-
GAMEPOD.hu
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Lidlis felnitisztító is jó, ha havonta használod.
De elég egyszer megvenni a Shiny Garage D-TOX, és minden kocsimosáskor befújni a kerekeket, akkor súrolni sem kell. Előnye, hogy a fényezést nem bántja. Mosás után a karosszériára is mehet, 2 percet rajta hagyod, majd leöblíted. Erős napfényben tilos használni!
Évekig elég lesz.
Video[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
A legolcsóbb a Shiny Garage D-TOX
De amilyen koszos, az is csak harmadik nekifutásra fogja eltávolítani.
Befújod vele, vársz 5 percet, fogkefével átdörzsöld, leöblíted.
Kb kétszer-háromszor megismétled.
Ha évente csinálnád, akkor elég lenne egy menetben.
A fogkefét ne felejtsd el, mert vastagon van rajta, mással nem távolítod el.
Sósavat ne használj, mer megkezdi a felnit.[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
rnrn
aktív tag
Nézzétek csak, milyen szép az "új" autóm nyári gumis felnije?
Viszont a téli gumis felni törődést igényel (a gumikat cserélnem kell).
Kérdéseim:
- mi az a szer, módszer, amivel a ráégett fékport el lehetne távolítani? A Lidlis felnitisztító spray nem volt hatékony, a smirglipapír meg elég drasztikusnak tűnő megoldás (bár működött)...
- ha fel szeretném újítani a felnit, akkor Pécsett hol érdemes és megközelítőleg mennyibe kerül?
-
Tommy77Hun
csendes tag
Ha valaha még használni akarod, akkor csak az ideiglenes kivonás működik. Ez 6 hónap, de hosszabbítható. A végleges kivonáshoz le kell adni egy bontóba, ahol kiállítják az igazolást (persze van, aki szabályellenesen kiállítja anélkül). Az autó többet nem helyezhető forgalomba.
Ha nem valami ritka, vagy különleges modell, akkor inkább add el. A kertben tárolás még megfelelő védelemmel is, megöli az autót. Ha letakarod rozsdásodni fog, ha nem a fényezés megy tönkre. Kiszáradnak a kenést igénylő alkatrészek és elporladnak a gumi tömítések. Ha benzines, akkor egy év alatt az E5 is megromlik benne.
-
Exian
addikt
Ha egy autót nem akarok használni, nem akarok rá műszakit, meg biztosítást fizetni, akkor milyen lehetőségek vannak?
Végleges kivonáskor úgy tudom kell bontási igazolás.
Ideiglenes kivonás meg X időre van csak úgy tudom, de annál hosszabb ideig lenne tárolva.
Más lehetőség?
Az autó persze nem köztérületen lenne tárolva, hanem saját kertben lerakva.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Riccio
addikt
-
zsolt19900
őstag
Tudtok esetleg a városban vagy környékén olyan fotózásra alkalmas helyet, ami egy modern és vagy letisztult bútorokkal, berendezésekkel operáló lakás, ingatlan vagy ezeknek egyik nagyobb szobából álló helyisége lenne és ki lehet bérelni?
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
samu2062
senior tag
válasz M_AND_Ms #92679 üzenetére
Nagy kérdés számomra, hogy ki lenne az építtető, ki lenne a tulajdonosa a bicikliútnak, egyszóval kinek adná át a MÁV a vasútvonalat és a hozzá tartozó ingatlanokat. Pl. Pécs-Felső állomás. A MÁV tényleg a nagy semmit csinálja, de tapasztalatom szerint függeni fog az együttműködés sikere attól, hogy ki lesz az a bizonyos, amit vázoltam. Már ha egyáltalán tárgyalásig eljutnak legalább. A város és a MÁV nem igazán szeretik egymást, ennyit elárulok, hogy érthető legyen.
-
Exian
addikt
Van esetleg valakinek eladó olcsó benzines fűnyírója vagy fűkaszája? Valami kicsi, egyszerű megfelel. Minél ütötebb kopottabb, annál jobb (nem lopják el annyira talán), csak működjön.
[ Szerkesztve ]
-
windlord
őstag
Asus Ac65p router valakinek?
Csecse cucc.
Garis, szep, alig ment. Jo eros.[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
Új, 0km-es Gigabyte B550M DS3H alaplap eladó!
Totyiklakóknak 20e
-
Laca1212
őstag
Erről a gsm üzletről van infója valakinek? Megbízhatók?
[ Szerkesztve ]
-
-
Exian
addikt
Van korrekt, megbízható ingatlanos ismerőse valakinek?
-
M_AND_Ms
veterán
válasz samu2062 #92678 üzenetére
Ezek szerint vannak mások is, akik gondolkodnak. És ezek szerint, a Máv, szokás szerint impotens módon, a nagy semmit csinálja. A tisztségviselők vagy csakazértse, vagy nemmerekdönteni, vagy megsemértem módon állnak hozzá.
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
-
-
M_AND_Ms
veterán
-
Exian
addikt
Számtech szakik, rendszergazdák és bárki, aki érintett és ide gondolja magát.
De hirtelen akik eszembe jutnak: UHHH, IO.sys, Hunter2, Janoska, stb.
Van köztetek olyan, aki hálózatokat tart karban munkahelyi/vállalati/iskolai, akármilyen környezetben?
Van esetleg valakinek elfekvőben elrakva a múlt évezredből BNC-s hálózathoz cuccok?
Elsősorban, ami kellene: kábel és csatlakozók, T idomok, lezáró idom ésatöbbi.
Egy 286-os, 386-os, 486-os és P1 gépekből álló hálózatot kell majd összehoznom egy AntikPC bemutató kapcsán és ehhez keresek bármit, ami még fellelhető.
Hálókártyám az elvileg van dögivel, bár tesztelni kell őket.
Ha van valakinek esetleg bármilyen holmija ezzel kapcsolatban, amire már nincs szüksége, jelezze kérem!
-
nagyúr
Egy valamivel foglalkoznak, csak ahhoz értenek.
Pécsen szerintem nincs olyan cég aminek ez a fő profilja, mert éhen halna belőle.
Egy darabos pólórendelés nem a rentábilis kategória, kb ezért nem fognak körbeugrálni.
Mintha bejelentés nélkül betoppannál az autószerelőhöz és kérnéd, hogy dobjon el minden melót, mert neked most azonnal kell egy olajcsere.
Hát, szerintem a legközelebbi kannából kerülne bele olaj és 10 perc alatt végezne vele, de az árát rendesen elkérni. Ha nem zavar el, miközben egy villáskulcs repül az arcod feléd az aknából.
Ahogy írtam már: Ott készítsd, ahol ez a fő profil."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
-
nagyúr
Azonnal nem fogják megcsinálni. Ha igen, akkor extra felárért, szarabb minőségben és a hátad mögött még utánad köpnek.
Ez nem az a szint, amit csak levesznek a polcról és beütik a pénztárgépbe.
Szerintem png helyett jobb a TIF formátum, LZW tömörítéssel.
A PNG formátum nem mérettartó, mindenképp le kell írni hozzá a kívánt méretet."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
őstag
válasz Dluinet #92658 üzenetére
Huh! Köszi! Ez aztán részletes volt!
Egyetlen gondom maradt. Azért png, mert színes pólóra menne grafika, nem négyzet alakú, hanem alaktalan. Gondolom ez nem túl jó szakmai megfogalmazás. Amikor online rendeltem akkor ment ez a dolog, kivágtam egy kutyust a lányom pólójára, amit szépen rátettek. Ez akkor így nem működik helyben? Ugye előre kéne tudni, a póló színét, de akkor sem lenne szép, ha úgy csinálnám.
Közben előkerestem. Az onlinepolo.hu-n rendeltem anno és png fájlban töltöttem fel, ezért maradt meg ez bennem (meg megvan még amit anno csináltam).
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-jpeg
-CMYK színtér (ez azért feltétel, mert annyira alulképzetteket alkalmazottak, hogy a beérkező anyagot nem tudják saját maguk átkonvertálni, ami 2 kattintás lenne. Ide még egy erős káromkodást képzelj el.)
-300 DPI (képpont/hüvelyk, nem képpont/centiméter)
-méretek milliméterben egyezzenek meg
-fehér részek a póló színével fognak megegyezni (De ez grafika és technológia függő.)
Vannak grafikák amit érdemesebb vektorosban szerkeszteni és Flex anyagból kivágni. Ez drágább viszont tartósabb megoldás. Korlátozott a színek száma, jellemzően 1 db.
Fehér vagy üres részek itt is a póló színét veszik
Példa:
Ha mindenképp kell a fehér háttér színes pólóra, akkor nyomtatható Flex anyagra kell készíteni. Ez egyszerűbb, viszont négyszögletű grafikát kíván.
Itt a fehér vagy üres részek fehérek lesznek.
Példa:
Ha fehér pólóra kell színes raszteres kép, akkor nyomtatható és vasalható póló fólia, de ekkor az üres részeken a póló fényesebb lesz, mert ott marad a nyomat hordozó fólia. Ez az olcsóbb és gyors technika, viszont tartóssága gyenge. Árkádban ezt kapod meg rohadt drágán. Fehér vagy üres részek itt is a póló színét veszik fel.
Példa:
Van még a szitanyomás, de az egy darabos megrendelésnél nem opció.
A digitális textilnyomtatást nem ismerem, de ez lehet a legjobb opció.
Ott készítsd, ahol ez a fő profil és ne az árkádban.
Normális helyen ez minimum 1-2 munkanap.
Ha te viszed a pólót az drágább lesz, mint a helyben felajánlott anyagok.
Talán a polotransz-t a szabadság úton tudom ajánlani.
Ők készítenek magán embereknek is. Normális minőségben. Van náluk digitális textilnyomtatás."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
őstag
Pólót szeretnék készíttetni. Pár kérdés elsőbálozóként (eddig csak online rendeltem, még régen):
Nyomnak az elejére és hátuljára is egyszerre ugye?
A *.png formátum az jó?
Tud valaki jó helyet ajánlani?Köszi!
-
Laca1212
őstag
pecsipc.hu-ról mi a véleményetek? Megbízható,korrekt cég?
Ismerős használt üzleti notit keres. Ezt találta:
https://pecsipc.hu/termekek/hasznalt-laptop/lenovo-thinkpad-t530-206853642Vélemény?
-
Ferdzsoo
addikt
Van valakinek olcsó sata SSD-je?
Akár 120-128GB-os is lehet. Sőt nem is kellene nagyobb.-"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Exian
addikt
DDR3 ram mekkora kellene? Tegnap egész mást kerestem és kipottyant a szekrényből egy ilyen 4 GB-s modul.
-
nesa
veterán
Volna egy felesleges HD6850 kártyám hátha valakit érdekel.
-
Exian
addikt
Nem nézte. Olyan valaki válogatta össze a cuccokat, aki nem ért hozzá. Ezért sem állt neki ő osszerakni. Nem is lenne baj, ha a beszerzés utáni 14 napon belül hozta volna össze rakatni, akkor vissza lehetett volna küldeni a procit vagy a lapot. De nem, eltelt 3 hónap a beszerzés óta...
Továbbra is kerestetik megfelelő alaplap, vagy proci.
Nem indul a gép így, ja.
[ Szerkesztve ]
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Van pár számunkra már felesleges dolog amitől megválnék, ha valakit érdekel akkor írjon és megbeszéljük:
Hardver:
1.CSX 16GB DDR4 2666Mhz RAM, Pontos típusszáma: CSXD4LO2666-2R8-16GB
2. I5 4590T processzor
3. Asus H81M-A alaplap
4. 2X8GB Kingston DDR3 1600Mhz RAM (pc3-12800u-11-12-B1)
E G Y E B E K:
1. BIG Bobby Car kisautó (lábbal hajtható járgány)
2. Hauser Puma 14"-os rózsaszín bicikli
3. OK Baby kisméretű kád, kifejezetten újszülötteknek
4. IKEA gyermek baldachin, felhő formájú (2db)
5. Alföldi Formo, nagyméretű mosdókagylóA technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
Exian
addikt
Van esetleg valakinek eladó alaplapja, ami támogatja a Ryzen 7 2700x procit? Másik verzió, hogy olyan proci is jöhet, amit támogat egy Gigabyte B550M DS3H alaplap.
Egy valaki vett alaplap, proci párost, de nem igazán támogatja az alaplap a procit... Tök új minden, de hónapokkal ezelőtt vette, nem lehet már vissza küldeni.
Valami miatt csak most jutott el odáig, hogy össze rakja a gépet.
Valahogy viszont össze kellene hoznom neki a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
válasz samu2062 #92644 üzenetére
Azt tudom, hogy egyhamar nem lesz ott semmi, csak rohadás és pusztulás.
Sok helyütt újrahasznosítják az ilyen megszűnt vasútvonalakat. Pl Olasz-szlovén határon átmenő Millenniumi Vasút bringaút az Alpokban [link]
De Sátoraljaújhelytől Pálházáig is a régi töltésén megy.
Valahol viszont, a még működő, de már nem nagyon használt vonalakra is találnak új funkciót. Ausztriában közvetlen a magyar határ mellett [link]. Mi már többször voltunk a családdal. Nagyon nagy közös buli minden korosztálynak. Akár ilyesmit is lehetne, mondjuk Pécsváradig. (lehet, nem a 15cm-es kilátókra kéne a fejlesztési pénzeket költeni...)Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
rnrn
aktív tag
Jövő héten nem megy esetleg v.ki Pécsről Kecskemétre? Kinéztem ott egy verdát... Van busz is és vonat is, de inkább egy fórumtárs zsebébe csempésznék viteldíjat és persze kényelmesebb, biztonságosabb megoldásként tekintek az autós utazásra.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz samu2062 #92633 üzenetére
Pont azért nincs rajta nagy emelkedő ezért kényelmessen tekerhető és még élvezetes is.. Persze lehet helyette vadi új nyomvonalon, jó drágán az anyagot kilopva egy jó meredek, a vasasi dombon átmenőt is építeni, ami két év múlva megsüllyed, szétesik.
A pellérdi meg totálisan a a régi harkányi nyomvonalán fut egészén Péllérd Vasút utcáig...jaj miért is az a neve?[ Szerkesztve ]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
-
rnrn
aktív tag
Ismét meg kell hajolnom önön nagyságom előtt...!
A Play Áruház frissítését kellett végül megoldanom. 15.2.23-ról 22.4.25-21-re frissült. Magát az áruházat -- számomra legalább is -- nem volt egyszerű frissíteni, végső soron mérhetetlen kitartásomnak, precizitásomnak és kifinomult érzékeimnek köszönhetően sikerült.Beállítások / Alkalmazások és értesítések / Speciális / Áruház / Verzió
A verziószámra nyomtam rá, és teljesen valószínűtlen módon ekkor vált lehetővé a frissítés. Ez tudás kérem, nem szerencse, hehehe!
-
samu2062
senior tag
válasz M_AND_Ms #92625 üzenetére
Arra a vasútvonalra nem biztos, hogy érdemes, mert olyan szinten kanyargós, pont a terepviszonyok leküzdése miatt, hogy ihajj. Hatalmas íveket ír le. Másrészt meg amíg a vonal a MÁV tulajdona, addig arra semmit sem építenek rá és ez nem fog változni még sokáig. Harmadrészt a pellérdi sem a régi vasútvonalra épült. Már ha egyre gondolunk.
[ Szerkesztve ]
-
-
rnrn
aktív tag
Kezd telelenni az a bizonyos... A google play áruházból nem tudok appot telepíteni a telómra. Sem telóról, sem sz.gépről. Be vagyok jelentkezve egy azon fiókkal mind a kettőre... Egy ideje már fennáll ez a helyzet, bár volt egy-egy app, amit az elmúlt negyedévben azért fel tudtam tölteni. Kehtikus, na, de többször van kudarc, mint siker...
Valami olyasmi problémát ír a google, hogy nincs társítva a fiókomhoz készülék. Ezt azért nem értem, mert a készülékre 1,5 éve azzal a címmel léptem be és a készüléken futó gmail app is szipkázza szépen azt a címet. Lehet valahol külön társítani készüléket? Találkoztatok hasonlóval? Ötlet, tipp?
A googel által javasolt összes javítási tippet elvégeztem, pl. a google play appon a gyorsítótárat kiürítettem, restart is megvolt, de nem javult a helyzet...
Köszi előre is!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Dluinet #92624 üzenetére
Kozármisleny, Szalánta, Szentlőrinc, Vasas, Hird
Ezek és Pécs viszonylatában nagyon kéne már egy-egy biztonságos útvonal.
Ott van a régi vasútvonal keleti irányban. Annak stabil alapjára egész Pécsváradig frankó kerékpárutat lehetne.építeni, ahogy az egykori vasútvonalra épült a Pellérdi is.
Pogányig, elvileg épül Postavölgyön át.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
nagyúr
válasz M_AND_Ms #92622 üzenetére
Nem tudom, hogy Mánfáról kerékpárral bejárni kihívás vagy inkább orosz rulett.
Pécsen nagyon korlátozott a kerékár használat, és ez nagyban a domborzati tényezők határozzák meg.
Uránváros és belváros közötti rész elég könnyen teljesíthető, minden más desztináció, elég nagy kihívás nem sportembereknek.
Itt arra gondoljatok, hogy egy átlag 60 éves nő vagy 9 éves gyerek teljesíteni tudja-e kerékpárral a bejárást.
Alföldi városokban ezt simán megtehető."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
M_AND_Ms
veterán
válasz balintdavid #92616 üzenetére
Pécs agglomerációjából elég szar bringával bejárni. Pellérd, kompromisszumokkal Keszü
A többib környező faluból inkább életveszélyes, mint egészséges a bejárás.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
-
Exian
addikt
Kellene nekem szakember arra, hogy megnézzen egy kiszemelt családi ház tetőszerkezetét, hogy milyen állapotú. Mármint, hogy biztonsággal megtartható e, vagy cserélni kell.
Tudtok ajánlani erre megfelelő szakembert, aki vállal ilyet? Tehát egy megbízható szakvélemény kellene a tető állapotát illetően. Illetve a ház egyéb alapvető statikai dolgait is jó lenne látnia egy szakavatott szemnek.
[ Szerkesztve ]
-
válasz balintdavid #92614 üzenetére
Nemtom, ahol én lakok, ott pont ugyanannyira van hely, mint amikor fizetős volt.
SemennyireMutogatni való hater díszpinty
-
Gazs
tag
Foglalkozik valaki itt laptopjavítással/ laptop videokártya újragolyózással? Egy HP Probook 455 g1 laptop , nem ad képet, valószínűleg a videokártyája hibás.
Ha igen, akkor kérem küldjön privát üzenetet! Köszönöm. -
Topikgazda
válasz balintdavid #92614 üzenetére
na ez volt az egyik ok amiért kiköltöztem a városból
-
balintdavid
tag
Véget érhetne már ez az ingyenes parkolás, tele a parkoló roncsautókkal, külföldi rendszámos autókkal, meg olyanokkal amiket láthatóan hónapok óta nem használnak. A tripláját is kifizetném a tavalyi bérlet áraknak, csak tudjak megállni a panel 500 méteres körzetében. Élhetetlen szar lett a város.
kazuár
-
IO.sys
őstag
5600xt vagy jobb vga-ja van valakinek eladó?
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
IO.sys
őstag
Prémium tagsággal lehet rss linket létrehozni HA-n keresésre?
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
nesa
veterán
Nem tudja valaki hétfőtől még marad az ingyen parkolás?
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ordasi Gábor és a tuningnet.hu... Akkoriban nem volt még netem itthon, netkávézóban meg suliban bújtam az írásait. Aztán eltűnt a netről és azóta sem tudom mi lett vele. Amit tudtam, a wayback machine meg hasonlókkal lementettem és feltettem az írásaiból a logoutra, hogy megmaradjon az utókornak, mert pl. a fényhűtés cikksorozata az valami zseniális még ma is.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
-
Vertigo18
addikt
Valakinek eladó robogója a környéken?
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla