Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
stilo18
addikt
Mi a helyzet az erdőben elvesztett cicával?
[ Szerkesztve ]
#PS5Pro#C9/QN95#S22Ultra#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
stilo18
addikt
válasz B.Á.L.!.N.T #20491 üzenetére
Köszi, hogy megosztottad ezt a sztorit, a happy end-del élmény volt olvasni
-
stilo18
addikt
válasz _ocsisajt #20489 üzenetére
Most már valamennyire elvan azért, de tényleg az ember szíve szakad meg...tényleg nincs más opciónk
Jobban várom ez miatt, hogy költözzünk az új lakásba, mint azt, hogy már 10 éve külön élünk a szüleimtől, azért az ember ha megszokta ezt, nehezen szokik vissza, még akkor is ha a jó lakhatási körülmények és a tökéletes családszeretet megvan...
Na mindegy, ez már elég off téma
[ Szerkesztve ]
-
stilo18
addikt
Nálunk szegény cicára rájár a rúd, sajnos ilyen "élvezkedős" képet nem tudok mutatni...
Költözés volt a hétvégén, ugye most volt a műtét meg a lábadozás...
Az új lakásba még nem tudunk költözni a hitelügyintézés miatt, így lementünk arra a pár hétre szüleimhez, akiknek szintén van egy perzsa cicájuk.
Mivel még dolgoznak a szüleim, így nem lehet fent a házban a mi cicánk, (félünk, hogy verekedés lenne, abból meg probléma) így a cicánk a garázs egyik kis "szobájába" lett költöztetve...
Minden reggel lemegyek hozzá, délután ha melóból hazaérek, illetve még este fürdés/lefekvés előtt...
A szívem szakad meg amikor reggel megyek hozzá és egyből mászik fel rám, a nyakamhoz, hogy ebbe a kényelmetlen helyzetbe került- de sajnos most nincs más opcióm.
Panzióba nem akartam adni, ki tudja a műtét utáni hercehurca után hogy viselte volna, hogy még mi sem vagyunk ott...De már csak pár hét, ez van bennem, aztán utána megint aranyélete lesz
-
stilo18
addikt
válasz B.Á.L.!.N.T #20483 üzenetére
Aranyos nagyon, de az első kép zseniálisan jó amúgy is.
-
stilo18
addikt
válasz _ocsisajt #20458 üzenetére
Köszönöm a kérdést
"Kalandos" hét volt.
Hét elején a hányás ugye még a mindennapok része volt.
Kedden megkapta a kontrasztanyagot, mondta is a doki, hogy ezt a macskák nagyon nem szeretik...ment is a küzdelem rendesen az asztalon, hogy beadják neki....megvagyunk, holnap jöhet vissza a cica...
Indulunk a parkolóból, konkrétan épp, hogy kikanyarodtam, behányt a hordozóba szegény
Full tanácstalanság, mondom már hazamegyek, hisz tisztítani kell ..Nedves törlővel szépen áttöröltük, hívtam a dokit, hogy mi történt, visszamenjek-e vele...
Nem kell, annyit adott neki direkt, hogy jó lesz...Rendben, szerdán mentünk röntgenre-mégis jól írtam múltkor, azt hittem máshogy nézik meg.
Megcsinálta, behívott és megmutatta...
Azt mondta, hogy a gyomra felső részén lát egy kis gyulladást, ő nem ettől tartott, hanem hogy a varrat esetleg megsérült és ott van valami szivárgás ami miatt hány a macska folyamatosan...-nem így mondta, nekem mint átlagember ez jött le.
A lényeg az volt, hogy teljesen rendben van a cica, szimplán picit több idő kellett neki a gyógyuláshoz.
Nagy WC is van már neki, a kedve talán mától a régi..
Játszik, és olyan a szeme, mint mindig is szokott lenni...nem matt, fátyolos hanem olyan csillogó ...Szóval...mondható, hogy meggyógyult
Bocsi, hogy hosszú lett
-
stilo18
addikt
Sajnos elhúzódik az okmányirodás ügyintézésünk, úgyhogy felhívtam az orvost, hogy miért vinném be a cicát.
Azt mondta ilyen esetben ameddig nem eszik a cica, kB ugyanannyi idő alatt indul meg a wc-zés folyamata...
Mehet már a száraztáp.
Ha megint hányni fog, akkor kell vinnem csak, megnézi röntgennel a hasát...
Azt mondta ha nincs kiütve a cica, eszik, nem kell félni, nincs baj...
Szóval nagyjából amit Ti is írtatok, azt mondta Ő is.
-
stilo18
addikt
válasz radi8tor #20446 üzenetére
Az állatorvos még erre a hétre is áztatva mondta a kaját- így is teszünk amúgy.
Előző héten hétfőn műtötték, szerda este kapott először enni, ott is csak Royal Canin Recovery-t, fecskendővel.
Szombaton kapott először szárazat, vízbe darabolva, áztatva. (Nyilván itt csekély mennyiségre gondoljatok)A wc téma aggaszt most egyedül. Szerintem már rendben lesz a cica amúgy.
-
stilo18
addikt
válasz _ocsisajt #20443 üzenetére
Hülyén hangzik de én még arra is gondoltam, hogy a ruha miatt, ami rajta van, az zavarja....
Persze ha már pisil akkor a nagy dolgot miért nem...Levenni meg nem akarjuk, mert egyáltalán nem bántja a sebét, mintha nem is lenne neki...
Akkor vettem csak le míg a gázt és tapaszt levettük róla, azóta abban van szegényem....
Mindegy, hezitáltam vigyem e...akkor viszem.
-
stilo18
addikt
Egy kis helyzetjelentés a cicáról:
Pénteken bevásároltam mindenféle pépet, levest..
Sajnos nem jártam sikerrel.
Szóval maradt a Royal Canin perzsa felnőtt száraztáp.
Félbe vagdostam őket, kis víz rá...aztán azt ette- vagyis inkább itta. A táp 80% az edénybe maradt.Próbaként pár szemet kitettem tálba simán, szárazon. Azt egyből ette...de ugye az orvos szerint még nem kellene adni neki, így ez az opció a héten még nem él.
Hányás azért éjjel volt, gondolom ennyi "rendes kaja" kihagyás után nem vészes...
Viszont ami zavar: hogy nem kakilt még.
Párom egyből mondta, hogy ugyan mit kakilt volna...de azért csak kellett volna már valamit...
Pisi rendben van, főleg ebben a melegben sokat iszik, hál isten azzal semmi probléma nincs.
Pénteken lesz varratszedés...gondoltam rá, hogy elviszem ma orvoshoz, hogy nézzen rá..
Bár a meleget leszámítva jól van, a kedvén semmi rosszat nem lehet látni. Reggel jön az ágyba ébreszteni minket, hizeleg, mászkál...
-
stilo18
addikt
Délután megyek vásárolni neki.
Köszönöm mégegyszer a tippeket
Nagyon segítőkész közösség vagytok#PS5Pro#C9/QN95#S22Ultra#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
stilo18
addikt
válasz _ocsisajt #20407 üzenetére
Köszönöm
Úgy néz ki révbe érünk.
Kanül kivéve, legközelebbi találkozás jövő hét pénteken lesz, varratszedés.
Viszont...lenne egy kérdésem, jöhetnének tippek..
A macska nem ehet még száraz tápot.
Világ életében azt evett, egyszerűen nem eszi meg az ilyen aszpikos cuccokat.Viszont most kötelező lesz, az injekcióval való beerőszakoláshoz már nagyon nem fűlik a fogam, szóval...
Nincs esetleg valami extra tuti tipp, hogy melyik nem száraz kaja az, ami esetleg mégis tetszene a cicának?
Kis tasakokban , vagy konzervben venném, hogy tudjak kísérletezni, ne kelljen egyből nagyobb adagot kidobni..Ár most annyira nem szempont, a lényeg tényleg hogy beváljon...
Most a lábadozás után Royal Canin Recoveryt adott a doki, az nagyon nem gyere be nekiKöszönöm előre is
-
stilo18
addikt
Köszönöm szépen
-
stilo18
addikt
válasz Essejó #20387 üzenetére
Hétfő reggel vittem ugye a kórházba, azonnal ment is műtőbe.
Délután hívtak, hogy lehet érte menni. Akkor kapott még egy óra infúziót kB..
Hazamentünk, majd este kapott még egyszer.
Ez a rutin volt utána is...Ugye enni nem ehetett a műtét miatt.
Tegnap esti etap után a főorvos mondta, hogy na akkor most megpróbáljuk megetetni...
Injekciós fecskendővel kapott Royal Canin Recovery pasztát..vagy mi az pontosan.
Éjjel sajnos hányt, illetve reggel is...
Ma még mennünk kell kontrollra, elmesélem, hogy mi történt, aztán majd...az orvosok tudják,hogy merre tovább.
A műtét során fel kellett vágni a gyomrát, illetve a belét is.
2 helyről tudták kiszedni csakValószínű a tegnap esti hányás is az miatt volt, hogy még gyulladásban van a szervezete...azért komoly műtét volt angyalomnak...
Köszönöm az érdeklődést
-
stilo18
addikt
Nem is tudtam, hogy van ilyen topik...
Nekünk is van egy Himalája perzsa cicánk.
Ma nagyon megijesztett.Egyszer csak elkezdett öklendezni, mondom megint szőrcsomó lesz, erre valami fehér lóg a szájából...mi a fene, megfogtam és elkezdtem kifelé húzni...ez a buta macska megette a spagetti függöny egyik szálát...
Azt hittem elájulok, egy darabig húztam kifelé, aztán mikor éreztem, hogy szorul elvágtuk ollóval...jó 70 cm kijött belőle..
Felhívtam az orvost, hogy mi történt, azt mondta most hiába viszem be, nem tud mit csinálni, az ultrahang nem mutat árnyékot a függönynél...hánytatni macskát meg nem lehet. Nem értek hozzá, azt mondta kutyát lehet, cicát nem...
Figyeljük, aztán ha holnap rosszul lesz még-angyalom csak fekszik, de legalább már ivott- akkor vigyem be...
Szorítsatok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest