Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
válasz Winner_hun #50599 üzenetére
Blekinek nincsenek balátai..!
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Nem biztos hogy jó volt a kérdésem. Tehát 20 esetből 19x olyan 900 körüli az alapjárati fordulatszám, míg 1 esetben 1000. És ez az 1-1 eset mindig üzemmeleghez közeli állapotban fordul elő.
Én arra tippeltem, hogy a részecskeszűrő szeretné kipucolni magát, ezért nyomja feljebb olyankor a befecskendezést, emelkedik a fordulat, és ha ilyenkor mennék vele, szépen kitisztulna. Csakhogy a céges kisbuszról van szó, ami napi 14+14 km-t megy. Vagyis télen soha nem éri el az üzemmeleg állapotot. Ami feltételezi a gyakoribb szűrőtelítődést. Viszont nem tudom, hogy milyen állapotok aktiválják ezt az öntisztítást. És speciel olyankor észlelem ezt a magasabb fordulatot, mikor már épp készülök leállítani. És sajnos le is állítom...
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
EQMontoya
veterán
válasz BlacKSouL #50569 üzenetére
Ma voltam Komáromban, a Szlovák oldalon. Jelentem Neked, hogy ott is takony fos idő volt. Viszont odaúton 11:00 körül Bicske környékén néha megpillantottuk a napot. Furcsa érzés volt, már-már el is felejtettük az elmúlt hetekben.
Cserébe visszafelé 5-6 között volt olyan köd végig, hogy öröm volt nézni.NoLF: igazi patkány az ilyen. Ha kell neki a lóvé, és elviszi, azt még valahol megértem, de úgy kárt okozni, hogy abból még haszna sem származik...
Same rules apply!
-
BlacKSouL
addikt
Aki behatóbb ismeretségben van a viszonylag modern dízelek lelkivilágával, mondja már meg nekem, hogy mi történik olyankor, amikor az alapjárat melegen kb 100 fordulattal magasabb, mint általában? Hidegen nem, de melegen (mondjuk 70-90°C) minden fogyasztót kikapcsolva a fordulat a szokásos 900 helyett kb. 1000. Mivel ugye alapvetően hidegen is ugyanúgy 900, mint egyébként melegen, ezért nem az üzemmelegséggel van összefüggésben.
Nekem van egy tippem, de nem akarok ötleteket adni.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
bandus
veterán
válasz szőröscica #50590 üzenetére
hirtelen nem találok olyan kecót, ami tetszene. az üzemanyag nagy részét fizetik, így az max pár tízezer forintomba lesz havonta, az úgy gondolom, hogy belefér. aztán tényleg meglátjuk, mennyire bírom ezt az ingázósdit. hosszabb távon valószínűleg nem lesz nyerő, de az is lehet, hogy imádni fogom. illetve el tudom képzelni, hogy kialkudjak a későbbiekben 1-2 napos budapesti munkavégzést is. de úgy alapvetően a győrbe költözéssel sincs problémám, sok az ismerős ott is.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
szőröscica
addikt
válasz concret_hp #50589 üzenetére
Neki kell tudnia, hogy mit szeretne. Én pl. Győrben vagy valamelyik alvóvárosában szívesebben élnék, mint Bp-n, ezért számomra nem lenne kérdés a helyében, hogy mit tegyek.
De én is ismerek olyat, aki naponta ingázik Győrbe a fővárosból, lelke rajta.
-
concret_hp
addikt
-
bandus
veterán
válasz concret_hp #50585 üzenetére
majdnem, kicsit előtte. gönyű a falu neve megnézem 1-2 hónapig, hogy bírom, aztán eldöntöm. napi 220 km, szerintem bírható.
-
bandus
veterán
válasz szőröscica #50553 üzenetére
nekem meg szerintem dízel lesz egyelőre marad a bp-ről ingázás egy darabig.
-
NoLF
veterán
válasz szőröscica #50581 üzenetére
Junkies...
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
BlacKSouL
addikt
Aki megtalálja nekem azt a hozzászólásomat amit vagy itt, vagy onban, (vagy máshol?) követtem el, szerintem pont egy éve, de nem találom ott, és a mosogatógépekbe való sónak, és a konyhasónak az összehasonlításáról írtam, linkelt képekkel talán a somat sós dobozról, az kap egy virtuális pohár forraltbort.
-
-
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Jobb helyet nem találtam neki. Van aki használ füldugót? Alpine-nal szemezgetek, de kíváncsi lennék olyan véleményére, akinek esetleg van már vele tapasztalata, ezzel vagy mással. Alpine SleepSoft pl.
-
NoLF
veterán
válasz szőröscica #50578 üzenetére
Penztagepet valtoval, meg persze osszetortek mindent amit talaltak... Remek kis karacsonyi melo volt osszetakaritani a sok uveget, mert valamilyen oknal fogva az osszes ablakot is be kellet nekik torni
-
NoLF
veterán
válasz BlacKSouL #50572 üzenetére
Bizonyos szakmakban a leallas helyett ilyenkor van a nagy menet. Nem lennek itt mentos vagy rendor az angoloknal mert lenyegeben 24-e ota folyamat mennek a mentok, rendorok, tuzoltok valahova es nem jokedvukbol.
Hozzank is betortek a kavezoba, az utcaban feltortek vagy 10 autot...
Nem nagyon van leallas.
-
BlacKSouL
addikt
válasz parandroid #50571 üzenetére
Erre próbáltam utalni.
Annyira jó, hogy nem kell összefüggő 5 napot pihenéssel, szabadsággal tölteni, hanem meg lehet szakítani 2 napos munkákkal.
Amúgy itt sírunk, pedig emlékszem, hogy régen ugyanígy simán menni kellett dolgozni, pl. ha hétköznap volt szilveszter, apámék is bent voltak 3-ig, és csak mikor már a 4 órás szilveszteri műsorok kezdődtek, akkorra ért haza.És amúgy dolgoznak is sokan most is, csak mióta a hanyatló
kapitalizmusnyugat és az ópiuma betette a lábát, és pl. sok helyen kiadják a dec 18 - jan 4 közötti időt "leállásnak", akkor is ha nem gyártó üzem, azóta már mindenki le akar állni. Csak régen valahogy egységesebbre volt szabva, nem volt példa amire vágyni kellett.[ Szerkesztve ]
-
-
BlacKSouL
addikt
Remélem ma is mindenki dolgozik...
-
BlacKSouL
addikt
válasz fokukac #50568 üzenetére
Jójójó, hát persze.
Ha felmegyek 600 méter fölé mondjuk a Salgói várba, onnan én is tudok ilyet fotózni...
Mindazonáltal ez Szlovákia (felé)
Ez meg ugyanakkor Magyarország...
Mintha a ködnek nem lenne útlevele...[link]; [link]; [link]
Előző nap meg kimentem megnézni ki lehet-e menni... hát emlékezetből ki... (itt tompított+ködlámpa ment, és mivel a kamera lát infravörös tartományban is, a valóságban ennél sokkal rosszabbul lehetett látni..)[ Szerkesztve ]
-
NoLF
veterán
12 eve rontom itt a levegot
-
fokukac
nagyúr
válasz EQMontoya #50560 üzenetére
A voda nekem ebben a hónapban már 10-én küldte az sms-t a cégesre, hogy elhasználtam a forgalmi keret 80%-át... Amúgy szerintem az van, hogy a felfele forgalmat is számolják.
Bezzeg a telenoros privát előfizetésemen állítólag "ingyen" volt a hipernet egész karácsonykor. Ennek örömére készer háromszor a hálót is eldobta - mondjuk lehet, hogy ebben a telefon a hibás, volt egy nagyobb esése a napokban...
[ Szerkesztve ]
-
EQMontoya
veterán
Ezek az adatforgalommérő appok tényleg ennyire pontatlanok, vagy a szolgáltató gőzmozdony?
A telefon szerint 1227 MB forgalmam volt a hónapban eleddig, a Voda szerint pedig elhasználtam a 2 GB-os keretem. Nekem ez azért gyanús.Same rules apply!
-
Viszlát
addikt
válasz BlacKSouL #50552 üzenetére
Hja, mert igencsak szeles kornyek ez. De november vegen ket hetig nem nagyon akart fujni, lett is olyan kod mint a Stephen King fele Mistben, az onkormanyzat meg kuldte az sms-t minden nap, hogy csak akkor induljunk utnak ha nagyon muszaj. Teny es valo, eletveszely volt kozlekedni.
Azt meg mar nem is szamolom, hogy miota esik szinte folyamatosan, valamikor szeptember vegen nekiallt, par oras szunetek vannak csak, aztan napokig megint csak eso, eso, eso... Szinten szeptemberre, csak az elejere datalodik a futesi szezon kezdete, eleinte igaz csak ejjel, de oktober kozepe ota tulkepp 3-4 fok a napi atlaghomerseklet, nagy kulonbseg nincs az ejjelek es a nappalok kozott a felhotakaro miatt. Meg valamikor a telapo kornyeken kibujt a Nap egy felorara, azota csak hit szintjen mozog a letezese.
Ja nem panaszkodom am, egyreszt csak azert reagaltam mert Anglia elegge osszevissza idojarasu (London peldaul joval melegebb es kevesebb a csapadek), masreszt meg ez az ara, hogy nyaron nem kell megdogleni es nekem ez igy teljesen jo.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
NoLF
veterán
Kellemes unnepeket, jelentem itt is megvolt a tradicionalis karacsonyi jegeso, mint minden evben.
-
BlacKSouL
addikt
válasz szőröscica #50553 üzenetére
A benzines Hondámmal alapvetően elégedett vagyok.
-
BlacKSouL
addikt
Megkérdeztem egy ismerősömet, aki Angliában élt 4 évig, hogy a KÖDÖS ALBIONBAN hány hónapig van egyfolytában szünet nélkül köd. Azt mondta, hogy kb. 2 nap, de a 2. nap után már az angolok is csodálkoznak.
Én így 4 hét után még éppen nem csodálkozom...[link]
De 35 éve az első olyan karácsony, amikor 23-24-25-26 egyik nap se süt be a nap az ablakon, ahogy tavalyig pedig minden évben.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
concret_hp
addikt
válasz concret_hp #50548 üzenetére
na a babos is tuti, bár én azt hittem, kicsit pörgősebb a játék
vagy fullba vagy sehogy :D
-
EQMontoya
veterán
-
tildy
nagyúr
Koszonom az otletet, ezt valasztottam vegul, tenyleg nagyon szuper a Carcassone.
Kellemes karacsonyt egyebkent mindenkinek[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
EQMontoya
veterán
válasz concret_hp #50542 üzenetére
Az, szép fehér karácsony: Kecskemét-Miskolc útvonalon kb. Vecséstől mesébe illő köd volt: hol volt, hol nem. Most pedig Miskolcon olyan köd van, hogy rosszabbul látó nagymamák megkavarják az aludt tej helyett.
Same rules apply!
-
gaborbol
őstag
Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek es kuldom mindenkinek aki szereti: [link] !
-
Pisztillus
senior tag
Áldott, Békés Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!
Vannak harcok, ahol veszteni szégyenletes, de győzni is megalázó. - Moldova György
-
lenox
veterán
Elso Gere Koparom... Ahogy olvastam (2011-es) ezt lehuztak. Valoban nem tokeletes, de szep hosszu ize van, es egyaltalan nem rossz. Boltbol nem emlekszem, hogy vettem volna jobbat, etteremben azert volt par jobb.
-
Tothgera30
Ármester
Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Viszlát
addikt
Békéset, boldogat mindenkinek.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
EQMontoya
veterán
válasz concret_hp #50532 üzenetére
Te voltál a marketing-manager? (hint)
@: köszönöm, saját termés
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
bandus
veterán
válasz concret_hp #50530 üzenetére
Miert, melozol?
-
EQMontoya
veterán
-
Racecam
nagyúr
Neménvótam!
Com'è diverso il mondo visto da qui
-
fokukac
nagyúr
válasz Winner_hun #50519 üzenetére
A négy az nem sok...
Igazából kispályás vagy[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
Ha egeszen veletlenul valamely kedves ismerosotok gyorben szeretne lakast kiadni megbizhato berloknek, akkor szoljatok
-
Winner_hun
titán
Megvan az idei év 4. Racecamcsomagja is
1.: azt hittem 6-ig kell fizetni, 8-ig kellett
2.: nem vettem észre az automatát, azt hittem nem kell fizetni, nem egy túlzsúfolt helyen volt
3.: Szilágyi Erzsébet fasor, frissen telepített automaták, nem tudtam hogy már működnek
4.: SMS-ben elírtam a rendszámot, 4-es helyett sikerült 1-est írni[ Szerkesztve ]
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
adalbert1
veterán
válasz concret_hp #50504 üzenetére
A rendes biciklivel az a problémám, hogy szerintem Budapesten a biciklivel közlekedés egy plusz macera - gondoltam már rá, hogy munkába azzal kellene járni (kb. 12 km), de akkor váltóruha, tusolás, bicikli cipelés fel-le az emeletre, ha megállok egy boltnál pl., akkor a lámpák levétele, hogy még meglegyenek akkor is, mikor kijövök, stb - a tömegközlekedés/autózás ilyen szempontból meggyőzőbb.
Mindenesetre jó olvasni, hogy másoknál nem csak a fogas funkciót látja el - ti mi alapján választottatok? Van valami best buy? -
concret_hp
addikt
mielőtt elsikkadna a sportolás téma, erre azért figyeljetek [link]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
bobsys
veterán
válasz gaborbol #50510 üzenetére
Kilukadt a condenser coil, $1500 a csereje, de szet van rohadva fent minden, a kompresszor, drier, ventillator. Kicserelik a coilt, csak ha 1 ev mulva beszar a kompresszor akkor az meg $1500. Komplett csere meg $4500 (a dragabbik fajtabol). Valtozo sebessegu air handler (csondes, energia takarekos)+a teton levo cucc, kitakaritjak vegyszerrel a ductokat, lekezelik mindket coilt, hogy ne rohadjon meg beraknak valami erzekelot, hogyha folyik a viz az air handlerbol akkor automatikusan lekapcsolja es meg biztositekot is cserelenek, hogy up to code legyen. A tetore nem lehet felvinni a cuccot a lepcson at, belog a tuzcsap igy daruzni kell.
Kihivtam en embert, hogy nezze meg, mert nem hut es folyik a viz belole. El volt egy jo ket orat mire megtalalta, hogy hol lukas.
10 eves a mostani, de evaporator coil mar volt cserelve az elozo tulaj altal meg masfel merfoldre vagyunk a tengerparttol a sos para sem tett neki jot, meg a legolcsobb legszarabb darabot vettek meg anno.szerk: december vege van, 27 celsius fok es 75% paratartalom van a lakasban
[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
gaborbol
őstag
válasz bobsys #50497 üzenetére
Aztan melyik nem volt keznel? Szilo, duct tape vagy a wd-40?
Gondolom nem lesz olcso. Klimalval nem nagyon lehet mit kezdeni, mivel halando ember nem vasarolhat gazt. Van az a meleg ahol a penz nem mar nem elsodleges, es akkor eleg vastagon szokott fogni a ceurza.
Ha nalam belha biztos bekerek par ajanlatot kulonbozo cegektol.Orvosi rendelobe ahol uzemeltetunk nyaron behalt a klima, kijott a ceg, sajnos teljes csere $6000. Masnap hozzak az uj egyseget.
Besetalt egy beteg, mi a peloert van itt ilyen meleg? Klima behalt... teljes csere kell,
O pont klimaszerelo, megnezni ha gondoljak, 20 perccel es 25 dollarral kesobb ment a klima, azota is megy. Szemeszeti doki ismeros ugyan igy jart, ott egy csatlakozo csuszott szet, neki is teljes cseret mondtak,Kepek alapjan nagyon szep helyen laktok, nem is vettem nagyon eszre eddig, pedig parszor atmentem mar rajta kocsival.
-
HdRew
őstag
Láttátok a Miss Universe versenyen Steve Harvey hibáját? Szegény lányok mit érezhettek...
-
parandroid
félisten
válasz BlacKSouL #50505 üzenetére
Én az elliptikus trénert jobban szeretem, mint az állóbicajt (pedig van a teremben kétféle is, fotelszerűen beleülős, meg hagyományos is), valahogy kevésbé unalmas is, meg felhúzod a szintet, akkor azért elég szépen bele lehet izzadni a taposásba. Futást 100 fölött nyilván ne, meg amúgy sem véletlenül említettem a fokozatosságot, meg a hosszú sétákat. Ha viszont fogyni is akarsz, akkor a kardio mellett mindenképpen erőedzés is kell, no meg életmód- és étrendtudatosság (itt vannak nekem is jócskán hiányosságaim).
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
BlacKSouL
addikt
válasz adalbert1 #50500 üzenetére
Régen vettem én is egy 12 alkalmas uszodabérletet, 9-szer voltam, mert minden levegővételnél azt kellett nézni, hogy ki jön szembe a sávban, és ne üssük egymást fejen, mellbe, seggen. Az meg elveszi a kedvet. Pedig úszni tudok, tengerben szeretek is, de ott nem is ütközök állandóan bele valakibe, és 1-2 órát el szoktam úszkálni, merülgetni. Csak hát ez évi max 1 hét, ha összejön. Futás nekem unalmas, párszor voltam, de vagy pályára megyek ki, ami inkább elszomorít, nem inspirál, hogy csak 400 méter, de olyan kurvalassan érek körbe.. vagy kerékpárúton ami annyira nem tetszik, vagy összevissza a környéki dombokon hegyeken, de sajnos hiába erős a lábam, az ízületeim rögtön észreveszik a 100 kilómat. Edzőtermet nem annyira kedvelem, bár most nyílt tőlünk nem mesze egy, de sajnos az utóbbi 3-4 hónapban időm és energiám se volt lemenni, nyomni, hazajönni. Az minimum 2-3 óra. Egy 1 órás edzéshez.
Kerekezni meg mindig is szerettem, csak a kemping korszak óta nem volt sajátom.Szobacanga volt nekünk is, csak még amolyan régi könnyűszerkezetes, agyfékes, és nem nagyon bírta a súlyunkat, az ülés mindig lefittyedt, aztán igen, fogas lett belőle. Egy profibb meg túl drága volt akkoriban. És én úgy vagyok vele, hogy egyhelyben tekerni unalmas és fura. Na ezért is kattant be a rendes.
-
-
törölt tag
válasz concret_hp #50494 üzenetére
Biciklivel kell a terembe menni. És akkor minden megvan.
Ja, nem. Atávolabbilegtávolabbi terembe....