- World of Tanks - MMO
- Path of Exile 2
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Delta Force béta teszt
- Nintendo Switch
- Valorant
- EAFC 25
-
GAMEPOD.hu
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
kecstama
tag
Szép napot!
Az otthoni kis homelabomon találkoztam az alábbi hibával:
Ha új konténert csinálok, akkor semmi áron nem nyitja meg a konzolját, az alábbi hibát dobja:TASK ERROR: command '/usr/bin/termproxy 5900 --path /vms/104 --perm VM.Console -- /usr/bin/dtach -A /var/run/dtach/vzctlconsole104 -r winch -z lxc-console -n 104 -e -1' failed: exit code 1
Rákerestem a neten, de nem sokat segített. Az eddig létrehozott konténerek gond nélkül működnek, ha klónozok egy újat belőlük, az is működik. Azt hittem, hogy a templatem rossz, de egy új se segített. A konfigurációja egyezik a meglévő konténereimmel.
Ami (számomra) érdekes, hogy running-nak írja, de pingelni se tudom (unreachable), olyan mintha el se indulna igazán. A "pct console" parancs terminálja se működik.proxmox-ve: 8.3.0 (running kernel: 6.8.12-5-pve)
-
most a nas feladatot is megkapta a debian headless, az a legcombosabb, mert minecraft server is...
Gyakorlatilag fsync egyik mappából a másikba.
Asszem erőt veszek magamon és megcsinálom crontab-ba. Csak itt valamit elírok, akkor bánat van, egy webui-n erre kisebb az esély.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
kutga
nagyúr
Én is hasonló cipőben járok, kicsit utána olvastam a múltkor, és azt találtam, hogy sajnos nem tud ilyet a pbs. A legutolsó konfigon már én is mindent konténerbs tettem, de a bind mount directorykat nem tudom bevonni a backupba.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Sziasztok és BÚÉK!
Kérdésem lenne, a PBS tud mappa szinten is incremental backup-ot csinálni?
Mindig ezzel vagyok bajban, valami egyszerű, lrsync alapú, lehetőleg webUI-s Timeshift vagy LuckyBackup szerű dolog kellene. Kicsit elszomorodtam, h egyiket sem fejlesztik mág, legalábbis Githubon nagyon régi release-k vannak.
Opnsense és Home Assistant maradt VM, mindent átraktam LXC-re, sokkal praktikusabb.
így elvileg a PVE is tudna másolgatni a lemezek között, de GUI-t nem akarok ezért itt felrakni, mint korábban a CasaOS VM-en volt.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Telepítettem most pár dolgot a helperekből. Megnyugodtam, jó kezekbe került, igényesen átdolgozva minden, kicsit szakítva a retro-linux-konzol kinézettel, van kis animáció, látod, h mi történik. Tetszik.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
válasz nemurea #3394 üzenetére
...amúgy ott van a Tailscale LXC a helper scriptek között. Ha az sem jó, akkor azonnal írj egy format c:-t a PVE CLI-be
Videjó, 5:30 körülHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
válasz nemurea #3391 üzenetére
Nem értem a problémát...
Tailscale up és ott lesz egy cím, hogy tailscale.adsfsdfdfsdfew.com és nyisd meg, azzal a Te Tailnetedre csatlakozik. Szal. kell egy kopi-pészt, nem tudok ennél jobbat. Illetve igen, van ilyen pre-oauth mittomén, meg lehet api key-el is játszani, egyszer csináltam, hát inkább a kopi-pészt
Ráhekkelted... jepp. dúrvább, mint az apt update -y && apt upgrade -yHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nemurea
aktív tag
-
válasz nemurea #3388 üzenetére
Ennyi sztem... [link]
A synon nem tudom kell-e vmit állítani, subnetet engedni vagy így elériHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nemurea
aktív tag
Haladok a rendrakással, meg az új funkciók megismerésével. Most a tailscale-re csodálkoztam rá - hát ez tényleg profi. Ami viszonylag evidens, az az, hogy távolról rácsatlakozhatok a proxmoxra, ez valszeg menne, de nem ezt szeretném.
Van egy távoli Synology NAS a szüleimnél, arra lőttem be a tailscale szervert, laptopon kliens, arról szépen elérem. A proxmox adott könyvtárát, a fotókat szeretném cron-nal hetente ide, a távoli Syno-ra szinkronizálni. (Ez korábban is ment, rsync-kel, de ugye a szüleim routerén portot kellett nyitni, és mióta új T-s router van, ez nincs beállítva.)
Hogyan tudom a proxmox-on a tailscale-t a parancssorban kliensként autentikálni? Webes felületen menne, de biztosan van elegánsabb módszer, nem?
Vagy van más javaslat erre a feladatra? Esetleg a Proxmox Backup Serverrel a sima cron script helyett? -
soldi3r
veterán
OMV3 ota nem volt vele gondom Probaltam SMB-vel, azzal ugy tunik gyakrabban megszakad.
#3377kutga, Ez is TCL. Ezert dugtam kabere, de a Proxmox elott mukodott., ugyohgy a WLAN sem lehetne gond
Ezt talaltam a logban:
pve kernel: e1000e 0000:00:19.0 enp0s25: Detected Hardware Unit Hang:
TDH <d5>
TDT <6>
next_to_use <6>
next_to_clean <d4>
buffer_info[next_to_clean]:
time_stamp <118f599f4>
next_to_watch <d5>
jiffies <118f5b480>
next_to_watch.status <0>
MAC Status <80083>
PHY Status <796d>
PHY 1000BASE-T Status<3800>
PHY Extended Status <3000>
PCI Status <10>
pve kernel: e1000e 0000:00:19.0 enp0s25: NETDEV WATCHDOG: CPU: 2: transmit queue 0 timed out 6708 ms[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
-
kutga
nagyúr
Én még nem láttam olyan tévét, ami ismerte volna az smb vagy nfs megosztást. Vagy csak nem jó helyen kerestem. Nemrég vettünk egy TCL Google tévét, abban is csak dlna-t találtam, vagy kodit teszek fel, és abban van minden.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
válasz soldi3r #3375 üzenetére
Próbálj készíteni egy konténert, amin csak a minidlna fut, nézd meg arról. Nálam akkor volt ilyen, amikor 2.4-es wifin nem volt elég a router sávszélessége.
-
soldi3r
veterán
Mit tudok ellenorizni, valtoztatni, megprobalni, ha az OMV-n futo MiniDLNA lejatszas kozben neha megszakad? 2.4GHz-en, 5GHz-en es LAN-on is. Van valami lehetoseg a halozati kartya priorizalasara? Hogy egy adott VM elsobbseget elvezzen.
Ugyanez a TV, ugyanerrol a PC-rol nativan futtatva az OMV-t nem csinalt ilyet.[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
addikt
válasz nemurea #3369 üzenetére
Nem írtam hogy mást javasolnék, vagy hogy ez a filerendszer ext4 típusa miatt van.
Akkor hátha így érthetőbb:
Mountolt filerendszert nem tudsz ellenőrizni, a root FS-t meg nem tudod unmountolni, szóval reboot kell neki mindenképpen.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
-
nemurea
aktív tag
válasz tasiadam #3371 üzenetére
Igen, láttam a korábbi posztokból, hogy Nálad nem nagyon jött be az Adguard. A DNS resolver részén szerintem nincs port-témakör. De valóban a beállításokban ott több helyen lehet mókolni ezzel. Most a legegyszerűbb nekem a DNS átírás menüpontot használni, ott ez a *-os megközelítés jól működik a subdomain-re.
Onnantól az nginx átveszi a szerepet, az első teszt most működött is!
-
nemurea
aktív tag
válasz nemurea #3369 üzenetére
Lenne még egy kérdésem (most van időm bütykölni a rendszert). Kerestem itt a fórumon, hátha szembejön a megoldás, de nem találtam hirtelen. Az adguard kapcsán sok infó volt, látom, hogy többen később feladták és váltottak, nekem egyelőre ez van telepítve.
Most telepítettem az nginx proxy managert is. Amit szeretnék elérni, hogy a proxmox-on futó szolgáltatásokat (különböző LXC-k, különböző IP és port) a böngészőben névvel érhessem el, ne kelljen mindet könyvjelzőznöm vagy a portszámokat megjegyeznem.
Tehát pl. az influxdb a 192.168.1.16-on található, de a 8086-os porton, nem a 80-ason.
Adguard-ban meg tudom adni, hogy pl. az influxdb.local címet a 192.168.1.16-ra oldja fel, de ezzel a portot még nem definiáltam.
Gondolom, az nginx (192.168.1.84) Proxy host része lenne itt a segítségemre, de ha ide felveszek egy influx.nginx.local bejegyzést ( -> 192.168.1.16:8086), akkor meg az Adguard nem oldja fel az influx.nginx.local-t, csak a sima nginx.local-t...
Biztos kb. karnyújtásnyira vagyok a megoldástól, és tudom, hogy ez standard routing, amihez rajtam kívül mindenki ért, de nem mutatnátok irányt, kérlek?
SZERK: Hát, a * az Adguard-ban a domain előtt csodát tett
[ Szerkesztve ]
-
nemurea
aktív tag
Köszönöm, akkor ez lesz. Ha legközelebb újratelepítem a proxmox-ot, melyik fájlrendszert javasolnád az etx4 helyett? Sima homelab, semmi vészesen kritikus nincs rajta, főleg fájlszerverként funkcionál, egy másik HDD-t oszt meg, illetve pár konténer fut rajta. zfs overkill ehhez?
-
addikt
válasz nemurea #3367 üzenetére
Mountolt ext4-et nem tudsz ellenőrizni, a root FS-t meg nem tudod unmountolni, szóval reboot kell neki mindenképpen.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
nemurea
aktív tag
Sziasztok,
Ez félig debian, félig proxmox kérdés, itt kezdem, hátha: meg tudom oldani újraindítás nélkül, hogy leellenőrizzem/javítsam a root fájlrendszert?A logban látom:
Dec 29 00:29:53 pve kernel: EXT4-fs (dm-14): initial error at time 1727170882: kmmpd:185
Dec 29 00:29:53 pve kernel: EXT4-fs (dm-14): last error at time 1727173438: ext4_journal_check_start:84
Dec 29 00:29:53 pve kernel: EXT4-fs (dm-12): error count since last fsck: 5
Dec 29 00:29:53 pve kernel: EXT4-fs (dm-12): initial error at time 1719902444: ext4_journal_check_start:83
Dec 29 00:29:53 pve kernel: EXT4-fs (dm-12): last error at time 1735303869: ext4_journal_check_start:84
Boot kernel paraméterként meg tudom adni a force.fsck (azt hiszem, így) bejegyzést, de ha meg tudom úszni az újraindítást, akkor ezt tudnám ütemezetten is csinálni. Persze a legjobb lenne, ha nem lenne ilyen hiba, de nem tudom, miért van, az SSD kiváló állapotban van.
-
válasz soldi3r #3363 üzenetére
Scriptből LXC telepíted, ott kérdezi majd, de amúgy oda rakja, ahova a datacenter beállításokban megengedted.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
tasiadam
Topikgazda
-
soldi3r
veterán
Nem volt tudatos, csak az osszefoglaloban is emlitettek hasonlot.
Most nagyjabol rendben van, de azert aprobb hibak meg akadnak. Pl a webes feluleten nem tudok ujrainditani semmit, ellenben paranccsal mukodik.
OMV-hez eloszor 1 CPU-t es 3GB memoriat adtam, elofordult, hogy megszakadt a lejatszas DLNA-an, most megprobalom 2 maggal es 4GB-tal, csak igy hamar elfogy a 4160. Melyiket erdemesebb felrakni, a Pi-hole-t vagy az AdGuardot?E30 (oo=[][]=oo)
-
-
soldi3r
veterán
Mit kellene megnéznem, ha valami még nem tökéletes az OMV hálózatán? Egy bridget csináltam, a /24 kicsit túlzás, 3 gépet tervezek, majd feljebb írom. A 192.168.1.1 a router, a 2 a PVE, a 3 az OMV.
Egy MC-t nem tudok felrakni, pedig ránézésre a hostnak van internet elérése. Pl a pluginek felmennek, de a Transmission a letöltött metafájlokat nem indítja el.E30 (oo=[][]=oo)
-
soldi3r
veterán
-
soldi3r
veterán
Koszi! Elmeletben nem b@szt@m el (eddig)
Telepitettem, install scriptet lefuttattam.
Betettem a masodik SSD-t, aztan csinaltam rajta egy "data" directoryt.
Erre letoltottem az OMV-t es elvileg ide is telepitettem.
Ezutan nem kellene elcsesznem Hogyan tudom az OMV-hez csatolni a mar meglevo adatlemezt?E30 (oo=[][]=oo)
-
soldi3r
veterán
Leghostoltam a 240-es meghajtora az OMV-t, igy most felszabadult a 60-asom. Este megprobalom rarakni a Proxmoxot.
Az osszefoglaloban levo (Fogyasztás csökkentés, Optimalizálás) leirtakon kivul van meg valami amit erdemes beallitani, mielott visszarakom a VM-ek meghajtojat?
Egyaltalan pl az OMV-t a scriptbol vagy "hagyomanyos" modon erdemesebb telepiteni?E30 (oo=[][]=oo)
-
-
pelyib
tag
Ez nem a szelsoseges hanem a standard, minden service kulon docker containerben fut. El lehet terni ettol nem olnrk mrg kinyuszikat, de ez az ajanlas.
Es nem, egyaltalan nem kene sehogy belepned egy kontenerbe (ez az idealis eset megint).
Belepni lehet rootkent, de a contenerben futo service pedig valami massal aminek nincs root joga.
A Dockerfile (es a docker compose) felel azert hogy minden rendben legyen a containerben.Van a Dockernek kulon topicja, ha erdekel gyere at oda.
-
addikt
Megjelent a Proxmox Datacenter Manager alfája, ahogy nézem ez lesz a Proxmox vCenter alternatívája.
Proxmox Datacenter Manager Roadmap - Proxmox VE"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Lehet, de nem kell feltétlenül. Nekem a minecraft server a backup is, mert mentés hajnalban van, amikor nem játszanak. De volt ezen print server is, stb...
De nagyobb, folyamatos feladatra érdemes külön kreálni.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
Balinov
titán
-
válasz Balinov #3338 üzenetére
Nem feltétlenül kell leállítani, "fagyasztja" kicsit és menti.
A VM hardware résznél a merevlemezre edit, backup elől pipa ki.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Balinov
titán
Srácok, ha vmbol szeretnék backupot akkor le kell állítani, ugye? Ill azt lehet hogy a vm maga csak 32gb de fel van hozzá 1tb csatolva, akkor csak a 33gbot mentse?
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Ismerkedek a konténerekkel, létre is hoztam egyet, egy egyszerű kis samba megosztásra, a hoston lévő mappát adtam hozzá bind mounton keresztül. A kérdésem az lenne, hogy a konténerbe rootként jelentkezek be, azzal telepítem és futtatom a szolgáltatásokat, ez jó így, vagy jobb lenne egy felhasználót létrehozni erre a célra?
-
soldi3r
veterán
Az OMV az marad, de az is virtualizalva. Elso korben csak ez lenne a lenyeg, annak kellene gordulekenyen menni. A Proxmoxnak lesz a regi 60 gigas SSD, a virtualis gepeknek meg berakom a 250-est. ZFS, LVM nem volt, nem is lesz.
Igen, elso korben a 60-ast atklonozom a 250-esre es utana kezdem ra a telepitest.E30 (oo=[][]=oo)
-
válasz soldi3r #3329 üzenetére
Ha marad az OMV, akkor passthrough is kellhet esetleg.
Proxmox doksija elég jó, angol olvasmány, de sokat segít.
Ha nem kell LVM és ZFS, akkor debian headless serverre is telepíthető a PVE, arról is van leírás. Tároló méreteket nem írtál, PVE-nek nem sok kell, VM-eknek több kell, de lehetnek egy tárolón is.
Amit javaslok, h a régi cuccaid húzd le, az új SSD-re rakd fel. Így ha valami félremegy, akkor van visszaút, nem lesz a család pl. filmek nélkül. Ha kész a PVE és a VM-ek, akkor csatolod a régi HDD-t és passthrough az OMV VM-nek, nem kell formázni sem.Ha bánat van (nem megy ez vagy az, hogyiskell) akkor itt a keresőben is érdemes ránézni, de segítünk is
-
-
soldi3r
veterán
Szevasztok!
Van egy Fujitsu ESPRIMO P920-as gepem 8GB memoriaval es Intel(R) Core(TM) i3-4160-as processzorral. Jelenleg egy SSD es egy HDD van benne. Elobbin az OMV fut, utobbi pedig hattertarkent funkcional. 1-1 dolog futott rajta kontenerben, pl PiHole, de most idonkent igeny lenne a Home Assistantra is, ugyohgy felmerult a virtualizacio gondolata.
Rakok bele meg egy SSD-t, illetve idovel talan meg memoriat is bovitek.
Az osszefoglalon kivul mit erdemes meg atneznem, mielott nekiallok?E30 (oo=[][]=oo)
-
Magnat
veterán
Üdv,
ki akarnék próbálni egy docker containert aminek kell a nested virtualizáció. Okozhat bármilyen problémát, ha a meglévő Debian alatt kicserélem a cpu típusát x86-64-v2-AES-ről host-ra?
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
ha a feladat engedi, h lxc legyen, akkor hozz létre lxc-t, akár többet is.
Ahhoz bind mount, ami a hoston csak egy mappa, de ezt több lxc is használhatja.
Ha VM kell, akkor ilyen bind nem megy, de tudsz lxc-t csinálni samba vagy nfs, amit a VMnek adsz.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Új proxmox install, Fujitsu Futro S920 a versenyző, van benne 30 gigás ssd az oprendszernek, és egy másik terás a vm-eknek, konténereknek. Szeretnék csinálni egy vm-et ami a média letöltést, rendszerezést, vissza osztást intézi, hogy tudnék a legpraktikusabban ennek tárhelyet adni? Gondoltam adok neki egy virtuális merevlemezt, de úgy sejtem az fix méretű, valami olyasmi kellene, ami a rajta lévő tartalom függvényében növekszik. Arra is gondoltam, hogy csinálok egy samba megosztást a hoston és aztán azt csatolom a VM alatt, mi a véleményetek?
-
Balinov
titán
Igen, az tiszta nekem is, csak azt nem ertem, hogy ha az NFS mountot csinalom itt, akkor miert csak 32GB-ot ajanl fel disk size-nak
Vagy ez csak a "default" VM disk size es ha megadom a teljes 983GB-ot, akkor a NAS-on levo NFS megosztast amblokk fel tudom a VM-nek csatolni?
Bali
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
addikt
válasz Balinov #3321 üzenetére
"En ezt ugy gondoltam, hogy ez a fajta NFS felcsatolas ugy muxik, hogy utana latom, hogy 1TB ossz helybol xx GB a maradek szabad."
Hát én pont ezt látom a képen, azt mondja hogy Capacity 983.99GB, Available 41.45GB, azaz elvileg 41GB szabad?
-
Balinov
titán
Igen, az alapjan eletet lehetlem a zyxelen az NFS share-ba es az OMV VM-nel fel is jon, korrekt szabad/ossz tarhellye.
Eddig jo. De amiben total bizonytalan vagyok, hogy a Formatnal mit erdemes valasztani es a Disk Size-nal mert 32GB a default.En ezt ugy gondoltam, hogy ez a fajta NFS felcsatolas ugy muxik, hogy utana latom, hogy 1TB ossz helybol xx GB a maradek szabad.
Adatvesztes elkerulese erdekeben mekkora disk size-ot adjak itt meg? Megadhatom a teljes 983.99GB-ot vagy csak amennyi a szabad?
Datacenter allapot
udv
Bali10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
Van, nfs, csak évekkel ezelőtt eltavolitottam és a zyxel lelotte a gyári repot amiből vissza lehet rakni, elvileg van workaround rá, csak időm nincs estig hogy atnezzem
-
dbius
veterán
Köszi , én meg azért kérdeztem, mert nekem is fstab-ban van mountolva az egyik VM-nek átadott 2 db hdd, és csak lestem amikor kinvolt kapcsolva a szerver, hogy miért ilyen lassú a boot Egyből beugrott, hogy a nem elérhető csatolási pont miatt, de nem nagyon túrtam utána, mert 99%-ban online a szerver.
-
nofail vagy nobootwait. Természetesen azután kerestem rá, mikor már bemartam a pendrájvval
-
Balinov
titán
Koszi Magnat, smb.conf mahina meg a restart smdb ugy nez ki, hogy muxik. most jon az, hogy valahogy odaadni az OMV VM-nek
Sajna smb1-et tud gyarilag, regi ARM alapu Zyxel NSA325V2 Topikjaban lattam, elvileg lehet ra magasabb smb verziot heggeszteni, de ha mar egy PVE/OMV is ekkora kihivas, nem merek abba belevagni.
udv
Bali10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Magnat
veterán
válasz Balinov #3310 üzenetére
Sztem a v1 a baj ... ChatGpt barátom szerint a host /etc/samba/smb.conf file-ba tedd be a global szekcióba, h
client min protocol = NT1
server min protocol = NT1Aztán
systemctl restart smbd
Mondjuk az smb1 nem véletlen nem engedélyezett már alapjáraton, újabbat nem tud a nasod?
-
válasz Balinov #3310 üzenetére
Elvileg lehet, de rápróbáltam, PVE nálam sem látja az smb megosztást vmiért (share-ba kattintva kellene hoznia elvileg).
OMV fstab-ba mountolni nem opció? Csak add meg azt is, h hiba esetén ne fagyjon le a bánatba, mint anno nálam a PVE egy pendrájvtól...Hopsz, most nézem én is, h v1, azt már semmi nem támogatja.
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
Sracok, PVE datacenterhez szeretnek hozzaadni egy SMB/CIFS share-t, ami konkretan egy zyxel nas SMB v1 megosztasa.
Igy probalnam
de ez a hibauzenet fogad. pedig a Zyxel tuti online, windows alol, tv-rol elerem a megosztott video mappat a nason. PVE shell-bol tudom pinggelni a NAS ip-jet minden gond nelkul.
A cel az lenne, hogy egy OMV7-es VM-nek hozza tudjam adni a storage-ot, hogy OMV alatt ne kelljene remotemount pluginnal kuzdeni.
smbclient -L 192.168.50.178 parancs a shell-ben ezt dobja
Lehet-e egyaltalan ilyet, vagy inkabb engedjem el?
-
Bornie127
senior tag
Ha ugyanarról az eszközről (pl telefon) lanra csatlakoztatva próbálod akkor minden ok, wan irányból már nem?
Pontosan ezt jelenti.
Wifin/lanon csatlakozok openvpn klienssel, kapcsolat létrejön, hibátlanul megy. pld [kép]
Ha átváltok mobilnetre, akkor a fenti hibákat hozza. [kép] [kép] [kép] proxmox web sem jólxc alól traceroute:
[kép] [kép] megy wifin is, és mobilneten is tudok csatlakozni ssh-val, ping is megy mindkét módszerrel.[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
válasz Bornie127 #3304 üzenetére
Szia,
mit jelent, h localban működik és mit jelent, h telefonon a mellékelt hibákat hozza? Ilyenkor a telefon nincs a helyi wifin, azaz nem lokál? Ha ugyanarról az eszközről (pl telefon) lanra csatlakoztatva próbálod akkor minden ok, wan irányból már nem? Ha mondjuk egy traceroute-ot indítasz a 8.8.8.8-ra, mi a válasz lan és wan irányból indítva?
[ Szerkesztve ]
-
válasz Bornie127 #3304 üzenetére
Tailscale-t javaslom, ezt a részét is megoldja.
Nem tudom, h amit használsz, annál mik a követelmények, saját doksiját kell átolvasni. Ha lxc, akkor az is lehet, h onnan nem tud kinézni a vakvilágba, kellene tudni, h a saját dns resolvered eléri-e, vagy egyáltalán mit akarna elérni.
-
Bornie127
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék.
VPN-nel elakadtam.
LCX-ben felrakom, statikus ipvel. Konfigurálom. Routerben port forwarding ok.
Localban működik, viszont már pl telefonon kapcsolat létrejön, van valamennyi letöltés, de feltöltés nincs, dns feloldás nem megy.
Bújom a netet pár napja, ötléetem van, de nem szeretnék már kisérletezgetni, vannak itt tapasztalt fúrumozók.
Merre induljak el?
ip a
1: lo: <LOOPBACK,UP,LOWER_UP> mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN group default qlen 1000
link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
inet 127.0.0.1/8 scope host lo
valid_lft forever preferred_lft forever
inet6 ::1/128 scope host
2: eth0@if47: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 9000 qdisc noqueue state UP group default qlen 1000
link/ether bc:24:11:c9:93:6e brd ff:ff:ff:ff:ff:ff link-netnsid 0
inet 192.168.1.26/24 brd 192.168.1.255 scope global eth0
inet6 fe80::be24:11ff:fec9:936e/64 scope link
3: tun0: <POINTOPOINT,MULTICAST,NOARP,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast state UNKNOWN group default qlen 500
link/none
inet 10.8.0.1/24 scope global tun0
inet6 fe80::fac1:624a:e23b:e052/64 scope link stable-privacy
valid_lft forever preferred_lft foreverroute
Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
default RT-AX89X-6020 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth0
10.8.0.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 0 0 0 tun0
192.168.1.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0iptables -t nat -L POSTROUTING -v -n --line-numbers
Chain POSTROUTING (policy ACCEPT 0 packets, 0 bytes)
num pkts bytes target prot opt in out source destination
1 836 123K SNAT all -- * * 10.8.0.0/24 !10.8.0.0/24 to:192.168.1.26root@Openvpn2-CT:~# cat /root/proba2.ovpn
client
dev tun
proto udp
remote 84.1x.x 7810
resolv-retry infinite
nobind
persist-key
persist-tun
remote-cert-tls server
auth SHA512
ignore-unknown-option block-outside-dns
verb 3port forwarding
cat /etc/resolv.conf
search 192.168.1.2
nameserver 192.168.1.2 -
danih
veterán
válasz zebrasügér #3302 üzenetére
Körbepingeltél amúgy? Mindenről mindenre? Egy hálód van (192.168.0.x)? Tűzfalak?
[ Szerkesztve ]
-
zebrasügér
csendes tag
válasz zebrasügér #3293 üzenetére
Végül az lett a megoldás, hogy letöltöttem egy Ubuntu template-et, telepítettem és egy script segítségével feltettem alá a Unifi controller-t. El is indult, fel tudtam tölteni a backup-ot is, működik minden.
De! Azóta nem érem el a Proxmox-ot a régi IP-jén, viszont a Unifi controller-t és a Home Assistant-ot igen. Az a furcsa számomra, hogy újraindítottam egy frissítés miatt azt a gépet, amin távolról elérem a Proxmox-ot, és újraindítás után közvetlenül el tudtam érni a Proxmox-ot a régi IP-jén, a Unifi controller-t és HA-t nem, majd pár perc múlva megint a Proxmox-ot igen, a többit nem.
Van ötletetek, hogy ez mitől lehet és hogy mi lehet a megoldás? -
Nah, nekem is van bánatom...
Anno a Grub-ról átálltam systemd-boot -ra. Proxmox helperes régi kernel takarítás működött, de utána kellett még egy
proxmox-boot-tool refresh
Majd minden OK.
Most kiírta, h a 6.8.12 kernelt nem találja, skippeli. OK, 6.11.02 működik, de nah.
/boot alatt minden régebbi vmlinuz, initrd, stb. fájlt töröltem, grub.cfg-ből kiszedtem, apt-al nézve a script valóban törölte a régi kerneleket, de a boot-tool csak listázza
Próbáltam visszakövetni, elvileg az /etc/grub.d/ mappában születik a boot, 10-es fájl, de ez sem tartalmaz konkrétumot, hanem a /boot -ban keres initrd, vmlinuz fájlokat
De a 6.8.12 vagy melyik az nem tűnik el.
Ehh, működik, de nah...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Parfüm topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- UHD filmek lejátszása
- További aktív témák...