- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Battlefield 2042
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Path of Exile 2
- Cyberpunk 2077
- World of Tanks - MMO
- Friss videón a The Witcher: Sirens of The Deep animációs film
-
GAMEPOD.hu
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
newwave0507
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy 1.9 dci laguna. Hidegen kéken füstöl, de nem eszi az olajat.. Mi lehet a probléma? :/. Csöpög a porlasztó? Köszönöm!
Gondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat, melyet csak a tudatosság képes lebontani.
-
dhgm
tag
1,5 dci önindítót újított-e már itt valaki sajátkezűleg? Tanácsokat, alkatrész lelőhelyeket szívesen fogadok. Köszi!
1.5 dci 2006 86LE Xiaomi MI3 miuiv7
-
diablo1984
veterán
amúgy van lényege annak, hogy az én gépsasomon garett gt1544es turbó van, de szerelték kkk turbóval is(ugyanezek a kiállások). mi van akkor, ha az enyémre kkk turbót teszek? valami esetleg másképp fog működni?
-
baluka6
aktív tag
válasz diablo1984 #40881 üzenetére
Átvezetékeltem és jó lett.
Köszi a segítséget mindenkinek -
diablo1984
veterán
válasz diablo1984 #40870 üzenetére
na megint eltelt egy hétvége megint nem történt semmi ami a kocsi javulását elősegítette volna....
a vízcsöveket unalmamban lebontottam, így tudtam levenni az elektromos vízmelegítő részt is, akkor figyeltem, hogy a régi hengerfej tömítés is meg volt már csiszolva, a dugattyúk szélénél a tomítésen látszik a csiszoló vászon csiszolása. napfénynél egyértelműen látszik.
bakker mekkora kókler csinálhatott ilyet, hogy hengerfejet, hengerfej tömítést megcsiszol és úgy rakja össze???
és én még csodálkozok rajta, hogy beázott, vajon a vezérlést hogy sikerült össze rakni, főleg az adagoló részére vagyok kíváncsi, mert ha az is el volt rakva, akkor még az is csoda, ha nagy nehezen beindult...... -
pècsimunkás
addikt
Persze , azt gondolom, hogy simán megy 150- et , csak én annyi utazótempót szeretnék . A mostani Megane I ph2 1.4 16v - vel is 140 utazót tartok simán . De kinyírni sem akarom a kis dieselt ...Legfeljebb , ha a kisebb motorhoz jutok visszafogom majd magam .
De ,persze én is inkább a nagyobb motor felé hajlok , csak az 1.5 - ből lényegesen több van . Persze elkapkodni nem akarom, azért 2-2,3 millió forintot összerakni - jó ,ebben benne van a mostani autóm is - nagyon nehéz ,még német fizubol is !Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
speedydb23
senior tag
Én is mint laikus, csak annyit tudok javasolni, hogy olyan akksit keress amire legalább 2 év jótállás van.
Viszont ha azt nézem, hogy faterom 35 évig dolgozott taxisként, és a Skoda Octaviaban amit utoljára nyüstölt szinte mindenféle akksi megfordult, Jász-tól egészen a Bosch-ig, megkérdeztem és a Varta/Bosch akksikra esküszik.
-
Agyasima
őstag
Magánvéleményem az, hogy az akksik terén sincs nagyon csoda. Nem véletlen, hogy a Jász Akku olcsóbb és kevesebb gar van rá, mint egy Boschra. Mivel laikus vagyok a témában, így a kérdésedre értelmes választ nem tudok adni. De remélem, a többiek igen
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
mycso
Topikgazda
válasz pècsimunkás #40883 üzenetére
Szia, nem azzal van baj, hogy megy-e 150-et, mert természetesen simán megy.
Inkább városi autózás, előzgetések, amiben nem hiszem, hogy acélos lehet, illetve nyilván a nagy súly miatt a motor is nagyobb terhelést kap, ergó könnyebb kinyírni.
Ebbe már a 110lovas 1.5 dci van, itt már tudtommal nincs hajtókar csapágy probléma, így ismertebb típushibáról nem tudok.Én mindenképp a nagyobb motort erőltetném belőle, tartósabb és biztosan jobban vezethető, nem mellesleg ekkora bódéban már az 1.5dci fogyasztásbeli előnye is elvész.
spritmonitor adatok laguna 3:
motor........... min. av. max.
1.5 dci 110 - 4,66 5,83 7,67
2.0 dci 131 - 5,35 6,29 7,93
2.0 dci 150 - 5,26 6,91 8,97
2.0 dci 175 - 4,97 6,98 7,94[ Szerkesztve ]
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
diablo1984
veterán
válasz speedydb23 #40887 üzenetére
igen, a beru katalógusból előbányásztam én is GN 984 a becsületes száma a gyertyának és hűtővíz előmelegítésre való. van olcsóbb más helyen: [link]
majd holnap az unixhoz belépek, a lényeg, hogy ne 11V-ost adjanak, mert a fűtés rendszere 12V-os!(izzító rendszeré meg 11V....)
szerk: látom megelőztél, te is ráakadtál! igen ennyit megérne az, hogy pár perc alatt(1-2) megmelegedjen a víz a kocsiban, hasznos kis cucc!
szerk2: köszi amúgy, bár nem pesti vagyok, de ha közelebb nem találok, akkor valamelyik furgonos kollégát megkérem rá, hogy essen be 3-ért....
[ Szerkesztve ]
-
speedydb23
senior tag
válasz speedydb23 #40887 üzenetére
Találtam egy kiváltó terméket ha jól olvasom:
BERU GN 984INDIT-TRADE KFT.
Telephely:
1101 Budapest, Zách utca 6/b[ Szerkesztve ]
-
speedydb23
senior tag
válasz diablo1984 #40885 üzenetére
Itt kapható, de brutál ára van.
Ezeket találtam róla:
Törési nyomaték [Nm]: 45
Beépítési mélység [mm]: 30
Izzítógyertya kivitel: utánizzításra képes
Névleges áramerősség [A]: 14
Meghúzási nyomaték [Nm]: 22
Kulcsnyílás: 12 mm
Teljes hossz [mm]: 67
Menetméret: M 12x1,25
Kónusz emelkedés: 63
Csatlakozó típus: M5/3Nm
Feszültség [V]: 12[ Szerkesztve ]
-
Agyasima
őstag
válasz speedydb23 #40884 üzenetére
Nem akarom szidni az Exide akksikat, több helyen olvastam róla jókat. Lehet, hogy csak kifogtam egy kevéssé jól sikerült darabot. De kérdésedre válaszolva: az esetek nagy többségében rövid városi utak voltak, (munka)napi rendszerességgel, szóval kb. a legrosszabb, amit egy akksi kaphat.
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
diablo1984
veterán
hogy tudnék egy izzító gyertyára rákeresni? a fűtőradim bevezetésénél van egy előmelegítő rész(elektromos fűtés) és abban van 3 izzító gyertya, gondolom rásegít a hideg vízre, hogy minél hamarabb melegedjen! namár most nekem mind3 ki van menve, egyik sem jó, a tipusszáma: BERU 0 100 226 253, kerestem, de még helyettesítőt sem találtam sehol. sőt azt sem tudom, hogy 11V-os, vagy 12V-os-e.....
hasznos dolog lenne, meg komfortos, csak jó lenne, ha működne is......
az autó egy 99-es 1,9 dti laguna 1 ph2-es!
-
speedydb23
senior tag
válasz Agyasima #40879 üzenetére
Azt lehet tudni, hogy milyen használat mellett bírt ennyit az a Exide akkumulátor?
Mert én 3 hónapja vásároltam egy ilyen Exide akkumulátort:Exide Premium 72Ah 720A EA722
Csak azért érdkelne, hogy milyen használattal bírta a 2 évet, hogy tudjam mire számíthatok.
-
pècsimunkás
addikt
Sziasztok !
Egyszer már èrdeklődtem , a Laguna 1.5 dci- vel kapcsolatban , hogy bìrja-e a 150 , meg a feletti utazótempót . Jött is a válasz , hogy nagy autó , kicsi motor , inkább ne . Ezt tudomásul is vettem . Inkább most már èn is a 2.0 dci felè hajlok . De , ha esetleg hozzájutnèk egy szèp 1.5 dci-hez , gondolom azèrt a 140 - es utazó nem jelenthet. gondot . Nem ? Az 1.5 dci-nek van esetleg tipushibája ? Vásárlásnál mire figyeljek oda ? Vagy mindenkèppen a nagyobb motor az ajánlott ?
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
baluka6
aktív tag
válasz rob210 #40866 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget!
Magában a motrot hol találom a csomagtérben, a zárszekezetben? Ha mozgatom, vagy megtöröm a kábelt az átvezető gumiban, akkor nyílik. Lehet, hogy megpróbálom áthidalni azt 30 centis szakaszt új kábelekkel, hát ha akkor jó lesz.
Vagy tuti a központizár motorja?Köszi
-
-
diablo1984
veterán
végre rakjuk össze a motorom.......ja, mégsem, a hengerfej még most sincs nálam, hogy az agyában lenne érszűkület egy s***arcú emberkének, több mint 1 hónap kevés volt......
-
rob210
Topikgazda
válasz Player #40867 üzenetére
Akkor nincs miről beszélni.
Ha nem ég el a befecskendezett benzin sorba fogja generálni az összes végig menő folyamatot.
Hamarosan lambdaszonda és katalizátor hibád is lesz ha Így jársz vele.Amennyiben kábel szakadás van akkor a csatlakozókat és a kábelt kell kimérni.
Multiméter és mozgasd a kábelt mérés közben.Ha minden ok a kábellel cseréld ki a gyújtótrafókat (párban kell, 1<-->3 , 2<-->4 )
Azt pedig értelemszerűen vedd le egyesével ahol nincs változás ott a bibis.Aztán megszűnik a hiba.
(az meg, hogy Írja a hibákat nem baj értő kezekben. az a dolga, hogy jelezze beteg vagyok tessék meggyógyÍtani)
[ Szerkesztve ]
Renault power
-
-
Player
csendes tag
Sziasztok!
Megane II 2003 évj. benzines, 1.6-os. Megjelenik a check injection hibaüzenet, és vele együtt a service felirat. Kicsit később elkezd villogni a sárga tengeralattjáró is. A motor nem egyenletesen jár, és veszít a nyomatékából. Később a hiba váratlanul megszűnik, majd valamikor kiszámíthatatlanul, semmihez nem köthető módon újból előjön.
Tudja valaki, hogy legnagyobb valószínűséggel mi okozza a fenti jelenséget?
-
Safranek
aktív tag
Sziasztok,
Apukám 2004es ,Megane II 1.4 benzinesbe szeretne/kell új akkumulátor.
Mit ajánlotok?Köszönöm
„Attól tartok, Safranek, hogy maga gúnyolódik velem. Jöjjön közelebb!″
-
baluka6
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy Megane 2 limusinon nem nyílik a csomiajtó. Belepakoltam, de 10 perc múlva már nem nyílt.
Van valami ötlet, hogy merre induljak hibát keresni?
Köszi -
Cane
őstag
válasz mazsi70 #40838 üzenetére
Ha a fekete cd-rádióval szerelt, a hangolást úgy próbáld, hogy a bal oldali tárcsát (plusz+mínusz) nyomd balra < vagy jobbra > és akkor keresi a csatornákat.
▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□
-
Szendwich
tag
válasz norbert1998 #40854 üzenetére
-
norbert1998
nagyúr
válasz norbert1998 #40846 üzenetére
Duda gombos kérdésre valaki?
-
dhgm
tag
Én jó hónapja tettem be az enyémbe az utólagos xenont. 55w-os és igen ütős, az ára annyi volt mint az emelt fényű GE izzóké . gyönyörűen bement a h7 helyére ( projektoros) a ballasztnak meg megvan a helye a lámpa alján. Nem vakít de jól világít. egyedül az izzó takaró dugót kellett megfaragni, de tökéletes lett.
Mondjuk rob210 kolléga igencsak megrémített a gépsárkány vezetékelés leégésével, de hát még nem gyulladt ki
[ Szerkesztve ]
-
mycso
Topikgazda
válasz rob210 #40848 üzenetére
Nos, hatalmas fénye van, viszont sima tükrös lámpába nem az igazi, mert ekkor a led ittó elején lévő nagyítólencsés rész elveszti értelmét.
Így picit olyan hiányos volt a vetítési képe.Majd még megpróbálom megfarigcsálni, mert tényleg nagyon kicsi hiányzik, hogy beférjen az én lámpámba és vetítőlencsésben, szerintem nagyon adná.
-
z00li
senior tag
Üdv!
Ma felkerültek a kocsira az új téligumik, kíváncsi vagyok mennyivel lesz másabb mint a kopott négyévszakosak.
Még akksit kellene vegyek bele, ajánlhatnátok valami megbízható típust.Üdv: Z
-
_NCT
addikt
Mai pozitív tapasztalatom szerelőmmel: tegnap vittem az autót, ma megnézi a lambda szondát, kiméregeti, megnézi a csatikat, ellenőrzi a kábeleket. A lambda szonda köszöni szépen jól van, rádugtunk egy mérőműszert, sajnos az értékek eléggé ugráltak, úgyhogy nem tökéletes a dolog.
Azt javasolta vigyem el CO2 mérésre ha újra kigyullad a service lámpa és engine check, és ha szar értékeket mutat a mérésnél hivatalos helyen, akkor sajna a katalizátor lesz cserés....
Mindezekért a diagokért nem kért pénzt, ami számomra rohadtul meglepő. Vannak még ilyen rendes emberek.
-
norbert1998
nagyúr
válasz norbert1998 #40846 üzenetére
Nem tudom, Josi kolléga mennyire aktív itt, de ha kérdeni, igen, a franciakulcs volt az.
-
norbert1998
nagyúr
Üdv!
2004-es Thalia dudagomb problémánk van. Arra lennék kíváncsi,Hogy lehet a gombhoz hozzáférni az autón?Köszi előre is
+ dolog:
Emlékeztek, mikor kérdeztem az ABS és szervízlámpa dolgot?
3 szervízben volt, egyiken sem tudtak semmit sem mondani, pedig a biztiket is megnézték.
Olajat cseréltünk kb egy hónapja, 3 hete. Meg légszűrőt. És így nagyban nézegetm kiváncsian a motorteret, mik is vannak odabent...
Nézem, a biztiknél két vezeték nagyban lafog a semmi közepén, szétrágva. Mondom apámnak, szerinte normális-e ez így. (Nyílván nem, költői kérdés volt)
Egy csatlakozó volt az egész, ami, ha lenne a kocsiban ABS, gondolom, ahhoz menne, így meg két kanóc direktbekötése volt. Szét volt rágva mind2. Mondom neki, ha kiderül, hogy ez volt az oka a lámpánka, az beszabehu!
Összeraktuk, gázolajszűrő is volt cserélve, így amiatt kicsit nehezuen indult elsőre. Beindítom, odass má, megjavult a kocsi!Azt mondták a szervízben, nem tudják mi baja, kössük ki a lámpát a műszerfalról Sőt, az egyik cégben még 7 ezer forintot is elkértek azért, mert nem tudta megcsinálni az autót.
Na annak az egyik testnyílásába nagyon szivesen beoperáltam volna egy jól irányzott kalapácsütéssel a diagnosztizáló masinériáját#csakamagyarszervizek
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz diablo1984 #40837 üzenetére
Ezek szerint nem a rétegek között volt, hanem csak valami "rákerült", amit ez a kis simítgatás szépen leszedett.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
mycso
Topikgazda
válasz rob210 #40663 üzenetére
Hali, múltkor linkeltél egy h7-es led-et.
No utána pár nappal meg is rendeltem ali-ról, erre ma meg is jött.Viszont (gondolom a vetítőlencsés technika miatt) nem fér be
Mármint a lyuk, ahova a lámpába be kellene dugni, az túl szűk, illetve csak 1-2mm-ről van szó, de pont nem megy be.Este találkozok egyik barátommal (m1 ph2), belenézzük az övébe. Egyébként csak így simán rádugtam a kanócra, valóban jó fényűnek tűnik, de majd lámpában kiderül.
-
cellpeti
nagyúr
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Szendwich
tag
Nagyon szep ez a belso!
Mas.
Ismeri valaki a facebook-on Renault Alkatresz nevu egyent? Furcsalom az arkepzeset.[ Szerkesztve ]
-
mazsi70
senior tag
Sziasztok !
Két napja vettünk egy 2005-ös Renault Espacet .
Kérdésem : a rádiót ,hogy kell hangolni ?
illetve az órán ,hogy tudom beállítani a pontos időt ?Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
dethroner
veterán
válasz diablo1984 #40828 üzenetére
Valami vizes trutyis cuccal polírozva úgy tűnik teljesen eltűnt pár perc alatt. Majd holnap nappali fénynél kiderül, de örülnék neki.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
diablo1984
veterán
egyrendszámos flotta! akkor nem tudom, nem tudják, hogy mit árulnak? debrecenben is van egy kereskedés ami árul egy passatot gyári állapotban, jó áron, már nyáron mikor menten nézni, már akkor sem volt meg, de még mindig újítgatják a hirdetését, hogy miért, azt nem tudom.......
de a kormány nem! a vajszínű kormány okádék lesz ha kopik, igaz újra lehet bőrözni, ne csúnya a bőr kopása. a kárpit csak koszolódik, de ha olajos cuccal nem ugrasz bele, minden más takarítható! tény hogy elegánsabb mint a fekete!
[ Szerkesztve ]
-
mycso
Topikgazda
válasz diablo1984 #40832 üzenetére
Nem flotta, mert a rendszám ugyan az mindháromnál.
(#40830) dhgm: világos nekem a mostani is, írtam is fentebb, hogy azzal nincs bajom, szeretem nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
diablo1984
veterán
nem lehet, hogy flottások voltak? és lehet nem egyről van szó, csak egy flotta részei?
kivonni ki szokták, így nem fizetnek semmit utána, de nem is tudsz pl hétvégén nézve jönni vele, mert vissza kell helyezni a forgalomba először(átíratásnál). persze a súlyadót is időarányosan neked kell fizetned, nálam is így volt a lagunánál, ha nem vonják ki a forgalomból, akkor nekem csak jövőre kellett volna súlyadót fizetni, így idén is.....
valszeg a magán ember megunta a sok fikázást és betolta egy neppernek/kereskedésbe, így most az hirdeti.
-
dhgm
tag
A kék... Nekem is világos belsős az m2... olajos gúnyában a feketébe sem ülsz bele. Amúgy a világosból átülni a feketébe kb. olyan mintha belülnél egy koporsóba...
Lehet azért hirdetik régóta, mert sok paci a motor és tartanak tőle...
Jó az, meg kell nézni, és ha minden ok meg kell venni.
Csodaszép... szerintem.
-
mycso
Topikgazda
válasz diablo1984 #40810 üzenetére
Egyébként a szürke 3x van fent hahu-n.
2,45M, 185K km, 2016/6 műszaki, Black Edition
2,49M, 185K km, 2017/11 műszaki, Dinamique Sport Tourer
2,59M, 188K km, 2017/11 műszaki, Black Edition NaviIlletve a felszereltségi listában is vannak eltérések közöttük. A telefonszámok is mások...
Amúgy 2014.02.12. az első bejegyzés róla, 166.353km és 2015.08.14. 180.000km.
Valóban furcsa, pedig szimpatikus lenne.A sötétkékről több km infó van, az tényleg valósnak tűnik. Bár annál meg az a fura, hogy pl. 2013 és 2015-ben is több (2-2) km bejegyzés is van, és a köztük lévő években is 1-1 és jelenleg ki van vonva forgalomból (bár lehet ez valami kereskedős trükközés)
pl: 2 hónapja még ezt is magánszemélyként hirdették és nem volt autóbeszámítási lehetőség.Érdekesek ezek.
Van fent szintén kb. 2 hónapja egy grafit behozott, 2011-es, ami fent van vagy 2 hónapja. Először 2M-ért volt fent, most 2.25M, de fent van mobile.de-n is magyar papírokkal, ott olyan 1.8M körüli az ára.Lassan beleőrülök ebbe az autókeresésbe. Viszont mindegyik messze van tőlem, így inkább jól körül járom a témát, mint feleslegesen csináljak egy 5-600km-es kényszer kirándulást.
-
dethroner
veterán
válasz diablo1984 #40826 üzenetére
Ebben a videóban 3:20-nál amikor jön a szélvédő le a futószalagon, ugyanilyen foltot látok. A szöveg szerint ekkor tolják be a présbe, hogy minden levegő maradékot kiszorítson a rétegek közül.
Nappali fényben nagyon jól látszik kívülről, belülről meg alig. Éjjel eddig csak ez a szemerkélő eső volt, ami sokkal zavaróbb mint a folt, de azért felfedezhető. És most sötétben hív vissza hogy nézzük meg mit lehet vele kezdeniA hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Pontosan mit jelent hogy szoláros? Az össz ár volt 21500, ebben benne volt minden, szóval nem hiszem hogy egy kiemelkedően drága üveget tett volna bele. Azt viszont észrevettem hogy nem teljesen átlátszó fehér mint az előző és mint a többi oldalüveg. Nagyon picit mintha zöldesebb lenne.
Ha a rétegek közti ragasztó, akkor azt földi halandó el tudja úgy tüntetni, hogy ne legyen fénytörés és egyéb hátrány?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
3 napja cseréltettem első szélvédőt, amin ilyen foltok vannak. Semmiféle üvegpucolóval nem lehet leszedni. Nem karc, nem ragad meg benne a köröm semmi ilyesmi. Olyan mintha rajta lenne, de nem, mert akkor valami vagy leszedné vagy beleakadna. Lehet hogy az üveg rétegek között van? Sok van rajta, próbáltam párat lefotózni, remélem kivehető. Már szóltam a szerviznek ahol csinálták, azt mondta a szaki ő már amikor kivette a fóliából látta és szólt is érte, de azért csak berakta Most a főnök kérte menjek vissza, megpróbálják valamivel leszedni (talán polírozót említett) és ha az sem segít kicserélik másikra. De nagyon nem akarom a polírozást, mert sok helyen van és hát ki tudja milyen lenne vele éjjel. Amúgy az a legfurább, hogy éjjel csak akkor látom, ha nagyon odafigyelek, belülről szinte észrevehetetlen, de kivülről kegyetlen ahogy kinéz. Van ötletetek mi lehet ez? Bekarikáztam, de azt hiszem anélkül is jól látszik.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
diablo1984
veterán
válasz Szendwich #40820 üzenetére
jaja, a jó munkának(tehát nem gitteléses) nyoma sem igazán van, de jó azért tudni, hogy volt-e törve, mert tud úgy is törni a kocsi, hogy megcsinálják kívülről, az alvázban meg benne marad egy csavarás(főleg ennél az egész eleje a motorháztetőt kivéve műanyag, ha az kapott és szépen megcsinálták, azt kimérni nem lehet, motorháztető ha festve volt lehet kőfelverődés miatt is, de csiribú-csiribá az elejét is eltüntethették!
nem vitatkozni szeretnék, de a kókler munka is nézhet ki jól, de egy vastagságmérővel ezt ki lehet szűrni. a gyári javítás is lehet fos(jártam már szervízben, ott csak annyival jobbak a dolgok, hogy a külső elemeket újat tesznek rá, és gyári színnel fújják őket, de a belsős melójukat inkább hagyjuk, alvázat húzatni nem fognak, vágnak, hegesztenek, de okádék amit csinálnak, de készen jól néz ki.....
-
Szendwich
tag
válasz diablo1984 #40819 üzenetére
Teszem azt a karosszeria elemet ugyan olyan szinu hibatlanra csereltek, akkor mit mond a retegvastagsag merod?
Amugy elbeszelunk egymas mellett. En nem azt mondtam ami Te irtal, de inkabb nem vitatkozom. -
diablo1984
veterán
válasz Szendwich #40818 üzenetére
jó munkáról meg nem mondod, hogy az alváz mit kapott! akna kell, de idegen tájakon akkor egy állapotfelmérés úgy, hogy a megrendelő is ott legyen, alá mehessen a kocsinak, rétegvastagság mérő van a márkaszervizekben, azt elkérni(úgyis mérnek ilyenkor) és körbetapogatni vele.
nekem ez az ellenőrzés, nem az, hogy szemre egyben van, itt a 2,5 milla és el is mentünk!
-
Szendwich
tag
válasz diablo1984 #40815 üzenetére
Nem retegvastagsagmero kell, hanem jo szem es jo adag hozzaertes.
-
rob210
Topikgazda
cimborámnak most vettünk egy scenicet.
3 hónapig hirdették.most érett meg az eladóban, hogy ha nem ülni akar rajta engednie kell.
jól járt vele, és az eladó is nyugodt lehet, hogy jó kezekbe került.szóval ez nem jelent semmit, meg kell nézni az alapján rögtön kiderül érdemes-e vele foglalkozni.
Renault power
-
rob210
Topikgazda
-
diablo1984
veterán
rá kell venned magad és nézd meg személyesen! rétegvastagság mérővel is szerelkezz fel, vagy nem árt ha eltoljátok egy renaulthoz hogy nézzék át az agyát és egy állapotfelmérés(bár az sem sokkal több, mint egy mezei szerelős), de gépből ők sok mindent ki tudnak olvasni, nem aktív hibakódokat átnézve esetleges hibákra lehet következtetni(ha nem törölték pucira)
-
mycso
Topikgazda
válasz diablo1984 #40810 üzenetére
A kék ami nekem is a legjobban bejön, a km valósnak tűnik (utánanéztem). Viszont furcsa, hogy már több hónapja fent van.
A világos belső nem számít, most is az van.“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
kokoaliga
tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy Megane II grandtour-om 1.6 benzin és az a problémám,hogy alapjáratnál adok egy kis gázt és visszaejti a fordulatot és csak 1-2 sec elteltével pörög fel a motor.
Természetesen ez kihat az indulásnál is és eléggé rossz így kocsikázniKoko
-
_NCT
addikt
Még messze vagyok az autóvásárlástól, kb jövő év végére tervezem, ilyen 2 Misi körül.... De eddig nem igazán találtam olyan autót 2M alatt amire szivesen lecserélném a mostani M2 Privilege felszereltségű bocim....
Talán a Volvo S40 1.8-as motorral 2007 körüli lesz a befutó... De még M3 Megane-ban is gondolkodom, mondjuk a mostanihoz képest azok nekem keményebbek, fapadosabbak...
-
diablo1984
veterán
a kék nagyon egyben van, őszintének is tűnik a hirdetése, viszont a vaj belső bár szebb mint a fekete, de veszettül igényes, egyszer a kormány is ha elkezd kopni, nagyon csúnya tud lenni, a kárpiton meg a retek hamar meglátszik! de szép állapotú, a km is annyi lehet benne(belső állapotra, sőt még le is tagadhatná a felét).
a sötét szürkén rendszámot cseréltek, ha magyarban újként helyezték forgalomba(talán taxi volt??), vagy egyszerűen kintről jött, ami garantálja, hogy km több van benne, mint amit írnak.
a világos szürke is valszeg külföldi, rendszámot nem vállalják, vagy majd neked csinálják meg, ugyanígy km annyi lehet lehazudva belőle, amennyit nem szégyellnek, bár kívülről vagány a szín, de a kék messze veri és őszintébb a leírás is!
a megane 3 is ezekhez képest felejtős, még a rendszám meg sem száradt rajta, szervízkönyv fasorba sincs, a km ellenőrízhetetlen benne(ezért nincs szervízkönyv), innentől kezdve bemondás után megvenni egy 2,5 millás autót úgy, hogy még a gazdája sem ismeri, úgy lutri!
tehát ezek közül a magyar szervízkönyves, vajbelsős kék a nyerő, szép is kívül belül, bár tényleg a vajbelső veszett igényes, az szinte 100% hogy annyit futott(és valszeg azt is hosszabb távokon, illetve látszik a belsején is, hogy volt gazdája), jó kis autó az!
-
_NCT
addikt
Ilyen Laguna-ban létezik benzines is?
-
rob210
Topikgazda
-
Louies
aktív tag
Hi!
Laguna 3 rádiót, hogy kell kiszedni? Van valakinek tapasztalata?''Okos ember leírja, ha érdekeset hall, a buta nem, mert azt hiszi, meg tudja jegyezni.''
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- BestBuy ruhás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen processzort vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gitáros topic
- A Telekom is beszáll a használtpiacba
- Valami baja van a tápomnak
- További aktív témák...