Hirdetés
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Nintendo Switch
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- Diablo IV
- EA Sports WRC '23
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Meglivorn
aktív tag
válasz
wednesday #49 üzenetére
ME1nél, ha nem az automatikusan indulo installt használtad, hanem a setup.exét, akkor lehetett választani az angolt (az autoinstallban nem
). Az ME2-nél csak a CE nyelveket ajánlotta fel, kicsit mahinálni kellett az angolhoz. Gyakorlatilag egy 16megát spóroltak le a 2 DVDről -_-
Dragon Age-ben lehetett választani. -
wednesday
őstag
Nem hiszem, hogy sok németet zavar, hogy nem tudja angolul installálni a játékot. Erről jut eszembe, a cím megtévesztő. Olyan mintha csak angolul jönne ki az ME3, pedig nem erről van szó. Ha így lenne Franciaországból ki is tiltanák az EA-t.
Egyébként ha jól emlékszem a Mass Effect-nél meg a Dragon Age-nél pont lehetett nyelvek közül választani.
-
Televan74
nagyúr
Egyszerűen gazdasági okai vannak, hogy nem jelenik meg magyarul. Értelmetlen vitázni arról ,hogy az angol vagy a magyarra fordított verzió e a jobb.
Aki rpg -vel szeretne játszani tanuljon meg angolul, vagy várja meg mire lemagyarítják(hülye egy szó, de azt hiszem így helyes). -
Morden24
nagyúr
Ezt te komolyan gondolod? Neked kényszer a magyar nyelv? Akkor írj mindent angolul sőt beszélj is úgy. A magyar nyelv a világ egyik legszebb és leggazdagabb nyelve és csak azért beszélik kevesen mert nehéz és összetett nyelv.
Arról van szó, hogy ha egy igénytelen, összecsapott, stilisztikai és értelmi hibáktól hemzsegő, vagy hogy röviden fogalmazzak: szar fordítást KÉNYSZERÍTENEK az emberre (kényszer, mert ha nem lehet nyelvet váltani hivatalosan, akkor az), akkor teljesen jogos a felháborodás.
És igen, én is találkoztam már ilyen honosítással. És egy szar fordításnak semmi köze ahhoz, hogy milyen szép egyébként a magyar nyelv. Trágya munkáért nem fizetek és nem is akarok találkozni vele.Nekem is kényszer volt a magyar nyelv pl. a Gothic 3 subja esetén. Kényszer, a szarabbik fajtából.
csak azért beszélik kevesen mert nehéz és összetett nyelv
Igen, persze, csak ezért. Nanemá.
-
Ilsyde
őstag
Arra gondolhatott hogy sok magyarul megjelent jatekot nem lehet angol nyelven felinstallalni, akkor sem ha te azt reszesitened elonyben. Ami eleg nagy kitolas azokkal szemben akik eredeti nyelvvel akarjak vegigjatszani. Bar megjegyzem hogy mashol meg ennel is rosszabb a helyzet, Nemetorszagban pl. egy csomo jatek kijon nemetul es azokat nem is lehet megvenni angolul (meg rajon a cenzura is muhaha).
-
Zimalion
csendes tag
Elolvastam az ide beírt üzenetek nagy részét. Van ám itt minden. Engem különösebben nem zavar, hogy angol lesz a játék. Bevallom magyarul sokkal egyszerűbb volt vele játszani, de nem ez lesz az első alkalom, hogy magyarul tolok végig egy gamet. Az azonban felháborító amit BloodyEddie írt. Idézem: " Ha én angolul akarok játszani, miért kényszeríti rám néhány játék a magyar nyelvet ?"
Ezt te komolyan gondolod? Neked kényszer a magyar nyelv? Akkor írj mindent angolul sőt beszélj is úgy. A magyar nyelv a világ egyik legszebb és leggazdagabb nyelve és csak azért beszélik kevesen mert nehéz és összetett nyelv.
A játékok csak jelenjenek meg angolul. Nem fogok összeomlani belé. De az ilyen beszólásoktól a falra mászok. -
Mans20
addikt
Nekem nem volt bajom a magyarítással az 1-2 be,majd ha lesz a háromhoz végigjátszom.
-
-
wednesday
őstag
Adják ki csak eszperantóul és szótárazzon mindenki.
-
bozont
veterán
Engem hidegen hagy a dolog, eddig is angolul játszottam szinte minden játékot és az angol nyelvtudásom nagy részét így szereztem. Meg amúgy is steam-es verzióban van meg az első rész is és a második harmadik is úgy lesz.
Tudom hogy először nem valami kellemes állandóan a szótárban keresgélni, de egy-két komolyabb rpg (Fallout, Baldur's Gate, Icewind Dale, stb) után, ahol annyira nem hangulatromboló megállni, már annyi angol tudást összeszedhet az ember, hogy legalább a lényeges dolgokat megérti a legtöbb játék esetében. -
Ilsyde
őstag
Teljesen egyetertek veled de minel minosegibb forditast keszitesz valamirol (minel magyarosabb, ertelmesebb, legkevesbe muanyag es mesterkelt izu) annal inkabb eltavolodsz az eredeti jelentestol es kornyezettol. Tehat lehet hogy a vegen egy olyan forditast kapsz ami egyaltalan nem gagyi, cserebe viszont egy teljesen mas jatekkal fog jatszani az illeto.
En szemely szerint sajnalom azokat akik nem tudnak megfelelo szinten angolul es nem is eroltetik (pedig en is TV-bol meg jatekokbol tanultam egy csomot), helyette pedig beerik az ubergagyi pistike-fele forditasokkal. Mondjuk addig kulonosebben nem zavar mig nem huzzak le az adott jatekot/filmet emiatt. Mert attol hogy valami magyarul bendzsa attol angolul boven lehet 10/10-es.
A masik veglet meg ha valaki nem igazan tud angolul de tisztaban van vele hogy a magyar meg nevetseges ezert eredeti nyelven tolja vegig a cuccost. Aztan a vegen kiderul hogy semmit nem ertett a dologbol csak jottek a robotok oszt menni kellett loni. Ez sem tul szerencses felallas
-
Morden24
nagyúr
A shadow broker valszeg angolban azért nem hangzik annyira hülyén, mint magyarul, mert használják más esetben is (pl. shadow cabinet, shadow government, shadow accounting), és többletjelentést hordoz, nem csak annyit, hogy árnyék[valami], ami magyarban egy kicsit gyerekesen, vagyis inkább blőden hangzik.
A minőségi honosítás alapvető feladata (lenne), hogy a szolgai tükörfordítástól eltérve megtartja az eredeti kifejezés értelmét és hangulatát, viszont olyan szót talál rá, ami az adott nyelvbe (essetünkben a magyar), nyelvi környezetbe jobban beépülve reprezentálja ugyanazt.
Színvonalasabb fordításokban (mostanság filmek terén csak a Harry Pottert tudom mondani) ez nem is jelent gondot.És nem neked feladatod kitalálni ezeket a dolgokat; ez egy külön szakma, és nem annyi (kéne, hogy legyen) a követelmény, hogy van egy középfokú nyelvvizsgája, meg egy Sztaki szótára a kedves fordítónak.
-
Televan74
nagyúr
50 -év múlva nem lesz már gond,mert nem lesz aki beszél magyarul.
Nem tudom mi értelme van a vitának.Aki tud angolul örüljön, aki meg nem tud az iratkozzon be nyelviskolába.
-
T.Peter
őstag
Én azt nem értem, hogy a magyarosítások miért csak pc-re jelentek meg. Az elsőt a cd project fordította, az úgy oké, ha csak pc-re jelent meg. Viszont ha a második részt az ea, akkor nem értem, hogy xbox-ra miért nem. Vagy rosszul tudom?
Azt sem értem, hogy pl a shadowbroker fordításánál az árnybrókerrel mi a baj? Rendben, hogy ez egy az egyben fordítás, de angolul felolvasva ugyanez ugrik be mindenkinek először, és akkor az nem baj (vagy legyen árnyékalkusz, esetleg árnyügynök?)? Egyébként igen, tudom, hogy miért ez a neve, de így hirtelen nem tudom, hogy mire lehetne fordítani, mivel a neve mögöttes tartalomra utal.
-
-
Misály
addikt
Mert van par szo aminek a hangzasa egyszeruen nevetsegesse teszi a dolgokat, pl arnybroker, kaszas, nem tudom sovereign-t leforditottak-e anno. Az aszari mar csak taszar miatt vicces ( legalabbis nekem mindig az jut eszembe hogy taszari ). Nem kell mindent leforditani.
Egyebkent tessek tanulni tovabbra is angolul.
-
Morden24
nagyúr
válasz
infectedmann #32 üzenetére
Amúgy őszintén: gondoljátok, kibaszásból csinálják, hogy szopjon a magyar fajankó?
Teljesen nyilvánvaló, hogy nem éri meg (anyagilag) a honosított játékokkal való bíbelődés, és nem tudom, kinek mennyire tűnt fel, az EA nem a Máltai Szeretetszolgálat egyik divíziója, hanem egy profitorientált jogi személy.Ettől még persze fel lehet háborodni, lehet petíciót írni, lehet bojkottálni a terméket, lehet kiröhögtetni magatokat, hogy akkor majd warezoltok (mert ha warezoljátok, jobban fog menni a sekélyes angoltudással a játék, mi? LOL
), de ez az "alja népség"-ezés nevetséges.
Ami engem érdekelne, az az, hogy mennyit fog ettől változni az ME-vel játszók magyarországi száma (most teljesen függetlenül a wareztól). A tippem az, hogy minimálisan, és az szerintem elég örömteli, mert azt jelenti, hogy a játékban érdekeltek képesek legalább ennyit megérteni egy idegen nyelven, ami szerintem áldásos, akármennyire is kényelmetlen a honosítás hiánya egy kisebb rétegnek.
-
infectedmann
őstag
Ezt már tegnap hallottam és azt hiszem a terveimmel ellentétben egyetlen EA Games játékot sem veszek meg.
Alja népség. A játékot végigviszem, de angolul tized olyan élvezetes sem lesz mint magyar felirattal lenne.Akkor az EA Hungary megszűnik gondolom?
-
Morden24
nagyúr
Ja, amúgy a 10.000 aláírás szerintem még úgy is "álmodj, királylány" kategória, hogy valószínűleg olyan is aláírja a petíciót (ami, mint tudjuk, csak arra jó, hogy a lelkét nyugtassa az ember, miszerint "most tettem valamit"), aki egyébként le sem szarja, hogy nem lesz magyarul.
Ellenben ha belegondolok, hogy a magyar ME rajongók hány százaléka 1. veszi meg külföldről 2. veszi meg Steam-en 3. játszik vele Xboxon, illetve a 3 esetében PS3-on 4. egyszerűen nem is akar magyarul játszani vele, akkor a végső szám, akit még érdekel az egész marhaság, igen marginális lehet.Ha mindezt megfejeljük a peccselős/DLC-s problémával, akkor konkrétan mondani lehet, hogy az önszivatás egyébként is különösen perverz formája a magyar lokalizációk használata, szóval hajrá petíció, de inkább tanuljatok meg angolul
-
Ateszzero
őstag
Én aláírtam, még komment is ment.
-
Morden24
nagyúr
válasz
cskamacska #28 üzenetére
Hát részemről ezzel teljes mértékben egyetértek, nekem is ugyanez a tapasztalatom annyi plusz megjegyzéssel, hogy nem csak a játékiparban vált színvonaltalanná a magyar fordítás az elmúlt kb. 10 évben.
-
cskamacska
addikt
válasz
cskamacska #27 üzenetére
más:
A probléma eleve ott kezdődik, hogy a játékokba időnként komolyabb szépirodalmi teljesítmények vannak beleölve. Régebben, egy szebb korban, szokás volt, hogy lírát és prózát, költők és írók fordítottak magyarra, mert a művészi fordítás nem csak a szavak megfelelő ismeretét kívánta meg, hanem a művet hozzá kellett igazítani nyelvünkhöz.
Na most ehhez képest, a mai magyarra fordítgató brigádok néha az egyszerű angol konyhanyelvvel is hadilábon állanak, nem hogy regénybe illő történeteket fordítsanak le nagy műgonddal.Itt persze nem a magyar fordítókat fikáznám úgy en bloc, ezek a sz@revő multik nyilván annak adják oda a fordítást, aki napi két csésze fött rizsért megcsinálja, és nekik is adnak vagy egy hetet játékonként. De végül mégis csak az eredmény számít, és az bezony kritikán aluli.
-
cskamacska
addikt
1 "de ahhoz kevés, hogy élvezhetően játszhassam vele" Ha nem érted az angol szöveget akkor elmegy a magyar fordítás, ha viszont értenéd, akkor te is a falat kaparnád a magyar szövegtől, nem hogy élveznéd..
2 Mert nem éri meg.
3 Ha ez neked(vagy a nyűgös haverjaidnak) ok a warezra, akkor direkt megérdemled hogy nem jön ki magyarul.De mondok jobbat, lehet hogy egy esetleges következő rész(vagy legalább ehhez hasonló játék) meg sem jelenik PC-re, részben ennek a h@lye felfogásnak köszönhetően.
4 Ha olyan borzasztóan megérte volna a honosítás, akkor nem döntöttek volna így. Ők sem a saját részvényeseik ellenségei.
5 Átgondolták.
6 Talán. Egyébként tényleg várjuk, remélhetőleg jobban sikerül, mint az EA csapatának. -
Meglivorn
aktív tag
Én ugyan mindkét játékoat angolul játszottam végig (mindkettőnél tettem egy kisérletet a magyarra, de fel kellett adnom), nem értek egyet a döntéssel. Nekem nem számít, és így legalább a DLCk miatt sem kell aggódni, de a választás lehetősége mindig jobb, mint az egyetlen lehetőség.
Persze tényleg jó kérdés, mennyire éri meg pár ezer eladott példány miatt elkészíttetni egy fordítást, és utána a kiegészítőket, mindent. Végeredményben pedig úgyis csak az dönt.
Plusz az ME2ben és DAOban a program le is jelentette a beállításokat, szóval még az is simán lehet, hogy látják, a lokalizált verziók megvásárlóinak nagyrésze is angolul játszik. -
Sicilian
addikt
woland_y2k : "Nem értem a döntésüket"
Pénz kérdése az egész, minden pénzbe kerül !! -
Findzs
addikt
tudok annyira angolul hogy megértsem a feladatokat de ahhoz kevés, hogy élvezhetően játszhassam vele
de azt nem értem ha már az előző 2 rész kijött magyar felirattal akkor az utolsó részt miért nem tudják kiadni ?
és akkor majd meglepődnek a sok warezon, mert azok is le fogják tölteni akik amúgy megvették volna mert a honosítást meg majd feltelepítik hozzá, nemcsak nálunk de más országokban is
azért volt olyan sikeres ez a játék mert így álltak a játékosokhoz minden országbanezt nem gondolták át szerintem
majd a magyarítás.hu csapata lefordítja 1-2 éven belül
megvárjuk -
Stingie
tag
... és angolul tanulni/tudni miért is akkora kuriózum?
Minden elismerésem és max respect a fordítóknak, de az ilyen cuccokat sokkal jobb angolul játszani...
relé, meg baka. ejj-ejj
-
Televan74
nagyúr
-1 vevő.
Ha már az előző két részt kiadták magyar felirattal , akkor már illett volna folytatni, ha már trilógiáról beszélünk.
A Dragon Age 2 teljesen rendben van ilyen szempontból , az nem folytatása az előző résznek.Ment is az előrendelésem. -
Teszla_
senior tag
Aláírtam, remélem összejön a magyarosítás, bár én annak örülnék, ha lehetne választani angol nyelvet is, mert én úgy (is) szeretem végigjátszani a játékokat.
-
BloodyEddie
őstag
Inkább ez, mint az erőltetett magyarítás. Ha én angolul akarok játszani, miért kényszeríti rám néhány játék a magyar nyelvet?
-
L3zl13
nagyúr
Sajnálom azokat, akik nem tudnak angolul, de így legalább biztos lehetek benne, hogy az itthon megvásárolt dobozos verziómat nem kell hekkelgetni, hogy angolul játszhassak. És abban is, hogy nem lesz gond a DLC-kkel a lokalizáció miatt.
Fanmade magyarítás meg úgyis lesz hozzá szerintem.
Lehet, hogy jobb minőségű, mint a "gyári" lett volna. -
pzstm
titán
Nem baj, jöhet. Előzőt is angolul toltam végig, még PC-n
Hamarosan be kéne szerezni az első két részt Box-ra -
Gusztáv
addikt
Én is sokat tanultam az angol nyelvű játékokból, de azért nem tudom mért kell szívatni az embereket ezzel. A játék meg pont elég jó, így lehet hogy kicsivel idősebb korosztályból is játszanának vele. Egy feliratba nem rokkanna bele az EA, főképp ha a 2 előző rész kijött magyarul. Most pont a GTA4-el játszom, és pont minap fordult meg a fejembe, hogy ha nem beszélsz angolul, akkor elég sok kimarad a sztory-ból is.
-
[CsuCsu]
őstag
Nem értem mi a gond a Kaszásokkal, azt. spec hogy fordítanád? Gondold magad egy angol helyébe és rá fogsz jönni, ha magyarul viccesen hangozna, akkor angolul is. Az Aszári sem probléma (SW-ban sem sokan írnak wookie-t a "vuki" helyett).
Na de a Rejtőző Fickó, az már tényleg más tészta...
(komolytalanná válik ezzel a megnevezéssel).
-
keIdor
titán
En az 1-et meg a 2-t is angolul jatszottam. Azert kivancsi lennek, hogy a hollandot, dant, svedet, norvegot es finnt is ennyire zavarja-e ez, mert szerintem nem. Inkabb ra kene itt is gyurni a nyelvoktatasra es nem menne siras. A magyarul beszelok szama vilagszinten max 15 millio, nem vagyunk vilagnyelv ez van.
#2: na az meg a masik...
-
Kanczy
veterán
Én örülnék a hírnek, ha az első játéknál hozták volna meg ezt a döntést... most már mindegy, úgyis mindenki Kaszásokról, meg Aszárikról beszél /facepalm
-
Воланд
titán
Nem így van. Az első részt a cdprojekt fordította, a bioware velük kötött szerződést, a második rész fordítása az ea saját berkein belül készült, olyan is lett, amilyen. Ha az ea nem köt senkivel szerződést a játék honosítására, akkor senki nem vállalhatja el hivatalosan, mivel szerzői jogokat sért a játék fájljainak a módosítása.
Szerk.: Petíció aláírva, hátha.
-
Elijah Baley
tag
Aláírva...
...mondjuk nem igazán vagyok képes megérteni, hogy egy magyar feliratfájl miért fájna nekik annyira - gyakorlatilag egy párezer forintos szakfordítás lenne... - de inkább nem is méltatom Őket a megillető, de mégis engem minősítő kifejezéssel.., de reméljük még változtatnak a hozzáállásukon -
wednesday
őstag
Egyetértek. Legalább legyen meg a választás lehetősége. Aki meg tud angolul az meg ne idegesítse akkor magát a magyar felirattal. Pár kivételtől eltekintve mindig megvolt a választás lehetősége.
Most volt egy honosítási hullám, RPG-knél ami megszakadt. Fallout, Dragon Age, ME, kár érte. -
Ser
tag
ez szemétség.. én nem beszélek annyira angolul, hogy élvezhetően tudjak játszani a 3. résszel.. és nem szeretném, hogy arról szóljon a játék, hogy közben szótárazgatok, mert nem olyan nagy a szókincsem.. Elrontja az egész játékélményt..
Azért kedveltem meg EA-t, mert elkezdte magyarul kiadni a játékait, erre most ez......
-
Воланд
titán
Nem az angol tanulással van a probléma, hanem azzal, hogy eddig két részt már kiadtak magyarul és most gondolnak egyet és az utolsó részt nem fogják. Ezzel szvsz arcul csapják azokat a vásárlókat akik eddig azért vették meg a magyar változatot, mert nem beszélnek olyan jól angolul, hogy 100%-osan élvezni tudják a játékot. Ez -kicsit sarkítva- olyan, mintha a star wars első két részén lett volna mindenféle hang, az utolsót meg kiadják némafilmként.
-
Misály
addikt
Most megnyugodtam, rettegtem a felreforditos cdprojekttol, meg a nem kompatibilis dlc-ktol, az itteni tukorforditott cikkekrol nem is beszelve.
Borzalmas, hogy azok a barmok mindent szo szerint forditottak. RPG-hez tanuljon meg az ember angolul ( kicsikent en is a baldurs gatebol tanultam meg angolul ). -
Воланд
titán
Nem értem a döntésüket, mintha nem fogyott volna jól a játék Mo-n. Ezt a lépést nem indokolja a válság, ezzel csak potenciális vevőktől esnek el. Na az meg nekem új, hogy a da II sem lesz magyarul.
Új hozzászólás Aktív témák
gp Az Electronic Arts nem kíván foglalkozni a kisebb lélekszámú országokban megjelenő Mass Effect 3 lokalizációjával.
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest