Új hozzászólás Aktív témák

  • hoodoo86

    tag

    válasz MaCS_70 #2752 üzenetére

    Sokat OpenHAB-oztam, főleg az 1-es verzióval. Aztán olyan lassan jöttek ki az új verziók, javításokkal, hogy kezdett elegem lenni belőle (és tele volt bug-okkal). Még egy évet adtam neki, közben a 2-es verziót is kipróbáltam és elment a kedvem az egésztől (továbbra is bug-osok voltak a bindingok amik nekem kellettek).

    HomeAssistant-ra tértem át, és a kezdeti konfigurációs sokk után úgy érzem, hogy megtaláltam azt, ami nekem kell.

    openhab java alapú, openhab meg python. Mindkét környezet futtatható sok operációs rendszeren. Openhab felkonfigurálása talán könnyebb volt az elején, de pl. automatizálások terén szerintem jobb a HomeAssistant kezdőknek. Openhab automatizálásnál nagyon sok dologra kell figyelni és lekezelni a speciális eseteket, amik HomeAssistantban egyszerűen a design miatt elő sem fordulnak (pl változók kezdeti értékei újraindításnál).

    HomeAssistant-ba az elején sok időt bele kell tenni a rendes megismerésére, utána meg viszonylag egyszerű és logikus bővíteni szerintem.

    A másik, hogy a HomeAssistant out-of-the-box (számomra) hasznos funkciókkal van ellátva. Pl: nem kell több oldalnyi tutorialt megcsinálni ahhoz, hogy a múltbeli értékeit egy eszköznek lásd, mint az openhab-nál.

    Lassan több, mint egy éve rá sem néztem az openHAB-ra, lehet, hogy azóta minden panaszomat javították. Viszont ez idő alatt a HomeAssistant-tal teljesen meg voltam elégedve a kezdeti nehézségek után.

    Szerkesztés: NodeRED-et nem ismerem. Lehet, hogy neked az openHAB lenne a nyerő választás, ha az kommunikál jól a NodeRED-del.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák