Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
Topikgazda
válasz szallasi007 #22898 üzenetére
De, kéri, 120 nap után rotty, addig megy RDS licenszing nélkül.
[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
szallasi007
őstag
Látom mindenki rd lázban ég. Ilyenkor megvette a cég azt a pár száz user cal-t vagy csak simán a helyzetre való tekintettel használjátok? Régi ts szervereknél be kellett adagolni a liszenszeket ennél már nem kéri?
-
szallasi007
őstag
válasz kriszrap #22890 üzenetére
Mit akarsz az LDAP-pal? A gépét akarod törölni az LDAP-ból vagy magát az LDAP-ot?
Ha előbbi akkor ha leírás alapján csináltad a dolgokat és kikapcsoltad már a régi szervert és továbbra is működik minden akkor de csak akkor az utolsó lépés hogy törlöd az AD-ból a régi szervert és kész vagy. (dcdiag és társait utána is illik futtatni)
Magát az LDAP szolgáltatást meg ne akard törölni! -
kraftxld
Topikgazda
-
senior tag
Annyira nem vagyok Exchange szaki (sem), de pl. 2019-es Outlook-nál nem lehet állítani, csak hogy van cache vagy sem - legalább is nem találtam olyat az Outlook-ban, hogy mennyi levelet töltsön le. De ettől még lehet, hogy van ilyen opció.
@Brahmos: [link] bár ebben az esetben az admin fiókokra is érvényes lesz, parancssorból lehet leállítani/újraindítani. Az érdekes az, hogy amikor össze lett kalapálva az RD, akkor mezei user nem tudott, csal logoff-olni, admin fiókban ott volt a restart/shutdown. Aztán nemrég vettem észre, hogy mezei fióknál is aktív ez a két opció, hirtelen GPO-val megoldottam, de még nem jutottam oda, hogy utánajárjak, miért lett aktív a mezei usereknek is.
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
Brahmos
csendes tag
Sziasztok !
Segítségetekre lenne szükségem. Biztosan jó páran tudjátok a megoldást rá ami szerintem nem is vészes számotokra. ( még gyerekcipőben járok ezen téren
Adott a Server 2012R2 , vagy Server2016. Biztosan eltérő beállítást igényel a kivitelezése azért is lenne érdekes mind a 2 szerveren a beállítása.
Adott userek HomeOffice-ban dolgoznak TS szerver használattal Távoli asztali kapcsolattal fel a gépükre. Miként lehet letiltani GP-ból, hogy RDP n keresztül ne tudják a Win10 es gépeiket kikapcsolni ? (de csak RDP n keresztül ami fontos lenne)?Remélem nem zavarosan írtam körbe a problémámat.
Aki tud bármi használható infót ne tartsa magába.Köszönöm szépen előre is
-
M@no
tag
Félórán belül bármi is, nem?
Nálunk a kolléga nem tudom mennyi idő alatt kalapálta össze a múlt héten gyorsan-gyorsan (ismerve őt, az alapok 1-2 nap, az utánajárással együtt), mert kitalálták, hogy valami megoldás kell, mert ennyi VPN-t nem tudnak kiadni (Olyan 500-550 dolgozó, amiből kb. 100-nak van laptopja.). Mindezt persze úgy, hogy előtte senki nem foglalkozott ilyennel és nem is tudták, hogy van 200 userre elérésünk.
-
sugarforce
addikt
válasz bogabi #22889 üzenetére
Pont ezen agyaltam en is, most jelenleg a solarwinds take controljat hasznaljak a home officeosok, de jo lenne valami kliens fuggetlen megoldast kialakitani, viszont ehhez a usereket is at kell allitani, hogy ne az asztalon eljek az eletuket, amellett hogy van amúgy shared drive is amire szinten dolgoznak.
-
kriszrap
tag
Sziasztok
Amióta csatlakoztam egy meglévő erdőhöz tartomány vezérlő telepítésénél.
A mostani szervert műveleti főkiszolgálót (RID) állítottam be és vissza fokoztam a régit.
Ez eddig müködik meg mindent csak az a baj LDAP nem tudom törölni mert ezt a hibát írja:
Az eltávolító varázsló nem tudott minden összetevőt eltávolítani. Az eltávolítás befejezéséhez futtassa az "Adamuninstall.exe /i:<példány>" parancsot a következő hiba elhárítását követően:
Az Active Directory Lightweight Directory-szolgáltatások nem állítható le az eltávolításhoz.
Hibakód: 0x80070057
A paraméter nem megfelelő.
Az elképzelésem az lenne hogy LDAPn keresztül kommunikál a másik AD vezérlővel ha igaz akkor hogy lehet ez megszüntetni a kettő közötti kapcsolatot? LDAP szeretném használni.
Annyit hogy felhasználóknál domain control nál ott a régi szerver.
Segítségeteket előre köszönöm. -
senior tag
válasz looser #22885 üzenetére
Ugyan annyi féle architektúra, ahány ház, de én pl. nem is tettem fel az RD szerverekre az Outlook-ot. RD-n használjon OWA-t. Nálunk minden usernek van egy profile disk-e, ami felcsattan, amikor belép RD-n az user, és ez a lemez méretre limitálva van. Nem akarok belefutni olyanba, hogy az Outlook leszinkronizálja a világ összes levelét a profile disk-re, ami meg szépen fullra megy. Szóval én hanyagolom az Outlook-ot RD-n.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
törölt tag
válasz radi8tor #22887 üzenetére
Ez meg azert erdekes, mert ha meg egy Explorer ablakban fogom a fajlt es a helyi lemezre masolom, akkor stabil 30MB/s sebesseggel atrantja.
Tovabba a lejatszoban be van allitva, hogy 1GB cache-t alkalmazzon, amit fel is tolt.
Nehogy felreerts, nem kotozkodom, de nagyon szeretnem megerteni. Lehet olyan, hogy egy WLAN-Stick driverenek csak az 5GHz-re eso resze hibas valahogy?
-
looser
addikt
Ugyanez... Van központi helpdeskes címünk, de hívonak, messengeren üzennek. Főnököm szerint meg ha kell, akkor az utolsó kvarcórára is terminal servert kell telepíteni. Eddig még nem volt ilyen (talán sokaknál nem), elég volt egy 20 licenszes ts cal csomag, most a grace period-al remélem kihúzzuk. Amikor kérdezik, hogy miért nem a saját gépükre tudnak belépni, óvatosan utalok rá, hogy ha esetleg lekapcsolna a gép (mondjuk takarító néni kihúzza, áramszünet után nem kapcsol vissza), akkor szerintem egyikünk sem szívesen ballagna be bekapcsolni. Ezért kell ez a fura megoldás. De a kollégák nagy részének ez teljesen természetes, magam is meglepődtem, hogy gond lesz belőle. Egy program, amit elindít és máris látja a fájlszervert, nem owa-n levelezik, hanem szép outlookban. Bíztatom őket, hogy hamar meg lehet szokni :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
veterán
válasz kraftxld #22877 üzenetére
"Persze velünk ITs arcokkal senki sem beszélte meg hogy hazahordják a cuccost és működnie kellene"
Üdv a klubban! Ha annyi millióm lenne, ahány fogalmatlan, a technológiához lóf@szt sem értő idiótától múlt héten azt hallottam, hogy "hómoffisz", akkor már én lennék Lölő.
-
Tamy
senior tag
válasz kraftxld #22880 üzenetére
Nálunk ez baromi egyszerű, mert a userek 99,9%-a az asztalra ment mindent, máshol nem találja meg Én meg fogom a fejem, hogy már úgy tele van, hogy semmi nem fér oda, kihányva minden: "Új mappa", "Új mappa1" Új mappa2"... mert észre sem veszi/törölni sem tudja a véletlen kihányt dolgokat. Átláthatatlan katyvasz az egész
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
radi8tor
MODERÁTOR
⭐ Stella
-
őstag
válasz kraftxld #22877 üzenetére
- Na, a VPN azt modja megy, de hol vannak a fájljaim?
- Hát ugyanott ahol eddig. Hova mentette el őket?
- Ja, azt én nem tudom. Az irodába csak kinyitom az Excel-t és ott vannak.
- ...A másik reggel 9-kor:
- Mától itthonról dolgozok, sürgősen kellene hozzáférés x, y szoftverekhez
- Ezek nem működnek VPN-en keresztül. Telepítenünk kell egy RDS szervert amihez otthonról tud csatlakozni és azon keresztül dolgozhat.
- Egy fél órán belül meglesz? 10-re le kellene adnom egy tervezetet.
- @x$%....If it is not broken then don't fix it!
-
looser
addikt
válasz kraftxld #22866 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Egyelőre marad, most azért küzdünk, mert 8 éves hyper-v clusteren tengődik szerencsétlen; memória még van, de a cpu kopog, ha mindenki bent van (E5-2640)... :-/
Jó lenne kitenni valahova, de látom, a felhőszolgáltatók is fullon vannak.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
kraftxld
Topikgazda
Ügyfél hív: "hazavittem a gépet, nem mögy"
- Ugyan milyen gép?
- Hát ilyen Dell Thin izé valami nemtom
- Arany csillagom és ki mondta, hogy vidd haza? Mert ez nem fog működni otthonról.
- Hát a munkahely mondta, meg nem igaz, hogy ezt így nem lehet megcsinálni, azonnal tessék kijönni!Persze velünk ITs arcokkal senki sem beszélte meg hogy hazahordják a cuccost és működnie kellene
-
tjsz
senior tag
Sziasztok!
Smartctl értékek értelmezéséhez van bármilyen fórum?
-
őstag
MS Azure North EU kapacitás gondokkal küzd péntek óta. A support egyelőre azt mondta, hogy tegyük át a VM-eket más régióba. Gondolom kicsit megnőtt a terhelés a sok otthonról melózó miatt. Több ügyfélnél is állnak VM-ek kapacitás hiány miatt...
If it is not broken then don't fix it!
-
X Factor
addikt
válasz szallasi007 #22872 üzenetére
Onedrive, teams melle. Oh, jahd kozben latom h. kene a tavoli jovoben mint starting point. De, erre egyszeru megoldas, h. a linket akkor teszed kozze, amikortol él a share
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
szallasi007
őstag
Sziasztok, tudtok mondani olyan online fájlmegosztót amivel megoldható a linken keresztüli megosztás, jelszóval védett, letöltést engedve és megadott időponttól megadott időpontig legyen hozzáférhető?
Teamsben majdnem meg lehet oldani csak ugye ott az adott dátumtól funkció nincs benne. -
radi8tor
MODERÁTOR
-
XFishboneHUN
senior tag
Sziasztok!
Itt valaki jártas Cisco Call Managerben? Szeretnék beállítani egy hívás blokkolást a webes felületen, de olyat még nem csináltam. Ha tudja valaki le tudja nekem írni?
Előre is köszi!
Xbox GT: X FishboneHUN | PSN: XFishboneHUN
-
törölt tag
Egy erdekes esetem volt, nem teljesen rendszergazda tema, de azert megosztom itt, hatha hasznos.
Adott egy orvosi rendelo, ket varoteremmel, mindket varoteremben egy-egy mini-pc es egy LFD. A mini pc-k egy fileserverrol jatszak le a videokat, nincs kabel, WLAN van. Az egyik varoban minden fasza, a masikban viszont kockas a kep, tele van szemetelve, neha megakad, vegere ugrik, stb. Egy hete megy az agyalas, hogy mi a fenetol, hat kiderult.
Ahol minden rendben volt, ott 2,4GHz-es volt a WiFi osszekottetes, a masik helyen viszont 5GHz. Amint a problemas gepet atraktam a 2,4-es WiFire, azonnal megszunt minden problema.Erre varrjatok gombot. Maci legyek, ha ertem.
-
looser
addikt
válasz kraftxld #22863 üzenetére
Köszönöm, ez szuper, de akkor már csak a miért lenne a kérdésem :-) Nem várok választ, ez is nagy segítség. Csak közben ő újra és újra megkérdezné, ami nyilván hiba, csak épp nem látjuk. Szóval ha beírom, mi a helyzet és leokézom, akkor is előjön újra. Persze most nem, de a hiba attól még megmaradt, hogy nem látom. Mint Móricka bátyja, aki beleesett a kútba és kérdezi a szomszéd, hogy már jól van? Biztosan, mert egy ideje már nem kiabál...
-
kraftxld
Topikgazda
válasz norbert400 #22862 üzenetére
Akkor sajna ez van, "good enough IT"
-
norbert400
tag
válasz kraftxld #22861 üzenetére
megcsinálja de így:
"The broker will balance the load based on number of active and pending connections. It does not consider RDSH RAM usage, CPU %, Disk IO, or other resource metric when making its decisions. "szóval ha az egyik szerver processzor terheltsége 90% a másiknak meg 15% (tegyük fel), akkor is ugyan úgy a 90%osra fogja dobni a usert.
vagy nem?
-
kraftxld
Topikgazda
válasz norbert400 #22860 üzenetére
Simán RD gateway-el csatlkozz és a farm-ban benne legyenek a szerverek, a többit meg megcsinálja magának
[link]| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
norbert400
tag
Sziasztok.
A windows server rds esetén nincs lehetőség loadbalance-ra ha jól gondolom?
Ahogy olvasgattam, nativan nem is tudja. Maximum ha custom plugint írok rá (lel), esetleg third-party program.Tesztelésnél annyi lejött, hogy pl van rds1 meg rds2. Illetve van 3 user. Az első usert rds1-re, a második usert rds2-re rakja. A harmadikat pedig megint az rds1-re és így tovább.
Terminál szolgáltatás esetén mondjuk kell ennél több?
-
looser
addikt
Sziasztok!
Csináltam egy remote desktop szervert, max. 50 user lesz rajta. Egyelőre a 120 napos grace periodban fut a gép. Volt az elején egy dirty shutdown, amikor még nem engedtük rá a usereket. Azóta mindenkinek és minden alkalommal, ahogy belép, dobja az alábbi üzenetet, akármit is ír bele. Ezt hol tudnám kikapcsolni?
Köszi & üdv
-
ityam
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. User oldali problémákkal foglalkozó rendszergazda vagyok. Most hogy bejött a homeoffice korszak mindenkinek be kellene állítanom hogy a saját gépére távoli asztallal rámehessen. Nekem csak annyi a dolgom hogy az adott számítógépén a usert beállítsam távoli asztal usernek. amíg egy egy user volt nem volt probléma hogy rámegyek a gépre és simán felveszem. Most mondták hogy egyszerűbb mmc ben beépülő modulként felvenni a számítógépkezelést és kiválasztom a csoportokat és hozzá tudom adni. Ez nem rossz megoldás dehát pénteken eléggé elhaláloztam már késő délután azzal hogy a legtöbb user kikapcsolta a gépét és úgy nem lehet persze rámenni és nem lehet beállítani. Majd persze később lehet próbálkozni újra amíg minden képet bekapcsolt állapotba nem találok.
Van valakinek ötlete hogy hogy lehetne egyszerűbben beállítani mindenkinek hogy a saját gépére rámehessen távoli asztallal? Adminok azt mondták hogy azt be tudják állítani házirendből hogy mindenki rámehessen bármelyik gépre, de hogy ilyet nem akarnak beállítani.
Valami ötletetek van hogy lehetne ezt egyszerűbben beállítani? Én nem értek a házirend szerkesztéshez de azon keresztül tudnám elképzelni valahogy, de az nem az én területem.
valami olyan házirend létezik gépeknek hogy aki már volt bejelentkezve ez egy adott gépre akkor azt felvegye távoli asztal usernek? kis esélyt látok erre de lehet valahogy megoldható.
Köszi a segítséget.ui: tartományi hálózat van a cégnél
[ Szerkesztve ]
-
kriszrap
tag
Halli ki milyen távoli asztal használ a szerverhez??
Én ultravnc de ...... Hagyuk. -
Buko01
tag
Sziasztok,
segitenetek ,az alabbi temaban, lehet hogy az en tudasom hianyos, de en ugy tudom, hogy egy domainba leptetett PC-n nem lehet a Domain Administrator accountot hasznalni Domain kapcsolat nelkul,csak ha mar egyszer beszinkronizalta a credential-t es pont erre az esetre van a local admin, ha valami admin-t igenylo dolgot kell Domain kapcsolat nelkul elintezni.
Viszont az a kerdes, hogy ez megoldhato valahogy, hogy leszinkronizalja a credential-t a gepre, akkor is ha nem lepett be ra az illeto?
Remelem ertheto.
Koszi udv David
-
kriszrap
tag
Sziasztok.
Van 2008 as szerver meg egy 2012 szerver.2012 nél amikor AD telepítettem Meglévő erdőhöz sikerült le szinkronizált mindent.
Aztán megtaláltam ezt a cikket [link] elolvastam át nyálaztam.
Amit csináltam hogy a régi 2008 as szerver ben a műveleti főkiszolgálónál RID,infrastruktúrát átadtam a másik kiszolgálónak (2012 szervernek). PDC a 2008 ra váltottam át.PDC nél a 2012 nél megjelent a saját neve.
Sajnos már nem volt időm le tesztelni hogy ha 2008 szervert lekapcsolom akkor minden rendben fog működni nem fog szólni hogy 2008 szerver nincs bekapcsolva az AD vagy hasonló finomságok amit egy windows tud produkálni.
Szerintetek jól csináltam ? Így kellet volna azt megoldani hogy tartományt váltani másik szerverre ?
(Először csinálok ilyet)
Segítségeteket Előre köszönöm. -
törölt tag
válasz VeryByte #22837 üzenetére
Amelyik laptop nem elérhető, azon ellenőrizd:
1., A hálózat típusa Domain Authenticated? (Powershell: Get-Netconnectionprofile) Ha nem, akkor ncpa.cpl és tiltsd le a hálókártyát, majd engedélyezd újra.
2., Laptop eléri a DC-t? Ha nem, akkor távoli bejelentkezés lényegében nem lehetséges.
3., cmd ablakban adminként eressz el egy "winrm quickconfig" parancsot, igenezd le, és úgy próbáld
4., Tűzfalon a fájl és nyomtatómegosztás engedélyezve van?
Hirtelen ennyi jut eszembe
-
pdave
aktív tag
Sziasztok!
vmware 4.1 alatt lévő virtuális gép mentésére tudtok valami free megoldást? Az aktuális Veeam (és a többi ingyenes is) már csak az 5.0 feletti verziót támogatja, a régieket nem.
Nm tudom átrakni újabb vmware-re, nincs másik hypervisor, egyelőre csak ez van, így kell megoldanom a mentést.https://www.facebook.com/pasztordavidphotos
-
tjsz
senior tag
Sziasztok!
Brocade 300 SAN switch-hez keresnék 7.4.2c Fabric OS-t. Hiába regisztráltam be a broadcom.com-on, nem lehet letölteni onnan. Korábban a Dell oldaláról lehetett az ilyeneket letölteni, de ott is megszűnt a letöltési lehetőség. Ilyenkor mi van?
-
veterán
válasz VeryByte #22837 üzenetére
Csak tipp, de ha nem a beépített rendszergazda fiókot használod, hanem létrehoztál egy másikat, és abból próbálsz meg menni (ez igaz a célra és a forrás oldalra is), akkor sokszor ez a vége. Nekem rossz szokásom, hogy a beépített admint nevezem át, és azt használom, így mindig megy az admin share.
A Windows Hello viszont nem, erre múltkor jöttem rá, amikor nem sikerült életet lehelnem az adott fiók alatt az ujjlenyomat olvasómba.
[ Szerkesztve ]
-
VeryByte
őstag
Sziasztok,
Adott egy laptop és szükségem lenne a laptopon egy másik gépről az admin$ share elérésére.
A laptop tartományi tag, pingelhető.
A laptopról az én gépem admin$ share-je elérhető.
Az én gépemről (és más gépről próbálva) az adott laptop admin$ share-je nem elérhető.net use \\[laptop]\admin$ /user:[domain]\[domainadmin] *
Bekéri a jelszót, aztán mond egy olyat, hogy
"The server is not configured for remote administration."
Valakinek ötlet?
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
X Factor
addikt
válasz sugarforce #22835 üzenetére
Igen, ez igy nekem is logikus lenne/lett volna, csakhogy, mire vegeztem kozel 50 emberrel, ezek kozul 1-2 volt aki jelezte ezt. És a kapcsolatok éltek, mert ha berdp-ztem a kliensre, akkor jol ossze is azvartama usereket mert ugye ok meg kozben tv kapcsolattal benn voltak, ezert gondoltam h. akkor lehet megse igy van.
Ez igy eleg horror osszegben ekkora mennyisegnel, de ahogy elnezem a concurrent session, vagy addon channel vagy termketol fuggoen ahogy hivjak mindenhol sok penz ekkora mennyisegben.Make things work
-
sugarforce
addikt
válasz X Factor #22831 üzenetére
Az adott corporate licences fiokhoz rendelt gepekhez max annyian tudnak csatlakozni, fuggetlenul attol hogy milyen userrel es honnan jelentkezel be.
A user - a gep
B user - b gep
C user - c gep
D user mar nem tud belepni egyik gepre sem, mert concurrent connection errort dob. Nalunk a 4. Belepesnel mar irja is mindig a hibat.[ Szerkesztve ]
-
X Factor
addikt
válasz dptrsk #22832 üzenetére
Hát jah, csak amikor 40 embernek kéne a belső gépeihez hozzáférni, akkor ez igy netto szopas.
Én meg ugy ertelmezem h. egyszerre egy gephez mehet 3 session.
De vmiért fura, mert nalunk most hasznaljak 18-an a sajat gepukhoz, aztana 19iknel meg azt irja h. nincs eleg session mert h. 3 aktiv...Make things work
-
X Factor
addikt
Teamviewer esetén a concurrent channel most azt jelenti h. egy géphez egyszerre ennyi user ferthet hozza, vagy h. osszesen ennyi ember lehet akitv?
Corporate license eseten van 3 channel. Minden egyes user csak a sajat belsos gepehez fer hozza, megis kapunk sokszor hibauzeneten h. elfogyott. Van cheat sheet, de onnan se teljesen vilagos
https://www.synnexcorp.com/us/renewsolv/wp-content/uploads/sites/71/2019/04/TeamViewer-Overview-and-Spec-Sheet-3_8_18.pdfMake things work
-
kriszrap
tag
Koszonom a segitsegeteket. Akkor korbe jarom a temat .
Cerebellum: igen de diszes vagyok sajnos de hat ez van :(.
-
sanzi89
addikt
Sulis rendszergazdák. Mástól is bekérték azonnali adatszolgáltatásra, hogy hány számítógép van az iskolában?
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
LZs?!
aktív tag
válasz kriszrap #22823 üzenetére
Nem, mivel az új szerver csak párhuzamosan fogja kezelni AD/DC-t az orig 'nevében'.
DCPromo-val át kell adni a vezérlést az ú vasnak és a régit demote-olni; opcionálisan el is vehetsz tőle minden AD/DC funkciót, vagy megtarthatod szekundernek.
Egyébként technikailag lelőheted a régi gépet DCP-zés nélkül, miután lement a szinkron (opcionálisan a klienseken átírathatod a DNS-t fixen az új gépre), és egy darabig az új gép vinni fogja a kontrollt, de val'sze'g az első újraindításnál, illetve ha menetközben félrecsúszik valami az 'új' GC record-jaiban, akkor visítani fog a hivatalos master-ért.
De ahogy már írták fentebb: OLVASS UTÁNA...tényleg; anno én is magamnak túrtam ki az infókat az első migrációmhoz: maga a folyamat nem egy nagy truváj (kivéve, ha megkattan a former AD/DC kontroller és nem enged demotol-ni, mivel a force demote-tal el lehet balfaszkodni egy darabig), de van egynéhány aspektusa, amit a Next-Next-Choose-Next-Next nyomogatáson túl is muszáj lesz csekkolni / figyelembe venni.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
sanzi89
addikt
válasz kriszrap #22823 üzenetére
Erre neked itt senki nem fog magyarul leírni egy lépésről-lépésre tutorialt. Nem azért mert bunkók vagyunk, hanem azért mert sokkal hozzáértőbbek megtették már ezerszer korábban. Google-ban keress rá a problémára angolul, ezer meg egy videót, bejegyzést, leírást fogsz találni a témában. Ha konkrét lépésben elakadtál vagy konkrét kérdésed van, azt tedd fel nyugodtan, de ennyire általános témára ne várj itt konkrét választ.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
kriszrap
tag
válasz szallasi007 #22822 üzenetére
Azért írtam hogy mit hogyan kéne csinálnom "olvasatra sem tűnsz túl tapasztaltnak"
Csak szeretnénk váltani 2012 de a config nem bírja 2012 igy össze raktunk egy másik gépet .
Akkor ha jól értem másik gép feltelepít 2012 szervert és meglévő erőder csatlakozásra megyek (úgy emlékszem így van forditva) és akkor mindent át szinkronizál.Ha megvan a szinkrok akkor lekapcsolhatom 2008 szervert nem?
-
kriszrap
tag
Sziasztok van egy régi 2008 r2 szerverem és van egy 2012 szerverem azt szeretném elérni hogy 2008 r2 röl szeretném Active Directoryt át migrálni a 2012 azért mert a felhasználókat nem szeretném újra beléptetni és a gépeket se.
Lehetséges ez?
-
törölt tag
Sziasztok!
Soter-line-ban szeretném ekezdeni a rendszerüzemeltetői képzést amíg el lehet végezni okj-val.Jelenleg gépész technikus végzetségem van.Mi a véleményetek elhelyezkedés ügyileg?Megéri,nem éri?? Budaörs környékére orientálodnék..fizetés pályakezdőknek és késöbb mennyi lehet?
-
őstag
válasz norbert400 #22776 üzenetére
Az új gépnek más IP-je lett sztem, azért nem tud csatlakozni. A régi RDP fájlban át kell írni az IP címet és jó lesz.
[ Szerkesztve ]
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
LZs?!
aktív tag
Sziasztok,
Virtualizált pfSense-szel kapcsolatos kérdésem lenne.
Gigabites net PPPoE kapcsolaton keresztül (Digi) és 700/350 a max, amit ki tudok sajtolni belőle; router-en keresztül (TP-Link 1043ND V2) megy 900-950 között.
A pfSense adja a DHCP-t és a net kapcsolatot, default install felállásban, csak a külső DNS-t (1.1.1.1 & 8.8.8.8), illetve a DHCP range és a LAN oldal IP címét változtattam meg.
Van egy gyanúm, hogy CPU a lehet a szűk keresztmetszet: miután megadtam a VM-nek a két vCORE-t, simán kimaxolja a CPU-t; egy vC-vel 400-500 között volt, kettővel 600-700 között van most, klienstől függően: a 'stressz-teszter' egy Lenovo P52 6C/12T // 16GB // 512 PCIe SSD.
A CPU csere kapcsán két opció között lamentálok: i3 @3.7 vagy i5 @3.0-3.5 (Xeon-t nem eszik)
Szerintetek CPU cseréjének kapcsán melyik irányba lenne érdemes elindulni?
Esetlegesen lehetne-e még finomítani a mostani felállást?
A konfig:
HP EliteDesk 800 G1 TWR
CPU: G3220 @3.0
RAM: 2x2GB ECC 1333
Sys_Vol: Hitachi 5400rpm Raid 0
NIC 1: Intel(R) PRO/1000 PT Dual Port Server Adapter
NIC 2: Intel(R) Ethernet Connection I217-LMHost OS: Windows Server 2016 Standard
Virt_E: Hyper-V
A NIC 1 egyik portja a pfS van, a másik a pfS LAN, közvetlen kapcsolat nincs a host-tal, kvázi flow-through a forgalom. A host a NIC 2-n keresztül van rákötve a hálózatra. A LAN oldalt egy 8 portos TP-Link Gb switch fogja egybe.
Nevermind...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz szallasi007 #22801 üzenetére
https://certifytheweb.com/
Let's Encrypt tanusítvány igénylés nem sikerült elsőre.
Amazon AWS-ben Route53 DNS-hez CAA bejegyzést hozzá kellett adni:0 issue "letsencrypt.org"
Létrehozta certifytheweb a certet. Kézzel bekattintva a binding IIS-ben a site-hoz.
Ez a cert 90 naponta megújul.⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest