Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
alázógyík
addikt
válasz IrsaiOlivér #27297 üzenetére
-
Ijk
nagyúr
válasz IrsaiOlivér #27296 üzenetére
Azért nézz meg egy samu 60e6500-at is. Hidd el, ilyen távolságnál sokat számít a +5", ráadásul az 55st50 szerintem túlárazott.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
IrsaiOlivér
tag
Sajnos Pana függő vagyok....., még nem vettem meg. Ma szerettem volna megnézni (aréna stb), de állítólag csak a Ferenc körúti üzletben van kiállítva, oda már nem jutottam el.
-
nagyúr
válasz IrsaiOlivér #27292 üzenetére
Oké. Van lehetőség közelebb húzni a kanapét, vagy részegen szoktál lefeküdni a tévétől 2-2,5 méterre? (Én szoktam.) Valamelyik megoldást javasolnám, hogy élvezhesd a full HD nyújtotta előnyöket.
-
BBéci
legenda
válasz IrsaiOlivér #27289 üzenetére
Már Oroszországban sincs szabott, hatósági ára a tévéknek, az a Szovjetunióban volt szokás.
Miért kerül az egyik étteremben 800, a másikban 2000 forintba a Bécsi szelet?(#27293) Ijk
Visszasírom az E6500-at, mert drámaian szar az ES8000.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ijk
nagyúr
Ha távcsővel nézed akkor rosszabb az SD. Egyébként ilyen messzire projektor kellene leginkább, már ha fontos a moziélmény.
Lehet hogy a helyedben inkább a samsung60e6500-at választanám, feltéve ha nem vetted meg a panát./人◕ ‿‿ ◕人\
-
IrsaiOlivér
tag
55st50
-
Toobee
veterán
El kell olvasni az elsõ hsz.-t és rögtön kiderül, hogy mekkora kell.
-
nagyúr
4,5 méterre kicsi az 55 coll, bár nagyobb mint az 50 (és erre egyedül jöttem rá).
Tök természetes, hogy egy nagyobb képernyő jobban megmutatja az SD forrásanyag hibáit, de sokkal jobban előhozza a jó minőségű forrás előnyeit is!
4,5 méterről egyébként tök jó lesz az SD is 55"-on, ne izgulj!
(Milyen tévéről beszélünk?)
[ Szerkesztve ]
-
IrsaiOlivér
tag
Sziasztok!
Mivel nem segítettetek, hogy 4,5 méterre elég-e az 50", így önhatalmúlag az 55" mellett döntöttem
A kérdésem az lenne (lehet hülye kérdés), hogy a 42" után nem lesz rosszabb az sd adás képe ekkora képernyőn? Illetve, hogy az edigital hogyan tudja 30 e Ft-áll olcsóbban adni az 55st50-t a panashop-nál?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ketkedo612 #27287 üzenetére
Egyetértek.
-
ketkedo612
tag
válasz anonym1s #27282 üzenetére
de nem tennem ra a nyakam, hogy pl. az ut50 meg vt50 panelja kulonbozik.
Azok speciel különböznek, de azt nem is titkolják, hogy ST50-VT50-ig azonos panelt használnak.
G15 Progressive Full HD NeoPlasmaCsak eltérő szűrőkkel és vezérléssel egyre jobb paramétereket hoznak ki belőlük.
Az eltérő szűrők, bevonatok miatt, hiába hekkelnéd a VT vezérlését az ST készülékre, nem lenne azonos az képminőség az eredmény.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz anonym1s #27285 üzenetére
A panel natív felbontása nagyban meghatározza a minőséget. Gondolj bele, hogy nézne ki a végeredmény, ha egy 1920x1080-as felbontású panelt visszafognának és szoftveres korlátozás miatt csak 1024x768 módban járatnának! Borzalmas lenne! Eleve más felbontású panelt kell gyártani a HD-Ready TV-khez.
Get Moded!
-
anonym1s
őstag
A gyartonak (meg mindenkinek) a minel nagyobb profit a celja, es ha nagyobb a profitja azzal, hogy egy fajta panelt tervez es gyart negy fele meretben, mint ket fajtat negy fele meretben, akkor igen, eselyes hogy szandekosan "butitja" azert, hogy a kis penzu emberek is az ugyfeleik legyenek es ne a konkurenciahoz menjenek.
Ezzel a panel dolognal tevedtem, mert valoban szemmel lathato a kulonbseg a hd ready es full hd kozott, de nem tennem ra a nyakam, hogy pl. az ut50 meg vt50 panelja kulonbozik.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz janos666 #27271 üzenetére
Oké, de a hamis pendrive-ból kiindulva arról beszélt, amit a gyártók tudatosan alkalmaznak, a visszabutítást. Ezt tényszerűen tudjuk például a processzoroknál. Ne legyünk naívak, ezt más szegmensben is alkalmazzák a gyártók. Nincs ezzel semmi baj, én is ezt csinálnám, ha "gyártó" lennék. De nem vagyok, úgyhogy a k@rva anyjukat.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz janos666 #27277 üzenetére
Szerintem teljesen fölösleges ennyit bűvészkedni! Szabad szemmel, 30 cm-ről kikapcsolt állapotban ránézve is kiveri az ember szemét a HD-Ready és fullHD panelek közötti különbség. Ott van a technikai specifikációkban is feketén-fehéren a panel natív, 1024x768-as felbontása.
Guri1885: Hát, az inkább visszalépés lenne minőségben. Csak a külső forrásról történő lejátszás helyes kadenciája és a méret szólna a csere mellett, kb. minden más meg ellene. Még plusz 30 eFt-ért ott az 51E530, az már megalapozott és minőségi csere lenne!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
janos666
nagyúr
válasz anonym1s #27261 üzenetére
Nem látok rá esélyt, de egyszerű kideríteni.
Rakj ki a képernyőre egy homogén fehér képet (és húzd fel maxra a fényerőt Kiemelt módban).
Mérd meg a képernyő (aktív részének) szélességét egy pontos mérőszalaggal.
Ragassz vagy fogj a káva belső pereméhez is egy normális mérőszalagot (érjen a panelhez és a kávához is, hogy párhuzamos legyen a panel soraival, és célszerűen nézzen a panel felé a besztása), csinálj nagy felbontású képet (a legalacsonyabb ISO-val és fókusztávval, amit a géped/lencsés tud, lehetőleg a szenzor dinamikatartományának 50%-a köré ejtve a képet a záridővel).
Számold meg a pixeleket egy jól kivehető kerek hosszúság mentén (a kinagyított képről), oszd le a számot a hosszal, szorozd be a képernyő hosszával.
Ezzel megkaptad hány pixeled van egy sorban (elvégezheted oszlopokra is, csak az RGB mátrix miatt sorban egyszerűbb számolgatni, így ezzel kezdeném).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Ijk
nagyúr
válasz katalin888 #27270 üzenetére
X60-ból biztosan lesz 42"-os, és meggyőződésem hogy alacsony keretnél tökéletes tv. Felesleges 42"-ra a fullHD, egyszerűen nem tudsz elég közel ülni hozzá. Még egy garzonlakásban is bőven befér 1.8-2m-re.
Más: Egyszerűen borzalmas amit a hírportálok lehoznak a CES-ről. Néhány kifejezetten szaklapot leszámítva egyszerűen hulladék cikkek.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
janos666
nagyúr
válasz liszi70 #27268 üzenetére
Á, senkie sem rak több falsh chipet pendrive-ba vagy SSD-be, mint kell.
Kivéve persze a tartalék területeket, amikre a megfáradt cellákat lehet áthelyezni (erre a már HDD gyártók által is régóta alkalmazott bit->gigabájt váltás módszeréből visszamardó területet szokták használni, ezért kisebb a formázott kapacitás az SSD-ken is, csak itt tartalék marad az, amit egy HDD-ről elspórolnak), vagy azokat, amiket a vezérlő használ a belső pakolászás közben, de utóbbit már le szokták vonni a névleges kapacitásból is (60 és nem 64Gb-osként adják el, ha van rajta 4Gb, amihez te nem férsz hozz, csak a vezérlő).Ő arról beszél, hogy a valójában 2Gb-os pendrive-ot átkeresztelik hamis 64Gb-osnak (nem rejtett tárhelyet feloldva, csak átütve a vezérlő konfigurációját) és 64Gb-osként adják el. Magyarul átb@sszák. De ilyet normális gyártó nem csinál, csak kamu cégek és saját szakállukra működő csalók.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
katalin888
aktív tag
válasz Viktor81 #27264 üzenetére
Sziasztok!
Jol ram szalltatok. Ertem is, igazatok is van, de azert nem kell kiforgatni a szavaimat! (ez ervenyes a tobbiekre is ) Intertnet elofizetesem az egyik legnagyobb savszelesegu es szoktam tolteni BD rippeket, sot eredeti Blu-rayem is van. De ugye a Hello HD-nal es a UPC-nel is csak par csatorna megy HD felbontasban, a tobbi csak SD minosegu.
En csak azt akartam mondani (amit mar megbantam) hogy nekem boven eleg a 42-es tv.
Sot meg egy dolog amit mas forumokon is megtemaztak, hogy ugyebar a tavalytol a G es S szeriabol nem volt 3D nelkuli varians. Nem bun az ha valaki egy jobb minosegu panelt szeretne folosleges exta funkciok nelkul 42-es meretben! :*
Amugy az identol megint lesz ilyen modell...hala.....
Tema lezarva![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Jujuj, ezzel most alaposan mellélőttél! A HD Ready és Full HD panel egyformaságát taglaló mondataid nem is minősítem.
A pendrive-ról annyit, hogy lehet benne némi igazság, nem ilyen nagyságrendben, mint amit írsz, hogy 128 megásból 2 terásat, mert a tárhely mérete nyilván nem csak a chip-től függ. De azt el tudom képzelni, hogy egy 4 gigásnál csak programozás kérdése, hogy 8 vagy 16 gigás lehessen, ez beleilleszkedne a gyártók tipikus üzletpolitikájába. Technikai ismereteim persze hiányosak ennek tényszerű megítéléséhez. -
Viktor81
senior tag
válasz katalin888 #27256 üzenetére
Kedves Katalin !
Mennyire eletszeru "Magyarorszagon", hogy akinek kicsi a lakasa, nincsen lehetosege minosegi musorszoras vetelere, nincsen kerete BD-re, vagy internetre, az felso kategorias Panasonic plazmat akar venni ? Ilyen szerintem ember egyszeruen nem letezik... Megforditva: miert nem eleg akkor az 42S60, vagy inkabb 42X60 ? (az altalad emlitett felbontasokhoz ez meg jobban is passzol...)
Udv.: Viktor
U.i.: szivesen latnek egy helyes, hightech-es, 88-as "evjaratu", luke csajt a szobamban... (nagy a lakas)
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
"Honna tudjuk hogy mekkora a panel felbontasa?"
Onnan, hogy ránézel! Láttál már egymás mellett 42"-os HD-Ready és fullHD modellt? Mert a leírtak alapján nem! Na, pont ezért van eldugva az a menüpont, amit előtúrtál. Teljesen eltérő a pixelméret és a pixelsűrűség is. Megnyugtatlak: nem ugyanaz a panel van az X50-edben, mint mondjuk egy UT50-ben. Ezt még kikapcsolt állapotban is tisztán látni, nemhogy bekapcsoltban.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
anonym1s
őstag
válasz DM-Fan #27254 üzenetére
Biztos vadul fog hangzani, de nekem az jutott eszembe, hogy a panel ugyanaz lehet mindegyik modellben, es csak az elektronika kulonbozik a modellek kozott.
Honna tudjuk hogy mekkora a panel felbontasa? Onnan amit a teve jelent az infot lekero szofvereknek. Mi van akkor, ha ugyanaz a panel kerul minden modellbe, csak mas eeprom tartalmat toltenek ra?
Ezt teljesen kizartnak tartod?Ez meg azert jutott eszembe, mert egyszer vettem egy hamis pendrive-ot, ami a windows szerint 64gb volt, de gyakorlatilag 5,7gb volt csak. Nem ertettem hogyan lehetseges ez. Aztan utanaolvastam, es azt talaltam, hogy a pendrive-okban van egy chip, aminek (tobbek kozott) az a feladata, hogy jelentse az op rendszernek a pendrive meretet. Na es ez a chip programozhato, azt irsz bele amit akarsz, akar 2TB-ot is lehet egy 128mb-osbol csinalni
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz katalin888 #27258 üzenetére
Ha hightech-csaj vagy, akkor ne gondolkozz 42"-ban! Vagy ha mindenképp az kell, akkor ott lesz a 42S60! De még ha csak 1,5 méterről néznéd is (szerintem ez akármilyen kis lakásban tartható), akkor is inkább 50" és arra meg ott lesz az 50ST60, ami nyilván bőven megfelel majd az elvárásaidnak, 3D-t is tud, smart, stb.
Get Moded!
-
Gabor970
addikt
válasz katalin888 #27258 üzenetére
No, mondd el nekünk, mekkora az a kis lakás, -ahol a TV van, talán csak az a lényeg- hátha tényleg belátjuk a tévedést!
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Gabor970
addikt
válasz katalin888 #27251 üzenetére
nem tudom, hogy láttam-e egyáltalán olyan lakást, ahol a nappaliban a 3m távolság ne jött volna ki a TV és az ülőalkalmatosság közt, hacsak nem direkt rakott valaki közelebb fotelt a TV-hez. Szóval, hogy a kis lakás miatt nagy lenne a 50", hát, azt gondolom ez nagyon ritka lehet. HD tartalom kevés? Folyamatosan gyarapodik. UPC kábelesen pl már 18-20 HD csatorna van, ez már annyi, hogy az esetek 90%-ában ebből tudunk választani néznivalót. Drága? Havi 1000 Ft. Mondjuk kicsit több mint egy doboz cigaretta, igaz, nem dohányzom, de pl nem veszek havi 5 alkalommal kis doboz cola-t.
A DVD is meglehetősen jól mutat 50" esetén 3m-ről, igaz, egyre ritkább, hogy konzerv tartalom esetén ide kellene "leereszkedni".[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
katalin888
aktív tag
Képátló- Felbontás 576 sor 720 sor 1080 sor
82 cm/ 32 col 244 cm 183 cm 122 cm
102 cm / 40 col 320 cm 244 cm 160 cm
107 cm / 42 col 335 cm 253 cm 168 cm
127 cm / 50 col 396 cm 305 cm 198 cmLassuk be, hogy Magyarorszagon meg legtobben 576, 720 soros tartalmat neznek az emberek, mar csak azert is, mert szorasban nincs mas lehetoseg par HD tartalmat kiveve.
Ugyebar nem nezel a tv-n mindig BD-t... -
DM-Fan
Topikgazda
válasz anonym1s #27253 üzenetére
Az X50 hardveresen is teljesen eltér az összes többi modelltől (már eleve panelfelbontásban is), úgyhogy eszedbe ne jusson más EEPROM-tartalmat rátölteni! Egyébként ha még azonos is volna hardveresen, akkor is többnyire azért kerül valamelyik készülék az alsóbb kategóriába, mert ott még stabilan megy, de a magasabb követelményeknek már nem biztos, hogy megfelelne az elektronika. Processzoroknál is így működik: nem stabil, lekorlátozzák és alsóbb szériába még tökéletes lesz.
"Ja, rendesen el van dugva, meg utalas sincs arra hogy ez benne lenne a szerviz menuben.
A panasonic nagyon nem akarta hogy rabukkanjunk "Nem véletlenül! Kinyírod vele a TV-det!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
anonym1s
őstag
válasz janos666 #27215 üzenetére
Hali.
Valoban alacsonyra volt allitva. Nyomtam az OK-t a teszt inditasahoz, kifeheredett az egesz kepernyo, aztan nyomkodtam a hangero gombot de csak egyetlen szemmel lathato fenyero valtozas tortent, felfele. A return gombbal tudtam visszamenni, de akkor is visszaugrott alacsonyra ha a magasabb fenyeronel OK-eztam le.
Szoval nem sikerult a kiserlet.Ezt talaltam a szerviz menuben. Meg nem piszkaltam hozza, de erdekesnek talalom.
Tudod mire valo ez?
Lehetsegesnek tartod, hogy igy lehet ra tolteni mas tipus eeprom-jat? Ha meg mar rajta van mas eeprom, akkor az eeprom-hoz tartozo firmware is mehetne ra elmeletem szerint.
Ugy ertem, annak idejen a motorola v300 v500 v525 es v600 teljesen egyforma volt (a v600-ban levo bt-tol eltekintve), csak a szoftverben voltak butitva a v600 alattiak, igy a v600-rol lehuztak 4 bort.Ja, rendesen el van dugva, meg utalas sincs arra hogy ez benne lenne a szerviz menuben.
A panasonic nagyon nem akarta hogy rabukkanjunk[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz katalin888 #27251 üzenetére
Akkor sem értem a sirámot.
A HD-Ready X60-ból és a fullHD S60-ból is lesz 42"-os. Kis lakásba, nem-HD tartalomhoz azok bőven tökéletesek és pénztárcakímélők is. Minek akarsz DVD-hez, egyéb SD-tartalomhoz a közép-/felsőkategóriából TV-t választani. Teljesen indokolatlan!
Egyébként egy kis lakásban is bőven lehet 1,5-2 méterre ülni az 50"-os fullHD modelltől, azért csak nem budiban lakik az ember.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
nuke7
veterán
A ps51e550-en mar van tukrozodes gátló bevonat, vagy csak az e6500-on van olyan..?
https://youtube.com/user/nuke7
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz katalin888 #27245 üzenetére
Én sem látom értelmét a 42"-os fullHD kategóriának, 90%-ban mi is lebeszéljük róla az ide betérőket és inkább az 50" felé terelünk mindenkit. Egyszerűen annyira közel kéne ülni hozzá, ami a legtöbb lakásban nem valósítható meg egykönnyen és így már nehéz is többen elézsúfolódni. Árban sem voltak valami kedvezőek.
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz katalin888 #27245 üzenetére
Az a véleményem, hogy nincs is szükség 42 colos méretre, mert ki akar full HD filmet másfél méterről nézni?
Aki mégis, az elégedjen meg az alacsonyabb kategóriájú készülékek valamelyikével, vagy vegyen LCD-t.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
katalin888
aktív tag
Aggaszto, hogy az uj Panasonic kinalatban nem szerepel 42"-es modell a felso-kozepkategoriaban!
Nektek mi a velemenyetek errol? -
dedy70
tag
válasz kolosszus87 #27237 üzenetére
Akkor az írnák, hogy rendelésre nem azt, hogy nem kapható. Raktáron szinte csak a Panshop-nál van 50ST50.
A mai 297-es euro árfolyam se sok jót ígér az áresésre váróknak.
Ijedtemben meg is rendeltem egyet. Házhoz szállítást kértem előtte üzletben történő kipróbálással, ahogyan ezt előttem már többen is tették itt a fórumtársak közül. Kérésemre az alábbi választ kaptam:
"Felhívom figyelmét hogy abban az esetben ha boltunkban kipróbált televíziót vásárol, az internetes rendelésekre vonatkozó 8 napos elállási jogát nem gyakorolhatja." -
BBéci
legenda
-
gerolka
tag
válasz kolosszus87 #27237 üzenetére
A Panashopnál sincs már 50X50, csak 42X50!
Érdeklődtem, hogy lesz e még náluk, de nem írtak vissza harmadik napja.
-
kolosszus87
senior tag
válasz dedy70 #27234 üzenetére
E-digitalból messzemenő következtetéseket nem szabad levonni, pl. Pana 50X50-et már december 4-ike óta nem forgalmaznak, ami azért elég korai időpont. Amíg a hivatalos forgalmazó Panashopnál van tv, addig nagy gond nincs.
Szóval készlet az még van, csak max nekik nincs már kedvük újra feltölteni a raktárat, nehogy a nyakukon maradjanak a plazmák (gondolom én).[ Szerkesztve ]
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
Kernel
nagyúr
válasz Attic09 #27204 üzenetére
A Samsung így próbál kedvezni azoknak, akiknek nem tetszik a lapostévék talpa, de ezt egyébként én úgy szoktam megoldani, hogy a TV-t simán leteszem talp nélkül, hátul pedig egy barkácsolt megoldással rögzítem, hogy ne tudjon előre bukni. Ráadásként így kicsit lejjebb kerül a kijelző, ugyanis én jobban szeretem alacsonyabb pozícióban látni. (Falra nem akarom.)
Hogy melyik TV-vel lehet ezt megtenni, illetve melyik mutat így jól, talp nélkül, az természetesen függ az alsó él kiképzésétől, a formatervezéstől.
Itt a Samsung maga alakított ki egy támaszt, hogy ne dőljön előre. Nem mondom, hogy nekem túlzottan tetszik, de azért nem akarom leszólni sem. A hagyományos, talpas ólajtónál azért jobbnak tűnik. Aki pedig falra szeretné, gondolom ez is leszerelhető.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
yoee
csendes tag
válasz mayday00 #27196 üzenetére
Jó.
Kicsit bővebben: nagyszerű. Tegnap dél körül jött meg a szerkezet, így délután a beállítások, ismerkedés jegyében telt és este volt a "prömier".
Teljesen besötétített volt a nappali -mint mindig, ha este filmet nézünk. 2.35-ös arányú filmet néztünk, ott nekem szinte egybe olvadt a kávával az alsó felső csík, ha jobban odafigyeltem, akkor szétválasztható volt a káva és a fekete csík.Én nem izgultam rá a fekete mélységeire, de azért megnéztem a youtubon a floating black-es videót: nem vettem észre ezt a jelenséget, ellenben megfigyeltem, hogy amíg csont fekete a képernyő, addig azért világít. Tehát ha semmi nincs a képen, csak fekete szín és a szobában is "tök" sötét van, akkor mélyszürke a fekete és egyértelműen látható a káva. Ilyen jelenet filmnézés közben véleményem szerint nem fordul elő, vagy ha igen, akkor elég kis gyakorisággal úgyhogy én teszek rá, nekem tetszik
-
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz liszi70 #27202 üzenetére
Vagy irreálisak az elvárások. Nálam sincs gond a feketével még 2 év után sem, pedig háklis vagyok rá. Ráadásul a mai modellek még jobb feketét nyújtanak, mint a 2 évvel ezelőttiek. Szerintem is egyedi problémáról van szó, mert a mai Pana felhozatal még a belépőszinten is bőven-bőven átlag fölött van feketeszintet tekintve.
Get Moded!
-
nagyúr
válasz anonym1s #27212 üzenetére
Sajnálom, hogy így jártál a tévéddel, nekem ezzel nincs bajom, a sötét jeleneteknél is tök sötét a fekete. (Van bajom mással, az meg lehet, hogy nálad nem jelentkezik.) De azt hiszem túlbeszéltük.
(A kalibrálás költsége egyébként nem éri el a tévéd árának 8 %-át, viszont legalább kiszűrhetnéd a hiba okaként a beállítás-problémákat. De ha esetleg a fekete-szinted nem javul (amit kétlek), akkor is biztos lehetsz benne, hogy más téren, például színhűségben jelentősége van. Egyébként nem kapok jutalékot Jánostól.)
[ Szerkesztve ]
-
lacos001
senior tag
Vélemény?
Idézet.....nem saját gondolat!
....."Viccet félretéve egy ledes folyadékkristályos eszközhöz képest, főleg ha abban ips panel van egy plazma nem hozza az elvárható szintet minőségben és akkor még nem beszéltünk arról sem, amiért a plazmákat évek óta nem tartják ellenfélnek hozzáértők."....
Lehet reagálni !
-
janos666
nagyúr
válasz anonym1s #27184 üzenetére
Nem. Nem tesztel és állít be frissen magától semmit.
A VSUS áll valahol gyárilag, de 99%, hogy LOW értéken.
Te elindítod a tesztet, ahol kipróbálhatod HIGH-on és LOW-on is.
A végén elmentheted az aktuális beállítást (akár LOW, akár HIGH).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
anonym1s
őstag
válasz liszi70 #27202 üzenetére
En is leirtam mar tobbszor, hogy vilagos, nappali jeleneteknel nincs gondom a feketevel. A gond a sotet jeleneteknel van, ott nagyon is latszik hogy nem fekete a fekete. Ezt mar tobben is irtak rajtam kivul, koztuk egy vt50 tulaj is, es ha nem tevedek a vt50 fekete szintje semmivel nem rosszabb mint az st50.
Viszont ha te elegedett vagy a teveddel, annak en orulokKalibralason gondolkodtam meg nehany nappal ezelott, de vegul megiscsak elvetettem. Ugy dontottem nem koltok erre, mert nem bizom abban, hogy akkora kulonbseg lenne az altalam beallitott es a kalibralt kep kozott, ami nekem megerne azt a kiadast.
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #27206 üzenetére
A Baraka 1992-es és - információim szerint - 8K-ra digitalizálták, valamint a hangja is extra felbontású. Láttam high-end SIM2 vetítővel, hallottam JBL Synthesis hangrendszerrel.
Nálam az egyik referencia.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dexar007
veterán
válasz Hsanyika1 #27199 üzenetére
"Az utóbbi dolog működési elve teljesen egyértelmű, míg az előbbi, nem túl nagy meglepetésre, úgy működik, hogy a tollat hozzá kell érinteni a tévéhez, amire a készülék készít egy képernyőmentés, majd megjeleníti a rajzoláshoz szükséges menüt (ezen lehet például a toll vastagságát beállítani vagy színt választani), és már indulhat is a móka. "
Az lesz majd a móka, ha a gyerek összekaristolja a ZT60-at,és bónuszként még bele is égeti a menüt.
Give me your cum,bull!
-
spiky03
veterán
Nah túl vagyok a Barakán is.
Meg kell, hogy mondjam nekem a Samsara jobban tetszett. Ez sem volt rossz, de az jobb volt. Meg abban több "szép" kép volt.
A Barakában van azért 1-2 durva, nyomasztó jelenet.
De összességében jól nézett ki az ST50-en. A vulkános rész durva volt.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Attic09
tag
http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1357832580 Nem semmi ez a design
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz mayday00 #27201 üzenetére
"Vagy ST50, vagy UT50. Képminőségileg szinte ugyan az a kettő, másban tér el. Filter, extra funkció stb."
Az a filter nagyon sokat nyom a latba, legalábbis nálunk, ahol nem csak esti mozizás a felhasználási kör. Tényleg látható a filter megléte miatti különbség és nagyobb az élvezeti érték, az ST50 előtt nálam lévő U20-hoz képest.
Az UT-hoz képest az ST= + HDMI és USB, + kisebb káva, + több színárnyalat, + jobb hang, + beépített wifi és még egy pár apróság. Hátránya is van, mert szerintem jobban ghost-ol, meg sávosodásra is egyértelműen hajlamosabb, mint az UT nem Neo PDP-s panelje.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz anonym1s #27198 üzenetére
"...a fekete meg egyiken sem fekete..."
Az imént is, és már többedjére fejtettem ki, hogy nálam nagyon rendben van a fekete, ezt már mások is leírták, hogy náluk teljesen jó. Ha nálad valamiért nem jön össze, az nem ok arra, hogy általánosíts. Ismét felteszem a kérdést, tervezed kalibráltatni?
-
mayday00
őstag
válasz anonym1s #27198 üzenetére
Nem x50 et tervezek venni. Vagy ST50, vagy UT50. Képminőségileg szinte ugyan az a kettő, másban tér el. Filter, extra funkció stb. Itt van ut50, st50 tulaj is, s nem panaszkodtak még, hogy nem jó a fekete.
Legutóbb is egy ut50 tulaj írta, hogy nagyon jó a feketéje, nem csalódott a készülékben."A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest