Új hozzászólás Aktív témák
-
Repiv
tag
Üdv
Szeretném a szakértők segítségét kérni, mert nem tudok megoldani egy apró otthoni hálózati problémát:
van egy telekomos fő routerem (iptv, lan miatt) mögötte egy modern asus router (wifi és egyéb szolgáltatások miatt).
Ddns-t szeretnék az asus routeren, de nem hajlandó sehogy működni. a fő router-en be van állítva dmz az asus router ip-jére.
A telekom routere elég butuska vagy korlátozott, túl sok mindent nem lehet beállítani.Mit kell tennem, hogy a fenti dolog működjön? Lehetséges ez így egyáltalán?
Nagyon köszönöm!
-
krealon
veterán
válasz Flowtation #32996 üzenetére
Ehh kimaradt a legfontosabb szo.
"Ha a kolcsonzoprogramban van lehetosag beallitani helyi "incomplete" konyvtarat a letoltes idejere, akkor legalabb a torrent sokszalas az irasi terheleset le lehet venni az amugy is eleg szereny kepessegu NAS-okrol."
(helyi = nem halozati) -
Flowtation
őstag
-
krealon
veterán
válasz Flowtation #32986 üzenetére
"Adott otthon egy win7 laptop, egy tl-mr3220 router és két db nas, mindenki kábelen, csak a laptop wifin. Régebben be volt állítva mindkét nason a (samba) megosztás, amit simán el is értem az intézőből, tehát tudtam rá másolni. Most újra beüzemeltem mindkettőt, de hiába osztok meg, nem látja a windows, csak mint hálózati eszközöket, de ha arra kattintok akkor a webes felületek jönnek be."
Windows network Browser hiba.
Ha a helyi halozat egyik gepen blokkolva van (tipikusan kulso tuzfalszoftver, vagy Internet Security program altal) akar csak egy resze a Browser election-nak, akkor nem jon letre stabil lista a helyi szamitogepekbol, igy a nem is listazodnak a Windows intezoben."Úgy szeretném használni, hogy ha "kikölcsönzök" egy filmet, akkor azt egyből a nasra töltöm, mert a megosztást használom egy raspberry pi-vel, ami a médialejátszó. (a pi egyébként simán látja, egyszer beállítottam, aztán jó.) Igy leáll a letöltés és nem lehet használni.
[...]
A másik gondolom, hogy ha elindul a letöltés akkor csak 300-400 kbit/s-el hajlandó letölteni, pedig 1,2 MB-al szoktam tölteni.
a nasok: ib-nas4210b és egy freecom network drive "Rossz otlet halozati meghajtora kozvetlenul "kolcsonozni".
WiFi-vel parositva pedig tokeletes ongol.
Ha a kolcsonzoprogramban van lehetosag beallitani "incomplete" konyvtarat a letoltes idejere, akkor legalabb a torrent sokszalas az irasi terheleset le lehet venni az amugy is eleg szereny kepessegu NAS-okrol. -
TBMC
addikt
sziasztok!
segítségeteket szeretném kérni.
adott a falban egyszerre behgúzott 2db 30méteres cat5 utp kábel.
az egyik kábelen tökéletesen átjön az 1000/250mbps, viszont a másikon mérve pedig csak fix 95/95mbps jön át (cserélgetve a routerek között)MI a fene okozhat ilyet? rossz csatlakozó okozhat ilyet? vagy akkor nem is működne?
mind két kábel ugyan olyan, egy kötegből származnak.
előre is hálás köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Nem tudom ez-e a megfelelő topic, ha nem bocsánat. Adott otthon egy win7 laptop, egy tl-mr3220 router és két db nas, mindenki kábelen, csak a laptop wifin. Régebben be volt állítva mindkét nason a (samba) megosztás, amit simán el is értem az intézőből, tehát tudtam rá másolni. Most újra beüzemeltem mindkettőt, de hiába osztok meg, nem látja a windows, csak mint hálózati eszközöket, de ha arra kattintok akkor a webes felületek jönnek be.
Nem vacakoltam vele, felcsatoltam hálózati meghajtóként a megosztott mappát. Sikerült is, látható, másolok is rá, stb.
DE! Egy idő után nem enged csatlakozni, azt kapom: "hiba történt a kapcsolat ismételt létrehozásakor a helyi eszköznév már használatban van" bla,bla.
Úgy szeretném használni, hogy ha "kikölcsönzök" egy filmet, akkor azt egyből a nasra töltöm, mert a megosztást használom egy raspberry pi-vel, ami a médialejátszó. (a pi egyébként simán látja, egyszer beállítottam, aztán jó.) Igy leáll a letöltés és nem lehet használni. Leválasztani nem tudom, arra is hibaüzenetet kapok, de újra felcsatolni tudom, ugyanazzal a betüjellel is.A másik gondolom, hogy ha elindul a letöltés akkor csak 300-400 kbit/s-el hajlandó letölteni, pedig 1,2 MB-al szoktam tölteni.
a nasok: ib-nas4210b és egy freecom network drive A lemez kikapcsolások 2 percre vannak beállítva, hogy nem menjenek mindig, ha nincsenek használatban, nem tudom ez számít-e.Mi lehet a gond szerintetek?
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
szanozs
aktív tag
válasz Intruder2k5 #32960 üzenetére
Szia!
Sikerült megcsinálni wifivel a WDS kapcsolatot, de nem lett jobb a wifim. Ezért gondoltam összekötöm UTP kábellel és ezen hozzászólásod alapján beállítottam az alroutert. De se kép, se hang. És még az alroutert sem érem el az új ip címmel.
Úgy csináltam, hogy az alroutert lan csatlakozóját összekötöttem laptoppal, beállítottam az IP címet, letiltottam a DHCP-t. Reboot. Majd a fő ruotert összekötöttem az al routerrel (LAN-WAN) és nem működik. Mit csináltam rosszul, mi lehet a baj? -
mezis
félisten
válasz gabitoo88 #32982 üzenetére
13. oldaltól én látok LAN IP, DHCP, ... beállítási lehetőségeket.
mezis
-
gabitoo88
tag
-
gabitoo88
tag
Sziasztok egy nagy problémám lenne. Adott egy nagy ház ami emeletes szép meg minden tetszik is. Na most mi a fenti szobában lakunk az egyik végében. Van egy modem. T-home-os ZTE igazi kuriózum. Fehér meg minden beépített antenna biztos jó valami "ócó vágottszeműnek". Na ugye térjünk a lényegre. Fent emeleten nálunk állandóan szakadozik a net. Vettem egy jóképességű TP-Link TL-WA850RE repeatert. Tök jó kis leírás meg minden. Konfigurálom is tök jól a 4 lépéses beállítással, de egyszerűen nem adja be a netet. Ha felveszi ZTE modem nevét akkor elvileg némiképp jön valami netszerűség de akkor lent a modem mellett semmi nincs. Viszont ha változtatom az SSID nevét a repeaternek akkor egyáltalán se a lenti szülő modemen se a repeateren nincs net. Se telefonon , se mobilon semmi. Gondolom azzal a köcsög szatyorból utángyártott ZTE áhh nem is szidom tovább modemmel van a baj?! Na meg persze a hiányzó tudásommal. Valaki valami segítséget?
Tel.: 3630három343638
-
MODERÁTOR
-
claire78
senior tag
válasz Intruder2k5 #32976 üzenetére
Vajon ezesetben az AP fog kiosztani cimeket az ONT-ba dugott eszközöknek? Nekem fontos lenne az átjárhatóság, az AP-rá csatlakozott eszközök lássák az ONTbe dugott kütyüket.
Hétvégén kipróbálom. -
sgery
őstag
válasz Gubek-Einste #32969 üzenetére
Próbáltam annó így is, de ha jól emlékszem valami gond volt ezzel a felállással. Más megoldás nincs rá esetleg?
FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
MODERÁTOR
-
claire78
senior tag
válasz Intruder2k5 #32971 üzenetére
Szia!
Ez az a rész volt, amikor az AP-t akartam DHCP szerverként beállítani, de az ONT -én levő eszközöknek nem osztott címeket.
Most visszaállítottam az ONT-t DHCP szerverként. Véletlenszerűen működik vagy nem működik az egész. Ha az egyik eszközről nem megy, akkor megy a másikra csatlakozva. Ma azt is észrevettem, h a NASt kívülről sem érem el, pedig a DDNS rendben működik, helyes IP cím volt mögötte.
Már azon gondolkozom, hogy veszek egy médiakonvertert és egy sima routert teszek az ONT helyébe. -
t1
addikt
válasz Intruder2k5 #32973 üzenetére
Korábban be volt állítva, ezért újratelepítettem most a rendszert, de nem oldotta meg a problémát.
-
MODERÁTOR
-
t1
addikt
Hali!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy DIGI LAN net és egy TPLINK WD1043ND v3 router.
Sikerült beállítani a routeren a PPPOE kapcsolatot majd a vezetéknélküli hálózatot. Ezután osztja is szépen a netet, de amint az asztali gépet rákötöm az egyik LAN portra a router se wifin se lanon nem oszt netet. Ha kihúzom az asztali gép lan kábelét újra van wifin internetelérés. Hol lehet a hiba? -
MODERÁTOR
válasz claire78 #32880 üzenetére
Szia!
"LAN-LAN összekötöttem most is, AP-n van net, oszt IP-t, de az ONT részére és a rajta levő eszközöknek nem."
Az ONT részére szerintem nem is kell IP-t osztania, nem hiszem, hogy egy szolgáltatói eszköz LAN oldalát át lehetne állítani DHCP-re. OpenWrt-ben ez lehetséges, de itt kétlem...
A kliensekkel lehet probléma az is, hogy néha ezek a - szintén szolgáltatós eszközök - furcsán VLAN-oznak, pl. CISCO EPC3925 esetén a WiFi kliensek nem látják a LAN-os klienseket, vagyis lehet a nálad lévő eszköznek a LAN portjai közt sincs átjárás, ez esetben pedig hiába kötöd rá az egyikre a saját routered, az nem fog tudni a másik porton lévő eszköznek IP-t osztani.
A hagyományos összekötés gond lenne? Értem ez alatt, hogy az ONT LAN portjából a saját router WAN portjába kötnéd a drótot...
-
Topikgazda
-
nbk
aktív tag
Sziasztok,
A segítségeteket kérném otthoni windows-os hálózati megosztás kapcsán.
Mappák, fájlok megosztása kellene, de két helyi wifi hálózat között.
Az egyik hálózat egy szokványos T-home-os routeres wifi háló, a másik pedig a T-home routerre dugott (wifi) router.
Az egyik hálón lévő gép hogyan tudja látni a másik hálón lévő gépet?köszi!
''Egy aprócska kalapocska, benne csacska macska mocska...''
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Múltkor már kérdeztem, de akkor nem sikerült megoldanom, de közel járunk a sikerhez
Szóval, van egy upc routerem amibe jön az internet.
A DHCP bekapcs, a router 192.168.0.90-en van, a dchp kiosztás kezdő címe 0.45 (és 100 címet kap)
Az internetet 192.168.0.2-őn lövi kiAztán van a wdr3600-as routerem, ez a fő használatos routerünk. Ennek a WAN portjába megy a upc-ből kijövö kábel, a netnél be van állítva, hogy a 192.168.0.2-őn kapja a netet a df gateway a 0.90. Szép és jó, ki is osztja, ennek pedig 192.168.1.1 a címe és innetől osztja ki a címeket.
Van az utóbbi routerre kötve egy synology nas. A fő problémám, hogy a upc router nem engedi tovább a ddns szolgáltatást a második routerre. Ha beállítom a upc-nél, hogy a NAS http portját küldje át a 192.168.1.1-re, akkor azt írja, hogy a UPC-n lévő ip kiszosztáson belül tudom csak az átirányítást megcsinálni, tehát 192.168.0.45-től ami hozzá van kiosztva.
Szóval, hogy tudnám megoldani, hogy a upc továbbítsa a NAS http portját, hogy bárhonnan elérjem?
Csak úgy tudom jelenleg elérni, hogy a synology quick connect szolgáltatását használom, az bejut a nas-hoz. viszont az nem használható pl. caldav-hoz :/[ Szerkesztve ]
FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
szanozs
aktív tag
válasz Intruder2k5 #32960 üzenetére
Nem kábelel, hanem wifin keresztül akarom. Még nem kezdtem el, de ez alapján a leírás alapján akarom csinálni.
[link]
De amikor ehhez a részhez érek:
"Ezt követően lépjünk be az al routerünkbe ....." akkor mit kell csinálnom, hogy lépjek be.
Mivel kössem össze? A beállítás ideéig cseréljem meg a főrouterrel, állítsam be, cseréljem vissza a rotereket, majd vigyem át a másik helyisége dugjam be a 220-ba és folytassam az első beállítását??? -
efi99
őstag
válasz Intruder2k5 #32951 üzenetére
Igen: letiltás+vissza.
Mégis csak elegánsabb, mint 10-ből 9-szer a LAN kábel végét kotorászni kihúzni, bedugni, mert addig nincs net.Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
MODERÁTOR
-
szanozs
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, hogy láma a kérdés, de segítséget szeretnék kérni.Két routert szeretnék WDS-be kapcsolni. A beállításhoz a fő routert Wan portjába kötöm a modemet, az egyik LAN-t pedig összekötöm a PC-vel. Jelenleg is így van, el tudom érni a router beállítás. Az alroutert ha átviszem a másik helyiségbe csak be kell kapcsolni? Hogyan fogom tudni azon is beállítani a dolgokat? A beállításról találtam infókat, de hogy az alrouterrel mit kell csinálni arról nem. -
Topikgazda
-
MODERÁTOR
-
efi99
őstag
válasz Intruder2k5 #32940 üzenetére
Na, ezt szeretném automatizálni valahogy.
Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok
Adott Digi kábel, és egy Cisco EPC3208G, ez csatlakozik a TP-LINK WDR3600 routeremhez.
a gond a következő
router kap publikus címet, de a router a modemtől már csak privátot.
tehát a router wan portján megjelenik egy 192.168.0.10-es cím, amit DHCP-n oszt a modem a routernek.van valami tippetek, hogy tudnám kikapcsolni ezt a "ficsőrt" a modemen? böngészem az admin felületet, de sehogy sem találok rá erre a beállításra
előre is köszi
-
-
senior tag
Közben sikerült megoldani, mindketten csatlakoztunk egy HomeGroup-hoz és így a pingelés megy. A szervert viszont nem látja egyik gép sem, akármelyikről csinálunk is...
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
mezis
félisten
-
dobobazsy
őstag
sziasztok!
hogyan lehet beállítani, hogy az IPTV-m (Telekom) rendesen menjen egy ASUS RT-N18U routeren keresztül?
először meg se mukkant, de utána addig eljutottam az IGMP bekapcsolásával, hogy már van adás, viszont megállítani, visszatekerni már nem tudom azt. az én set top box-om nem merevlemezes, viszont a nappaliban lévő az igen, ám az nem az asus routeren keresztül csatlakozik, hanem közvetlenül a cisco modemra.
eddig volt a router és a modem között egy tp-link switch, azzal minden probléma nélkül ment a dolog. csak ezt a switchet szeretném kiiktatni ha lehetséges
itt egy kép a router IPTV beállításairól:köszönöm előre is
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Üdv.
A koliban van egy TP-LINK WR941ND típusú routerünk. A barátnőmmel wifin keresztül szoktunk néhanapján NFS Most Wanteddal, LAN-ban szórakozni. Hozzáadtuk a tűzfalhoz az engedélyezett alkalmazások közé az indító fájlt, minden rendben van, tudunk játszani. Viszont a szobatársam is szeretne csatlakozni, de ő nem tud, mivel nem látja a szervert.
A probléma a következő: én tudom őt pingelni parancssorban, ő viszont az én gépemet nem. Kikapcsoltuk már a tűzfalat, AVG-t letiltottuk, így sem sikerült a pingelés, szóval a játékban sem látja a szervert. A vicc az, hogy a barátnőm gépén Win 8.1 van, az enyémen 10, valamint van egy otthoni kliens is, azon pedig XP. Ezeken mindegyiken működik a dolog, egyedül a szobatársam Win 7 gépénél van probléma.
Mit ajánlanátok? Gondolom egyszerű a megoldás, csak már annyi mindennel próbálkoztunk, hogy valamit kifelejtettünk.
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
MODERÁTOR
-
efi99
őstag
Üdv.
Van olyan program, ami szoftveresen emulálja a hálózati kábel kihúzását, majd újracsatlakoztatását?
A probléma az, hogy nem minden esetben van kapcsolat a modemmel (de legalábis az internettel), amit 80%-ban az Ethernet adapter alapba állítása sem old meg (javítás a hálózati ikonnál..). 99%-ban meg szokta viszont oldani, ha fizikailag ki van húzva a kábel, majd vissza. (Win 8.1 + kábelnet).
A kábel jó, más kábellal is csinálja és ha már van kapcsolat sosem szakad meg magától.Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
mezis
félisten
válasz Gubek-Einste #32934 üzenetére
Nem elég indok ez ? A vezetők vagy mások úgy gondolják, hogy így nagyobb lesz a bevételük. Az internet szolgáltatók a kezdetekkor szinte tiltották a router-t. Addig már eljutottak, hogy nincs értelme.
Ők bizonyára nem olvassák a fórumot.[ Szerkesztve ]
mezis
-
Topikgazda
-
mezis
félisten
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
mezis
félisten
válasz Gubek-Einste #32924 üzenetére
Nekem olyan sejtésem van, hogy a szolgáltatók direkt foglalják le DHCP-vel a teljes maradékot.
Talán azért, hogy a újabb routert csak a WAN port-jával lehessen csatlakoztatni, vagy csak úgy nehezíteni a használatát...mezis
-
Topikgazda
-
numera007
tag
Kérdezném, hogy a hálózaton engedélyezve van a DHCP, akkor azoknak az eszközöknek amiket statikus IP-val akarok ellátni, az IP címe ne szerepeljen a DHCP tartományban?
Vagyis ha a nyomtató 192.168.1.2-n van, akkor a DHCP az 192.168.1.3-tól induljon? -
Topikgazda
-
Borisz76
veterán
válasz #63761920 #32918 üzenetére
Ez csak egy házikó.
Innentől 2 lehetőséged van :
1. Olyan alaplapot választasz amin integrálva van a Wi-Fi modul.
2. USB-s WiFi vevőIlletve a 3. és legjobb megoldás az UTP kábeles kapcsolat. ( Gyorsabb és Stabilabb ! )
Ha csak simán netezni akarsz majd a géppel akkor elég a Wi-Fi.
Ha töltögetni , illetve megosztani mappákat, filmeket akkor a kábeles kapcsolatot javaslom.Én egy ilyet vettem a fiamnak és hiába van beépített Wi-fi-je azért elhúztam addig a kábelt !
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
t256
őstag
Sziasztok!
Hanewin NFS server segítségével megosztottam egy mappát a laptopomról, hogy lássa a WD TV médialejátszóm. A lejátszó látja, filmeket játszik róla.
Utána a laptopra rádugtam egy külső merevlemezt (igazából egy régebbi 2,5-ös 500 GB asztali HDD egy külső rackben). Ezen van két mappa filmekkel és sorozatokkal. A WD TV nem látja. Mi lehet ennek az oka?
Az egész megosztás wifin történik. Beletekerésnél kicsit lassú. Mondjuk ez általánosságban igaz a WD TV-re. UTP kábellel gondolom gyorsabb lesz.
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
claire78
senior tag
-
helkis
veterán
üdv all!
raktam össze egy media servert itthonra (openmediavault), gigabites hálón, természetesen minden komponens tudja a gigabitet, a jelenség a következő: szeróról notira (win10) (lan) 100MB/s -el tudok másolni, notiról (lan) szeróra viszont csak 20-25MB/s minden ugyanaz csak a másolás iránya változik, mi lehet ennek az oka? ill. mit lehet tenni, hogy mindkét irányba meglegyen a 100MB/s
(mindkét mérésnél: más hálózati dolog tudtommal nem futott a háttérben, csak ez a másolás ment..)
előre is köszi!
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
Borisz76
veterán
válasz #63761920 #32905 üzenetére
Sorban :
USB-s Wifi adapterek
PCI vagy PCI-e csatolóba tolható wifi kártyák
Alaplapra integrálva ..árulkodó jel a kikandikáló antenna.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
claire78
senior tag
válasz claire78 #32884 üzenetére
Sajnos, maradt a problémám.
Vázolnám a gondomat, talán van valakinek ötlete.
ONT: .1.2, DHCP .3-.254
AP: .1.1, DHCP OFF, átjáró .1.2
A két eszköz LAN-LAN van összekötve.
WLAN van mindkettőn, különböző adatokkal.
Az ONTbe vannak dugva az eszközök, többek közt egy NAS is, amit ha az ONT wifijére csatlakozok, nem látom a hálózaton. NAS .50 fix IP-n található.
Net, DHCP egyébként minden szuperul működik mindkettőn.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék a Wifi megoldási lehetőségekről.
Mi a különbség a Wi-Fi usb adapter---Wi-Fi hálózati kártya és az
Alaplapra szerelt Wi-Fi rádiós egység között?
Az ár különbség leginkább az alaplapin látni! -
Anubis_9
őstag
válasz Gubek-Einste #32903 üzenetére
V2-es a routerem.
Multibit: egyre inkább erre gyanakszom én is. Rögtön ki fog derülni, amint átviszem egy másik házba megpróbálni egy másik hálózaton.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Topikgazda
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 15 Pro Max 256 GB 100%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest