Új hozzászólás Aktív témák

  • zharkanyi

    tag

    Sziasztok!

    Speciális helyzetemből adódik, hogy egy 4G előfizetés segítségével tudunk itthon "korlátlan" internetet elérni. Ehhez egy Huawei Mifi routert adott a szolgáltató, ami a maga nemében tökéletesen teljesít, de a lakást sajnos nem igazán fedi le.
    A nagyobb problémánk mindenesetre az, hogy a meglévő TP-Link Archer C7 routerünkre csatlakozik az asztali gép, a Synology NAS és az okostévé, ami a router wifijén keresztül látja a NAS-t, hasonlóan a család okostelefonjaihoz. Ezek kiszolgálására egy rendes router kell, amire a 4G mobilinternet előtti időkben az Archer C7 tökéletesen megfelelt. Lefedi a lakást és az összes eszközön megvan a sebesség a HD filmek lejátszásához a hálózaton át, mind Wifin, mind LAN-on. Mellette párhuzamosan a Mifi router szórja a netet.

    Ez nem jó megoldás, mert manuálisan kell váltani az eszközökön a belső hálózat és az internetet osztó Mifi Wifije között.

    Mit tudnátok javasolni, hogy a kb. 100/50-es mobilnet elérhető legyen minden eszközünkön és ne kelljen a hálózatok közt váltani.

    Ami nekem eszembe jutott:
    - új 4G SIM-et befogadó router, ami wifi és LAN sebességben tudja azt amit az Archer C7
    - 4G-s USB stick, amit elvileg kezel az Archer C7

    Ennél azonban jobban tetszene egy olyan megoldás, ahol a Mifi Routerre csatlakozik a teljes lakás hálózatát biztosító Router és továbbosztja a netet. Nem tudom sebességben és stabilitásban megfelelő ilyen megoldás van-e.

    Ti milyen megoldást választanátok a helyemben?

    Előre is köszi a válaszokat.

Új hozzászólás Aktív témák