Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
karib
addikt
válasz
Comanche #1201 üzenetére
Köszönjük az infókat.
Pont ez az, hogy bár ezek számszerűsíthető sebességadatok, a valós teljesítményre maximum utalnak - ezekből a számokból a konkrét felhasználói élményről következtetést levonni nem lehet.
A Raptornak nagyon sokat segít, hogy gyorsan pörög, de ennél méginkább fontosabb, hogy olyan firmware-je van, ami nagyon ki van hegyezve desktop alkalmazásokra. (Reszeltek is rajta nem keveset, a Raptorok is gyorsultak sokat a kezdetek óta... és nem csak a mechanika miatt - a 74 GB-osból vagy 3 változat volt, a két véglet között akár 10-20% sebességkülönbséggel...)
Összefoglalva sokadszor: ne próbáljunk nyers seek és transfer adatokból egy HDD teljesítményére következtetni, pláne ne akarjunk általános érvényű ''ez a leggyorsabb'' kijelentéseket tenni. A HDD téma már csak ilyen.
A RAID0-nak pedig megvan a maga felhasználási területe, de átlagembernek felesleges. Aki gyors elérést akar, vegyen gyors HDD-t - hogy az meg melyik, ahhoz hozzáértő teszteket kell olvasni, pl. www.storagereview.com
Minden attól függ, mire akarjuk használni -
karib
addikt
válasz
Comanche #1196 üzenetére
Egy igazi hardveres RAID kártya többtízezer forintnál kezdődik. A 10e alatti kategória ugyanaz, amit az alaplapra integrálnak - alapvetően egy plusz IDE/SATA vezérlő egy kis firmware-rel megfejelve, hogy tudjon bootolni meg összerakni tömböket, de a számítást továbbra is a proci végzi.
Amúgy ennyi teljesítményfelhasználás belefér szerintem - inkább más okokból nincs értelme a RAID0-nak desktopon - lásd korábbi hsz-ek
A melegedésre pedig 2 dolgot tudok tippelni: egyrészt egyfolytában számol a proci, ha bármilyen lemezművelet van, másrészt mind a 2 HDD is mindig működik, míg ha külön-külön használod őket, akkor értelemszerűen csak az seekel, amelyiken keresel vmit. -
liksoft
nagyúr
válasz
Comanche #1188 üzenetére
Ne töröltesd! Amit Te tapasztaltál, az az SCSI szele. A Raptor ugyanis SCSI mechanikára és belső algoritmussal, csak éppen olcsó IDE csatolóval jelentkezik. Tudom, hogy drága, de egy PCI-X vezérlős 140GB-os 15000-es fordulatú SCSI a Raptorhoz képest mégegyszer ugrik egyet előre. Te már tudod ez mit jelent. A többiek gyorsításért gyűrjék csak a RAID0-át. (Félreértések elkelüréséért, a megfelelő helyen igenis VAN létjogosultsága!!) [link]
-
dbius
veterán
válasz
Comanche #928 üzenetére
szvsz = szerény véleményem szerint
Nyilván Te döntöd el, hogy mit veszel, én csak azért írtam azt, amit, mivel lehet, hogy (amennyiben CSAK a raid miatt vettél új lapot) felesleges volt...
de ha valóban a lappal volt bibi, és nem a kártyával, akkor megkövezhetsz!
Soxerencsét hozzá! -
-
Comanche
tag
válasz
Comanche #896 üzenetére
Semmilyen gyártóra utaló dolgot nem találtam a dobozon, a chip-en vagy min, ez van:
Silicon Image
SATALINK
Sil3113ACT144
QC3674.1-1
05301.21
A RAID biosában, ez van:
Created RAID Set
Delet RAID Set
Rebuild Mirrored set
Reolve Conflicts
Low Level Format
Találtam a cd-n egy linket: [link]
Itt nincsen sil3112, csak sil3114Ilyenkor mi van?
Azzal is működhet?
A papírján mindenhol 3112 van! -
code1005
senior tag
válasz
Comanche #892 üzenetére
Ezt tutira a kártya biosában kell beállítani, semmi köze a winhez, ill annyi hogy nem indul el
Az jó lenne ha le tudnád írni mik vannak a biosban, tuti ott a problem. A kártya gyártóját nem tudod? Mert az tiszta, hogy milyen chip van rajta, de eltérő lehet gyártónként a bios felépítése.
-
code1005
senior tag
válasz
Comanche #879 üzenetére
Bootolható az a raid0 kötet? Amikor megcsinálod a tömböt a kártya biosában, akkor van egy olyan opció, hogy bootable, ezt kéne bekapcsolni. Több 5letem nekem sincs...
hopp, még valami beugrott. Külön kártyáknál létezik olyan opció is, hogy install raid bios (vagy ilyesmi) lehet kéne neki ez is, rontani nem ront rajta.
[Szerkesztve] -
Freddy TNT
őstag
válasz
Comanche #877 üzenetére
Filóztam már párat a problémádon és arra a következtetésre jutottam, hogy vidd vissza a kártyát gariba+a gépet is ( normálisabb boltosok ingyen beszerelik és üzembe helyezik a náluk vásárolt alkatrészeket) Ha valami gond van akkor oldják meg ők
Aztán guríts le két sört és Menj a kész gépért
u.i: látszólag minden rendben van. nem normális dolog, hogy ennyit szívj vele. Valami nem stimmel ott de naon. -
Freddy TNT
őstag
válasz
Comanche #865 üzenetére
Nem szivesen szivatlak/ugráltatlak,de van egy-két tippem
(így látatlanba nehéz)
A kártyának olykor nem mindegy, hogy melyik slotban van. A win telepítőnek meg végképp(Nekem pl: ütközik az integrált hálókártyámmal, így le kellett azt tiltanom)
Szóval próbáld csak ki más slotban is. Ha Másik PCI foglalatba teszed, akkor feltétlen építsd újra a tömböt !
Ha jól értem,akkor megvolt gyakorlatileg minden ami szükséges, sőt még a win telepítő is elindult rajta, aztán azt mondta, hogy nincs bootolható vinyó... (valami pontosabbat légyszives)
Nekem lehet választani, hogy SCSI vagy RAID kártyáról bootoljon. A fene se érti, hogy miért,de nekem csak SCSI-re állítva hajlandó bootolni....
Ezt a silicon image-t nem ismerem,de pl: az Nvidia RAID-nél be kell állítani, hogy bootolható legyen-e a tömb vagy sem. Nézz utána ennek is.
szerk:erősen ajánlott legalább integrált SP1-es win,de lehetőleg integrált SP2-es
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest