-
GAMEPOD.hu
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bornie127
senior tag
Ha ugyanarról az eszközről (pl telefon) lanra csatlakoztatva próbálod akkor minden ok, wan irányból már nem?
Pontosan ezt jelenti.
Wifin/lanon csatlakozok openvpn klienssel, kapcsolat létrejön, hibátlanul megy. pld [kép]
Ha átváltok mobilnetre, akkor a fenti hibákat hozza. [kép] [kép] [kép] proxmox web sem jólxc alól traceroute:
[kép] [kép] megy wifin is, és mobilneten is tudok csatlakozni ssh-val, ping is megy mindkét módszerrel.[ Szerkesztve ]
-
Bornie127
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék.
VPN-nel elakadtam.
LCX-ben felrakom, statikus ipvel. Konfigurálom. Routerben port forwarding ok.
Localban működik, viszont már pl telefonon kapcsolat létrejön, van valamennyi letöltés, de feltöltés nincs, dns feloldás nem megy.
Bújom a netet pár napja, ötléetem van, de nem szeretnék már kisérletezgetni, vannak itt tapasztalt fúrumozók.
Merre induljak el?
ip a
1: lo: <LOOPBACK,UP,LOWER_UP> mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN group default qlen 1000
link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
inet 127.0.0.1/8 scope host lo
valid_lft forever preferred_lft forever
inet6 ::1/128 scope host
2: eth0@if47: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 9000 qdisc noqueue state UP group default qlen 1000
link/ether bc:24:11:c9:93:6e brd ff:ff:ff:ff:ff:ff link-netnsid 0
inet 192.168.1.26/24 brd 192.168.1.255 scope global eth0
inet6 fe80::be24:11ff:fec9:936e/64 scope link
3: tun0: <POINTOPOINT,MULTICAST,NOARP,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast state UNKNOWN group default qlen 500
link/none
inet 10.8.0.1/24 scope global tun0
inet6 fe80::fac1:624a:e23b:e052/64 scope link stable-privacy
valid_lft forever preferred_lft foreverroute
Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
default RT-AX89X-6020 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth0
10.8.0.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 0 0 0 tun0
192.168.1.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0iptables -t nat -L POSTROUTING -v -n --line-numbers
Chain POSTROUTING (policy ACCEPT 0 packets, 0 bytes)
num pkts bytes target prot opt in out source destination
1 836 123K SNAT all -- * * 10.8.0.0/24 !10.8.0.0/24 to:192.168.1.26root@Openvpn2-CT:~# cat /root/proba2.ovpn
client
dev tun
proto udp
remote 84.1x.x 7810
resolv-retry infinite
nobind
persist-key
persist-tun
remote-cert-tls server
auth SHA512
ignore-unknown-option block-outside-dns
verb 3port forwarding
cat /etc/resolv.conf
search 192.168.1.2
nameserver 192.168.1.2 -
Bornie127
senior tag
intel 12700K, az xpenologynak 12 szál van kiosztva, LXC konténernek 2 szál. Magok terheltése 5-10%.
Ha paralell 2 szálon futtatom, kijön a max sebesség, bár ez még mindig érdekes nekem. Ugyanez Total Commanderben is, ha két nagy filet kezdek el egyszerre másolni magasabb sebességgel másol, kijön az 1.1GB/s Valaki erősitse meg, hogy ez igy rendben van. -
Bornie127
senior tag
válasz Bornie127 #1831 üzenetére
Na, meg lett a hiba. User error volt, másolásnál vettem észre a kötet méretét, illetve, hogy mondtátok, hogy mintha cache probléma lenne. (itt vettem észre, hogy nem jó a kötet méret) Áthelyeztem a jó kötetre a mappát, és már szalad is.
Ami még mozgat, hogy az iperf-hez képest a totalcommander sokal nagyobb sebességet irt másolásnál, az iperf-fel szemben, ahol 5-7Gbit-et mért.
Melyik lehet a valós? Esetleg lehet megadni iperf-nél csomag méretet?[ Szerkesztve ]
-
Bornie127
senior tag
1 Gbit 125Mbájt.
10Gbit az 1250Mbájt.
Az ssd-k a pci gen4 x4, azaz a pci tud 8 Gbájt/s-ot elméleti maxot. Az ssd spec alapján szekvenciális olvasás 7000Mbájt, irás 5100MB. 1000MB-ot meg sem kellene neki éreznie.
Ezért is próbáltam direkt nagy fájllal.Ettől függetlenül nem is ez lenne a lényeg, hanem, hogy miért droppol ekkorát, hogy elkezdi 1000Mbájttal pár másodpercig, utána meg 90 és 800 között ugrál.
-
Bornie127
senior tag
válasz inspiroyhome #1826 üzenetére
Droppolt / errored packetek latszodnak valamelyik oldalon?
Ezt hogy tudom megnézni?
pc: wd850x 2tb
proxmox 870 evo
xpenology-nak passtrough-val átadva samsung 980pro 2tb (most csak egy van hozzáadva tesztnek, egyénként 4db lesz raid5 ben) -
Bornie127
senior tag
Sziasztok!
Van-e valami ötletetek az alábira:
Végre sikeresen beálltottam az Xpenologynak a 10gbit alaplapi nicet.
Megnéztem iperf3-mal a sebességet.Ubuntu LXC konténerben, sebességre ezt hozza:
pc-ről xpenolgyt ezt:
Ez nem túl jó, de még nem tudom mi okozza, hogy csak 7Gbit/s körül mérek.Másik problémám, ami nagyobb, az hogy ha másolok pc-ről szerverre, mindkettőben nvme:
Látszik, hogy a másolás elején 1Gbyte/s megvan, utána 800M-90M között ugrál a másolási sebesség.
Van valami tipp, hogy mi lehet, merre keresgéljek?
[ Szerkesztve ]
-
Bornie127
senior tag
Sziasztok!
Segtséget szeretnék kérni. Végigolvastam a fórumot hozzávetőlegesen az elejétől. Építem az új szervert, 4 db 500gb-s egyforma sata ssd lesz rajta, amivel tudok gazdálkodni, rendszernek, vm-nek, snapshotnak, backupnak.
Milyen felállásban telepítsem a proxmoxot? Egy lemez EXT4, erre menjen a rendszer, 2 lemez raid1, és egy lemez ext4 backupnak?
Vagy telepítésnél, RAIDZ1 3 lemezzel, ( a lemezgyilkolós logokat kapcsoljam ki), erre menne a rendszer, vm-ek, lxc-k, és egy lemez ext4 backupnak?
Mi lenne a legjobb kombináció?
Amit futtatni fogok, az egy xpenology 4 sata hdd lemez raid 5-ben hba-n keresztül, 4 lemezes raid 5 nvme háttér pcei-ben.
Ezen kívül home assistantt van egy win vm, de az csak ritkán megy ha nagyon kell, és még adguard fog majd menni.
Egyéb szolgáltatás, mint transmission valósznűleg xpenology alatt menne. ( ha jobb proxmox alatt akkor erre majd visszatérünk, ha már megy rendesen a gép.)
Köszönöm. -
Bornie127
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy konfig msi z590a-pro, i5-11500T proci, 64gb ram, x540T2 10gbe és egy dell perc h310i raid vezérlő.
A raid kártyát átflasheltem IT módba.
Az van, hogy eddig semmilyen rendszerrel nem tudtam működésre bírni. Próbáltam közvetlenül Xpeno-t rátenni, de nem látta csak a sata hdd-ket.
MAjd akkor esxi- de az új 7.x-ből már kivették az lsi9211 kártyák drivereit és nem találtam megoldást, hogy működésre bírjam.
A proxmoxban elvileg benne van a kártya támogatása, de szintén csak a sata HDD-(ket) látja, azt nem ami a raid vezérlőre van kötve.
(A kártyát jónak gondolom, bár régi, de windows felismeri, a kártya biosa felismeri a rádugott hdd-t.)
Merre induljak el? Linuxból kezdő vagyok, így ha tudtok segíteni, akkor pls, parancsokkal együtt tegyétek.
Mire van szükségetek, mit futassak le, hogy el tudjunk indulni? dmesg parancs elég?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!