-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
válasz Zoliee #114498 üzenetére
És végül a lényeg: ha röviden is, de meghallgattam (Naim-os rendszerrel) egy Focal Utopia gen2, és egy Focal Stellia fejhallgatót.
Irreális áruk miatt nem gondolnám ... Tudnak ezek a franciák...Én inkább a németajkú (HD800S és AKG K812) és japán (ADX5000) fejeseket tartom többre, éppúgy mint a kocsikban. Kénytelen vagyok elismerni a Hifiman-t is ami ugye kínai (amiket hallottam: Arya, HE1000SE, Susvara). (Az Erzetich Phobos is nagyon tetszett.)
Egy hét múlva elvileg nálam lesz az AKG K812 ami szerintem egy szinten van, ha nem jobb (preferencia vagy ízlés kérdése) mint a HD800S illetve ADX5000. Már kipróbáltam.
Focal-ból a régi Clear-t hallottam, de ott és akkor jobbnak véltem a HD800S-t.
Viszont attól még kiváncsi lennék a csúcs Focal-okra, hol van lehetőség meghallgatni őket?
[ Szerkesztve ]
-
gretzky77
veterán
válasz Zoliee #114498 üzenetére
Köszi én jelenleg éppen azon tépelôdök, hogy kellene egy fejes, legfőképpen itthoni hallgatózásra, de én az itteni tagokhoz képest abszolút mezei user vagyok és csak egy kicsi Fiio ka3 lenne a fejes előtt! Ha pusztán a hangminőség számítana akkor gondolom vezetékes, de itt jön a dilemma, hogy néha lehet tévé mellé vagy akár utcára is jó lenne és akkor inkább vezeték nélkül! Igaz én azért más árkategóriában nézelődök! A Bathys nagyon tetszik kinézetre, de nem igazán az én pénztárcám! Amivel szemezek az egy Edifier Stax S3 valahogy mozgatja a fantáziámat, de sok infót nem találtam róla! Bowers & wilkins px7 s2, erről nem írtál túl jót! Vagy vezetékes és akkor az FT1 esetleg Denon D5200!
Google Pixel 9 Pro & Fiio FF3 & fiio ka3 & Edifier Stax S3
-
Zoliee
senior tag
Tudom ez a vezetékes fórum, de a hsz legvégén lesz arról is szó.
Vezeték nélküli fejesek, amikkel eddig próbálkoztam:
Sony WH-1000XM3, 4, és 5 (mindegyik katasztrófa)
Sennheiser Momentum 4 (kezdett alakulni, de még mindig nem volt kerek a kapott hang)
Bowers&Wilkins Px7 S2 (ennek már legalább nem idegesített a tónusa, de zenehallgatásra nem volt az igazi)
Ma aztán elmentem az Audio Forum bemutatótermébe, ahol lehetőségem volt összehallgatni a következő versenyzőket:
Dali iO6, - 8, - 12
Focal Bathys
B&O H95
Az iO6 és 8 rögtön kiesett (nem fértek el az amúgy nem nagy füleim a csészékben) a B&O H95 meg egy furcsa tónusú basszusbomba volt.
Az iO12 tetszett, de a Focalhoz viszonyítva nem találtam produkciójában azt a plussz 100e-t, ami az árcédulán meg ott virított.
Végül a Bathys jött haza, ami meglepően kellemes hangzású. Egy problémám van vele (de ez inkább Androidos gond lehet) nem tudom kis lépésekben állítani a hangerőt. Szóval ha valaki tud rá valamilyen szoftveres megoldást, ne tartsa magában.És végül a lényeg: ha röviden is, de meghallgattam (Naim-os rendszerrel) egy Focal Utopia gen2, és egy Focal Stellia fejhallgatót.
Irreális áruk miatt nem gondolnám, hogy lesz egyszer nekem, de tényleg kurva jóóók.
Tudnak ezek a franciák... -
Remus389
veterán
-
Beri
addikt
válasz Dorien #114458 üzenetére
Érdekes, hogy a nyitott és a zárt hangja fordítva lenne sztereotipikus (legalábbis a tesztek szerint, amiket láttam)
Fura az a négypines csatlakozója. Ha jól látom, a nyitott és a zárt (vagy hát minden aeon) ugyanolyan kábelt eszik, de nem sok helyen látok olyat.
Ezen az openharton kívül van olyan, amit érdemes lehet megvenni? 4.4mm balanced-re vadászok. -
emiki6
veterán
válasz bitrograde #114491 üzenetére
Miközben a d5200 nem is closed back, csak majdnem.
A megfizethető endgame closed számomra az ndh20, az hozta az "ez igen" hangélményt, amit az ndh30 is tudott.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
bitrograde
senior tag
válasz Yodamest #114488 üzenetére
Nekem ennél jobb hangot egy zárt fejes, belátható összegen belül úgysem tud nyújtani.
Ez nem endgame, hanem game over.
Viccet félretéve: van az úgy, hogy az ember lelkesedik egy készülékért, ezzel szerintem semmi baj nincs. Aztán elragadja a lelkesedés, és hiperbolikus túlzásokban ír róla. Velem is megesik, és akkor rám pirítanak, hogy mit firkál itt a burzsuja, minden fejhallgatónak van rendes tere (hogy mekkora, meg hogy hogyan érzékeli az ember, meg hogy mennyire meghatározó élmény, hogyan viszonyul a többihez, horribile dictu: a zenéhez, stb. azt most inkább hagyjuk).
A tesztelőkkel ellentétben itt csak arról kellene írni, amit mi magunk is hallottunk, és hát ezért nem írhatod le azt, hogy endgame. Nem hallottad, ami "fölötte" lehet (csak a D5200-t, az azért való lelkesedést én csak mérsékelten értem/osztom).
Ebbe én is mindig beleszaladok: lehet-e egy adott fejhallgató köré a lehető legjobb rendszert felhúzni, hogy kihozzuk belőle a maximumot, de legalább az elég jót? És nem feltétlenül csak hangra, hanem praktikumra, megépítettségre, tartósságra, stb.
Lelkesedni tehát szabad, sőt, de a lelkesedésből abszolút mércét gyártani nem. Szerintem. -
insyde5
aktív tag
válasz fattyu #114483 üzenetére
Pontosan! Leírtam egy korábbi posztomban, az építési minőség azért nem a csúcsok csúcsa. A műanyag keret a fa körül nyöszög. a határoló kattog rövid idő után, a méret 3-4 felrakás után elállítódik. A hangja szubjektív. De közel sincs olyan minőségi érzete mint pl egy 3x annyiba kerülő D5200 nak. Nem lehúzni akarom az FT1 et, szimplán csak elírom a tapasztalataimat, ha az árát nézem annyit ér. többen nem. Mint írtam abban a postban is a D5200 már több mint 1 éve megvan és olyam mintha most vettem volna ki a dobozából.
-
stellaz
veterán
Egy jó állapotú AKG K270 (a multi driveres) szóba jöhetne napi használatra? A hangja hol helyezkedhet el a mai kínálatában?
Van egy egy 25 ezerért eladó, ránézésre hibátlan cucc.[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
Gondolkodtam, hogy most erre írjak-e, de miért ne, a kávé már úgyis lefőtt:
Első, hogy: "az zártban nálam is endgame" - szóval számomra, személyes véleményt írtam, nem azt, hogy az objektíven endgame. Nekem ennél jobb hangot egy zárt fejes, belátható összegen belül úgysem tud nyújtani.De a poén az, hogy még mentegetőznöm sem kell, mert konkrétan összehasonlító tesztekben is endgame szintre hozzák ki a cikkek írói:
Pont tegnap olvastam egy cikket, ahol a D5200-vel veti össze az író és teljesen azt írja, amit én is tapasztaltam, hogy semmivel sem rosszabb az FT1, sőt sok dologban még jobb is, mint a Denon. Hovatovább, még lejjeb görgetve a MR.SPEAKERS ETHER CX-el is összeveti és ott is inkább karakterbeli eltéréseket emel ki, ráadásul bizonyos dolgokban ott is nyer az FT1. Az Ether márpedig szerintem eléggé már zárt endgame szint.Szóval a "paci" nem szaladt el, vagy legalábbis nem jobban, mint az egyébkénti írott sajtónál, szóval ha én vicc amit mondok, akkor légyszives ezeknek a hifista oldalaknak a szerkesztőségébe is írjál néhány panaszlevelet, hogy a pacit tereljék vissza a karánba, mert az nem úgy van, az FT1 nem endgame és sületlenségeket írnak.
-
emiki6
veterán
válasz osonte #114485 üzenetére
Igen, miközben ott van, hogy ez a hobbi nagyon személyre szabott. Nagyon sok próbálgatás megtalálni a fejest, ami igazán megragad. Akinek nincs lehetősége hallgatózni, az nem tehet mást, mint kísérletezik: vesz és elad, de népszerűtlen fejesekkel az hatványozottan költséges.
Egyszer beszívtam nagyon zeos ajánlását: fostex t50rp mk3 + srh1540 párna. Borzasztó volt, moddolgattam is, nem lett sose jó és az új ár töredékéért tudtam csak eladni. Valahol ott égettem meg magam és váltam nagyon óvatossá. -> niche fejeseket csak akkor, ha hallottad már és tetszik.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
osonte
őstag
válasz emiki6 #114484 üzenetére
Én sem tudtam eladni a Thieaudio Ghost-ot, pedig tök jó fejhallgató, azért 10 ezerért nem akartam odaadni senkinek... Amúgy örülök, hogy megmaradt végül, minden este élvezettel hallgatom több órát, jobban megszerettem mint az AKG K371-et, amit többször is megvettem (és könnyen eladtam). Szóval igaz, hogy az ismeretlen kb eladhatatlan!
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Nekem az a bajom ezekkel a fejesekkel, hogy nincsen még nevük, kvázi eladhatatlan, ha nem jön be, látjuk mennyire pang a piac itthon, sokat bukni meg senki nem szeretne.
Yodamest amúgy mindig ilyen lelkes volt, szeret ő is jóra olvasni eszközöket.
-
fattyu
veterán
-
Dorien
veterán
válasz s4tch #114471 üzenetére
Ilyen oldalról csakis PayPal Goods & Services meg hasonló vásárlói védelmes fizetési szolgáltatatással szabad vásárolni. Én is így vettem tavaly az iBasso SR3-at. Head-Fi-n meg már be sem lehet tenni a hirdetésbe védelem nélküli fizetési opciót, mint pl. bank transfer-t.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Yodamest
veterán
válasz gretzky77 #114478 üzenetére
Ha nem feltétel, hogy zárt legyen, szóval nem gond, hogy ki meg behallatszik a hang, akkor alapvetően jobb a nyitott, mert jobban tud szólni. Ha a kereted még engedi, ez esetben a most érkező és egy magyar webshopban már kapható FT1 pro-val lehet még jobban jársz, mert az nyitott planár és bár 69 helyett 99K, de a nyitott hangzás egész biztosan megéri a felárat. Kényelemre, tartozékokra, full ugyan az mint az FT1, szóval ebben nincs különbség a kettő között.
-
gretzky77
veterán
válasz Yodamest #114477 üzenetére
Zárt nyitott kérdés nincs még eldöntve, a x2hr után a nyitottak jobban bejönnek úgy érzem, de a zárt sem kizáró tényező, az FT1 pedig ebben a színben nekem nagyon tetszik és a tartozék lista is baráti! A JT1 mellé is megvettem a gyári 4.4 kábelt!
Google Pixel 9 Pro & Fiio FF3 & fiio ka3 & Edifier Stax S3
-
Yodamest
veterán
-
gretzky77
veterán
válasz Yodamest #114463 üzenetére
Szia, az FT1-el régóta szemezek és ebben a színben gondolkodom illetve a Denon D5200 még ami piszkálja a fantáziámat, de azért az drágább jelentősen. Viszont most kicsit agyalok egy minőségibb vezetékmentes fejesen, konkrétan az Edifier Stax S3-ason. Tudom nem ebbe a topicba tartozik és a bt nem fogja hozni a vezetékes fejes minőségét, de jókat olvastam róla és néha néha lehet utcán is használnám ott jól jönne a vezetékmentesség. De lehet maradna a vezetékes opció, utcára meg érkezik egy moondrop block füles, ezt már megrendeltem!
Egy Fiio ka3 kis dongle dac lenne előtte amin van 4.4 is. Jelenleg van egy Fiio JT1 fejesem ami akár lehet elég is lenne nekem, csak asszony kérdezte mit szeretnék karira , így elgondolkodtam egy feljebb lépésen a JT1 pedig akkor eladásra kerül! Makulátlan alig használt, garis és az árát szerintem bőven megéri!Google Pixel 9 Pro & Fiio FF3 & fiio ka3 & Edifier Stax S3
-
s4tch
veterán
válasz emiki6 #114472 üzenetére
Itt mondjuk nem biztos, hogy kamuról van szó. Az embernek van 2 hirdetése, és láthatóan ugyanazon az asztalon (dobozon, terítőn) fotózta a Fiio kütyüt és a másik hirdetésében szereplő telefontokot. De sok esetben másodpercek alatt meg lehet találni a képek forrását máshol. Jött már szembe korábban olyan Soekris dac fotó, amit abból a hirdetésből loptak, amelyiket végül én vettem meg. Illetve más oldalon találkoztam már saját fotókkal, amiket egy specifikus gitárról készítettem. Kegyetlen sok ilyen van. Szerencsére már van a klenanzeigenen is opcionális vevővédelem, ahogy írod, érdemes is használni.
-
Yodamest
veterán
Friss FT1 Pro unboxing/impression video. Az FT1-hez képest mond pár összehasonlítást.
Nekem borzalmasan tetszik ennél és az FT1-nél ez a hihetetlen egyszerű, de mégis recsegéstől, ropogástól mentes minőségi build. Letisztult, egyszerű, praktikus, kényelmes jelzőket tudnám használni rá.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz s4tch #114471 üzenetére
Igen, a nagyobb piac hátránya pl, hogy ott már "van értelme" megbízható acc-okat feltörni és azokról kamu hurdetéseket feltenni. Ott már protection nélkül túl kockázatos vásárolni.
-
osonte
őstag
válasz M5Norbi #114460 üzenetére
Üdv!
Már nincs meg, de több fejhallgatóval a használtam, a legjobb a Hifiman Edition XS-volt. Előtte Topping DX3 Pro+ volt, annak vékonyabb volt a hangja, bár lehet egy jobb táppal az is szebben szólt volna. Ahhoz képest a FiiO K7 előrelépés volt, annál már megszűnt az a vékony hang, ami a Topping-nál volt. Viszont én még 70 ezerért vettem, annyiért jó vétel volt. Amúgy korrektül szólt, semmi nagyobb hiba nem volt a hangjában, de számomra kicsit érzelem nélküli volt a hangja, de határozott. Közben került hozzám eladásra egy Topping EX5 DAC/AMP, na abban az erőt is éreztem, volt teste a zenének és megvolt az érzelem is, más liga volt jó értelemben. Azt 110 ezer Ft körül vitték el használtan, de szinte új volt. Én mondjuk ha most kellene vennem, az utolsót venném (aki megvette, az is jókat írt róla, de ő hangfalas rendszerben használta). Remélem tudtam kicsit segíteni. -
stellaz
veterán
válasz ngaba #114467 üzenetére
Earbud alatt a hagyományos, régi féle, szivacsos fülest értem, nem a bedugósat (iem).
Egy olcsó fejesnél tud sokkal kényelmesebb lenni és nyáron sem izzasztó.
Ha rendes fejes a cél mindenkép, akkor a KOSS cuccait nézd meg, könnyű, kényelmes, jó hangú cuccok (portapro, kph30i)
Zártban meg a VE Szupernova, kényelmes, strapabíró, cserélhető kábellel, 50 dollár.[ Szerkesztve ]
-
ngaba
aktív tag
-
M5Norbi
őstag
válasz Yodamest #114465 üzenetére
Arra nagyon kíváncsi leszek én is. Nem is kapkodom el a vásárlást addig.
emiki6: Hát igen sajnos a használtpiac kissé elesett. Sajnos már itt a HA-n is rengeteg a nyerészkedő. Ha bárki kicsit is kedvező áron hirdet meg valamit mert eladni akarja nem csak árulni arra azonnal lecsapnak majd kicsit később fel is kerül drágábban.
Elég csak megnézni a videokártyás részt. Jópár felvásárló van egy ideje.Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
Yodamest
veterán
válasz emiki6 #114464 üzenetére
Nagy dealeket lehet kifogni, muzixon is most nem csak az Arya, de a többi hifiman is jó áron van. Azt próbálnám csak meg megjósolni, hogy vajon ezek jövőre amúgy is ennyibe fognak kerülni, vagy ez most tényleg egy megragadni való lehetőség. A hifimannál ugyebár tudva levő, hogy árcsökkentés van egyébként is (a mostani akciótól függetlenül), az Arya és a HE1000 is egy tierrel lejjebb csúszott árban. Közben meg az FT1 pro-t is várom, nem fogom kibírni, hogy ne vegyem meg, a kényelem az már fix, hogy 10/10 mert az FT1 zárt is az számomra.
-
emiki6
veterán
Németeknél 250 euroért megy az ananda + btr5k-val. [link] Ilyenkor azért látszik mennyire gyászos a magyar használtpiac helyzete.
-
Yodamest
veterán
Lehet már kapni ezt az ezüst verziós FT1-et is, baromi jól néz ki.
-
ngaba
aktív tag
Sziasztok.
Feleségem Sony MDR-XB450 fejhallgatója megadta magát. Szerette. Valami ilyesmi kellene (mozgatható párnákkal): a kényelem a fontos, mert elalvás előtt ebben szokott filmezni, és ha elbóbiskol, kényelmes legyen. Van valami ilyesmi, ami árban sem vészes? A hangja nem annyira lényeges (a Sonynak szerintem kimondottan gyenge volt), van nagyobb fülese is; de persze nem árt, ha viszonylag elfogadható.
Előre is köszönöm.Eladó a valóban orvos nagybátyám által vett, vidéken használt 1.4 T-Jet Fiat Bravo: https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/fiat/bravo/fiat_bravo_1.4_t-jet_active-21401982
-
osonte
őstag
válasz btraven #114448 üzenetére
Nekem van tapasztalatom, a FiiO K7 egyik oldala elszállt 2 hét után, bár Linsoul rendelés volt, de Kína. A problémára a Linsoul nem is válaszolt... Felvettem a kapcsolatot a FiiO-val, nagyon rendesek voltak, mert szét is szedtem és megtaláltam a hibás alkatrészt, de nem volt beazonosítható (FiiO belső kód volt rajta, de amúgy fesz. szabályzó), a szétszedéshez forrasztani is kellett, szóval nem lettek volna kötelesek segíteni. Megadtak egy amerikai címet, ahova saját pénzen küldjem el (Kína 27 ezer Ft lett volna, USA 17 ezer Ft volt, viszont a papírozását soha többé nem akarom végigcsinálni). A kézbesítésről kaptam egy képet, hogy letették az ajtó elé (az árban nem volt benne, hogy át is adják). A FiiO-tól írtak egy hét múlva, hogy kapok egy újat Kínából, ha AliExpress-en leütök egy jelképes 1 USD értékű terméket, amit megtettem és 1-2 hét múlva érkezett az új és hibátlan termék. Szóval a FiiO support része velem nagyon rendes volt, de a folyamat és a plusz költségekkel itthon is megvehettem volna.
-
Dorien
veterán
Ez a nyitott változat, de tiszta zárt feeling. Mondjuk most éjfél körül van és nincs semmiféle zaj itthon, de még a billentyűk leütésének a hangját sem hallom benne zene közben... Ez a koncert valami fantasztikusan szól vele:
Porcupine Tree - Anesthetize (Live in Tilburg)
Azt nagyon szeretem benne, hogy nagyon telt és ütős basszusa van, és mégsem telepszik rá a gyönyörű közepekre.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Dorien
veterán
DCA (MrSpeakers) Aeon X Open - Első benyomások:
Na megjött. Az építési minőség példás, a kényelem szintén: a minőségi protein műbőr fülpárnák nagyon mélyek és fül alakúak, így teljesen körülölelik azt. A mélyek rendesen ott vannak, a Denon D5200 és az iBasso SR3 jut eszembe a hangjáról. Szerintem ez a HD650 fanoknak is nagyon tetszene, mert hasonlóan szép a közép, finom a magas, a mélyek pedig feszesek és öblösek. A tér inkább a jobb zártakra hajaz, nem egyből az jut az ember eszébe, hogy ez egy nyitott fejhallgató. Kifejezetten kifinomult és izgalmas hang. Egyelőre a Porcupine Tree - Signify albumát hallgatom vele. DAC+AMP: Topping D30 Pro + A30 Pro"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
seredy
tag
Megjött a Grado 225x, ki is próbáltam, írok róla pár dolgot, hátha másnak is jól jön. A Sennheiser HD560S-hez képest így laikus füllel jobban kezeli az elektromos gitárokat, ad nekik valami ízléses “vastagságot”, erőt, illetve a basszus kap még nagyobb figyelmet (nem az van a fókuszban, de érezhetően jut neki szerep). A Sennheiserhez képest a Grado egyelőre jobbnak tűnt a rock és metálzenéhez (Deftones, Tool, In Flames), és persze elektronikus előadóknál se vallott szégyent (Jon Hopkins, Jamie XX). Ahol viszont a zenében több a részlet, ott a Sennheiser szerintem erősebb, viszont mivel nem ad külön hangsúlyt semminek, így ha valami zene gyengén van keverve, az nála összemosódik.
A Grado viselését szokni kell, elvileg párnát lehet hozzá szerezni, hát így ebben a formában kicsit satuba fogja a fejem. Nem mondom, hogy kényelmetlen, egyszerűen csak észreveszed, hogy fog. -
stellaz
veterán
Ma kipróbáltam a FIIO FT5 fejest egy K9 AKM-re és egy K19-re dugva.
A fejes marha kényelmes a cucc az önbeálló pántjával, bár a többivel sem szokott bajom lenni, jól megépített ketyere.A K9-re dugva a mélyei vastagok, de kicsit mosott. Nem rossz egyébként, de egy kicsi hiányérzetem azért maradt.
A K19-re átdugva a mosott mély teljesen kitisztult, némileg világosabb lett az összkép és ami a legfeltűnőbb volt, hogy egy az egyben olyan hangja lett, mint az itthoni moddolt HE400Se-nek a K9 AKM-re dugva. De tényleg, amennyire meg tudtam ítélni, alig lehet különbség közöttük ilyen felállásban. Más kérdés, hogy árban van egy laza háromszoros szorzó a két setup között.
Mind a két esetben bluetoothról nyomtam a saját zenéimet.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Brada:D #114447 üzenetére
Ezt neked kell eldönteni. Olyan helyről célszerű választani, ahol a bolt értékelése jó, meg már egy rakat K5-pro-t már eladtak. Én annó a Loxjie D10-est Aliról rendeltem, de az még akkor volt, amikor UK még EU-s volt. Fejes meg jött már kb. egy tucat (nem mind aliról, de Kínából), de sose volt semmi probléma.
+1 amellett, hogy inkább akkor lenne gond, ha a garit akarnád később érvényesíteni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Brada:D
tag
válasz Gzula[HUN] #114377 üzenetére
Köszönöm ismét a segítséget.
A FiiO K5 PRO ESS néztem ki, de nem igazán találok hazai forgalmazót már.
Aliexpress-en találtam emberi árban, csak nem tudom, mennyire biztonságos onnan rendelnem.Okosabb úgy leszel, ha okosabb ellenféllel játszol!
-
btraven
őstag
Megjött az audiophile ultra high-end 3.5 mm-es TRS hosszabbító kábelem. [link] Óriási az öröm, mert jó bele a TRRS mikrofonos fülhallgató is. Ugye múltkor vettem egy átalakító adaptert [link] amibe ha tövig beledugtad a TRRS-t akkor együtt szólt a jobb meg bal csatorna. A HD6xx-hez kapott átalakító nem csinál ilyen jelenséget az rendesen szól.
(a tévedések elkerülése végett a mikrofon jelet nem továbbítja mert csak TRS a kábel)[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz Yodamest #114444 üzenetére
Köszönöm szépen! Meze 99-el kezdtem, ott is volt ilyen hatás. Leváltottam pont emiatt egy Focal Clear Mg-re, de az meg nem szólt számomra kielégítően. (Jól ár alatt tudtam eladni.) Aztán jött a 109 Pro. A Mojo 2-vel nekem nagyon rendben van. A gyári réz upgrade kábellel megy.
-
Yodamest
veterán
válasz labeda #114443 üzenetére
Ha elégedett vagy vele akkor nem érdemes váltanod, pláne, hogy az egyik legkényelmesebb fejesként van számon tartva. A mikrofónikusság meg gyakori jelenség, én tripowin granvia kábeleket használok, de még ezeknél is halkan behallom a fejesbe, amikor mondjuk a pulcsin húzódik végig a kábel.
-
aktív tag
válasz Yodamest #114435 üzenetére
Köszönöm a válaszodat! Jelenleg Meze 109 Prot használok. Ennek a hangjával nincs semmi bajom, de kialakításából adódóan a zsinórja olyan mikrofon hatást gerjeszt, amit nehezen viselek el. Főleg most van vele gond, hogy a lakásban jobban fel vagyok öltözve, és a ruha nyakához állandóan hozzá ér. Neked volt alkalmad ilyen fejeshez? Van esetleg ilyen szempontból összehasonlítási alapod? Az előbb a véletlen nem hozzád küldtem.
-
cucumber87
tag
válasz Gzula[HUN] #114436 üzenetére
Sziasztok és elnézést
Cooler Master MCS-S400-KN5N-S00 Silencio S400 FSP 550W HYDRO GE 550 AMD Ryzen 5 3600X MSI B450M MORTAR MAX Kingston 2x8GB HX432C16FB3K2/16 3200MHz DDR4 HyperX Fury Black Samsung 250GB 970 EVO Plus MZ-V7S250BW M.2 PCIe Be quiet! Pure Rock BK009 XFX GTS Radeon RX 580 8GB TripleX Edition
-
aktív tag
válasz Gzula[HUN] #114436 üzenetére
-
Yodamest
veterán
válasz :AMF: #114438 üzenetére
Hát arányaiban nézve ennél nagyobb akció szerintem nincsen jelenleg sehol. Semmi ferdítés és marketing nincs abban amit írtam, ezek puszta tények. 100K-val olcsóbb a cucc, mint ezt megelőzően és tényleg olcsóbb, nem arról van szó, hogy felvitték az árat majd le, hanem ez ennyi még soha nem volt, de a közelében sem és ezek után sem lesz már ha lement ez az akció. Még én is elgondolkodtam egy 2. példányon hiába van már meg, mert ez időtálló és legközelebb már sokkal drágább lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz ginola #114427 üzenetére
Akkor nem volt új egy darab se, és az ára felett flansziául (igazából magyarul írta ki, mert az oldal automatikus lefordítása volt beállítva) kiírta, hogy használt.
#114431cucumber87: Valószínűleg ITT többet tudnak majd segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz labeda #114433 üzenetére
Bármilyen kábel jó hozzá, sima 3.5 jack csatis a fejes. Rendelhető, de attól még megkapod ugyanúgy csak később. Egy ilyen átalakítóval pedig megoldható a 6.3 - 3.5 kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
M5Norbi
őstag
válasz cucumber87 #114431 üzenetére
Szia!
(csak mert nem baj ha köszönsz ha már segítséget kérsz).Nézd:
Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
seredy
tag
Ez a Sennheiser HD 560S rendesen meglepett, hogy a telefonra rácsatlakoztattam egy Fiio KA1 LT-vel. Sose volt még DAC-om, és nem gondoltam volna, hogy ennyire sokat tud hozzáadni a fejeshez. Azt hittem, nem jön be a Sennheiser hangkaraktere, holott meg se tudta mutatni magát. Rendkívül részletező, és jóval “melegebb”. A Grado SR225x le volt akciózva, azt megrendeltem a héten, nemsokára megjön, kiváncsi leszek, az milyen élmény lesz ehhez képest.
-
cucumber87
tag
Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Itthon home office
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Meetingek
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
50-60
4.) Új vagy használt?
Új
5.) Circumaural vagy supraaural?
6.) Zárt vagy nyitott?
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Nagyobb a fejem talán ez számít de nincs nagy elvárás
8.) Honnan vásárolnál?
Nincs preferencia de talán alza
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
BluetoothFontos a mikrofon kiváló zajszurése főleg ha beteg a gyerek és könnyen lehessen msteamst muteolni a fejhalgatórol is.
[ Szerkesztve ]
Cooler Master MCS-S400-KN5N-S00 Silencio S400 FSP 550W HYDRO GE 550 AMD Ryzen 5 3600X MSI B450M MORTAR MAX Kingston 2x8GB HX432C16FB3K2/16 3200MHz DDR4 HyperX Fury Black Samsung 250GB 970 EVO Plus MZ-V7S250BW M.2 PCIe Be quiet! Pure Rock BK009 XFX GTS Radeon RX 580 8GB TripleX Edition
-
ginola
addikt
válasz Gzula[HUN] #114232 üzenetére
Honnan derül ki, hogy használt? Hiába olvastam végig nem láttam a leírásban...
-
Dorien
veterán
válasz ginola #114424 üzenetére
Ez egy alap cucc minden szövet (ruha, bútor, stb.) szösztelenítéséhez. Kb. annyira ragad, mint a cellux, így csak a szöszök tapadnak rá. A hengerek meg cserélhetők benne, ha lefogy róluk a ragasztólap.
[ Szerkesztve ]
-
ginola
addikt
válasz Gzula[HUN] #114423 üzenetére
Köszönöm.
Majd veszek ilyen hengert, végülis, akkor a cellux ötlete az ismerősnek is használható és jó lehet ,ugye? Kárt nem tud tenni a fidelio párnáiban? -
Gzula[HUN]
addikt
válasz stellaz #114422 üzenetére
Mikor-hogy, de a textil párnáimat kb. negyed-fél évente ennek a procedúrának alá szoktam venni attól függően, mennyit használom az adott fejest. Annyit változott a helyezet, hogy egy ideje már inkább zártat használok műbőrös párnával estig, csak akkor a textil párnás nyitottat, ha a többiek már alszanak. Így mostanában a mosás/hengerezés ritkábban van.
De pl. X2HR-hez nagyon kell, mert ott hiába mosod ki, a szösz rajta marad. Először szoktam végig menni rajta a hengerrel, majd mosás/öblítés. Elő fordult már, hogy nem mostam ki hengerezés után, de mosás/öblítés után nagyon kényelmes, pihepuha és jó illatú lesz, és azt szeretem.
Annyi, hogy ha mosás van, akkor simán bedobom (az asszony) a többi fekete közé, de a párnákat mosózsákba szoktam rakni, az megkíméli.[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz Gzula[HUN] #114421 üzenetére
Minden használat után kimosod a fejespárnát? Amúgy ost megnéztem a kát fejes szövet párnáját, de egyiken sincs egy darab szösz sem, persze lehet, hogy más anyagból vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz ginola #114419 üzenetére
Ruhatisztító henger. Én rendszeresen használom. Általában használatat után ki is öblítem vagy mosom a párnát, de van amit csak ez szed ki.
[ Szerkesztve ]
-
ginola
addikt
Sziasztok!
Ti hogyan szoktátok a kis apró szöszöket eltávolítani a párnáról? Porszívózi nyilván nem merem. Viszont ismerősöm úgy szokta, hogy az ujjai köré csavar egy kis celuxot és azzal úgymond lehengereli a kis fehér, de nagyon feltűnő szöszket a fekete párnáról. Ez így oké? -
-
jippa
aktív tag
Nyomtam ma egy egész napos szeánszot ezzel a kettővel:
-
Yodamest
veterán
Na skacok itt az év ajánlata, ez igazi black friday! Arya stealth akció!
Nem tudom ez létezik-e, hogy ennyire jó áron tudják adni, de nem látom hogy refurbished lenne vagy bontott dobozos. Ha ez tényleg gyári full akkor ez kötelező vétel, aki szeretné letudni a keresgélést a következő 10 évre, ennél jobb deal soha nem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz M5Norbi #114410 üzenetére
A mélykiemelése az tényleg jó. Én nemrég egy MFA2-re cseréltem, az lényeges tisztább, nyíltabb hangot adott. Azt pedig végül egy FIOO K9 AKM-re, ami végtére is hasonló az MFA-hoz (illetve a dac része is meleg, barátságos hangú), de a mélyei egy kicsit még tisztábban, szeparáltabbak. Illetve ezek képesek a Hifiman HE400SE fejest is normálisan meghajtani.
A K5-öt, K7-et illetve a toppingot nem hallottam, de pl a ZenDacV2 mellett az SMSL SU-1 dac nekem vékony és túl analitikus volt.
Annyi még, hogy ha viszont a ZenDac-ot csak DAC-nak akarod hasznáéni, akkor a mélykiemelése csak előerősító módban fog működni, de úgy már zavaróan kásásabb hangot produkál, mint fix kimeneten.
[ Szerkesztve ]
-
M5Norbi
őstag
válasz Gzula[HUN] #114409 üzenetére
Hát igen elég érdekes. Kíváncsi lennék ha valaki reklamál náluk ez miatt mit reagálnak.
Elvileg ez az Evolúció:
Ha lesz lehetőség ki fogom próbálni egy HD660S2-vel hogy mennyire bírja meghajtani mert arra is ugyanazt írja.stellaz: Így van. Csak ez meg akkor némileg átverés.
Egyébként pedig kár hogy nem erősebb kicsit mert nekem a hangja bejön (főleg a basszuskiemeléssel egyes zenéknél) és úgy simán elég lenne. Így lehet hogy majd valamikor (csak ezeknek nem hallottam még a hangját) lecserélem Fiio K5 vagy K7.-re vagy Topping DX3.-ra. De persze ezek csak ötlet szintűek.
Bár ha múltkor előbb kapcsolok volt jó áron egy DX5.-ös az megérte volna valószínűleg.[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz M5Norbi #114407 üzenetére
Hogy, ez mekkora egy marketing bullshit. Annyit "csaltam", hogy a Zen Dac 3-asat választottam, de az lényegebben egy minimálisan módosított 2-es, de paraméterei úgy néztem ugyanazok. Kiválaszottam egy Hifiman He400Se-vel, és azt írja, hogy túl hangos, vegyek hozzá iEMatch-et. Spec power match-el kell használni, ha akarom, hogy hangja legyen unbalancedbe (a He400Se-t pont nem probáltam ki balanced-ben, de ami késik, nem múlik, de majd később). Szóval ez viccesre sikerült.
[ Szerkesztve ]
-
M5Norbi
őstag
Érdekesség a Ifi Headphone Calculator:
[ Szerkesztve ]
-
szaki58
aktív tag
válasz stellaz #114397 üzenetére
Tudom, a gradós barátom mondta. Már adtam el Grado-t (RS2e). Akkor kisérleteztem vele. Most is szemeztem egy 225e-vel, de akkor jött ez a párnacsere, meg meghajtás csere az iBasso SR3-nál (DAC topik 109733), és szépen le is nyugodtam. Marad a tiszta réz kábel beszerzés.
-
stellaz
veterán
Vajon ez is lesz még 200 dollár alatti áron? Még egy olcsóbb zárt planár fejes elkelne a piacon.
-
stellaz
veterán
Ez vajon mit tudhat ezért az árért? Elektroszatikus, de ránézésre a HE400SE fejpántja van hozzá.
Érdekes, hogy külön 1200 dollár a fejes és 800 az amp, de egyben már 2300 dollár
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Gitáros topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lexus, Toyota topik
- Kerékpársportok
- További aktív témák...