Új hozzászólás Aktív témák
-
-
karesz.mk
csendes tag
Megnézzük, hogy mit fog alkotni FX-8350, HD 7970 dual-x oc 3gb és 16gb ram mellett. Szerintetek?
A RAM és VGA árakat nézegetve mindig a lottó reklám játszódik le előttem: "MENNYI?!"
-
petison
tag
Köszi az infót.
Ha egyszer sok pénzem lesz, felülök a biciklire....
-
Azért nagyon látszik, hogy honnan van a BF sorozat vásárlóinak nagy része... keleti frontot teljesen kihagyták.
Egyébként nagy szarban lettünk volna, ha ennyire kiegyenlítettek lettek volna az erőviszonyok, mint ezekben a játékokban.
Szerintem már lényegesen több harcjárművet "programoztak le" ilyen játékokban, mint amennyi a tengelynek valaha is volt.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
30z.Samu
félisten
-
petison
tag
-
VinoRosso
veterán
Nemcsak a monitorozó szoftverek nem tesznek különbséget, hanem az oprendszer se. Viszont a játék igen, mivel ugyanazt a négy magot terheli mindig, így az affinitásból látszik, hogy melyek a valós magok. Max CPU terhelésem 70% ezeken, többnyire olyan 50-60 küröl mozog, 1920x1080, dx11, win7 x64 process explorerrel mérve.
Eközben virtuális magok terhelése kb 0, ezért bátorkodom feltételezni, hogy egy sima 2500/2400 is elég lenne hozzá.
-
wolfman
veterán
-
30z.Samu
félisten
Vannak kivételek hála Istennek, viszont én is úgy vettem észre hogy van baj, igen.Itt-ott nem is kicsi. Van olyan játék, aminél PC-n csak dropol folyamatosan, míg a PS-en az odaszögelt fix 30 fps gördülékenyebbnek tűnik. Pedig PC-n jóval több FPS-ről beszélünk, mégis az ingadozás miatt smooth-abbnak tűnik konzolon a játék.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
wolfman
veterán
válasz hombre[EU] #24 üzenetére
a pc-re optimalizálással komoly gondok vannak mostanság
A pc-re optimalizálással komoly gondok vannak kb. 2007 óta!
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
gejala
őstag
válasz VinoRosso #28 üzenetére
Arra vigyázz, hogy a monitorozó szoftverek nem tesznek különbséget a valós és virtuális szálak között, miközben a valóságban utóbbi sokkal gyengébb. Ha a szoftver egy 4/8 procinál 80%-t ír, az már simán max terhelést jelent a gyakorlatban.
4/4 pedig biztosan kevés. Már a BF1 is nagyon rángat 64 fős mapon egy 4.5 Ghz-es 2500K-n is.
[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
válasz szabimabli #27 üzenetére
Szoktam nézni a CPU kihasználtságot, és szerintem nem sokat használja a HT-t. Szerintem egy 3Ghz feletti 4C/4T Sandy is elég alá egy erős VGA-val.
-
VinoRosso
veterán
Mi az a 'gépitény' ?
Amúgy meg túlzó a gépitény, egy xeon E3-1230(i7 2600)-al toltam a bétát GTX 670 társaságában és 45-50 FPS-em megvolt highon. Azóta vettem egy 970-et, a többi ugyanaz, és konstans 60 FPS-em van ultrán BF1 multiban (vsync 60-nál capel).
-
hombre[EU]
veterán
Igen, a pc-re optimalizálással komoly gondok vannak mostanság. Sokat elmond a bf5 betája is,ahol egy konzol 4k-1600p közötti felbontás mellett (ok low-res értem,de akkor is) hozza a 60framet egy százéves hardware-en. Néha úgy tūnik,mintha ezzel csak mesterségesen nyomnák az új cpu-vga eladásokat.
Szerk.: a videó elején gameplay is van[ Szerkesztve ]
Life, Uh, Finds A Way
-
gejala
őstag
válasz hombre[EU] #22 üzenetére
De, procilimites. A benchmark nem ér semmit, egyáltalán nem tükrözi a valós játékmenetet. Eurogameren alaposan letesztelték és kiderült, hogy 8400/1600X procival nem lehet városban 60 fps-t elérni.
Egyébként az a baja, hogy a motort konzolokra tervezték, medium grafika melletti 30 fpsre. Efölött őrült módon pazarolja az erőforrásokat, a PC-s sajátosságokat egyáltalán nem is veszi figyelembe. Ezért van az, hogy minden procit 100%-on teker és egy 1080Ti is összecsuklik alatta.[ Szerkesztve ]
-
Rinocerosz
őstag
válasz antikomcsi #19 üzenetére
Miután kutatgattam pár napot találtam egy olyan írást, hogy a procinál állítsam át a cool&quiet meg ilyen energia gazdálkodási lehetősegeket ... utána szinte el is múlt a dolog...
De a crysis 3 mai napig ilyen hiába veszem le low-ra hirtelen meg akad a jatek 1mp-re és aztán vissza is áll....
De ha youtubon is keresgetsz ilyeneket kb csak nvidiásokat találtam ilyen hibával.
De mindegy mert ez nekem meg érte 65k-ból akkor egy 1050ti se tudtam volna venni az amd oldalon meg mégúgyse mert azok mégdrágábbak voltak.
De lehet igazad van, hogy az alaplappal van gond ha majd úgy alakul cserelek procit is meg alaplapot is aztán lehet meg oldódik a problémám.[ Szerkesztve ]
-
antikomcsi
veterán
válasz Rinocerosz #14 üzenetére
Kicsi a valószínűsége, hogy ez a VGA miatt van, és ha még sokszor újra rakod, akkor is ez lesz. Inkább CPU throttling lesz a ludas. Azt, hogy a lap tápáramköre gyenge, vagy simán csak túlmelegszik azt már csak te tudod megnézni. De valamely okból visszaveszi a procit alacsonyabb feszültségre, órajelre és ekkor jön is a hirtelen fps esés.
-
gejala
őstag
válasz hombre[EU] #16 üzenetére
Ott nálad valami nagy gond lehet. Én is 1060-on játszom Odyssey-t és medium/high/very high vegyesen 60 fps körül van vadonban, 40-50 között városokban. Az is a procilimit miatt, mert 8400 kevés neki, legalább 8700k kellene.
Egyébként meg akkora input lag van a játékban egérrel játszva, hogy 45 fps felett teljesen mindegy mennyi van, érzetre nincs különbség.[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
válasz hombre[EU] #16 üzenetére
Sajnos a PC gaming nem olcsó hobbi, pláne mostanság.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz hombre[EU] #9 üzenetére
Megjelenés után nem sokkal már lesznek fent videók hogy muzsikál különböző gépeken a játék. Lehet, hogy nem is lesz olyan vészes a helyzet. De aki tolta a Beta-val az már töltött fel videót.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
Rinocerosz
őstag
Én már megbántam, hogy megvettem a 1060 6G-t mondjuk annyiból jól jártam, hogy 1 éve 65-ért sikerült megvenni.
De nekem azóta olyanokat csinál a gép, hogy nem igaz... pedig már azóta vagy 8x újra raktam a gépet...
Állandóan ilyen fps(nem lag) hanem hirtel leesik.
Azt hittem először, hogy a táp de azóta vettem egy 650W gold tápot... és ugyan ez... Heigh és Low grafikán is.
Végülis valamit az nvidia kezelőpultba kellett állítani aztán jobb lett de van 1-2 jaték aminél még mindig ez van
Pedig van amelyiknél 150fps-em van és hirtelen le zuhan[ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
Lehet, nem ismerem annyira ezeket a low-end cuccokat.
szerk.:
"Úgy néz ki az utolsókat rúgja a 6gigás 1060. Az elōzō bf-hez még a 3gb-os volt az ajánlott"
10-15% a különbség köztük.
Egyébként meg a 1060 a világ legelterjedtebb gamer GPU-ja, még évekig menni fog rajta minden normálisan.[ Szerkesztve ]
-
hombre[EU]
veterán
Úgy néz ki az utolsókat rúgja a 6gigás 1060. Az elōzō bf-hez még a 3gb-os volt az ajánlott
Life, Uh, Finds A Way
-
r92king
tag
4 száll (FX-et mindeki ismeri) ide már kevés lesz stabil 60 fps-hez, a beta alatt nálam a cpu szinte maxon pörgött(4770k@4.4G). Gondolom minimum 8 száll kell a jobb müködéshez. VGA-nál meg valószínűleg legalább 2 gigás kari kell, ami egy szinten van a HD7850-nel és mellé odaírták a modern megfelelőjét, mivel a GT 1030 meg rx 550 gyengébb, mint a 7850 ezért csak erősebbet írhattak, de egyébként is csak 1 kategóriával jobb a GTX 1050, mint HD7850.
À tout le monde, à tous mes amis, je vous aime, je dois partir
-
wolfman
veterán
Azt hittem, hogy a PH-s srácok írtak el valamit, de nem. Hivatalosan is ez a hülyeség van megfogalmazva. Ezt kb a takarítónő dobálta össze gyorsan zárás előtt és publikálta.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Peter13
senior tag
Öööö, ezek a srácok mennyire voltak berúgva amikor összeírták a gépigényeket? Minimum 6600k (?), de javasoltnak 4790 (non-k?), meg ryzen 1300x (???)
Grafikánál: a hd7850 meg a gtx1050 azért elég messze van egymástól a minimumnál (1060-580 páros OK)
RAM: azt a 12GB-ot hogy gondolták (ajánlottnak)? Dual channel meg az ablakban?!
Most komolyan: én vagyok helikopter, vagy ennek tényleg semmi értelme?
"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest