- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
Új hozzászólás Aktív témák
-
PedroPascal
őstag
Sziasztok. Miért nem megy maxon a GPU (rtx4080) a játék alatt? Minden maxon van 1440p. CPU Ryzen 9 7945HX.
ASUS ROG Scar 17 G733PZ (AMD Ryzen 9 7945HX, NVIDIA GeForce RTX 4080) / SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless, Aerox 5 Wireless / Synology DS923+ / Samsung Galaxy S23 256GB, Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Galaxy Buds2 Pro /
-
urbi73
senior tag
Szerintem seriex - x -en egy HDR-10 + 4-k-tv -vel nagyon szép a játék grafikája ,hozzá kalibrálva a tv. Azért vegyük alapul hogy mégis csak egy konzolról beszélünk ,ami 4-k ban 60-FPS - el nyomja a játékot az arcukba nagyon szépen. A játék hangulata nagyon jó lenne ha okosabbak lennének az ellenfelek .Ár érték arányban én nem sajnáltam érte a pénzt. Sajnos ilyen nem mostanában fog megjelenni a piacon.
-
-
-
RudY
addikt
Igen, igazándiból már szinte majdnem minden téma és környezet ki lett használva, vagy fel lett dolgozva. Ugyanakkor mégis felbukkan egy-egy reményteli alkotás, ami megszokott és jól ismert klisékre épül, mégis olyan a kivitelezése és a hangulata, hogy tudja hozni a játékélményt. Pl. a Days Gone és a Ghost of Tsushima abszolút nem mutatott semmi forradalmit, de a tálalás mégis olyan módon élvezhető, hogy....nagyon (legalábbis nekem mindkettő az volt).
Talán megállja a helyét az éttermes példa. Hiába rendeled ott is ugyanazt, amit máshol, ugyanazok az összetevők, de mégis az apró dolgok miatt brutális lehet a különbség.
Ubisoftnál is a bevált receptre alapoznak - amivel nem volna gond -, de valahogy az olyan lélekemelő apróságokat nem tudják valahogy megtalálni, ami "húzná" az egészet....és ehhez rohadtul nem kell HDR, RTX és 60fps, mert aki visszaemlékszik a régi játékokra, simán megvoltunk nélkülük, de ezek csak tortahabok, a lényeg viszont alatt a van.Ha most kapnék egy stúdióvezetői lehetőséget, qrva jó fizetéssel, szuper körülményekkel, 217 fős profi csapattal és 3-4 év korlátlan költekezéssel egy projektre, de találjam ki a tutit, azt mondanám, hogy ...öhhhmm háááttt izzzéé...inkább menjünk és b*sszunk be.
[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
Igazad van egyébként, nekem jobban az a problémám, hogy nagyon "hézagos" lett a játékipar, eltűnt egy csomó cím a piacról amik hiányoznak, gondolok itt a Socom-okra, Half Lifeokra, Tenchura, Syphon Filterre,Medal Of Honor, Splinter Cell stb. stb. és nyilván ezen játékok amit lefedtek igényeket, azok nem lettek úgymond pótolva, vagy nem olyan minőségben, mint azt elvártuk volna.
Most jön az Atomic Heart, de ha nem jönne, nyilván sok választásom nem lenne, hogy milyen fps játékkal pótoljam a hiányt. Pont visszanéztem játékmegjelenéseket, hogy mikor milyen kínálatok jöttek, és nagyon szembeöltő az, hogy pl. 10 évvel ezelőtt mennyi minőségi játék jött ki 1 évben. Talán el sem hinnénk, hogy egyetlen évben kaptuk azokat meg.
Meg ugye ott van az amit te is említesz, hogy egyszerűen már nincs ötlet, és el is hiszem, igazából ha arra gondolok én milyen játékot készítenék, ami tényleg ütne is sokak számára, hát bajban lennék, valahol azt is megértem.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nekem még a futószalag játékokkal nem is lenne gondom, mert ha az emberek mindig nagy számban megveszik a játékod újabb iterációját, akkor persze, hogy iterálsz, mint a kisangyal Eddig kb. ugyanaz, mint a filmipar, ott is csak ritkán nézek Hollywoodot.
DLC-k már nagyon határeset, mikrotranzakciók és lootboxok meg a f**koff kategória. Szerencsére nem csak az AAA létezik, tele vannak jó játékokkal a boltok, amikhez ráadásul nem kell RTX 3090 SLI sem."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
veterán
-
Bird
addikt
Így 40+ éves korom után jöttem rá, hogy mennyire hülyének néznek minket... Futószalag játékok vannak 1-2 kivételtől eltekintve. Illetve, ha valami bejött korábban, arról rókabőrök garmadát húzzák le pl. mikrotranzakciók vagy olcsónak nem éppen mondható DLC-k formájában. Persze az FH5 is ugyanazt az utat járja be, mint az elődök, de valahogy minden résznek önálló és EGYEDI atmoszférája van és odaszegez a fotelhez. Ami a legfontosabb tényező, hogy SZÓRAKOZTAT. Odaülök egy órára elé és kikapcsol teljesen.... Ugyanez pl. az FC, vagy az AC esetében már nálam nem működik.
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
RudY
addikt
Úgy általában ez a trend, egyszerűen nem lehet azt a tempót és azt a minőséget tartani, amit pl. a Sony az utóbbi években letett az asztalra. Ez még a legnagyobbaknak is olyan magas mérce, amit jó darabig nem lehet megugrani, már ha lehet egyáltalán... évek múlva.
Nem véletlen, hogy biztonsági időhúzás megy remake, remaster, directors cut formájában és a bevált folytatásokkal (HZD, GOW spíderman stb.).
Közben megy a futószalagos cod, bf és a sportjátékok "szenvedése", amíg nem látják a felhasználók a kínlódást, addig nem értik meg, hogy ez a tempó a kreativitás halálához vezet(ett), képtelenség már évente 2 új világmegváltó húzócímet letenni, hiába is öntenék bele a pénzt.
AC és FC széria sem tud igazán megújulni, mert egyszerűen a végletekig ki lett már facsarva, minden témakör, minden helyszín.
Hiába van kismillió visszajelzés és vélemény, eleve nem lehet mindenkinek megfelelni.
Ne legyen túl nyitott, de túl szűk se, unalmas lútolás se, de azért valami gyűjtögetés mégis, se túl kevés fegyver, se túl sok, olyan helyszín főleg nem, ami már volt... vagy inkább ne csinálják.
Egyre kevesebbet adnak el ezekből (is), ők is tisztában vannak vele, ahogy más sem, ők sem tudják megtenni, hogy na most akkor kitalálunk valamit, ami még soha nem volt és beszaratós grafikával, nem érdekes a régi konzolosok és a közepes teljesítményű pc-s tábor.
Amíg van választási lehetősége minden vásárlónak, addig nincs komoly gond. -
snecy20
nagyúr
Ezt az idei évet nálam az FH5 menti meg, azon kívül nem tudom mi mást említhetnék. A zombiktól is már a tököm kivan...
Számomra is a FH5 az év legfontosabb megjelenése, bár ha szigorúan nézzük, a Forza sorozat sem alkalmaz nagy innovációkat, ők is egy bevált séma mentén haladnak, csak legalább minden résszel ugranak egy szintet és fejlődnek.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Bird
addikt
Ubitól függetlenül gödör alján van 20 centivel úgy globálisan szinte az egész játékipar. Hiába a nextgen, ha nincsen rá tartalom, új trend a remaster, meg a hangzatos director cut ami konkrétan a vásárlow hülyére nézéséről szól. No meg a nosztalgia faktorról.... Minimális befektetéssel AAA játék. Ja nem.
Az uborka meg a blizz is összeszedhetné végre magát, mert szégyenletes amit művelnek. Ezt az idei évet nálam az FH5 menti meg, azon kívül nem tudom mi mást említhetnék. A zombiktól is már a tököm kivan....:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
Szabi®
addikt
""Kérdés, hogy ezt meddig lehet pont így csinálni. ""
Sajnos sokáig. Az eladási számokra az ubinál ha bólogatnak, akkor kapunk még legalább 6-7 ilyen részt. Ami a címezést illeti ott sem lesz sok fantázia, az ubi simán bevállalja a "Far Cry 14" címezést is akár. Ráadásul olyan ip-ket meg simán elengedett, mint a Splinter Cell, Prince of Persia, látszik hogy komolyabban már nem akar bíbelődni, ez meg már egy "biztonságos" bejáratott cím.
[ Szerkesztve ]
-
Bird
addikt
válasz beyruth82 #228 üzenetére
Zoli mindig, mindent (is) szid, és még a kákán is a csomót keresi. Nagyon meg kell szűrni az ösztönlény videóit, ettől függetlenül szerintem is igaza van abban, hogy az aktuális rész egy összedobott, low budget lövölde amit speciel FC-nak hívnak. Nekem speciel bejött az ötödik rész (a new dawn nagyon nem), de még egyszer ugyanazt, szinte ugyanúgy köszönöm, de inkább már nem. Rendkívül repetitív és egy idő után kegyetlenül unalmas, igaz a far cry mindig is ilyen volt. Nekem a második rész az abszolút kedvenc, abban megvolt az a plusz amitől imádtam akár egymás után többször is végigjátszani. Azonban ez 13 évvel ezelőtt volt és én is sokat változtam....
Sajnos az uborka évek óta ugyanezt süti el az AC sorozattal is, egyik játékukban sincs valódi megújulás. Tucatszámra ugyanazt a "sz@rt", ugyanazzal az enginevel tolják le a torkunkon..... Kérdés, hogy ezt meddig lehet pont így csinálni..:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
veterán
Most néztem meg én is. A filmkritikáit nagyon szeretem.Szerintem viszont most eltúlozta kicsit a dolgokat. A 4.resz ugyan olyan mint az 5?Pont a 4 utan valtozott a legtöbbet a széria a 3 óta. A 6 a new dawnhoz kepest nem változott sokat ez valoban igaz ( pl nincs perk, van ruha és kocsifejlesztés, stb) de mondjuk a 3-4-hez kepest rengeteg valtozas történt. A helyszínre ráfogni, hogy hajaz a 3-ra mert az is szigetvilag meg ez is erős rosszindulatra vall inkább. Ennyi erővel akkor az 5 meg a 4-re hasonlít mert abban is vannak dombok és hegyek? Marhaság!Diktátort kell a 6.-ban megölni a new dawnban bandát kellett felszámolni az 5.-ben pedig egy vallási szektát.A 4-ben volt utoljára diktatúra de Pagan Mint még véletlenül se lehet Anton Castilló klónjának nevezni.A nehézség meg szubjektív. Nekem az összes far cry a legkönnyebb fokozaton is kihívás volt. Még jó hogy nem annyira nehéz very easyn egy játék hogy 10 perc játék után végleg elakadjak a 20-25 ezres játéknál.Durva lenne. Pl az 5-ben volt egy repülős küldi amit mai napig se tudtam megcsinálni annyira nehéz volt a számomra, vagy a 4-ben az egyik shangri la mellékküldetést nem tudtam megcsinálni a harmincadik neifutásra se.Ennél nagyobb kihivás nem is kell nekem. Tolják hard fokozaton akiknek ez a mániájuk de az easyt ne akarják már hard szintre emelni mert a hozzám hasonló gamerek egyetlen játékot se tudnának kijátszani akkor. Szerintem annyit változott a sorozat amennyit kell, fokozatosan lassan. Nincs egetrengető újdonság benne az biztos vannak bugok is rendesen, de annyira nem rossz mint ahogy ebben a videóban elő van adva.
[ Szerkesztve ]
-
Bird
addikt
Másfél hét játék után megnéztem az Otherworld Far Cry 6 elemzését. Zoli 90%-ban túltolja a fikát minden elemzése alatt szinte kivétel nélkül, de most sok mindenben igaza van.
Ez is jópofa összehasonlítás: Red Dead Redemption 2 VS Far Cry 6 - Details Comparison (2018 VS 2021)
Szóval Mea Culpa Grath irányába is!
[ Szerkesztve ]
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
RudY
addikt
Boom Boom:
Expert Tracker - A life of tracking gives Boom Boom an extra edge, allowing him to tag targets from further away and help you plan better for stealth.Chorizo képességei: [link]
Leginkább a brutális gyógyítás hasznos, ha már ki van képezve.(#220) urbi73
Nem lett esetleg valami automatikusra állítva nálad?
~70 óra alatt még nem tapasztaltam ilyet (XSX).[ Szerkesztve ]
-
válasz beyruth82 #221 üzenetére
De eddig voltak emberek is, ebben meg teljesen kivették a lehetőséget. Vagy legalább megcsinálták volna úgy, mint a just causeban. (ott bármelyik lázadó beülhetett melléd, akár hárman is jöhettek.) Pluszban az emberi társak szövegelése is hiányzik. Nana pl nagy kedvencem lett.
Az állatokkal sem lenne gond, ha lenne hasznuk. Mert az előző részben Boomer teljesen jól felderítette a terepet. Jelölte az ellenfeleket, gyűjthető cuccokat. Itt meg semmi. Még mindig nem tudom, hogy pl Chorizo mit tud csinálni.
A bázis fejlesztés is nagyon le lett egyszerűsítve, de az sem ad annyi pluszt, hogy érdemes legyen foglalkozni vele.
Na mindegy. A sztorit végigviszem, utána várok még pár patchet, hátha javítanak a dolgokon.Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
veterán
Az 5 és a new dawnban is voltak azért hasonló helyzetek, pedig nekem is nagy kedvenceim.Ott is ha állat társakat választott az ember akkor vagy vezetés vagy géppuska állás használat volt.New dawnban rengetegszer csináltam országúti portyáim soran hogy mentem es amikor felbukkant egy szétlőhető, kirabolható teherautó vagy kamion akkor gyorsan "átugrottam" a géppuska állásba. Mondjuk még így is jobb volt mintha a gép vezerelte társra biztam volna barmit is mert azok már akkor is csak golyófogónak voltak jók.Talán csak az 5. rész Jess Blackje volt az aki több küldetest is kibirt elhalálozas nelkül es jaték végére kb 200 ellenfelet gyilkolt le a nyilaival. Ő valamennyire azért hasznos volt.A new dawnban olyannal is talalkoztam hogy egy kis csomag vagy táborhely mellett ket civil ferfi volt és ugyan azok a kinézetű,öltözetű, stb npc-k.Na az volt az illuzióromboló igazan. Fogd fel úgy hogy egypetéjű ikrek 😂😂😂
-
urbi73
senior tag
A járművek gázadásra miért mennek maguktól ? ezt valahogy nem lehetne kikapcsolni....,,? A fékezés is olyan mintha nem is lenne rajta .
-
-
Sajnos minél többet játszok ezzel a résszel, annál inkább szembetűnnek a hibái. Ott vannak pl az amigók. Eddig 3 van, de kb csak golyófogónak jók. Sajnos nincs egy ember sem köztük, így azok a járművek, amiken van lövegtorony kapásból értelmetlenek. Vagy vezetsz vagy lősz. Persze vannak kivételek. Ha már járművek... Szkennelve megszerezhető egy csomó jármű. Találtam pl egy kisebb helikoptert (inkább egy drón, két székkel), amivel nagyon könnyen nagyon gyorsan ellehet jutni bárhova. Az autók kezelése borzalmas. A légpárnás teljesen irányíthatatlan. Fegyverből van rengeteg, de én csak pár kedvencet használok. Ruhák ugyanez, kb kétszer változtattam a szetten. Ellenfelekből tényleg csak 5-6 van egy bázison, ami önmagában nem lenne akkora gond. De pár napja belefutottam olyanba, hogy két ellenség egymástól 3 méterre tök ugyanúgy nézett ki ráadásul teljesen ugyanúgy viselkedtek és mozogtak. Ez eléggé illúzió romboló. Szóval hibák vannak bőven, ráadásul ezekkel nem is nagyon tudnak mit kezdeni. Az Fc5 és new dawn szerintem sokkal jobban sikerült alkotások.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
muxi-muxi
senior tag
Nem igazán néztem át, mit is írok, ha félreérthető volt, akkor megkövetem magam. Szóval eddig egyik részt sem vettem meg teljes áron, kivétel a hatodikat (amit, mint írtam vala, rendesen megbántam). A következőnél óvatosabb leszek.
Alapjában véve tetszik a Far Cry sorozat. Habkönnyű open world lövöldék egy valag mellékküldivel, szereplővel. A kinézetük eddig oké volt, némelyik hovatovább szép is (ötös, .) A főgonoszok motivációja érthetően szájba volt rágva, akárcsak a hősöké is. Szép nagy homokozóban lehetett forgatni a lapátot, jó sok mindent össze lehetett kukázni/kraftolni. Még azt is megkockáztatom, egyensúlyban volt a külcsín és a belbecs (szigorúan a szappanFPS-ek keretein belül persze). Ám ez a mostani megjelenéskor valahogy félrement. Olyan dolgokban voltak hanyagok a készítők, ami peccseléssel nem igazán orvosolható, tartok tőle, hogy jól bele is fognak tojni.
Talán megvárhattam volna a teszteket, csakhogy azok is olyan szubjektívak tudnak lenni néha... Késő, refundolni nem fogok, nem vág földhöz a kidobott pénz sem. Csak bosszantó, hogy nem kellett volna túl sok hogy azt a bizonyos lécet megint átugorja nálam a legújabb rész, ennyi.
Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
hajbel
addikt
válasz beyruth82 #204 üzenetére
Nem, nem fogalmazott rosszul. Szövegértelmezési nehézségek vannak Nálatok! "Egy ideig hanyagolom ezt a sorozatot. Vaaagy, tartom magam a szokásomhoz, sokadik leárazáson megveszem majd tizedannyiért..." Magyarul a következő részt majd akciósan veszi.
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
S e t h
nagyúr
Lyézusom.
Jobb elengedni, mielőtt agyvérzést kapsz, hogy nem a tiéd a megfellebbezhetetlen igazság.
Apropó, modkerben már jelezted, hogy normaszegés történt?
Éberség elvtárs, ubi nem úszhatja meg ennyivel!!!This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Szabi®
addikt
-
S e t h
nagyúr
Nyugodj már meg, ez csak egy játék.
Ne remegjél már ha vki nem azon az állásponton van, amin te.
Vagy ha saját szabályértelmezésed szerint vki megsértette a fórum szabályzatát, akkor irány a modker és jelezd.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Szabi®
addikt
válasz beyruth82 #204 üzenetére
Ha visszaolvasol akkor láthatod, hogy nem csak ezt a az egy hozzászólást éri retorzió.
Ha valaki leírja a véleményét, és az ha negatív is a témával /játékkal/könyvel kapcsolatosan , az a vélemény akkor is a sajátja és szubjektív. Elég visszás azt olvasni, hogy megy valaki állandó jelleggel hozzászólásokat vétózni.
Nekem nagy kedvencem a The Last of Us Part II, elég sok savat kapott, irdatlan mennyiségű hitvitát generált, mégsem mentem szisztematikusan beleállni azok véleményébe akiknek nem tetszett. Ez egy tisztelet a másik felé, a fórum írásos etikettje. 10 éves tagságnál, már magától érthetőnek kellene lennie.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Miért akarja kétszer megvenni ha nem tetszik neki?- így értette a fórumtárs mert a másik kolléga rosszul, félre érthetően fogalmazott.Azt írta hogy megvette 60 euróért amit nagyon megbánt, majd később pár sorral lejjebb azt írja hogy esetleg valami leárazásnál majd megveszi tizedannyiért.Tök félreerthető és értelmetlen amit írt elsőre. Figyelmesebben már kivehető, hogy nem a 60 euróért megvett 6.részre gondolt(hiszen azt már megvette), hanem majd a többi részre ami meg fog jelenni. Első blikkre tényleg értelmetlennek tűnik amit írt.
[ Szerkesztve ]
-
Szabi®
addikt
Te meg miért állsz bele mindenki véleményébe De komolyan kérdezem ...
Neki nem tetszik, neked tetszik. Akkor minek a kompenzálás ? Fizet ezért valaki ? Legalább a fórum általános szabályait tartsd már be ..
Sok közöd van hozzá, miért vette meg, már bocsánat .[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest