-
GAMEPOD.hu
A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Korosztil
csendes tag
válasz Medvelászló #6397 üzenetére
Ehhez csak annyit tudok hozzászólni, hogy a mod 1.0004-es patchel müködik.
Nekem speciel nem szokott bugolni
Magyaritást nem tudok hozzá, de kiválóan megy angolul is -
Medvelászló
senior tag
Sikerült felraknom a Abc inferno mod-ot vagy mit,elkezdek 1 új gémet,berak szidorovicshoz elfogadom az első küldetés és bug reportal kilép,mitől lehet ez???'1.0005-ös javítást raktam fel.Esetleg ehhez nincs magyarítás?
-
emre
veterán
válasz Korosztil #6393 üzenetére
Ó, hogy a bőr hűljön rád!
Legalább egy linket mutass hol lehet ilyen mod-okat találni.
Már minden bajom van mióta először linkelted a nano suit-ot.
Az sem érdekel ha fel kell eleveníteni az orosz tudásom."Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
Korosztil
csendes tag
Akik még nem láttak volna ilyen ruhát
-
Kimmuriel
aktív tag
Ajánlott olvasmány ez az optimalizálási kalauz: [link]
Nekem AMD Athlon(tm) 64 X2 3800+ procim van, 1GB RAM, 256MB-os NVIDIA GeForce 7600 GT, és Full Dynamic Lighting mellett, 1024x768-as felbontáson gyakorlatilag teljesen élvezhetően fut, egyedül akkor szokott nagyon beszaggatni, ha esik az eső és villámlik. A fentebb linkelt optimalizálási útmutató elég sokat segített a megfelelő beállítások kibogarászásában.
Az AA-t meg tessék elfelejteni, csak DirectX 8 módban működik (vagyis Static Lighting mellett), úgyhogy teljesen fölösleges állítgatni bárhova is. Célszerű nullára venni, ha úgyse ér semmit. Nem tudom, hogy egyáltalán számolja-e a játék, de hogy látható hatása nincs, az biztos, akkor meg minek terhelni vele a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
remington2
senior tag
válasz Medvelászló #6371 üzenetére
Köszi, akkor ezek szerint mégsem az ujjamból szoptam.
They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D
-
riolobo
tag
Sziasztok, a minap toltam végig a clear sky-t és gondoltam ennek is nekiugrok mégegyszer.A kérdésem az lenne ,hogy elegendő 1.0003-ig patchelnem a játékot,a videók feliratozása az újabb verziókkal úgy tudom nem működik.Viszont azt se szeretném ha netán pár nap játék után valami hülye bug miatt elakadnék valahol(:
Szóval a lényeg: 1.0003 patch megfelelően javítja e single "kampány" hibáit? -
Messzala
csendes tag
Nekem probléma nélkül futott 1024-ben, barton 2500+ ati 9600xt 1 Gram konfigon. Szvsz itt más lesz a problema. Apropó lapozófájl mérete mekkora? Szereti ám a 2,5 - 3 gigásat.
Amikor én megemeltem 3 gigára, akkor nem laggolt többet. ill. sokkal játszhatóbb lett.[ Szerkesztve ]
-
wombation
tag
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül,hogy a "Flash" nevű artifact hol található?
"Sose végy semmit aminek nyele van. Azzal valószínűleg dolgozni kell."
-
CptMisi
őstag
-
-
GoTReX
őstag
válasz fekeandras #6378 üzenetére
Értem,kösz.Nem akartam most rá költeni,ezért gondoltam a +1GB-re.A fenti válaszban az a furcsa hogy tudom nincs egy Pro Gamer gépem,de ezt a játékot sokan játszották ennél sokkal gyengébb gépeken,Dx9 alatt,rendes sebességen ahogy olvastam forumokon,ezért döbbentem le miez a diavetités.
XBOX ID: GoTReX #4839
-
fekeandras
őstag
Valószínűleg a rendszermemória lesz a szűk keresztmetszet.Nálam mikor megjelent a játék játszható volt a tiédnél sokkal gyengébb konfiggal is.)P4 3,6Ghz@4Ghz, 4x512 ddr2, X850XT.).Szerintem add el a ramod és +1Gb helyett vegyél egy 4Gb-os kit-et.A videókártya pedig elég kell legyen alá 1024x768 "medium" beállításhoz még némi AA és AF mellett is.
-
lsc
nagyúr
Egyszerűen minden kevés, a proci alapon, a 256 ram a videokártyán, de a legnagyobb gond az 1 giga rendszermemória . Azt mindenképpen legalább 2 gigára bővítsd, a procit is lehetne tuningolni 3 giga környékére, annyit biztosan megy . A 256 mega videokártya memória miatt szűrőket és élsimítást ne nagyon használj .
Az élet kegyetlen .
-
GoTReX
őstag
A konkrét gép amiről futtatom: AMD X2 5200+,MSI ATI HD3850 256 DDR3 Overclocked Edition,1GB DDR2 1066 Ram,80GB Samsung Winch..Sztem röhögve vinni kellene neki.Olvastam valami Swap File átírásról is,de nem hiszem hogy egy ilyen gépen kompromisszumokat kellene kötni egy régebbi játéknál.DX8 alatt hibátlanul fut,a probléma csak DX9-nél van.Jó lenne a mielőbbi válasz ,mert ha tényleg csak a RAM-ra ennyire kényes akkor ma elmegyek es veszek +1GB-t,ami amugy sem árt a rendszernek. Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Bordoi
őstag
Korosztil Kicsit szedd össze a gondolataidat légyszíves és használd a szerkesztés gombot.
Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu
-
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Gondoltam megszerzem a nem egy mai ,de annál népszerű gamét a STALKER:Shadow Of Chernobyl-t.Feltelepítem minden maxra stb...Megy is rendesen majd utána elindítom és iszonyat szinten lagol már a video is,majd a játék.aztán rájöttem hogy azért mert a beállítások akkor ervényesültek.Feltettem az 1.0005 patchet is de ugyanugy.Mitől lehet ez?Elég jó gépem van ,pláne ennek a játéknak.DX8-on minden oké,de DX9-en kiakazt...Mondták hogy valszeg a ram kevés....A gépem :Athlon X2,Ati HD3850 Overclocked Edition,1GB DDR2 Mi lehet a gond?
-
Medvelászló
senior tag
válasz remington2 #6370 üzenetére
Az OL 2.2-ben van piripócsban trader!
-
remington2
senior tag
Hali!
Milyen mod rak tradert Pripyatba? Az OL 2.2-ben benne van, vagy kell valami spéci valami hozzá? Emlékszem, hogy régebben volt szó róla, de nem találom semmi nyomát.
They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D
-
-
CptMisi
őstag
válasz Medvelászló #6367 üzenetére
véletlenül nem steam-es? elvileg pár steam-es játéknál néha szarakszik a magyarítás, gondolom a mod ezen nem sokat változtat
You reap what you sow, Artyom: force answers force, war breeds war, and death only brings death. To break this vicious circle one must do more than act without any thought or doubt.
-
Medvelászló
senior tag
Sajna még mindig nem tudom magyarítani az OL 2.2-t.Nem lehet hogy valamit véletlenül kitöröltem a rendszerből és azért nincs honosításom?Esetleg nincs hozzá másik magyarítás?
Hasonló a helyzet a HL Ep 2-vel is,érdekes azt sem tudom magyarosítani,többi gémen fut a honosítás csak ez a 2 szarkodik valamiért, tököm kezd teli lenni ezzel a sok szarsággal és kidobom a gépemet a picsbe,nincs valami számítógép zseni köztetek aki tudja a választ????[ Szerkesztve ]
-
-
Korosztil
csendes tag
Nem volt sok patronom(lőszerem)
Igy hát amennyit lelőttem annyit lelőttem, meg egy párat késsel, aztán meg szégyen a futás, de hasznos
Amugy ez nem OL mod, hanem ABC+AMK+SRP++
Itt is elpusztul az artefact és nem lehet vissza felvenni.
De tényleg jó móka -
- = Zk = -
félisten
válasz Korosztil #6358 üzenetére
a budapest parádén nem voltak ennyien, mint a képeden.
és ezeket hogy gyaláztad szét? van titkos fegyvered is mellé?" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
remington2
senior tag
válasz CptMisi #6362 üzenetére
Én úgy tudom, a relikvia elpusztul közben . . . de csak OL 1.3-ban (esetleg a 2.0-ban) lehetett, a 2.1-től már kivették . . . pedig olyan jó volt a gömböcskékkel szaladgálni (és elégetni burnerekkel Burert ) . . .
-
CptMisi
őstag
válasz Korosztil #6361 üzenetére
jó kis dolgok ezek, viszont anomáliák létrehozásához el kell "pazarolnod" egy artifactet, vagy létrehozod, és megtarthatod a relikviát?
You reap what you sow, Artyom: force answers force, war breeds war, and death only brings death. To break this vicious circle one must do more than act without any thought or doubt.
-
Korosztil
csendes tag
Hát van több modom, kb vagy 10 a sok zombi a "Zona Porazsenyia 1-2"-ben van, a nano suite ruha (1500000 ru) az pedig az ABC+AMK+SRP++ módban van. Van még winter modom, chernoreche, amk, srp, CPRhicks, arsenal mod, faiakes és nem emlékszem még milyen
-
Korosztil
csendes tag
-
Korosztil
csendes tag
Bocsi! De szeretnék megtanulni linkelni, és bocsi a helyesirási hibákért csak mondtam h külföldi vagyok
Ezentúl mod lessz -
Korosztil
csendes tag
Ha valakit érdekel tolhatok fel módokat, csak az a baj, h full ukrán és 1.0004-es patchel megy .
De amugy nagyon kemény módok
A kedvencem ABC+AMK+SRP++
Ez odavág -
Korosztil
csendes tag
http://kepfeltoltes.hu/view/090624/ss_admin_06-22-09_23-49-38__l03_agroprom__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ezek sem mindennapos harcosok a S.T.A.L.K.E.R.-ban
[ Szerkesztve ]
-
Korosztil
csendes tag
Hát nem volt sok mindenből, mert ez a mód más, mert Pripyatból kezdődik egy lezuhant helikopternél az Avantgard Stadionban, és itt egy katona karakter vagy
A Mód neve Zona Porazsenyia 2[ Szerkesztve ]
-
CptMisi
őstag
válasz Anubiss #6345 üzenetére
könnyen meg lehet ölni őket, ha jó felszerelésed van, de ha mondjuk éppen kifogytál lőszerből, kötszerből, életcsomagból, és a kés a barátod, akkor már húzósabb
[ Szerkesztve ]
-
Korosztil
csendes tag
http://kepfeltoltes.hu/090623/ss_admin_06-22-09_21-45-22__l11_pripyat__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
ENNYI ZOMBIT LÁTTATOK MÁR EGYHELYEN????[ Szerkesztve ]
-
Korosztil
csendes tag
Köszönöm szépen a segitséget!
Djakuje brat
Ja vizsu ti normaljnij muzsik -
emre
veterán
válasz Korosztil #6340 üzenetére
Értem, semmi gond.
Valószínűleg az a probléma hogy a stalker nem a C: meghajtóra van telepítve, és nem látja a magyarítás telepítője a célt.Két megoldást tudnék javasolni:
1: másik magyar telepítőt kell kipróbálnod
2:elolvasod a readmi fájl!Readmi fájl:
1. Stalker SHOC, majd Oblivion Lost mod 2.1 feltelepítése
2. Bontsd ki a zip csomag tartalmát egy mappába.
3. Futtasd a 'STALKER_OL21_Magyaritas-Telepito.bat'-ot.
(Enter, vagy duplakattintás)
4. Ha tényleg a telepítő által kijelzett mappában
van a játék, válaszolj igennel a kérdésre.
(i, utána Enter)
5. Ha nem a jelzett mappában van a játék, felül kell írni az Oblivion Lost mod gamedata mappáját a magyarítás
gamedata mappájával (ajánlott biztonsági másolatot készíteni a
\gamedata\config\gameplay\dialogs_amk_recipts.xml
\gamedata\config\gameplay\encyclopedia_amk_recipts.xml
\gamedata\config\gameplay\storyline_info_amk_recipts.xml
\gamedata\scripts\oblivion_lost.script
fájlokról).[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
Korosztil
csendes tag
Óh bocsi! lehet hogy nem fogalmaztam érthetően, bocsi, Ukrajnában élek és kicsit töröm a fogalmazást meg a nyelvet is, irni valahogy tudok
Szóval megpróbálom érthetően leirni.
Letöltöttem először is az OL 2.2-t
Itt nem volt telepitő féjl, csupán egy gamedata könyvtár és benne textures, stb.
Namost azt csak betettem a STALKER FŐ gamedata mappájába.
Utána letöltöttem az OL 2.1-es magyarositást.
Ott volt olyan, hogy OL 2.1 magyaritás telepitése vagy mi.
BAT féjl tipus, és mikor elinditottam (ez egy DOS parancssorként indult) oda az volt irva, hogy a Telepitőkészlet nem teljes, a befejezéshez nyomjon egy billentyüt.
És nem tudom mit tegyek.
Ettől világosabban nem tudom megfogalmazni, tudom bennem a hiba de ha tudsz segits vagy adj tippet!
Köszi előre is -
emre
veterán
válasz Korosztil #6338 üzenetére
Szeva!
Légyszíves fogalmazz egyértelműen.
"telepitőkészlet nem teljes." ezt nem tudom értelmezni1.-Nem tudom milyen verzióval tolod, csak azt írtad, hogy nem 2.2-es. Ez nem is gond, mert ahhoz nincs tuti magyarítás.
2.-A legelsőnek linkelt találatok között van rengeteg hsz arról hogyan kell feltenni.
én csak azt tudom én hogy csináltam, de én a 2.2-vel jáccok.
3.-Mindegyik magyarításhoz tartozik valamiféle readmi fájl, olvasd el segít.[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
Korosztil
csendes tag
emre, köszi, de letöltöttem a linkről és futtatni akarom, és azt irja hogy a telepitőkészlet nem teljes.
Ilyenkor mit kell csinálni?
A Gamedata könyvtárat másoljam be a játék Gamedata mappájába? -
emre
veterán
[ Szerkesztve ]
-
Korosztil
csendes tag
Az Oblivion Lost nekem Ukránul van, igaz értem a nyelvet, de mégis a MAgyar az anyanyelvem!
Ha tudtok dobjatok egy OL magyaritást! VAgy linket. Thx előre is -
Korosztil
csendes tag
Fúú most komolyan sok oldalt néztem meg a topicban, de nem leltem linket az OL-hez!
Ha tudnál dobnál nekem egy linket? Nagyon megköszönném! -
Korosztil
csendes tag
Sziasztok! Új vagyok a fórumon, de régi motoros a STALKERban.
NEkem van egy OL-m de ez nem a 2.2 . Letöltöttem de ez egy rar-ben lévő telepitett GAmedata(Ha nem tévedek). Tegyem csak egyszerüen bele a gamedata mappába?
És még vmi: hol találok magyaritást a OL 2.2-hoz?Segitsetek plz
-
Brent
aktív tag
Ha jól látom Pripyatról vannak benne képek
-
titán
válasz Medvelászló #6327 üzenetére
Tanulj meg oroszul.
-
Medvelászló
senior tag
Még mindig nincs honosításom,valaki valami ötlet????
-
VinoRosso
veterán
A játék úgy működik, hogy elíndítod és először megnézi mi van a gamedata mappában, és ami ott van azt tölti be először, aztán csak a db fájlokat, és amit már betöltött a gamedatából azt nem keresi a betömörített adatbázisban. A főkönyvtárba kell betenni egy gamedata mappát, és akkor elvileg működnie kell.
-
emre
veterán
válasz Anubiss #6323 üzenetére
A zöld exo tök standard, csak az éjjellátó javított rajta. A tulajdonságai megegyeznek a normállal.
Az anomáliák tulajdonságai az artefact.ltx fájl tartalmazza.
A fájl helye: xxx \ gamedata \ config \ misc \ artefactsVinoRosso En ezekhez nem nagyon értek, de az egész teljesen más mint a telepíthető változatban. Nem erőlködök vele.
[ Szerkesztve ]
-
Medvelászló
senior tag
Hali mindenkinek!
Valaki nem tudna segíteni,fent van az O.L. 2.2 akarom honosítani a 2.1 magyarítással de nem tudom,kb 100x próbáltam 100 féle képpen.Nemrég felraktam a1935 build-ot vagy mi a hányást,azóta nem tudom magyarítani a 2.2-t.Valakinek valami ötlete mi lehet a baj,azóta már lett telepítve egy új op rendszer is és azzal sem akaródzik magyarulni/origi játékról van szó/sokszor letöröltem a gépemről és visszaraktam de mindig uaz a hiba,ha bat file-t indítom akkor van Hun szöveg de kifagy,ha csak a gamedata-t másolom be akkor nem fagy ki ,de akkor nincs Magyar szöveg -
CptMisi
őstag
sok mindenen javítottak, de az arénát nem kellett volna kicserélni lövészetre Duty bázison
-
Vladi
nagyúr
2-3 lötyi még a való életben is sok lenne.
Viszont nekem tényleg oroszul beszélnek. Például át kell menni a kordonon, utána van egy pasas, akivel beszélni kell. Na ő oroszul kiáltozik, mikor jönnek a kutyák.
Amúgy meg az ingyenes változat ilyen szívatós? Túl szép is lett volna, hogy igaz legyen, mint a gpl-es x-ray engine.
Nem is tudom, nekem a cs után a soc kicsit fapadosnak tűnik.
il sole non sorge più ad Est!
-
emre
veterán
válasz VinoRosso #6316 üzenetére
Már bocs, de a fenti képen kérlek mutas rá a gamedata mappára.
Ez a free verzió, gondoltam kipróbálom.A telepíthetővel nincs gondom, lassan unalmasra modolom. A múltkor átírtam a medusa tulajdonságait, és olyan mértékben sikerült hogy egy szál késsel, kötszer és medkit felhasználása nélkül kinyirtam a kpl. Bár népességét.
[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
Szédülés, és nem jelentkezik az 'éhség' ikon
Vagy amikor úgy gondolod, de 2-3 energia ital után ne akarj.....mod: megnéztem az enyémet, jobbára angolul beszélnek, a feliratok kb. 95%-a magyar
Csak a frakciózás szövege nem műkszik, de leszartam.[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
Sziasztok!
No felraktam az oblivion lost modot. Meg hozzá a magyarítást. Eddig elég fura, és szokatlan, de majd belejövök.
Viszont van egy kis gondom. A szereplők oroszul beszélnek benne! Ez mitől van, és hogy lehet angolra állítani? Így esélyem sincs érteni, mit vartyognak.
il sole non sorge più ad Est!
-
emre
veterán
válasz VinoRosso #6311 üzenetére
Igen, zsír, patch nélküli angol nyelvű game jön le, amihez a support oldalon lehet megtalálni az 1.005-ös peccset.
Viszont azt nem tudom, hogy erre hogy a rossebbe teszem fel a feliratot, esetleg mod-okat:
Ha valkinek van valami ötlete nem tartsa vissza
Ja és mivel a parancsikon az oldalon való reggel működik esélytelen az önálló futtatásra.[ Szerkesztve ]
-
Anubiss
tag
[ Szerkesztve ]
-
CptMisi
őstag
ez a játék 2004es verziója, érdemes kipróbálni, nekem tetszett és az elgondolás, hogy egy játék korábbi, el nem készült változatát ingyen feldobják netre, akkora ötlet volt, biztos sokaknak megtetszik
-
Misi 007
őstag
Állítólag a multi is megy neten ezzel az ingyenes verzióval!
Mindenesetre jó a kezdeményezés mégtöbb ilyet kérünk! -
VinoRosso
veterán
Ha valakinek esetleg nincs lóvéja ingyen tölt7ővé vált a SOC[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest