-
GAMEPOD.hu
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agyasima
őstag
válasz rob210 #42023 üzenetére
Igen, tudom, hogy csúnyán lehúztak. A történet további részletei, ha már belekezdtünk:
Édesanyám vitte el meghatalmazással a verdát, én nem értem rá, és ő megijedt a "fenyegetéstől" és fizetett. Ha jól tudom, miután elkezdődik a műszaki vizsga folyamata, akkor annak ugyanott kell befejeződnie, ahol elkezdődött. Tehát még ő se nagyon jöhetett volna el, ha rögzítve van a műszaki vizsga megkezdése a központi rendszerbe. Ott már hiába mondja, hogy "OK, akkor viszem máshova, mert szerintem kamuztok!". Máshol nem műszakiztatják le, mert látszódik, hogy az Autóklubnál már meg lett kezdve a MűVi.[ Szerkesztve ]
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
Agyasima
őstag
Ma megkaptam egyik kollégámtól, hogy a verdám egy geniThália!
Autóklubos szerelők pedig nem biztos, hogy jobbak, mint bárhol máshol. Én ugyan csak műszakiztatni voltam ott egyszer, de - naná - belekötöttek egy apró lökhárítósérülésbe, mondván, hogy veszélyezteti a gyalogosokat, így bukni fog a vizsgán. Pár ezressel később már kevésbé volt sérülésveszélyes a dolog. Az eset előtt és után máshol (több helyen is) voltam műszakiztatni, sehol sem volt gond, hogy egy kicsit bibis a lökös.
[ Szerkesztve ]
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
Agyasima
őstag
-
Agyasima
őstag
1.4 16V 98LE Thaliahoz kuplungból milyet érdemes? Jó a LUK? (nem mintha bajom lenne vele, lukpárti vagyok egyébként ) Vagy ér annyival többet a Valeo, amennyivel drágább? Bár, a jelenlegi használat mellett a kocsiba a köv. 100e km úgy 20 év alatt fog belemenni, mert elég keveset megyek vele.
[ Szerkesztve ]
-
Agyasima
őstag
Magánvéleményem az, hogy az akksik terén sincs nagyon csoda. Nem véletlen, hogy a Jász Akku olcsóbb és kevesebb gar van rá, mint egy Boschra. Mivel laikus vagyok a témában, így a kérdésedre értelmes választ nem tudok adni. De remélem, a többiek igen
-
Agyasima
őstag
válasz speedydb23 #40884 üzenetére
Nem akarom szidni az Exide akksikat, több helyen olvastam róla jókat. Lehet, hogy csak kifogtam egy kevéssé jól sikerült darabot. De kérdésedre válaszolva: az esetek nagy többségében rövid városi utak voltak, (munka)napi rendszerességgel, szóval kb. a legrosszabb, amit egy akksi kaphat.
-
-
Agyasima
őstag
válasz diablo1984 #40543 üzenetére
A lényeg, hogy olyan olajat tegyek bele, amit a gépkönyv előír. A gépkönyv pedig az ACEA A3/B3 vagy az ACEA A3/B4 szabványnak megfelelő olajat írja elő. Az Opeleknek pedig inkább a motorjai a sz@rok, ezt közvetetten még a gyártó is elismeri.
-
Agyasima
őstag
válasz diablo1984 #40539 üzenetére
Az én motoromba ACEA A3/B3 vagy ACEA A3/B4 szabvány szerinti olaj kell. Az, hogy ezt épp egy GM matricás de Total/Castrol/Eni/bármi által gyártott olaj tudja (vagy jelen esetben nem tudja), irreleváns.
Azért mert GM martica van rajta, még tudja a rajta feltüntetett egyéb - azaz nem GM - szabványokat.
-
Agyasima
őstag
Vettem a verdához ilyen olajat, mert a gépkönyv azt írja, hogy ACEA A3/B3 vagy A3/B4 szabvány szerinti olaj kell bele.
Mindenhol azt írják, hogy ez az olaj tudja az A3/B3/B4-es szabványt. Ehhez képest, amit elhoztam a boltból, azon már csak az ACEA C3 van feltüntetve. (És a csomagolása is más, vszínű vmi újabb kiadás lehet.) Jól tudom, ezek között nincs kompatibilitás? A C3-as olaj nem felel meg alapból az A3/B3/B4 szabványnak? Vihetem vissza az olajat?
-
Agyasima
őstag
válasz rob210 #30604 üzenetére
[FRENK1988]: Még erre tippelt ő is. Kérdés, hogy érdemes-e kicserélni jelen állapotban.
[rob210:] Egy kiváló Thalia 1.4 16V, 2002. Képet pedig igyekszem, bár egyelőre nemtom, hogy oldom majd meg.
[ Szerkesztve ]
-
Agyasima
őstag
X-aktákat produkál a verdám, pedig Fox Mulder és Dana Scully sosem volt a kedvencem.
A jelenség: ha leállítom több napra - mondjuk hétvégén nem megyünk sehova, így péntek d.u.-tól hétfő reggelig nem indítom be, akkor igen nehezen indul be*. Illetve mostanában, hogy jó az idő, sokszor járok bringával, 3-4 napig nem használom, és szintén nagyon nehezen indul*.
Elvittem szerelőhöz, ~10 napot volt nála. 2x próbálta indítani, neki egyből indult mindkétszer. Olvasott hibakódot, nem talált semmit. Azt mondta, hogy az immo ill. a benzinpumpa esélyes, így figyeltette velem, hogy az immo visszajelző lápmája elalszik-e, illetve, hogy "búg-e" a benzinpumpa - szívja-e rendesen a benzint. Természetesen a lámpa kialudt, ahogy kell, és az AC pumpa is dolgozik.
* Nehezen indul: Önindítózok 15 mp-et: nem indul. Várok 20-25 mp-et, majd ismétlem az egészet. Ezt megismétlem 5-ször, és akkor elindul és simán jár, ahogy kell, semmi egyebet nem produkál.
Ötletek vannak?
-
Agyasima
őstag
Mai naiv keresztkérdés: egy időszakos - éves - szerviznél mit cserélnek? Olaj, olajszűrő, légszűrő, pollenszűrő - ezeken kívül valami?
-
Agyasima
őstag
válasz keroatis #15905 üzenetére
A hiba lehet
hardver vagy szoftverelektromos vagy mechanikus. Bár ha egyik pillanatról a másikra állt le, akkor inkább vmi elektromos szakadás lehet inkább. Látatlanban nehéz megmondani.toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
Agyasima
őstag
válasz rob210 #14657 üzenetére
Ne legyen igazam, de nézd meg a szervizkönyv második oldalát. Az nagyon úgy néz ki, mintha ugyanaz az ember írta volna végig. Egyrészt ennek, mennyi az esélye? Másrészt meg a pecsét tintája is végig egyszínű és egyre halványodik. Mintha egy "sorozat-pecsételés" lenne. Ezt a kettőt együtt összerakva, nekem azért gyanús.
-
Agyasima
őstag
Akkumulátor kérdés, 2. verzió:
2 esélyes játékos van, Bosch S3 56 Ah, Varta Black Dynamic 56Ah. Melyiket érdemes választani?
-
Agyasima
őstag
Hogy a ragya verje ki ezt a roh@dt totalcar webáruházat. Hazaértem, gondoltam, megrendelem az akkut. B+ vagy 5 ezerrel több, mint délután volt! GRRR@#˘!!@#!!nyóc!!!44!!
ESP: Wut?
[ Szerkesztve ]
-
Agyasima
őstag
-
Agyasima
őstag
Bosch-ból nincs 55-ös, legalábbis ebben a boltban. Alatta 44-es van, azt meg azért kevésnek érzem.
AMDpower: Lehet, csak nekem jutott ki egy vacak példány, de inkább nem kísérletezek ismét ezzel.
-
Agyasima
őstag
Gyors keresztkérdésem lenne. Ez az akku ugye jó lenne egy Thalia 1.4 16V-hez?
2,5 éve cseréltem akkut, amire - naná - 2 év garancia volt. Ehhez kapcsolódód tanács: az Exide márkát kerüljétek. A gyári akku 8 évet kibírt bezzeg.
-
Agyasima
őstag
Hű, mennyi jó tanács, csak pislogok, mint hal a szatyorban!
Egyrészt komolyan meglepődtem, hogy a műszerfalon is van 2 kis hangszóró, de azon még inkább, hogy az egész műszerfalat le kell bontani ahhoz, hogy az ember ki is tudja cserélni.
Szóval nem akarok én 1000W-tal diszkózni, csak normális hangzást normális hangerővel, nem túl drágán.
-
Agyasima
őstag
Segítséget kérnék!
Megbontás nélkül hogy tudom kideríteni, hogy a szó szerint kis Thaliam első ajtajába betett hangszórók mekkora méretűek? Karácsonyra szeretnék pöpecebb hangszórókat legalább előre bele, azért 2x nem bontatnám meg, ha nem muszáj.
Kapcsolódó kérdés: milyen hangszórót ajánlotok bele?
-
Agyasima
őstag
Lassan, de biztosan szivárgó szervócsövet kellene majd előbb utóbb cserélnem. Csak gyárit találtam magamtól, horror (~50 ezres) áron. Szerintetek merre érdemes próbálkoznom olcsóbb megoldással? (Thalia, 2002, 1.4, 16V)
-
Agyasima
őstag
-
Agyasima
őstag
Ha tényleg olyan tartós lesz, lehet, hogy még egyszer nekem is lesz dízel autóm. A dízelmotorok új generációja Renault (és Nissan) módra.
-
Agyasima
őstag
válasz AMD Power #6433 üzenetére
Ezt a cikket pont neked írták. A kedvenc telefonos kérdésem valahogy így hangzott: gondolja át még egyszer, valóban minden hibáját felsorolta-e az autónak, mert ha a hosszú utazás végén derülnek ki további problémák és hiányosságok, kifizettetjük vele az útiköltséget.
Ha húzza a száját eztán telefonban, el se kell indulni.
-
Agyasima
őstag
-
Agyasima
őstag
Hát gúvasztottam a szemem, ahogy tudtam, de nem láttam ET számot. Se a furattávra vonatkozó számot.(4x100 vagy 4x113, ilyesmi is kellene legyen rajta, nem?) Na majd megnézem még egyszer.
Vagy alternatívaként: nem tudja valaki, hogy 2002-es Thalia esetén mik a felnik hivatalos paraméterei?
-
Agyasima
őstag
No, hátha tudtok segíteni. Ilyen feliratokat találtam a felnimen. (Semmi másmilyent nem találtam.)
"OU F"
"24 02"
"TS4364"
"5,5x14O"Ebből sejtésem szerint az utolsó azt jelenti, hogy 5,5 col széles és 14 colos. Az "O" nemtom mi lehet.
A második lehet talán, hogy 2002. 24 hetében gyártották.
A többi mi lehet? Az ún. "ET" számot tartalmazza a maradékból valamelyik?
-
Agyasima
őstag
Tudtok-e olyan webhelyet, emailcímet, valamit, ahogy az aktuális visszahívási kampányokat meg lehet találni Renault-okhoz? Megnézném, hogy van-e érvényben ilyesmi a kocsimra.
(Egyes márkákhoz van kereső alvázszám alapján, de Renault-hoz ilyet még nem találtam.)
-
Agyasima
őstag
válasz AMD Power #5696 üzenetére
Itt azt írják, hogy nem véletlen, hogy az 1.9-es szívódízeleket drágábban adják. Egy bizonyos futás után lehet rájuk sokat költeni...
-
Agyasima
őstag
Kellene nekem egy bontott ablaktörlő motor. Hol érdemes keresnem? (Thalia-hoz, gondolom a Clio2-höz való is jó.) Tudtok jó bontót, amelyik esetleg postázik is, és emberi árakkal dolgozik?
-
Agyasima
őstag
Délután még dolgoztam rajta. A lapátok biztos nincsenek lefagyva, és ipari mennyiségű jégoldó segítségével a tövét is szabaddá tettem kívülről. Remélem alulról/motorháztető alatt/ nem tud befagyni. Mindenesetre nem lett jobb a helyzet. Ötlete van-e valakinek? Vagy szerelő lesz belőle?
-
Agyasima
őstag
Ablaktörlő-nyavalya:
Az elmúlt napok hóesése megtette a hatását a járgányon. Pont akkor állítottam le, amikor a havaseső hóeséssé alakult, majd 2 napig nem használtam. Rettenetes mennyiségű hó alól ástam ki a járgányt, de az ablaktörlőt nem tudtam kiásni teljesen. Próbáltam később az ablakmosót használni, de a lapátok nem moccantak, csak azt a kattanást hallani, amit egyébként szokott csinálni ablaktörlő aktiváláskor a járgány. Szerintetek, ha kiolvad/olvasztom rendesen, elindul majd? Vagy szerelő? Egyáltalán érdemes próbálgatni, vagy azzal csak rontok a helyzeten?
A lapátok nincsenek a szélvédőre fagyva, de a törlő tövénél van hó/jég és a Thalia hülye kialakítása miatt eléggé nehezen tisztítható az a környék. Valamennyire sikerült, de nem 100-as. Pedig már ráfröcsköltem jóadag jégoldót.
-
Agyasima
őstag
A gépkönyv szerint ACEA A3/B3 szabványnak megfelelőt kell beletenni, bele lehet tenni a ACEA B4-et is. Ezek közt van 0W-30 és 5W-30-as is, sok-sok gyártótól. A kérdés az, hogy van-e tényleges, kézzel fogható előnye a nullásnak az ötössel szemben egy ilyen motor esetén.
-
Agyasima
őstag
Motorolajban otthon van valaki?
Van egy Renault Thaliam, 2002, 1.4 16V, 120000 KM van benne. Olajat nem eszik. Ebben jelenleg Castrol Longlife szintetikus 5W-30-as motorolaj van. (A szerelőtől származik az információ, ő tette bele.) A Kocsit 95%-ban városban használom, viszonylag rövid utakon. Annyit tudok magamtól is, hogy hidegindításnál a legnagyobb a motor kopása és az 5w-30 kódból az első érték (jelen esetben ugye az 5) minél kisebb, annál kevesebb a motor kopása az üzemi hőmérséklet elérése előtt.
A kérdésem pedig az, hogy érdemes lenne-e 0W-30-as olajat tenni, az élettartam
növelése érdekében? (A szerelő szerint nem érdemes.) Ha érdemes milyet?toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...