Új hozzászólás Aktív témák
-
Agony
aktív tag
válasz zsamiatt #420 üzenetére
Nézőpont kérdése.
Ha a pontos értékre vagy kíváncsi, akkor egy viccnek elmegy... csak kár, hogy az általa mért értékek mellett az ára is elég nevetséges.
Amire viszont -szerintem- nagyon jó, az a viszonyítási alap. Szóval ha nem a konkrét számot nézed, amit kiír, hanem tisztában vagy magaddal és a változásokat figyeled, akkor tök jó, hogy az általa mért értékek bekerülnek Garmin Connectbe és ezáltal mennek TraininPeaksbe meg MyFitnessPal -be is.
Én egészen biztos vagyok benne, hogy nem 16% a testzsírom, viszont ha a testzsír/izomtömeg/hidratáció számokat nézem egymás képest, akkor edzések másnapján reggel tök jól kijön, hanem pl. nem fogyasztottam elég folyadékot és dehidratált vagyok. Ilyenkor simán 1-2%-kal több testzsírt még, ami nyilván vicc egy erős esti edzés után, hacsak éjszaka nem szállt meg a "pizzadémon".
Ugyanez fordítva is igaz, ha van egy durvább futás, akár kánikulában... akkor másnap reggel azt látom hogy 2 kg-val több a súlyom, de az izom/hidratáció arányból látszik, hogy azért, mert a testem egy rakás vizet tart vissza, amit majd 1-2 nap után, ha teljesen regenerálódott akkor szépen elenged.
Szóval ha nem DEXA szintű adatokra vágysz, akkor szerintem egy baromi jó és kényelmes megoldás, hogy minden reggel ráállsz és beszinkronizálódik mindenhova. Ha viszont valóban a fiziológiás adataidról szeretnél pontos képet kapni, akkor egy kaliperrel is pontosabb értéket tudsz számolni.
Volt pl. olyan hogy egy szoftverfrissítés után teljesen más testzsír/izom/hidratáció értékeket adott, mert valamit változtattak az algoritmuson és kalkulált az életkorral meg a VO2max-al. Ha átírtad Connectbe a korod, kevesebb volt rajtad a zsír.
Start with a whisper, end with a scream!
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Mozilla Firefox
- Milyen autót vegyek?
- Hobby rádiós topik
- Gitáros topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest