Hirdetés
-
GAMEPOD
Új hozzászólás Aktív témák
-
magyargyerek
tag
válasz
thomasrc #116479 üzenetére
Írtak, 9000-ért beszereznék a fülpárnát az Audio Technica ATH-A900X-hez hangszervízből. De leszögezték hogy ha méret probléma lenne nincs csere csak ha ők épitik be akkor van garancia. Szlovák bolt is írt, szlovákul, google foprdítóval azt írták nincs ez a méret inkább vissza utalják a pézt, küldtem a b.számlaszámot, még nem utalták a 10 ezret amibe a rossz került. Amit küldtek azzal mi lesz nem írták. Közbe már rendeltem másikat ebay-ról, az már úton van. (Báránybőr, memóriahabos fülpárnák Audio-Technica ATH-A700 A900 A900X készülékhez) van kép amint rajta van olyan fülesen mint az enyém. Picit vastagabbnak tűnik így látszatra.Kész kálvária ez az egész fülpárna téma, csak sajnálom a jó kis alig használt Audio-technika fejesemet ami anno 90 ezer Ft volt annak idején, nem is a használatba ment tönkre, tán még be sem járódott új kora óta párszor ha volt használva, az AK100-al, abba ment tönkre a bőr hogy a sötét cipősdobozba tárolom. Ment már így szét, levált a talpa a márkás AKU bőrbakancsom is, álló helyzetbe az évek alatt.
-
dethroner
veterán
válasz
bitrograde #116498 üzenetére
Megköszönöm
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Pécs környékén nem tudtok valami ügyes embert, aki fejhallgatót javít?
-
polcsa
aktív tag
Sziasztok,
mostanában többet hallgattam Tidalt, de még többet akartam.
Az összefoglaló alapján be is szereztem egy AKG K371-es fejhallgatót, meg is győzött a hangzása. Ezúton is köszönöm!
A telefon beállításait böngészve találtam egy "Adapt Sound" menüpontot, amit bekapcsolva tesztelte a hallásom és beállította az ideális EQ-t.
Ez valami komolyabb dolog vagy csak vakítás az egész?
Őszintén szólva nekem eléggé bejött. -
Psychopeti
senior tag
válasz
Gzula[HUN] #116494 üzenetére
Szia. Köszönöm szépen az ajánlásokat. Utánuk fogok majd nézni.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Psychopeti #116493 üzenetére
Bár nem engem kérdeztél...
A félig nyitott gyakorlatilag nyitott, max annyi "előnye" van, hogy kifelé nem annyira hangos, mint ami teljesen nyitott, de befelé ugyanúgy megy minden hang. Nagyjából ennyiből Fidelio X2HR elég jó választás lehet, amazon.de meg .fr oldalon időnként 80-100€ környéki árra le szokták árazni. Aprón időnként találni 30ezerért is, most valamivel drágábbak vannak inkább.Én azért nem vetném el a Hifiman HE400SE-t, csak ahhoz már valami erősítő nem árt. X2HR-hez se, de megfelelő forrásről a HE400SE szerintem részletezőbb hangot ad.
Matematikailag szóba jöhet a Sennheiser HD5-ös sorozat nyitottjai, amiből az 560S-t nem ismerem, de amivel találkoztam, az annyire nem jött be NEKEM. Szintén szóba kerülhetnek az X2HR kistesójai, a Philips SHP9500 meg 9600-as modelljei, de az X2HR árnyékából én elvetném ezeket. Szintén elvetném az Audio-Technika AVA400-asát, meg az meg alapban túl világos.
A helyedben leszűkíteném a kört az X2HR vs. 560S vs. HE400SE-re. Annak ellenére, hogy mennyire félig van teljesen nyitottak. Érdemes ezeknek a fejhallgatóknak utána nézni.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Newbie9 #116490 üzenetére
Újat nem kapsz már az utódjából, az 1am2-ből se. Ha ehhez a hang karakterhez ragaszkodsz, akkor lehet érdemesebb EZT a MEZE-t megvenni. Vagy Fiio FT1. Az meg egy modernebb, jobb hanzású fejhallgató (azt nem merem írni, hogy tartósabb is).
Ha a listán szereplőkhöz ragaszkodsz, akkor a HD569-et nyugodtan kihúzhatod onnan. A másik Sennhesert nem ismerem.
-
Dorien
veterán
válasz
Psychopeti #116487 üzenetére
-
Psychopeti
senior tag
Sziasztok!
Ezen fejhallgatók közül melyik lenne a legjobb választás minden szempontot is figyelembe véve?
Köszönöm előre is a segítséget!
Sony MDR-1A
Sennheiser HD-380 Pro
Sennheiser HD 569
Audio-Technica ATH-M50x -
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Gzula[HUN] #116485 üzenetére
* az 550mk3/553mk2 gyakorlatilag ugyanaz, szóval olyan videót láttam, ahol az aljzat (xlr mini) belsejét cserélik ki 4 pinesre. Ezt még nem merném, de egy 550mk1 vagy mk2-t már tudnék TALÁN moddolni.
Ha 3,5-ből menne a 4,4, azt elvileg lehet, csak értelme nincs. Fordítva meg zárlat lenne.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Newbie9 #116484 üzenetére
Az MDR 1A meg az FT1 lenne egy kupac, a 7506 meg az AKG-k a másik. A CD900ST-ről semmit se tudok, és nem akarok tippelni, hogy melyik.
Ha a Sony meg az FT1 közül kellene választani, akkor egyértelmű, hogy az FT1, a Sony kényesebb a meghajtásra, és nem megfelelővel elég mélyorientált tud lenni. Egyébént is, csak egy igényesebb forrásról nem fog bebrummogni. Az FT1-nek meg jobb a tere. Bala elemezte legutóbb, hogy szerinte a Sonynak kicsit párna közepi nyílása, ha az nagyobb lenne, akkor jobb lenne.
A másik csoport meg kiegyenlített hang. A 7506-ról ennyit tudok, még nem volt ilyenem. De én tök jól elvagyok az 550mk3-al, de nekem csak az ifi zen dac V2-vel tetszik a hangja, meg az AKG 550/553 balancedban felejtős, módosítás nélkül nem tudod megoldani. Láttam videót, ahol az aljzatot cserélik ki emiatt 4 pinesre, meg - ha nagyon akarnám - egy 550-est át tudnék már alakítani úgy cserélhető vezetékesre, hogy 4 pines aljzatot rakok bele (HyperX Cloud II-esen elmúlt héten már sikerült), de gondolom ez nem opció.
Magam részéről továbbra is FT1-et javaslom azok közül, amit ismerek is.
Ha már szóba került a Meze99. Nekem a Neo volt, ugyanabba a kupacba raknám, mint az MDR 1A, meg a FT1. Hangjával még csak-csak elvoltam, de az volt a bajom vele, hogy a fém fejpántja iszonyat mikrofónikus, ha hozzá értem, az agyamban is zengett. Vezetéke se volt sokkal jobb. Akár jó is lehet hozzá egy ilyen mikrofon, de a pin kiosztását nem ismerem a Fiio-nak, így tutire nem mondom.
-
Newbie9
kezdő
Sziasztok!
Hogy kavarjam fel az állóvizet..
Először is mégegyszer köszönöm az eddigi segítséget Gyulának és Doriennek. Sikerült kisebbre szűkítsem a kört.
Több 'review' után végigolvastam az Ft1 litániáját itt a fórumon, volt lelkedés aztán hidegzuhany..már csak megint felhozni kevésbé merem :)).
mire hasznánám:
Munkában és otthon,
Zene és filmek.
~120Euró de akár használt is
zárt circumaural
kényelmes és izolált
A nagyon sok, túl sok basszus tud zavarni, de olyan sok tapasztalatom nincs, nem tudom milyen hangzás tetszik.hajlok kiegyensúlyozott / semleges felé - elméletileg legalábbis
Bárhonnan vásárolnék, már a buyee-n és zenmarketen is nézelődtem.
Az ár miatt és amit megértettem nem sok értelme lenne DAC/AMP nélkül.A fülesek amik még bent maradtak 17 közül
:
Sony MDR-1A, MDR-7506 / CD900ST + Yaxi earpadok, AKG K550/K553, Fiio FT1Egyelelőre Fiio JA11/KA11/ Apple dongle, esetleg később Apos x Community Gremlin Tube Amp?!
A JA11 a beépített EQ support és kevesebb erő/fogyasztás/melegedés miatt tetszik, ha jól értettem alcsonyabb imepdanciát képes meghajtani.
Majd a mikrofont megoldom valahogy.Pl egy ilyen (99 Classic stock boom mikrofon) kábell elérdemes pl Ft1-et próbálni, kompatibilis 99 Classic-en kívül más fülessel is? Vagy ki kell egyenként próbálni..?
Mivel érdemes balanced 4.4 kábelt használni? Gondolom dongle/K11 'szinten' nem érdemes (3.5->4.4) átalakítóval bohóckodni?!
Köszönöm.
-
bitrograde
senior tag
Nagy itt a csend.
-
thomasrc
tag
válasz
Gzula[HUN] #116481 üzenetére
Nem tudom mekkora árréssel dolgoznak, mert ezen az oldalon A990Z-hez nem kapni fülpárnát. A 2020-as évekig A900X-el nyomultam hosszú ideig, akkor innen nem volt értelme rendelni, mert ugyanannyiért kaptam meg a szerviztől is. Ennek fényében kíváncsi vagyok, hogy @magyargyerek-nek milyen árajánlatot fognak küldeni. Legalább kiderül, hogy tényleg emeltek-e az árrésen azóta.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
thomasrc #116479 üzenetére
Elég jó árréssel dolgoznak. Audio-technica.com-ról fele ennyibe se kerül.
-
thomasrc
tag
válasz
magyargyerek #116477 üzenetére
Audio-Technica fejhallgatókhoz a Hangszerviz-től tudsz eredeti cserealkatrészeket rendelni. Nekem az A990Z-hez egy pár fülpárna 16e Ft. volt idén. Korábbi évekhez képest ez is megdrágult.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Balázs Z. #116475 üzenetére
Nagyon vékonyan FBS-el kenném le, és arra raknám a szivacsot.
#116477magyargyerek: Ugyanilyen párnát Aliexpressről töredékáron meg tudod szerezni. Én annó pl. INNEN rendeltem ilyen jellegűt, nekem 110mm-es kellett. Ha ez nem megfelelő, írd be a keresőjébe, hogy "105mm earpad", lesz még találat.
-
magyargyerek
tag
Rendeltem fülhallgató párnát de bosszús vagyok ebből a cseh vagy szlovák boltból 10ezerért és nem jó. A típus pedig okés a feliraton de óriási a különbség, fel sem próbálom, soha többet a [link https://www.fejhallgato-fulhallgato.hu/] című boltból. Audio Technica ATH-A900X lenne a típus amire vettem, az emag ír méretet is. Emagon szélesség 105mm, ezt megmértem 95mm, a vastagság emagon 30mm, ezen a csehen 25mm.Már ott sem egyezik. Csak ódzkodtam az emagtól mert sd kártyával régen megjártam velük visssza kelett küldeni mert azok is külső beszálítóval küldhetnek...
-
Balázs Z.
tag
válasz
Balázs Z. #116459 üzenetére
Szétszedtem a Denont (eddig nem volt 6-os torx csavarhúzóm, illetve azután találtam meg, hogy vettem egyet - ez a költözködés utáni dobozból élés átka), szóval ehhez nem kell szakember, legalábbis forrasztani nem kell, egybe van szerelve a driver, a műanyag keret és a jack aljzat.
Viszont csillapító szivacsgyűrű kell hozzá, és az is 10 font pluszban, illetve nem tudom, mivel ragasszam majd rá, ha megjön. Gyárilag erősen rá van ragasztva a keretre.
-
akijoe
újonc
válasz
Gzula[HUN] #116473 üzenetére
Köszönöm
-
akijoe
újonc
Sziasztok!Kis segítséget szeretnék kérni ,elvesztem az dac ampok világában kicsit.A lényeg hogy egy edition xs fejest szeretnék meghajtani,asztali környezetben,tvt konzolt ilyesmit szeretnék rakotni.Mit ajánlanátok,egybe dac/AMP,vagy külön külön,milyen típus márka ,olyan 100k lenne a keret max,de ha alatta van az sem baj ☺️Köszönöm a segítő válaszokat ☺️
-
HUNNIA1920
őstag
Igazából arra lennék kivàncsi, hogy aki próbàlt màr ilyen párnát, annàl hogy vált be. Az esetek nagy részében mindenki a kényelemet említi, viszont ilyen téren a gyári is jó, semmi gond vele. AVX-en több eladó fejesnél is láttam, hogy ilyen párnàval együtt adták el, így gondolom többeknek van vele tapasztalata.
szaki58: igen, làttam.
-
szaki58
aktív tag
válasz
HUNNIA1920 #116467 üzenetére
Nézz rá a hirdetésekre. Most kínálom a kívánt (Forza) kábelt jó áron! Néhány hetes, nem használt.
-
AssAssynn
őstag
válasz
Gzula[HUN] #116466 üzenetére
-
Beri
addikt
válasz
HUNNIA1920 #116467 üzenetére
Egy biztos, a párna sokkal többet szól bele a fejesed hangjába, mint a kábel.
-
HUNNIA1920
őstag
Hifiman HE1000 V2 fejes esetében van értelme 40 ezret kidobni Dekoni Elite Hibrid párnára, ha nem a kényelem a lényeg, hanem a hangra gyakorolt pozitív hatása (ha van ilyen)?
Illetve gondolkozok egy Forza Noir HPC Mk2-es kábelen is, kérdés, hogy egy darvinya féle Litze szerkezetű réz, meg egy Neotech OCC monokristályos réz kàbel mellett van-e létjogosultsàga, szintén ami a hangot illeti. A kettő együtt lenne kb. 100eFt.
-
AssAssynn
őstag
Sziasztok.
HO telefonáláshoz keresek mikrofonos fejhallgatót. A hangszóró része nem érdekes, hogy milyen, elég ha simán a fejre való, puha szivacsos, nem baj ha bármi kihallatszódik belőle. Viszont a mikrofonnak olyannak kellene lennie, hogy lehetőleg csak azt rögzítse, amit én mondok, és a házban meglévő többi zaj (akár emberi beszéd) ne szűrődjön be a hívásba.
Mit ajánlanátok?
(Láttam a leírást, hogy ez nem headset topik, de olyat meg nem találtam...) -
Balázs Z.
tag
válasz
Ba cy lus #116460 üzenetére
Igen, elég drága is az eredeti, ez annak néz ki, remélem tényleg az:
https://fixpart.co.uk/product/sound-united-917328100150s-full-range-speaker?apl=2713470Itthon 59.000 + beszerelés lenne a csere a szakszervizben.
-
Balázs Z.
tag
Sziasztok! Tudtok ajánlani (akár privátban) valakit, aki egy Denon D5200-ban kicserélné a drivereket? Az új drivert beszerzem én, csak a forrasztást és szétszedést/összerakást kellene megcsinálni. Budapest / Dunakeszi / Vác lenne jó, a postázás kihagyása végett.
-
M5Norbi
őstag
És van már valakinek tapasztalata vele? Néhány hete de nem tudott senki nyilatkozni csak a simáról.
-
btraven
őstag
válasz
Gzula[HUN] #116453 üzenetére
Vicces ahogy a Fiio elnevezi a termékeit. Ráadásul a Pro professional felhasználásra utal, de erről szó sincs a gyártó honlapján.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
magyargyerek #116452 üzenetére
A nyitott verzió, az FT1 pro planár. A zárt "sima" FT1-ben dinamikus a driver.
-
magyargyerek
tag
kb. 7-8 éve leálltam a füles témában a fejlesztéssel de most hogy elérhető viszonylag jó áron a planár Fiio FT1, elcsábultam mert annyi jót olvastam róla. Van mihez hasonlítanom még mindíg nyüstölöm, bár sokszor hónapokig alig hallgatok zenét, a régi cuccaim amihez mérem az új szerzeményt: Sennheiser HD600 erősítőre téve, meghajtva Teac ud301.Szóval felveszi vele a versenyt, hangzása csodálatos.Zárt és szinte semmi hang nem jön ki.Valahol olvastam hogy már telóról is meghajthatók ezek az új fülesek, badarság, szokol rádió hangja van úgy, kell neki az erősítő! Aztán még mindíg örzöm és szinte hihetetlen de él! még az akuja a régi Astell&Kern AK 100-egyes verziós lejátszóm. Gyönyörűen meghajtja, tele van két kártya flac anyaggal, nagyon szépen szól rajta! Egyedüli csalódás a szintén régi 2014-ben vásárolt és az is még él! Fiio x3 lejátszó-m. Első generációs verzió, nos azt rákötve hiába ugyanaz a gyártó...azzal valahogy nem az igazi, nem szereti, nem jó a hang ha azzal hajtom meg. Nem is értem miért. AKKU téma: pár havonként fel-fel töltöm ezeket a lejátszókat tehát soha nem hagyon hogy lemerüljenek.
-
B.i.L
senior tag
válasz
Gzula[HUN] #116450 üzenetére
Köszönöm szépen, és elnézést ha nem a megfelelő helyreírtam.
-
B.i.L
senior tag
Sziasztok!
Pici segítséget szeretnék kérni,olcsó megoldást keresek heti 1 - 2 alkalom,maximum 2 órás játék/zene halgatásra, 7.1-es térbeli hangzás érdekel.
1./ Vezeték nélküli / veztékkel
2./ játék,zene,konferencia beszélgetés - mikrofonos
3./ olcsón (50k +-)
4./ új
5./ circumaural
6./ zárt
7./ 7.1 + teltebb mélyhangzás érdekel
8./ itthoni beszerzés
9./ MacPro,Pc,IPadPro,stb -
btraven
őstag
válasz
Gzula[HUN] #116440 üzenetére
DMS mondta a videójában hogy költhetnek akárhány ezer dollárt fejesekre, a végén mindig visszatérnek a HD600-hoz
Megállt a párna tuning, szeptember óta pontosan egy tucat flathead earbud-ot vettem. Ezeket mind be kell járatni, kielemezni, rendszerezni. Iszonyatosan sok munka, sajnos másra nem marad időm.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Newbie9 #116445 üzenetére
Aliexpress-ről, de Temun, ha bírod, hogy "fejhallgató védő", ott id kidob egy rakattal.
-
Newbie9
kezdő
válasz
Yodamest #116437 üzenetére
Engem érdekelne milyen fülesek vannak a képen és ha nem túl sok, honnan lehet ilyesmi védőket venni?
Köszi!
Sikerült végül eljussak szaküzletbeépp zárás előtt.. pár 'rendes' fülest is kipróbáltam.. 620S, 820, M50X.. eddig 99 CLASSICS és a nyitott Sundara a kedvenc, persze a LIRIC II után saját füles lassan már szenvedés
-
Yodamest
veterán
válasz
Gzula[HUN] #116443 üzenetére
Hehe jópofa ez is, azóta van már ilyen cipzáros feketém, azzal kontrasztosabb, mint a szürkével. Nem akartam pirosat, mert ez a fülpára védő sem igazán az, inkább ilyen rózsaszínes és akkor már inkább legyen tisztán más, mint ilyen félig meddig passzoló, úgy voltam vele.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Yodamest #116442 üzenetére
Ha esetleg szeretnéd koherensebbé tenni, én INNEN rendeltem annó - többek közt - piros fejpántot. Más szögből fényképezve. Szerintem jobban passzolna a fülpárna védőhöz. Azóta is így használom. (Csak ifiről. Igaz az nem piros.
)
-
Yodamest
veterán
válasz
Gzula[HUN] #116440 üzenetére
Megértem akit zavarna, egyébként nagyon kis vékony anyag ez, én már meg sem érzem. Vicces, hogy tisztára olyan, mintha a HD6xxx szériát erre tervezték volna, mivel még egy külön műanyag peremük/árkuk is van, amibe baromi egyszerű belehúzni, szóval nem magán a szövet anyagon ül a gumija, hanem a műanyag árokban fut végig, tehát nem tud lecsúszni/elmozdulni sem.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
btraven #116438 üzenetére
"Aha, lehet ettől szól jobban a HD600 mint a milliós fejesek
"
Szerintem Yodamest is meg tudja magát védeni, de nem emlékszem arra, hogy bármikor ilyen elhangzott volna tőle.
A párnahívőséggel kapcsolatban érdeklődöm, hogy történt-e esetleg a fürdőszivacs tuning után már valami előrelépés?
#116437Yodamest: Engem idegesítene, plusz amúgy se árt időnként kimosni a textil/plüss párnát. Sőt.
-
btraven
őstag
válasz
Yodamest #116437 üzenetére
De ez változtat a hangján. Aha, lehet ettől szól jobban a HD600 mint a milliós fejesek
Nekem nem jött be a párnacsere a HD555-ön. Klassz minőségű anyagilag az alis párna, de a régi palacsintára lapult párnáknak volt egy jellegzetes hangja.
Én párnahívő vagyok, pláne flathead earbud-nál lehet hallani mennyit számít hangban az a picike szivacs. -
Dorien
veterán
válasz
Floydman #116434 üzenetére
Finoman lehúzod a fejhallgatóról és kimosod. Lehet mosózsákban géppel a többi ruhával, de kézzel, langyos mosószeres vízzel is oké. Ha nagyon zsíros, és langyos vízzel nem jön ki belőle, akkor mehet rá bőven folyékony mosószer meg 60 fokos víz. Öblítés, szárítás után mehet vissza a fejesre.
-
Floydman
tag
Sziasztok!
Hd600 fülpárnát hogyan szoktatok tisztítani?
4 év alatt elég koszos már. Próbáltam szőnyegtisztítóval és szivaccsal, de nem lett az igazi.
Köszönöm a választ! -
Puro
aktív tag
válasz
Gzula[HUN] #116429 üzenetére
Ezt a planár mágneses technológiát még sosem hallottam, de tény, hogy jókat írnak róla
-
Remus389
veterán
Ha megjő a Wanderlust
-
stellaz
veterán
válasz
nLali #116424 üzenetére
Ja, zagyva nevezéktan és átláthatazlan termékpaletta engem is inkább csak eltántorít a vásárlástól.
Legyenek egyértelmű minőségi osztályok, azon belül pedig nyitott, zárt, flat és basshead és.... ennyi.
Etymoticnál pl van 2-es, 3-as és 4-es széria, azon belül a flat hangolasú SE(studio editon) vagy basszus emelt XR(extended range). Átlátható, logikus.
-
nLali
őstag
válasz
stellaz #116422 üzenetére
Így csinálja a Fostex is. T20RP nyitott, T40RP zárt, T50RP félig nyitott.
Legalábbis 3.gen-ig. Negyedikből mét csak 50-es van.
N V C szerintem is logikusabb lenne.
Beyer ugyan ez.. nem tudom mit jelentenek a számok a senninél és a beyernél. Ezzel elérték, hogy egyiket sem veszem. -
Puro
aktív tag
Sziasztok.
1.) Otthon
2.) Audiofil, némi gaming mikrofon nélkül
3.) max 100k
4.) Új, de nem zárkózóm el a használttól sem ha patika
5.) Circumaural
6.) Nyitott
7.) Naturális részletgazdag, ne tolja túl egyik tartományt sem
8.) Inkább belföld, esetleg szlovákia
9.) DAC AK4493SEQ, ESS9038Q2M, Canamp, egyéb épített A osztályú fejh. erősítőkAmiket eddig kinéztem AKG K702, Sennheiser HD560S, BeyerD. DT990 Pro, főleg az átviteli karakterisztika alapján választottam, vásárlás előtti meghallgatást egyelőre nem tudok kivitelezni, nincs 120km körzetben ilyenre lehetőségem. Sennheiser HD600-at istenítik de a 108k ára miatt kicsit húzom már rá a számat 8e ide vagy oda.
-
Beri
addikt
válasz
M5Norbi #116419 üzenetére
Azt mondta a senny, hogy új naming convention jön. Marad az 5xx, 6xx, 8xx változatlanul, plusz:
x20 - closed
x50 - neutral
x60 - warm
Viszont ezzel egyidőben kihozták az 505öt, ami szintén neutral, mégsem x50. Tehát az 550 azért kellett, mert biztosan sokan kérdezték, mért nem 550 az 505 -
Yodamest
veterán
válasz
M5Norbi #116419 üzenetére
Lehet áremelést terveznek a 600-ra, mert iszonyat kelendő még mindig, akkor viszont most kell belőle thomanon bevásárolni.
Illetve attól még az ft1 pro ott lesz 99K-ért, szóval ez tényleg csak annak lehet jó, akinek a munkájából kifolyólag csak 1 vezeték jöhet szóba a fejesből, nem tudok másra gondolni, mint előny.
-
-
Yodamest
veterán
-
hoodoo86
tag
Új hónap, új Sennheiser HD5-ös sorozatú fejhallgató: Sennheiser HD550.
Nem elírás, van új HD505 és most HD550 is.20 euróval drágább, mint a HD505, 299euró (122 200ft).
Youtube-on már vannak videók róla. Még nem néztem meg a videókat, de kíváncsi vagyok, milyen tátongó rést tudnak vele betölteni a Sennheiser felhozatalban.
-
Dorien
veterán
válasz
Newbie9 #116415 üzenetére
Szívesen. Szerintem sem az évszázad üzlete az a Sony. Persze alkudni mindig lehet, max. nem sikerül... Ebben az aktív zajszűrős kategóriában a Bose QuietComfort 15, 25, 35 szokott ajánlott lenni. Ha ilyet találsz használtan jó állapotban, az jó vétel lehet.
Tippek sima zárt, vezetékes fejesre:
Brainwavz HM5 [link] 20k
Audio-Technica ATH-A550Z [link] 35kUtóbbi volt nekem. Elég jól rácuppan az ember fülére a puha párnáival, mélye is van elég, könnyű, kényelmes. A semleges karakterű xDuoo X2 DAP-ról tök jó hangot adott.
-
Newbie9
kezdő
válasz
Dorien #116412 üzenetére
Köszi a válaszokat, Dorien és Gzula, fülpárnát és fejpántot is találtam, aliexpressen is. (Amazonon is van)
És még csereaksit is. Csak ha már 2-3 dolgot cserélek kezdem sokkallani a 28E-es alapárat.
Azért is írtam ha esetleg volt/van valakinek Sony MDR-1RNC, vagy MDR-1BT hogy mit tudna róla mondani.
Kényelem és a hangminőség érdekel legjobban, nem utolsó a passzív zajszűrés, esetleg aktív, ha van, de mindez kábelről, nem wifiről.
Szerintem elállok vásártól, túl regi technológia (2013..) és engem vezetékes Füles érdekel. Lehet marad az Cloud Alpha Svagy valami jobb audiophil füles erősítővel és a mikrofont megoldom külön..
Lehetne ennek a mikrofonos kábeljét más fülesekkel használni? -
Gzula[HUN]
addikt
Ezek, főleg az első linken lévők tipikus alap alis párnák. Fele/harmad ennyiből is megvannak, ha csak a méretet írod be a keresőbe. Jó ár/érték arányúak tudnak lenni, de azért inkább alsó, vagy alsóbb polcos fejesre raknám.
#116412Dorien: Annyival egészíteném ki, hogy annyiban igazat kell adjak neked, hogy vsz. nem balaced kábelen lesz hajtva egy drágább láncon. Ott meg akármi is lehet.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
Dorien #116412 üzenetére
Most már biztosra mondom, hogy ez azért nem feltétlenül biztos. Mint, ahogy korábban próbáltam célozni rá, az MDR-1A megfelelő forrásról nem nyomja meg a mélyeket. De ennek az ellenkezője is igaz. Még én is meglepődtem, mire képes. Megjegyzem, hogy balanced kábellel és forrásról volt próbálva.
-
M5Norbi
őstag
válasz
fehér_ember #116401 üzenetére
Ohh magyon sajnálom.
Így már értem hogy miért nem voltak élménybeszámolók meg a friss tapasztalatok megosztása.
Majdcsak összejön. -
lapalapa
senior tag
válasz
-NoVa- #116395 üzenetére
És próbáltad optimalizálni? Hálózatkezelés letilt, minden is letilt, csak a szokásos...
Nincs változás? Gondolok itt arra, hogy a botrányosan jó, még botrányosabban jó lesz...
Vagy Mac-en nem lehet?
Vagy Win fut rajta?
Ha igen, akkor némi fidelizer pro?
Netalán wtfplay?
Engem hajtana a kíváncsiság mit lehet kihozni belőle ROHM-ostul.
Mondjuk akkor már rég nem lenne kényelmes az igaz. -
Beri
addikt
válasz
-NoVa- #116406 üzenetére
A kép találó, ugyanis ez vallásos.
lapalapa
Nem tom, de biztos jó, és csak 99ajró
NaigenNeked a peq hiánya fura, nekem meg az, hogy az ilyen kiegészítős megoldásokat miért nem építik be a készülékekbe. Még a drágábbakba sem igazán
+1
Alapnak kéne lennie. Az meg, hogy a saját tápos cuccokba behallatszik az usb tápjából a zaj, szégyenletes. -
Beri
addikt
válasz
lapalapa #116404 üzenetére
Az alternatíva teljesen ingyen van, nem kell bekötni a földet. Engem csak pont annyira lep meg, hogy erre nincs tisztességes, filléres megoldás (pedig kb. mindenkit érint, akinek pc-je van közvetlenül a falba dugva), mint az, hogy 2025-ben nincs minden dacban peq. Sosem gondoltam volna.
[link] ez pl mit csinál? A leírás kb annyit mond, hogy bedugod, magic happens, win
-
-NoVa-
addikt
válasz
fattyu #116399 üzenetére
Pár apróságon múlik. A Windowsos játszós gépem nem túl friss i5 micro-ITX cucc egy szintén lassan muzeális 1060ti-vel, passzív vagy csak nagyon nagy terhelés alatt beinduló hűtőkkel, és SSD-kkel. Kellően ritkás, kevés, nem zsúfolt, de mégiscsak elektronikai zajtól nem megkímélt dolog. Ugyan nem sok fölösleges komponense van, de nem céleszköz. Ott sokat számít minden ilyen apróság. A WiFi / BT / Logitech unified receiver az alaplap másik végén lévő USB vezérlőn lóg, a géptől fizikailag távol. Az audio-ra használt USB vezérlőn csak a külső DAC van szűrőkkel, fizikailag ez is távol mindtől, előttem az asztalon.
Ha megnézel egy átlag Dell/Lenovo/akármi notebookot, abban is ott van kb ugyanaz. Alaplap, ram, meghajtó, wifi/bt modul az antennákkal, izék, minimalista céleszköz, még zsúfoltabban, csak rosszabb a helyzet.
Egy fokkal jobb a másik, audiora szintén használt win-es gépem bele, a Surface Pro 4:
Minden komponens saját, külön árnyékolás alatt, szeparált területen, már ez is sokat számít.Az M1 MBP hasonló elven, ésszerű átmenet a mobilok és a PC között. Még a szalagkábelek is árnyékolva futnak. Mivel az Apple nagyon épít a zeneipar kiszolgálására, ezért rendesen órázott, jó minőségű árnyékolt és értelmesen tápolt USB portjai vannak. Mellette az OS folyamatkezelése is a CoreAudio réteget priorizálja, tehát ha elindítasz 8-10 egy órás hangsávot egyszerre, akkor azok egyszerre is fognak véget érni, míg windowson ez is csak egyenrangú folyamat, amit meg-megakaszthatnak alapesetben észrevehetetlen időre, mégis oda vezet, hogy elmászik a többi hangsáv egymáshoz képest. Ez már tizedmásodperces nagyságrendben is zavaró tud lenni.
Persze a zenelejátszás nem soksávos audio, ha meg is akad, önmagához képest nem veszed észre, inkább az USB vezérlő minősége és az óra precizitása lesz a magyarázat mögötte. Köthetek rá iPurifiert, nem változik számottevően a minőség. Persze a beépített Cirrus Logic alapú számukra reszelt célmegoldás sem gyenge.
-
szaki58
aktív tag
Az iBasso DC07 Pro-t most adtam el (60-ért
), mert érkezett a folytatás: iBasso Nunchaku.
A lényeg, hogy a DC07 Pro egy nagyon jó, és kis fogyasztású DAC, aminek még ereje is van a fejes meghajtásához. Kimondottan finom hang ezért az árért. Dinamikus, a tere kitűnő, magyasak-mélyek nagyon rendben vannak. Ajánlom!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Formula-1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- eBay
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) + RX 6800 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Macbook Pro 16" M2 Pro chip 12C CPU / 19C GPU / 16GB / 512GB SSD / Magyar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Eska E1000 vez.nélküli gamer fejhallgató új 6hó jótállással!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest