Új hozzászólás Aktív témák
-
Atos23
senior tag
Sziasztok,
Mennyire ajánlott, használható manapság egy Fenix 7S?
Újrakezdő sporthoz kellene, sohasem volt még okosórám. Futás, bringa van fókuszban, némi koca úszással. A csuklóm nagyon vékony, ezért jöhet szóba csak valami kisebb.
[ Szerkesztve ]
-
JONAS77
aktív tag
Akkor megnyugodtam, már azt hittem nekem ilyen, köszönöm a válaszokat!
Opel Grandland X - Sky-Watcher 200/1000 NEWTON TELESCOPE + BAADER HYPERION ◙ OLYMPUS E-620 + 14-42mm + 40-150mm + 70-300mm, HLD-5, iPhone 15 Pro MAX 256GB
-
JONAS77
aktív tag
Vettem egy Garmin fenix 7 Solar-t, nekem elég gyengének tűnik a fény ereje, nektek is?
Opel Grandland X - Sky-Watcher 200/1000 NEWTON TELESCOPE + BAADER HYPERION ◙ OLYMPUS E-620 + 14-42mm + 40-150mm + 70-300mm, HLD-5, iPhone 15 Pro MAX 256GB
-
Szervusztok!
Tulajoktól szeretném kérdezni, hogy a csatlakoztatott telefonon futó alkalmazások (pl. OSMand, Természetjáró, BudapestGO) tudják-e használni az óra GPS jelét? Kell ehhez telepíteni valamilyen társ-appot az órára? (ha egyáltalán lehetséges...)Üdv, pengwin
-
bestpixel
tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy
- a Fenix 7X Pro Solar verzió rezgése mennyire erős, ébresztésre is jó/elég erős? (Ébresztéshez is használnám, csak rezgéssel, hang nélkül, de elég nagy a súlya az órának...)
- Illetve csak saját (Garmin) mellkasövvel használható, vagy bármilyen másik BT-os övet is kezel?
Köszönöm előre is!Fotósképzések, workshopok - igényes kezdő és haladó fotósoknak: fotoskepzo.hu. Profi tanár, modern fotóstúdió, mini csoportok. ;)
-
zsamiatt
őstag
Sziasztok, nektek is eltunt a vo2max mutatasa az oran? Nem talalom
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Major Lion
senior tag
Kosz, megneztem, de ez rendkivul hasznalhatatlan cucc, leginkabb azert mert nem stabil. Mindenesetre talaltam egy online terkepet ahol megoldhato amit akartam:
https://umap.openstreetmap.fr/
Tamogatja egyszerre tobb gpx file importjat, es eleg jol konfiguralhato a megjelenites is.On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
arcitec
addikt
válasz Major Lion #482 üzenetére
Talán a Garmin BaseCamp PC-re. [link]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Major Lion
senior tag
Tudtok olyan app-ot ami megjeleniti az osszes turazast, futast egyszerre egy térképen?
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
BTHTHSR
friss újonc
válasz headhunter86 #477 üzenetére
Okosóra:értesítések+alap aktivitás és alvás követés(GPS nélkül)
-
nagyj74
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Van egy Garmin Fenix 7s órám. Ma a szokásos edzést (gyaloglás) elindítottam az órán, viszont módfelett pontatlan lett a mérés távolság szempontjából.
Oda 1.86 km, vissza 2,32 km ugyanazon az útvonalon. Ez mitől lehet?
A műhold beállításokként az összes van kiválasztva.
Köszönöm a válaszokat előre is! -
bruta44
újonc
válasz headhunter86 #477 üzenetére
Ez érdekes nekem 4 sec van, az nem hinném, hogy számít, viszont fényerő 10% csak. Éjszakai óralap vagy mi a neve megy alváskor. Venu SQ és 255 esetében is 1 nappal kevesebb jött ki nekem kb, mint amit adatlapján írnak okosóra üzemmódban. Folyamatos pulzus benne van szerintem.
Fenix 7X Pro-t tervezek venni, amiatt kerültem ide megint 🙃 kiderül, szerintem 25-26 nap meg lesz.
[ Szerkesztve ]
-
bruta44
újonc
válasz Major Lion #476 üzenetére
Nekem a legolcsóbb Withings van, ami wifis, csak súlyt mér. Ezek a százalék saccolós mérlegek nem sok mindenre jók, hiába 60ezer. Szóval ha nagyon fontos, akkor azok az adatok talán nem mennek át csak a súly, ahhoz kell az Index. Garmin fórumon érdemes rákeresni.
-
headhunter86
senior tag
Nagyon függ a használattól.
Nekem Fenix 7X Pro Sapphire Solar van. Jelen pillanatban 15-16 napot megy el az óra.
Pulzusmérés, 0-24-ben hordom, hetente kb. 3-4 óra GPS idő, pulzioximéter off.
Háttérvilágítás 8mp és csak napnyugta után, automata fényerőn, ami magasan van.
Heti 70-80k ami összejön napelemből.
Garmin szerint okosóraként 28 nap, napelemmel 37 nap. Ennek közelébe se tudnék érni.
Mondjuk semmilyen enegiatakarékos üzemmódot nem használok.
Pontosan az se tiszta okosóra mit takar, pulzus pl. benne van?
Amúgy én elégedett vagyok ezzel, Fenix 6X-ről jövök, szóval tudom nagyjából milyen üzemidőt produkálhat az óra, 6X se érte el azt amit állítanak papíron. -
Major Lion
senior tag
A Withings merleg jobb vagy miben mas mint a Garmin? Arban latok kis kulonbseget a Bdoy Smart meg az S2 kozott, de amugy tudasban is van?
[ Szerkesztve ]
-
bruta44
újonc
És érdekesek ezek a kevés üzemidők, nekem FR255 folyamatos Connect kapcsolattal, értesítésekkel 14 nap, most, hogy heti 3* futok is vele kb 10-12 nap. Véroxigén szint mérést ki kell kapcsolni, valami igény szerinti a beállítás neve azt hiszem.
-
bruta44
újonc
válasz zsamiatt #463 üzenetére
A hrv magasabb értéke kipihentebb állapotot jelent, de ezt az óra is elmondja szerintem, leírja, ha túlterhelt vagy beteg leszel, akkor szokott bezuhanni. A hrv a pulzus variabilitása, minél nagyobb annál "jobb".
Más írta a mérleget, felesleges az Index, elég egy wifis Withings, ami a saját appjából szinkronizál MyFitnessPal-ba és az meg Connectbe. Egyszer kell beállítani, összekötni a fiókokat és mérés után wifin frissül magától Connectbe is.
-
zsamiatt
őstag
válasz mazsonpopo #471 üzenetére
én nem tapasztalam ilyen hibát 7-en. ki tudod kapcsolni teljesen a battery savert?
-
mazsonpopo
tag
Sziasztok!
Ugyan 7X, de talán nem kerül törlésre. Néhány napja érkezett meg az órám és van egy olyan problémám, hogy bőven 50 százalék feletti töltöttséggel alvás közben automatikusan bekapcsol a Battery Saver funkció és le is áll az alváskövetés. Sleep Mode alatt "Off"-ra van állítva a Battery Saver.
Másnál is előfordul ez?
Köszi,
Krisztián -
fatty
aktív tag
válasz Leslie1966 #467 üzenetére
Beállítások/ rendszer/ jelleg/ mértékegységek/ súly
-
Leslie1966
senior tag
A Connect appban hogyan lehet átállítani a testsúlyt font-ról kilogrammra ? Első beállításkor kg-ot kért, mégis fontban rögzítette, Az órán-Fenix 7X Solar- mértékegységként kg van beállítva.
[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
az a furcsa, hogy hogy 99 alvást produkálva, meg 80 felettieket, plusz a pulzusom se mutat kilengést valamiért a héten felment a hrvm. 17.-n vasárnap kezdett felívelni és szépen kilépve a zónából 3 napja Kiment belőle. Elérte a tegnap a 69-t ma meg a 70-t.
Egyenlőre nem értem mi lehet ez.
Vérnyomásban sincs semmi extra.[ Szerkesztve ]
-
Agony
aktív tag
válasz zsamiatt #463 üzenetére
Én GARMIN óra mellett, reggelente kelés előtt szoktam mérni HRV-t az Elite HRV applikációval (mellkaspánttal) és általában egybevág a GARMIN által mért trenddel.
A számok természetesen nem stimmelnek, egy csuklós mérés sose lesz mellkaspántos, de ha van pár napos stresszesebb (akár fizikális, akár mentális) időszak, az mindkettőben meglátszik.
Start with a whisper, end with a scream!
-
zsamiatt
őstag
Mit tapasztaltok a hrv reszt mennyire lehet komolyan venni? Tokeletes alvas es pulzus mellett is elege kitolodott par napja felfele a hrv-m. Recovery timeom nincs. Nem edzettem par napja. Kisebb terd serules okozhatja?
KoszonomEladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
samgar
őstag
Köszönöm. Elképzelhetetlennek tartom, hogy mert éppen egy szurdkoban járok vagy magasabb hegyekben és nem működik a GPS.
Oppo Find X5 PRO
-
samgar
őstag
Sziasztok!
Múlt héten vettem egy Fenix 7 Solart. Vasárnap tudtam élesben kipróbálni egy túra alkalmával. Elindítottam a túra lehetőséget, megvártam a GPS jelet (1 perc sem volt) majd indítottam az órát. Onnantól kezdve még a tágas nyitott parkolóban is folyamatosan kapcsolt a pause és a play között, rezgett, hangot adott és jelezte a képernyő közepén a gombot. Onnan egy szurdokba mentünk be és a túra végéig ugyanezt csinálta szinte másodpercenként. Szerencsére a telefonon elindítottam a Bergfest Tours appot is. Mellékelem a két képet, természetesen a Bergfest mutatja a valódi útvonalat és a megtett magasságot, stb. Mi lehet ennek az oka?
Oppo Find X5 PRO
-
-
Nescafé
őstag
Sziasztok
garmin fenix 7 pro-ra üvegfólia, sima fenix 7 jó rá?
köszönöm iPhone 15 Pro , IOS 18.2 , Fénix 7 Pro Solar, PS5 Pro, Asus VivoBook X1504VA-BQ773TW
-
fatty
aktív tag
válasz Major Lion #452 üzenetére
Connect nálam sem az igazi, Droid 13 / Zenfone 8.
Régebbi verzió a top 5ben sem volt, most meg első az akkufogyasztásban.
[kép] -
zsamiatt
őstag
válasz Major Lion #450 üzenetére
ja hogy ez IOS arra nem tudok mit mondani. Ezért írtam, hogy nálam droidon nincs gond.
-
Major Lion
senior tag
válasz _csocso_ #448 üzenetére
Sokat Azert irtam hogy leszivja ejszaka a telefont.
En meg 2019-est elso talalatkent:
https://forums.garmin.com/apps-software/mobile-apps-web/f/garmin-connect-mobile-ios/120588/background-battery-drain---iphone-garmin-connect-appOn a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
_csocso_
senior tag
válasz Major Lion #446 üzenetére
Nézz rá az akkumulátor használatban, hogy naponta mennyit vesz le az applikáció. Nekem sincs vele problémám. Néztem én is Garmin fórumot, 2021-es bejegyzést láttam ilyen gonddal.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
zsamiatt
őstag
válasz Major Lion #446 üzenetére
Hat pedig nalam nincs ilyen bug. Androidom van samsungon.
-
zsamiatt
őstag
válasz Major Lion #444 üzenetére
Akor nalad van hiba. Nekem nem csinal ilyet.
-
Major Lion
senior tag
Barcsak a Connect-et is rendbe rakjak mert leszivja a telefont egy ejszaka alatt...
-
_csocso_
senior tag
Kijött a 14.36 frissítés, amivel az indokolatlan akku merülést javítják.
-
_csocso_
senior tag
A Garmin okosóra elfogadja az OTP kártyát is, igaz még nem fizettem vele.
-
zsamiatt
őstag
válasz Major Lion #439 üzenetére
Megnezem ezt is, koszonom
-
zsamiatt
őstag
Sziasztok, van olyan feature hogy az edzes eredmenyekhez hozzaferjen az edzo?
-
Nescafé
őstag
válasz _csocso_ #433 üzenetére
Bluetooth mindig bekapcsolva, értesítések mindig kikapcsolva.
Nemrég vettem az órát , legutóbb 8 napot ment el , de ebben volt 2 x 2 óra biciklizés.
És még volt 24% akkor raktam fel tölteni.. iPhone 15 Pro , IOS 18.2 , Fénix 7 Pro Solar, PS5 Pro, Asus VivoBook X1504VA-BQ773TW
-
_csocso_
senior tag
Én igazából ritkán használom okosóraként, csak akkor van bekapcsolva a Bluetooth, ha tevékenység után szinkronizálom, vagy reggeli alvás információkat szinkronizálok. Így kibír kb. 14-15 napot úgy, hogy marad benne 10-15%.
-
Nescafé
őstag
válasz _csocso_ #431 üzenetére
Felraktam mikor kijött.
Nekem 7 pro van.
08.29 -én vettem le 12:00 kor a töltőről.
Még most 60 % , mondjuk most nem volt még rögzítve tevékenység.Ami egy kicsit jobban használja az akkumulátort. iPhone 15 Pro , IOS 18.2 , Fénix 7 Pro Solar, PS5 Pro, Asus VivoBook X1504VA-BQ773TW
-
_csocso_
senior tag
Kinn van 4 napja a 14.31 frissítés, a régebbi típusú eszközök is megkapják a Pro modell tevékenységeit, ill. egyéb javításokat. Sokan írnak viszont erőteljes akkumulátor merülésről a fórumokon.
-
Nescafé
őstag
Váltottam 255 music volt, fenix 7 pro solar
iPhone 15 Pro , IOS 18.2 , Fénix 7 Pro Solar, PS5 Pro, Asus VivoBook X1504VA-BQ773TW
-
Agony
aktív tag
válasz zsamiatt #427 üzenetére
És mi van ha kikapcsolod az automatikus körszámlálást és az egész tevékenység 1 nagy kör lesz?
Esetleg még azt tudom elképzelni, hogy csinálsz egy "Multisport" tevékenységet, amit triatlonhoz szoktak használni, csak itt minden sport pl. futás lesz és akkor amikor sportot váltasz, akkor lenullázódik. De ezzel kísérletezni kell, még sose használtam multisportot az órán, én csak futásban utazok.
-
zsamiatt
őstag
" teljesen kikapcsolod az automatikus körszámlálást és a tevékenység közben ha megnyomod a BACK/LAP gombot az órán, akkor azt veszi egy körnek és a tevékenység során ahányszor megnyomtad, annyi kör lesz. Ilyenkor ezekre a manuális körökre számítja a tempót is Garmin Connectbe."
Pont ezt szeretném edzés közben 0-i. De akor ezek szerint nem én voltam béna hanem tényleg nem lehet.
-
Agony
aktív tag
válasz zsamiatt #425 üzenetére
Nullázni nem tudod közben.
Két féle körszámlálás van, az automatikus és a manuális. Az adott tevékenységen belül a beállításokba tudod beállítani, hogy pl. legyen-e automatikus körszámlálás és ha igen, akkor mekkora távolság egy kör (pl. 100m, 1 km, stb..). A másik lehetőség, hogy teljesen kikapcsolod az automatikus körszámlálást és a tevékenység közben ha megnyomod a BACK/LAP gombot az órán, akkor azt veszi egy körnek és a tevékenység során ahányszor megnyomtad, annyi kör lesz. Ilyenkor ezekre a manuális körökre számítja a tempót is Garmin Connectbe.
Ha például egy tó körül körözöl és négyezer párszáz méteres egy kör, akkor csinálhatod azt hogy kinyomod az auto lapot és helyette manuálisan nyomsz kör gombot minden kör megkezdésekor, így ha futsz mondjuk 3 tó kört, akkor össze tudod hasonlítani őket.
Csinálhatsz még edzéseket is Garmin Connectbe, amit csak rá kell küldeni aztán az óra diktálja neked mit kell csinálni, a köröket pedig automatikusan váltja táv/idő alapján vagy ugyanúgy lehet lap gomb megnyomására is állítani.
-
zsamiatt
őstag
Hasznalja valaki a lap szamlalast edzesnel (hanyadik kor)? hogyan lehet ezt nullazni menet kozben?
[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
"Ilyenkor simán 1-2%-kal több testzsírt még, ami nyilván vicc egy erős esti edzés után, hacsak éjszaka nem szállt meg a "pizzadémon"
Ez nem azért van mert 100%-nak vesz mindent amibe van a zsír, a víz és az izom tömeg? Így ha mondjuk a víz csökken akor a testedben arányaiban nagyobb a zsír? Bár akor az izom tömegen is kellene látszódni.
Elsősorban az arányok érdekelnének illetve a változás nyomkövetése. Azért ha kihoz egy tendeciát, hogy csökkent a testzsír az minden képen pozitív szerintem, még ha a mutatott érték nem is biztos, hogy valós.Az ára az horror. Az is túl van árazva. Köszönöm a segítséget.
-
Agony
aktív tag
válasz zsamiatt #420 üzenetére
Nézőpont kérdése.
Ha a pontos értékre vagy kíváncsi, akkor egy viccnek elmegy... csak kár, hogy az általa mért értékek mellett az ára is elég nevetséges.
Amire viszont -szerintem- nagyon jó, az a viszonyítási alap. Szóval ha nem a konkrét számot nézed, amit kiír, hanem tisztában vagy magaddal és a változásokat figyeled, akkor tök jó, hogy az általa mért értékek bekerülnek Garmin Connectbe és ezáltal mennek TraininPeaksbe meg MyFitnessPal -be is.
Én egészen biztos vagyok benne, hogy nem 16% a testzsírom, viszont ha a testzsír/izomtömeg/hidratáció számokat nézem egymás képest, akkor edzések másnapján reggel tök jól kijön, hanem pl. nem fogyasztottam elég folyadékot és dehidratált vagyok. Ilyenkor simán 1-2%-kal több testzsírt még, ami nyilván vicc egy erős esti edzés után, hacsak éjszaka nem szállt meg a "pizzadémon".
Ugyanez fordítva is igaz, ha van egy durvább futás, akár kánikulában... akkor másnap reggel azt látom hogy 2 kg-val több a súlyom, de az izom/hidratáció arányból látszik, hogy azért, mert a testem egy rakás vizet tart vissza, amit majd 1-2 nap után, ha teljesen regenerálódott akkor szépen elenged.
Szóval ha nem DEXA szintű adatokra vágysz, akkor szerintem egy baromi jó és kényelmes megoldás, hogy minden reggel ráállsz és beszinkronizálódik mindenhova. Ha viszont valóban a fiziológiás adataidról szeretnél pontos képet kapni, akkor egy kaliperrel is pontosabb értéket tudsz számolni.
Volt pl. olyan hogy egy szoftverfrissítés után teljesen más testzsír/izom/hidratáció értékeket adott, mert valamit változtattak az algoritmuson és kalkulált az életkorral meg a VO2max-al. Ha átírtad Connectbe a korod, kevesebb volt rajtad a zsír.
-
zsamiatt
őstag
Van valakinek garmin merleje vagy garmin connecttel hasznalt merleg?
-
hemaka
nagyúr
válasz Major Lion #414 üzenetére
Hát ja, habár valamelyik teszt alatt a garmin.hu-s azt írta ő fel tudta varázsolni a térképet színekkel együtt.
Közben megtaláltam a kommentet, epix 2 alatt írta, de a két óra szinte ua..
"Közben megnéztem, az OMP turistatérképe simán felment az Epix-re BaseCamp-ből, és gyönyörűen látszik is minden."crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Major Lion
senior tag
-
hemaka
nagyúr
üdv
fenix 7-esen gondolkodom. Sokat túrázok zasszonnyal itthon és főleg külföldön. Topo-t használ a garmin is, amin nincsnek rajta a turistaútvonalak színei jól gondolom?crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Burt1793
veterán
válasz Mr.Skyline #410 üzenetére
Van egy bugja nálam. Ha a pulzus widgetet megnyitom, akkor mindenképpen felkapcsolja a háttérvilágítást.
-
zsamiatt
őstag
válasz Mr.Skyline #410 üzenetére
én már ezt megkaptam 2 hete
-
Mr.Skyline
senior tag
Sziasztok v13.22
"Ami kocka azt gurítjuk, ami kerek azt visszük"
-
Burt1793
veterán
Nekem 7s van, elegánsabb is, mert nincsenek csavarok az előlapon. Ing alá befér általában, de azért magasabb egy átlag óránál. Üzemidő sem olyan rossz, de most lassan másfél év után már érezhetően gyengébb az aksi, mint az elején. Sokat használom, gps-szel is. Zuhanyzások során töltöm kb. 5 naponta.
-
_csocso_
senior tag
Ha megteheted, menj el egy üzletbe, és próbáld fel. Én első körben az akksi miatt a 7X-et szerettem volna, de túl nagynak találtam. Vékony a csuklóm, így egy picit még a 7 is nagy. De ennél rövidebb üzemidőt már nem akartam. Van itt aki 7s-t használ, és meg van elégedve vele. Az S 42mm-es szerintem még az is nyugodtan viselhető, ha megfelelő színt választasz.
-
aneda
senior tag
Sziasztok,
Vivomove 3-ról váltanék beépített GPS-es órára, így került képbe a Fenix 7.
Kérdésem a 7S verzió mennyire való férfi csuklóra?
A jelenlegi órám 44mm-es, és elég lapos, így napi használatban is kényelmes, akár befér az ingujj alá is. A kis méretből adód kényelemről nem szívesen mondanék le, ezért gondoltam a 7S verzióra.
Van valakinek tapasztalata ebben?Az oroszok már a spájzban vannak!
-
_csocso_
senior tag
Megjelent a Fenix 7 PRO, MA-n is van fenn cikk, DCRainmaker oldalán teljes teszt. Hardveresen amivel több, az a ledlámpa, ill. az EKG ami még nincs élesítve. Szoftveresen pedig jópár új tevékenység, remélhetőleg a régebbi is megkapja. A 7-re pedig megjelent a 13.22 frissítés, előbb utóbb ideér.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Gaming notebook topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Gyúrósok ide!
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- Apple watch series 8 45mm GPS
- Apple Watch Series 8 45mm,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple Watch 10, Jet Black, 42mm, + Black Solo Loop, új, bontatlan, 1 év apple garancia
- Apple Watch Series 10 42mm, Cellular, 24 hónap garanciával