Új hozzászólás Aktív témák
-
sgery
őstag
-
sgery
őstag
válasz zsiga68 #64948 üzenetére
de van, 2db kisebb és egy 4x2m-es is - de mégis elég kevés jel jut ki, ~10mbps kint a sebesség és nem minden telefon fogja a jelet. Próbáltam a routert is röbb féle módon állítgatni - az ablakba viszont nem tudom kitenni mert addig nem ér a kábel.
Itt a ház és rögtön előtte a terasz. Mondjuk a hátsó kertbe se lenne rossz ha eljutna a net
[kép]FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
Lenne még egy kérdésem, előzményekbe nem nagyon találtam rá kontrét javaslatot, de úgy neten sincs sok kültéri ilyen eszköz.
Ez egy másik rendszerem, az előző más helyen van..
Adott a kerti kisházam amiben egy Asus RT-AX55-es router van, ez csak wifi kiterjesztésre van itt és a helyi eszközök fizikális bekötésére.
Viszont a könnyűszerkezetes faház szigetelésére fel van téve hőtükör fólia, így irtózatosan lefogja a kifelé menő jeleket a házból, tehát kint a teraszon már alig van net...
Szóval oda is kell egy jelerősítő. Vagy sima konnektorba dugható és wifin csatlakozó - de kábellel is ki van állva, így fizikai eszközt is tudok kintre tenni hozzá.
Vagy végül pedig egy anennát is ki tudok vinni a routerből véve, erren viszont nincs kábel kihúzva.Mi a legoptimálisabb erre? Kültéren van zárt polc is, oda is be tudom tenni akár beltéri vezérlőt is - max a -20 fok fogja zavarni télen.
FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
-
sgery
őstag
Köszi. Ebből nem létezik Ubiquiti változat?
#64839mezis
Ha össze lehetne kötni fizikailag, akkor nem tettem volna a fel a kérdést, hogy mivel lehet kábel nélkül megoldani.
Egy telken belül van mindkét ház, ugyan az a tulajdonos - egyszerűen fizikailag nem megoldható a kábel átvezetése, ezért kell kábel nélkül megoldani.
Biztos van rá rendes megoldás, itt nem az ár a lényeg, hanem a megbízható működés.FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
válasz Doky586 #64833 üzenetére
Nem teljesen értem a választ, lehet rosszul írtam.
A telken belküli két ház nincs összekötve lan kábellel - az egyikben van a thome router, a ubiquiti router, switch és wifi jelerősítő.
A másik házba csak wifin jut el jelenleg a net a 2 jelerősítővel. A másik házba is van switch - de fizikalilag nincs összekötve a másik házban lévő routerrel.Tehát valamilyen wifis összekötés kell, amit a 2. hátban lévő switch-be lan kábellel be tudok kötni, hogy fizikalilag is tovább ossza a netet.
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Talán ide illik legjobban a kérdésem.
Adott egy telek rajta 2 ház. Első házba van a t-home routere, ebbe van belekötve az Ubiquiti AmpliFi HD kocka routere - majd utána az ubiquiti switch ami elljátha a házban lévő cuccokat.
A házon belül van még 2db Ubiquiti mesh point is wifi erősítésre.
A másik házba is került 2db Ubiquiti mesh point, hogy ott is elég erős legyen a wifi.És akkor a kérdés: a másik házban is van egy switch, minden a házban lévő eszköz ide van bekábelezve, bekötve - viszont a két ház sajnos nem lett összekábelezve.
Tehát a két ház közé kellene egy wifis eszköz, amivel az új házat is internetre tudom kötni és egy hálózatot tud majd alkotni.
Mi erre a megfelelő eszköz? Itt is jó lenne Ubiquiti eszköz, ha már minden más is az lett.Előre is hálás köszönet
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Pár hete jelentkezett (még a vírus leterheltség előtt..) az alábbi jelenség és nem jövök rá mi a ráktól lehet.
Diginet 1000-rem van, sose volt vele gond. A digi által adott wifis router bridge módban van, utána van kötve egy wdr3600-as router, ez kapcsolódik rá a netre PPPoE módon.
Van még utána egy miwifi is, ez csak a wifis csatlakozásokat szolgálja ki.
A hiba: változatlan időközönként de úgy ált 5 percenként eldobja a netet a rendszer. Nem csak wifi-n hanem a routerbe közvetlen bedugott lanos pc-n is. Nem jövök rá, mi lehet a hiba forrása. A wdr router baszakszik, vagy a digi-s, vagy netán a digi-s jellel lehet a gond?
Feleslegesen nem hívnám ki a digi szerelőt :/
Előre is köszi!FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Talán ez a topic a legmegfelelőbb a kérdésemre.
Tehát, a raktáramat kamerázom be, hozzá van egy 4g-s tplink routerem, amihez egy telenoros kártyám is van. Ez a kártya telefon csomagos (még hűséges, feleslegben maradt céges kártya...) így csak online apn-t enged, nem hajlandóak a net-es apn-t aktiválni rá. Viszont korlátlan rajta a net...Adott 2db hikvision (ds-2cd1023g0-i) kamera . Mivel online apn van, így nem tudom elérni kívülről a kamerákat ugyebár... pedig az otthoni synology szerverre rögzítettem volna a felvételt, online képről.
Annyit tudtam megoldani, hogy a synology ftp szerverére feltölti a képeket 1mp-enként 1db-ot. Ami persze jó, hiszen megvan a felvétel, csak hát sokkal jobb lenne videót, meg hogy lássam is a kamera képét...Tudtok esetleg valami más megoldást?
-
sgery
őstag
válasz Gubek-Einste #32969 üzenetére
Próbáltam annó így is, de ha jól emlékszem valami gond volt ezzel a felállással. Más megoldás nincs rá esetleg?
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Múltkor már kérdeztem, de akkor nem sikerült megoldanom, de közel járunk a sikerhez
Szóval, van egy upc routerem amibe jön az internet.
A DHCP bekapcs, a router 192.168.0.90-en van, a dchp kiosztás kezdő címe 0.45 (és 100 címet kap)
Az internetet 192.168.0.2-őn lövi kiAztán van a wdr3600-as routerem, ez a fő használatos routerünk. Ennek a WAN portjába megy a upc-ből kijövö kábel, a netnél be van állítva, hogy a 192.168.0.2-őn kapja a netet a df gateway a 0.90. Szép és jó, ki is osztja, ennek pedig 192.168.1.1 a címe és innetől osztja ki a címeket.
Van az utóbbi routerre kötve egy synology nas. A fő problémám, hogy a upc router nem engedi tovább a ddns szolgáltatást a második routerre. Ha beállítom a upc-nél, hogy a NAS http portját küldje át a 192.168.1.1-re, akkor azt írja, hogy a UPC-n lévő ip kiszosztáson belül tudom csak az átirányítást megcsinálni, tehát 192.168.0.45-től ami hozzá van kiosztva.
Szóval, hogy tudnám megoldani, hogy a upc továbbítsa a NAS http portját, hogy bárhonnan elérjem?
Csak úgy tudom jelenleg elérni, hogy a synology quick connect szolgáltatását használom, az bejut a nas-hoz. viszont az nem használható pl. caldav-hoz :/[ Szerkesztve ]
-
sgery
őstag
Köszönöm a segítségeket, nagyjából sikerült mindent megoldanom.
A upc simán továbbküldi a netet a tplink-re és most már a tp link lett a router.
Viszont! A upc-n nem tudom beállítani a port továbbítást, mert mikor beírom a tplink címét azt írja: az ip cím csak abban a hálózatban lehet, amelyben a helyi hálózat ip címe van.Upc: 192.168.0.90 - dhcp kiosztás 192.168.0.45-től
Tplink: 191.168.1.1 WAN 192.168.0.2Ha a upc-t átállítom 192.168.1.90-es hálózatra akkor megkukul.
Mit állítsak hogy engedje a upc a port forwardot a tplinkre?
-
sgery
őstag
válasz sirály12 #31257 üzenetére
Kis elakadás:
A tplinknél a wan ip címét gondolom úgy tudom megadni, hogy static ip-re állítom a wan portot.
Az ip cím az, amire a upc-t irányítom.
Viszont mi legyen a subnet, df. gateway és a dns?És ha jól értem, a upc-ből a lan kábel a tplink wan-portjába megy?
-
sgery
őstag
válasz sirály12 #31254 üzenetére
Tehát ha jól értelmezem:
Upc-n:
- DHCP lekapcs.
- Adni neki egy fix ip címet pl. 192.168.0.99
- Port forw.-ba beállítani minden használt portot, hogy irányítsa a wdr wan ip címére
- switch mód router módban maradTplink wdr routeren beállítani:
- DHCP bekapcs
- Adni neki fix ip címet pl 192.168.0.1
- A Wan-nak is adni egy fix ip címet amire irányítom a upc-t - ezt nem tudom hogy kell, nem találtam erre utaló beállítási lehetőséget
- A WAN beállításoknál a Static IP-t választani és ott a UPC ip címét beírni
- Port forw-okat beállítani a helyi NAS-hoz meg amihez kell..
- DDNS-t beállítani - ez gond nélkül ki fog menni a upc-n?Ha valami nem jó, kérnék javítást. Köszönöm
-
sgery
őstag
válasz Gubek-Einste #31242 üzenetére
Sajnos így nem sikerült még. A upc-t hiába állítottam bridged módba a tplinket pedig routerbe, nem ment át az internet a tplinkre.
Pontosan mit és hogyan kellene állítanom?
Azt is akár meg tudom csinálni, hogy a tplinkhez a wan-ba küldeném a upc-ből jövő lant, majd a tplinkből visszaküldöm a sima lanporton a switchbe a jelet. De így sem sikerült netet csiholnom :/Mindenképp a tplink kellene routernek mert az eszközhöz rendelt fix ip cím nagyon kellene :/
-
sgery
őstag
válasz Gubek-Einste #31224 üzenetére
Köszönöm, most beállítottam így, működik is, egy kis gondom viszont van.
A upc routerénél nem lehet fix ip címet rendelni eszközhöz ami pedig eléggé fontos lenne :/
Meg tudom azt is csinálni, hogy a tplink a router és a upc-s pedig csak switch a felrajzolt ábrám szerint?
Nem tudtam ,hogy ilyen gyérek ezek a upc routerekFurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
Ismét lenne egy kérdésem, hogy jól gondoltam-e a kiosztást:
Upc internet lesz. Az alábbi kiépítésre gondoltam. Jó lesz így?
Igényel ez a felépítés valami átállítást a routereknél? Most a wrd3600-nál van megadva minden kimenő port és a ddns a nas-nak.
Esetleg jobb az úgy, ha a digiből kijön a lan bele a wdr3600 wan dugóba, majd a wdr3600-at kötöm be a switchbe? Mondjuk ez nehezen menne mert a felső szintre ahova kerülne a wifierősség miatt a wdr csak 1 kábel megy fel.. :/[ Szerkesztve ]
-
sgery
őstag
válasz Razermazer #31152 üzenetére
Nem sikerült sehogysem összehozni
Valami tanács esetleg?Vagy van bármi mód arra, hogy a w3600-as routert rákössem upc wi-free-re és azt ossza szét? (még 11nap mire átköltöztetik ide, addig tudnám a szomszéd upc-jét így használni...)
-
sgery
őstag
Nem sikerül. Nem talál hozzá ip/subnet/gateway címeket.
-
sgery
őstag
A windowsban beállítottam, hogy más hálózati gépek is használhassák az internetemet.
Ami nem megy az a router configja. Static ip-nek észleli, de fogalmam nincs hogy töltsem azt kiFurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
válasz Gubek-Einste #31147 üzenetére
Bocsánat, ezt kimaradt.
Windows 10 van rajta teljes értékű.
Samsung smart pc proFurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
válasz Gubek-Einste #31145 üzenetére
A megosztás miként kivitelezhető?
-
sgery
őstag
Jóestét minden kedves fórumozónak!
Nem tudom hogy fogjak hozzá, ezért kis segítséget kérnék a gondomhoz.
Mivel költöztem és a upc csak 10nap múlva köti be az internetet, viszont addig is kell dolgozom, erre kellene megoldás számomra:
A hálózat felépítése:
Van egy tábla pc-m, ebben van kártyás modem beépítve, ezen van internet is. Be tudom tenni dokkolóba, így rá tudok kötni lan kábelt.
Van egy asztali pc-m, szeretném hogy ez elérje a tábla pc internetét. Ezen is van lan.
Van egy nas-om, ezen is van lan (synology), szeretném ha ez is elérné a táblapc netét (főleg a naptár frissítés miatt)
Ezen kívül van w3600-as routerem vagy switchem is.
Addig számomra világos, hogy összekötöm az összeset a routerben. Ez után mit állítsak be, hogy a táblapc netét ossza szét?Előre is köszönöm mindenkinek a válaszát, nagy segítséget kapnék vele
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- SONY LCD és LED TV-k
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest