Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Meridian
senior tag
Na, mégsem megy az olyan jól a winFOS 8, ugye...
http://index.hu/tech/2013/07/23/akkora_a_baj_hogy_csak_bill_gates_segithet/Amúgy tényleg nem ártana az, ha Bill Gates visszatérne. Az Apple-nek is jó volt Steve Jobs visszatérése, az MS-t is megdobná, szvsz.
-
janos1988
addikt
Na akkor a Crysis 4-hez kell majd min. 32 GB ram...
-
JoPadaVan
csendes tag
http://prohardver.hu/teszt/pc_konzol_avagy_uj_generacios_jatszma/mi_a_konzol_elonye.html
Mint azt már előttem szólók is említették a konzolos játékok kihagyják a DX-et. Esetleg ez arra lesz jó, hogy az X-re tudnak olyan progikat is portolni amit DX-hez fejlesztettek. Ettől az Ms nem tesz szert különösösebb előnyre az X-en a PS-el szemben.
-
imibogyo
veterán
-
Chapel
addikt
Azt lehet tudni, hogy melyek pontosan, vagyis, mikortól számítanak a radeonok GCN-architektúrájúnak?
Jól sejtem hogy a 7xxx sorozat már ezek? (7950-em van, azért kérdezem.) -
bozont
veterán
Érdekes lesz ez a dolog, remélem mire elterjed (ha elterjed) már olcsón lehet 16GB DDR4-hez jutni.
Amúgy meg, ha AMD kártyákon jobban, gyorsabban működik ez a dolog, miért pont egy nVidia kártyával demózták?
Na meg azt mondta a Mars demónál, 3GB-ot foglal el a rendszermemóriából (igaz a vga-éból csak 16-ot ha jól értettem). Akkor egy játéknál, ahol sokkal több textúra van, vajon mennyi memóriára lesz szükség?[ Szerkesztve ]
-
-
darky@: A konzolok biztos előnyben lesznek a teljesen koherens memóriakezelésük miatt.
Ez kb. annyi, mintha azt mondanám, hogy a Radeon 79x0 előnyben van, mert irtó gyors a memóriája (elméleti sebesség 256MB/s, gyorsabb, mint a PS4 memóriája). Ennél sokkal összetettebb azért a tészta...
Balu12: Te így megmondod, hogy az XBox One-nak jobb a szoftveres háttere, mint a Sony-é? Elismerésem, ezek szerint mélységében ismered mindkét rendszert. Légyszíves akkor fejtsd ki részletesen, miért is gondolod így. Mert ez szintén egy olyan szintű érv, hogy "mert én azt mondtam, és kuss".
Raysen623: a DX tudtommal egy közös keretrendszer a fejlesztők irányába, tehát mindenki szépen belefejleszti a saját OS-ébe és kész...javítsatok ha tévednék
Tévedsz. A Microsoft saját platformjaira (Windows-ok és persze az XBox OS-ek) elérhető csak a DirectX API. Még a DreamCast-en is anno úgy volt elérhető, hogy az ottani Windows CE-n futott.
Gondolod, ha csak ennyi lenne, akkor nem lenne a Linux alatt már natív DirectX támogatás?
[ Szerkesztve ]
-
Raysen623
addikt
Én meg azon a véleményen vagyok, hogy a jó MS csak próbálkozik, amíg teheti...Hamarosan azonban rájönnek hogy rövid ám a takaró ami alatt nyújtózkodtak, ráadásul a másik végén ahol kilóg a lábuk ott állnak jogászok hadai, és csak arra várnak mikor perelhetik őket szarrá monopol helyzetre való törekvésük miatt!
Szerintem ez is olyan hír mint az X1 elején a használt játékok megoldása...simán lazítanak majd a hurkon idővel. Most ezt mondják mert nincs semmi még a kezükben (max félkész állapotban), de mikor kiadják...a DX tudtommal egy közös keretrendszer a fejlesztők irányába, tehát mindenki szépen belefejleszti a saját OS-ébe és kész...javítsatok ha tévednék -
->Raizen<-
veterán
válasz
Meteorhead #19 üzenetére
A pci express busza lassú meg a késleltetése is magas. A konzolok biztos előnyben lesznek a teljesen koherens memóriakezelésük miatt. A hardveres megatextúrázás pc-nél szerintem neccesebb lesz. Mindegy. Én úgy fogom csinálni hogy marad a mostani pc-m i5/ 7870 és jön a ps4. így nem lesz sok gondom a játékokkal.
-
Meteorhead
aktív tag
válasz
->Raizen<- #11 üzenetére
Ez nem egészen van így... Úgy kell megírni a programot, hogy használja, és ez csak nagyon jól definiált feladatokra használható (persze baromi sok minden másra is, mint egyszerű részletnövelés), de jellemzően olyan fantáziát nem várok el a fejlesztőktől, ahol ez nem arra lesz használva, hogy 8GB-os textúrát húzzanak a Halo 15 szereplőjének páncéljára.
Értelmesen használva pálya geometriától kezdve fluid dynamicsen keresztül MINDENRE lehetne használni, csak radikálisan másképp kellene megtervezni hozzá a játékok render motorját, amit senki nem fog megtenni (mert sok infomókust kellene etetni sokáig, mire megszületne a render backend).
Egyébként iOS-en nincs OpenGL 4.3? Ott van PRT OpenGL alatt. Mi ez a megalomán kijelentés, hogy ezt csak Win 8.1 tudja? Vagy az csak OSX?
-
-
TESCO-Zsömle
titán
A két HW szinte 1:1-ben ugyanolyan. Egyikre se lehet számottevően könnyebb optimalizálni a másiknál, és ahogy azt Abu is mondta, a DX11 az X1-et is hidegen hagyja, mert annál sokkal mélyebben futnak rajta a dolgok. Ez adja a konzolok előnyét is, hogy nincs rajta olyan komplex API.
MCBASSTION: Mindkettő GCN, de egyiken sincs DirectX.
Meridian: Tehát, akinek GCN van a gépében, annak nem kell váltania...
[ Szerkesztve ]
-
1.: Szép dolog, "csak" van egy apró probléma: a fejlesztőknek is élnie kell a lehetőségekkel. Ó hányszor, de hányszor láttunk már szép techdemókat, amelyek bemutatták a lehetőségeket, és hány, de hány évnek kellett eltellenie, amíg a játékokban is megjelentek azok a megoldások...
Szóval ha majd egy játéknál ott lesz, hogy Support Dx11.2, akkor lesz érdemes ezzel foglalkozni.2.: Megint egy csúnya M$ lépés, hogy ha már amúgy nem sikerült a vásárlókat rávenni arra, hogy váltsanak az új Windows-ra (ne feledjük, hogy a Dx11.1 is csak Win8-as!), akkor majd a Dx11.2 only Win8.1 majd segít... Hogy az alig egy éve vásárolt Win7-em nincs támogatva, holott semmi sem indokolja ezt? Óóóóó, hát én vagyok a hülye, mert támogatom az M$-t...
-
dunc
nagyúr
Elkezdett az MS a sony torkára lépkedni !
DDR3 vs DDR5 semmit nem jelent de a fejletebb DX sokat számít !
-
->Raizen<-
veterán
Akkor jól olvasom ha pl kifogyok a 2 gb vramból akkor a rendszermemóriát is használni fogja a gpu? Az jóval kevesebb sávszélességgel bír. Nem beszélve az AMD-s rendszerekről.
[ Szerkesztve ]
-
TOM-202
senior tag
Szerintem nem lenne értelme meglépni egy ekkora fatális mellényúlást. Ha nem lehet majd futtatni W7 és DX11 környezetben akkor jómagam és játékosok milliói fogják nemtetszésüket meglehetősen progresszív módon kifejezni.
Egyébként ez már a gusztustalanság kategóriája amit a MS művel a frissen megjelenő szoftvereivel. Az még ok hogy WinXP-n már szinte semmi nem indul el, ez érthető is hiszen oldschool tech, de hogy technikailag érthetetlen és tulajdonképpen megmagyarázhatatlan okból a Vista és most már a 7 is egyre inkább a nem támogatott oprendszerek közé tartozik már-már bicskanyitogató gondolatokat ébreszt bennem.
-
Low Noise
senior tag
Mephi666
Ha a ronda Rage a legszebb boxon az elèg degradáló boxra nèzve ha igaz. Remèlem a hardveres megoldás nem ilyen homályos masszat lesz mint a Rage.
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
Sumák dolog, de ha meglesz a 8950 -s kártyám akkor váltok én is, addig nem.
-
-
-
mephi666
nagyúr
akkor most lényegében carmack csak irányt mutatott a megatexture-el? szvsz a rage lett az egyik legszebb fps boxon és, ha ezen az úton mennek tovább, akkor látványban tuti nem lehet panasz az x1-nél, hiába a ps4 erőfölénye...
höhö, következő exkluzív cím: doom 4 only xbox one & windows 8.1
[ Szerkesztve ]
-
Meridian
senior tag
Nem?
"Ugyanakkor a Microsoft azt is elmondta, hogy, bár az új API által nyújtott szolgáltatásokat minden DX11-képes hardver ki tudja majd használni, csak azokra lehet ráírni a DirectX 11.2 támogatást, melyek a D3D_FEATURE_LEVEL_11_1 szintet is kezelik. Ennek a feltételnek pedig egyelőre csak az új, GCN-architektúrájú AMD Radeonok felelnek meg." -
steven84
tag
Ez egy nagyon jó lépés az Ms-tól. Végre nem kell új videókártyát venni ha új DX verzió jelenik meg.
-
Def26
félisten
Akkor ezek szerint a ps4 hátrányba kerül? Tehát itt akár el is tűnhet a hardver különbség?
Új hozzászólás Aktív témák
gp Az új szabvány egyik érdekessége lesz, hogy a videokártyák használhatják a rendszermemóriát a textúrák részletességének javítására.
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest