-
GAMEPOD.hu
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemurea
aktív tag
válasz nemurea #3369 üzenetére
Lenne még egy kérdésem (most van időm bütykölni a rendszert). Kerestem itt a fórumon, hátha szembejön a megoldás, de nem találtam hirtelen. Az adguard kapcsán sok infó volt, látom, hogy többen később feladták és váltottak, nekem egyelőre ez van telepítve.
Most telepítettem az nginx proxy managert is. Amit szeretnék elérni, hogy a proxmox-on futó szolgáltatásokat (különböző LXC-k, különböző IP és port) a böngészőben névvel érhessem el, ne kelljen mindet könyvjelzőznöm vagy a portszámokat megjegyeznem.
Tehát pl. az influxdb a 192.168.1.16-on található, de a 8086-os porton, nem a 80-ason.
Adguard-ban meg tudom adni, hogy pl. az influxdb.local címet a 192.168.1.16-ra oldja fel, de ezzel a portot még nem definiáltam.
Gondolom, az nginx (192.168.1.84) Proxy host része lenne itt a segítségemre, de ha ide felveszek egy influx.nginx.local bejegyzést ( -> 192.168.1.16:8086), akkor meg az Adguard nem oldja fel az influx.nginx.local-t, csak a sima nginx.local-t...
Biztos kb. karnyújtásnyira vagyok a megoldástól, és tudom, hogy ez standard routing, amihez rajtam kívül mindenki ért, de nem mutatnátok irányt, kérlek?
SZERK: Hát, a * az Adguard-ban a domain előtt csodát tett
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX