Hirdetés
-
GAMEPOD
ZTE GRAND X In
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelekyle
őstag
Vidd vissza, cseréltesd nyugodtan, kapsz egy ugyanolyan szart vagy még annál is rosszabbat, ami nem csak lilásodik.... Ilyen a panel, el kell fogadni, együtt kell vele élni. Én sem tudom használni a napon ha sötét téma van a kijelzőn, ha világosabb színek vannak akkor látom és eltudom olvasni a dolgokat... tegnap előtt cseréltettem (persze ugyanúgy fagy a lockscreen, ugyanúgy fos a rezgő és még a kijelző is lila a napon). Naná, hogy zavar de nem sírok egész nap miatta. Már rájöttem, hogy ez a telefon nem nekem való de nincs időm, energiám eladni és újat vásárolni no meg akármikor jöhet a szoftverápdét.
-
Mate
nagyúr
Összefoglalnám ezt a lilásodós problémát, illetve az aggodalmait a felhasználóknak a cserékkel kapcsolatban.
A wifi szakadás, képernyő fagyás és egyéb problémák szinte kivétel nélkül mindenkinél jelentkeznek. Emiatt visszavinni a készüléket butaság, nem fog megoldódni, mert nem hardveres hiba. Amint lesz rá javítás, a meglévő készüléken is megoldódik majd.
A lilásodás nem gyakori hiba. Ha jelentkezik is, akkor se ugyan annyira mindenkinek. Ha valakinek nem jelentkezik, nem kell mindenáron próbálgatnia, hogy felfedezze. Örülni kell annak, hogy nincs.
Vannak akiknél jelentkezik a dolog, de csak kicsi lilul és kis szögben. Nekik is felesleges cserélni, mivel nincs garancia arra, hogy nem kapnak rosszabbat helyette.De vannak akiknek (többek között én) akiknek nem kis szögben és nem kicsit lilásodik. Gyakorlatilag 180°-os tartományban jelentkezik. Ha ennél jobban elforgatja az ember a készüléket, már azért nem látszik, mert kis túlzással már fejjel lefele tarja. Igen, megoldás, ha eltakarja a kezével az ember, vagy megfordul. De utcán sétálva, zacskóval a kézben se nem fogok hátramenetben sétálni, se nem fogok egy nehéz zacskóval takargatni. Ha cserével megoldható a probléma, hát tessék cserélni. Ha T ezért a pár +csere miatt (nem sokaknak jelentkezett drasztikusan a hiba, ez kb. +4-5 csere) szünteti meg ezt az opciót és tér át a szervizelésre, hát így jártunk (Mint korábban írták elvileg már májusban nem cserélnek).
Aki meg azért cseréltetné, mert megrepedt az usb kábel vége, az jelentkezzen nálam és ha fizeti a postaköltséget küldök neki másikat.
-
Coolmat
őstag
válasz
Keeperv85 #14793 üzenetére
Ha tényleg ugyanaz a panel van benne mint a V970-ben, akkor elvileg azon is jelentkeznie kéne a lilulásnak, de egy gyors kereséssel nem találtam semmi infót erről a topikjukban. Biztos ami biztos rákérdezek ott is a dologra.
-
Mate
nagyúr
válasz
sil3ntbeatz #14794 üzenetére
Láttam képet a nokia lilásodásról. A lila szón kívül több közös nincs bennük. Teljesen más a jelenség.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Coolmat #14788 üzenetére
Ha igaz a sejtésem, tökéletesen ugyan az a panel van rajta, mint a másik Grand X-en, ami IPS. Ha nem, akkor viszont S-LCD, nem TN, mert a TN egyáltalán nem kékül így. Ellenben az S-LCD igen.
@mate3553:
Szerintem viszont igen... Bár ehhez át kéne pakolni, amire semmi esélyt nem látok mostanában.
-
Mate
nagyúr
válasz
sil3ntbeatz #14791 üzenetére
Az kéne megérteni, hogy:
1. Van akinek nem lilul
2. Van akinek kicsit lilul, szűk szögben
3. Van akinek szinte már feketére lilul és mindegy milyen szögben tartja. Kivéve ha hátat fordít, de valószínű, hogy hátramenetben fogok sétálni csak azért, hogy meg tudjak írni egy sms-t vagy valami....És mint mondtam előző példány nem volt ilyen, ebből is tudom, hogy ez nem technológiai adottság, ez simán szar.
Keeperv85: Elvileg nem ugyan az a panel van a két grand-ban.
-
sil3ntbeatz
tag
válasz
Coolmat #14788 üzenetére
Igazából lehetséges a lilulás de én nem figyeltem meg nem is vettem észre, nálam az N8 ilyen, vagyis az összes N8 ilyen, amikor szürkéből feketetébe vált akkor lilás a ''fekete'' szín az pedig biza' amoled és ez gáz de amikor bevittem a Nokiába úgy elhajtottak mint huzat és azt mondták, hogy 20.000...Nem tudom, hogy itt mi a helyzet ennél, én nem vettem észre és az N8 is meg van olyan lilán ''amilyennek a Nokia megálmodta''
Nekem leesett a Z betűm, szerintem tuti ez is hardveres hiba, szerintem vissza is viszem
-
-
Coolmat
őstag
válasz
#40993792 #14780 üzenetére
Az IPS glow tudtommal más jelenséget takar, ami pl. nálam akkor észrevehető a monitorom (LG IPS236V) sarkaiban, ha egybefüggő feketét jelenít meg, lásd google keresés képei (az én monitoromon speciel nem annyira a durva mint legtöbb képen). Azt még nem próbáltam, hogy a monitoromat kiteszem a napra és úgy ellilul-e az egész, de kétlem hogy ez történne vele.
Visszatérve a telefon kijelzőjére: azt sem tudjuk biztosan, hogy egyáltalán IPS panel van-e benne, Keeper is csak azt írta róla, hogy egy Sharp panel Novatek nt35516 színkezelővel, ebből még nem sok minden derül ki, simán lehet hogy TN panel van benne, amivel az IPS glow kizárva.
Azelőtt én is értetlenül állok, hogy valakinek lilásodik valakinek pedig nem , nehezen tudom elhinni, hogy legalább kétféle panellel is gyártják a telefont, ráadásul össze-vissza, mert nekem a régi ~júniusban gyártott és az új ~novemberben is gyártott is produkálta a jelenséget. Esetleg aki nem tapasztalta, azok közül ki használ valamilyen fóliát (nem gyárit)?
Abban egyetértek az előttem szólókkal, hogy emiatt tök felesleges cseréltetni, simán együtt lehet élni vele, sokkal fontosabb hogy a többi szokásos hiba ne jelentkezzen. -
callvote
senior tag
válasz
Keeperv85 #14784 üzenetére
a b04es tették rá bent a szervizbe valami sajátot..igy fogalmaztak..nem én vittem be..én is ugy kérdeztem rá mi volt bent...
és ott mondta a szervizes hogy független grandhoz készült a frissités..működni müködik de okozhat iylen olyan galibákat...
most majd kiderül mi lesz napi használat közben azzal a rommal amit ők tettek fel..
engem meg nem vágtak át mert nem az enyém a grand...
nekem még mindig skatem van meg egy 2 magos másik amit nyuzok -
Garry84
tag
válasz
Joe Cockroac #14779 üzenetére
Kipróbáltam én is, jó ötlet volt. Ugyanígy sikerült reprodukálnom.
Viszont akkor fölmerül a kérdés, hogyhogy nem csinálja mindegyik? Ha csak az IPS panel az ok, akkor nem értem...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
callvote #14782 üzenetére
Az mi... hogy honnan? Szervizből? Független frissítés. Miva...?
Most ezt akkor szépen lassan vegyük át újra:
a, a rom NEM tartalmazza a hálózati paramétereket, hálózati szabvány alapsávot tartalmaz, amit egy alacsony szintű kódrész olvasására kódolnak le. Egyszerűen szólva: minden rom független, a T-s is.
b, a szerviznek nincsen saját négyes verziója: egyetlen B04 van már csak. Kettő volt, de az elsőt teljesen törölték.Téged úgy átvágtak, ahogy csak lehet!
-
-
callvote
senior tag
no...
ma lett visszahozva a grand a szervizböl....
kiderült a frissités a függetlenekhez készült azért vacakol....
igy a szerviz feltette a saját 4-es verzioját...
gondoltam leírom nektek... -
Csapoati
nagyúr
Mindenki Fradi-drukker? Bezzeg ha zöldülne, fele ennyi panasz nem lenne!
Amúgy nekem is lilul, de szerencsére megadatott, hogy két kis kacsóm legyen, amikkel elég precíz módon tudom döntögetni a műszert, így simán kiküszöbölhető a dolog. Soha ne legyen ennél nagyobb baja. Amúgy az előző telefonomat (Blade) se lehetett látni max. fényerővel sem tűző napsütésben, szóval még így is messze jobb ez.
-
Joe Cockroac
csendes tag
Szerintem sem hiba a lilásodás, hanem fizikai jelenség, és valaki adott is egy hihető magyarázatot erre. Egyébként tudtam lilásodást csinálni egy erős LED lámpával. kb 30 fokos beesési szögnél csináltam a képet.
Emiatt én biztos hogy vissza nem viszem, mert a mostani készülékem jó, nagy esélyjel rosszabbat kapnék. Sajnos tapasztalatból mondom. :/
-
ggeleven
őstag
válasz
adam1016 #14777 üzenetére
A mai téma egész nap a lilulás volt, szóval hazafelé teszteltem az enyémet is!
Eredmény: sehogy nem tudtam lilulásra bírni, pedig mindenféle szögben érte a közvetlen napfény! Akkor én most örülök!A panel típusát/típuszámát (ha van ilyen) egyik diagnosztizáló szoftver sem tudja kiolvasni?
-
adam1016
csendes tag
Nekem is lila mint az allat (en irtam ezt a jelenseget masodjara, megeloztek egy oraval azt hiszem, kb 2 honapja) azota is igy hasznalom, sima..n .., ha mar nem latok valamit akkor azt lilasodas nelkul se latnam... Elso keszulekem es emiatt cserelni nem eri meg szvsz. Max magad fele dontod egy kicsit es maris jo, nem kell mindenert rinyalni
-
golyós
addikt
Leteszteltem, nem lila semmilyn szögböl.Max fényerőre állitva simán olvasható is.
-
heidricha
őstag
válasz
heidricha #14707 üzenetére
Mégsem a füles volt a tettes...
Csomó minden elmászott, pl a média hangerőt nem lehetett állítani, beszéd közben is a csengetés hangerejét állította. Ha sehol nem volt a BT a környéken, akkor sem lehetett kihangosítani.Reboot lett, most rendben van a BT, és a normál kihangosítás is. Meglátjuk, hogy ismételhető, vagy valami app okozta, aminek a hangot kellett volna állítani, mint a Quick settings pl. - ezt legalábbis nem ismerem, csak ami korábban ezen e néven létezett, de vagy megszűnt, vagy nem kompatibilis a 4-es Robottal - csak a Quicker van, ami szintén nem rossz, és már évek óta megvettem
-
Garry84
tag
válasz
kelzsoca #14771 üzenetére
Akkor mi a megoldás?
Nem kekeckedésből, de tényleg meglepődnétek, ha látnátok a kijelzőmet. Teljesen jogos, hogy ne rohangáljon mindenki minden szarért cserélgetni, ezt én is el akarom kerülni. Az elsőt sem cseréltem volna, ha nem dobálta volna el szinte minden hívásnál a 2G hálót. A készülék legtöbb hibája szoftveres, amit előbb-utóbb remélem javítanak. Ezt sem akarom cserélni, ha nem muszáj. Ezért akarom letesztelni, hogy másnak ez mennyire durva. Az enyém nagyon.
Keeperv85: Pár napja ex Blademmel hasonlítgattam össze, olyan helyzetben, ahol azt még simán látom, a GXI megfekszik. Pedig ezt leszámítva nagyságrendekkel szebb a kijelzője. Tényleg nem pár fokos tartományról van szó. Ha utcán vagyok, muszáj teljesen hátat fordítanom a napnak, és bevállalnom azt, hogy az erős fény miatt gyengén ugyan, de látom. Mondom, nem szőrszálhasogatok, napfényben nem lehet egyszerűen látni sok mindent. Nem ez a legfontosabb, de pl. névjegyzékben a neveket épphogy, a számokat (kicsit szürkébbek) már sehogy nem tudom kivenni.
Az járható, hogy beviszem ZTE-hez, hogy nézzenek rá, láttak-e már ilyesmit?
Ja, enyém az a kétes dicsőség, hogy elsőként említettem meg a fórumban a lilulást! :-)
-
kelzsoca
félisten
válasz
Garry84 #14767 üzenetére
Pedig, ő is csak a Ti érdekeitek védi, hiszen az senkinek nem lesz jó, ha tömegesen indulnak a userek cseréltetni a készüléket, aminek a következménye az lesz, hogy a valódi hibás készüléket sem fogják a jövőben senkinek kicserélni.
Jelzésképpen mondanám, hogy a múltban volt már példa, amikor a ZTE bekeményített ez ügyben.Tehát ne essetek egymásnak, mert nincs értelme.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Garry84 #14767 üzenetére
Figyi, te nekem annyit nem tudsz fizetni, hogy Pestre menjek.
Szóval ez veszett ügy. Látom a képeket, csak nem érek egyet azzal, hogy ez hiba lenne és már kezdem unni, hogy vagy 10.-ikre írom le miért:
a, csak egy bizonyos szögbe lilul be, akinél lilul, másikban nem
b, csak napon lilul, ahol nem lehet amúgy sem látni. NEM az enyémet SEM lehet látni, hiába nem lila. Ki ne találd, hogy a tiédet bezzeg igen, mert akkor meg nincs miről beszélni.
c, a buszon/vonaton, kocsiba/repülőn/hajón/H.É.V.-en és minden más föld feletti járművön KIZÁRT hogy végig ugyan abban a szögben érje a nap. Opcionális: függöny, napellenző, sötétített UV szűrős üveg...Ez NEM hiba. Az S-LCD kijelzők számos példánya így lilul. Egy valaki elkezdte, most majd jön a bevizsgálás. De megszívjátok, mert nem fogják cserélni miatta. Azt sem, amelyik tényleg zavaróan sokszor produkál ilyesmit.
Megvan ugyanis a szabvány hogy kell őket nézni: 30-35cm, 60 fokos betekintési szög, 1000lux maximális fényerő... stb...
Életszerű helyzetben. Nos, a szervizben a neon alatt nem túl életszerű a környezet...
szerk: hát ez nem pü. lett. Szóval ennyit szerettem volna csak.
-
TBG
senior tag
GrandX IN tulaj vagyok. Szerettem olvasgatni ez a topicot, de sajnos az utóbbi időben nem élvezem a sok sírást olvasni. Szóval...egy időre távolmaradok.
-
Mate
nagyúr
válasz
Keeperv85 #14765 üzenetére
"Közben nagyon keményem megszívatjátok, akinek tényleg hibás."
Igen, de a lilásodás egy hiba, méghozzá komoly hiba. Míg nem láttam szabad szemmel, addig én se gondoltam, hogy "zavaró" kategórián túlmutat, de sajnos túlmutat és a használhatatlan kategória körül helyezkedik el.
-
Keeperv85
nagyúr
-
Gabor777
aktív tag
Szerencsére nekem sem lilásodik..."olvasható" a kijelző napfényben.
-
Mate
nagyúr
Korábban mikor írták páran, hogy lilásodik, ha egy bizonyos szögben éri a nap én is ugyan ezt mondtam. Egészen addig, míg nálam is előjött.
Gyakorlatilag 3 módja van annak, hogy használható legyen a telefon kültéren, nyáron.
1. Fejjel lefele tartja a készüléket az ember.
2. Csak árnyékba, aluljáróba használja
3. Úgy állítja össze az útvonalat, hogy mindig háta mögül süssön a nap... -
kelzsoca
félisten
válasz
A_ScHuLcZ #14742 üzenetére
Üdv!
A nyílt hozzáférési pontok használhatósága erősen megkérdőjelezhető, még a felsőkategóriás készülékek esetén is, így ez talán nem a telefon hibája lesz.
XP-vel nem is fog menni, egy 12 éves operációs rendszer nem támogatja az MTP módot, amit a készülék használ.Szoftvert frissíteni hivatalos módon, a leírás alapján lehet, illletve B04-es szoftver esetén, amennyiben az teljesen érintetlen, lehetőség van OTA frissítésre is, ekkor mobilnet vagy wifi segítségével letölthető a friss szoftver.
===================
A lilásodás miatt visszahordott telefonok valószínűleg csak tovább fogják erősíteni azt a közelgő eseményt, ahol többet senkinek nem fogják kicserélni a készüléket, hanem bevizsgálás után döntenek a készülék sorsáról.
Lassan már minden tulajdonos túl van 2-3 készülékcserén.
-
TBG
senior tag
Kérdezném a liláktól, hogy kb. az összes használati időből mennyi az, amennyit a Nap felé speciális szögbe forgatva használják a telefont?
-
counterbill
senior tag
Rájöttem mért lilul . A napelemeknek pont ilyen a színe. Kínaiak megoldották a kijelző alatti töltő panel problémát
-
Mate
nagyúr
válasz
counterbill #14751 üzenetére
Enyém szerintem még régi típusú. Aksi is régi dátumú, serial is.
-
counterbill
senior tag
érdekes..nekem ez a 2. GXI-m .Ez már az ,,újabb" fajta ami fakóbb színű stb. Előző is lilult. Egyszer vettem észre amikor bejött az első napsütés. Ez meg tegnap is belilult utcán de csak ha tényleg egy bizonyos szögbe esik be a nap neki. Amint fordultam egy picit vagy döntöttem a telefont egyből jó lett. Lehet a fóliám megszüri az uv-t stb
-
Garry84
tag
válasz
Keeperv85 #14747 üzenetére
Simán lehet, hogy vannak szar szériák, és mi ebből fogtunk ki egyet-egyet. Neked mázlid volt. Megpróbálok meló után benézni az Allee T-Pontba, hogy jöjjön ki velem valamelyik szervizes egy Grand X-szel, és nézze meg az enyém mellett.
Örülni fognak! :-)
Azért rugózom rajta ennyit, mert ezt (és a szar 2G hálót meg lockscreen fagyást) leszámítva jó a telefon (már cseréltem egyszer). Az elsőnek nem volt teljesen jó a kijelzője, ez a Playben a mintaképeknél látszott leginkább, remegett össze-vissza. A mostani ilyen szempontból hibátlan.
El akarom kerülni a cserét, ha tehetem. Nem tudom, milyent fogok ki. Ha mindegyik ilyen, akkor így jártam, de nem cserélek. Ha nem, akkor addig hisztizek a T-nél, amíg ki nem cserélik. Ha 30 dobozt kell kibontaniuk, akkor annyit.
Próba? Valaki?
-
Mate
nagyúr
válasz
Keeperv85 #14747 üzenetére
Ott a videó, azon látni még talán a legjobban.
Még talán ez. Ezen jól látszik, hogy féli leárnyékolva van, ott látszik is a háttér. Viszont ahol nincs leárnyékolva , mintha korom fekete lenne. A korom fekete részt kell elképzelni lilán és kb. 5%-al jobban látható, mintha semmi nem lenne ott.
Ja és fólia nélkül készült.
-
Mate
nagyúr
válasz
counterbill #14745 üzenetére
Nálad. Én hiába döntögetem mindenképp lila. Legalábbis addig, míg készülék mögül süt rá a nap.
-
counterbill
senior tag
Nem baj az a lilulás. 1 fokot eldöntöm a telot és már nem is lila.
Viszont most jött meg a Nexus 7 em végre. Jb 4.2.2 ide vagy oda +tegra3 ,menüben semmivel se gyorsabb mint a GXIJó ez az Intel.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Legelső mondatként fontosnak tartom leírni, hogy nekem nincs ilyen telefonom, egy ismerősömnek szeretnék segíteni, aki ilyet használ. A probléma az, hogy semmilyen nyílt wifire nem engedi fel, csak a jelszavasakra, illetve xp-s gépre csatlakoztatva nem ismeri fel a telefont egyik módban sem, adatokat szeretett volna lementeni róla, mert gyári resetet, vagy szoftverfrissítést csinálnék rajta. Hirtelen nem is tudom már, a gyári reset nem törli az SD tartalmát, ugye?
Illetve szoftvert frissíteni mivel, hogyan érdemes maradva a gyári vonalon? Ezen az oldalon alul található leírás jó hozzá? -
TBG
senior tag
Szőrös és lila..Véber Gyuri.
-
Garry84
tag
válasz
Keeperv85 #14738 üzenetére
Tudom, sem erről, sem másikról.
Nézd, nem ez a baj. Nem kell hozzá sem max fényerő, sem nap felé fordított telefon. De olyan helyzetben, ahol BÁRMELYIK másik telefonról leolvasok akármit, erről nem tudok, mert lilul és szőrös lesz. Ne mondd, hogy ez normális. Ezért kellene kideríteni, hogy mind ilyen, vagy csak pár példány. Erre jó egy összehasonlítás ugyanott, ugyanúgy tartva.
Az erős fény miatt szűkebb tartományban használható minden LCD kijelző. De ez a lilulás még tovább szűkíti, néha már a használhatóságon túl...
-
Mate
nagyúr
A hibáról képet készíteni, vagy videót nagyon nehéz.
Sokadszorra sikerült egyet csinálnom, amin nagyjából látható a probléma. Nem tökéletes, de ennyit sikerült összehoznom.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Garry84 #14734 üzenetére
Max. fényerőn lilás NÉLKÜL SEM olvasol te erről semmit, ha rásüt a nap és nem csak erről. Nem véletlen kezdték anno a tableteket is áttervezni, meg úgy elve, ahogy van az LCD technikát.
Mellesleg: CRT tv, ahol nem kicsit jobb a kontraszt ugye. rásüt a nap... mi lehet látni? Ló.. szt sem! Semmi sem látszik belőle. Pedig nem lilul be!
-
tPedro_
őstag
Ablak mellet ulok meloban, direkt kiprobaltam, a telefont vizszintesen tartva, billegtetve:
Csak akkor lilul, ha a telefon teteje felol kapja a fenyt.
(Mikor videot neztem rajta a buszon ulve, akkor is ugy tartottam fektetve, hogy a telo teteje nezett az ablak fele, ahol a nap sutott be).
Ha oldalrol, vagy alulrol eri a feny a telot akkor nem lilul.(Az eros feny miatti olvashatatlansag termeszetesen minden esetben fellep, fuggetlenul attol, hogy hogyan tartom.)
-
bubi92
őstag
ha rá süt a nap a kijelzőre, akkor nincs lockscreen fagyás
(#14734) Garry84: csapd szét a nem lilulós arcát
(#14733) Keeperv85: úgyse mersz csúnyát írnicsak, hogy oldjam a feszültséget
-
Garry84
tag
válasz
Keeperv85 #14733 üzenetére
Akkor Neked miért nem lilul?
Persze, hogy gyengébben látszik napsütésben a kijelző, nyilvánvaló. Ez nem amiatt nem olvasható. LILA, nagyon lila. EZÉRT nem olvasható. Eddig akármilyen telefon volt a kezemben, mind gyengébben látszott napfényben, érthető is, de ez RONDA SZŐRÖS LILA és OLVASHATATLAN lesz!
Ezét is javasoltam, hogy találkozzunk valakivel, akinek nem lilul. Akkor kiderül. XI, kerület, akár ma napközben is.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Garry84 #14729 üzenetére
Baz' most mindjárt csúnyát írok!
Sz.r sem látszik verőfényes napsütésben!! Nem azért mert lilul, NEM! Azért nem látszik, mert nem led kijelző, nem hátulról van megvilágítva, hanem oldalról. Elnyomja a fényt a nap egy az egyben. Nem csak ennek: kb a kijelzők 70%-a ilyen. Ami nem, annál úgy kezdődik, az ár, hogy 10 és van utána még négy nulla...
-
formengil
tag
Nekem is 3217-es, de nekem sem lilul, pedig próbálgattam a napon ilyen-olyan szögekben!
-
Garry84
tag
válasz
csill4g #14728 üzenetére
Nekem majdnem ugyanez, pár hete jött elő. Minél erősebben süt a nap, annál durvább. Mittomén, UV vagy fotonszám függő... :-)
Szkeptikusoknak: nem, nem mánia részünkről, konkrétan olvashatatlanná válik ilyenkor a kijelző. Főleg a menükben mászkálva, sötét háttér, szürke/fehér betűk - kb. semmit nem lehet belőle látni.
-
csill4g
csendes tag
válasz
Keeperv85 #14724 üzenetére
Nem írtam egy szóval sem, hogy van összefüggés. Csak valaki írta, hogy 321730... a S/N-je és minden hiper-szuper. Ebből indult el az egész. Én csak kiváncsi voltam, hogy aki mostanában cseréltette és ilyen sorozatszáma van annak is jó-e minden, mert a jobb hangminőség reményében bevállalnék egy cserét.
Mellesleg október óta egyszer sem tapasztaltam lilulást egészen a múlt hétig. Azóta persze akarva-akaratlanul sikerül úgy tartanom, hogy lilul.
-
golyós
addikt
Nekem se lilul ez sem, meg az előző sem.
Hogyan tartjátok?
Eléggé süt a nap, letesztelném.
A sorozatszámot megnézem a dobozon otthon( én kicseréltettem az egészet úgy ahogy van, kábelestül, dobozostul) -
bsanzika
tag
Nekem is 3217-el kezdődik és lilul, LS fagy, érzéketlen stb.
-
Garry84
tag
Sziasztok!
Egyszerű megoldás annak kiderítésére, hogy a lilulás mindenkinél van, általános hiba, vagy csak pár embernél: napközben a XI. kerületben vagyok, most éppen szikrázó napsütés van. Találka valahol valakivel, akinek NEM lilul? Nekem lilul, akár ma is összefuthatunk valakivel. Ugyanott megnézve két - elvileg - ugyanolyan telefont, kiderül a turpisság...
Ja, ahogy a múltkori listát nézem, mindegyik 3217-es. A sorozatszám vége lehet mérvadó.
-
válasz
Keeperv85 #14716 üzenetére
Enyém is 3217es sorozat, pontosabban 321722952668, a második szállítmány lehetett, a nagy "megjelenés utáni elfogyás" után rendeltem (hogy mennyit szenvedtem megint a hátlappal, mire lehámoztam...).
Néha előfordult lockscreen fagyás, ekkor a Wifi is aktívnak látszott, ilyenkor úgy öt-hat lezár-felébreszt ciklus, és az ujjam őrült húzogatásának a kijelzőn meglett az eredménye, fel tudtam oldani (minden esetben, mióta megvan a telefon, november óta úgy hatszor fordulhatott elő), ekkor a Wifi eltűnt, majd újra csatlakozott. Az egyedüli hiba a hanghiba hívás közben, bár a B06 óta erre még senki nem panaszkodott. Illetve a max közeli hangerő a minimumra állítva. Ez ha egyszer előjön, akkor úgy marad. Néha, nagyon ritkán tudom a hívás hangerejét állítani, de ez ritka (ekkor lehet emberi fül számára kellemes hangerőn is beszélgetni). Vagy hangos (minimum), vagy ordít (maximum), illetve kihangosítás, bár ezt nem használtam. A lilulás ugyanúgy megvan, engem nem zavar, bár a kis fényerő annál jobban. Van egy Nokia N82-m, szintén automata fényerőszabályzással, direkt napfényben gyönyörűen olvasható, cserébe úgy néz ki, mintha monokróm lenne a kijelző.
A mobilnetes eldobja, megszakad probléma is eltűnni látszik a B06-ban, igaz, néha borzasztóan belassul, de legalább nem szakítja meg. Illetve nem tudom, ki mit vett észre, de hívás közben GPRS-re (2G legalja) kapcsolja a hálózatot, mindegy, hogy előtte HSDPA volt. Nem zavar, legalább értenek a túloldalon.
De úgy vagyok vele, hogy ennyiért jó vétel volt, bár nem a telefonálás az erőssége.
-
kelekyle
őstag
Lilulásért nem cserélik. Azt mondták ilyen panellel van szerelve, ez van.
-
andikaaa
aktív tag
Nekem a lilulás és a lockscreen fagyás miatt lesz cserélve. Nekem mindkettő nagyon zavaró, úgy döntöttem, hogy megpróbálok egy másik készüléket. Péntekre ígérték a cserekészüléket. Minden esetben fognak telefonálni vagy nekem kell érdeklődni?? Csak egy fecnire írta fel a szervizes srác a telefonszámomat. Nem veszítette el?
-
Mate
nagyúr
A héten cseréltetett telefonomnak lilul a kijelzője. A korábbi leírások szerinti néha előjön, bizonyos szögben nem pontos meghatározása a hibának.
A lilulás normál kézben tartás közben jelentkezik és HASZNÁLHATATLANUL belilul a kijelző.
Biztos, hogy hardveres hiba, mert korábbinál nem jelentkezett. Aki ilyet használ cseréltesse, mert jobb nem lesz frissítés, vagy egyéb javítás útján.
update: Lámpafénynél is előjön a dolog, bár kevésbé. Napon körülbelül 90%-95%-ban csökken a láthatóság
-
heidricha
őstag
válasz
counterbill #14705 üzenetére
Köszi, akkor nálam lesz a baj. A Plantronics az esetek 99%-ában nagyon jó, és stabil, egyszer volt már, hogy valamit szerencsétlenkedtünk így együtt!
-
counterbill
senior tag
válasz
heidricha #14704 üzenetére
nekem van egy nokia bt fülesem azzal vígan megy .tegnap este használtam is. van egy nokia bt-s hangfalam azzal is tökéletesen ment órákon át. illetve a kocsiban lévő nokia kihangosító szett is tökéletesen ment.
Nekem v3 alatt a vlc direct és minden más stream progi haldoklik..mennek egy 20-30 másodpercig azt leállnak a streamel sajnos. -
heidricha
őstag
Használ valaki BT fülest? Ma az volt a V3-mal, hogy kicsöngette a fülest, de a hang mindenképpen a telefonból szólt, akkor is, ha hívás közben kierőltettem (volna) a BT-ra!
A párosítás rendben volt, különben fel sem ajánlja a BT-t a kihangosító "gomb" bökésére!
Új hozzászólás Aktív témák
ma A jövő hónapban debütál a ZTE Intel Atom processzor köré épülő, Android 4.0 Ice Cream Sandwich alapokon nyugvó okostelefonja.
- LEGO klub
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Windows 10
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Sorozatok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Huawei Y7 2019 Dualsim kártyafüggetlen dobozában
- Hófehér karcmentes Huawei P30 Lite 128GB független dual sim
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Ryzen 7 CPU-k
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024)- M3, 16GB/256GB (MC8K4MG/A) 8 Ciklus Éjfekete - 3 év garancia
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest