Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
Egy C2D gépnek 2GB rammal ki kéne tudna hajtanija egy 500mbit-es netet?Mert olyan 450mbit-nél megáll mint a szög.
-
parandroid
félisten
válasz adalbert1 #52192 üzenetére
Én ezért szoktam kifutó, illetve régebbi prémiummodelleket venni. Hardveresen még bőven elég évekig (amíg valamilyen szoftverfrissítéssel megjelenő erőforrásigénnyel nem sikerül használhatatlanná amortizálni), vigyázni meg tudni kell rá, de ez inkább beállítódás kérdése. Van ismerősöm, aki bármilyen telefont képes tönkretenni, aztán még évekig törött, vagy befoltosodott kijelzővel, repedt hátlappal, lepattant sarkokkal, vagy rossz mikrofonnal/hangszóróval használni), míg mások hozzám hasonlóan 2-3 év múlva szinte gyári állapotban teszik le a készüléket.
A másik kérdés meg ugye pont az, hogy mennyi ideig tudod használni, én általában (vételi ár - eladási ár, ha eladod cserekor)/év arányban szoktam nézni a költségeket, ebben pl. az iPhone a magas használt ár és a viszonylag hosszú használhatósági életciklus miatt egészen jól teljesít.
Korábban (az almák előtt) nekem Nexus S-em, páromnak valami másfeledik generációs Samsung Galaxy-ja volt, egyik sem volt meg egy évig, előbbi használhatatlanná lassult és döglődött az akkuja, a Galaxy egyszerűen meghalt egy gyári szoftverfrissítés után, gariban cseréltek, de egy hétre rá az is elpusztult, akkor megint csere, és azt úgy ahogy volt, eladtam valami nevetségesen alacsony összegért (akkor már nagyon nem volt trendi telefon, talán már az S3-nál tartott a számozás, és ugye Samsung nem szereti az újabb droid-verziókkal sem ellátni a régi készüléket). A legjobb droidos vétel talán a Galaxy Mini volt, az még a mai napig is megvan, és működőképes, igaz, 2.3-as verziónál nem lehetett tovább frissíteni, viszont évekig használtam még navigációnak (amire a Nexus S pl. nem volt képes, mert olyan fogyasztást és melegedést produkált a navigációtól, hogy vagy lekapcsolta a töltést, hogy ne melegedjen tovább, vagy egyszerűen lemerült, mert nem bírt elég gyorsan tölteni), illetve magyar sim-kártyás telefonnak. Aztán ahogy lett gyári navis autóm, lecseréltem egy 3GS-re, amit valami 30 EUR-ért vettem eBay-en, és 3k HUF-ért cseréltettem benne Mo-n a nehezen működő home-gombot. Na, az azóta is tökéletesen működik.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
adalbert1
veterán
válasz EQMontoya #52190 üzenetére
Inkább az 1 heti (vagy az alatti) az átlag, csak úgy vagyok vele, hogy ha tényleg tudna annyival többet a drágább készülék, akkor annyira nem sajnálnám kifizetni a felárat érte - viszont eddig egyszer sem éreztem azt, hogy a felhasználói szokásaim alapján megérné egy drágább modell a plusz pénzt.
-
adalbert1
veterán
válasz EQMontoya #52066 üzenetére
Én pont az ilyenek elkerülése végett (nem mintha előfordult volna) hoztam egy olyan szabályt, hogy 1 vagy nagyon max. 2 heti béremnél többet nem költök telefonra, és akkor is általában olyan modellt veszek, ami már pár hónapja a piacon van, és ha lehet éppen akciós is - illetve azért legalább 1-1,5 évig használom az összes telefonomat.
NoLF: 48 vendégből 1 se adott borravalót? Arrafelé ennyire nincs beépülve az éttermi kultúrába ez a fogalom?
[ Szerkesztve ]
-
NoLF
veterán
48 fo, egy felszolgalo, 1500 font, nulla jatt.
Prima pentek!
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
parandroid
félisten
HP 2710p. Valós értéke perpill talán 25k HUF (azaz olyan 80 EUR), bár ebben sem vagyok teljesen biztos. Eladni biztosan nem tudnám ennyiért... A maga idejében persze hatalmas királyság volt, én már akkor vettem, amikor valami potom 70k körül vesztegették, és már annak is vagy 4-5 éve. Szóval rátérve Tim hozzászólására is: nem hiszem, hogy érdemes lenne ezzel még foglalkozni. Még úgy is sanszos, hogy kidobott pénz lenne bármit cserélni/fejleszteni benne, ha nem lenne más helyette, valószínűbb, hogy hosszabb távon egy X201-gyel, vagy X220-szal jobban járnék helyette, miután sikerült valamennyiért eladni, és hozzáteszem inkább azt a pénzt, amit ráköltöttem volna.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
-
EQMontoya
veterán
válasz szőröscica #52177 üzenetére
A 3350-es Vostro lecserélésén gondolkodom.
Egyrészt jó az i7 2640m, de brutál meleg (és emiatt zajos) tud lenni, kellene bele némi plusz ram, illetve egy SSD is, de ez már annyi ráköltés, amit ha rádobok, kapok egy valamivel újabb Latitude-ot, amiben ezek benne vannak gyárilag.Same rules apply!
-
Tim82
félisten
válasz parandroid #52178 üzenetére
Tegyél bele mSATA SSD-t zif átalakítóval és máris nem lesz lassú.
Ja igen, akkor foglalkozni kellene a notival, bocsi.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
addikt
válasz parandroid #52179 üzenetére
Milyen géped van neked 300 EUR-ért ?
Az enyém ilyen csak C60-as procival, meg 6290-es videókártyával
UI: Nem tudom miért gondoltam úgy hogy te asztaliról beszélsz, mármint az elején
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz parandroid #52178 üzenetére
Lecsavartam a hátlapot, két darab 1GB-os modul van benne, a specifikáció szerint 2x2GB-ot tud még megenni. Ez így eBay-ről olyan 25 EUR.
Amúgy most nézem, ebay-en egy darab ilyen noti van fent, azt éppen 300 EUR-ért árulják alapkiépítésben (HDD és 2GB RAM). Lehet, hogy nekem is fel kéne tennem egy 10-essel olcsóbban.
p
-
parandroid
félisten
válasz szőröscica #52177 üzenetére
Az a gond, hogy ér a noti olyan 25k-t jó esetben, a benne lévő 1,8-as HDD minden internetes fórum szerint elviselhetetlenül csigalassú, egy 80GB-os ekkora SSD bele 10k+, egy 2GB-os ram-modul mittudomén, talán 4k, de most hirtelen nem is tudom, van-e benne két slot, ha nincs, akkor egy 4GB-os kéne, az meg már 8-10k körül van, gondolom. Gyakorlatilag elköltöttem még egyszer a gép árát, úgy, hogy azért a processzor és a chipset is számít azért, de azok sem fiatal dolgok. Másik oldalról ha összeadom a gép 25k-s értékét, és a ráköltött kb 20k-t, akkor annyiért már lenne talán egy X201-es Thinkpad, ami mégiscsak i5-ös, és benne van a 4GB RAM. Az SSD persze jó kérdés, az kicsit még megdobhatja az árat persze.
De az én szempontomból ez irreleváns, nekem itt ez a régi gép, ami vagy egy éve be sem volt kapcsolva, szükség nincs rá, a kérdés az, hogy mi a búbánatot kezdjek vele?
Jelen állapotában nem igazán opció odaadni valakinek családon belül, mindenkinek vagy legalább ilyen, vagy jobb gépe van. Ráadásul a kijelző sarkaiban megjelentek valami buborékszerű képződmények, amikről fogalmam sincs, hogy micsoda, tehát azt sem mondhatom nyugodt szívvel, hogy jó állapotban van a gép.
Nejem szerint fel kell tenni egy hirdetést valami nevetséges árral, aztán lefagyizzuk amit kapunk érte, és az a szomorú, hogy teljesen elképzelhető, hogy neki van igaza.
p
-
Tim82
félisten
Lassan nekem is itt volna ideje a Win 10-re való frissítésnek.
Amúgy én egy C2D-s, 2 GB RAM-os gépbe simán beletennék egy SSD-t, a felhasználói élményen dob annyit, hogy megérje.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
addikt
válasz parandroid #52174 üzenetére
Azért egy 2 magos gép 2GB Rammal nem rossz még ma sem, legalábbis netezni bőven elég.
Ilyen gépeket kb 15-20.000 Ft körül lehet kapni, nyilván az SSD ezen gépekbe nem opció alaphangon az ára miatt
Sokan még a P4-es gépeiket nyűstölik, aztán csodálkoznak hogy a Facebook is szaggat rajta, nekik szoktam mondani, hogy 20-ból kapna kb. egy normálisabb gépet, vagy 60 körül egy vadonatújat.[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
SSD-t ne keverd ide, nyilván az tudna rajta a legtöbbet gyorsítani (a következő a sorban nyilván a RAM-bővítés), de kb annyit ér a gép, mint amennyibe egy SSD kerülne bele.
p
-
addikt
válasz parandroid #52172 üzenetére
Az a boot idő szerintem lesz jobb is, mert sokkalom (még a kis laposom is gyorsabb AAO 722 C60-as procival 2GB memóriával), az asztali gépen meg egy i3-as 8 GB Ram, SSD-vel felszerelt gép kb. max 10-15 mp alatt van az asztalon.
concret_hp: Töltsd le az image-t a MS oldaláról, pontosabban úgy gyorsabb, mint ha saját maga csinálná, mármint a program, csak sima Win 7 alól frissíteni, mert mire letölti ...
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz concret_hp #52169 üzenetére
Most lett kész itt mellettem egy hivatalos MS-image-fájlból készült pendrive-ról bootolva egy nem mai darab laptopon (C2D, 2GB RAM, HDD) kb fél óra alatt. Tekintve, hogy a gép olyannyira nem sebességbajnok, hogy minimum 2 perc egy sima boot, szerintem aki azt napi szinten ki tudja várni, annak van fél órája egy Win-frissítésre, ami párévente egyszer esedékes.
p
-
lenox
veterán
válasz concret_hp #52169 üzenetére
Honnantol szamolva? Amikor mar minden le van toltve, es csak felrakja? Nekem tobb gepen is olyan 15-20 perc volt...
-
concret_hp
addikt
tök vicces ez a w10-re frissítés, egy szolid 2-2.5 óra és kész is
nem tudom a juzerek hány %-a lehet aki lelövi miután 1 órán át 0%on állvagy fullba vagy sehogy :D
-
BlacKSouL
addikt
Asszem mára ennyi
4 GB RAM, a FF meg 1,94 GB-nál tartott 6 db megnyitott ablakkal. Volt még nyitva egy explorer 240 MB meg egy excel file 23 kB.
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Viszlát
addikt
A cikknek szólt, nem neked. Épp azt próbáltam érzékeltetni, hogy itt nem szimpla beszélgetésről van szó. Legalábbis szerintem ha valaki a faszság/bullshit szóval jellemzi egy adott vallás alapját, legfontosabb iratát, akkor ott nem szimpla beszélgetésről van szó, hanem egyértelmű a sértő szándék. Ezzel nem a törvényt szándékozom véteni, mindössze a cikk szerint azért van ellene eljárás mert azt mondta nincs Isten, de a fogalmazása azért ennél többet sejtet.
Az alapvető vallásgyakorlást biztosító törvényi szabályozáson kívül szvsz minden törvényi szintű szabályozás szükségtelen.
Nem vágom hogyan lett egyenlő a szándékosan sértő fogalmazás azzal ha valaki a hitét hirdeti. Legalábbis szerintem ha te azt mondod nekem, hogy nincs Isten én meg azt mondom neked, hogy van Isten, azzal nincs semmi gond. Ha úgy mondod ahogy az illető a cikkben, vagy én fogalmazom meg így az ateizmusról alkotott véleményemet, akkor az már egészen más tészta.
A tulajdonnévvel kapcsolatban: mivel a cikkben egyértelműen a keresztény Istenről volt szó, ezért feltételeztem, hogy te is róla beszélsz. Ha általánosságban értetted, akkor természetesen helyes a kisbetű.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
BlacKSouL
addikt
válasz Viszlát #52150 üzenetére
Érdekesebb kérdés az, hogy ha a nyelvtani szabályokat vesszük alapul, akkor feltételezzük, hogy van egy Isten, aki egy és akinek adott nyelven épp ez a neve, tehát tulajdonnév (?)
De mi a helyzet akkor, hogyha beszélünk arról, hogy pl. az ókorban voltak istenek/Istenek, akik sokan voltak. Ebben az esetben minden istennek/Istennek volt saját neve, tulajdonnév, értelemszerűen az ő tulajdonneveiket nagybetűvel írjuk. Namost ha azt vesszük, hogy valaki nem ember, hanem isten/Isten, akkor mi a helyzet? Akkor azt mondjuk, hogy mondjuk Mars egy isten vagy egy Isten? Mondjuk kiút lehet, ha azt mondjuk, hogy Mars egy istenség, ami akkor írható kisbetűvel? Tehát akkor istenségnek lenni egy speciális lét, de amennyiben egyértelműsítjük, hogy Mars Isten, akkor mondjuk egy egyistenhit esetén Isten Isten? Vagy ez esetben lehet azt mondani, hogy Mars egy isten, és ekkor mondjuk egy katolikus vallás esetében Isten egy isten, mégpedig az egyetlen.Mielőtt valaki vádolni szeretne, ez kicsit hülye kérdéskörnek tűnik, de valójában komolyan kérdezem.
mod: nade látom ez épp előttem is felvetődik[ Szerkesztve ]
-
e=mc²
őstag
Szamomra az nem derul ki, hogy most az altalad irt serto szandek a cikkben idezett emberke szovegere utal, vagy pedig az en fogalmazasmodomra.
Egy olyan ember szempontjabol nezve, aki szamara nincs semmilyen isten, az mit tehet a korulotte levo kozegben? Nagyon semmit, max elfogadja. Esetleg hirdeti a vallasszabadsag keretein belul. A modszer mar mas kerdes. Meg a szemelyisegi jogok. Meg akkor ennyi erovel be is lehetne tiltani a mas vallasuak kozotti beszelgetest is, mert az is sert jogokat.
Egy olyan ember, aki vallastol fuggetlenul karomkodasaba belefuzi az isten szot barmilyen variacioban, akkor o maris a torvenyek ellen vetett?
Egy olyan ember, aki az Isten szavait tolmacsolja a gyulekezetenek mondjuk a tv-ben, radioban, akkor az nem sert masokat?
Szerintem az intelligencia hatassal van a szandekossagra, de ez inkabb elvakultsag, mintsem ostobasag.
A hit es a vallas ket kulon (de egymashoz kapcsolodo) dolog.[ Szerkesztve ]
Ambulimax Provider
-
félisten
válasz concret_hp #52155 üzenetére
Ooo, rossz valasz, az evi 200k es az esetleges sokmillios kar kozul az elsot preferalom.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
Cascot hol erdemes kotni? Aegon? Uniqa? Posta?
while (!sleep) sheep++;
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
A dőlt betűből nekem egyértelmű, hogy nyomatékosítja, hogy nem saját szóhasználat...
-
Viszlát
addikt
A törvény úgy ahogy van hülyeség, viszont a sértő szándék a fogalmazásból egyértelműen kiderül. Értelmes emberek tudnak beszélgetni bármilyen témáról anélkül, hogy bántóan/sértően/bunkón/taplón fogalmaznának. Amikor ez nem valósul meg, akkor általában vagy az intelligencia része hibádzik, vagy (személyes tapasztalatom alapján inkább ez a jellemző) szándékos az ilyetén fogalmazás. Akármelyik fél is teszi. Például az még talán elképzelhető, hogy nem tudod, hogy Istent a nyelvtani szabályok szerint nagybetűvel írjuk, de az már kevésbé érthető, hogy miért az egyértelműen lekezelő hadováltak-ra esett a választás egy beszéltekkel szemben...
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
bitpork
nagyúr
És ez milyen helyénvaló kétely! De amíg a törvény taxatíve a vallást említi csak, és nem definiálja annak hiányát is mint kiindulási állapotot (gyk nem vallásos emberek védelme) addig nincs hová menni. És ez súlyos probléma.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
e=mc²
őstag
válasz parandroid #52140 üzenetére
A cikkhez:
Tegyuk fel G. B. Bela ateista. Ha o neki egy pap/rabbi/felekezeti tag/egyeb ember azt mondja, hogy marpedig van isten es az o munkassaga nyoman vagyunk itt es o miatta tortenik minden, akkor az az o nezeteivel ellentetes. Tovabbmegyek, a vallasszabadsag azt jelenti, hogy nem csak szabadon gyakorolhatja hitük szerint, hanem hirdethetik is sajat nezetuket (amennyiben masok szemelyisegi jogaiba - vallasi nezetebe - nem utkozik). na most akkor szegeny G. B. Bela kit kell, hogy feljelentsen, hogy bortonbe zarjak mindazokat, akik neki istenrol hadovaltak?
Nem akarok vallasi topicba menni, pusztan a cikkben leirtakra reagalnek.
[ Szerkesztve ]
Ambulimax Provider
-
NoLF
veterán
Uj melo megvan, hetfon kezdek.
Magyar patkany vagyok.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
BlacKSouL
addikt
válasz parandroid #52138 üzenetére
Nekünk az előző melóhelyemen volt egy sales office Frankfurtban, ahol dolgozott egy tanzániai srác. Ő is elég sötétbőrű. Fiatalkora óta kint él, tehát németből mondhatni anyanyelvi, angolul jó, tanzániul még nem hallottam beszélni.
Na de a lényeg, hogy a cég annyira sóher volt (és a japó ügyvezető akkora fajgyűlölő volt) hogy a srác mikor egy alkalommal jött hozzánk Frankfurtból repülővel, nem küldtek érte kocsit Starjánból, nem is bérelhetett taxit céges költségre, csak ha sajátra akart volna (120 km), de mondták neki, hogy jut el BKV-val a Stadionokig, és ha akar jöjjön busszal. Hát eljött. Azért a tarjáni buszpályaudvarra már elment elé kollégám. És ő mesélte, hogy Willy leszállt a pesti buszról a "parasztelosztóban", a kisebbségijeink meg rögtön elkezdték méregetni. "Ó dikk nézdmá g.ci milyen n.ger. Halljakmeg ez feketébb mint a Dezső. Menjünkmá közelebb nézzük meg he, ijjajj, more milyen fekete."
Kollégám 145 kilós, 199 magas, ő mondta hogy nagyon elkezdett röhögni, de mondta hogy inkább elémegy, pedig csak 50 méter volt a távolság a busz és a kocsi között, nehogy meg akarják nézni hogy belül milyen lehet.Egyébként vele voltam '12-ben Barcelonában tárgyalni, és este elmentünk szétnézni a partinegyedben, majd véletlenül besétáltunk egy helyre, ahova nem mehettünk volna be ingyen, mert 40 € volt a pénteki beugró, előre kellett regisztrálni hogy jegyet vehess, és általában is 30-35 percet kell sorbaállni a bejutáshoz. Na mi a tengerpart felől bementünk még 22:30 körül, amikor még ki volt bérelve valami privát céges bulira. Csak ottragadtunk. Engem is csak valamikor 2 után kísértek ki, nade ki gondolta délután 7 körül mikor egyáltalán elindultunk a 32 fokban, hogy majd odakeveredünk egy ilyen dress code-os helyre. Ami nem tartalmazta a rövidgatyát-sportcipőt
-
bitpork
nagyúr
válasz parandroid #52140 üzenetére
a malaccal nem mernek kötekedni Zrínyi óta
-
parandroid
félisten
válasz bitpork #52139 üzenetére
Óvatosan, malac, a mi kis sztyeppei cár atyuskánk nagy orosz példaképe érti ugyan a viccet, de nem szereti, szóval felénk is jó az ilyesmivel vigyázni.
'csába, közben orvul elfogyott az utolsó csomag győri édes duplajó, most húsvétig ínséges idők jönnek.
p
[ Szerkesztve ]
-
bitpork
nagyúr
válasz parandroid #52138 üzenetére
Erről mindig ez jut az eszembe
-
parandroid
félisten
válasz BlacKSouL #52129 üzenetére
Igen, ez a burka, vagy nikab (fene tudja melyik, vagy van-e egyáltalán különbség). A nő mellett sétáló férfi pedig biztosan családtag volt (férj, apa, vagy férfitestvér), aki eleve azért volt mellette, mert egyedül ki sem mehet az utcára (aztán ez is olyan, mint a többi vallási előírás, vagy tartják, vagy nem, mindenesetre győzni szoktak a praktikus érvek, és általában megteszik). Pár nap németföld nyugati részén, és mindjárt nem lesz furcsa amúgy. Kicsit szégyellem bevallani egyébként, de nekem a nagyon fekete négerek (faszom tudja, mi a polkorrekt elnevezés, de bárki nagymamájának az életére megesküszöm, hogy nem sértő szándékkal mondtam) a furák és szokatlanok a mai napig, egy pillanatra mindig megrémülök, amikor látok egyet, pedig melóhelyen is van pár, a házban is lakik ilyen (szomszédságról nem is beszélve) meg a kedvenc DHL-s futárom is olyan sötét, hogy ha este vigyorog, csak egy világító fogsort látsz, meg fölötte két fehér szemet (meg a sárga pulcsit az egyenruhájából). Nagyon kis jó fej, vidám fickó egyébként. Egyszerűen úgy nőttünk föl, hogy sosem láttunk feketét, és borzalmasan fura. Kisebbik lányom barátkozott össze a másik házból egy hasonlóan sötét bőrű kislánnyal, bírják egymást nagyon, együtt szoktak hazajönni suliból, mert itt lakik a szomszéd házban, persze össze nem járnak a kulturális és vallási különbségek miatt, ami megintcsak fura, és ellentmondásos. Valahol az van mögötte egyébként már, hogy mindkét fél annyira polkorrekt akar lenni, hogy attól fosik, hogy megsérti a másik vallását/kultúráját, ezért inkább a gyerekeket is távol tartják egymástól. Pedig pont őket kéne hagyni keveredni, az lenne a hosszútávú megoldás az integrációra. Már mondjuk a vallások betiltása mellett, de ez az én nempolkorrekt véleményem.
Na, lehet, hogy olyan témába mentem bele, amibe nem kellett volna, lehet moderálni.
p
-
BlacKSouL
addikt
Köszi, most már tudom, hogy mi van minden második sor végén amit kapok.
Mondjuk én nem vagyok trendi, én ezt teszem oda: :)
És az OIF618? Ja megtaláltam: FACE THROWING A KISS
mondjuk ezt se megjeleníti a gépem, hanem csak a leírásból tudom.[ Szerkesztve ]
-
-
BlacKSouL
addikt
Az miért van, hogy mostanában ismerőseim beszélgetéseiben amit facebookon vagyok kénytelen lefolytatni, csak azt látom rendszeresen tőlük, hogy OIF600, vagy OIF512? Namost nem zavarna, de nemtom ezzel mit szeretnének közölni velem?
-
BlacKSouL
addikt
válasz bitpork #52117 üzenetére
Olyan vót', hogy egy sötétbarna (nem fekete) óriáslepedővel volt letakarva a hölgy (vagy gondolom hogy hölgy, mert ugye semmit nem látunk belőle) de úgy, hogy még a kezén is kesztyű volt, és a szeménél a rés is olyan vékony volt, hogy semmit nem lehetett látni. A papucsánál is az volt, hogy amikor lépett, ugye akkor a cipője kilátszana, de a ruha olyan volt, hogy az előre kilépő lábát is takarta, és csak nagy ritkán látszott ki a papucs vagy cipő széle. Amúgy minden egyszínű sötétbarna volt, és volt rajta ittott olyan áttört csipkemintázat, ami alatt dupla réteg volt, vagyis az áttörés nem volt átlátszó. És azért volt fura, mert beszélgetett(!) a mellette(!) sétáló férfival.
Ez 2007-ben volt, és azért volt érdekes, mert az utazótársaim még nem láttak élőben ilyet, én pedig 2000-ben jártam Tunéziában, de ennyire szigorú öltözetű nőt ott sem láttunk. Azoknak a kezük szabadon volt, és csak a felsőtestüket takarta lepel, volt akin alul farmer, meg mezítláb szandál volt.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
parandroid
félisten
válasz Tothgera30 #52127 üzenetére
Az biztonságban van, a Q7-et szeretik.
p
-
EQMontoya
veterán
Ez szopás lesz...
Főleg, ha akkor szedik szét, amikor a 3-as metró sem fog járni.
Budapesttől megint meghal fél évre, mint a Margit híd -Moszkva tér szakasz teljes szétbombázásától.[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
BlacKSouL
addikt
válasz BlacKSouL #52115 üzenetére
Értem, hát úgy látom vagy nagyon mély nyomokat hagyott, vagy nem járt még ott.
Nekem Szarajevó mindig is misztikus helynek tűnt, pusztán a történelemkönyvek, de tulajdonképp a 90-es események kapcsán is. És amikor ott jártam, de főleg miután hazaértünk és leülepedett az élmény, még misztikusabbnak tűnik. Egy olyan város, olyan környezet, olyan kulturális egység, amit olyan formában addig, de azóta sem találtam meg máshol. Tényleg, ahol a kelet és dél találkozik a nyugattal, ahol az ősi és a modern együtt van. Pedig azt mondják a háború után már szinte eltűnt ez a markáns keveredés, és eltolódott egy irányba a dolog.
Nagyon bánom, hogy akkor nem sikerült elkészíteni életem fotóját, mert egy szempillantás idejére együtt sétált egymás mellett egy rabbi, egy csíkszemburnuszos muszlim nő, és egy feltételezhetően(ránézésre) katolikus férfi, mindez a Gazi Huszrev mecset mellett, úgy, hogy a háttérben a keresztény templom tornyai voltak láthatók. Ha kis szerencsém van, ezt egy képre össze tudtam volna hozni. Sajnos elmentem a helyzet mellett és csak utána ficergett a tudatalattimban.Ez amúgy a tegnapi indexes cikk nyomán jött elő bennem.
-
BlacKSouL
addikt
Aki járt már Boszniában, Szarajevóban, Mostarban, vagy bármerre arrafelé, annak mik az emlékei, érzései így visszagondolva?
[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
Összetett valóban, de én nem lihegném túl ezt a ki min nőtt fel dolgot. Egyrészt óriási a nosztalgia faktor minden generációnál, másrészt akárhova nézek úgy látom, hogy minden egyes generáció (igen nagy mennyiségben) kitermelte a maga idiótáit, függetlenül attól, hogy hogyan és mivel töltötték a gyerekkorukat...
-
gaborbol
őstag
-
nagyúr
válasz parandroid #52102 üzenetére
meg is látszik, hogy mi lett belőled...
@Bleki: nem emlékszem. Szerintem nekem már akkor is intelligens játékaim voltak, nem pedig ilyen noisemaker izéim
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
BlacKSouL
addikt
válasz bobsys #52103 üzenetére
Szerintem bármelyik bucsúban vagy falunapon árulják még simán.
kukacc: ehunedicsak, hát te mit tologattál 2 évesen, he? Azt ne mondd, hogy a szcializmus szekerét, mert lesírom a szemöldököm
amúgy ikszhamszteren, vagy a szekszmozgófilmekpontkomon biztos hogy könnyen találsz csattogó lepkét[ Szerkesztve ]
-
bobsys
veterán
válasz parandroid #52104 üzenetére
Milyen neven fut amazonon?
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bobsys
veterán
Ha mar csattogos lepke. Lehet meg kapni valahol?
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
parandroid
félisten
válasz fokukac #52101 üzenetére
Nekem csacsifogatom volt. Meg dömperem. De az nagy sláger lehetett, mert lett is belőle pszichiátriai szemléltetőeszköz a fórumon. A legszebb az, hogy egy echte ugyanolyan csacsifogatot, mint az enyém volt, még a gyerekeimnek is sikerült szerezni.
Most meg ülök a fullHD kijelző előtt.
Ja, Nolfi, amúgy ha almás telód van, a fullHD kijelzőt felejtsd el, eltart nekik még vagy 3-4 generációt, mire sikerül implementálni, addig marad a retina.
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest