-
GAMEPOD.hu
A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hajbel
addikt
Felkerült a gyönyörű felhőket demonstráló júliusi naptár, előbb a moddb-re, majd Dezowave odalára, a következő felirat kíséretében: A megjelenés közel van.
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
-
hajbel
addikt
Elolvastam egy tonna hozzászólást az időközben elérhetővé vált dezowave.com-on. Júni 7 táljékán dezowave azt írta, hogy a vezető programozó jelenleg nem dolgozik a projekten és abban sem biztosak, hogy visszatér, mindaddig, amíg ez nem történik meg, a projekt leáll. Itt tört ki a pánik.
Később mások azt írták, hogy csak magánéleti problémák miatt szüneteltette a munkát a programozó és nemsoká folytatódik a munka. Ugyanez a felhasználó említette, hogy Dezowave Hollandiában van, és sokan nyaralnak, valamint a privát dolgaikat intézik jelenleg, de nemsoká folytatódik a munka. Az új naptár mindenesetre bizakodásra ad okot! Van egy rajongói facebook oldal is, ezt a csoportot állítólag dezowave csiálta.
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
hajbel
addikt
válasz remington2 #8515 üzenetére
Dezowave oldalán olvastam (amely azóta már nem elérhető) egy kommentet, amiben leírja valaki, reméli, hogy dezowave csak viccelt, a többiek pedig arról elmélkedtek, hogy sajnálják azokat, akik pénzzel támogatták a projektet. Egy cseh srác állítólag 50 eurót dobott be, és bosszús volt, amiért megállt a projekt. Visszaolvasnék, hogy pontosan mi váltotta ki ezt a reakciót, de nem elérhető az oldal. Mod db-s oldalon elolvastam az új naptár alá írt kommenteket, de ott sem írt senki semmi hivatalosat.
[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
válasz remington2 #8510 üzenetére
Kösz szépen, élmény volt.
A többiek nem tudják, hogy mi a helyzet a dezowave féle lost alphával? Nem jön ki új naptár.
Update: Ránéztem az oldalra, tegnap felrakták a júniusi naptárat. Ezek szerint még van remény. Már azt hittem, hogy a stalker halálával ennek is vége.
Update 2: Olvasom kommentekben, hogy meghalt ez is.
[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
KEY FEATURES:
- A unique setting for MMO
- Elements of Survival game play
- Simulation system of the living world zones, changing the locations of anomalies, changing mutants’ habitats, fields of artifacts etc.
- Skill system leveling that allows to modify and develop your character in different ways and requires a conscious exercise gaming activity.
- A developed system of socialization of the players. In the game stalkers get new gaming experience, which is not available for ordinary users.
- The ability to equip the bases of stalkers’ groups and build defenses, develop facilities etc.
- The parallel development of combat and support skills
- The player can choose a preferred style of play PvP, PvE, craft, Survival, trade etc.
- An important element of the game play is exploring of the game world and possession of exclusive informationNekem nagyon úgy tűnik, hogy ez az.
-
hajbel
addikt
válasz - = Zk = - #8438 üzenetére
Szerintem jobban hasonlít az alap zenéhez, mint az OL "zenéje". De pl. ez a Sidrovich rádió is STALKER feeling, és az még egy fokkal vidámabb.
-
hajbel
addikt
válasz - = Zk = - #8435 üzenetére
Nálam ez az ébresztő kb. egy éve.
-
hajbel
addikt
válasz Dhampir #8358 üzenetére
Nem raktam fel a realaistic weaponst, talán az javított volna a helyzeten, de szerintem így is sokka komplexebb az OL A Lost Alphát én is tűkön ülve várom, de sajnos nem akar megjelnni Mindig, amikor meglátom, hogy valaki írt a fórumba, abban reménykedem, hogy arról írnak, hogy kijött.
-
hajbel
addikt
válasz Dhampir #8356 üzenetére
Mindenképpen az Oblivion Lost 2010-et ajánlom. A complete mod nekem nem tetszett annyira, mivel at 500 méterről lövő ellenfelek simán találtak, és az utolsó fegyvernek (már nem emlékszem a nevéer) nem volt textúrája, és egyszínű színjátszós ezüstben tetszelgett, ellenben az oblivion lost sokat dob a játékon, bár kérdés, hogy a grafikai tunigot elbíja-e a laptop. Ha nem menne, rakd fel az OL 2.x-et, abban nincs grafikai tuning.
-
hajbel
addikt
válasz Iginotus #8347 üzenetére
Nem lesz képzavar, csak szerintem nem volt olyan érdekes előzményt csinálni a S.O.C.-nak, nem is olyan jó a története a C.S.-nak, rövidebb is. Ellenben a S.O.C.-ból kimaradt helyszínek, pl. a vörös erdő (főleg éjjel) nagyon ott vannak, és felüdülés, hogy a fegyvert lehet javítani, tuningolni, bár ez C.O.P. után nem lesz újdonság.
-
hajbel
addikt
válasz Weareus #8344 üzenetére
Szubjektív véleményem szerint C.S.-el kezdd, ami a az első játék, a S.O.C. előzménye. Így nem lesz érdektelen a története a S.O.C. után, bár visszalépés lesz utána, hogy S.O.C.-ban nem javíthatóak a fegyverek. Mindenképpen rakd fel az Oblivion Lost mod-ot S.O.C.-ra, ami sokat dob a játékélményen. Nem tudom, hogy melyik a legújabb belőle, én a 2010-et töltöttem utoljára. A S.O.C. nem csak történetben van a C.S. után, hanem egyébként is jobb játék, így nem lesz csalódás a C.S. Az utolsó mindenképpen a C.O.P. legyen, az az utolsó történet szempontjából.
[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
válasz dodopek #8305 üzenetére
Én fel nem rakok többet complete modot. Clear Sky-ban szép volt, meg minden, de az utosó fegyvernek (nem tudom már a nevét) nem volt textúrrája, szóval csak villogott ezüst színben.
-
hajbel
addikt
válasz Stalker-2572 #8290 üzenetére
Kösz, ezt a videót még nem is láttam... Sok volt a meló mostanában. Szavaztam is a modra, moddb-n. Ha már a haverodról van szó, megosztanád velünk, amit tudsz a modról? Mikor jelenik meg pontosan? Hány százalék lesz a meglévő terültekhez mértan az új területek nagysága? Hány százalékos stádiumban van a mod jelenleg? Előre is kösz.
-
hajbel
addikt
válasz Laszmen #8233 üzenetére
Ha jól emlékszem, mindenféle csomagot lehet adni ajándékozni. Úgy emlékszem, hogy még szívtam is a fogam, mert mindig az utoljára használt fajtából adott a sebesültnek.
[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
válasz Plazmacucci #8209 üzenetére
Ez komoly? 1.0006-al próbáltad és nem megy? Én azt hiszem, 1.0006-al játszottam, de csak a sima OL 2.2-őt.
-
hajbel
addikt
A DNF is tarolt az első héten... Nekem az volt a legrosszabb, hogy a medence kimaradt végül, és mondjuk én is sokkal többet vártam a stadiontól. Lehet, hogy 4A nem csinálná kötöttre a játékot, de biztosan sokkal szájbarágósabb lenne. Én a profitorientáltságot láttam a Metro-ban. Ha pedig azt teljesítenék, amit állítólag a kiadók kérnek, tehát átültetnék amerikai környezetbe, számomra, és szerintem még nagyon sokunk számára elveszítené a varázsát.
-
hajbel
addikt
Annak idején több cikk is arról szólt, hogy az amerikaiak nem fogadták túl jól a játékot, és eygébként is a 2 millió eladott példány csaknem felét a FÁK államaiban értékesítették, és amerikában az első pár hét után nem vették. Szerintem Pripyat azért nem lett cső, de az általad felsorolt hiányosságoknak nyilván van valami köze a később 4A néven újjáalakult GSC-ből kivált fejlesztőknek. Mármint a fejlesztői gárda megcsappanása is okozhatta az említett hiányosságokat. Azt nem tudom, hogy szabad mozgástérrel hogyan lehetett volna megoldani a játék végét, talán sehogy. A járműhasználat bejelentése is egy elhamarkodott döntés volt, mert gyakorlatilag kivitelezhetetlen ebben a környezetben. Attól félek legjobban, hogy a 4A veszi majd át, mert szerintem a Metro nagyon elamerikanizált játék. Nekem egyáltalán nem tetszik. Mondjuk nagysikerű VGA-kat DNF-el is reklámoztak.
[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
válasz dodopek #8180 üzenetére
Eredetileg 2004-ben kellett volna megjelennie, de 2007-ben már a kiadó nem adott több ultimátumot a fejlesztőknek. Néhány terület így kiamradt, amelyek később a Clear Sky-ben debütáltak, vagy kukázva lettek. Nem sikerült optimalizálni a járműhasználatot. Nem tudtak mit kezdeni a gázolással és a még gyalogosan is nehezen észrevehető anomáliák miatti gyakori elhalálozással. Mivel gyakorlatilag az elemek beépítését és a pályák kidolgozását félbehagyva kellett megjelentetni a játékot, így a tesztelésre is kevés idő maradt, ezért volt benne annyi bug. Mondjuk 1.5- ös patchtől felfelé már semmivel nincs több bug benne, mint egy hasonló szabad játékmenetet nyujtó játékban.
Egyébként már egy csomó játékot hagytak félbe, sőt sokkal előrehaladottabb állapotban is állítottak már le projekteket. Simán elképzelhető, hogy nem akarják kiadni konzolra ebben a Csernobili környezetben, és el akarják amerikanizálni, hiszen annakidején USA-ban a kutya meg nem ugatta SoC-ot, és akkor még finoman fogalmaztam... Nem tetszett a jenkiknek, hogy nincs méterenként nyíllal jelölve, hogy merre kell menni, és hogy vissza is lő az ellenség.
[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
Az okokról bővebben itt
-
hajbel
addikt
Szavazzatok a Lost Alphára, hátha a legjobban várt mod cím elnyerésével meggyorsíthatjuk a kiadását. a felhívás dezowave oldalán Mos, hogy nem lesz egy jóideig Stalker 2, sokkal jobban várom.
-
hajbel
addikt
válasz remington2 #7715 üzenetére
Kösz a pdf-et! A fentebb linkelt cikkeket érdemes végigolvasni. Nem teljesen olyan lesz, mint amilyen alpha korában volt, néhány helyszínt saját értelmezés szerint gyártanak le a készítők, és állítólag az új helyszínekhez csinálnak mellékküldetéseket is, de lesz még egy csomó hasonló szintű újítás is benne. Van egy nagyon jó videó is, amiben sajnos, csak a 2009-es verziót mutatják be, de az is
-
hajbel
addikt
Ezzel érdekes lesz újra végigjátszani OL 2010 után is a játékot. Ha még idén megjeleni, OL csinálhatnának egy OL 2011 vagy 12 modot, amiben ez is benne van. Eredetileg OL modban is benne lettek volna a kihagyott pályarészek, nem?
-
hajbel
addikt
OL 2010-ben benne van az OL 2.2 valamint még textúrák, fegyverek stb. stb. Ha jól emlékszem, az OL 2.2 200 mega (javítsatok ki, ha nem így van), az OL 2010 pedig 2 giga, szóval van benne minden szép és jó.
-
hajbel
addikt
válasz Dictator^ #7675 üzenetére
PC Gurus végigjászás második oldalán írja, hogy Dark Valleyben van valami küldetés, amit meg kell csinálni, de nem tér ki rá részletesebben. "Amint Dark Valleyba érünk, kezdődik egy kis misszió, amit akár el is felejthetünk, ám a teljes végigjátszás érdekében nyomjuk le ezt is." Van egy gamepodos végigjátszás is, ami részletesebben foglalkozik a témával, mivel a pc gurus végigjátszás néhány helyen kibővített része. Az a baj, hogy csak az első oldalt találom, bárhogy is keresem: Gamepodos végigjátszás. Van a PDA-dban olyan küldetés, hogy találkozz a Doktorral, vagy hasonló? Azt kell megcsinálni, hogy megkapd a dekódert, és normális befejezést érj el, ne ilyen bénát.
Közben megtaláltam: Itt. Gyakorlatilag az oldal elejétől kell olvasni.
[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
válasz Dictator^ #7631 üzenetére
De jó, viszon a teljes végigjátszáshoz meg kell csinálni 2-3 küldetést, különben csak a rossz végigjátszást tolhatod végig, ami szívás. Ha nem ír senki, megnézek egy végigjátszást.
-
hajbel
addikt
Melyik az a küldetés, amit meg kell csinálni, hogy a teljes végigjátszás meglegyen? Szellemet kell megtalálni? Mármint én tudom, hogy fel kell menni az alagútban, de a pda-ban hogy van feltüntetve. Azért kérdem, nehogy a kolléga lemaradjon róla.
-
hajbel
addikt
válasz Dictator^ #7622 üzenetére
Akkor küldheted a savegame-et, hátha megtalálom a ruszkit. Erre a mailre küldd szóval hajbel@msn.com , ami az adatlapomban van. Ha ottvan, leírom, hogy hogy lehet megtalálni, ha nem, akkor pedig megtudjuk, hogy kár erőlködni.
C:\Documents and Settings\All Users\Megosztott dokumentumok\STALKER-SHOC\ a mentések helye. Ez csak sima mailcím, de felvehetsz msn-re ha úgy könnyebb.[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
válasz Dictator^ #7620 üzenetére
Nyugi. Biztos meglesz a hely, ha ottvan. Ha meg elkapálta a játék, akkor úgyis mindegy. Milyen verzió van fent? Végső esetben átküldheted a savegame-et, és megpróbálkozom vele én is. Youtube-ra fel tudod tölteni esetleg? Már kezdem installálni a játékot.
[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
válasz Dictator^ #7618 üzenetére
Na. Drótkerítésnél bemész, balra el lehet menni egy szűk helyen a téglakeríés felé. Rögtön ott van, ahogy balra fordulsz, a sarokban. Nálam jelölte a hullát. Rákattintottál, pirossal kijelölte?
Ok! Biztosan meglesz így.
[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
válasz Dictator^ #7615 üzenetére
A helikopter közelében keresd. Úgy tudnám elmagyarázni, hogy amikor jössz a helikopter felé, mész tovább ugyanabba az irányba, ahol véget ér az út, ott van egy drótkerítés. Esetleg a meet kruglov nevű bejegyzére a PDA-ban kattints rá, hogy megjelenjen egy piros célkereszt mellette. Elvileg így a PDA bejelöli a hulla helyét a térképeden. Lehet hogy kétszer kell rákattintani, már nem emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
válasz rétisün #7612 üzenetére
a "meet kruglov" failed valószínűleg azért van, mert meghalt, az általad linkelt képen lévő "kísérd kruglovot..." pedig az a rész, amikor fusz vele kb. a helikoptertől, a katonák pedig lőnek/üldöznek. Erre biztosan emlékszel. Találkozol a yantari bejáratnál egy fószerrel, illetve azelőtt, mielőtt belépsz yantarba, de ennek nincs jelentősége. Kruglov pendrivejára van szüksége a főszálhoz.
rétisün: Én először, amikor még nem figyeltem a pda-t halva találtam, megölték a katonák, mert nem kapcsoltam időben. Elvettem tőle a pendriveját, elvittem yantarba, és folytattam a játékot.
[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
válasz Dictator^ #7608 üzenetére
Elvileg ha időközben meghal, a hullájánál ott a pendrive, amit ha elviszel yantarba, megkapod a küldetést. Valószínűleg ott halt meg, ahol várni szokott, szóval a helikopternnél van egy drótkerítéses kapu. Ott be, majd balra és a téglakerítésnél a sarokban lesz a zöld ruhás ember/hulla. Nála lesz a pendrive, ami nagyon fontos. Jobban nem tudom elmagyarázni hirtelen. Ha odaérsz, kérdezz!
[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
válasz Dictator^ #7596 üzenetére
Lehet hogy volt követés, csak nem vetted észre, sőt biztos. Próbáld meg megkeresni a hulláját az előbb említett műveletet végrehajtani. Szóval menj a csőig, majd a csövön végig, és azon a tisztáson keresgélj, ha addig nem találod. Nézz be a pda-ba is, hátha a küldetések között még megvan kipipálatlanul. Ha rákattintasz, talán ad majd valami infót.
[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
válasz Kassadin #7593 üzenetére
Lehet hogy nem követte, és leölték a zombik. Nekem egyszer úgy töltötte vissza a mentést, hogy egy zombi és a tudós tőlem messze voltak, és mire odaértem mindig kinyírták a tudóst, de nincs sok jelentősége annak, hogy él vagy hal a tudós
Szerk.: Lehet hogy a mérőműszert kell elvennie a tudóstól, és elmenni vele a rozsdás buszhoz, ahol majd kiolvadás lesz.
Dictator^: Emlékszel valami ilyesmire?
[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
válasz Dictator^ #7589 üzenetére
Ha az összes kapcsolót bekapcsolod, elájul a karakter. Nem nyomtad ki túl gyorsan? Bár ha jobban belegondolok, lehet hogy azt mondta volna nekem a tudós, hogy így nem tökéletes a sisak, és odaadta rossz állapotban. Szóval lehet hogy beakadt a másik tudós és bug van.
Szerk.: Az egyik doki mindvégig bentvan a laboratóriumban, egy másikkal mész ki terepre és ölöd le a zombikat. Lehet hogy nem követted a tudóst a mérés helyszínére (a laboratórium kerítésének bejáratához közel, kb. abban az irányban, ahonnan jöttél, csak kicsit az épületek felé van egy cső, a talajjal egymagasan, ami egy domb alatt vezet át, a kijárattal szemben pedig van egy régi, rozsdás busz... ezt jobban nem tudtam megfogalmazni), és ezért nincs meg a sisakod. Próld meg megkeresni a tudós hulláját ezen az útvonalon, hátha a tudós hullájánál van a sisak, vagy valami mérőműszer.
[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
Igen, én is így emlékszem. Viszont ha megmurdel, akkor sem kell kétségbeesni, mert úgy is tovább lehet menni, csak a tudós elmondja az állomáson, hogy vigyázni kell... Tehát sisak nélkül sem áll meg az élet.
[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
Nem működik! Annyi a különbség, hogy nálam nem sötétség van, hanem felébred a karakter, és megdermed. Lélegzik (mozog), de semmire sem reagál, kivéve az esc-et. Mentettem, töltöttem, de ugyanúgy áll. Megtennéd, hogy elküldöd nekem az agyperzselő kikapcsolása utáni save-edet?
-
hajbel
addikt
Próbáltam, ráadásul olyat, ami még előző töltőképernyő előtt van. Próbáltam mindent, de hiába Egyékbént a mod elejétől fogva nagyon bug-os. Nem tudom, hol olvastam, hogy javítottak bug-okat benne... hülyeség. Szidrovics (vagy ki) az első küldetésnél 6-ból 4-szer nem volt ott, amikor visszamentem hozzá a pendrive-al pl.
[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
válasz Kassadin #7155 üzenetére
Ha megcsinálsz egy extra küldetést a tudósnak, akkor ad ingyen egyet, ha jól emlékszem. Szerintem jobb ötlet, mint végigcammogni a játék hátralévő részét
Lauda: Kösz szépen a linket, de úgy tűnik, számomra idő előtt befejeződött az OL mod, mivel az agyperzselő kikapcsolása után mindig lefagy a játék
[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
Sziasztok! Van esetleg olyan mod, amely segítségével tovább bóklászhatnék a zónában végigjátszás után?
-
-
hajbel
addikt
Sziasztok! Látom, elég kihalt a topik, de azért próbálkozom... Az első befejezésig jutottam (amikor "gazdag akarok lenni és meghal"), de ahhoz, hogy folytassam az utamat kéne egy dekóder (Pripyat-ban található), amivel kinyitok egy ajtót. Valószínűleg ezt a dekódert kiszórtam egy csomó felesleges skúlóval együtt (ha jól emlékszem), amikor optimalizáltam a táskám tartalmát. Tudna valaki küldeni egy olyan savegame-et, amivel kb. az első befejezés környékén lennék, és ha lehet tiszta legyen a terep körülöttem, vagy esetleg a környékén? Kerestem már savegam-eket a neten, de sajnos nem találtam, csak cheateket... Előre is kösz a segítséget és "happy stalking"-olást
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest