- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egérpad topik
- Házimozi belépő szinten
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoliee
senior tag
3 munkanap alatt meg is jött Franciaországból a Monolith m1060c: [kép]
Még ismerkedünk, de pár óra használat után: nekem nem nehéz, vagy kényelmetlen. A sok esetben kritizált összeszerelés- és anyagminőség nálam rendben. (vagy csak szerencsém volt ezzel a példányal)
Mondjuk nekem nagy fejem van, de a pánt maxra állítva éppen hogy jó, nincs tartalék benne.
A három amp-om közül így hirtelen, markáns különbséggel a Chord Mojo 2-vel zenél a legszerethetőbben.
A dobozból kivéve, "nyersen" is abszolút rendben van a hangja, tetszik, szóval boldogság van.
-
szaki58
aktív tag
válasz
-NoVa- #116843 üzenetére
Munkás volt elkészíteni, de darabonként 500.-Ft-ba került. Ezen kívül ennek a Grado-nak mások a méretei, mint a többinek. A G párnát is ollóznom kellett. Ezek az adapterek (főleg a 24 ezer forintos!!!) nem lettek volna jók hozzá. Valóban változik a hangja, talán egy picit puhább, nem annyira ütős, ez igaz, viszont tömegében több, és azért annyira nem puhul fel. Ez csak egy picike változás az attacban. Amúgy filmre (TV) vettem, és oda nagyon szuper! A zenére megmaradt az iBasso nagy megelégedésemre.
(ez csak neked: megérkezett a KZ-AZ20, és érkezik hozzá egy olcsó KZ ZAR agyba dugós is, szintén tv-re. Még kísérletezek. Erősen figyelem továbbra is az általad ajánlott SoftEARS RSV-t, és olvasgatom a teszteket. Előbb-utóbb, ahogyan ismerem magamat...) -
-NoVa-
addikt
-
btraven
őstag
Fürdőszivacsból lesz a legjobb párna.
-
szaki58
aktív tag
Én ezt bütyköltem össze a Grado-ra. A vezeték nélüliben már közzé tettem, de mivel vezetékes is, ide is beírom, hátha érdekel valakit. Az iBasso SR3-hoz két különböző garnitúra párnát adtak, így az egyik pár tengi-lengi volt. Hasznosítottam, és bizony sokat emelt a kényelmen és a hangon is.
Még a G párnánál is sokkal kényelmesebb, és nem éri el a fekvő párnát. -
Downsampling
senior tag
válasz
SoulReaver #116807 üzenetére
Na, nekem is megjött tegnap délután az FT1!
Ki is próbáltam - némileg. Egyelőre csak a gyári 4,4 mm-es kábellel iPhone-ról és a Questyle M15-tel. Teljesen egyet értek SoulReaverrel. Mély van bőven, de valahogy más és jobb mint a Meze 99-ben. Az még a Yagi párnával sem tudja ezt. Emellett tényleg nem megy a rovására a magas és közép tartománynak. A legteteje kicsit gyanús, de azért egyelőre nem bántó, de ott érzem azt, hogy nagyobb hangerőn lehet olyan zenei műfaj, amivel össze lehetne zavarni. Talán... De nem érdekel, mert szállítással együtt volt 110 font, ennyi pénzért pedig egyelőre eszembe sincs egy jó darabig lecserélni...
Az a legjobb szó rá, hogy kellően dinamikus, ahol meg vannak az apró részletek is. A kidolgozás minősége? Hm, nem egy AT, de nekem semmi bajom vele. A feleségem szerint jó nagy az egész, dudorodnak a nagy kagylók mindkét fülemen, de volt már rosszabb is, a kb. 2 percig hallgatható Hifiman RE9 (jól írtam?) azonnal az agyamra ment.
Ami majd még érdekes lesz, hogy milyen lesz a hangja a Pioneer N70-AE-n (ott nem tud segíteni a szimmetrikus kábel), illetve ami még izgalmas, hogy úgy tűnik, jó hozzá a Meze 4,4 mm-es kábele, amiből van egy 16 core-os Openheart. Kicsit furán néz ki bele dugva, de működik - bár még nem próbáltam ki. Ő lesz az első fejes, amivel összehasonlíthatom a gyári szimmetrikus kábelét egy másikkal.
Amúgy kábelek: szintem igen tartós, minőségi darabnak tűnnek. Kicsit merevek, de éppen ezért eléggé strapabírónak is tűnnek. És olyan minőségi érzete van az embernek, amikor hozzáér.
Rég voltam fejhallgatóval ennyire elégedett. Valami ilyen hangot kerestem. Ha ezt majd még egyszer lehet fokozni, hát hajrá, de egyelőre tökéletes. A Meze pedig biztos menni fog, semmi nem indokolja, hogy maradjon. Az FT1 agyonveri. Mindenben. -
:AMF:
senior tag
válasz
Dorien #116836 üzenetére
Az eredeti L és F párna (G-t nem próbáltam még) szendvics szerkezetű, de nem ragasztott. A fül felé eső rész és a hátoldal egy tömörebb réteg, a kettő között pedig puha. A kínai meg valóban egyszerű faragott szivacs.
Kétfajta kínai L párnám van az RS1X-hez, hangban közük nincs az eredetihez.
Ugyanaz a helyzet, mint a vintage DT880-al. Arra is csak 1 párna jó, a többi felejtős. -
Dorien
veterán
válasz
:AMF: #116835 üzenetére
"A többi Grado párnát még nem tudták lemásolni normális minőségben."
Itt a faragott fekete szivacsokra gondolsz, amire a Grado "párnaként" hivatkozik?
Mi a nehéz a lemásolásukban?Nekem van kínai G-Cushion az Alessandro MS-1-hez és semmi gond vele.
5 USD vs 50 USD / 65 EUR / 70 GBP -
senior tag
válasz
alaves #116830 üzenetére
+1 az SR60X-re. A gyári S párnával az on ear kialakítás ellenére is kényelmes, akár órákon át történő viselés esetén is. Az S párna olcsón pótolható Kínából, ha elhasználódik. A többi Grado párnát még nem tudták lemásolni normális minőségben.
Az újfajta, kígyóbőrös kábel vastag és strapabíró, viszont egy kicsit merev.
Az Extreme audioban szerintem meg tudod hallgatni vásárlás előtt.A Pokémonos Grado vagányabb, de az már 500 dollár.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Gzula[HUN] #116813 üzenetére
Köszi a helpet, Takstar Pro82 vettem végül, ezt tuti kényelmes a páromnak feltételezve hogy kb ugyan aza mint a MH752 és hangja is tetszik neki, szóval nem kockáztatok.
-
alaves
addikt
válasz
Gzula[HUN] #116827 üzenetére
és stellaz, lowzor
Köszi srácok!
JBL kihúzva. Nem kiegészítőként kell, csak itthon használja, de a színes, rózsaszín fejhallgatót itthon sem szeretné. Egyszerű fekete, klasszikus forma, így a Koss is kiesik.
Így akkor: Grado SR60X > Sennheiser HD25 Light > Sony MDR-ZX310APB
Még van idő szülinapig, majd kialakul. Remélem másnak is segítség, aki hasonló szituációban van -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
alaves #116820 üzenetére
A JBL-ről lebeszéllek, az minden sztereotípiát megtestesít, amitől félsz. Ha ezekből (értsd 10ezer HUF körül) kell választani, akkor inkább a Sony. Azok valamivel jobban bírják. Viszont egyet kell értsek Bodz-al, a lányt nem nagyon fogja érdekelni a fejhallgató hangja, inkább kiegészítőnek kell majd neki esetleg.
Ha meg kell valami minőségibb cucc, akkor csak 1-2ezerrel lóg ki a Grado SR60X. On ear is, csaj fején se bumszli. Max veszel/rendelsz hozzá egy G párnát, és lőn kényelem. -
alaves
addikt
és btraven
Az idegesít, hogy 2-3 hónap után vagy eltörik, vagy nem szól valamelyik oldal, pedig nem dobálja, nem ejti le, csak kínlódás az egész + szeretném hogy azért jobban, normálisabban szóljon a cucc. Makacsok ezek a lányokHátha sikerül rávennem, hogy meghallgassa az 560S-t és akkor talán... (ha meg elkéri magának, annál jobb
)
-
Bodz
nagyúr
válasz
alaves #116820 üzenetére
Igazából te magadnak akarsz venni egy fejhallgatót...
Ha nem érdekli a lányod a téma, nem értékeli, stb, akkor tök feleslegesen költöd a pénzed. Főleg ha fiatal és igazából a fejes kinézete fontosabb, mint a hangja. Én anyámmal játszottam kb ugyanezt, az ötöd annyiba kerülő dac-fejes párossal is ugyanolyan boldog volt, mint a mostanival...
-
Downsampling
senior tag
válasz
SoulReaver #116807 üzenetére
Huhh, de jó ezeket olvasni! Nekem elvileg ma szállítják ki az FT1-et (végül Dorienre hallgatva, nem rontottam neki a Dan Clark vagy a Monolith planároknak), ezek után már még jobban várom. Pláne a 4,4 mm-es kábelére leszek kiváncsi az M15 dongléval...
-
btraven
őstag
válasz
alaves #116820 üzenetére
De miért?
Azt mondják mind egyformán szól?
Ez olyan mint amikor megvettem a 3 dolcsis Vido-t. Mondom havernak hogy jobb mint a százezres fejhallgatóm. Erre azt mondja hogy na ugye már te se hallod a különbséget? Mondom neki, de hallom, pont az hogy a "bazárinak" jobb hangja van. -
alaves
addikt
Srácok, a lányom (és az anyukája) kiidegelnek ezekkel a tesco-s fejhallgatókkal
, nem akarják, hogy én vegyek egy jobbat. Mindegy is, szülinapra akkor is fogok venni egy jobbat a lányomnak. Paraméterek: vezetékes, on-ear (abból is a kisebb méretek), teló 3,5mm jackről.
Ezeket találtam:
-Sennheiser HD25 Light (ez már lehet hogy túlzás)
-Pioneer DJ HDJ-CUE1
-JBL Tune500
-Sony MDR-ZX310APB
Szerintetek melyik az "értelmesebb"? Esetleg valami ötlet 10-40 eFt kategóriában. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Khaosz55 #116816 üzenetére
"Tehát ha jól értem a Takstar Pro 82 az valójában MH751?"
Nem teljesen, de "egy kaptafára" készültek. a CM kagylói talán pár mm-el vastagabbak, van rajta (ugye) mikrofon, a Pro-82-es kagylóin meg van egy csúszka, amivel a bass mennyiségét tudod állítani. Cserélhető a vezetéke.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Gzula[HUN] #116813 üzenetére
Tehát ha jól értem a Takstar Pro 82 az valójában MH751? Mert akkor ez teljesen megfelel. Ebben az árban még M30X van. Teszt [link] alapján is úgy látom hogy neutrálisabb a Takstar. Mindegyik jónak tűnik, de ha takstar és a MH751 viselésre és hangzásra ugyan az akkor nem kockáztatok.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Khaosz55 #116810 üzenetére
Takstar Pro 82. Itthonról, vagy Aliról. Utóbbi esetben olcsóbb, vagy benne van a táska is. A CM is ebből az alapból lett.
#116812Khaosz55: Az M-es AT-k (a 30-40-50 biztos), elég V hangzásúak, mélyük és magasuk emelt. Népszerűek, de vsz. sötétebb hangzásúnak érzed majd, mint a CM-t. A z M40X már cserélhető vezetékes, és adnak hozzá (asszem) 2 kábelt is. A 30-as még nem az, és a kagylók közötti "kis" vezeték sincs rejtve, az így elakadhat. Meg úgy általában a 40-es jobban összerakottnak érződik. Talán az M40X jobban szorít, passzentosabb.
Szerk.: CM után - ha tetszett - szerintem is inkább az AKG 361, ha nem a Takstar.
-
t.imi
addikt
Sok sok hónap szenvedés után jött egy flash + szembe jött egy HD 490 pro. Ma vettem át, kíváncsi vagyok milyen lesz. Első hallgatás után kicsit szélesebbnek tűnik mint a Hifiman 400se és 560s.
Jobban/másképp szorít mint a 560s, 400se kanyarban sincs.
Lehet kap pár óra IsoTek-et. -
Khaosz55
addikt
Sziasztok! A páromnak keresek zárt fejhallgatót a laptophoz és esetleg telefonhoz, otthon használná. Nekem van egy Cooler Master MH752 ami nagyon tetszik neki mert kényelmes és a hangzása is bőven megfelelő leni. Vettünk korábban egy JBL-t ami csak a fülkagylóra ül fel, de kényelmetlen hosszabb távon, tehát olyan kell ami körbe öleli a fülkagylót. Mikrofon stb nem kell, lényeg hogy viszonylag jó dinamikus hangzása legyen.
MH752 és 751 nem kapható sajnos, nem tudom mit tudnátok zártban ajánlani ami hajaz a a 751-re olyan 30K-ig.
-
btraven
őstag
Érdekes hogy a hardveraprón van egy AKG K912 csak 8 ezerért, miközben a K812 az félmillió forint.
-
SoulReaver
veterán
Meg is jött a FiiO FT1.
Végül az itthoni FiiO tól rendeltem.
Első benyomásaim:
Elég jól adja a mélyhangokat. Azt hittem a sundara -hoz képest gyengébb lesz, mivel az planar, de az én fülemnek jobb ez az FT1. Szépen hallhatók a magas és közép hangok is. Sok szép zenét meghallgattam amit a Sundaraval és a Dt 990 pro-val és bár mindegyikkel élvezetesen sok részlet volt, de az FT1 kellemesebb. FiiO k5 Pro-val kevesebb hangerőt kell neki adnom, mint a Sundaranak a DT 990 pronak meg sokat kellett..
Majd egyszer, vagy legközelebb az FT1 pro-ra is beruházok.
Kényelmesebb, nem nehéz egyáltalán. Nagyon jól tart és nem szorít. A vezetéke kicsit merev, mert szövettel van burkolva. A fülesbe nagyon jól csatlakoznak a jackek, nem lehet könnyen kirántani sem. A tartozékai ebben az árkategóriában szerintem tényleg bőségesek. A kis hordozója nagyon tetszik.
Köszi az ajánlást!
Pár kép. -
magellan2600
tag
válasz
Gzula[HUN] #116804 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget, szétnézek.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
magellan2600 #116803 üzenetére
Aliexpressen keressel rá "105mm earpads"-ra, és a vastagabbak között válogatsz. Például. Példa 2. Példa 3.
Annyi, hogy a párna csere változtatni fog a hangon. Textil lehet kényelmes lesz, de nagyon világos tud lenni tőle a hang. Némelyik fejesen be szokott jönni az a fajta, aminek az oldala műbőr, közepe plüss, de - többé-kevésbé - V karaktert csinál. (Alapban bőr/műbőr párnás fejhallgatóknál persze.) -
magellan2600
tag
válasz
Gzula[HUN] #116802 üzenetére
A legszélesebb ponton 10,3 cm.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
magellan2600 #116801 üzenetére
Tövénél. Műanyag peremtől műanyag peremig.
-
magellan2600
tag
válasz
Gzula[HUN] #116798 üzenetére
Sima 681. A fülpárnát hogy mérjem meg?
klacaca: azért köszi -
klacaca
tag
válasz
magellan2600 #116799 üzenetére
Úgy látom, most épp nincs
: [link]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
magellan2600 #116793 üzenetére
"Sima" 681 vagy EVO? Mekkora átmérőjű párna kell rá?
-
klacaca
tag
válasz
Zoliee #116796 üzenetére
Igen, ott is volt, de a lengyel sokkal gyorsabban szállított akkor.
Nem írtam (még), mert egyrészt nem érzem, hogy egy korrekt leíráshoz meglenne a megfelelő tapasztalatom + még járatódik is.
A vásárlás előtt én is itt kértem tanácsot, ezért csak röviden. A lánc: PC (külön USB kártyán keresztül) - Lindy LDAC PRO - TMP Ant, Denon D5200-at váltott. Ahhoz hasonlítva szerintem mindenképpen jobban szól: szebb a basszusa (mélyebbre megy és valahogy tisztább is jobb lecsengéssel), az egész előadás dinamikusabb, több mindent is kihallani belőle. Nekem ez az első fejhallgatóm, amiben érzem valamelyest a teret is. Kezdetben a magasai kissé szúrtak, de ez azóta szelidűlt már. Nem gondoltam volna, de egy kis A&K SR15 is elég jól elboldogul vele.
Hátránya lehet, hogy tényleg nagy és súlyos, de legalább kényelmesen elférnek benne a füleim és a szemüvegszár sem nyom alatta. -
klacaca
tag
válasz
magellan2600 #116793 üzenetére
A Monolithot márciusban az audiomagic.pl-ről rendeltem - rendben, gyorsan megjött. A legolcsóbb akkor az amazon.fr-on volt, de sajnos Mo-ra nem szállítottak. Szívesen megmutatom, ha esetleg valamikor felém jársz.
-
Zoliee
senior tag
Egy hosszabb kihagyás után ismét változtatnék, ezért meghirdetem a dt-1770pro fejesemet.
Helyette szeretnék valami zártat. Chord Mojo 2 és roon arc lesz előtte, a lakáson és a teraszon belüli flexibilitás miatt.
Cirka 200ezerig szánok rá, és nem sok versenyzőt találtam zártban.
Ami érdekes lehet a tesztek alapján számomra, az a 620s, az NDH20, és esetleg egy Ultrasone Signature Studio. Ezeket talán meg is tudnám hallgatni vásárlás előtt.
Esetleg tudtok még ajánlani mást is?
A fentiekről mi a véleményetek?
Köszönöm.Ami már volt (zártban): Z7, dt-770pro, dt-1770pro, és szinte az összes vezetéknélküli: Focal Bathys, Sennheiser Momentum 4, Sony wh-1000xm2 - 3 - 4 és az 5, Bowers&Wilkins PX7.
Ami van (és marad is): hd800s és d5200Szerk: most jutott eszembe a korábban itt is ajánlott Monolith 1060c. Ezt honnan lehetne beszerezni, esetleg előtte meghallgatni?
-
magellan2600
tag
Sziasztok!
Vettem egy Superlux HD681 fejhallgatót és szeretném kicserélni rajta a fülpárnákat, mert ami most van rajta kb fél óra után nyomja a fülem, kényelmetlen. Nézegettem neten, de megkérdezem itt is, hogy van-e esetleg valakinek javaslata, hogy milyenre lenne érdemes cserélni? -
stellaz
veterán
válasz
prolad #116789 üzenetére
Én hallgattam tavaly ősszel egy kicsit. Az összeszerelése valóban példás. A hangja a K9 AKM-el nem volt rossz, de kicsit mosottak és dübörgősek voltak a mélyei.
A K19-ről nagyon patentúl helyreállít a mély, feszes, szeparált lett.
A K9 2 wattos, a K19 8 wattos teljesítményt ad le, szerintem ez lehetett a leglényegesebb különbség. Van amelyik planár nagyon éhezi a teljesítményt.
A K11 r2r fejes erősítője meg.. khm.... maradjunk annyiban, hogy inkább nézz a DAC részéhez egy fasza erősítőt és utána vegyél csak egy bármilyen -akár olcsóbb - fejest.
Egy jó meghajtással már az olcsóbb plakárokból is ki lehet hozni nagyon jó ki hangot, pl a kifejezetten olcsó Hifiman HE400SE egy tunningal nagyon perfektül szól. -
prolad
addikt
Sziasztok,
Gondolkodom egy Fiio FT5 vásárlásán, de elég vegyes a tesztek konklúziója, vagy imádják és ajánlják, vagy lehúzzák a hangja miatt. Jó vétel a mostani 180-190 körüli áron, vagy érdemes helyette mást venni (pl az agyondícsért FT1 Pro vagy valamelyik Hifiman hasonló árban, úgy latom ott pár modelljüknél jelentős áresés volt megjelenés óta).
Tetszik a dizájn, a jó összeszerelés, elég kényelmesnek mondják, sok kiegészítő van hozzá. Nekem amennyire lejött, tetszik a "warm* hangzás, az extra basszust is szeretem.
Meghajtani egy Fiio K11 r2r hajtaná, zenehallgatás, film, jaték lenne a felhasználás. Ennél nagyon feljebb már nem szeretnék menni (pl egy Arya Stealth 220-230 körül még érdekes lehet), de szeretnék egy tényleg jó fejhallgatót, ami 10 év múlva is ki fog szolgálni. -
IMIIKE1998
őstag
válasz
IMIIKE1998 #116668 üzenetére
Sziasztok!
Gondoltam beszámolok a vásárlás után, hátha valaki hasonló helyzetben van és segítség neki is a választásban. Mivel elég jó áron volt az Invotone HD2000 (10.000 Ft szállítással együtt), végül azt vettem a OneOdio Pro 10 helyett.
Összehasonlítva a HD2000-et, a OneOdio Pro10-et, illetve a 3k-s SilverCrest (LIDL-ös) fületesemet, a következőket tapasztalatam:
Hangminőségben a legtisztábbnak a HD2000 tűnt, az árához képest szinte minden apró részletet lehet hallani a zenében. Tényleg egy kiegyenlített hangzású füles.
A OneOdio hangminőségben nagyon közel van ehhez, de talán egy kicsit kevésbé tiszták a hangok. A basszusa viszont messze felülmúlja a HD2000-ét.
Ami a legmeglepőbb, hogy a 3k-s Lidl-ös fejhallgatóm hangja tetszik még mindig a legjobban.
Viccet félretéve, messze ez a legzajosabb, de a basszusa talán ennek a legjobb (lehet csak a párnája miatt, bér nem hinném).Arra kellett rájönnöm, hogy én totál "süket" vagyok ehhez a témához és a jó basszus nálam a minden, még akkor is, ha amúgy a füles hangminősége rosszabb. Ez megmagyarázza azt is, hogy miért szerettem annyira anno a filléres gamer fülesemet: [link]
Így az, aki gamer/basszusorientált fejhallgatókhoz szokott hozzá, a HD2000-hez hasonló fülest ne vegyen, mert bár a hangminősége nagyon jó az árához képest, az erős basszus hiánya miatt nem fogja elnyerni a tetszését.
-
btraven
őstag
válasz
allnickused #116779 üzenetére
Kihagyod a számításból a hobby bolondériát. Én is tucatszám veszem a füleseket. Mindig kíváncsi vagyok valami újra. Ismerősöm teljesen rosszul van, nem érti hogy használhatok el ilyen gyorsan egy fülest. Szerinte csak akkor vesz újat az ember ha az előző tönkrement, és minden fejhallgató egyformán szól.
Mondjuk én nem adok el semmit, szerencsére a flathead füles olcsó és kis helyen elfér. -
Beri
addikt
válasz
fattyu #116753 üzenetére
Gyengécske szegény, kimeneti ellenállása is magas. Az újabb drótosak jóval kakasabbak. Az igazán izgalmas kérdés az, hogy egy noire alulhajtva milyen fejhallgatóknál szól még mindig jobban
Pékmester
a Focalnak most nagyon foghíjas lett a középkategóriában a zárt fejhallgató választéka
Sajnos másoké is az -
Pékmester
tag
Sziasztok!
Focal Celestee-t hajkurászok, de már sehol sem kapni.
Azt nézem, hogy a Focalnak most nagyon foghíjas lett a középkategóriában a zárt fejhallgató választéka. Azurys után a Stelliáig nincs semmi. Lehet, hogy várnom kellene, hátha kidobnak valamit ebben a szegmensben. -
Bodz
nagyúr
válasz
allnickused #116779 üzenetére
Valószínűleg nem arra kell, meg én sem állítottam ezt.
Egyébként ez ilyen. Ha nem tudsz bármilyen okból, kipróbálni, meghallgatni valamit, vagy nem is akarsz, akkor maradnak a tanácsok. Vagy bejön, vagy nem.
-
Bodz
nagyúr
válasz
allnickused #116757 üzenetére
Nem csak azért szoktak eladni az emberek dolgokat, mert nem tetszenek nekik. Kell a pénz, mást is ki akarnak próbálni, túl sok már a felhalmozott cucc, stb, stb. Rengeteg ok lehet.
Sokaknál a hobbi része amúgy az állandó cserélgetés. -
-
Dorien
veterán
válasz
Downsampling #116775 üzenetére
Én HD580-ra és DT990-re itthonról rendeltem eredeti HD600 és EDT990VB plüss párnát. HiFiman HE400-hoz Focuspad A párnát a lengyel HiFiman raktárból (más rendeléshez hozzácsapva). AKG K612 Pro-ra, Grado-ra, Fidelio X2HR-re, Denon-okra meg teljesen jó sokkal olcsóbban az Ali-s, eBay-es kínai utángyártott párna is. (nem mindegyik)
zolnagy: Szívesen, örülök, hogy jó lett.
A fejhallgató fülpárna az akusztikában egy nagyon jelentős elem, én pl. a kábeleknél sokkal fontosabbnak tartom a fülpárna anyagát, méretét, minőségét. Már egy enyhén összelapult szivacs is tud más hangzást eredményezni, mint az új fülpárna. Néha előnyére változik így a hang, kiegyenlítettebb lesz.
-
zolnagy
őstag
válasz
Dorien #116614 üzenetére
Köszi szépen a tippet még 1x. Meg is jött a flannel és a football mesh párna. Érdekes, hogy tényleg van hatása a hangzásra nem is kicsit. A football mesh szebben néz ki, de a hangzás azzal mély hansúlyos lett (valószínűleg jobban zár), nem tetszett annyira. A Flannel teljesen jó, számomra kiegyenlítettebb a hangzása.
-
Dorien
veterán
válasz
lowzor #116772 üzenetére
A meghajtáson is sok múlik a párna mellett. Emlékszem, hogy milyen volt a DT990 Pro (250 ohm) a gyári szürke plüss párnáival anno a FiiO E10-ről meg a Sense V1-ről: Valami brutál V karakter, nagyon a háttérben lévő közepekkel, nem bírtam sokáig hallgatni... Egy AKG K612 Pro vagy ATH-AD900X valami megváltás volt utána.
-
Dorien
veterán
válasz
btraven #116760 üzenetére
Otthonra is jó, de egyből egy EDT990VB fekete plüss párna cserével kell kezdeni, az sokat levesz a magasokból. Vagy EQ. Nekem 3 Beyerem is van (vintage DT880, vintage DT990 és DT990 Black Edition), mindhárom 600 ohm, fekete plüss párnával és jó meghajtással (chAMP, Topping A30 Pro). A HD580 Precision visszafogottabb magasokkal és mélyekkel bír, de a Beyerekkel inkább van "ott ülök a koncerten" érzésem zenehallgatás közben. A terük is jóval szélesebb, szeparáltabb sztereó színpadot rajzolnak, mint a HD580. Utóbbi a közepek terén remekel, ahol szinte csak akusztikus vagy elektromos gitár szól, ott több réteget megmutat a hangjukból, mint a Beyerek vagy mint a G-párnás Grado Alessandro MS1. Ez utóbbi viszont gyönyörűen elvan a Shanling Q1 80mW-os SE kimenetéről: ütős, dinamikus hangot produkál, nincs hiányérzetem utazások alkalmával sem.
Még egy gitáros kedvencem: Sean Blackman In Transit Quartet - Yerazner (Dreams) live
-
Downsampling
senior tag
válasz
lowzor #116769 üzenetére
Hát, nálam csak vezetékes fejhallgató jöhet szóba (persze, tudom, feleségem BT fejeseihez, füleseihez az appok tudnak ilyesmit).
A telefonomhoz - iPhone - én nem találtam még épkézláb ilyen app-ot - de nem is hiszek abban, hogy egy plusz szoftveres applikáció a hang útjában egészséges.
A streameremhez (oké, nem mai darab - Pioneer N70AE) nincs ilyesmi, a DAC-ot lehet pár módon állítani (direct mód, 32 bites konvertálás, mintavételezési felkonvertálás, illetve a jittert lehet még 7 fokozatban módosítani). -
lowzor
veterán
válasz
Downsampling #116767 üzenetére
Telóhoz látok Equalizer applikációt, meg a zenei streaminges cuccokba is szokott lenni beépített. Vagy ha BT-s fülesed/fejesed van, azokhoz szokott lenni app, amikben szintén van EQ.
-
Downsampling
senior tag
válasz
lowzor #116762 üzenetére
Ez az EQ dolog kezd érdekelni... csak ott a bibi, hogy én pl. laptopról alig hallgatok zenét (lényegében egyáltalán nem), s szerintem leginkább oda ajánljátok ezeket a megoldásokat, jól értem? Nálam sokkal inkább telefon (vagy tablet) plusz dongle, vagy asztali hifi fejhallgató kimenete. Ott ezek nem igazán elérhetők, ugye?
-
Downsampling
senior tag
válasz
btraven #116755 üzenetére
Nem tudom, ezt a választ miért nekem szántad... fogalmam sincs, hogy neked milyen koncertélményed volt, ahogy neked sincs szerintem fogalmad, hogy nekem milyen hang a preferált.
Az itt népszerű hifi fejesek sem egyformán szólnak, és bizony van különbség hangkarakterben (hacsak a mély, magas kimeleléseket, esetleg szegénységet nézzük és persze van még ezer paraméter, ami fontos).
A tipikus V-karakter nem nekem való, pl. ezért sem kattanok rá a Beyer-féle sok a basszus, na de síkideg magasak is vannak bőven hangra.
Amit én keresek és szerintem itt elég sokaknak átjött, az inkább a dinamikus és meleg hangzás. A planár sem feltétlenül ez az irány, de hallottam már olyat, ami bizonyos körülmények között (megfelelő hajtás, kábel, stb.) nekem bejött.
Én az otthoni hangrendszeren sem keresem a mélykiemelést, meg nem tekerem fel a basszust. Nincsenek is ilyen gombok. Viszont úgy választottam ki sok-sok év alatt (inkább évtized alatt) a komponenseket, hogy azok dinamikusan, melegen szóljanak, lehetőleg kerülve az érces, bántó magasakat. Akár kis hangerőn is. És azt vettem észre, hogy sok tekintetben ugyanúgy fontos a hajtás (a forrás és az erősítés), na meg a kábelezés is a szobai rendszeren, ahogy a fejhallgatóknál. Kell lenni tartaléknak, és nem biztos, hogy az alap kábel a tuti. -
bitrograde
senior tag
válasz
Igazad van, érdemes helyén kezelni az itteni hozzászólásokat, különösen akkor, ha nagyon lelkendezőek, és nincs megfelelő összehasonlítása alapja a hozzászólónak. Ez a felfedezés természete: sokszor a tényének is örülünk.
Amúgy örülnék, ha az apróban csak jó fejhallgatók, kábelek és erősítők/DAC-ok lennének, mint az általad emlegetettek (már nincsenek is meg, ha jól látom), és mindenki csak tovább/feljebb lépne, de az van inkább, hogy sokszor oldalra, és hogy közben tanul is remélhetőleg ezt azt. Nálam is megfordult néhány igen szerethető darab, melyeknek aztán mennie kellett, mert jobbra vágytam, és az áruk kellett a továbblépéshez. De a mai napig nagyon szép emlékeim vannak egy részükről: HD650, NDH30, HE6SE, pl. És vannak olyan is, amit ugyan nem igazán használok, de nem akaródzik eladni, annyira hozzám nőtt: HD540 RG I.
A lelkendezésről meg még csak annyit, hogy akkor lehet egyáltalán figyelembe venni, ha valós és leülepedett tapasztalat van mögötte, s nem csak a lelkesedés ténye jön le egy adott hozzászólásból, hanem meg is tudja az illető fogalmazni, mi az, ami tetszik neki benne. Akkor ér bármit is a poszt, ha több egy odabiggyesztett hüvelykujjnál. -
senior tag
válasz
Ha a HE1000SE-re gondolsz, megkérdezted, hogy miért adja el? Csak mert az utolsó ezzel kapcsolatos hozzászólásában azt írta, hogy nincs semmilyen hiányérzet. [link]
Ha rendszeresen követed a topikot, akkor szerintem el tudod dönteni, hogy kinek van megfogadható, releváns tapasztalata és ki beszél lelkesedésből. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
btraven #116760 üzenetére
Régbebben nyitott V karakterre a volt DT990 pro volt ajánlva (meg a German Maestro GMP 240). Annó, 2017-ben nekem is ez volt ajánlva, de én kihagytam mindkettőt, inkább még nézelődtem, tájékozódtam. Azóta meg tucatjával jöttek szerencsére az újabbnál újabb
felkapottfejhallgatók, meg lettek egyre olcsóbbak a kínai planárok. -
lowzor
veterán
válasz
SoulReaver #116759 üzenetére
EQ-val nem próbáltál lecsípni belőlük? Ajánlom az Equalizer APO-t, ha még nem ismered.
Amúgy a szellőzés része az a nyitott fejesek tulajdonsága, nekem kifejezetten tetszett, hogy kevésbé rohad bele a fejem, mint egy zártba. -
exciplite
tag
válasz
Érdekes egy hobbi ez. Ha jól tudom nem látatlanba lettek azok vásárolva. Az eladás okát nem tudom.
Amúgy az nem egy rossz fejes, nem rossz kábel és nem rossz erősítő. Együtt nem tudom hogy muzsikálnak. A fejes értékéből nem von le, hogy valakinek nem tetszik a hangzása. Én se vagyok egy planár barát pl. de elismerem hogy jó, csak nem nekem való. -
btraven
őstag
válasz
SoulReaver #116756 üzenetére
Eleve nem nagyon van olyan univerzális fejes ami mindenféle zenére meg játékra is jó. A DT990 Pro meg sokszor le lett írva hogy egy professional fejes. Magas kiemelt hogy a hangmérnök kitudja szerkeszteni a szúrós magasakat a zenéből. Nem élvezetes otthoni zenehallgatásra tervezték. Ezek után hogy lett ajánlott mégis én nem értem.
-
lowzor
veterán
válasz
Pedig játékokhoz (is) egy rohadt jó fejes. Online FPS játékokban pl nagyon messziről meghallottam vele az ellenfél lépéseit, ami elég nagy előny volt.
A 600 Ohmos verzió amúgy még brutálisabb magasak terén, de én szerettem.
Nekem egyedül a basszusa kevés EQ nélkül, de EQ-val az is megoldható, ahogy a magas hangok lecsípése is.A 990 Pro egy jó ajánlás, csak nem mindenkinek jönnek be a Beyer magasak (nekem pl nagyon).
-
allnickused
tag
válasz
Hát igen... Az itteni ajánlásokat egy kis sóval javaslom. A sok csudálatos ajánlások 1-2 hónap után a HA-n landolnak. Most is (tegnap láttam) egy februárban ajánlott, endgame-istencsászár-mindennél100xjobb fejes 580k-ért, a hozzá javasolt erősítő meg 225-ért megvehető. A kábel csak 55k.
-
SoulReaver
veterán
Ma már küldöm is vissza a Beyerdynamic 990 pro-t.
Nem tudom, hogy a nyitott kialakítás miatt, de nekem olyan érzésem volt benne, mint ha huzatot kapna a fülem...
A magas hangok nagyon zavaróak. 1-2 flac zenénél még szép is, de pl. játékokban nekem nem jött be.Könnyű, szinte nincs is súlya. A telefon kábel tetszett
Megrendeltem a Fiio ft1 -et. Remélem a K5 pro-val jól meg lesznek. Addig hajtom a cloud1-et..
-
btraven
őstag
válasz
Downsampling #116740 üzenetére
Mindig csak ez a basszus...
Tegnap a Tabánban is túltolták. A lábdob iszonyú hangos volt. És döngött mint az állat. Persze masszírozásra jó volt, szó szerint olyan volt mintha valaki dögönyözte volna az ember mellkasát.
Gitárt meg csak a hangfalaktól 7 méteren belül szólt dögösen. 8 méterre már gyenge volt.
Lehet ez a baj hogy már féltem a fülemet és nem hallgatok brutális hangerővel fejhallgatókon zenét.Egyébként megint volt ez az élmény hogy leül a dobos és üt párat úgy próbaképpen. Na most ezt a hangot csak a Sony XtraBass adta vissza eddig. Az itt népszerű Hi-Fi fejesek erre képtelenek.
-
Beri
addikt
-
Beri
addikt
válasz
Nem csak zárt létére, hanem abszolút értékben is lineáris hangolású fejhallgatóról van szó, a mélykiemelés ebben a szegmensben nem szokás. Kapsz hozzá betéteket, amivel fizikailag tudod "letekerni" a magasat, de szerintem eq-zni jobban megéri, mert nem buksz a részleteken, nem lesz tompább a végeredmény (na meg pontosabban is tudod csinálni).
Dt1770-et hallottál már? Annak eléggé meg van nyomva a mélye fölfelé. Ha bírod a beyer magasat, akkor tetszhet. Az aeon feszesebb, pontosabb, analitikusabb és több a csillapítása.
-
fattyu
veterán
válasz
Downsampling #116749 üzenetére
a 1060ct vedd meg. nem a legkönnyebb de kényelem párna minősége hangja nem egy liga ft1-el. egész könnyen hajtható szépen szól dongle dolgokról is.
Nekem aeon noire van nem tudom ugyanúgy viselkedik de az egy dongleról csalódás. nem kicsi
-
Downsampling
senior tag
válasz
Dorien #116748 üzenetére
Itt most a Fiio FT1 kb 100 font (plusz egy Openheart 4.4 mm-es kanóc), cirka 50 ezer forint.Használtban, újonnan 140 font, kb. 120 ezer forint. Nem igazán ismerik, illetve a magas kínai vám miatt az Ali kiesik, az Amazonon pedig egy helyről szerezhető be (ott 140 font).
Az Aeon kb. 200 font használtban (100 ezer forint), van hozzá minden, a hangoláshoz a filterek, stb. Nincs 4.4 mm-es kábel. Ezt sem sokan ismerik.
Ami itt van, az a rengeteg Hifiman.De amúgy igazad lehet, viszont pont te hoztad meg a nagyon a kedvem az Aeonhoz...
Illetve bitrograde az M1060C-hez (mondjuk ott az eladó is írja, hogy neki túl nehéz). Az is cirka 200 font (de lehet, hogy alkudható picit).
A Questyle M15-öt eddig low gain módban használtam, a high mód nekem túl sok (pontosan nem tudom, mit csinál, de mitnha főleg az alsó középtartományt nyomná meg nagyon, ami nekem erős). Eddig planár fejes még nem használtam róla, az első cucc a Denon 5200 volt, az nekem ezzel sem jött be, igaz szerintem ahhoz nem volt 4.4 mm-es kábelem. A Meze szimmetrikus Openheart kábellel egész jó, főleg a nem gyári, hanem azzal, amit még te ajánlottál hozzá. -
Dorien
veterán
válasz
Downsampling #116747 üzenetére
Én a FiiO FT1-re mennék rá első körben a helyedben. Relatíve olcsó és könnyű eladni is. Meg egész könnyen hajtható. A többi, ami szóba került (M1060C, Aeon Closed X, TH-X00) jóval nagyobb befektetés.
-
Downsampling
senior tag
válasz
bitrograde #116745 üzenetére
Neked is nagyon
Ezek a Fostexek itt Skóciában nem nagyon elérhető használtban, amúgy meg horror áron mennek (legalábbis most nekem). -
bitrograde
senior tag
válasz
Downsampling #116733 üzenetére
Akad benne, és ami a jó hír, hogy nem a többi frekvencia rovására. Nálam csak DAP-ról és Violectricről szólt, nem volt vele probléma egyik esetben sem, de a DAP is elég combos, és a szimmetrikus kimenetre váltás tovább dobott a hangon.
Az izoláció is rendben van.
Én azért kipróbálnám a Fostexeket is a helyedben. -
Dorien
veterán
válasz
Downsampling #116736 üzenetére
A DCA Aeon Flow-ban az a jó, hogy fül formájú, nagyon mély párnája van és garantáltan a fejedre cuppan rá - hacsak nincs valami hatalmas, elefánt füled.
Nálam a sima Closed változat járt (nem RT vagy X), ez inkább lineáris volt, kevesebb méllyel mint pl. a D5200. Viszont ha megvannak a tuning filter betétek, azokkal lehet sötétíteni a hangján, természetesen valamennyit a részletességből feláldozva. Az Open X hangolása nekem nagyon tetszett, régi HD650-szerű meleg, sötét hang, planár mélyekkel - otthonra szerintem az egy kiváló választás, nyilván repülőn nem opció. Ja, meg ezeket hajtani is kell, a 13 ohm impedancia ne tévesszen meg, kérik az erősítést.
Én adnék egy esélyt a FiiO FT1-nek, általában apróról gyorsan el is viszik, ha nem válna be. A Fostex TH-X00 is jó lehet, de általában böszme drága. A múltkor sajna lecsúsztam egy jóáras Mahogany változatról. Itt a Purpleheart a leginkább basshead, a Mahogany a középút, Ebony a leglineárisabb hangolás. A régi Denon D5000-et, D7000-et is sokan szeretik, de ha a D5200 nem vált be, akkor nem biztos, hogy efelé terelnélek. Nekem a D2000 is nagy kedvencem volt hordozhatóként, ha a forrásról kap még egy kis melegséget, akkor egy nagyon élvezetes hangképet ad hatalmas térrel, gyors, feszes mélyekkel. Ez olcsón beszerezhető külföldről és párna is kapható hozzá Aliról, eBay-ről.
A Monoprice Monolith 1060C-et sokan istenítik itt a topikban, ez is biztos nagyon jó, gondolom planárként kéri rendesen a meghajtást.
-
fattyu
veterán
válasz
Fostexek nem a rossz basszusról híresek
bár a konkrét példányt én nem hallottam de a márkától sokmindent.
-
Downsampling
senior tag
Basszusban milyen? Mert ha nem túl szegény, akkor lehet, ráugrom... És igen, az sem baj, ha kényelmes (sőt, nagyon is fontos) és elég nagy.
A zárt azért sokszor olyankor is jól jön, amikor mások is vannak a közelemben, a lakásban, de már nem annyira érdekel... régebben csak nyitott fejeseim voltak, akkor is volt élet
Az első zártam lényegében az MSR7... (egyébként azzal régen még repülőn is jól lehetett zenét hallgatni, tengnap előtt azt is kipróbáltam, miután a Meze 99-től kiakadtam, de az MSR7-be is elég erősen beszűrődik az a mély vibrációs zaj, amit a mai gépek produkálnak...) -
Beri
addikt
válasz
Az aeon closed x a meta zártban ebben az ársávban, a következő lépés felfelé is az ő nagytesója (noire). Egy dongliról is tök jól szól, olyan csend van benne, mint egy süketszobában, sokkal könnyebb, mint egy átlagos planár és meglepően kényelmes. Elég nagy is, nekem sehol nem ér hozzá a fülemhez.
Ha nem kifejezetten zártat keresel, akkor sokkal könnyebb dolgod van, nyitottból sokkal nagyobb a választék. -
fericske
addikt
válasz
Én adok tippet a TH-X00 Purpleheart By Massdrop X Fostex-re.
Szerintem ez az a hangzás amit keresel. -
Downsampling
senior tag
válasz
Gzula[HUN] #116732 üzenetére
Az izolációt kezdem elengedni, rájöttem, hogy pl. repülőn max filmet nézni szabad, zenét hallgatni nem (legalábbis jó minőségben). Ezért is írtam, hogy akár már a nyitottat is kezdem elfogadni.
A Sundara CB amúgy nálam nem volt annyira rossz, de néha nagyon döglöttnek éreztem a hangját, s ami az érdekes, hogy főleg szommetrikus kábellel. Ha az FT1 attól kellemesebb, akkor szerintem 100 fontot (kb 50 ezer forint) megérhet egy próbára...
A Denon 5200-est én elengedtem, itt a csoportban vette meg tőlem valaki, ronggyá ment bőrborítással. De a hangja sem volt nekem az igazi.
A Dan Clark Aenot talán Dorien ismeri? Mintha ő már írt volna róla...
Az AT-ből az M50X nekem nem jött be, akkoriban az MSR7 nálam simán jobbnak bizonyult. (Tudom, itt meg azt nem szeretik sokan)
-
Polllen
nagyúr
válasz
Downsampling #116734 üzenetére
Simán dobozból kivéve az M4 valóban nem túl acélos.
Ha meg tudod hallgatni, az m50x is egy opció, jobb izolációval, de hangminőségben az FT1 jobb. (De évek teltek el a kettő hallgatása között, uh nem tenném a nyakam rá.)
-
Downsampling
senior tag
válasz
Polllen #116729 üzenetére
Köszönöm, de csak vezetékes cucc jöhet szóba...
Momentum 4-e meg pont van a páromnak, hát csodálom, hogy ő együtt tud vele élni (bár neki sem annyira a kedvence), én két percig nem tudnám hallgatni...De mondjuk ő is inkább melóhoz használta (inkább most egy AT agybadugós cuccott használ, szerinte az ezerszer jobb). AZ FT1-be beleugranék, 100 fontot (itt Skóciában) megér egy próbára.
-
Downsampling
senior tag
válasz
bitrograde #116731 üzenetére
Szia!
Ezt a Monolith-ot néztem én is, csak ugye nem volt semmi infóm róla. Basszusban mennyire erős? (nekem lényeges lenne, bár a Meze 99 basszusa picit sok - bár már megszoktam még a gyári párnával is). Használtban milyen ára lehet?
Denon D5200 nálam csúnyán leszerepelt (anno írtam is itt, az egy dolog hogy pár héttel a vásárlás után szétmállott a bőrborítás - de nálam nem azt hozta melegségben, mélyben, amit szeretek, illetve csak egy picit jobban izolált, mint a Meze - mondjuk ezt ba szempontot már kezdem elengedni) -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Downsampling #116728 üzenetére
Nekem is ugyanez volt a bajom a Meze 99-el, bár az "csak" Neo volt, de ott meg a műanyag volt "kopogós". Nálam is kiverte a biztosítékot, hogy vezeti a fejpánt az összes rezgést, és még fel is erősíti. Olyan érzés volt, mintha egyből az agyamba "vinné".
Fiio FT1 hibrid jellegű párnája viszont nem feltétlenül fog jobban passzívan kizárni a külvilágot, mint egy full bőr/műbőr párnás. Ezen kívül közel van a hangja a Sundara CB-hez, bár nekem a Fiio FT1 jobban tetszik. Talán valamivel kevesebb a magasa, valamivel lágybb.
Denon D5200-ast dobnám be én is egynek, de az valamivel kevésbé V hangzásű, mint a Meze, így nem tudom, hogy tetszeni fog-e.A Drop Dan Clark Aeon Closed X Planar-t nem ismerem.
Esetleg AT M50X? Izoláció, sok mély, meg cserélhető vezeték is van.
-
bitrograde
senior tag
válasz
Nekem egy Monolith 1060C van zártban. Nevetségesen jó hang, különösen a használt áráért. Kissé nehéz talán, de jó súlyeloszlással. A Denon D5200-t szokás még itt ajánlani, de nekem az nem jött be, nem elég jók a hangszínei/szinez. Cserébe olcsóbb, és könnyebb hozzájutni.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Repülőre - szerintem - kell az aktív zajszűrés. Momentum 4 + BTD600/Creative BT-W5 adapter, az appban normálisan beállítva kellemes eredményt ad vezeték nélkül.
Passzív zajszűrésre az FT1 egészen jó, Dan Clark-t nem hallottam.
-
Downsampling
senior tag
Sziasztok!
Na, mivel az elmúlt napokban többször kiverte a biztosítékot nálam az amúgy nem rossz és olcsón vásárolt Meze 99 Classic (utazás közben - pláne repülőn - elégtelen izoláció, aztán a faburkolattól kezdve a teljes fémváz rezonanciája, kényelmetlen fekve, félig fekve használni, stb.) döntöttem, váltok:
FiiO FT1 (nem Pro, sima, tehát zárt): szerintetek? Elég olcsón (kb. 50 ezer forint jutnék újhoz, van hozzá 4.4 mm-es szimmetrikus kábel). Mi lehet alternatívája (ami esetleg jobb is) kb. 100-130 ezer forintig használtban? (Hifiman Sundara CB nekem nem jött be - bocsi).
Drop Dan Clark Aeon Closed X Planar. Mi a vélemény? Ehhez is elég olcsón jutnék hozzá (kb. 100 ezer Ft). Ezt a fejest abszolút nem ismerem, csak jót olvastam. Mélyben milyen (nekem fontos, hogy legyen bőséges mélye - mondjuk a Meze kicsit ebben sok tudott néha lenni).
És úgy általában a kérdés: mélyben erős fejest, ami egyben minőségi hangot is ad, mit ajánlanátok? Újban max 200-250 ezer Ft, használtban max 150 ezer. Elsősorban zárt, de már az sem izgat, ha nyitott (elengedtem az izolációs szempontot).
Régebben nagyon preferáltam az AT kényelmét, izolációját és a hangminőségét is (azok mondjuk az ATH-A1000Z kivételével zártak voltak, illetve ez utóbbival a bajom az volt, hogy nem cserélhető a kábele.
Köszönöm!
-
senior tag
Szándékosan írtam earbudot és nem in-eart. Gondoltam neked is megoldás lehetne egy earbud, mert így nem korlátoz be egy olyan paraméter (fejpánt mérete), aminek a hangminőség szempontjából nincs jelentősége. Ebben az árketóriában nagyobb lenne a merítés earbudból, mint nagy fejpánttal rendelkező fejesből. Szerintem.
-
Dorien
veterán
válasz
SoulReaver #116712 üzenetére
Volt Sundara CB vásárlásom a HiFiman-től, de 2024/03/09 a dátum, ami már túl van a garanciális 12 hónapon. Küldtem levelet a supportnak a problémával, meglátjuk, mit válaszolnak... Priviben jelzek majd.
-
lowzor
veterán
Most látom, hogy már a 80 Ohmos is kapható a DT 990 Pro-ból: [link]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
SoulReaver #116715 üzenetére
Ár/érték arányban sokkal jobb vétel lenne egy X2HR. Aztán te tudod.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Lehet tudni mi a baja, vagy tervezed megnézetni valakivel?
-
Bodz
nagyúr
válasz
SoulReaver #116719 üzenetére
72k az új. Az rengeteg érte. Oké, persze, minden megdrágult, tudom. Csak nehezen fogadom el.
Nekem amúgy nincs bajom a 990 Proval, én szerettem. Jóféle V karakter. -
Bodz
nagyúr
válasz
SoulReaver #116715 üzenetére
Neeeee! A Sundara után kivágod a kukába, annyira hitvány.
Mint már említve is volt onnan esetleg 770/990, ne adj isten ATH-A550Z. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Ha amúgy tetszett a hangja, akkor zártban Fiio FT1. Ha beleszerelmesedtél a HD599-be, akkor meg célszerű lenne inkább a Sennheiser Outletből egy gyári felújítottat. Az quasy egy új egyébként.
-
-NoVa-
addikt
válasz
SoulReaver #116714 üzenetére
Beyerdynamic DT770/990 onnan, nagyon nincs választék.
-
SoulReaver
veterán
válasz
SoulReaver #116714 üzenetére
-
Bodz
nagyúr
válasz
Szia!
A K5 Pro is megvan már? Úgy könnyebb ajánlani bármit is, ha akad hozzá normális forrás.
-
SoulReaver
veterán
Sziasztok, újra itt.
1,5 hónapot bírt a hifiman sundara... Elhalkult a jobb oldal, aztán meg is szűnt működni. Próbáltam más eszközökön is, majd felcseréltem a vezetékeket is... A bal működik egyedül...
Mi az amit ajánlanátok helyette? Sokszor megfogattam, de most már soha többé használtat....
Szóval csak is új jöhet szóba. 70.000-80.000 ig kb...
Köszönöm előre is...
-
lowzor
veterán
válasz
Gzula[HUN] #116710 üzenetére
Anyaghasználatban tényleg jó az Omnitronic, de nekem ez az egy érvem van mellette.
Hangminőségben viszont kiváló definíció rá az alsópolcos megnevezés. Nekem magaskiemelésesnek sem hangzott (talán az új párna okozta, amit rátettek a régi helyett), mélyeket próbáltam ráadni EQ-val, de csak még dobozhangúbb lett tőle. Egyszerűen élvezhetetlen, gyenge felbontású, életlen volt vele minden zene. Én kb 7000Ft-ért vettem pár éve leárazva újonnan másodlagos fejesnek, mert Beyer hangúnak volt beállítva, de nekem annyit sem ért, így eladtam többért, mint amennyiért vettem. 20 rugó egy vicc érte szerintem, bár nem tudom, hogy másból lehet-e jobbat kapni ennyiért. Inkább egy Cloud Alpha kicsit drágábban, bár az zárt. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
lowzor #116709 üzenetére
Olcsó NYITOTT fejhallgatók közül még mindig annak a hangja van a legközelebb hozzá. Tudom, próbáltam. Kinézet egy szempont, cserébe igen tartós. Egyetlen egy érvem van ellene, hogy nem cserélhető a kábele. De az meg módosítható. Ha van hozzá megfelelő erősítés, akkor meg a HE400SE meggondolandó opció. Erősen. És az meg akció nélkül is 30 kürül van.
Dorient meg kár győzködni X2HR-ről, évekig volt neki egy X2-ese, meg X2HR is (utóbbi rövidebb ideig). Ismeri, hallgatta.#116707Dorien: Nekem csak egy "problémám" van a Sundara CB-el, hogy amikor először hallottam, akkor mellette volt egy Fiio FT1 is. És az jobb SZERINTEM. De nagyon közel áll egymáshoz a 2 fejhallgató karaktere.
-
lowzor
veterán
válasz
Dorien #116705 üzenetére
De azért azt ismerd el, hogy a Fidelio-nak nagyon jó a hangminősége (Beyer DT 990-nel kb egy ligába raknám), meg nem is néz ki olyan bazárian, mint az SHP-600. Ha BF-kor, vagy használtan 30k körül kifogja valaki, akkor egy sokkal minőségibb fejese lesz alig többért, mint az Omnitronic. Nagy erősítés sem kell neki, mert könnyen hajtható. Én is csak azért adtam el, mert a család nem bírta elviselni a hatalmas hangorkánt, ami jött belőle, amikor szólt.
-
Dorien
veterán
válasz
Gzula[HUN] #116706 üzenetére
Na, csővel nem próbáltam az X2HR-t.
De igazad lehet...
Engem mondjuk az is elgondolkodtat, hogy milyen utálat övezi a Sundara Closed-Back-et a Headphones.com-os YT videókban. Beteszik a tonálisan totál elqrt HE-R9 alá Tier List-ben, meg ilyenek. Nálam az a hang, amit bizonyos forrásokról és erősítőkről adott, simán verte a DT770 Pro, AKG K550, ATH-A2000Z, Denon D7200 hangját, de pl. a Fidelio X2HR, HD58X helyett is 100-ból 100-szor ezt választanám. Tud sz@rul is szólni, ezt aláírom, de esélyes, hogy csak valami nagyon rossz párosításról hallgatták, vagy kifogtak egy hibás példányt.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
lowzor #116702 üzenetére
Ha jól tévedek, akkor a Cloud 1-es quasy egy Cloud 2 a DAC meg az ajándék párna nélkül. Párnafüggő, de ugyanazzal a párnával az Alpha mélyebbre megy le, kevesebb középmély, és - bár kisebb - tisztább színpad. Gagyi forrásről ezt kb. úgy érzi az ember, hogy kevésbé vödör a hang. Az "alap" Cloud szerintem annyira nem skálázódik jól, mint az Alpha.
Zártban továbbra is az Oneodio Monitor vonalat, vagy a más szóba hozott HyperX Cloudokat tudom említeni. A hasonlóság ellenére, utóbbi nagyobb fejes minden értelemben. Előbbi meg még nagyobb. Nyitottban esetleg aliról a Philips SHP9500-as, de az megint inkább kiegyenlített hang, és az eddigiekből kiindulva inkább olyan helyről lenne célszerű vásárolni, ahová vissza is lehet küldeni.
#116705Dorien: Mind a kettő jó szerintem. A Hifimannak power kell, a Fidelionak meg cső!
Szerk.: Mind a 3 jó!(De 612 Pro-nak is kell a power!)
-
Dorien
veterán
válasz
lowzor #116702 üzenetére
"Akkor elég fura hallása lehet. Szerintem ami olcsóbban felveszi a versenyt a Beyerekkel, az az X2HR."
Szerintem meg inkább HiFiman HE400se + apróról hozzá egy 1W+ teljesítményű erősítő. Vagy AKG K612 Pro + erősítő. A Fidelio X2HR nekem nem volt egy pozitív élmény a Gibson-féle X2 után. Túl mesterkélt, loudness-es hangzás. (Mondjuk EQ-t nem próbáltam.) De az árát még így is megéri, főleg játékokhoz.
-
lowzor
veterán
válasz
Gzula[HUN] #116698 üzenetére
Azért hasonlítom, mert számomra a HP8500 meg az SHP-600 nagyon hasonló volt hangban, mintha full ugyanaz a fejhallgató lenne, csak az egyik nyitott, a másik zárt. Általános hangminőségre volt az én hallásomnak sokkal jobb a Cloud 1-es (persze a Beyerektől még az is fényévnyi távolságra van). Az Alpha már nem tudom hogy áll a Cloud 1-hez képest, de sanszos, hogy én inkább 1000x azt választanám, mint az Omnitronic/Lewitz kombóból valamelyiket.
"Én írtam, de nem sajnos, mert pl. aki a Takstar HI2050-et elvitte tőlem, az nem hallott különbséget a DT880/250 meg ez között."
Akkor elég fura hallása lehet. Szerintem ami olcsóbban felveszi a versenyt a Beyerekkel, az az X2HR.
-
User05
tag
válasz
Dorien #116690 üzenetére
Sajna az a problémám ezekkel, hogy usb-sek. Sajnos olyat sem engedhetek meg magamnak ami jack-es mikrofon nélküli, mert a konzol ilyen szempontból korlátoz.
Ugye van egy jack a kontrolleren (itt használom a füleseket) valamint 3db usb port. Egyik bill. másik egér, a harmadik pedig a kontroller kábelesen bedugva. Tehát eléggé meg van kötve a kezem sajnos. Kontrollert is muszáj bedugni, mert ha nem, akkor kb 3 percenként lekapcsol energiatakarékosság miatt.. nagyon bosszantó. Persze olyankor a hang is megszűnik, ez játéknál a legjobb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Formula-1
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Napelem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Starlink
- Futás, futópályák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest