás.
-
Jovanny2
őstag
válasz maxxyhouse85 #43364 üzenetére
Esetleg először próbáld ki egy sima 3,5-ös Jack fülhallgatóval, azt dugd közvetlenül a TV-be, így kiderül, hogy a kimenet működik-e.
-
Jovanny2
őstag
válasz stefi68 #43378 üzenetére
Az jó leírás, nekem nem volt teljesen 1értelmű, de sikerált.
Lövésem nincs, mi van a 1032-ben, nem találtam leírást róla. Felajánlotta, feltettem, nem látok különbséget. Ha te találsz változáslistát, szólj. Nem cseszett el semmit szerintem, sőt, mint írtam, a kalibrált beállításaim is megmaradtak szerencsére.Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.
-
Jovanny2
őstag
válasz nagysandor79 #43703 üzenetére
Nekem ilyen van hozzá, nagyon pöpec.
-
Jovanny2
őstag
válasz Samsung SPS #43806 üzenetére
Azt konkrétan tudod, hogy a 1032 mit tartalmaz?
-
Jovanny2
őstag
Eddig nem izgatott a téma, mert bőven elég a TV hangja, de kíváncsiságból ránéztem a 6-7 éves Daewoo házimozim hátuljára, és láss csodát:
Asszem holnap lesz egy utam kábelt venni. Ebbe Toslink megy?
-
Jovanny2
őstag
válasz oliver7777 #43869 üzenetére
Más: használd a szerkesztést!
-
Jovanny2
őstag
válasz Imifej #43863 üzenetére
Szia,
erre gondoltál: 109.239.58.216 ? Ez feltelepített 25 orosz alkalmazást, és bár köztük volt a YoutubeHD3D, de az csak egy üres ablakot dob fel, nem tölti fel a felhasználói felülettel. Van olyan, ami angol nyelvűeket tesz fel, és működő YoutubeHD3D-t?
-
-
Jovanny2
őstag
válasz pistimilan #43898 üzenetére
Azt írtad, hogy nagyon király, ezért telepítettem fel. Akkor most mi van?
-
Jovanny2
őstag
válasz Silent77 #43900 üzenetére
Alapból úgy kell beállítani a háttérvilágítást, hogy kellemes legyen a szemnek, és nem feltolni maxra. Az több szempontból sem jó. Ha valamelyik TV nagyon felhősödik, azért érdemes számításba venni a helytenül beállított háttérvilágítást is.
-
-
Jovanny2
őstag
válasz nightshadow #43942 üzenetére
Jaja, és 4 HDMI. Azért ez már barátságosabb. Tényleg ez van ~ az ES6100 szintjén. Mondjuk árban jóval húzósabb, és ez az ár marad is jó darabig, szerintem.
-
Jovanny2
őstag
válasz gabranek #43962 üzenetére
Én meg őket ajánlanám, a sok pozitív visszajelzés miatt, és ami fontosabb Neked, mert csak akkor fizetsz, amikor beállították a TV-det, az ingyenes kiszállítás után, és annak nincs semmi baja.
[ Szerkesztve ]
-
Jovanny2
őstag
válasz smatte #43975 üzenetére
Bocs, akkor le vagyok maradva, karácsony tájékán messze az ő áraik voltak a legjobbak, legalább 10k-t vertek a másodikra (szerintem az meg a szlovák Elektro-udvar volt, szinte csak panaszos véleménnyel), és akkor jól csengett az igyen házhozszállítás-beüzemelés. Ezek szerint változott a helyzet.
-
Jovanny2
őstag
Igen, de az sem volt egyszerű, a teljes készletet eladták 2 nap alatt, és 2 hetes volt az akció. Még jó, hogy egy barátom szólt, hogy tudnak lerendelni Pestről a központból 4 darabot. Azok polcra már nem kerültek ki szerintem.
-
Jovanny2
őstag
válasz Samsung SPS #43966 üzenetére
Szia, elárulod, hogy az miért mély infó, hogy mi változik a firmware-ben? Egy programnál a verziófrissítéssel automatikusan együtt jár a lista, hogy az mit tartalmaz. Tényleg sajnálom, hogy ilyen fontos információt nem oszt meg velünk a Samsung. Pedig nem lenne nagy dolog...
-
Jovanny2
őstag
válasz stefi68 #44014 üzenetére
Szerintem előtte (1-2 perccel) meg kéne próbálni időzítve bekapcsolni a TV-t, nem? Csak mert ha a felvétel kapcsolná be, akkor nincs ideje (kb. fél perc kell) a vinyónak az inicializálásra. Gondolom bekapcsol a TV, rögtön elkezdene venni, de még nem kész a vinyó, akkor dob a TV egy hátast, hogy nincs hová rögzíteni. Csak egy ötlet.
[ Szerkesztve ]
-
Jovanny2
őstag
válasz Samsung SPS #44026 üzenetére
Most komolyan, ilyesmikben mi a biztonsági kockázat? Nem részletes kell, biztonsági résekkel, hanem az esetleges új funkciókról, hibajavításokról, és a ne adj Isten kivett régi funkciókról.
It looks like this version of the update added support for Netflix 2.1and MLB.tv apps.
It also fixed the following issues:
- "USB power overload" error message when the USB port is not connected
- HDMI ports recognition error and loss of signal
- Plug & Play is displayed when turning on the TVNem győztél meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- Autós topik
- Mobil flották
- Assetto Corsa Competizione
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Csalók a Facebookon. De ennyi???