-
GAMEPOD.hu
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
newwave0507
aktív tag
Sziasztok Fórumtársak!
Segítségeteket, tanácsotokat szerrtném kérni. Sajnos elég kellemetlen gondom van az autómmal Clio 1.4 16V 98LE 2001évj. A problémám az vele, hogy a nap szinte bármely szakaszában kimegyek indítom elindul..., elmegyek vele a boltba.. bevásárolunk.. hát indulnánk haza..de semmi.. vagy 4x-5x kell huzamos ideig indítanom hogy elinduljon. A legnagyobb gondom az, hogy elviszem az autoszerelőhöz aki lekoccoltat, mert hogy idehozod itt indul, én mit csináljak vele szöveget kapom. A hiba nem állandó.., van mikor így járok van mikor nem. De a legtöbb alkalommal ez van, kimegyek pöcre indul, leállítom .. családdal egy ebéd.. mire mennék vissza nem indul.. csak teker. Tudom nem a legkomplexebb leírás, de nem tudom máshogy leírni, mert tényleg így van.
Köszi előre is.
Nw0507
Gondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat, melyet csak a tudatosság képes lebontani.
-
newwave0507
aktív tag
válasz diablo1984 #48678 üzenetére
Ezt nem tudom pontosan.., jövő hétre elvileg készen van. Aztán utána tesztelem..., reméljük minden rendben lesz! Jelezni fogom itt úgy is!
Gondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat, melyet csak a tudatosság képes lebontani.
-
newwave0507
aktív tag
Na! Most rendeztem el a dolgokat a kocsival kapcsolatban! Nagy vitatkozások , telefonálások árán, kaptam egy új turbót. A motor pedig hajtókar csapágyas lett. Már kint vannak a régi csapágyak, minden cső egyéb társuló alkatrész ki lesz cserélve!
-
newwave0507
aktív tag
Szerelőt most találtam, egyik ismerős segített benne, vér profik Renaultból. Pécsen van az autóm, itt helyben csak próbálkoztak.., azt inkább hagyjuk . Azért gondolom azt, hogy nem máshol újítják fel, mert maga a cég felújítással is foglalkozik. Motor/turbó egyéb..
-
newwave0507
aktív tag
Barcson lakom. A Szakál-Metálról jó vélemények vannak? Sajnos annyira nem vagyok tisztában a Pesti cégekkel, igaz sokat járok Pestre, de 270KMre lakom onnét .
UI; A turbó kenésére fogták, de én inkább csak sz*r olasz turbónak mondanám.
[ Szerkesztve ]
-
newwave0507
aktív tag
Ez nem ennyi lenne igazából, csak azért kapom a kedvezményt, mert tőlük volt a turbó. Szakál-Metál kft ez. Ők foglalkoznak felújítással.
[ Szerkesztve ]
-
newwave0507
aktív tag
válasz diablo1984 #48559 üzenetére
Az a baj, ne haragudj, hogy így írom..,de ez a barom szerelő.. járatta úgy, hogy olaj szerintem nem is volt benne.., nem kaphatott a henger? Attól félek, hogy fúrni kell..:/ Most ha meg kéne gyűrűzni.. semmi baj.., csak ne legyen tényleg minden gond vele.
[ Szerkesztve ]
-
newwave0507
aktív tag
válasz diablo1984 #48557 üzenetére
Most a héten nézik meg a motort. Pénteken telefonálok a szerelőnek.., meglátjuk mi a helyzet. Aztán jön majd a kérdés.., felújítás, vagy bontott motor. Ha fúrni kell, semmi képpen sem csináltatom meg, az a dízel már kuka.., legalább is a szakemberek azt mondják,nem
-
newwave0507
aktív tag
válasz diablo1984 #48551 üzenetére
Őszinte legyek? Fogalmam sincsen.
Eltört a turbó tengely, ez biztos.. bevizsgálták..., mentem az autóval, egy csattanást hallottam, és ömlött ki a fehér füst.., azt tudom hogy csattogva jár a motor, és kiment az olaj is.
-
newwave0507
aktív tag
válasz diablo1984 #48549 üzenetére
1.-Köszönöm a válaszod, keresgéltem ott már igen, csak jobban szeretnék megbízható forrásból vásárolni.
2.- Turbótengely törés , a motor csattog, szerintem az biztosan a hajtókar.., illetve ugye kiment az olaj, és nálunk az egyik jóképességű szerelő úgy indítgatta, meg járatgatta kicsit. A héten derűl ki, hogy mi is a helyzet a blokkal. A turbó sem egy egyszerű sztory..., ki küldték olaszba a gyártóhoz, hogy garizni kéne.., erre az olasz természetesen nem vállalta fel, így a Pesti cég felalánlotta, hogy 38e forintért teljes felújítás, igazából középrész csere, vagy 70e egy új turbó. Így döntöttem a felújítás mellett.
-
newwave0507
aktív tag
Sziasztok!
Úgy döntöttem végül, hogy meg csináltatom a kis Lagunámat. A turbót elintéztem a Pesti céggel, viszont szükségem lenne egy jó motorblokkra is. Igazából jöhet mindennel együtt, kivéve ugye a turbó! Esetleg ha valaki tudna eladót, de tényleg megbízható forrásból, jó állapotban lévőt, kérem keressen meg. Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
newwave0507
aktív tag
Kedves fórumtársak,
Egy nagyon fontos kérdéssel fordúlnék hozzátok.., mint előttem olvashattátok, a garancia sajnos nagyon úgy néz ki, hogy nem jön össze. Így egy elég komoly döntést kell meghoznom. Aki esetleg nem tudná miről van szó; Adott egy Renault Laguna 1.9 dci Priviliege felszereltségű autó. A turbómban sajnos elég sok kilóméter volt már, horda az olajat, stb.., így megelőzés képpen gondoltam veszek egy teljesen újat, hogy minden szuper legyen. Sajnos 4000 km után megadta magát a turbó, ami gondot okozott a motorban is.
Pár kép;
Nos, a kérdésem az lenne, szerintetek megérné megcsináltatni, vagy inkább adjam el ? 240et adnának érte körülbelül, de azt eléggé kevésnek találom! Viszont egy kapcsolaton keresztűl 200.000 forintból kapnék egy teljesen felújított blokkot+turbót beszerelve. Idáig körülbelül 850ben van az autó.. ( legalább )
Köszönöm előre is a visszajelzéseteket!
Üdv,
Ati.Gondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat, melyet csak a tudatosság képes lebontani.
-
newwave0507
aktív tag
Kedves Renault Tulajdonosok!
Valakinek személyes tapasztalata a Szakál-Metál KFTvel ? Oda küldik a garancia miatt a turbómat, remélem rendesek lesznek!
Köszönöm szépen előre is!
-
-
newwave0507
aktív tag
válasz manoarc #47600 üzenetére
A motornak semmi baja nem volt, ez 1000%... , majd kiváncsi leszek rájuk.., de ha szórakoznak megfogják kapni a véleményem... hétfőn betelefonálok. Amúgy Opel szakszervíz ez.., csak szüleim autója is ott volt már többször, engedtek az árból.., persze így is óránkénti 10.000et fizettem.., akkora tróger munkát végeztek, hogy az valami nem igaz.., ha új a turbó, minden csövet, mindent kitisztítunk! ugye ? Szerintem ezzel mindenki egyet ért..., itt semmit nem csináltak, a tartó csavarokat sem tették vissza rendesen! Szerintem a csövek is le voltak rakódva a régi turbó hibájából.., no mindegy.., egyet tudok, a jövő autója a szívóbenzin!
forceberg Itt kifejezetten csak turbó hiba volt, az sem látszott az autón. Hordta már eléggé az olajat, huhogott hidegen, ezért inkább időben lecseréltem.
[ Szerkesztve ]
-
newwave0507
aktív tag
válasz rob210 #47598 üzenetére
Van benne 355 ezer. Szakszervízben tetettem fel a turbót. kartergázam körülbelül semmi nincs, olajat sem zabál, illetve a porlasztók is jó állapotban vannak, -10ben is pöccre indúlt... TurboRail tökéletes gondolom kínai f*s turbót adtak 170 ezerért..! :/
UI; A szervíz vette a turbót is.
[ Szerkesztve ]
-
newwave0507
aktív tag
Kedves Renault tulajdonosok!
Sajnos hatalmas problémám lett az autómmal.., 1.9 dci. Vettem rá egy új turbót, 3000KM körülbelül..., gyorsítás, csörrenés, nagy fehér füst..., a turbó fel is szívta az olajat.., és ha tippelnem kéne kettétört a tengely, és bekerültek a finom kis turbó darabkák a blokkba. Garanciális a turbó, és a szakszervízben szerelték be. Ilyenkor vállalnak minden felelősséget, vagy maradjunk annyiban hogy úgy is én leszek a hibás ? Illetve érdekelne, hogy ilyenkor mik a következmények, vagy mire kell számítanom, hogy ha pl bekerült a blokkba a turbó darab.
Köszönöm szépen előre is!
-
newwave0507
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy 1.9 dci 120LE blokk. Megtudná valaki mondani, hogy a nívó pálcán a MIN és MAX között mennyi a különbség ? Tehát hány liter olaj mozog közötte . Köszönöm szépen előre is!
-
newwave0507
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Renault Laguna 1.9 dci 2002 évjárattal, a nívó pálcánál, a min. és max. között, mennyi a különbség ? 1 liter ? köszönöm szépen előre is a segítséget!
-
newwave0507
aktív tag
Szerintetek az 1.9 DCi elbirna valamivel nagyobb turbót ? Garrettre gondoltam.
-
newwave0507
aktív tag
Valaki tudna ajánlani netről valami korrekt turbónyomás mérő órát ? Köszi!
-
newwave0507
aktív tag
Nem nagyon tudom megérteni a dolgot.. :/ Reggel hidegen van kék füstje a verdámnak, nem sokáig..., az olajból egy pici sem fogy el! Maxon van, ahol eddig is volt! Rádugattam gyári gépre, 1 izzitógyertyát irt ki.., és ennyi. Injektorok is valószinűleg jók, mert nem jelzett hibát a gép, gondolom diagnosztikát tuti lefuttatak rajta. 5-6 ezer kilóméter alatt csak eltünt volna valamennyi olaj.., az erős dúsitástól lehet ? Vagy nem tudom :/. Erő van.., -15ben is pöccre indúl.., de idegesit!
- ENG bill miatt nincs hosszú i-m -
Köszi előre is a tippeket,tanácsokat!
-
newwave0507
aktív tag
válasz cellpeti #41755 üzenetére
Nekem a kuplungmunkahengerre Suzuki szervizben - ez van itt Barcson - mondtak 40-50 között , de szerencsére garanciában ki tudtam cseréltetni.
-
newwave0507
aktív tag
válasz newwave0507 #41716 üzenetére
Illetve ahogy irtam is, járt gépen a verda, tehát kiirattatam a hibát, és elektronikus hibát irt rá, nem injektor hibát.
-
newwave0507
aktív tag
-
newwave0507
aktív tag
Haver ment vele pont, igen, pont ugyan ezt mondta el amit most leirtál!, nem engedte a vezérlés! -15ben is pöcre indúl, erő van benne , minden egyéb! Töltőnyomás érzékelő.., rendben, megkérdezem hogy megcsinálná-e valaki!
-
newwave0507
aktív tag
Multkor elég bután jártam.. bár nem nagyon értem az egészet!..
Adott egy Renault Laguna 1.9 DCi 120LE , német a nyelvezet. Kiirta az autó, hogy Einspritzung Defekt.., utánakerestem neten.. na mondom itt befecskendezés para lehet.., mindjárt futás át a szakihoz, dugd rá gépre légyszi, nézd meg mi a gond. Rádugta meg minden, és nem injektor hibát mutat, hanem valami elektronikai bibit,.. oké.. átnézett ott minden kábelt egyebet, és semmi gáz, azt mondta pillanatnyi hiba léphetett fel. De nem értem, ha nem az injektor hibás, akkor miért ilyen hibaüzenetet kaptam, valaki elmagyarázná ? Köszi!
-
newwave0507
aktív tag
válasz gooool #41693 üzenetére
Szia!
Köszi, őket természetesen ismerem, de a 120 ezer forint elég drága nekem :/. Lehet kapom a negatív kommenteket, de úgy gondolom hogy reállis áron is található jó chipes
-
newwave0507
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudtok jó chipest somogy-baranyában? Laguna 2 1.9.
Köszi!
-
newwave0507
aktív tag
válasz diablo1984 #40996 üzenetére
+
-
newwave0507
aktív tag
válasz diablo1984 #40982 üzenetére
Megcsináltatom. Köszi a segitséget mindenkinek! Rendesek vagytok
-
newwave0507
aktív tag
válasz diablo1984 #40980 üzenetére
3. Szerelőnél voltam, fehéres kékes a füst csak hidegen, beleszagolt a füstbe is, gázolaj szagú. Mind 3 porlasztót mondott.
-
newwave0507
aktív tag
válasz rob210 #40977 üzenetére
Én csak a kacsóékkal csináltatnám a motorgenerált. Anyuéknak a csapágyazás, és gyűrűzés 170 volt. Akkor ha extrémebb a kivitelezés, gondolom hogy nem olcsó. Most várom szerelő srácot.
-
newwave0507
aktív tag
-
-
newwave0507
aktív tag
Utána jártam.., a rossz égés okoz kék füstöt, főleg hidegen..., ha nem eszi az olajat, akkor porlasztó hiba. Rákérdeztem Renault szak. szerelőtől, illetve a Neochip kollégájától.
-
newwave0507
aktív tag
Nekem csak hidegen, hideg időben csinálja.. De már idegesít eléggé. Több ezer km után is megvan az olaj.. Vagy nem értem már mivan, ha a turbo engedné át akkor is kéne ennie az olajat
-
newwave0507
aktív tag
Tresh; ugye irtad hogy hidegen a kék füst a porlasztótól lehet, mivel olajat nem eszik. A gázolajnak nem fekete füstje van? nem csak az olaj lehet kék?..
-
newwave0507
aktív tag
Én is gondolkozom a chippen.. 1.9 dci 120 le laguna, kicsit lomha gyárilag. De hidegen kékes a füstje, olajat nem eszi.., valószínűleg porlasztó, ahogy itt az Urak is mondták, szerelő is ezt mondta nekem. Így nem tudom mrgéri e..
-
newwave0507
aktív tag
válasz tesasziszed #40915 üzenetére
Anyuéké ugyan ez, szerkezet csere.
-
newwave0507
aktív tag
-
newwave0507
aktív tag
válasz diablo1984 #40901 üzenetére
Amint bemelegszik csak fekete jön.., több ezret elmentem már vele, és tele van olajjal...nem értem ://
-
newwave0507
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy 1.9 dci laguna. Hidegen kéken füstöl, de nem eszi az olajat.. Mi lehet a probléma? :/. Csöpög a porlasztó? Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Milyen processzort vegyek?
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...