- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
Új hozzászólás Aktív témák
-
g@bo
nagyúr
q8200 egyárban van az e8400 al....
akkor, miért nem jó a 4 mag?
-
kgramm
csendes tag
Tetszik a cikk, én is úgy gondolom, hogy fölösleges a 4 mag egyenlőre. Egyébként a laptopok 90%-ába szerintem még a 2 mag is fölösleges, csak az emberek azt hiszik, hogy pl egy centrino proci még filmet is nehezen játszik le, netezéshez meg totál lassú. Pedig nagyon nem így van...
-
Lcapitano
tag
válasz bandi210 #320 üzenetére
Helló!
Utána néztem a lapnak ami van nektek és E8400 procit csak a F3 BIOS kezeli normálisan.
Gondolom BIOS frissítés nem volt a lapon!? Ha nem akkor az F3 kell feltenni.
Nekem is volt gondom egy P35 gigabyte lappal ugyan ilyen proci volt benne, és nem indultak a játékok rajta normálisan míg nem frissítettem BIOS-t.
Utána jó és gyorsabb lett a gép és minden játék lazán megy rajta!Ez az én véleményem, de még más gond is lehet.
Szóval ha nem volt BIOS frissítés a lapon akkor javaslom az F3 BIOS feltételét.üdv
[ Szerkesztve ]
-
Lares
csendes tag
Hali! Én hosszabb távra terveznék új gépet 2+ év. Processzor kérdés még mindig nem dőlt el. 3 proci között válogatok - C2Q 8200 - Phenom 9850 X4 - Athlon 64 X2 6000+ ... Csak tudnám eldönteni melyiket kéne venni... a 4 magosok között válogatok leginkább, de lassan ugy látom az dominál melyikhez húz a szivem
-
bandi210
aktív tag
Am ez a gép:Intel dual core 8400,2 GB RAM,500GB HDD;Ati HD3870 512mb RAM;Gigabyte GA-P35-DS3R..........nem tom mi a problem.....am a Splinter Cell, SC Pandora Tomorrow nem indul rajta például...ha valaki tud segítsen!!!
Tudom hogy lehet hogy nem ide tartozik de haveromnak ez a problémája.....nem láttam ilyesféle topicot így ide írom és várom a megoldást vagy valami joo tippet!
Ja és hogy a probléma tényleg megoldható e egy progival?vagy lehet hogy az a baja amit én is hallottam vkitől hogy nem használja ki a játék mindegyik magot?By Crytec...."Szörnyű, manapság hogy hígul ez az informatikus szakma. Sokaknak már barátnőjük is van...."
-
zsolt1129
addikt
De kihalt ez a topik
-
G.I.JOE
senior tag
Na az nekem nem kérdés hogy játékokhoz egyelőre nem kell 2-nél több mag. Nekem annyi lenne a kérdésem, hogy mit tudtok "játék írás ügyileg"? Idén karácsonyra érdemes lesz már beruházni a jövőre megjelenő játékokhoz 4 magos procira?
Hóóó, fanatikus (hím)tag lettem!
[ Szerkesztve ]
-
-
ádikácska
aktív tag
oké köszi szépen és ugye a 2magosok közt az e8500 a legerősebb ugye?
[ Szerkesztve ]
"Én egy időben kézilabdáztam és mellette órákat CoD-oztam, ezek szerint én Dobókocka voltam?" by szab0729 // "És milyen egy ilyen PH!-találkozó? Valaki bemond egy konfigot, a többiek meg AAAHH, UUHHH?''- by unknown
-
ádikácska
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek c2d e8500-at vegyek vagy c2q q6600-at játékra kéne főleg előre is köszi
"Én egy időben kézilabdáztam és mellette órákat CoD-oztam, ezek szerint én Dobókocka voltam?" by szab0729 // "És milyen egy ilyen PH!-találkozó? Valaki bemond egy konfigot, a többiek meg AAAHH, UUHHH?''- by unknown
-
proof88
addikt
válasz TomBoy1986 #305 üzenetére
Érdekes.
Oké, küldd át! -
TomBoy1986
veterán
Igen, 1.2-es.
De ami még abszurdabb, hogy a WIC-ben sem látszik mediumon, pedig azt aztán nyugodtan kijelenthetem, hogy annál CPU-igényesebb játékkal még nem találkoztam.
Amúgy az összes mérési eredményem le van mentve (ált. képernyőmentések), ha érdekel, akkor átküldhetem neked
És még egy nagyon fontos dolog az AMD teszteléséhez:
KI KELL KAPCSOLNI A COOL'N'QUIET-ET? KÜLÖNBEN DRASZTIKUSAN ESIK PL: A CRYSISBAN A TELJESÍTMÉNY:
800x600 CnQ ON
800x600 CnQ OFF[ Szerkesztve ]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
proof88
addikt
válasz TomBoy1986 #302 üzenetére
Még1 érdekes dolog, amit nem értek, itt egy januári teszt:
http://prohardver.hu/teszt/k10_elesben_nyuzopadon_a_phenom/jatekok.html
Itt meg kb egyáltalán nem látszik, hogy a Phenom a 4 maggal jobban megérné.szerk.: patchelt crysis?
[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
válasz TomBoy1986 #302 üzenetére
Köszi, érdekes!
-
TomBoy1986
veterán
Ezt kaptam a kérdésre:
"*Disable Cores on K10 with CPUZ*
------------------------------------------------------------------------
New feature of CPUZ 1.44 : Disable Core on K10 processors
The following manipulation is only for people with mobo without this option in the bios :- Launch CPUZ
- Entrer this command code : cpuz.exe -coremask=F/7/3/1F = 4 cores activated
7 = 3 cores activated
3 = 2 cores activated
1 = 1 core activated "S még egyszer nagyon szépen köszönöm fLeSs!
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
proof88
addikt
válasz TomBoy1986 #300 üzenetére
Ejj, köszönjünk szépen! Azt nem árulod el, hogyan sikerült kikapcsolni 2 magot?
-
TomBoy1986
veterán
A táblázatban az utolsó 3 eredmény áltlaga szerepel. Csak a 800x600-as CPU-benchmarkot néztem meg, mivel ott gondoltam kimutatható a különbéség.
Phenom with 2 Cores
Phenom with 4 CoresAzaz elég nagy különbség van AMD fronton a kétmagos és a négymagos eredmények között.
És végül egy CPU-Z Validation a kétmagos Phenomról.
-
proof88
addikt
válasz TomBoy1986 #296 üzenetére
Egyébként megnéztem, még nincsenek, DE lesznek X2-es Athlonok K10-re, valamikor ebben az évben:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Athlon_X2_microprocessors .[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
válasz TomBoy1986 #296 üzenetére
Ez engem is érdekelne.
-
__Psion__
tag
Olvasgatva a hozzászólásokat bennem is hasonló gondolat vetődött fel... ha valaki ennyi pénzt szán játékra, miért nem PS3, vagy Xbox 360-at vesz? E mellett még lehet egy (valóban) olcsó, alacsony fogyasztású PC is.
skippper, abszolút egyetértek!
Igen, egy Photoshop-InDesign-CroelX3 komolyan megszorongatta az E6600-as processzorom. Q6600-al már sokkal könnyedebben veszi az "akadályokat".Dare2Live, milyen programmal kódoltál?
Mert nálam óriási különbség volt 1-2-4 magos processzorok között. Most már eszembe nem jutna bekapcsolva hagyni a gépem, egy x264-es HD videókódolás miatt.╒═════════════════════════════════════════════════╕ ──────────────────────►´Ρςiοn◄────────────────────── ╘═════════════════════════════════════════════════╛
-
proof88
addikt
válasz TomBoy1986 #294 üzenetére
Pedig jó lenne, ha lenne, legalább egy prototípus valahol a világban , mert így az látszik, hogy jobb a 4magos, mint a 2magos, pedig lehet, hogy csak azért, mert egyszerűen továbbfejlesztett architektúrás a négymagos. Lehet, hogy ha lenne egy K10-es 2magos, akkor azzal is hasonló eredményeket lehetne elérni ezekben a játékokban.
-
proof88
addikt
válasz TomBoy1986 #292 üzenetére
Tudom, hogy van különbség, pont ezért említettem meg, hogy a kétmagos még csak a régi, K8-as architektúra, viszont a négymagos az K10-es, ezért nem csak a magok száma befolyásoló tényező. Mert intelnél össze lehet hasonlítani Core2 Duo-t meg Quadot azonos órajelekkel, az egy architektúra, de AMD-nél tudtommal nincs 2magos K10. Vagy már van? Egyáltalán lesz? Vagy minimum 3 magos lesz már csak?
-
TomBoy1986
veterán
Igen, van különbség a K10 és a K8 között.
Itt egy teszt róla: [link]
Azonos órajelen maximum 10%-kal jobb a Phenom. Ha viszont megnézed az eredményemet, akkor látod, hogy a 2600MHz-es Phenom pl. Crysis-ban 800x600-ban nem 10%-kal jobb, hanem 33%-kal.
-
antikomcsi
veterán
Pedig gondolkodtam, egy phenom 9750-en, de akkor inkább lesz kevesebb, mint fele annyiért egy 4850E jól megcibálva.
Ha olcsóbb lesz a 4 mag, és valóban hasznos is akkor bőven megéri még, nem megvenni.
-
proof88
addikt
válasz TomBoy1986 #284 üzenetére
Várjál, azt írtad, hogy a teszted alapján kihasználja a 4 magot. De ezt azért írtad, mert mind2 4-magoson, kisebb órajelekkel jobb eredményt kaptál. Igen, de a négymagosok K10-ek, az Athlonok meg K8-asok, nem? Vagy már van K10-es 2magos is?
-
marci25
csendes tag
Drága Gyermekeim!
Azzal kezditek, hogy Ti nem hazudtok. Elképesztő! Sohasem hazudtatok?
Én biza igen. Ti nem. Gratulálok.Sziasztok Marci25
-
bunfi
őstag
egy Q6600 @3,2 and up az nemtom mikor lesz gyengus... az elkövetkezendő öt évben biztos nem....
János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett
-
TomBoy1986
veterán
válasz TazLeacher #285 üzenetére
Igazából nem az ellentétét mondja, mert ha én is csak 1280 és magasabban teszteltem volna, akkor valószínű nem látnám a fától az erdőt.
Amúgy a beépített benchmarkkal teszteltem. GPU és CPU-ból a szigetes.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz TomBoy1986 #284 üzenetére
Mondjuk ez így kicsit gáz...mármint az, hogy a teszt ennek egyenes ellentétét állítja...én egyre jobban rakom le a voksom a 4 mag mellett. Szerintem az lesz a köv.
-
adalbert1
veterán
Szigorúan magánvélemény, számomra nem alternatíva. Ettől függetlenül sokak számára az, tény hogy aki 2-nél több magot akar intel alapon annak a legjobb ár/érték arányú cucc.
2 megoldáson gondolkozom: a jelenleginél kevesebbet fogyasztó, kevésbé melegedő, ezáltal halkabb gép építése (ugyanakkora v. jobb teljesítménnyel mint a mostani), erre jók lennének az új c2d procik.
A jelenleginél erősebb és kb. ugyanennyit fogyasztó konfig építése, amit megpróbálok minél jobban lehalkítani, erre meg jók lennének az új c2q procik.
Persze még megvárom mire kijön az összes újdonság és lesznek tesztek mindenről, utánna megpróbálok az igényeimhez képest a lehető legjobban dönteni (még az is lehet, hogy ezt a generációt úgy ahogy kihagyom és csak a következőek fognak érdekelni).Telefunen : köszi, erről eddig nem is tudtam , bekerül a kalapba ez a széria is.
-
BalaNce87
addikt
Itt vitáztok arról hogy egy árba van a Q6600 meg az E8200 és akkor már 4 magosat vegyen az ember, hát kezdjük ott hogy az E8400-assal van egy árba, tehát alapvetően nemtudom miről beszéltek. Én is Q6600-at akartam venni de az még kb 2 hete 47 volt és azért akartam mert azt gondoltam időtállóbb lesz de ez nem így van, ezért lett E8200 mivel olcsóbb volt sokkal és 2 magnál több még nem kell legallábbis játék szempontjából. A másik meg az hogy a Q6600 az első négy magos proci tehát mire kihasználja egy játék a 4 magot addigra már gyengus lesz.
-
bunfi
őstag
az újabb quadok nem sokmindent tudnak "hozzátenni" a régi quadokhoz (kérem mellőzni a QX-eket) csak kevesebbet fogyasztanak, rosszabbul tuningolhatóak és jobb memóriát igényelnek....
de most nem értem miről beszélünk? komolyan? miről? aki csak játszani akar (pl. Blade ) az vegyen boXot vagy PS3-at aztán jáccon... én szoktam programozni meg videót szerkeszteni és igenis kiadom azt a plusz pénzt a plusz teljesítményért. de ha így nézzük mi éri meg jobban egy Q6600 45k ért (ami @3,2 minimum) vagy E6850/E8400 (amire ha meghúzod ugyanúgy kell a hűtés)??? szerintem nem kérdés. és aki a hűtés miatt nem venne quadot, az nem látja a fától az erdőt.[ Szerkesztve ]
-
adalbert1
veterán
Hosszú távra procit venni: úgy érzem, hogy az e6300-al jól jártam ilyen téren, hiszen 2006.09 óta tökéletesen megfelel arra amire használom... Ha lecserélem még nem tudom hogy mi lesz helyette, de valószínűleg E3xxx/E8xxx/Q9xxx (csak újabb quadok)... Fogyasztás és hőtermelés miatt biztos hogy jelen pillanatban nem vennék q6xxx szériát, viszont akinek kell a 4 mag már most is, az jól jár vele, főleg ha tegyük fel nem core2duo-ról vált hanem valami régebbiről.
-
szlaszlo77
csendes tag
"Aki sok évre előre tervez, és nagy beruházásra készül, annak érdemes már most négymagos processzorban gondolkodnia."
Ennek semmi értelme: meg lehet(ett) venni anno az E4000 sorozatot, felhúzva hozza a hozzá képest többszörösbe kerülő procik teljesítményét. Ár/teljesítményben gondolkodva nincs más teendő, mint várni, hogy az adott lapba való csúcs proci 'elavuljon' (vindózéknál könnyen megy). Utána(!), mikor MÁR "egyre több játékkal fogunk találkozni, melyek egy sokmagos processzorral gyorsabban fognak futni" , lesz értelme a korábbi árhoz képest fillérekért belevenni a négy/nyolcmagos 'csodát.
Egyébként meg értelmetlen a cikk témája (nem leszólva a szerzőt, akinek már a megírásra fordított időbefektetése is becsülendő!): fogom átlaggéza játékgépét, grafkártya mondjuk 6800 ultra, beteszem a legdurvább procit és az eredmény igen halovány lesz ahhoz képest, mintha beleteszek a 6800-as helyére egy GF9800-ast. 50%-okban (tehát akár többször 50%) mérhető a növekmény.
-
TomBoy1986
veterán
Újra elővenném egy picit a témát, ha nem gond, mert bár én simán elhiszem, amit itt leírtatok a tesztben, de én itthon most mégis mást mértem, igaz egyetlen program sem azonos az itteniekkel
Szóval egy kis kiegészítést szeretnék hozzáfűzni:
(képre kattintva nagyobb lesz)
(képre kattintva nagyobb lesz)Nekem nem egészen az világlik ki, mint ami itt volt konklúzióként. Még a Doom3-ban is azt látom, hogy vagy ennyire erős a Phenom az X2-höz képest, hogy 2.2GHz-en majdnem annyit tud, mint egy 3GHz-es X2, vagy mégis használ ki a +2 magból valamennyit, mert szinte teljesen ugyanúgy teljesít...
A World In Conflictban pedig dettó ugyanez a helyzet, sőt ott a 2.2GHz-es X4-es erősebb a 3GHz-es X2-nél
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz TazLeacher #270 üzenetére
Egyre röhelyesebb ez a topik Húszezer, mi?
Vegyen az ember egy PIII-at, azon az XT-től kezdve egész sok dolog elfut. Jópár emulált cucc is. Na, az tényleg húszezer. És akkor ott állunk, hogy egy tízezer forintos masinán húszezer játék, egy százezresen ezen felül még ezer, egy százötvenesen még húsz
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz [CS]Blade2 #269 üzenetére
Miért szól 20.000 a 2 mag mellett, mert melyik jáék gyorsabb 2 maggal, mint 4-el? Ja, egyik se. Akkor? Könyörgöm, miért egy alsókategóriás 2 magos hasonlítasz egy 4 magoshoz? 45K-ért kapok q6600-at, 20K-ból meg max egy E2200-ra futja...
-
DewiL
senior tag
ne haragudj se 4magos procid se a supreme commander-rel nem játszottál akkor miről is beszélünk ?! én itt arra akartam rávilágítani hogy azoknál a játékoknál ami rendesen kihasználja a 2nél több magot is elég sokat segíthet
és tapasztalatból beszélek nem csak úgy a levegőbe
a másik dolog pedig az hogy nem mindenki csak játszik a pc-n
de látom ez elég meddő vita így részemről lezárva"I am the beginning... the end. The one who is many. I am the Borg."
-
Taranti
senior tag
Én úgy látom, kettőnél több processzormagot ma még kevés alkalmazás használ ki.
Jelen teszt a klasszikus esetről szól: "-Számítógépet vennék." "-Milyen célra?"
Aki pedig meg tudja venni a 96 magos 36GHz-es procit, meg fogja, mert az ember ilyen (tak-tisztelet a kivételnek).
A cikkből pedig nekem semmi nem hiányzott különösebben, úgyhogy a hossza is rendben van. Csak így tovább PH!Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
bunfi
őstag
válasz Komplikato #265 üzenetére
lehet mondjuk én arra gondoltam, hogy a benchamarkokon kívül semelyik alkalmazásnak (játéknak) nem szóltak hogy 2 GPU 2x akkor teljesítmény (aka. FPS).... nem?
-
bunfi
őstag
te kérdezd meg a crytekeseket, hogy ők hogy gondolták 4-re optimalizálni a crysist
mert elméletileg 1+1=2 és 2+2=4.... szerintem ők nem így gondoljákJános először lőtt oszt már kérdeznie se kellett
-
bunfi
őstag
azért úgy nézve, hogy néhány éve még az fps-ek sem tudták ezt a grafikát, azért elég durva nem?
-
biggamer
veterán
válasz Komplikato #254 üzenetére
Erre fenem a fogam, nemsokára ez is megjelenik : [link]
A grafikája elég ütős lesz.
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
kazso
tag
válasz Komplikato #255 üzenetére
4x ATI HD 3870 esetén már van különbség 2 és 4 mag között. Itt a "tesztben" egyértelműen VGA limitált a Crysis.
-
biggamer
veterán
válasz Komplikato #254 üzenetére
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
bunfi
őstag
-
Komplikato
veterán
Nézem a Crysis VGA limit vitát, hát én már nem tudom kinek higyjek. Anno amikor kijött a játék valaki írta, hogy 3GHz-es Q6600-al és 8800GTX SLI-vel a megadott FSP adatok alapján lóf*szt nem gyorsult a Crysis és nem hiszem a VGA limit miatt ... Ki kéne próbálni egy Skultrail rendszerben TRI SLI 9800GTX-el is
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
válasz [CS]Blade2 #35 üzenetére
"A válasz: - nem létezik ilyen játék.
De még ha létezne is, amit behoz a cpu (+5FPS), azt ugyananyi pénzből egy erősebb vga hozna vagy +30FPS-t."
Nem csak FPS játékok léteznek ám
Total Annihilationban ... izé, Supreme Commanderben kenheti a gamer a hajára a világ legjobb VGA-ját, ha a CPU nem tud kiszámolni X ezer darab egységet A.I.-val és dombotzattal együtt és csak Slide show üzemmódban megy felbonttástól és grafikai beállítástól függetlenül.[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Ribi
nagyúr
Tesztben eddig nem nagyon tunt fel, de miota gyorsabb egy 8800GTS egy 3870x2-nel ?
Egy elozo tesztben colin alatt az X2 szarraverte a 8800GTX-et ami meg mindig legalabb olyan gyors mint a GTS ha nem gyorsabb.
Most meg szinte mindenutt megverte a GTS az X2-t.
Akkor most hogyisvanez ? -
Boz
csendes tag
Szintén nesze neked 4 mag! Én is elélek 2 magon, sőt két golyóm is van! Szintén elélek ezzel akár évtizedekig
Komolyra fordítva a szót : mivel én nem szoktam tuningolni, ezért vettem fél éve egy AMD 6400+-os procit. Nálam az volt a szempont, hogy jó magas órajelű 2 magosom legyen. Nekem már a 2 mag is megváltás volt 1 mag után - főleg a divx tömörítéseknél marha jó, 3x olyan gyorsan csinálja mint egy maggal - hogy nem szaggat a gép több alkalmazás egyidejű futtatásánál. Namost olyan deszkát próbáltam alá venni : Asus M2R32-MVP, ami hosszabb távra is használható, ergo : lehessen bele majd 4 magos Phenomokat is tenni. Akkor fogok cserélni 4 magra, mikor a Phenomok a 3-3,2 Ghz-et elérik normális áron (35-40K-ig bezárólag nálam) mérve persze.
(Persze lehet már nem a Phenomok fognak 3 Ghz vagy afelett szaladgálni AMD-nél 4 magnál, de remélhetőleg ezeket is elviszi majd a deszkám Bios frissítéssel akár. Ha minden kötél szakad, akkor majd új deszka vétel, de nincs kedvem túlzottan újat venni. Nálam az alaplap az ami tényleg hosszabb távra van véve
[ Szerkesztve ]
-
bunfi
őstag
válasz skippper #231 üzenetére
teljesen egyet értek veled... a négy mag az négy mag. és ami megvan azt nem lehet elvenni. aki csak játékra akarja használni a gépét és low budget az úgysem foglalkozik vele, hanem megpróbál kifogni egy használt jó áru core-t vagy vesz egy pentium dual.coret és meghúzza. aki meg 9600GT-t vagy 8800GT-t (mint én) vesz akkor szánjon már rá egy kis figyelmet hogy mit vesz ha már egy árban van a \6600 meg a E8400. a hűtésért meg nem érdemes aggódni mert alapórajelen bővel elég egy Freezer 7 pro (4000 HUF), ha meg tuningolni akar akkor ott a Hyper 212 (8000 HUF)... többet nem éri meg ráfordítani, mert mindig a levegő hőmérséklete lesz a korlát (főleg nyáron)...
szumma: mindneki vegyen azt amit akar... én Q6600... és enegem felüdít a tudat hogy nyugodtan Alt+Tab-olhatók 2-3 játék között, még ha semmi haszna nincsJános először lőtt oszt már kérdeznie se kellett
-
szesz
tag
Hianyolom a megjelenito tipusat a konfig felsorolasbol. Jo lenne latni min. produkaltak 2048x1536-os felbontast
Csak szép sorban, mint az aknamezőn
-
kariad
senior tag
Nesze neked 4Mag!! Én 2 magon is elélek még 1 évig is
-
Neck
veterán
válasz forceberg #237 üzenetére
Én tanúsíthatom hogy igen, bár még nem játszottam azzal a Supreme Commanderrel, de nem hiszem hogy a négymagos proci miatt magasabb felbontáson vinné... Több FPSel lehet, ha az a játék speckó nagyon durván prociigényes, de akkor meg kivétel ami erősíti a szabályt.
A rendszerem X1950Proval, és egy E6420@3000-3200MHz körülire húzott proccal messze VGAlimites.
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
con_di
csendes tag
"a monitoron megjelenő 2D-s képkockához szükséges geometriát (csontvázat) kiszámolja és elküldi a videokártyának (DX10-es hardver esetében ezt már a VGA végzi), egyes játékokban ráhúzza a bőrt a karakterekre (skinning), kiszámolja az árnyékokat"
Egyébként tetszett a cikk, és ebben a részben is érzem a logikát, de mivel most piszok módon kötekedős kedvemben vagyok: a "kiszámolja a geometriát"/"árnyékokat" az a legtöbb esetben a GPU-n fut le, és a DX10 ebből a szempontból pont nem mérföldkő, az csak az overheadet csökkenti esetleg, ami egyes technikákkal jár a CPU felől nézve. A másik dolog, hogy amit skinningnek nevezünk, annak tényleg megtévesztő a neve, de az a "bone-anim" (most meg én fogalmazok pontatlanul) egy fajtája - a "ráhúzza a bőrt"-ből én másra asszociálnék, persze lehet, hogy a többség így is jól értette.
Ezt leszámítva gratula a cikkhez, főleg, hogy a címben feltett kérdésre adekvát választ adott.
-
kem
addikt
Jó kis teszt.
Olyan mint ha hipp-hopp össze lehetne hozni egy ilyet, nem is gondolná az ember mennyi munka van vele. Gratula!Köszi!
-
Ste
addikt
ez valahonnan sejthető volt egy gyorsabb 2magossal jobban jár az ember mint 4 magossal
akinek 4 magosa van biztos többre is használja, nem csak játékra
-
Attix82
addikt
Velemenyem: Aki tomorit, konvertal 4 magost vesz.
Aki jatszik: 2 magost es abbol is az E8xxx sorozatot.
Az mar mas kerdes mi van akkor ha a Q6600 VS E8200 csap ossze mondjuk ami mar kihasznalja az SSE4.1 kepessegeit? lehet mar volt rola szo elnezest de elso 2 oldalt olvasgattam csak
-
Neck
veterán
válasz #06658560 #210 üzenetére
A pénzed akkor is a vasban fekszik, ha drágán veszed, csak a high kat. cucc gyorsabban értéktelenedik el, mint a mid-range. Továbbá ha letelik a 3 év gari és behal a cuccod akkor neked kell szarakodni vele, míg ha évente cserélsz akkor 1 év gari mindenre van... Pénzt forgatni meg a hardverrel is lehet... A VGA drivert meg nem 3 évente cserélem, hanem 2-3 havonta, mivel ATi (bocs, AMD, csak nem tom megszokni) driver menetrendszerűen jön, és nem emlékszem olyanra hogy megszívatott volna.
A felsőkategóriás cuccok meg általában szörnyetegek, és rengeteget fogyasztanak a minimális teljesítménytöbblet rovására... (Lásd 9800GTX, 9800GX2)
Én inkább megveszek most egy 9600GTt, és ha kevés lesz cserélem az új ATI középkat. karira. Nem veszem meg a 9800GTXet, kazánnak, aztán meg majd 30ezret ha ér 1 év múlva...
De mondom még1x, mindenki úgy csinálja ahogy akarja, én elmondtam hogy szerintem miért jobb gyakrabban medium cuccot cserélni, innentől a Te dolgod.[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Neck
veterán
válasz #06658560 #204 üzenetére
Nem rágom a kefét, mert könnyedén eladom. Azért nem várok addig, míg teljesen elértéktelenedik, mert akkor sokkal nehezebb eladni. Akkor adom el, amikor már a gép elérte azt a kategóriát, hogy tudom hogy a köv játékoknál már gond lehet. A jelenlegit még épp futtatja, így el tudom adni, aki megveszi kis kompromisszummal még a köv. játékokat is tudja futtatni, én meg 10-20k bukással megveszem a köv. cuccot. Ha te 5 évig tervezed a prociddal kihúzni, meg is érdemled. Én pl most a 3GHzen ketyegő Core2esemmel szerencsés vagyok, mert ez a proci még sokáig fog vinni mindent, de én ezt már anno is 35 körül vettem, és még mindig jó, ez most pont mák a Core2 miatt, de ha jön a Nehalem szerintem csere. A VGAt 35be vettem, most érik a cserére a nyáron. Még fog vinni pár játékot, annak aki megveszi, de nekem kezd kevés lenni. Ha 5 évente cserélsz gépet, akkor a végén már 800x600 low beállítások mellett kell tolni, az anno 50-60ba vett cuccod 10et se ér, és lehetetlen eladni, mert inkább megveszik a középkategóriás bestbuy karit ami visz mindent és támogat mindent.
Az meg megint más hogy te mivel játszol. Nekem ez az X1950Pro elvitte a Crysist highon FSAA nélkül...
-
Dare2Live
félisten
válasz skippper #231 üzenetére
itt vagyok pldnek.
Volt 3.6ra huzott 4magosom és most egy 4ghre huzott 2magossal bizton állíthatom, hogy nekem a szük keresztmetszet a HDD. és hogy egy 4magoson se olvassa be gyorsabban a progikat a hdd.
a 264et kodolok akkor emg azt ugyis munkába menet elött elindítom aztán mikor kész kikapcsola gép és mire hazaérek ott van és tök8, hogy 6h vagy 4h alatt végez a munkaidő + utazás 10h.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
skippper
senior tag
Na most nekem feltűnt egy apróság a hozzászólókkal kapcsolatban. Itt az emberek 95%-a azon a véleményen van, hogy "ugyanminekaz, mee' nemizsleszgyorzsabb a jatekok". Ennek a társaságnak 100%-ban 2 magos procija van. Olyan mondja, hogy nem éri meg, aki eladta a Kentsfieldet, hogy újra E-st vegyen. Kövezzetek meg érte, de én lecseréltem a 2800on hajtott E6300at egy 2800on hajtott Q6600-ra. Úgy gondoltam, hogy szinte nem fogok különbséget találni köztük, egyszerű üzleti befektetés volt (nagyon jó áron jutottam hozzá) Hogy most érzek-e? Ég és föld. Pofám leesett, amikor olyat láttam, hogy amint megjelenik Win háttérkép, abban a pillanatban felugrik az elindított program ablaka és már tehetem, amit akarok. Hogy nem tudok vele olyat csinálni, (mint ami E6300-on előfordult igen gyakran) hogy homokóra...fordulahomokóra... még mindig homokóra... na végre. Dióhéjban annyi, hogy ezeknek a prockóknak nem a játék fekszik a legjobban (bár ahogy elnézem az UT3-at, még ez sem elképzelhetetlen)...használj pár napig ilyet aztán elismerem, hogy releváns a hozzászólásod, de addig...
-
WiZARD
addikt
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Egzee
őstag
Ezt a konklúziót kellett a barátomnak pofázni fél órán keresztül veszekedés közepette, hogy most cserélte 6000+-os prociját Q6600-ra, és hogy neki mennyivel jobban megy a játék... Mondom neki grat, hogy te látod, mennyi a különbség... Neki lehet hasznos mert konvertálgat filmeket, de nekem pl az utolsó teendőm, lenne a 2-ről 4 magra váltás... Még minimum fél év emberek, de asszem elporoszkálok még ezzel a sz@r 6400+-ommal... Nem egy Intel, de azért bocs az Intelesektől, hogy nem szégyelem magam...
-
FehérHolló
veterán
válasz [CS]Blade2 #223 üzenetére
Nem azért kérdezem, de játszottál valaha azzal a játékkal?
[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
DewiL
senior tag
"Következtetés
Olybá tűnik, hogy napjaink játékaiban nincs szükségünk a négymagos processzorokra."
jah hát végülis aki ezzel az 5 azaz öt játékkal játszik annak valóban semmi szüksége...
én például elég sokat játszok supreme commanderrel (aki nem tudná támogatja a 4magot) és igen jelentős a különbség 2 vs 4mag között de hogy egy példát is mondjak
x1950pro-m van 2magos procival 1280x960 medium 4magossal 1680x1050 high csupán csak ennyit számít... tudom ez most csak egy játék de akkor is szerintem nem szabad kijelenteni 5! játék tesztelése után hogy felesleges a 4mag amikor elég sok játék vagy inkább engine van a piacon és idővel egyre több minden profitálhat majd a +2magból de ez csak az én magán véleményem[ Szerkesztve ]
"I am the beginning... the end. The one who is many. I am the Borg."
-
sid.:Rc211v
őstag
Üdv all.. A cikk jó, még az is tetszik h rövid a lényeg ugye benne van.. A 2 mag vs 4 mag-ról meg annyit, hogy kinek mire van pénze
<R6 08'> Core™ i5-13600KF / Gainward RTX 4070 Panther / ACER™ PREDATOR XB271HU 165Hz //
-
X@b3e
addikt
válasz Alvin_ti4200 #48 üzenetére
Szerintem arra gondol, hogy volt egy másik oldal, ahol tevékenykedtél, mint cikkíró/teszter, csakhát, khm, úgymond a szakmai színvonal nem igazán nyaldosta ott az eget. De javíts ki, a tévednék.
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
törölt tag
válasz TazLeacher #221 üzenetére
Nah, csak akkor meg azt kéne megmagyarázni, hogy ha valaki nem a következő fél évben gondolkozik, azt miért kell lehurrogni, hogy denemisjó a négymag.
Hulladék: azért ha a játékok során is tudatosan minimalizáljuk a hulladéktermelésünket, akár úgy, hogy energiatakarékosabb termékeket vásárolunk, akár úgy, hogy a termék életciklusát kihasználjuk és nem küldjök mondjuk negyedéletnél kukába a rendszert, mindkettővel előrébb jutunk. Hogy melyikkel mennyit, azt komplex hatástanulmányok nélkül nem lehet megmondani.
Nemtudom, simán meg lehet lépni azt a hozzáállást is, hogy nem ,csakazért sem állok be a sorba, és fizetek egy halom pénzt a hardverért, hogy többet fogyasszon, mint az előző, meg kukázzam az egyébként még minden másra élvezhető teljesítményt nyújtó gépem, mint hogy ezzel a programozók által elbarmolt módon megírt programmal játszak. majd legfeljebb játszom vele egy-másfél év múlva. Addig úgyis olcsósodik, pl. És ha sokan nem a hardvert fejlesztenék, hanem másik játékot választanának, akkor lehet elgondolkodna midneki, aki ilyen bénán tud programot írni, hogy akkor mégis miért nem vették meg, miért nem futja a Ferrarira a bevételből, mikor az enyém a legszuperebb termék. -
[CS]Blade2
addikt
válasz #06658560 #222 üzenetére
[OFF]Specification
Min. Specification Required Specification
CPU Pentium 3 800MHz or higher Pentium 4 2.4GHz or higher
RAM 256MB 512MB
VGA 3D speed over GeForce2 or ATI 9000 3D speed over GeForce FX 5600 or ATI9500
SOUND DirectX 9.0c Compatibility card DirectX 9.0c Compatibility card
HDD 4GB or higher(including swap and temporary file) 4GB or higher(including swap and temporary file)
OS Windows 98, ME, 2000, XP, Vista Windows 98, ME, 2000, XP, VistaA CPU-nál meg sem emliti az AMD-ket, ettől függetlenü azt mondják 1magos amd-n jó, csak 2magoson ha nincs kikapcsolva 1mag, lefagyhat.[/OFF]
-
törölt tag
válasz [CS]Blade2 #218 üzenetére
Az utóbbi tuti kamu, én is AMD-n tolom, toltam. A Linuxot nem támogatja, de talán winenal megy.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz #06658560 #216 üzenetére
Civ és Goblins nagy kedvenceim, mindkettőnek játszottam még az első részeivel is...ugyankkor továbbra sem értem, hogy attól, hogy neked nem jönnek be az új játékok, miért baj az, ha valakinek igen, és folyamtosan újítja a gépet.
Hulladék: ennyi erővel foglalkozhatnánk az elektromos energia fölösleges használatával is, de úgy gondolom, hogy ez elsősorban a játékok minnél nagyobb élvezetéről szól, és úgy gondolom kevesen monják azt, hogy "Nem, idén se játszom Crysis-t, mert sokkal többet fogyaszt, ezzel is hozzájárulok a sok károsanyag és ipari hulladék terjedéséhez..." Naaa!
-
[CS]Blade2
addikt
válasz MegalodonS #206 üzenetére
Akkor ajánljuk mindenkinek a 4magot, mert játékra jobb, ugyanis a sakk kihasználja.
-
törölt tag
válasz TazLeacher #212 üzenetére
Spec az általad említett gamék egyike sem érdekel. Enniy. De Silkroad elég élvezhetően futott, ami elvileg mai onlinegaménak van hirdetve, Civ!-gyel amikor mókázgattam az sem volt nagoyn komoly probléma. Jó, nem egy VGa gyilkos game. De nem is az a legfontosabb számomra. Furcaa mód amióta ennyire a látványra mennek rá a játékoknl, azóta nem tudok velük szórakozni. Mostanában inkább Goblinst tettem vissza, meg Betrayal at Krondort. Teljesen kellemes kikapcsolódást nyújtanak. Jobban élvezem, mint amikor egy-egy mai demot letöltök. sokszor votl elég aktuális játékdemo a géepemen, és nem éreztem olyan hatlamas problémát a sebeséggel, taláb egyedül valami BMW racer votl ami megfektette a gépet, bár bizuálisan ott is volt sokminden.
Szemet duma: huladék itt is termelődik, mint midnenhol, egy ámítógépes topoicban talán az ámítógépes ulladékkal kéne foglalkozni, nem az élelmiszerek cosmagolóanyagával. Azzal foglalkozom máshol.
-
ddekany
veterán
"mindenesetre a kedvenc játkom használgatja a 4magot... szóval elégedett vagyok"
De értsétek már meg, hogy ez a feladatkezelős 4 grafikon nem mutat ebből kb semmit, pláne hogy 50% körüli az összegük (=> kb 2 magnyi nyers teljesítmény). Pl., nekem van egy két magos processzorom, és ha egy szálat futtatok rajta, ami folyamatosan CPU-t eszik, akkor nekem is mind a kettő mag grafikonját "összerecézi", mert hol az egyikre, hol a másikra ütemezi az OS azt a szálat (és persze az össz terhelésem kb 50% lesz). De ettől még egy adott időpontban mindig csak 1 magom dolgozott, tehát gyakorlatilag ugyan azt a sebességet kaptam volna 1 maggal is. Amit te mutatsz, az u.a., csak itt kb két magnyi munka van szétkenve 4 magra. Ettől persze lehet hogy ez gyorsabb mint 2 mag (pl. lehet hogy valójában 2-nél több jelentős munkát végző szál van, és így kevesebb a késleltetés, stb), de ezen az ábrán ez nem látszik.
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
válasz #06658560 #210 üzenetére
Megnézném, hogy milyen élmény játszani mondjuk csak egy Bioshock-ot, vagy egy WiC-ot az 4 éves gépeden...(direkt nem Crysis) ja, hogy semmilyen. Akkor miért hülye az aki szeretne ezekkel játszani, és folyamatosan tartja a lépést? Nekem spec nem szopás, ha új alkatrész érkezik a gépbe, én tudok örülni neki, sajnálom, ha Te nem...DVD lejátszód van? Minek, hiszen a VHS is működik, és egy csomó pénzt megspórolnál, ha 1 év múlva vennél BR-t. Nem kell DVD filmekre költeni, nem kell DVD lejátszó...az is megy ma is. Nem?
Ez a szemetes duma meg... Nem, nem ez termeli a hulladékot. Az ipari hulladék jóval kisebb arányt képvisel, mint a háztartási, ergo ne egyél, igyál, úgy tudsz ezen javítani.
-
törölt tag
ja, csak apénzed folyamatosan a vasban fekszik. Meg miért is olyan jó dolog félévente szétkapni a gépet, meg öszerakni, esetleg egy win reinstallal, társaival megspékelve? maikor egyszer öszerakod, aztán x évig jó lesz abban a felállásban. nem kell izgulni, hogy midnen menjen, nem kell szívni, hogy az új VGa driver megszívat, vagy sem, mert ami fenn van az úgy, egyben jó. Egyébként szeirntem az eladogatásokkal sme leszel előrébb, sőt, lehet, hogy inkább többe lesz- ezt midnig a termékek adott piaci helyzete fogja eldönteni- mint x évente egyben.
Plusz nem ez a folyamatosan fejleszünk a vason mentalitás termeli a nagyobb hulladékot?
-
Noi88
tag
válasz himpike1975 #207 üzenetére
XP Home 1 procit akárhány maggal. XP Prof. 2 procit akárhány maggal. Ha jól tudom, de az okosabbak majd megmondják.
-
djtoomi
addikt
válasz himpike1975 #207 üzenetére
Elvileg ha jól emlékszek 16, vagy 32, de lehet hogy amennyit akarsz.
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
himpike1975
csendes tag
Kérdeznék egy hülyeséget: az XP hány magot képes támogatni?
-
MegalodonS
őstag
válasz [CS]Blade2 #35 üzenetére
"A válasz: - nem létezik ilyen játék."
Rossz valasz!
A jatek neve "Sakk"mar evek ota kihasznalja a tobbmagos es a szerver rendszereket -
törölt tag
válasz Zé_Mester #202 üzenetére
neked is, meg a korábbiakra is: miért olyan remek az, hogy x évente belefeccölsz folyamatosan egy halom pénzt a gépedbe, és rendre rágod a kefét, hogy a korábbi alkatrészt mennyiért tudod eladni? Mennyivel egyzerűbb hazsnálni egy gépet amíg bírja, és akkor venni újat? A pénzed addig sem a vasban rohad, hanem befektetheted, megforgathatod, akármi, esetleg még kicsit többet is ér majd, mikor odajutsz. Meg ha procit veszek x évre előre, akkor miből gondolod, hogy VGA-t akarnék félévente venni?meg tápot esetleg, meg egyebeket?
És mondjuk öt év múlva miért lesz jobb a kétmagos proci, mint a négy? Ha addig tervezem a következő gépemmel kihúzni?
mellékesen a msotani gépem is valamikor 2004-ben(?) lett összerakva, azóta csak memóriát, meg nemrég VGA-t fejlesztettem benne. És igen: DDR1. Még dolgozni is eltudnék vele, ha nagyon kéne, más dolgokra meg bőven jó. Az általam játszott játékokra is.
-
Noi88
tag
Én is június környékén terveztem gépet újítani, és eszem ágában sincs 4 magosat venni. Hiába lehet már 40 körül kapni, ha játék akkor inkább gyengébb proci(kis tuninggal) és egy erősebb VGA. Ez a teszt ismét csak ebben erősített meg.
-
st81
tag
válasz Zé_Mester #190 üzenetére
Micsoda???? Faja gép a P4! Nekem is olyan van:-) DDR1-es rammal (1GB), meg egy 9600PRO-val.
Sajna a vga a shader 3-at nem támogatja, de amelyik játéknál a 2-es jó, azzal elfut.
2004-ben szerváltam. Akkor 150 ezret költöttem rá, és most mennyit ér... De most eljött az idő a cserére.
A kérdés nálam is az, hogy 2 vagy 4 mag.
Van időm gondolkodni júliusig, akkor tervezem a cserét. Addig is olvasgatom a fórumot
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!
- Hibátlan Ryzen 5 3600 hűtőjével dobozában
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig utána 2028.03.20-ig Intelhez
- ryzen 5 1600x six core am4
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest