Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
galoslac
tag
válasz kw3v865 #16298 üzenetére
Így kapásból kávé előtt ez ugrott be:
http://ipkitten.blogspot.com/2019/07/copyright-infringement-confirmed-but-no.html
https://copy21.com/2018/08/ujabb-eub-dontes-a-nyilvanossaghoz-kozvetites-jogarol/Van több hasonló, a címkék alapján szerintem megtalálod.
/*A német barátainknak többnyire már van magyar partnere...*/
Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál
-
kw3v865
senior tag
válasz LuckyL #16297 üzenetére
Nem nekem írtak, hanem az egyesületi címre. Igazából csak amiatt parázok kicsit, mert az én felhasználónevemmel töltöttem fel a kérdéses tartalmat, emiatt látszik is a nevem (a valódi), ha valaki visszanézi az Internet Archive Wayback Machine-on. De semmilyen elérhetőségem nem látszik publikusan, csak és kizárólag a név.
Tehát nem én lettem "betámadva", gond csak akkor van, ha esetleg addig fajul az ügy, hogy rám akarják hárítani a felelősséget, hogy én töltöttem fel. Természetesen ezt nem vállalom el.
Egyébként abszolút semmi jogi nyilatkozat nincs a weboldalunkon, hogy ki felel a tartalmakért. Egy ősrégi, elavult hulladék az egész, nem is sokat használjuk (viszont nagyon jól van optimalizálva a keresőkre), felhasználókat is csak a superuser tud törölni, se GDPR, se Cookie-nyilatkozat, se HTTPS, semmilyen mai alapvető elvárásnak nem felel meg (egyébként az egyesület jogilag és könyvelésileg minden szempontból teljesen rendben, precízen van vezetve). -
őstag
hagyjuk már mórickát
túl sok iylet láttam már, csak nevetek az egészen
de persze elhiszem hoyg van aki komolyan veszi, ez is a céljuk vele(#16293) kw3v865
ne legyél már iylen oktondi, az ignorálás a legjobb megoldás
azért neked írtak mert gondolom fentvannak az adataid az oldalon, vagy a te mailcímed volt megavda a domainregiszterbencryptot minden termékemért elfogadom
-
Spet
addikt
válasz LuckyL #16291 üzenetére
Who runs the cases? Are foreign lawyers involved?
The cases are first started via a German lawyer. A foreign lawyer would be involved once you decide you want to take the case to court in the country of the infringer, if the outside of court negotiation via the German lawyer turned out unsuccessful..
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
kw3v865
senior tag
válasz LuckyL #16291 üzenetére
Az internet archive wayback machine 7-szer eltárolta az olalt a 640*480-as képpel, de hát az mire bizonyíték? Próbálok megnyugodni, most azt kell eldönteni mit válaszoljunk neki (azért valami írni kell, még ha nem is számít hivatalosnak a megkeresés), szerintem annyi elég, hogy a fotót eltávolítottuk.
-
m3tr0
őstag
Sziasztok,
van a topikban munkajogász?
Tanácsadásra lenne szükségünk, leginkább személyesen,Budapesten. -
őstag
válasz kw3v865 #16290 üzenetére
mielőtt pánikba esel, azt gondold végig, hogy egy iylen követelés érvényesítéséhez Magyarországon kellene beperelnie és bizonyítania hogy jogosan követel egy kép miatt több ezer eurót, ami már fent sincs, ki tudja fent volt e valaha
mennyi esélye van ennek szerinted?
/ignorecryptot minden termékemért elfogadom
-
kw3v865
senior tag
válasz MasterDeeJay #16289 üzenetére
Köszönöm a válaszaitokat. Úgy tűnik a csávó tényleg a Photoclaim.com ügyvédje. Legalább is a photoclaim oldalán ő van feltülntetve, e-mail cím is egyezik. https://photoclaim.com/en/cease-desist-abmahnung-filipp-bickel-robert-fechner/
Először átverésnek gondoltam én is, de valószínűleg nem az. Nem a fotós saját oldaláról szedtem le a képet, hanem egy weboldalról, mely engedélyt kapott a tőle a fotók publikálására. Az internet archive wayback machine sajnos eltárolta a képet többször is. Ezen kívül bizonyíték lényegében csak screeenshot lehet, ami vicc kategória. Bárki tud bármilyen screenshotot hamisítani. -
válasz kw3v865 #16287 üzenetére
lefordítom:
Szóval megkeresett egy másik külföldi egyesület hogy perkálj egy pixelhalmaz után.
kb olyan lehet mint a BSA, bár annak haszna is lehetne...
Jaaa hogy emailben....akkor scam....ha akar valaki valamit akkor ajánlott levélen fog keresni...sima levél gyújtós...email meg spambe megy. Ha akarnak valamit akkor nekik kell bizonyítani és komolytalan akár milyen megkeresés ami nem hivatalos úton történik.
Én nem is gondolám tovább a dolgot. -
Golyobis
aktív tag
válasz kw3v865 #16287 üzenetére
Egy kicsit scam gyanús.
Esetleg válaszolj úgy hogy mindenben együttműködő vagy a törvényekkel, és szeretnéd ha hivatkozna a vonatkozó jogszabályokra, és arra hogy a forrásweboldalon hol volt feltüntetve hogy a kép védelem alatt áll, és hogy milyen kövezkezményei lehetnek a felhasználásának. Pontosan idézzen.
Esetleg kérd meg hogy magyarul írja a levelet, mert nem érted, bár akkor lehet hogy a fordítást is kiszámlázzák.
A youtubeon sokszor olvastam forrásmegjelölésnéll valami közhasznú felhasználás jellegű sablonszöveget, lehet hogy erre is vonatkozik valami törvény.
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
"Cease and desist" levelet kaptam egy német ügyvédtől, nem mint magánszemély, hanem az egyesület, melynek tagja vagyok. Röviden arról van szó, hogy jogosulatlanul használtam fel ("elloptam") egy fotós fényképét a netről, és egy közhasznú egyesület weboldalán publikusan elérhető volt elég sokáig (kb. január óta, most töröltem az egész bejegyzést), egy bejegyzés illusztrációjaként (forrásmegjelölés nélkül). Teljesen hivatalosnak tűnik az e-mail, aláírással stb. nagyon úgy tánik, nem kamu a levél. A www.photoclaim.com cég ügyvédjéről van szó. Azt írják kártérítést kell fizetnünk, és kérdezik mióta elérhető a neten publikusan a kép. Elvileg ez alapján határozzák majd meg, mennyi pénzt akarnak
kicsalnitőlünk. 1000€ körüli összegre számítok, egy táblázat alapján. Talán éppen ennyi pénz van a számlánkon éppen, de lehet nem futná ki. Azzal fenyegetőznek, ha nem válaszolok vagy nem leszek együttműködő, akkor 5000€-t kell fizetni.
Szerintetek mit lehet tenni ebben az esetben?
Nyilván fizetni nem akarunk. Fontos kérdés, hogy ha végső esetben addig fajul a dolog, hogy jogerősen fizetni kell X összeget, az egyesületnek pedig nincs ennyi vagyona, akkor mi van? Az elnökség vagy csak simán a tagok pénze is rámehet? Ebben az esetben ki fizet? Illetve miért nem magyarul írták, és miért nem papíron, hivatalos levélben? Megértjük az angolt is, de mégis csak magyar egyesületről van szó, ami teljesen hivatalosan működik egyébként, az angol nem hivatalos nyelv Magyarországon.[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz MasterDeeJay #16281 üzenetére
Köszi, hát muszáj lesz utánajárni.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
nagyúr
válasz Golyobis #16282 üzenetére
Amennyiben a 2017. évi XC. törvény alapján terheltnek minősülsz, akkor jogosult vagy védő kirendelését indítványozni.
38. § (1) A terhelt az, akivel szemben büntetőeljárást folytatnak.
(2) A terhelt a nyomozás során gyanúsított, a vádemelés után vádlott, a büntetés, a megrovás, a próbára bocsátás, a jóvátételi munka vagy a javítóintézeti nevelés jogerős ügydöntő határozattal történő kiszabása, illetve alkalmazása után elítélt.Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Golyobis
aktív tag
Van lehetőség arra hogy a bíróság rendeljen ki ügyvédet ha valaki saját maga nem talál magának?
PL: olyan ügyről van szó ami annyira speciális, hogy egy ügyvéd sincs felkészülve belőle, és senki sem vállalja.Kb 10 ügyvédet (irodát) kérdeztem meg az ügyemben, ebből 6 nem válaszolt két hét után sem (jutalmul lehet hogy egy csillagot fognak kapni karácsonyra a google felületén), 2 elutasított arra hivatkozva hogy nem szakterülete, 1 még függőben van, és egy ténylegesen behívott, de egy kicsit szétszórtnak látszott a megbeszélésen.
Pénzem van, nem az a gond.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Atomgeszi #16280 üzenetére
Igen, elvileg át kell íratni a másét is de te a sajátoddal törődj. Tökmindegy mi van kiírva az ajtóra, csak az számít hogy helyrajzi szám és lakcímnyilvántartás stimmeljen, a hivatalos szervek azt fogják nézni.
Szolgáltatóknál szinte mindegyiknél mindegy.
Ingyenes, sima lakcímbejentés de kormányablaknál megmondják mit kell tenni ilyenkor. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz MasterDeeJay #16273 üzenetére
De nem értem még mindig Bocs.
Ha mindhárom lakás száma össze van cserélve, akkor, ha átírják a lakcímkártyámat arra, hogy a helyrajzi számmal megegyezzen(azaz akkor pont a mellettem levő lakás ajtószámát kapnám, ő meg az enyémet), akkor az összes többi lakásnak is át kell íratni, gondolom?Ez ingyenes amúgy?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
BornToBePuli
aktív tag
Visszautasított keresetlevelek - A hiánypótlási felhívás kiadása nélküli visszautasítás okai
Hasznos kis írás.
Read only felhasználó
-
őstag
-
kicsi kecske
tag
-
nagyúr
válasz kicsi kecske #16275 üzenetére
Elállhatsz a vásárlástól, ők visszautalják a pénzt.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
kicsi kecske
tag
Sziasztok!
Segítsetek lsz.
Adott egy most megtörtént eset.
Edigitalon BF alkalmából vásároltam egy összecsukható létrát, az eredeti ár kb 10%áért.
A terméket azonnal ki is fizettem bankkártyával, örültem a fejemnek, hogy micsoda jó ajánlatot fogtam ki. Majd pár órával később jött ez a mail:
2019. november 15-én www.edigital.hu oldalunkon - a reggeli órákban - a Fieldmann FZZ 4003 teleszkópos létra (cikkszám: 398948) termékünk fogyasztói ára tévesen 2 990 Ft-os vételárral volt megjelenítve, a helyes, kedvezményes 29 990 Ft helyett (eredeti ár: 42 890 Ft).
Hivatkozva az ÁSZF 3.4 pontjára, a termék árazásában nyilvánvaló hiba történt, így a 977BF20 rendelésben ezen tételt csak a helyes akciós ártól kedvezőbb, 29 990 Ft helyett 24 990 Ft-os darabáron tudjuk biztosítani Önnek. "3.4. Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Weboldal felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, ide értve a feltűnő értékaránytalanságot is, valamint esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától. Ügyfelet ezen elállási jog indokolás nélkül megilleti."
Ilyen esetben milyen lehetőségeim vannak? Teljesen lefedi őket az ÁSZF? Eléggé vicc, hogy BF néven tele vannak felárazott kamu akciókkal, majd mikor az ember kifog egy ilyet és ki is fizeti azonnal, lestornozzák a tételt.“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
t72killer
titán
válasz LuckyL #16261 üzenetére
Úgy néz ki, működött, kerestek másik (szintén booking.com-os) szállást én meg megúsztam a kb 300EUR pluszktg-et. Persze a helyszínen derül ki, hogy minden okés-e, de a dolognak ez a része letudva.
Ebből is látszik, h érdemes felemelni a telefont és panaszkodni, ha kicsesztek az emberrel.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
válasz Atomgeszi #16272 üzenetére
Mármint ott abban a lakásban lakik azon a számon. De a többi lakóval a másik címen aki nem hozzád tartozik azzal nem kell foglalkozni de érdemes megemlíteni nekik hogy hibás a szám.
Nálam ez azt jelenti hogy a 10-en van még 3 lakás akik szintén rosszul lehetnek bejelentve.[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz MasterDeeJay #16270 üzenetére
Na ez is szép.
De várjál, ez a része nem világos:
"Nem kell foglalkozni a többiekkel, az esetemben a komplett tömb össze vissza van bejelentve. "
De fent meg azt írtad, hogy"Majd bevinni a kormányablakba hogy töröljék ki a hibás címet (ami alapján készült a lakcímkártyám) és új lakcímkártyát kellett csináltatni (mindenkinek aki ott lakik)"
E szerint én az Amper bővítést is rossz helyrajzi számra kértem. Mert ugye ott még nem tudtam, hogy melyik a helyes, pedig azt is elfogadták, már fél éve működik, alá is írtam stb.
Szóval nem értem most már végképp, hogy mivan.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
válasz Atomgeszi #16266 üzenetére
Volt egy hasonló szívásom. 10. emeleten lakom, amely a földhivatali bejegyzésen 9. emelet, az kormányablakban pedig a 10. emelet. Kérnem kellett egy igazolást a helyi polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatlán hogy melyik a helyes (a 9. volt a helyes). Majd bevinni a kormányablakba hogy töröljék ki a hibás címet (ami alapján készült a lakcímkártyám) és új lakcímkártyát kellett csináltatni (mindenkinek aki ott lakik) mert nem létezik 10. emelet a tömmben. De a postai cím 10. emelet maradt mindenhol és fizikailag is ott lakom.
Szolgáltatóknak nagyrészt mindegy melyik ajtó milyen emelet, a mérőórák száma lényeges.
Ahol számít az a biztosítók (lakásbiztosítás), bankok (hitelnél értékbecsővel volt bajom). De ezeknél mind postai címnek az írod be ami ki van írva, és a szerződést meg arra kötöd amire a földhivatali szól.
Nem kell foglalkozni a többiekkel, az esetemben a komplett tömb össze vissza van bejelentve. Csak a sajátod érdekeljen. Ha valamiért ellenőriznének akkor megmutatod a földhivatali lapot (legyen kéznél otthon egy meg ügyintézéshez is). -
qqzs
őstag
Csaladi potlekkal kapcsolatban tudtok segiteni. Hazakoltoztunk kulfoldrol nekem munkaviszonyom kinti maradt, lemondtuk a kinti csaladi potlekot mert azzal tudtuk igazolni hogy a kint szuletett fiam nem kap kint semmit csak igy adtak itthon taj szamot. Most igenyelnenk a csaladi potlekot amirol kiderult nem alanyi jogon jar itthon mint pl uk-ban. Nem adjak mert nincs itthoni munkaviszony felesegemnek. Azt mondjak igenyeljem ukban mert ott dolgozom. Ahol mar nem adjak mert nyilatkoztunk hogy nem ott lakik a gyermek.
Eladó: GTS450
-
Lmh
őstag
válasz fjudors #16259 üzenetére
Szia, köszi.
Olvastam, de nekem nem volt világos.
Szinte biztos, hogy kivárom, vagy kiprovokálom hogy ők tegyék meg az első lépést, ezért inkább az az oldala érdekelt.
Ezt az évet már valószínűleg kivárom és nem fog történni semmi, max jövő év elején.Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
t72killer
titán
+1, mielőbb pontot kell tenni a végére, különben baj lesz belőle. A tartozások nem "tűnnek el csak úgy", a "kedves" szülők a saját bajukat átnyomták a gyerekre és annak jövendőbeli családjára. A házassági szerződés se véd mindentől, apóstól szépen karácsonyi ajándékba el kell kérni a tartozások összegét és becsukni a céget.
-
Atomgeszi
nagyúr
Sziasztok.
Olyan gondunk van, hogy van egy 4 emeletes társasház, aminek a 4. emelete 96-ban épült, 3 lakás egymás mellett, viszont most a középső lakás, ahol én lakom, átkerül a nevemre, viszont, helyrajzi szám alapján rossz ajtó szám van kiírva.
Beszéltünk ügyvéddel, ő azt mondta helyrajzi szám alapján írja át. De kérdezzem meg a földhivatalban, na most a földhivatalban kb annyit mondott, mint amennyit a földhivatal online oldalán elintéztem.
Azt mondta neki nem gond, hogy más az ajtószám és a helyrajzi szám, de később gond lehet, de kb ennyibe ki is fulladt a beszélgetést, hogy ilyen esetben kit kell keresni.
Tehát se az ügyvéd se a földhivatal nem tudott sok okosat mondani.Ezzel csak az a baj, hogy a lakcímkártyámon 15-ös ajtó szerepel, a számlák 15-ös ajtóra jönnek, de a tulajdoni lapon a helyrajzi szám alapján én 14-es ajtó vagyok, aki most 14-es, az meg 13-as, a 13-as meg 15-ös. Tehát nagy a kavar.
Mit lehet ilyenkor tenni? Illetve gondolom, ha a nevemre kerül a lakás, akkor kapok új lakcímkártyát, újra kell kötni a szerződést az áram és gázszolgáltatónál?
Mivel 3 lakást is érint az ügy, akkor mit lehet tenni?Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
mm00
aktív tag
válasz tetétlen #16258 üzenetére
Oldjátok meg a problémákat.
Te saját problémád: Ne a te számládra kerüljön az ő pénze. Ügyvédnél "házassági szerződés", hogy külön kezelitek a vagyonotok.
Barátnőd problémája (és ha komolyan gondolod a kapcsolatot, akkor a tied is): Vállalkozás megszüntetése, adótartozások befizetése minél előbb.
-
tetétlen2
friss újonc
válasz LuckyL #16263 üzenetére
Egyéni vállalkozás. Az állandó lakcímére van bejelentve a székhely, nem a tartózkodásira, de ugye a tartózkodási ott van a lakcímkártyán és közös.
Papíron mivel az ő bevétele az én számlámra jön és egy lakhelyen élünk gyakorlatilag élettársnak minősülünk jogilag és emiatt van bennem a para.
Fontos, hogy jelenleg diákfizuról és egyetemi ösztöndíjról van szó esetében.
-
őstag
válasz tetétlen #16258 üzenetére
a fizetéséből fogják majd vonni
fontos kérdsé hogy egyéni vállakozás-e vagy cégről van szó?
illetve ha cég akkor van-e vagyona a cégnek, amiből végre lehet hajtanitéged viszont csak annyiban érinthet hogyha végrehajtásra kerül sor, akkor a lakcímére kimehet a végrehajtó, hogy van-e ott vagyona amit le lehet foglalni
cryptot minden termékemért elfogadom
-
őstag
válasz t72killer #16260 üzenetére
nekem mikor a bookingon lemondták 1 nappal az érkezés előtt akkor a booking kifizette a másik szabad szállás árához képest a különbséget
a te esetedet nem tudom mert elég sok idpő van még addig, az ügyfélszolgálatot kellene felhívnicryptot minden termékemért elfogadom
-
t72killer
titán
Booking.com-on jópár hónapja lefoglaltam egy szállást az ünnepek közé (csekéy másfél hónap sincs már addig...) a szállásadó meg sztornózta a foglalást. Mit lehet ilyenkor tenni? Ez a tranzakció pénzembe nem került, de a környékbeli szállások már csak kb dupla áron kaphatók, ami nem kicsi extraktg.
Felajánlotta, hogy keres másik szállást, de köszi szépen, nem szeretnénk gyerekkel valami rokon ablak nélküli pincehelységbe berendezett tyúkólában megszállni. Kezdem foglalni a másik szállást, csak érdekelne, van-e bármi remény a kb 2-300EUR-nyi bukta bevasalására.
#16258: jesszus, rém rendes szülők, gyakorlatilag kivégzik a saját gyerekük anyagi elindulását... Amíg nem vagytok összeházasodva és élettársi szerződés sincs, addig téged nem fenyeget a dolog elvben. Viszont a jeggyűrűtől kezdve vagyonközösségben vagytok, azaz az ő tartozása a tiéd is. Darázsfészek...
[ Szerkesztve ]
-
fjudors
aktív tag
olvasd el az mtk-t, le van írva.
tőmondatokban:
nem mindegy, ki kezdeményező
ha te, akkor a munkáltató dönt a tényleges legdolgozandó időről.
ha a munkáltató, akkor legalább a fele időre fel kell mentenie(kifizetve), a töviről dönt
a szabadság nem számít bele, időarányosan megváltandó (kifizetik), vagy visszafizeted.a szabadságnál vannak szabályok, pl hogy az éves szabadságot két részletnél többe csak a munkavállaló kérésére -kéhez kiadni, egy évben két hét egybefüggő szabadságot biztosítani kell. olvasd el az mtk-t. benne van az aktuális, én az ideit nem olvastam...nem volt reá szükségem, szerencsére. a legjobb, ha még lehet egyezni egy között, mindenkinek megfelelő megoldásban. ha már hivatkozni kell a mtk-ra, régen rossz.
ha húzni akarod, akkor várj. ha ők mondnak fel, ki kell fizetni a szabadságot, a fele felmentési időt biztosan. A másik felét eldöntik, hogy ledolgozod, kifizetik, mehetsz.
[ Szerkesztve ]
-
tetétlen
friss újonc
Sziasztok!
Barátnőm nevén futtatják a szülei a vállalkozásukat és az ő nevén NEM fizetik az adót. (KATA) és egyéb tartozást is felhalmoztak a nevén.
Mi kb. 2 éve egy albérletben lakunk és a fizetése és ösztöndíja is az én bankszámlámra kerül. Nincs gyermekünk.
Milyen szempontból vagyok fizetésre köteles az ő adósságait illetően, esetleg később bármiben számonkérhető? Amennyiben az vagyok, hogy kellene elszeparálódnom ilyen téren az ügytől?
Köszönettel,
Karesz
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Munkajoggal kapcsolatos kérdésem lenne.
3,5 éve dolgozom egy cégnél és érik egy felmondás vagy a munkáltató vagy az én részemről.
Idén a 23 szabimból van még 12. Ha jól tudom akkor csak 7-ről rendelkezem én, többiről a munkáltató. Saját rendelkezés már megtörtént, mert az eddigieket mind akkor vettem ki amikor szerettem volna.
3 év után tudtommal 35 nap a felmondási idő, amire kapom a fizetést is.
Ebből a 35 napból gondolom ki fogják vetetni velem a 12 nap maradék szabimat, hogy ne kelljen külön kifizetni. Jól sejtem?
Hogyan tudom úgy intézni a dolgokat, hogy a lehető legtovább kapjam a fizut, lehetőleg szabit is kénytelenek legyenek kifizetni, de legalábbis ne vetethessenek ki velem szabit a felmondási idő alatt?
Vegyem ki felmondás előtt még idén a 12 nap szabimat vagy várjam meg a januárt, vagy hogyan csináljam? Nekem ez már bonyolult.Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Hoorus
őstag
Tisztelt Fórumtársak!
Adott egy idős hölgy, aki 3 éve ügyvéd által készíttetett végrendeletet, ami szerepel a végrendeletek nyilvántartásában.
Most ez a Hölgy megváltoztatta a szándékát, a korábban megjelölt örökösre semmit sem akar hagyni, más személyt kíván megjelölni örököséül.
Kérdés:
- Elegendő ehhez egy házilag, géppel megírt új végrendelet, amit 2 tanú jelenlétében, saját kezűleg aláír a végrendelkező?- Származik-e hátrány abból, hogy ha esetleg nem szerepel a végrendeletek nyilvántartásában? (Eredeti példány van a tanúknál és az örökösnél is!)
- Illetve jól tudom-e azt, hogy kötelesrészre a végrendelkező testvére nem jogosult, csak a szülő, házastárs, saját leszármazott?
Köszönöm megtisztelő válaszokat.
-
asdf_
veterán
Nem ertek hozza, de szerintem (elkovetes helye szerint illetekes) rendorseg ismertlen tettes elleni feljelentes garazdasag miatt, a meg tudod talalni alapjan megtalalod es leadod a zsaruknak, a feljelentes alkalmaval egyben kered, hogy az auto ajtajarol vegyenek ujjlenyomtatot (ha osszefogdostad, lemostad, akkor IJ es buko a dolog). Ha fakabat rt. megtalalta az elkovetot, akkor megvan a tettesed, es mehetsz a birosagra okoztt kart megterittetni.
-
pube111
senior tag
válasz zsoltzsolt #16251 üzenetére
Nincs kamera a környéken.
-
őstag
válasz pube111 #16249 üzenetére
nyílván képtelenség, hülyeség a kérdés
de ettől függetlenül vannak cégek akik végeznek hazugságvizsgálatot
kérdés kinek a költségére akarsz iylen vizsgálatot végeztetni és hogy akarod rávenni az illetőt hogy vesse magát alá neki
meg egyáltalán miylen eljárás keretében tervezed ezt?cryptot minden termékemért elfogadom
-
pube111
senior tag
Tegnap egy bolt előtti parlokóban elinduláskor majdnem elütöttem egy kiskutyát, ami póráz nélkül volt és nem vettem észre.
A gazdája kitépte az autó ajtaját és előrefeszítette. Vita, anyázás stb.. elérhetőséget nem volt hajlandó megadni, nálam nem volt telefon, nem tudtam rendőrt hívni.
A javítás szereléssel kb 40.000 ft.
Meg tudom találni az embert de, ha perre kerül, akkor tuti letagadja.
Az lenne a kérdésem, hogy hazugságvizsgálót lehet ilyen esetben kérni? -
andrás47
senior tag
Üdv ! Mostantól elértem az igazi nyugdíj korhatárt, viszont állítólag ha jövőre megyek csak nyugdíjba kb 8%-al több lesz mintha az idén mennék el, így gondoltam 2020. Január 2--én, megyek akkor el. Kérdésem az lenne elég ha akkor adom be, vagy már egy hónappal előtte is be lehet, nem szeretném ha véletlen is még az idén elküldenének". Viszont mivel vállalkozó vagyok , és ha január 2-én adom be a kérelmem, akkor továbbra is fizetnek kell a vállalkozói fizetni valókat ami nyugdíjasnak ugye jóval kedvezőbb, ez sem gond, csak utólag ez visszakérhető-e ha már lesz róla papírom hogy nyugdíjas vagyok, hogyan kellene ezt elindítani hogy rendben legyen minden? Köszönöm
-
Stalkerx
csendes tag
Sziasztok!
Hasznaltkeszulek adasvetelben jartas szemelyt keresnek.
Ha valaki tud segiteni, kerem privatban jelentkezzen.
Koszonom szepen! -
persze, van közösköltség... ugye a szövetkezet nem csak 1 társasházat üzemeltet a városban, van nekik sok...
a közös képviselő nálunk,maga a lakászszövetkezet és minden lépcsőháznak van saját megbízottja(kapcsolattartója a lakszövvel)
konkrétan erről lenne szó linkHonor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
asdf_
veterán
válasz st3v3np3t3r #16238 üzenetére
Maganlakasokrol beszelunk es a szovetkezet a ti megbizasotokbol az altalatok fizetett penzbol mukodik?
-
Üdv mindenkinek!
Felvetődött egy elméleti probléma.
Telekom kontra társasház...helyszín,szövetkezet által üzemeltetett társasház.
Szituáció: A telekomnak beleegyező nyilatkozat kell a hálózat kiépítéshez a társasházban. Ha én szeretnék optikai hálózatot a lakásomba, kell egy ilyen papírt kitöltetnem a szövetkezettel. Mi van olyankor, ha a szövetkezet erre nem hajlandó?Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
mm00
aktív tag
válasz pvt.peter #16233 üzenetére
Szvsz a nyilatkozatot nem tudod visszavonni. 4 év múlva megvizsgálják, hogy épült-e olyan lakóépület (használatbavételi engedélyt kapott), aminek a tulajdonosa vagy. Ha nem, akkor kiszabják az illetéket és a késedelmi pótlékot. Én pont, most kaptam 4 év letelte után határozatot, hogy felépült a ház, ezért érvényes az illetékmentességem.
Eladni, el tudod ugyanúgy, csak miután kiszabják az illetéket erről, azt be kell fizetned. (Ha a következő tulaj építrá és, ha el is készül a határidőd előtt, akkor se leszel illetékmentes.)
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Nem tudom, hogy mennyire off topik az alábbi dolog amiről kérdezni szeretnék, de mivel van átfedés a topik tartalmával kapcsolatban, ezért itt is felteszem a kérdéseimet, hátha tud majd vki válaszolni rá..
2019. januárjában vásároltam egy telket és kötelezettséget vállaltam arra, hogy ez a telek beépítésre fog kerülni 4 éven belül.
Az élet úgy alakult, hogy erre még sem fog sor kerülni én általam.
1. Milyen lehetőségekkel tudok élni ebben a helyzetben?
2. Mennyire visszavonható ez a beépítettségi vállalás? (Igazából ez a kulcs kérdésem.)
3. Illetéket, hogyan tudom befizetni a jelenlegi esetben? Nem akarom, hogy a NAV csesztessen emiatt. Mi történik, akkor ha 1-2-3 év elteltével fizetem be az illetéket?
4. Mi történik, ha letelik a 4 év és nem épül semmilyen ingatlan sem a telken?
5. Milyen feltételek mellett tudom eladni 4 éven belül és 4 éven túl? Mennyi illetéket kell ebben az esetben fizetnem?Köszönöm a segítséget.
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
lumpy92
aktív tag
Üdv!
Azt szeretném kérdezni, hogy magyar Kft.-ről a tulajdonosi hányadok a neten valahol elérhetőek?
Köszönöm."never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
Matska
senior tag
válasz kraftxld #16228 üzenetére
Megnézem majd pontosan, most nincs nálam, de a tulajdoni lapon még az eredeti tulaj van, valamint van bejegyzés a végrehajtásról. Ha gondolod, majd felthetem úgy, hogy kitakarom a személyes adatokat. A ház nem ér annyit, amennyit kérnek érte és valószínűleg előbb fog összedőlni, mint lesz gazdája. Az építési hatóság bele fog egyezni, valamint az eredeti tulaj is, gondolom a végrehajtót kellene megkeresni.
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
kraftxld
félisten
válasz Matska #16227 üzenetére
Ez elég sokmindentől függ.
- Mi szerepel a tulajdoni lapon? Még az eredeti tulaj van, rajta csak bejegyzés a hitelről?
- Meddig jutott el a végrehajtás, már a végrehajtó az új tulaj, stb.A megosztáshoz kell ugyebár az önkormányzati építési hatóság beleegyezése, meg a mostani tulajdonos + a jelzálogot nyújtó intézet is. Ha már a végrehajtónál van minden akkor szerintem ők nem fognak ilyesmivel tökölni. Egyben elpasszolják és az új tulajjal kell leszervezni.
Ha van pénzed és már a végrehajtónál van a dolog, én megkeresném őket, akár ajánlatot is tenni az egészre, átvariálod a telket, megmaradt házat eladod.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Matska
senior tag
-
inf3rno
nagyúr
válasz Matska #16224 üzenetére
Itt azt írják, hogy csak akkor van elővásárlási jogod, ha résztulajdonos vagy: [link] Szóval nincsen. Esetleg a végrehajtóval próbálj megegyezni, ha úgy gondolod. Nem tudom, hogy kötelező e árverésre bocsátani, vagy megveheted e anélkül is. Egyébként lehet, hogy árverésen olcsóbban megúsznád. Nem teljesen világos egyébként, hogy hogyan megy ezeknek az ingatlanoknak az eladása. Hallottam már olyanról, hogy árverésre bocsátották, de olyanról is, hogy ajánlatot kellett tenni a leendő vevőknek és a legmagasabb ajánlatot tevő nyert. Pl ismerős így vette a garázsait kicsivel 50% feletti áron a tényleges értékükhöz képest.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Persze. Külföldiekről tudok, magyarról nem. Mondjuk a kérdést nem válaszolja meg. Igazából lehet általánosítani is. Tegyük fel, hogy bármilyen szakemberről, kommunikációjáról, munkájáról, stb. véleményeket gyűjtök, csinálok egy pontozó oldalt, stb. Az ilyesmi miatt én támadható vagyok jogilag? Esetleg a vélemény írói támadhatóak? Szükség van arra, hogy beazonosíthatóak legyenek, vagy lehet név nélkül is véleményt írni?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Matska
senior tag
Sziasztok. Szomszéd házát viszi a végrehajtó jelzáloghiteltartozás miatt. Én megvásárolnám a szomszéd hátsó kertjét (~negyed hektár). A szomszéd benne lenne, az önkormányzat benne lenne, de hogyan tovább így, hogy jelzálog/végrehajtó is van a dologban?
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
Sziasztok! Vettem egy Nike cipőt áprilisban, aminek mostanra megpurcant az egyik felében a légtalp. Nem csak randán nyekereg (ami zavar, de ez a kisebbik gond), hanem kényelmetlen járni is benne, mintha borsószemeken vagy babzsákon tenném.
Fél éven kívül vagyunk, ugye nekem kell bizonyítanom, hogy... na, nem is tudom, hogy mit, nem teljesen világos a vonatkozó jogi szöveg, amit egy független szakértő honlapján találtam. De ha jól értem, itt azt kellene bizonyítani, hogy ez a hiba az eladáskor is fennállt, tehát nem a "szokásos" pl. IT termékek esetében érvényes garanciális ügyintézés van ilyenkor, hogy idő előtt megdöglött, csere vagy pénzvisszafizetés vagy akármi, hanem azt kellene bizonyítanom, hogy eleve hibásan kaptam? (Sose volt még ilyen problémám cipővel vagy bármilyen ruhadarabbal.)
Nyilván vásárláskor nem volt ilyen (ez van az eladó által kitöltött jegyzőkönyvön is és hogy automatikusan elutasítják bármilyen igényemet), de 7 hónapot egy 20 ezres cipő esetén azért kevesellek élettartamnak és a 70 kilómmal nyilván nem tapostam szét. A cipőn egyébként semmilyen külső sérülés nincs, se járásból adódó félrekopás stb.
Ezzel a problémával, ennyi idő után van értelme szakértőhöz fordulnom, kijöhetek én ebből jól vagy ez egy tipikus így jártam esete?[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
törölt tag
Sziasztok. Egy hobby project indítása közben merült fel bennem egy jogi kérdés és mivel soha nem értettem ilyesmihez iránymutatásra volna szükségem.
Egy weboldalt szeretnék csinálni, ami mögött nincs semmi cég és üzletszerzés, nem vagyok vállakozó sem, szóval tényleg teljesen hobbiból menne.
A weboldal működése:
Alapvetően egy folyamatosan bővülő lista alapján más hirdetési weboldalak tartalmát vizsgálná és ezek alapján bizonyos hirdetéseket listázna, azok tartalmát amolyan idézet-szerűen (tehát nem teljes tartalommal) megjelenítené. Erre kattintva viszont átirányítanám a felhasználót az eredeti oldalra. Kicsit tehát google-szerű is lenne. Ergo az én oldalam linkeket és idézeteket tárolna más oldalakból. Esetleg később lenne felhasználói regisztráció, hogy személyes funkciókhoz jusson aki használja (jelzés, ha számára érdekes hirdetés van, kedvenc hirdetéseket összegyűjti magának, satöbbi, még nem tudom pontosan)
Az oldal figyelné azt is, ha a tárolt hirdetés az eredeti oldalon megszűnik, akkor én is törölném.Jogi kérdés:
Nem vagyok tisztában a szerzői joggal. Egy hirdetésnek ki a tulajdonosa? Aki hirdet? Aki megjeleníti a hirdetést? Szabad-e egy hirdetés tartalmának egy részét átvennem és megjelenítenem? Mi történik akkor, ha a hirdetésen foto is található?
A google is idéz oldalakból, akkor én is megtehetem?Szóval ebben a témában volna jó, ha tudnátok segíteni. Fontos lehet, hogy teljesen non-profit a dolog.
-
inf3rno
nagyúr
Már régóta agyalok azon, hogy kórházakról és orvosokról csinálnék egy értékelő oldalt, kicsit hasonlót, mint az árukereső, hogy lehessen véleményeket olvasni róluk, mert ugye nem sokan követik a műhiba pereket, és legtöbbször a kórház bevédi az illetőket vagy egyáltalán sor se kerül perre. Egyesével utánajárni a sztoriknak, hogy igazak e túl erőforrás igényes lenne, és nem is igazán akarok ennyire belemászni a személyes adatokba, hogy zárójelentéseket, ilyesmiket kérjek el, a történetek mégis hasznosak lennének, és a pontozás mellett ezek adnák az oldal gerincét. Az a kérdésem, hogy ez jogilag mennyire lenne rendben? Ilyesmik aggasztanak, hogy rossz hírnév keltésért, rágalmazásért, stb. perelhetnek, ha valaki olyan véleményt ír. Az rémlik, hogy egy ideje már a weboldal tulajdonosa felel a megjelentetett tartalmakért, nem a szerzőjük.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
kovacsroli
senior tag
válasz LuckyL #16212 üzenetére
Szia,
nem elég, hogy elmondásuk szerint nem jött létre köztük ilyen szerződés soha, ráadásul a földhivatali épületfeltüntetés is csak idén szeptemberben történt meg, holott az ingatlan 2011-ben épült és azóta lakják. Egészen eddig beépítetlen terület szerepelt a tulajdoni lapon. Amikor kilátásba került az említett adás-vétel, augusztus végén hívtak földmérőt és adták be a bejegyzési kérelmet a földhivatalnak.
Elképzelésem sincs, hogy hogy kaphattak hitelt anno ezekre a lakásrokra, de kaptak.
Érdekesség még, hogy a fent említett problémás lakó volt a kivitelező. Azóta bérbe van adva a lakása, albérlők lakják, ő pedig nem áll szóba a többi lakóval. Annyit sikerült kiderítenem, hogy volt egy elszámolási vitájuk anno, amiből ő (a kivitelező) jött ki rosszul. Én azt gondolom, ez a félrebeszélés csak a bosszú része.
Összességében amire kíváncsi lennék az az, hogy amennyiben használati megosztási szerződést kötne a négy lakó, akkor hogyan jönnének képbe az egyes hitelek?
Tudomásom szerint azt sem a banknak, sem hivatalnak nem kell bejelenteni, hogy ők ügyvéd előtt miben egyeznek meg egymással a használatot illetően.
Köszi!Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
kraftxld
félisten
Simán létezik, hasonló ingatlant nézegettem 2 éve.
Egy hrsz-en, közös osztatlan tulajdonban 4 "lakás", ebből néztük az egyiket apóst.
- Az egyetlen hivatalos megosztási szerződés kb 1960-ból volt, azóta kb az összes tulaj változott.
- "Szóbeli" megegyezéssel ment, jaj az a kiskertrész a Marikáé, amaz tároló a Béla nénié, stb.
- Még volt két másik változat, egy sajtpapír amit korábbi Erste-s hitelhez nyújtott be egy másik lakástulaj, 50%-os egyezéssel bármihez képest.
- Egyik ingtlanrész a nemzeti eszközkezelőjéé volt, bukott hitellel
- A hiteles öregasszony ajándékozott ilyen 1/1500 részeket külföldön élő unokáknak, persze tőlük is kell beleegyezés mindenhez, és elővásárlási joguk van.
- Közös részekre (kapu, stb) szarik mindenki ha nincs közös költség
Meg volt még jópár dolog, úgyhogy nem is vettük meg. De a hitelt csak az adott tulajdonrészre terhelik. Valamint kell hozzá a többiek beleegyezése + megosztási papír.A normális megoldás, hogy társasházat alapítanak, és mindeki megkapja a maga kis saját hrsz-ét, arra meg lehet hitelt kérni. De ez pár száz ezer Ft ügyvédi meg földhivatali költség.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
őstag
válasz kovacsroli #16211 üzenetére
ha ő hitelt vett fel az ingatlanára, akkor már készült egy iylen szerződés korábban
az nem elérhető esetleg?cryptot minden termékemért elfogadom
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
adott egy 4 lakásos lakóépület, ami osztatlan közös tulajdon, nem társasház és használati megosztási szerződés sincs. Az egyik lakás eladó, így 4 lakóból 3 belement, hogy készüljön egy használati megosztási szerződés, hogy az eladó lakás hitelezhető legyen.
A negyedik lakás tulajdonosa nem hajlandó megkötni a szerződést, mert elmondása szerint az ő lakása hitellel terhelt és ebben az esetben ezt a hitelt "át kell irtani" az ő nevére.Kérdésem: amennyiben az ő lakása nem érintett semmilyen adás-vételben, hogy jön a képbe a jelzáloghitele? Úgy értem, tudomásom szerint ez a szerződés a lakók egymás közti megállapodása, ami azon kívül hogy ügyvéd által ellenjegyzett, sem a földhivatalra, sem a bankra (kivéve az eladó ingatlan kapcsán) nem tartozik.
Lehet én vagyok félretájékoztatva, de jelenleg úgy érzem, téves információk alapján elzárkózik az említett lakó, ezzel megtorpedózva egy tőle független adás-vételt.
Köszönöm ha valaki felvilágosít!
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
őstag
válasz nyogo83 #16209 üzenetére
én a helyedben kikérném és összeszedném az összes dokumentumot, mielőtt feljelentést teszek, hogy legyen értelme a dolognak
meghatalmazások, hitelszerződés, árajánlatok stb.
nem fog a rendőrség helyettetek lakók helyett könyvvizsgálatot csinálni, a konkrét esetet fogják vizsgálni, amiben megalapozott a csalás gyanúja
vagy ha csak dokumentumok nélkül bemész, akkor várnak 1-2 hónapot aztán az egészet elutasítják
szerintem...de persze biztosan nem tudokcryptot minden termékemért elfogadom
-
nyogo83
senior tag
válasz LuckyL #16208 üzenetére
Koszi, pont ezert kerdeztem
Igazabol nem kozvetlenul azt akarom, hogy atvizsgaljak, de ha felmerul a csalas gyanuja, akkor gondolom (naivan) hogy atnezik a konyvelest. Ha nem is evekre visszamenoleg, de akar az ideit.
Azert gondoltam, hogy valami alapja lenne a feljelentesnek, mert ahhoz hogy a szoban forgo hitelt feltudja venni a haz neveben, ahhoz meghamisitott meghatalmazas/jegyzokonyv kell.
Vagy ha az eredetivel ment, akkor az szinten nehezen hiheto, hogy o "elfelejtette" mennyire kapott meghatalmazast, meg az ugyintezo is "elnezte" az osszeget.Erre vannak irasos bizonyitekok egyreszt ami a kezunkben van(plusz a banktol kikerheti a rendorseg is), csak pontosan nem tudom, hogy milyen kategoriaba esnek(kozokirat hamisitas/csalas/stb)
Szerk: van 2 szamvizsgalo bizottsagi tag, akik elvileg ellenorzik a munkajat. A meghatalmazast mindkettonek latni kellett, illetve alairni. Na most sajnos az egyik mint kiderult egy zacsko szotyi ertelmi szintjen van, mindent alair amit eleraknak. O azt allitotta, hogy X+Y millas felhatalmazast irt ala valamikor augusztus vegen, mert hat annyirol szavaztunk, o ugy emlekszik A masik meg le volt dobbenve, mert o az eredeti X millas meghatalmazast irta csak ala meg nyar elejen a gyules utan...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz nyogo83 #16207 üzenetére
feljelentést akkor van értelme tenni ha konkrét csalás gyanúja felmerül
az hogy valaki rosszul gazdálkodik, hülye, az nem csalás, hanem a lakók hibája hogy nem váltják le
ettől függetlenül persze tehetsz feljelentést, de ha ennyi információ lesz benne, amit ide leírtál akkor ugyis elutasítják szerintem
ezzel azt akarom mondani, hogy ne várd el a rendőrségtől, hogy majd helyettetek lakók helyett könyvelést fog vizsgálni, meg szerződéseket elemezgetni minden különösebb konkrétum nélkülamikor én laktam társasházban akkor egy tisztességes és lelkes lakó vállalta ezeket a feladatokat és gyorsan kirugtuk akit az építtető nevezett ki anno, mert nemtörődöm volt, pont mint a tiétek a leírás alapján
illetve mellé a kifizetéseket mindig 2 másik lakónak is jóvá kellett hagynia akik vállaták a pénzügyi bizottásgi tagságot, ha jól emlékszemcryptot minden termékemért elfogadom
-
nyogo83
senior tag
Sziasztok!
Tarsashazkezelessel kapcsolatos kerdesem lenne (bar szerintem itt ez inkabb mellekszal):
A tarsashazunk nyaron megszavazott egy felujitast, amihez X millio forint allamilag tamogatott hitelt kellene felvennunk.
A lakogyulesen a felujitasra benyujtott arajanlat alapjan lett az osszeg meghatarozva, illetve a felujitas es a hitel osszege megszavazva. Allitolag 3 arajanlatbol a legkedvezobb lett kivalasztva, de senki nem latta a tobbi arajanlatot, csak tenykent lett kozolve, hogy a legolcsobb ennyi.
Jegyzokonyv is keszult a lakogyulesrol.1 honapja a postas veletlenul rossz helyre kezbesitett egy banki szamlaertesitot (a tarsashaz kezelo helyett az egyik lakonak). Ebbol kiderult, hogy a hitelt megkapta a haz, viszont a X+Y millio szerepel rajta, tobb mint amit megszavaztunk.
Kisebb botranyt robbantottunk ki belole, a kozoskepviselo osszehivott egy lakogyulest, hogy megnyugtasson mindenkit. Banki szerzodest, meghatalmazast amivel bement, stb, ennek ellenere nem hozta magaval, mert "olyan gyorsan hivta ossze a gyulest, hogy nem talalta".
A magyarazat:
- o nem is tudta, hogy X+Y millo hitelt kaptunk, mivel nem kapta meg azt a szamlaertesitot(sima egyenleg ertesito) amit elkevertek
- az eredeti arajanlat "sajnos" lejart, mivel meg januarban kerte es az csak augusztusig volt ervenyes (holott a gyulesen mar eleve konkretumkent a munka elvegzese Oktober/November/Decemberre volt tervezve).
Emiatt uj arajanlatot kellett kerni, ami dragabb lett, mindenfele indokok miatt.
- a bankhoz ez az arajanlat lett benyujtva, emiatt a bank ennek megfeleloen tobb hitelt adott
- arra a kerdesre, hogy ha X milliora kapott meghatalmazast, illetve arrol keszult jegyzokonyv, hogyan tudott nagyobb osszeget igenyelni, szinten csak kodosites erkezett.
Allitolag o is elnezte, illetve a bankban az ugyintezo sem vette eszre a jegyzokonyvben szereplo osszeget a meghatalmazashoz...raadasul o csak a papirokat vitte be a bankba amit osszekeszitettek neki az ezzel foglalkozo alkalmazottak
- Arra szinten nem tudott valaszolni, hogy ha ez kiderult hogy dragabb lesz, akkor miert nem hivott ossze lakogyulest illetve kert be ujabb arajanlatokatMaskor is felmerult mar a gyanuja, hogy nem teljesen korrekten rendezi a penzugyeit a haznak, de konkret bizonyitek meg nem volt ra(sajnos emiatt a lakok mindig csak legyintenek es nem hajlandok a kozoskepviselo levaltasara).
Elkertuk tole a banki szerzodest, amihez szerepelne csatolva a meghatalmaz is, jelenleg meg nem kaptuk meg.
Viszont ha nem hamisitott ujat es igaz az, hogy az alkalmazott is "elnezte", akkor ebbol jol gondolom hogy masnak is problemaja lesz boven abban a bankfiokban...A kerdesem, hogy jol erzem hogy erdemben nem egy sima ejnye-bejnyerol van szo, ha a rendorsegre besetalok feljelentest tenni a jegyzokonyvvel, a szamlaertesitovel, illetve eloadva az egesz tortenetet az o magyarazataval egyutt? Nem akarok hulyet csinalni magambol, aki mindenhol szellemeket lat...
Itt mar nem csak arrol van szo, hogy levaltsuk, hanem hogy valami hatosag atvizsgalja az egesz konyvelest, penzugyeket, mert van mas erdekes is a multjaban
4,5 millios munkara majd 2 millio "kotber" kifizetese, mert allitolag a bank nem engedte hozzaferni az LTP-s megtakaritasunkhoz idoben. 1 honapos fizetesi kesesert 2 millio "kotber" lett felszamolva. Ez a kotberes kiegeszites kulon lapon, kiegesziteskent keszult el a szerzodeshez raadasul.
Azert nem tunt fel, mert az elszamolasban 6,5 milliokent volt feltuntetve es felenk kommunikalva, nemreg derult csak ki ez is(2-3 eve tortent a munka). -
inf3rno
nagyúr
Holnap akartam írni nekik, hogy utalják vissza a pénzt. Ma bevitték apám munkahelyére, biztos gondolták ritka név, vagy tudom is én. Értesítés megint semmi, pedig megvan nekik a számom. Lehet, hogy az értesítés küldés fizetős szolgáltatás a futárcégeknél, passz. Mindenesetre megvan a cucc, nem kell szórakozni az ügyfélszolgálattal. Pár évig most nem kell vennem hepa szűrőt. Ez tipikusan az az ügy, hogy "amelyik probléma nem oldódik meg magától, azzal nem is érdemes foglalkozni"...
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Hintalow #16201 üzenetére
Amennyire én tudom az elállás arra vonatkozik, ha megkapod a terméket, de nem tetszik, és visszaküldöd. Ez más, mert itt visszamondtam a rendelést, terméket nem kaptam, a pénzt mégis levonták. Megnézem majd az oldalukat jobban, hátha van valami rendelés törlése funkció, vagy bármi hasonló. Azért nem szeretem az ilyesmit, mert annak nincs nyoma szemben az email-el, de legyen, teszek egy próbát vele. Nem hiszem, hogy bármin változtatna.
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Excel topic
- Lexus, Toyota topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Hardcore café
- LEGO klub
- Anime filmek és sorozatok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- E-book olvasók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest