Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mawyx
őstag
Sziasztok!
A D-link okoskonnektorokról [link] és termékekről egy szó sem esik a topicban (a keresőbe beírva). Ezek a holmik nem működnek vagy nem ajánlottak?
Igazából kérdezni se nagyon tudok még, elég zavaros a dolog. Jól értem, ha az okoskonnektoron át szeretnék egy lámpát kapcsolgatni telefonról, mintha otthon lennék, akkor ehhez elég ez az 1 db konnektor, de ha ablaknyitás érzékelést [link] vagy mozgásérzékelést is szeretnék az ablakokra, akkor már kell egy központi egység, amivel ezek az érzékelők kommunikálnak, kell a mydlink™ Home Connected Home Hub meg egy program, ami lekezeli, hogy HA ez az ablak van nyitva, AKKOR ezt meg ezt csináld?
[link]A sziréna [link] is működik magában a mozgásérzékelővel [link]?
Egy családi ház védelmét szeretném megoldani a lehető legolcsóbban. Ilyen konnektort tudnék venni 6 ezer forintért. De lehet érdemesebb lenne símán egy riasztó rendszert [link] beszereltetni?
[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
válasz
alcsapalcsa #695 üzenetére
Hát igen! A jó koncepció kitalálása nehéz!
Mert minek levezetékelni a kapcsolóig? Miért ne használjunk vezeték nélküli kapcsolókat? Azt oda teszem, ahová akarom!
Ilyenkor a jelenlegi kapcsolónál össze zárod a vezetéket és kész is! A lámpánál van fázis és nulla! Oda teszed a sonoff-ot és egy elemes nyomógombbal vezérled!Csak ugye ahhoz kell egy központ is, ahová befut a nyomógomb jele és ki kell adnia egy jelet a relének, hogy be húzzon.
Ez a lusta verzió!A köztes, amit Te írtál. Amikor gyengeáramú vezetékkel, érpárral megy a sonoff kapcsolóhoz. Akár központ nélkül is működik (bár akkor mi értelme van?!?
).
De a profi szerintem a központi, csillag pontos vezérlés. Onnan megy ki minden lámpának a saját kapcsolt fázisa. Bár most belegondolva az sokkal több vezetéket igényel...
Akkor egy újabb köztes megoldás, hogy helyiségenként külön kisközpont, ami a helyiség lámpáit és esetleg konnektorait kapcsolgatja, mellesleg hőmérsékletet, pára tartalmat mér. Az infókat vezeték nélkül cserél a központtal.
A lámpa kapcsolás lehet gyenge áramú vezetékkel, vagy vezeték nélkül.Szóval, ezer féle verzió szóba jöhet...
[ Szerkesztve ]
-
wierra
senior tag
Sziasztok,
Ha valakinek van már MiHome-ban telepítve Xiaomi Yeelight Smart LED Ceiling Light az legyen szíves ossza meg velem a plugin/install/mpk/403 mappában lévő xxxx. apk fájlt.
Folyamatban van a plugin-ek magyarítása, ehhez kell a nevezett .apk. Ezt persze csak akkor tölti le a keretprogram, ha felismeri az eszközt. Nekem még nincs ilyen pilácsom... még nincs.Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
alcsapalcsa
tag
válasz
itanczos #694 üzenetére
Köszönöm a választ! A 3. talán csak annyiban kérdés, hogy így működik-e.
Nekem az okos kapcsolók (fali) nem tetszenek. Egyrészt drágák, kellene belőle vagy 10 egy átlagos lakásba, a kapcsolók nélkül, csak okosan vezérelve meg halott, mivel gyerek, nagymama … stb.. A sonoffban az tetszett, amit Zirowe írt (#368) egy videót linkelve, ahol a hagyományos kapcsolóhoz kötötték be. Így lehetett kapcsolni hagyományosan is, illetve okosan is. Itt a probléma, hogy hogyan érzékeli a szerver, hogy felkapcsolt vagy sem? Erre írt a (#372) válaszban vmit, amit nem értek, de aki foglalkozik vele, hátha.
Minden kapcsolóba megy 2 ér legalább (csillárnál dupla, tehát 3). Általában a kapcsoló felett van egy doboz, onnan jön a fázis a kapcsolóhoz, majd vissza közvetlen a lámpához. Ha a sonoff-ot berakom a lámpához, akkor a fázist tudnám használni a (#368)ban linkelt video szerinti bekötéshez. Ha csillár (dupla) akkor könnyű, mert van oda és vissza is, csak cserélem a kapcsolót simára és lekötöm a fázist a kapcsolótól, ha csak szimpla ér megy a lámpához, akkor a doboztól kell megoldanom a lámpáig a +1ért (mivel a doboztól lekötöm a kapcsolóhoz menő fázist és meghosszabbítom a lámpáig) és a videó szerinti bekötést meg tudom valósítani. A lámpához megy nulla alapból, az jó a sonoffnak és kell szereznem egy fázist, amit ha meg kellett hosszabbítanom a doboztól a másik vezetéket, akkor mellette bekötöm. Persze ez vésés és macera, de csak a doboz és a lámpa között. Ahol a panelek illesztésénél van a kábelvezetés, ott kevésbé gond, ahol minden beton, ott lehet a doboztól levezetni a nullát egyszerűbb a kapcsolóba, viszont itt a sonoff elhelyezése lesz macerásabb.
Így leírva és visszaolvasva kicsit körülményes, azonban a fejemben a váltókapcsolók sonoff rendszerű megoldása ez alapján körvonalazódott, mivel a így csak a kis tüskéket kell a kapcsolókkal rövidbe zárni és működik, illetve mindez a legkisebb véséssel hogyan adaptálható egy kész házban…..
szerk..: na jó, ez a lámpához vezetem a fázist, meg minden kicsit szürreális
de azért ott hagyom ötletelésnek. Én újra húzom a vezetékeimet, így nem gond a sonoff lámpa közeli elhelyezése, de egy meglévő hálózatnál talán tényleg egyszerűbb a nullát levinni a kapcsolóhoz... Talán
[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
válasz
alcsapalcsa #693 üzenetére
Szia!
1. Ha a 100 kis tüske 100 GPIO lenne, akkor IGEN!
2. Valójában mondjuk helyiségenként lehet 1 kis adruino nano, vagy egy ESP (nodemcu, sonoff, wemos mini). Az összeszedi a közelben lévő szenzorok jeleit kábelen, majd ezeket mondjuk wifi-n keresztül továbbítja a felhőbe, vagy központi egységbe.
3. Mi a kérdés?
4. Igen, lehet úgy is.
5. Igen, meg a memória mérete, alap perifériák, stb...
6. Igen.
7. Igen, véges bővítési lehetőséggel! Pont ezen dolgozom most!
8. Igen, én is ezen gondolkozom! Illetve lehet magába a lámpába is szerelni (ott valszeg több a hely). Ez most nekem is az egyik csapás irány! A sonoff kapcsolóját kivezetve gyakorlatilag kapsz egy komplett okos kapcsolót. Bár ne feledkezzünk el arról, hogy kell neki a nulla vezeték is! Ami nincs általában egy világítás kapcsolónál a falban!
[ Szerkesztve ]
-
alcsapalcsa
tag
Helló mindenkinek!
A lustaság nagy lelkesedést ad az embernek, így találkoztam a neten a sonoff kapcsolóival, akkor még azt hittem ez sima liba lesz, de sok hozzászólás és cikk és leírás után írnék egy kis esszé-kérdést, amiért előre is elnézést kérek…
Amit én megélek az okosotthonnal kapcsolatban: Van egy központi vezérlő, irányító-manager szerver, ami lehet (felhő, pc, mac, rpi … ) bmi, amin elfut a vezérlő program, és vannak szenzorok, illetve relék és az összes többi, csak a kettő közötti kommunikációt valósítja meg.1. gondolom ha lenne egy olyan kis központi egységem, amin fut a vezérlő program és amelyen van 100 kis tüske (pin) és rácsatlakoztathatnám a szenzorjaimat, akkor nem is lenne szükségem semmi egyéb eszközre.
2. ha a végéről indulunk el: a szenzorokat, vezérlőket, ha az 1. lehetőség igaz, de nem tudjuk megvalósítani, be kell kötni a rendszerbe, erre megfelelőek az Arduino / NodeMCU lapkák. Biztos van sok más is, de én ezeket olvastam itt. Biztos van Zigbee-s lapka is, de azt csak a xiaomi zárt rendszerében olvastam itt, így nem foglalkozom vele. Tehát ezeknek a feladata, hogy a szenzorokból kinyerje az adatokat, illetve ami vezérelhető azokat vezérelje is, illetve vmilyen csatornán kommunikáljon a központtal (wifi, 433hz, Zigbee, stb.)
3. a központi egységemnek kell rendelkeznie vmilyen fogadó felülettel, amin keresztül kommunikál a szenzorokkal (azok vezérlőjével). Ez lehet bluetooth, wifi, vagy leginkább az előzőekben felsorolt (wifi, 433hz, Zigbee, stb.) csatornák. A RPI-nél ezért kell egy usb-s vmi, ami biztosítja ezt, feltéve, ha nem wifin akarok minden jelet továbbítani, mert akkor nem kell semmi. Ez lenne a fejemben a működési váz, és jöjjenek a plusz kérdések
4. a kommunikációs csatorna lehetne simán kábel is? RPI-hez kellene kötni vmit, ami rendelkezik ilyen tüskékkel (pin) és bekötöm direktbe és kész? ez mondjuk a fentnevezett usb-s vmi (pl. Arduino)
5. Az Arduino típusai között a különbség, hogy mennyi bemenettel rendelkezik, illetve milyen csatornákon tud kommunikálni, esetleg mekkora a mérete?
6. a sonoff vezérlőket (nem a kapcsolók) úgy kell elképzelnem, mint egy NodeMCU-ra (vagy Arduino) felépített panelt? Azért Node, mert ESP8266 chip van benne és abban is az van, bár lehet a többiben is, de végül is ez nem lényeges. Tehát egy alap vezérlő, amire rápakolták a 220v-ot, illetve a relét + néhány pint?
7. ha a 6. pontra igen a válasz, akkor ezekre a pinekre én rárakhatom a szenzorokat is, ami egy szobába illik? Vagy ehhez kell mellé egy 2. pontban részletezett alap, amire ráhelyezem a szenzorokat?
8. Egy lámpa kapcsolására nem az a legegyszerűbb vezérlés, ha egy sonoff-ot illesztek minden kapcsoló mögé, itt egy hozzászólásban linkelve volt egy egyszerű kapcsolás, a hagyományos kapcsolókkal hogyan köthető össze, majd egy másikban, hogyan lehet a szervernek visszajelezni, hogyan áll a kapcsolás, hogy ne zavarodjon meg. Eltekintve a faragástól, hogy be kell vésni vhova a sonoff egységet? Ez a megoldás (véséseket eltekintve – de mondjuk azt, hogy új lakásnál) egyszerűen megoldaná a váltókapcsolást is, egy lépcsőházban. Bekötöm a sonoffra a lámpát, ami meg addig a kapcsoló hálózata volt, azt meghagyom gyengeáramúra és bevezetem a sonoffba?
9. Persze a sonoff-ok nem az eredeti felhős szoftverrel működnének!Kb így hírtelen ennyi gondolatom / kérdésem lenne, azért számoztam, hogy könnyebb legyen igen/nem válaszokat adni
-
itanczos
senior tag
válasz
itanczos #689 üzenetére
Nos, a 100. próbálkozás a mindenmindegy jegyében egy esp8266_flasher.exe programmal sikerült!
Ebben csak beadható a bináris neve, a soros port és a kezdő memória cím, ami 0-n áll is alapból jó is úgy!
Ez aztán nekiállt feltölteni. A végén azt írta, hogy nem tud kilépni a flash módból, de újra indítás után már meg is volt az esp_0 wifi!Bevallom nem értem igazán, hogy előtt 99x miért nem sikerült sem az easyesp-s flash-er programmal, sem az arduino ide feltöltőjével...
Most már csak az MQTT beállítások kellenének, mert nem igazán értem az egészet...
-
itanczos
senior tag
Ezt írja ki a soros portra, ami pár másodpercenként meg ismétlődik.
ets Jan 8 2013,rst cause:4, boot mode: (3,6)
wdt reset
load 0x4010f000, len 1384, room 16
tail 8
chksum 0x2d
csum 0x2d
v09f0c112
~ldMost már az arduino ide-vel egy egyszerű blink programot raktam rá, hogy hátha az easyesp bináris állománya rossz. De vagy a flash chip nem jó a panelen, vagy az usb-serial adapter szar.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
itanczos #685 üzenetére
Esetleg egy normálisan lefutott flash után próbáld bekötni a bemenő 230V-ot, hogy ne az USB-ről hanem a saját tápjáról kapjon tápot! Utána keresd az ESP_0-t!
Bizonyosodj meg, hogy tényleg az 1024-es kell-e? Azt most nem tudom ezt miből lehet kitalálni. Gondolom a flash chip-ből.
-
itanczos
senior tag
Tud valaki segíteni?
Neki álltam egy Sonoff wifi relé okosításának.
Csatlakozó tüskék beforrasztva, USB-serial (ftdi) rádugva. Rx/Tx jól van bekötve.
Elindítom a flash.cmd-t. Beadom a szükséges paramétereket (com port, flash méret (1024), revízió).
Elindul a flash-elés.
Befejezés után a howto szerint kihúzom az usb-ből a flasher-t.
Majd vissza dugom gomb nyomása nélkül.
No, ilyenkor nem történik semmi...
Nem jelenik meg a ESP01-es wifi.
Már 20-szor újra flash-eltem. Néha kiírt hibát az utolsó blokknál, hogy nem várt válasz jött az eszköztől.
Volt, amikor újra indításnál megjelent a soros porton egy pár soros üzenet, és pár másodpercenként újra. Azt hiszem az valami watchdog volt, ami valamiért reset-elte a boardot.
Aztán már lejjebb vettem a flash.cmd-ben a com port sebességét, a végén már 19200-re, de az sem segített!
Mi a rák van?!? -
Gh0sT
addikt
Valaki esetleg használ Domoticz alól Broadlink RM 3 minit? Segítséget szeretnék kérni, hogy hogyan tudnám működésre bírni.
-
Gh0sT
addikt
válasz
balibatyo78 #676 üzenetére
-
Gh0sT
addikt
válasz
itanczos #674 üzenetére
Van, de nem vettem be a switch. Végül megoldottam, be kellett vezetnem egy változót, ami a lámpa aktuális állapotát tárolja. Azt nem értem, hogy ha direktben kérdezem le, hogy a lámpa világít-e, akkor egészen addig jó értéket kapok, amíg fehéren világít. Ha színt váltok, akkor kész vége, nem működik.
-
Gh0sT
addikt
válasz
balibatyo78 #662 üzenetére
Elkezdtem most ezzel a késleltetett kikapcsolással kísérletezni, de valamit nagyon elrontok. Ha 0 az értéke, akkor a switch abban az állapotban ragad, amit éppen utoljára nyomtam? Jól értem? Ahhoz hogy OFF-ra visszaálljon, írnom kell oda egy értéket?
-
Gh0sT
addikt
Igen, abban csinálom.
Két dolgot szeretnék elérni:
1. Ha megnyomom a kapcsolót, akkor a Click Eventre lefut egy vizsgálat, hogy a gateway éppen világít, vagy nem. Ha nem, akkor kapcsoljon be, ha igen, akkor kapcsoljon ki.
2. Ha duplán nyomom a kapcsolót, akkor váltson színt a gateway.Ez most az, ami villogást eredményez, olyan mint egy stroboszkóp.
A 0.5 mp-et azért raktam bele, mert most a kapcsolónál beállítottam a késleltetett kikapcsolást 0.01 mp-re, de azzal sem ment. Egyszerűen beragad Click állapotban, megjegyzi az utolsó gombnyomást.
Egyedül akkor értem el eredményt, ha a Blocklyba a Do rész után betettem egy Kapcsoló - háló = Level 0%-ot
-
wocsok
tag
Nekem most érkezett meg a lámpa. Meg lehet oldani amit írtál... Egyébként simán megér ennyit a lámpa, mivel brutális fényereje van, és agyon jó funkciói!
Egyedül a riasztás érdekes, mert a mozgásérzékelővel, amit beállítottam, hogy kapcsolja a lámpát riasztás esetén nem küld figyelmeztetést a telefonra, csak a gateway riaszt... A többi mozgásérzékelő és nyitásérzékelő küld a telefonra is jelzést.[ Szerkesztve ]
-
M0RGI
őstag
válasz
itanczos #666 üzenetére
Értem, köszönöm.
Igazából úgy szeretném használni a rendszert, hogy az előszobai lámpába csavart yeelight izzó mozgásérzékelésre nappal erős fénnyel bekapcsoljon, éjjel gyenge fénnyel kapcsolódjon fel és ha nem vagyok otthon, akkor a mozgásérzékelő ne kapcsolja fel, csak riasztást adjon a gateway.
A kisszobába felszerelt Ceiling lightot pedig szintén lehessen a gateway által összefogott triggerekkel (mondjuk okoskapcsoló) vezérelni, vagy ha elmegek otthonról, minden más cuccal együtt kikapcsoltatni (leave home preset), stb.
Ez akkor működőképes?
Az miért baj hogy a gateway-en kereztül akarom használni?
-
itanczos
senior tag
Félre értettél!
A Yeelight-ok nem a gateway-on keresztül kommunikálnak!
Hanem önállóan a neten keresztül a xiaomi szerverrel.
(Megnéztem egy Yeelight izzó kommunikácóját a hálózaton.)
A getaway csak a Zigbee-s eszközökkel kommunikál. Ezért is hívják gateway-nek.
Az "együttműködés" azt jelenti, hogy a MiHome app-ban beállíthatsz olyan eseményt, vagy automatizációt, amiben a Yeelight és a gateway is szerepel.
Nem kötekedni akarok, csak egy külső programnál (Domoticz, Home Assistant, stb...) ez lényeges, mert nem a gateway-on keresztül tudod használni mondjuk a Yeelight izzót, lápmát. -
M0RGI
őstag
válasz
itanczos #664 üzenetére
Úgy olvastam, hogy a Yeelight asztali lámpával és izzókkal szépen együttműködik a gateway.
Csak a ceiling light-ban nem voltam biztos.
link
"Az egyes érzékelőkkel nem WiFi-n, hanem az elsősorban erre a célra kifejlesztett, energiatakarékos zigbee modulokon keresztül kommunikál."Vagy akkor ez téves információ és azok sem működnek meg a ceiling light sem? Vagy mégis mindegyik?
18 most akciósan a ceiling light. Miért, miben sokallod?
[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
-
M0RGI
őstag
Sziasztok!
Nemrég rendeltem egy Xiaomi mijia 6 in 1 Smart Home Security Kit-et.
Az lenne a kérdésem, ha rendelek egy Xiaomi ceiling light-ot, az teljesen kompatibilis lesz a gateway-el?
Tehát mködik a mozgásérzékelővel, időzíthető, távolról kapcsolható, stb. lesz?
Amúgy van akinek van ilyen ceiling light?Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Gh0sT
addikt
Sziasztok!
Valaki használ Domoticz-ot Xiaomi Wireless Switch-el? Az a bajom, hogy a kapcsoló felveszi a legutolsó állapotot és nem kerül vissza off állásba. Addig sikerült eljutnom, hogy egy Click esemény után visszaerőszakolom off-ba, de double click után ez a megoldás nem működik.
-
itanczos
senior tag
válasz
DougButabi #655 üzenetére
Mert előfordul, hogy más funkciót kellene az adott gombnak adni.
Pl 1 gomb nyomás bekapcs, újabb gomb nyomás mondjuk fél fényerő, ha okos izzó van.
De lehetne mondjuk tiltani bizonyos feltételek mellett a kapcsolást. -
yogee
tag
Hi!
úgy értelmeztem, hogy visszaraktak egy korábbi firmware-t a RPI-re és megjavult. (bár valaki meg téglásította az RPI-jét vele)
Nem tartom okos dolognak egy korábbi firm-et feltenni, de azért term. köszi a választ...
Találtam a forumon nyűgöket kifejezetten a fibaro cuccokkal, most azokat nézegetem...
Üdv:
G. -
itanczos
senior tag
válasz
balibatyo78 #653 üzenetére
Bevallom, nem vágom a node-red-es dolgot. Tudnál ebben segíteni?
Igen, a múlt héten volt gateway firmware frissítés. Valszeg azóta nem jön át a vezetéknélküli dupla nyomógomb bal gombja... Míg a jobb és a kettő egyszerre igen... Ki érti ezt?!?[ Szerkesztve ]
-
balibatyo78
csendes tag
Esetleg node-red alatt meg lehetne nézni, hogy látszik-e a küldött csomagban a relé és a nyomogomb külön. Egész sok infó szokott ott lenni. Ha ott megvan, akkor mqtt-n át lehet adni a Domoticz-nak. Volt mikor még a Domoticz nem tudta az elem feszültséget kijelezni, de abban a csomagban már benne volt.
Xiaomi gw-re is jönnek újjabb firmware-ek, talán belekerül egyszer.[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
Mivel a xiaomi MiHome app-ban jól működik, ők nem fognak ebben változtatni szerintem.
Mivel sem a domoticz, sem a HA nem érzékeli az eseményt, egyelőre bukta a dolog.Most egyelőre ott tartok, hogy sanszos a koncepció váltás. Érzékelésre tök jó a xiaomi, de kapcsolásra más kellene. Rendeltem egy dual sonoff relét. Abból kellene kapcsolót faragni.
-
itanczos
senior tag
Szia!
Xiaomi Gateway és Xiaomi Zigbee konnektor.
Persze ehhez lehet egy Xiaomi hő és pára érzékelő
Itt a gateway kapcsolódik a netre Wifi-n keresztül. Az áram mérő, ami kapcsoló is, és a hőmérő pedig Zigbee vezeték nélküli protokolt használ a gateway-al való kapcsolathoz. A gateway helyben is tud riasztani hanggal és fénnyel is, a beállított feltételeknek megfelelően.Ha csak az áram mérő kell, akkor abból csak Wifi-s is elég: [link]
[ Szerkesztve ]
-
oszi666
őstag
SZiasztok!
A gond a következő: mivel régi épületben van a munkahelyem az áramellátás elég hektikus. Múlthéten történt egy komoly baleset, mivel egy gép bedöglött és ez csak hétfőn derült ki: egyrészt elfogyott a levegő a szobából másrészt durván megnőtt a hőmérséklet mivel a klíma is elszállt.
Erre találtuk ki, hogy egyrészt veszünk egy okoshőmérőt ami valahogy jelez okostelefonon ha x határokon kívül van a hőmérséklet. Másrészt olyan kütyüre gondoltunk, hogy bedugjuk a konnektorba, és azt nézi, folyik-e áram rajta keresztül a gépbe? Ilyen van egyáltalán? Utóbbihoz kérnénk segítséget. Ha van más ötlet az is érdekel. -
itanczos
senior tag
Ha esetleg valaki nem akar heteket várni a Xiaomi okos cuccokra: [link]
-
itanczos
senior tag
válasz
balibatyo78 #646 üzenetére
Ezek a kapcsolok vannak nullás és a nélküli verzióban is. Ez pl nulla nélküli.
Hiába állítom be a MiHome-ban, hogy külön kezelje a gombokat és a reléket, sem a domiticz-ban, sem a Home assistban nem látszik külön.
Csak nyomó gombok. -
itanczos
senior tag
Befaragtam a falba a szögleteset.
Egész jó! Egyedül az a gondom vele, hogy nem látom külön Home Assistant és Domoticz alatt gombokat és a reléket. Vagyis csak a relék látszanak! Vagyis nem tudok a gomboknak funkciókat adni!
Alapból a gombok közvetlenül kapcsolják a reléket. A MiHome-ban be lehet állítani, hogy külön működjenek, de hiába! Mivel nem látszanak az említett programokban külön. -
-
itanczos
senior tag
Srácok!
Kíváncsi lennék, ki milyen backend-et használ?
A fórum motor tud szavazást?Mondjuk a lehetőségek:
- domoticz
- home assistant
- openhab
- stb... -
yogee
tag
Ez a Setup/Log/Error:
2017-08-16 22:48:05.068 Domoticz V3.8153 (c)2012-2017 GizMoCuz
2017-08-16 22:48:05.068 Build Hash: 494fff7, Date: 2017-07-30 12:19:41
2017-08-16 22:48:05.069 Startup Path: /home/pi/domoticz/
2017-08-16 22:48:05.302 EventSystem: reset all events...
2017-08-16 22:48:05.322 PluginSystem: Failed dynamic library load, install the latest libpython3.x library that is available for your platform.
2017-08-16 22:48:05.355 WebServer(HTTP) started on address: :: with port 8080
2017-08-16 22:48:05.368 WebServer(SSL) started on address: :: with port 443
2017-08-16 22:48:05.370 Proxymanager started.
2017-08-16 22:48:05.372 TCPServer: shared server started...
2017-08-16 22:48:05.372 RxQueue: queue worker started...
2017-08-16 22:48:06.980 Incoming connection from: 192.168.1.216
2017-08-16 22:48:07.374 EventSystem: reset all events...
2017-08-16 22:48:07.412 EventSystem: reset all device statuses...
2017-08-16 22:48:07.478 EventSystem - Python: Failed dynamic library load, install the latest libpython3.x library that is available for your platform.
2017-08-16 22:48:07.478 EventSystem: Started
2017-08-16 22:48:07.873 OpenZWave: using config in: /home/pi/domoticz/Config/
2017-08-16 22:48:07.890 OpenZWave: Starting...
2017-08-16 22:48:07.890 OpenZWave: Version: 1.4-2501-g5af6780-dirty
2017-08-16 22:48:08.242 OpenZWave: Driver Ready
2017-08-16 22:48:08.244 OpenZWave: New Node added. HomeID: 3281487983, NodeID: 4 (0x04)
2017-08-16 22:48:08.260 OpenZWave: Value_Added: Unhandled Label: Seismic Intensity, Unit:
2017-08-16 22:48:27.460 OpenZWave: Received timeout notification from HomeID: 3281487983, NodeID: 7 (0x07)
2017-08-16 22:48:32.945 PROXY: Authenticate result: wrong password for apikey/instanceid combination.
2017-08-16 22:49:37.057 OpenZWave: Received Node Dead notification from HomeID: 3281487983, NodeID: 12 (0x0c)
2017-08-16 22:49:38.804 OpenZWave: Received Node Dead notification from HomeID: 3281487983, NodeID: 13 (0x0d)
2017-08-16 22:50:08.133 OpenZWave: Received Node Dead notification from HomeID: 3281487983, NodeID: 11 (0x0b)
2017-08-16 22:50:11.127 OpenZWave: Awake Nodes queried
2017-08-16 23:01:40.193 OpenZWave: Received timeout notification from HomeID: 3281487983, NodeID: 5 (0x05)
2017-08-16 23:02:26.637 OpenZWave: Node Exclude command initiated...
2017-08-16 23:02:48.386 OpenZWave: Node Exclude command initiated...
2017-08-16 23:05:26.959 OpenZWave: Node Exclude command initiated...
2017-08-16 23:14:24.850 OpenZWave: Remove Failed Device initiated...
2017-08-16 23:14:24.851 OpenZWave: ControllerCommand - Starting
2017-08-16 23:14:24.853 OpenZWave: ControllerCommand - Failed
2017-08-16 23:14:54.218 ZWave: Stopping Controller command (Timeout!)
2017-08-16 23:20:55.463 New sensors allowed for 5 minutes...
2017-08-16 23:20:55.463 OpenZWave: Node Include command initiated...
2017-08-16 23:21:04.331 OpenZWave: New Node added. HomeID: 3281487983, NodeID: 22 (0x16)
2017-08-16 23:21:17.960 OpenZWave: Received timeout notification from HomeID: 3281487983, NodeID: 22 (0x16)
2017-08-16 23:21:27.961 OpenZWave: Received timeout notification from HomeID: 3281487983, NodeID: 22 (0x16)
2017-08-16 23:49:28.395 User: Admin initiated a switch command (86/Sensor Kamra/Off)
2017-08-17 00:00:01.346 EventSystem: reset all events...
2017-08-17 01:01:32.666 OpenZWave: Received timeout notification from HomeID: 3281487983, NodeID: 5 (0x05)
2017-08-17 01:01:42.667 OpenZWave: Received timeout notification from HomeID: 3281487983, NodeID: 5 (0x05)
2017-08-17 01:41:52.128 OpenZWave: Received timeout notification from HomeID: 3281487983, NodeID: 15 (0x0f) -
yogee
tag
Szia Layerke!
Domoticz-al kapcsolatban lenne kérdésem hozzád.
Mi okozhatja, hogy az Setup/OpenZWave USB stick/stup alatt látszódó eszköz listában a last seen mező minden eszköznél friss időpontot mutat, de se a temperature, se a Setup/Devices alatti last seen mező nem frissül?
És természetesen a hőmérséklet is "piros" és nem változik...007 (0x07) Kamra Multi FIBARO System FGMS001 Motion Sensor FIBARO System 0x1001 0x0800 2017-08-16 16:35:19
UZB stick 0701 1 Kamra hőmérséklet Temp LaCrosse TX3 24.4 C - 100 Set UnusedRename Device Log 2017-08-03 11:40:12Köszi előre is!
G.[ Szerkesztve ]
-
hoodoo86
tag
válasz
itanczos #633 üzenetére
oké, szóval nem a gateway / home assistant csinálja.
"Úgy néz ki, hogy a Xiaomi dugalj-kapcsoló nem jegyzi meg az utolsó állapotát, pedig a MiHome app-ban be van kapcsolva ez a funkció."
Ez egy bug lesz a kapcsoló firmware-jében, vagy az app-ban. Lehet idővel javíthatják. A többi eszközöd meg sajnos akkor bekapcsol
Nekem homematic eszközökkel van tapasztalatom, és ott mindegyik megjegyzi az utolsó állapotot.
Addig egy megoldásként azt tudod csinálni, hogy a home assistant felállásakor (start event) előre meghatározott állapotokba állítod az eszközöket (pl: mindenre adsz egy kikapcs parancsot).
Szerkesztés: most olvasom, hogy nem tudsz mindent home assistantból vezérelni. Azokra az eszkozökre nincs megoldásom.
[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
válasz
hoodoo86 #632 üzenetére
Mivel a gateway még nem áll fel rögtön az áram vissza jövetelekor (kell neki kb 30mp), nem a gw kapcsolja fel.
A home assistant pedig (Synology NAS-on van), kb 2 perc, mire elindul és nem bántja a kapcsolók/lámpák állapotát, csak kijelzi.Úgy néz ki, hogy a Xiaomi dugalj-kapcsoló nem jegyzi meg az utolsó állapotát, pedig a MiHome app-ban be van kapcsolva ez a funkció.
A Xiaomi-Philips okos izzóknál viszont nincs ilyen beállítási lehetőség a MiHome app-ban, a YeeLight app viszont nem látja ezeket a Wifi-s izzókat.
Sajnos nem is tudom ezeket az izzókat vezérelni a home assistant-ból, mert nem látszanak. Nem tudom őket developer módba kapcsolni, nincs ilyen lehetőség. Addig viszont nem látom őket a home assistant-ban.[ Szerkesztve ]
-
hoodoo86
tag
válasz
itanczos #631 üzenetére
Ket dolog lehet:
- vagy az eszkozok nem jegyzik meg az utolso allapotukat
- vagy a szoftver platform adott mindennek "on" allapotot inicializalaskorElso eset gaz lenne. De valoszinubb a masodik eset.
Ha utana akarsz jarni a dolognak: az eszkozokon menj vegig egyesevel: ki es bekapcsolt allapotban aramtalanitsd (csak az eszkozt) es vissza. Igy meglatod, hogy magatol milyen allapotba jon vissza.
Utana a home assistantot nezd at, hogy aramtalanitas utan hogyan inicializal. Lekeri az allapotokat vagy beallit egy fix erteket?
-
itanczos
senior tag
Ma reggel arra ébredtem, hogy a közeli riasztók üvöltenek és a saját szünetmentesem is csipog: nincs áram.
Még forgolódtam és morgolódtam kicsit az ágyban, majd hallottam a klímám csippanását, ismét van áram!
Amire is az összes okos eszköz bekapcsolt!!!Vagyis az okos izzók, az okos konnektorok bizony bekacsolva maradtak! A gateway és a homassassitant felállása után is!
Ez azért elég gáz szerintem! Mert ugye ez lehetne vízforraló, elektromos törölköző szárító, vagy akár virág locsoló berendezés is.
Van valakinek ezzel tapasztalata?
-
itanczos
senior tag
Milyen rádiót? Mert a GW csak a kínai internetes rádiókat tudja lejátszani.
Azt láttam, hogy a GW firmware hack-elésével be lehet más állomásokat is tenni, de nem sok értelmét láttam...
Egyébként a root-olt telefonon keresztül tudod a hack-elt firmware-t feltenni. Root nélkül nem fog menni. -
layerke
aktív tag
Ajánlom az openhardware oldalát, itt találsz megoldást a kicsi tápra és sok másra is.
-
Engem az érdekelne, hogy hogyan csinalnak egy ilyen pici cuccba 230 -> 5V tápegységet vajon?
-
itanczos
senior tag
Hm...
Azért ez az érintős és több csatornás dolog érdekes...
Mert egy fizikai kapcsolónál egyértelműbb, a több csatorna "érzése".
Ennél az üveglapnál oda kell nézni.
Nagyon mutatós, de nem biztos, hogy praktikus is.
Egyébként a hozzá való okosító szoftver már tudja a rövid és hosszú nyomva tartást és attól függően másképp programozható. Persze ahhoz másik kapcsoló is kell, nem csak a benne lévő 1 relé.Bevallom, én sem igazán tudom merre induljak el... Jelenleg a xiaomi cuccok működnek.
Szeretnék egységes rendszert, vészfunkciókkal.[ Szerkesztve ]
-
Ha már Sonoff:
Tudtok olyan kapcsolós konnektort ami távvezérlővel, vagy Domoticz-al egyszerre vezérelhető (pl. 433/868MHz és Wifi)?
A garázsban a szivattyút hol az automatika, hol én szeretném vezérelni. Ha én akkor kintről a kertből, tehát olyan kis távvezérlő kellene, ami 100m-t lát szabad téren.
A Sonoff-nak van ilyen kis kapcsoló doboza ezekkel a funkciókkal, de azt szépen nem tudnám beépíteni. -
itanczos
senior tag
Igen, 3 féle tokozásban kapható.
Az egyik féle EU.
De nem csak a fázis, hanem a nulla is kell hozzá.
Vagyis egy szimpla lámpa kapcsoló helyére való be építéshez kell a fix fázis, nulla és a kapcsolt fázis.
Ez viszont a szabvány szerint csak vizes helyiségben szokás. Ahol a fázist és a nullát is illik megszakítani. Viszont oda meg ez a kapcsoló nem passzol, mert csak a fázist kapcsolja.[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
-
itanczos
senior tag
Üdv a klubban!
Pont a xiaomi vonalon próbálom én is felokosítani a lakást.
A két kapcsoló között az a különbség, hogy az egyikhez kell a nulla vezeték is, a másikhoz nem.
Mindkettő zigbee.
A zigbee eszközökhöz kell egy gateway vagy központ is.
Xiaomi eszközök lehetnek zigbee és wi-fi-sek is.
Ha a xiaomi MiHome felületet akarod használni, akkor kell a gateway és csak xiaomi cuccokból építkezhetsz.
Ha másik felületet, szoftveres központot használnál inkább, akkor a sima wi-fi-s eszközök használata egyszerűbb.
Nekem van ilyen és olyan is, vegyes rendszerem lesz.
Egyébként a xiaomi cuccok jó kompromisszumot képviselnek!
Olcsók, szépek, kicsik, nekem egyelőre beváltak!
Viszont a MiHome app nem egy életbiztosítás! Ezért inkább Home Assistant-ot használok, domoticz-ot pedig nézegetem.[ Szerkesztve ]
-
Bazs-
tag
Sziasztok
Elekzedtem olvasni a fórumot, de idő hiányában sajnos még csak az elején tartok.
Egy kis segítséget szeretnék addig is kérni. Szeretnék néhány dolgot "okosítani" a lakásban, csak nem tudom hogy álljak neki.
Elsőre, ami eszembe jutott:
- lámpák fel és le kapcsolása (időzítése ?) távolról, pl: telfonnal
- valamilyen jelzés, ha a tetőtéri ablakot nyitva hagyom
- későbbiekben talán a légkondicionáló távoli vezérléseElsőre a Xiaomis termékek jutottak eszembe, de nem tudom mi velük a tapasztalatok és mi az, ami kompatibilis az itthoni hálózatokkal:
ezek megfelelőek lennének : 1, 2, -> ZigBee mit jelent, mert úgy látom ez a fő különbség köztük.Ahhoz, hogy ezek működjenek szükséges lenne még valamilyen központra is ?
Valamint szívesen fogadok még ötleteket, hogy Ti miket valósítottatok meg, vagy miket terveztek még, vagy bármilyen más alternativát, amit megnézhetnék.
Köszönöm előre is.
-
Gh0sT
addikt
Közben kipróbáltam a Domoticz nevű alkalmazást és a Mi Homehoz képest egy felüdülés. Támogat ez valamilyen IR remote megoldást? Konkrétan klímát szeretnék vele kapcsolni ki és be. A Xiaomis IR Remote egészen jó, de a vezérlése gyalázatos Mi Home alól.
-
Gh0sT
addikt
válasz
itanczos #600 üzenetére
Használom, tapasztalatom inkább negatív. mind pozitív, de ez a Mi Home appnak tudható be. Ennyire idegesítő, semmire sem használható alkalmazással még életemben nem szívtam ennyit.
A klímám alapból nem támogatott, tanítani klímát nem lehet az appban, úgyhogy felvettem mint ventilátort. A ventilátorban az a szép, hogy csak négy alapértelmezett gombja van a Mi Homeban, de legalább tanítható. Cserében ha megtanítok neki egy IR parancsot, akkor egy idő után elfelejti, eltűnik. A klíma kikapcsolás random működik, a bekapcsolás szintén. Egy heti szopás eddig. -
layerke
aktív tag
Én annyit tudtam megállapítani hogy egy hőmérő és egy vevő tartozik együtt és ezt a párost sokszorozod szobánként és rakod az egyik kimenetét a vevőnek a zónaszelepre a másik kimenetét meg a kazánra és ezt ismétled annyiszor, ahány szoba van. Ha ez így van, akkor nem valami logikus, mert sok kötés kell és sok kütyü. Van a computhermnek is hasonló, de ott 4 szoba (hőmérő) a max és egy vevő van csak.
-
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
Okostermosztáttal kapcsolatban találtam egyPOER PTG10 típust, ami telefonról vezérelhető és rádiós is. Persze töredék áron, ahhoz képest mint egy Honeywell és társai. Feedback-ek alapján jónak tűnik, legfőképpen orosz felhasználók véleménye alapján, van aki rendelt itthonról is, csak nem tudom vele felvenni a kapcsolatot...
Leginkább az okostelefonról való szabályzás és az RF kivitel miatt érdekelne, zónák stb beiktatása nekem játszanak szerepet.Van valakinek tanácsa, ha megnézitek a bekötését hozzáértő szemmel, hogy lehet-e használni itthun is? Jelenleg egy Computherm 093 termosztát van egy Thermo Inka kombi gázkazánnal.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Honor X8c - nem csap nagy cécót
- Kés topik
- OLED TV topic
- Tesla topik
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- 2 x Nanoleaf Shapes Triangles Expansion Pack 3 Pack + töltő eladó!
- BASETBL Office Chair eladó Győr-ben! 200 kg teherbirás!
- Új hangfalkábel OFC 2x4 mm2 réz hifi hangszórókábel hangfal vezeték
- Új digitális forrasztó állomás PTC hőfokszabályzós trafó 24V 110W
- Új digitális forrólevegős hőlégfúvó műanyag hegesztő Hotair 959D BGA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest