-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
stellaz
veterán
válasz Downsampling #113099 üzenetére
Nekem judon összetörték pár éve a fülemet, a helyi sztk-ban meg adtak rá fülcseppet (!). Mikor elmentem a SOTE fülklinikára konkrétan megkérdezték, hogy ki volt az a hülye, aki fülcseppet írt fel. Mikor mondtam, hogy ki, akkor csak hümmögtek.
A fiamnak meg fülgyulladásra kimosták a fülét, aztán vérzett, meg gennyedzett.
Egyébként a genny jobb esetbe kifolyik onnan. De olyan is van, hogy allergiások esetében csak a vizes váladék gyűlik ott fel és feszíti a dobhártyát.
[ Szerkesztve ]
-
Downsampling
senior tag
válasz RetepNyaraB #113085 üzenetére
Hát, megtörtént, de nem nagyon bízom a fülorvosokban...
Még szeptember első napjaiban Magyarországon kaptam fülcseppet, meg orrcseppet. Két nap múlva megszűnt a fájdalom. Útközben (kocsival jöttem Skóciába) kb. félúton jött elő ismét a fájdalom, de sokkal jobban (nem használok klímát - nem is igazán kellett).
Skóciában 3x voltam dokinál. Először csak antibotikumos fülspray-t kaptam, majd kétszer ötnapos antibiotikum kúrát, most ugyanez csak szterodidos orrspray-vel. Állítólag (én is ezt érzem) a dobhártyám mögött rekedt meg valami trutyi. Nem tudom, az hogy fog onnan eltűnni. Szedem még mindig az antibiotikumot, plusz orrspray, de semmi nem jön ki.
Kb. 19-20 éve volt egy középfülgyulladásom, amitől elment a bal egyensúlyi szervem. Az hagyján hogy jött egy erős fülsípolás, de kb. 2 évig szédültem. Szóval, kb. tudom, hogy mi a tét... És nagyon elegem van... -
Yodamest
veterán
válasz osonte #113096 üzenetére
A magasak egyáltalán nem karcosak, a női hangok s betűi sem bántók, a fiio erre kimondottan figyel szerencsére. Vártam nagyon, mert zárt fejesekkel azért nem vagyunk túlzottan eleresztve, az AKG 361/371 az ilyen örök ajánlott, de azok felett nem igazán vannak tuti vételek normális árkategóriában. Na ez betömte a piaci rést.
-
osonte
őstag
-
M5Norbi
őstag
válasz Yodamest #113094 üzenetére
Sorry nem remlett mar hogy te voltál
Hát ez elég jól hangzik. Még nem most lesz vásárlás mert az itteniek tanácsára előbb egy IFI Dac-ot vettem de eddig ez tuti az egyik esélyes.Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
Yodamest
veterán
válasz osonte #113093 üzenetére
Hát a nyitottaknál sokkal durvább lesz az tuti. És ez minőségi brummogás, tehát nem olyan, amit mondjuk egy gaming fejes tud, mert persze azok is tudnak okádni mélyeket, de ez tényleg az a berregős, rezonálós mély. De azt is fontos megemlíteni, hogy okosan csinálja, tehát soha nem indokolatlan, csak akkor és csak ott, amikor az az adott hangsávban is úgy szerepel. Teszem azt egy pop szám nem tépi le a koponyámat feltétlenül, szép erőteljes a mély, de ez a sárkány közlekedés amit említettem is, egész más fajta mélyet hozott ki belőle.
[ Szerkesztve ]
-
osonte
őstag
válasz Yodamest #113090 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Akkor egy ilyet érdemes bevállalni. Én most filmet a mélyek miatt inkább fülhallgatón nézek/hallgatok, mert ott feszesek és igazit ütnek a mélyek. A fejhallgató meg jó zenére, ott is van szép mély az alján is, de nem az a filmes/feszes/földbe döngölős (nyitott fejhallgató).
Köszi mégegyszer! -
M5Norbi
őstag
válasz Yodamest #113090 üzenetére
Köszönöm a beszámolót
Nagyon kíváncsi voltam hogy milyen lett. Múltkor itt dobta be valaki hogy közeledik a megjelenés.
Valamikor kell majd egy új fejes és az esélyesek közt van. De még csak mézelődöm.Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
Yodamest
veterán
válasz osonte #113088 üzenetére
Igen, nagyon jó a bass benne, ezek a 60mm-es driverek tudnak azért. Most direkt beröffentettem a sárkányok háza S02E7-et, hogy ne csak a levegőbe beszéljek, épp ez volt kéznél és ebben van is egy jelenet, egész pontosan 54:51-nél, amikor lép egy nagyot a sárkány és ott konkrétan fizikailag érzem a rezonációt, ez az igazi mély, szinte mozis dübörgés jön át belőle. Tényleg nagyon jó, nem akarok senkivel sem kiszúrni, nem szponzorál senki, akinek zárt fejes kell nem elszállt áron, abszolút best buy. A tartozékok csak eper a tortán, minőségi kemény tok, baromi jó réz-ezüst kábelek, én azzal is használom, kifogástalan. Ehhez nem kell a megvétele után egyből kábelt keresgetni, mint más gyártók eszközeihez (vicc amúgy rájuk nézve), ez gyárilag minőségi kiegészítőkkel érkezik.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz RetepNyaraB #113085 üzenetére
Nekem egyszer pár másodpercig volt egyszerre 3 fajta fülzúgásom. A szokásos halk, magasba húzó cincogó (igazából csak akkor hallom, ha rá figyelek, csak ez a fajta van általában), mellette párhuzamosan a vízfolyás a csőben (ritkán van, általában akkor beteg vagyok, néha előjelzi), meg a pár másodpercig lévő hangos sípolás.
-
Yodamest
veterán
Egy gyors ajánló: a Fiio FT1 zárt fejes ahogy elérhetővé vált a fiio webshopban, le is csaptam rá, már használom pár napja. Remek cucc, V hangzás, de ízlésesen adagolva, megtartva a természetes timbret. Nagyon jó, best zárt fejes sok sok € alatt.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Downsampling #113084 üzenetére
Doki, mihamarabb (ha még nem történt meg)!!
Középfülgyuszi könnyen lehet hallásvesztő, a tinnitusz bizonyos fajtái pedig kb. három hétig kezelhetők eredményesen, a tünetek megjelenésétől kezdve. A többi fajta sehogy se. Én 9 éve élek vele együtt és nem olyan jó, hidd el nekem."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Downsampling
senior tag
válasz emiki6 #113083 üzenetére
Hát, akkor nem vagyok érintett, mert rám is ez igaz:
"Aztán van akit nyom, van akinek kiesik a füléből, más meg semmit nem tud elviselni a fülében. Nekik nem jó ez a műfaj, ahogy az on-ear se való mindenkinek, de az over ear-nek is megvannak a hátulütői elég gyakran." Nálam csakis az over ear, vezetékkel.
De köszi a választ!
Mondjuk most éppen dögrováson vagyok, sem az új szerzeményeket (fejes, dongle, szimmetrikus kábel) nem tudtam még kipróbálni, de a végre összerakott szobai hifit sem tudom élvezni: kaptam egy csúnya fülgyulladást, a bal fülem piszkosul fáj és be van dugulva. Semmit nem hallok vele... Illetve csak sípolást, zúgást... -
emiki6
veterán
válasz Downsampling #113082 üzenetére
Fülhallgató (flathead vezetékes earbud). -NoVa- fórumtárs készíti. Ár/erték arányban verhetetlen (feltéve ha illeszkedik az ember fülformájához és kedveli azt a hangkaraktert).
Az earbud-ok szerintem és még párunk szerint a gyakorlatban meglepően közel állnak a nyitott fejhallgatókhoz, annak ellenére, hogy csupán fülhallgatók.
Nagy előnyük a kényelem, könnyűség, fül be-nem-fülledés és az, hogy kifele alig hallatszik ki, mégsem izolál.Aztán van akit nyom, van akinek kiesik a füléből, más meg semmit nem tud elviselni a fülében. Nekik nem jó ez a műfaj, ahogy az on-ear se való mindenkinek, de az over ear-nek is megvannak a hátulütői elég gyakran.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
stellaz
veterán
válasz btraven #113079 üzenetére
Flathead, ebben a terminológiában. Méret függő, de régen csak ilyen volt, akár befért, akár nem
A Phoenix vagy a Monk nekem pont jó, szivaccsal elég stabilan ül. Nova nagyobbik earbudja viszont már nem ült be jól szivaccsal.
Van egyébként vékonyabb, meg vastagabb szivacs, azokkal lehet kicsit játszani.
Ha (főleg csendesebb) utcán nyitott fülest szeretnél, akkor az earbud a legjobb, tömegközlekedésen nekem meg csak az Etymotic vált be igazán minőségi zenehallgatásra. -
emiki6
veterán
válasz btraven #113079 üzenetére
Flathead (hivatalosan az earbud elnevezést arra használták, csak aztán a tws-ek bekavartak).
Amúgy igen, sok múlik a fülformán és kompatibilitáson, ezért látatlanban azt sem érdemes venni.👍
De ez az earbudokra is igaz, az én hallójáratom pl nem szereti az etymotic-ot.[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
btraven
őstag
válasz stellaz #113077 üzenetére
Az earbud az flathead vagy IEM? Kérdés hogy a flathead earbudot jól be tudja-e helyezni a fülébe? Így kell [link] Nekem anno egy Sansa Clip+-hoz adott flathead volt és nem maradt ilyen pozícióban meg, minden ki meg be hallatszott az utcán, váltottam is IEM-re.
Az IEM meg jó mélyre megy a hallójáratba. Más kérdés hogy nálam hosszabb távon az nem volt egészséges. -
hoodoo86
tag
Ma olvastam, hogy nem lesz többé High End Munich 2026-tól. 2025-ben még lesz egy és utána elköltözik Bécsbe.
Bécsben 2023-tól van High End Vienna, tavaly voltam, még nagyon kicsi volt az egész, de tér volt a növekedésre. A linkelt élménybeszámolóm lefedte a fejhallgató felhozatal 80%-át. 2026-tól biztosan több kiállító lesz.
Idén is lesz High End Vienna, November 23-24-én. A belépés idén (még?) ingyenes.
-
stellaz
veterán
válasz Albert.Tamas #113062 üzenetére
Ha utcán akarsz fejest használni, akkor egy jó earbudot inkább. Nyitott, kényelmes, nem nézel ki vele hülyén ( ) , el tudod tenni zsebre és közvetlenebb mivolta miatt jobban elnyomja a kinti zajokat és nem is zavarsz vele másokat.
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz bitrograde #113065 üzenetére
Azért annyira nem szűri ki jól a zajt legtöbb zárt. Voltam DT770 Editionnel utcán. Nem volt jó, mert a mobilomról halk volt kinti viseléshez. Egy nyitott DT880/990 határozottan még rosszabb lett volna. Olyan ezekkel zajos környezetben boldogulni próbálni, a hangerőn emelni, mint széllel szemben pisilni. Csak itt a hallásod sínyli meg.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz ginola #113072 üzenetére
Dorien amúgy árul egy x2hr-t tök jó áron (35k).
Albert.Tamas: Mér nem veszel phoenixet? Túllóg a kereten? 100 alatt nem biztos, hogy kapsz jobb fejest (bár ízlésfüggő is). Kérj novától egy próbadarabot, ha csak az a gond, hogy nem tudod tetszene e.
[ Szerkesztve ]
-
ginola
addikt
válasz Gzula[HUN] #113071 üzenetére
Köszönöm szépen!
Akkor lehet megvárom a fideliót mikor akciós lesz újra...[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz ginola #113069 üzenetére
A 9600-ast pont nem hallottam. Éppen akartam rendelni, múlt hónap végén volt leárazva egyik alis boltban 82$-ra, de végül nem mertem megrendelni, mert nem találtam a boltot elég megbízhatónak. 100$ körül nem akartam érte adni, erre a suli kezdős akció végére eltűnt az összes az egész Aliexpressről. Aprón van egyébként 33ezerért.
Az elvileg melegebb hangú, és nincs benne (akkora) magas peak, mint a 9500-asban. X2HR melegebb hangú és nagyobb tere. Utóbbi egyértelműen jobb.#113070Albert.Tamas: Könnyen hajtható fejhallgató, telefon elbír vele. Arra azért figyelj, hogy "nem egy tipikus basshead" cucc, inkább egy kiegyenlített hangzású fejhallgató a 9500-as.
[ Szerkesztve ]
-
Albert.Tamas
tag
válasz Gzula[HUN] #113068 üzenetére
Koszonom a masik kerdesem telefonrol is jol szól ?
-
ginola
addikt
válasz Gzula[HUN] #113068 üzenetére
Hangra melyik tetszett jobban a 9500 vagy a 9600?
Fidelio gondolom ennél azért magasabb kategória bőven. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz Albert.Tamas #113067 üzenetére
Utoljára INNEN rendeltem. Minden hónap elején szokott lenni alis kupon, azzal még lejött pár $ róla. Elfogadta a kupont is az áruház. 1 momentum volt, ami nem tetszett. Csak egy zacsiba volt rakva a doboz, nem volt körülötte semmi plusz védelem. Ennek ellenére egy karcolás nem volt rajta, se horpadás. Kb. 10 nap alatt jött meg, Express One hozta házhoz.
[ Szerkesztve ]
-
Albert.Tamas
tag
válasz Gzula[HUN] #113064 üzenetére
Koszonom , akkor inkabb ez-ezek ? Philips SHP9500 vagy 9600
Megosztod a linket?[ Szerkesztve ]
-
nobela
senior tag
válasz bitrograde #113065 üzenetére
Meg nyitottban se!
Mert leütnek ha túl hangosan csörömpölsz
xDuoo MT-604 csöves hibrid fejhallgató erősítő 1 év garanciával eladó: 49.900.-
-
bitrograde
senior tag
válasz Gzula[HUN] #113064 üzenetére
Zártban pedig saját testi épségünk érdekében nem megyünk utcára.
-
Gzula[HUN]
addikt
Más a mágnes bennük. Gyakorlatban egyikben picit több a magas, de nem emlékszem melyikben. Bodz, a fórumgazda véleménye szerint nem érdemes költeni a drágábbra. (Lehet nem szó szerint fogalmazott így, de ez a lényeg.)
Felejtsd el, hogy telefonra kötöd. Utcára akkor ajánlott a nyitott fejhallgató, ha nem zavarnak a behallatszódó hangod, vagy kifejezetetten az a cél, hogy azokat halljad. Plusz a HE400SE elég hangos kifelé is.
Ha továbbra is nyitottat szeretnél utcára, akkor inkább a Philips SHP9500 vagy 9600-asnak néznék utána. Előbb vagy alin is igen jó áron (én 2 helyről is rendeltem már, igény esetén meg tudom osztani honnan, semmi gond nem volt), utóbbi ott már nem látom, csak amazon.fr-on (vagy a .de-n).
[ Szerkesztve ]
-
krono.
tag
Egy gyors kereséssel találtál volna választ a kérdésedre, többször feljött már.
Ugyanakkor használata sem telefonról, sem a Macbookról nem ajánlott, kell neki a meghajtás, vagy egy PowerDAC, amit ajánlottak már párszor.
Mindemellett nyitottsága miatt nem biztos, hogy a legkézenfekvőbb választás utcai használatra.
Ha jó ajánlást szeretnél kapni, javasolt kitölteni az összefoglalóban található kérdéseket.
[ Szerkesztve ]
-
Albert.Tamas
tag
Sziasztok!
Hifiman HE400SE V1 es V2 kozott mi a kulnbseg? Melyik ajanlott?
Telefonrol lenne csak hajtva vagy Macbook-rol utcan es otthon lenne hasznalva
Ha nem akkor melyik markat es tipust ? -
-NoVa-
addikt
válasz btraven #113060 üzenetére
Ezer éve írtam róla, egy filléres OpenHeart OH2000 alapból kiindulva, némi drivercsere, meg kivágtam a fém szitát belőle, nyomtattam saját rácsot, szövet szűrővel a végeredmény egy vokálcentrikusabb középbeugró szintű Grado szerű hangzás, az 50mm driverből jó hangot lehet kihozni. A lányom lenyúlta, nagyon szereti.
Az anyaghasználat tényleg kifogástalannak tűnik, de ha csak előre hajolok benne, a súlya könnyen lehúzza a fejemről, miközben a Grado-k a nehezebb kábel ellenére meg sem mozdulnak. Számít az a pártíz gramm. Sokat.
-
btraven
őstag
válasz RetepNyaraB #113057 üzenetére
Igen, erről volt szó hogy egy olcsó kínai Grado klón milyen jól össze van rakva csupa fémből. Azóta se mertem venni, így nem derült ki hogy szól. Aztán lehet a leggagyibb párszáz forintos driver van benne.
-
stellaz
veterán
Érdekes, a kivitelezésével nekem nem volt problémám, soha nem gondoltam olcsó kivitelnek. Azt, hogy nyeklik az egész, inkább fícsőrnek tudtam be, mint bugnak.
[ Szerkesztve ]
-
lapalapa
senior tag
"de hát az már 10 éves hó és mint ilyen, hol van már az éji homályban..."
Ezt megkönnyeztem!Üdv,
a kispesti trollHa nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Polllen #113055 üzenetére
A Gradonál nagyon beakadt a Woodstock feeling, azt rohadtul elengedhetnék végre; nyilván lehetséges volna megoldani. Minden megoldás borzalmasan dzsunka rajta, mint egy igazi, retek Harley Davidsonon - a Hempnek legalább a hangja kárpótol. De istenments elkezdeni a hang elemzős vitát! Mindenkinek amit a füle jónak érez!
Én pl. sok hallgatás után emiki Quadja erényeit kifejezetten megszerettem (ehhez kellett a Teac kombója), pedig kezdetben nagyon utáltam (és talán nem passzolt a bkercsó worksszel). Szívesen venném fülre egykori első komolyabb fejesem, az AT A900 Winget egy mai szettel, de hát az már 10 éves hó és mint ilyen, hol van már az éji homályban..."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
jippa
aktív tag
válasz Ear001 #113051 üzenetére
olyan erőkar lehet a végén, mint egy jobb spájszernek, egy nehezebb vezeték súlya tuti megemeli a rig-et, rugó ide vagy oda
ha kell, én acps-gb-au-t használok, van itthon vagy két tucat most is
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz stellaz #113054 üzenetére
Az is, mint a kábel, az életérzés része.
Amúgy nekem a teljes kényelemhez két dolog kellett volna. Valami kevésbé vastag kábel, ne adj Isten cserélhető, hogy ne húzza le a fejemről.
És ahogy mondod, a szivacs, az lehetne egy kicsivel vastagabb."Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
lapalapa
senior tag
válasz Dorien #113038 üzenetére
Hát jó.
Szóval Nova hemp-jét hallottam, az nagyon pörgős volt, szerintem egy Requiem-ből is kihozza a buli hangulatot... Tényleg tetszett, 15 percig, aztán megfájdult a fülem. Szóval nem vagyok grado kompatibilis. (Tudom tudom lehet hajlítgatni, de kölcsön cuccot nem szokás.)
Senni sorozatot hifisón próbálgattam régen, azon a láncon amire dugva voltak mindnek kicsit doboz hangja volt. (BáraholaHEegyetképesekminipcrőljáratniottbármielőfordulhat.)
Hd650-et próbáltam legutóbbi hifisón valami fiio-ra volt dugva, úgy nem volt doboz hangja, mást nem nagyon hallottam, mert nagyon nagy volt a zaj.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
emiki6
veterán
válasz RetepNyaraB #113047 üzenetére
Egyetértek, egész elképesztő a hemp is és pl nova earbudjai is felborítanak minden prekoncepciót.
-
Dorien
veterán
válasz jippa #113046 üzenetére
Kösz, de az enyémhez sem volt, a képet a neten találtam.
Nem tudom, mi volt a gyári csatlakozóval, de ez a Furutech 6.35 mm jack ezzel a fém törésgátló rugóval valami brutális...
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Gzula[HUN] #113045 üzenetére
Semmi baj; én csak arra céloztam, hogy az eszközök fizikai megvalósítása még nagyjából semmit nem árul el a megszólalásukról és ezt remek dolog megtapasztalni.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz RetepNyaraB #113044 üzenetére
Fülhallgató nálam kizárt. Nem viselek el semmit a fülemben. Pár másodpercig, esetleg pár percig próbára esetleg, de ennél hosszabb ideig sajnos nem. Ettől még tuti rohadt jól szólhat némelyik, nekem még valamelyik próbára kapott airpods is tetszett (hülyén hangzik, de még szédülni is kezdtem az első másodpercekben tőle), de úgy vagyok vele mint az egyszeri paraszt bácsi a zsiráffal.
Hallókészülék meg volt sajnos a családban...
További feszültséget én Grado - HD650 - bármi más vonatkozásában én nem kívánok kelteni, részemről mind elfér a palettán, max mindenkinek más jön be. És ezért szép a világ.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Gzula[HUN] #113043 üzenetére
Ha ezt mondod, bizonyára nem hallottad egyiket sem. Mármint nem a hallókészülékre célzok.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz RetepNyaraB #113042 üzenetére
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Gzula[HUN] #113039 üzenetére
Pedig nemhogy on ear-over ear hasonlítható, hanem mindez akár egy flatbuddal, ld. NoVa cuccai.
-
-NoVa-
addikt
Pickup, a SUV az csak egy semmirejó marketinges szörnyszülött.
-
Bogyó bá'
nagyúr
A SUV az semmire se jó. Nettó műműjerség szerintem....
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Gzula[HUN]
addikt
Őőő.... van itthon egy Grado GW100-as, meg hallottam Bogyónál a 6XX-én a nem gyenge erősítőiről, meg az ifimről is. Általános használatra IMO a 6XX jobb, de én ettől függetlenül szeretem a Gradomat. Én amúgy moddolva (pedig úgy nekem sokkal jobb, mint gyárilag) se tudom órákon keresztül magamon viselni ellentétben. Viszont megvan mire használom a Gradot, arra meg minden más nem annyira jó.
A GW egyébként kanócról kicsit V hangzású, BT-ról meg nagyon.
Semmi értelmét nem látom egyébként egy on ear meg egy over ear fejes összehasonlításának. Kb. annyira parttalan, mint pl. melyik jobb jármű, egy SUV vagy egy pick up.
[ Szerkesztve ]
-
lapalapa
senior tag
válasz RetepNyaraB #113035 üzenetére
kispesti...
Érdekes olvasni a vitát így, hogy nem vagyok benne, mert nem tudok hozzá szólni tapasztalat híján..
Ennyire gáz lehet, amikor benne vagyok és osztom az észt, de akkor nem érzem...Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #113031 üzenetére
Nyugodttan jelentkezz be lakcímkártyával, levelezési címmel, ez több évtizedes vita lesz, mint a Ford Capri vs Opel Manta, és hasonlók. De legalább új telefonnal megy bitperfecten a Tidal droidon, így részemről világbéke van, a zsebrevágós Cayin teszi a dolgát ahogy kell.
-
lapalapa
senior tag
Itt állok a boltban, az egyik kezemben egy hd650 a másikban egy grado.. és azt várom hogy eldőljön a vita, hogy megvehessem az egyiket végre..
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
Ba cy lus
addikt
válasz Ear001 #113027 üzenetére
Ja értem, szóval nem elég drágát hallottam. Majd én is így érvelek a HD600/650 és a Sennheiser védelmében, hogy ott az Orpheus.
Az itteniek többségének is szerintem inkább a Hemp árkategóriájáig érdekesek a fejhallgatók, nem 2000 dollárig. Szerintem te is többször emlegetted a Hempet, mint bármely másik Gradot.[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz Ear001 #113019 üzenetére
Közöttük gyakorlatilag nincs egy olyan egyenes vonal, mint más márkáknál, vagy a belépő sorozatnál, hogy ez olyan, mint a kistesó, csak jobb basszusban, vagy nagyobb a tere.
Lehet, hogy így volt mondjuk a 80-as években, egy ideje viszont nem ez a jellemző. Már a Sennheiser 6-osok és 8-asok között is egy világ különbség van: karakterben, hangulatban, ahogy a zenét megfogják.
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz Ba cy lus #113015 üzenetére
Dehogynem. A 60 - 325 egy família. Ahogy nő a szám, szépen egyenletesen kábé mindenben jobbak. A Hemp egy teljesen külön állatfaj. Az RS-ek, GS-ek meg magukban mind, mind egy külön zenei világ. Közöttük gyakorlatilag nincs egy olyan egyenes vonal, mint más márkáknál, vagy a belépő sorozatnál, hogy ez olyan, mint a kistesó, csak jobb basszusban, vagy nagyobb a tere.
(Amúgy a hangszedőiknél is ez van. )
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz nobela #113016 üzenetére
A 225X-ben én se nagyon találtam plusz tartalékot. Nem is tud olyan mélyre menni, mint a 650, ott még nem éreztem hogy megérné variálni.
A 325X viszont már tud skálázódni, ahogy pakolod elé a technikát. Egy komolyabb csöves erősítőről is tud bitang jól szólni. Ezt amúgy a 650 is tudja természetesen, de ízlés kérdése, hogy melyik jön be.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
nobela
senior tag
Ha már Grado: nekem FiiO dongle-ről és Gryphonról hatalmas élmény volt az SR225x, de jobb cuccról valahogy nem ad többet ...
Próbálgatom szeretni továbbra is, de bármikor bedugom az Aune S17 Pro-ba, sírva rakom vissza a HD600/650-et (hangulat szerint), vagy az Edition XS-t (zenei stílus szerint).
Ezek mellett valahogy nem találom a helyét...
xDuoo MT-604 csöves hibrid fejhallgató erősítő 1 év garanciával eladó: 49.900.-
-
jonhy86
csendes tag
Valaki tesztelt már ilyen fejhallgatót? Behringer Omega
-
Ba cy lus
addikt
válasz bitrograde #113010 üzenetére
Így nem nehéz:
200 Hz-től esik az átvitel, felül 5-10 dB kiemelés... -
Ba cy lus
addikt
válasz -NoVa- #113006 üzenetére
Szerintem meg épp a mikrodinamikája kiemelkedő pl. a planárommal szemben. A HD650 sötétebb, mégis jobban hozza mondjuk egy cselló különböző zörejeit, a vonó torzításait, a planár simítja ezt is. Lényegében ez hiányzik nekem a HE560-ból, túlságosan kisimítja a hangszereket, mintha ráeresztettek volna egy élsimítót. Hiába a ritkás rács, a különböző párnákkal kísérletezés, még mindig nagy az elmaradás e tekintetben.
-
-NoVa-
addikt
válasz Ba cy lus #113002 üzenetére
Nem a bumm, hanem a többi, a falszerűen becsapódó intenzív impulzusok a teljes hangspektrumon. Ott a betonfalon akad egy réteg szivacs a 650-en, a húrok pendülése, fa csattanása, elektronikus impulzusok, mindenen picit kerekít,
Itt jön be az ízlés, meg a zene, ha neked nem hiányzik belőle ez, akkor a 650 az valid endgame cucc. Mások a planarok, tesla driverek és hasonlók felé nézelődnek, mert ott ezekből könnyebben kapnak többet, ebben úgysem lesz soha globális egyetértés.
-
Xelo
addikt
válasz Dorien #113004 üzenetére
na igen.. diskuráltam kicsit openheartékkal, nyíltan felvállalták hogy a jelenlegi kábeleik ezüstözött 4n ofc rézből készülnek és pont a kínai piac "milyensége" miatt nem adtak még ki magasabb kategóriájú kábelt. tervben van nekik egy felső kategóriás tiszta 7n rézkábel piacra dobása, ezt csak azért nem lépték még meg mert az ali (openheart csak ott árul) televan kamu "7n" rézkábeleket (meg ezüstöt) áruló shopokkal amikkel árban nem tudnának versenyezni (már ha ők valódi 7n rezet használnának míg az olcsó shopok nem). ettől függetlenül azt mondták hogy jönni fog, és az európai/amerikai kábelmanufaktúrák kábeleinél azért alacsonyabb áron.
-
Dorien
veterán
válasz sNk77 #112992 üzenetére
Volt olyan Ali-s hirdetés, ahol "silver cable" volt a címben, a leírásban meg "pure copper conductors". Szóval a kínai piacon a gyártói leírásra sokat nem lehet adni szerintem. A vevői tapasztalatok, vélemények már többet mondanak, de a puding próbája az evés. Egy komolyabb gyártó (pl. Forza Audioworks) gondolom, nem hablatyol hüleségeket a honlapján, de nem is az Ali-s árkategóriában mennek a kábelei...
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Dorien
veterán
válasz Ba cy lus #112973 üzenetére
FYI: Az elmúlt bő másfél évben rengeteg fejes fordult meg nálam (AKG K550, K612 Pro, K712 Pro. K240 Monitor 600 ohm, Audio-Technica ATH-AD900x, Beyerdynamic T90, DT770 M 80 ohm, DT990 Edition 600 ohm, DT880 vintage 600 ohm, Denon D2000, D5200, D7200, Final Sonorous IV, Focal Elegia, Focal Listen, Grado SR225x, HiFiman HE-R7DX, HE400se V1, HE560 V4, Ananda Non-Stealth, Edition XS, HE-R9, Sundara Closed-Back, iBasso SR3 és kicserélődött a teljes lánc is. (Starting Point DAC3 + CompositeAmp helyett Topping D30 Pro + A30 Pro / chAMP), de volt nálam próbára egy Schiit Magni 3+ is.
Szóval ja, mindig azt írom, amit akkor, az addig tapasztalataim alapján igaznak érzek. Ha annyira szerettem volna a Sennheisereket, akkor nem kerültek fel volna apróra néhány hét után... Amúgy nem teljesen adtam fel a márkát, egy HD650 / 6XX-et meghallgatnék még a chAMP-ról.
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz sNk77 #112999 üzenetére
Akad itthon gitár, klarinét, zongora, meg pár kallódó egyéb.
A Sennheiserek ezeknek a dinamikáján az unalom határáig csillapítanak, a Hemp egy fokkal közvetlenebbül, több energiával adja ezeket vissza, nekem jóval élvezhetőbben. Persze ez is kompromisszumos,de feleannyiba kerül, mint a napi használós IEM-em, és majdnem olyan jól szól.
Ha nem ritkán elővett hangulatműfaj lenne nálam a fejes, akkor valahol az Arya Organic - HE1kSE - Empyrean vonalon reszelgetném ezek alá a hozzájuk koherensen illő láncot, a Hemp meg maradna a komfortos napi strapálható minimalista szett. A zene lényegét ugyanolyan élvezhetően átadja, az apró finomságokban ütközik fizikai korlátokba. Nem tud közel 10 centis planar driverből áradó átható hangot adni egy feleakkora dinamikus driver.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC