- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- Mostantól bárki kipróbálhatja a SMITE 2 ingyenes változatát
- Friss videón a The Witcher: Sirens of The Deep animációs film
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Rövid videón az Until Dawn mozifilm
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
válasz fehér_ember #77401 üzenetére
Azt nem, aszonták több a magasa, így kiesett. Meg annak talán hélixkábele van, amit nem szeretek.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
kromatika
veterán
válasz fehér_ember #77283 üzenetére
Nekem is annak idején be jött a HD 660S. Szerintem a mostani audio gd r2r 11-el még jobban tetszene. Jelenleg hallgatom HD 600-al és 58X-el.Nagyon fincsi.
-
törölt tag
válasz fehér_ember #77286 üzenetére
Persze én sem azt akartam érzékeltetni, hogy mérés alapján kell választani, csak jól leírta a tapasztaltakat kivételesen. Néha még ilyen is megesik.
K550-nél mi lehet? Talán némi magyarázattal szolgál (talán) a halmozott lecsengési spektrum (vízesés diagram), hogy a K550 a magas hangoknál a többi tartományhoz képest relatíve lassabban cseng le, míg a HD660s esetében ugyanez relatíve gyorsabban megtörténik. De ez csak egy talán(y).Mert ugye a frekiválasz-görbe csak kitartott hangokra állja meg a helyét még a legideálisabb esetben is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fehér_ember #77283 üzenetére
Volt egy K550-ed, ami zárt létére nyitottként szólt, most van egy HD660s-ed, ami nyitott létére zártként.
DT880-nál nekem megint a felső-közép az, ami nem stimmelt (azt rendes hifi láncról hallottam). Golden ears-ön lévő mérés elég jól korrelál a tapasztalataimmal ([link]). 1000 Hz-től fokozatosan esik, 3000 Hz-nél már -5 dB 1000 Hz-hez képest, miközben a mélyközép-alsó-közép +1 - +3 dB 1000 Hz-hez képest (ez a középtartományban rengetegnek számít a fülünk számára), aztán meg a középmagas (8-9 kHz) felmegy +6 - +7 dB-ig.
"Gyönyörűen" hallható a gyakorlatban is. A baj amúgy az, hogy a DT880 nem egyedi eset, viszonylag gyakori fogás ez is manapság kisebb-nagyobb mértékben, hogy az alsó-közép dominál a felső-középhez képest, aztán ezt a középmagasnál "kompenzálják" egy kiemeléssel. Nem tudom, mire jó ez a trükk, de hogy a közép valódi felbontásának, tisztaságának nem tesz jót, az biztos.De pl. K701/702 pont nem ilyen, az kiemel felső-középben is, középmagasban is. Az sem feltétlen előnyös, de legalább más.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #76808 üzenetére
gyári sennheisergyári Beyer -
elprimo
tag
válasz fehér_ember #76730 üzenetére
Elvileg ez sokkal komolyabb felépítésű mint a gyári fejhallgató kábelek, egy ilyet össze tenni dugókkal 20k körül lenne, ha egy kicsit tisztábbá teszi az egész hangzást az már megéri. Olvastam olyat is hogy színpad is nagyobb lehet, és a tér , magas is jobb lesz, feszesebb mély, de ezt nehéz tudni előre mi fog változni, de gondolom az ilyen Tesla megoldás tud azért profitálni, mert a gyari kábelük elég egyszerűek.
-
Sinesol
veterán
válasz fehér_ember #76634 üzenetére
Hát igen, ha el van rontva a hallása, akkor nehezen értékel egy jobb hangot, ezért is érdemes fenntartásokkal kezelni a fülünket.
Elsőre visszaküldtem a HD650-et, viszont sokszor elém került a sok mérés, melyek objektiven azt mutatták, hogy valósághoz közelibb frekimenetű, alacsonyabb torzítású, tisztább lecsengésű, kiegyenlitettebb fejes a legtöbb hasonló kategóriás cuccnál. Mivel pedig a tényeket nehéz megkérdőjelezni, így inkább a fülemet kérdőjeleztem meg és gondoltam adok neki egy hosszabb időszakot, aztán mostanra rájöttem, hogy mégis talán az egyik legjobb a kategóriában, egyedül a terével vagyok eléggé elégedetlen, dehát semmi sem tökéletes. Az is érdekes, hogy hallgatja az ember heteket, aztán észreveszi, hogy sokkal több részletet fed fel, mint a legtöbb részletesnek mondott fejes, csak hát ez elsőre nem tűnik fel, mert nem rohanja le az embert a részletesség látszatát keltő erős magaskiemeléssel.
[ Szerkesztve ]
-
Exodius
őstag
válasz fehér_ember #76634 üzenetére
Ez azért annyira filmszerű, hogy nevetnem kellett.
[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz fehér_ember #76557 üzenetére
Mindegyiknek megvan a varázsa. Én meg élményt kertesek a realisztikus hang helyett, már csak azért is, mert nincsen zenei múltam, ergo nem tudom pontosan mit várok el.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Samtya
senior tag
válasz fehér_ember #76555 üzenetére
Hallgattam, de nem eleget. Ezért inkább nem szálltam be az eszmecserébe. Egyelőre nem teljesen értem a hype-ot. Valószínűleg nyugodt körülmények között, hosszabban hallgatva (hozzászokva) tud elvarázsolni másokat. Hasonlítgatva - főleg ilyen rendezvényen - könnyű találni élénkebb hangzású fejest, ami mellett laposabbnak tűnhet. Nekem inkább a DT 1770 volt kellemes meglepetés.
A korábbi hozzászólásodra majdnem reagáltam, mert elgondolkodtatott, hogy mennyire szubjektívnek bizonyult a résztvevők érzékelése a beszélgetések alapján. Magamat enyhén, esetleg közepesen mélykedvelőnek tartom, de pl. a Sennheiserek hallgatásánál rólad az derült ki, hogy neked több kell a mélyekből. Szélsőségesen világos hangzást kedvelőnek nevezni téged képtelenség. -
ribizly
veterán
válasz fehér_ember #76555 üzenetére
Van az úgy.
De nekem az A1000z is bejön, ahogy a NAD HP50 is (nomeg az AKG K7xx, HD58x, HD660S, HD800, ...).@Bodz
Mit szólsz a CM 751/752-höz?|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
törölt tag
válasz fehér_ember #76501 üzenetére
Basshead a K550-et max. 5 perc után veszi le a fejéről.
Amúgy nincs annak kevés mélye, a középhez viszonyítva legalábbis semmiképp, a magasa több kicsit a kelleténél. Sok embernél meg úgy működik a pszichoakusztika, hogy akkor ezt ellensúlyozandó, a mélyeken is kívánatosnak tartana némi emelést, csak az egésznek a közép issza meg a levét.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fehér_ember #76497 üzenetére
Ma az emberek többsége basshead, legfeljebb nem tud róla.
-
Dorien
veterán
válasz fehér_ember #76497 üzenetére
Attól függ, miről hallgatod. Pl. DAP-okról (xDuoo X2, MyAudio Pop) nekem EQ-zni kellett a mélyeket, mert túl vékony volt a hangja. A nagy láncról (Starting Point DAC3 + Sense V1) meg kifejezetten kellemes ütős basszust produkál, sokkal kiegyenlítettebb hangképet ad, mint az AKG K612, K712, Q701.
A NAD Viso HP50 basszusa viszont úgy tud ütni mobil forrásról, hogy ilyet én még nem nagyon hallottam... Gondolom a vastag, jól szigetelő fülpárnáknak meg a nagyon könnyen hajtható, hátrébb tolt drivereknek (RoomFeel) köszönhető ez.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
törölt tag
válasz fehér_ember #76422 üzenetére
nekem egy egyszerű Sony mobiltelóról is rendben volt a hangja; se nem volt vékony se nem volt lapos.
Viszonyítás kérdése. Én annyit tudok, hogy akinek eladtam, az sem DAP-ról hallgatja, hanem rövid idő után vett hozzá egy megfelelő DAC-erősítő kombót, így lett vele elégedett.
-
OPiiPO
veterán
válasz fehér_ember #76268 üzenetére
Amiron Home vs 660S cicaharc már régen volt amúgy is
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz fehér_ember #76269 üzenetére
Ha valaminek nem tetszik a hangja, akkor ez az, persze az árához viszonyítva. :-)
Hármat is eladtam belőle nem olyan rég.
De ez annyira szubjektív megítélés és nagyon sok szempont közrejátszik. A hallás, a zene stílusa, karakterisztikája, hogy miről van meghajtva és mennyire etc etc etc.... Ráadásul egymás után nem igazán jó fejeseket próbálgatni. Kell szünetet beiktatni, mert a végén egy nagy hangorkán lesz a fejedben.
Ettől még Neked nagyon bejöhetett és persze mindig az a legjobb fejes és választás, amikor a tulaja megvan elégedve. Legyen az 5 ezer, vagy 1 milliós fejes.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fehér_ember #75799 üzenetére
Nálam viszont a Composite is alaposan elmaradt tőle, nemhogy a Presenter. Még a Composite is olyan a Dynaco után, mintha be lenne zárva a zene. Sok mindent megmutat, de kívülállónak érzem magam, nem ezt szoktam meg.
-
törölt tag
válasz fehér_ember #75396 üzenetére
Szép lassan azért kezd egyre népszerűbb lenni a hifi fejhallgató rovat, fél-egy év múlva már talán oda kerül a zenehallgatásra szánt hifi fejesek nagy része.
De nincsenek illúzióim, hogy a gamer fejeseket a jelenlegi helyzet mellett soha nem lehet onnan kirobbantani.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz fehér_ember #75423 üzenetére
Ebbe a boltba van valahol feltüntetve más világnyelv? Mert lengyelül nem tudok momentán.
Akár a cseheknél.. Minden nyelv van, ha ép csehül akarsz vásárolni. Katasztrófa.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
fehér_ember
addikt
-
Exodius
őstag
válasz fehér_ember #75381 üzenetére
Való igaz. Ha össze lennék zárva egy szobába a kiszemeltekkel, akkor 1 nap alatt meglenne a dolog.
-
OPiiPO
veterán
válasz fehér_ember #75242 üzenetére
ha belefutnék 90eft körül egy jó állapotúba amiből minimális bukóval lehetne kiszállni, akkor még be is próbálnám
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #75241 üzenetére
folyt.:
De az a legjobb ha meghallgatod, mert se 650-et, se hd58x-et nem halottam még, azokhoz nem tudom mérni.
Egy biztos, szerintem alapból jó fejes a hd660s. Ami hibának róható fel az az, hogy tere az kevés. Amúgy meg világos hangú (mint ahogy a fejesek többsége is az) de kiegyenlített fejesnek nevezném.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fehér_ember #74313 üzenetére
Hát a hangfal tere az teljesen más. Nálam eleve nincsenek egymástól távol, de ezzel együtt is, teljesen mások az arányok a színpadon. De nem csak az arányok, a legfurább pl. a háttérénekesek fejhallgatón a fülem mögül hallatszódnak (ez mindnél megvan, ami itthon van), hangdobozon meg tényleg a háttérben, mint a valóságban.
Ha hifista füllel nézem, engem a valóságban (tisztán akusztikus koncerteken) sem a térélmény nyűgöz le a fejhallgatós vagy hangdobozos élményeimhez képest, hanem a gyorsaság, pontosság, dinamika. -
Dorien
veterán
válasz fehér_ember #74207 üzenetére
Na ez a bugyiban hegedülő 3,14na feldobta az estémet. Thx
Pavlo zenéje is kellemes...
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
törölt tag
válasz fehér_ember #74204 üzenetére
Én is szívesebben hallgatok mást, pl. King Crimsont. Youtube-on tré a minősége, de a zene talán így is átmegy.
Normál esetben, jó minőségben, itt a basszusgitár az, ami fantörpikus. -
törölt tag
válasz fehér_ember #73772 üzenetére
Mindenesetre 389 ezerért is árulja valaki Japánból:
[link]Ez vajon mitől kerül ennyibe? Ez több darab vagy egy? Vagy valami tuningolt? Ha tuningolt lenne, akkor is bőven sok lenne egy darabért.
[ Szerkesztve ]
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz fehér_ember #73729 üzenetére
Ó ez nem tűnt fel. köszi. Akkor marad az első.
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
törölt tag
válasz fehér_ember #73518 üzenetére
Nekem elég kicsi a fülem, így van mozgástér. Bár itt most nem annyira arról van szó, itt a haj a lényeg, amire a kagyló fülről lelógó része részben támaszkodik. Merthogy annak keménysége más összefogva, illetve kiengedve. Oké, ezek már tényleg finomságok, de azért számítanak, sokszor inkább csak az összbenyomás/érzés más.
A méretállítás az már egy másik történet, az komolyabb hatással van részben talán a driver függőleges elmozdulása, részben talán a nyomóerő miatt. Viszont ezt azért még mindig nem értem, mert a vintage DT440 drivere az tényleg fülre felfekvő (nem úgy, mint legtöbb mai supra, aminek a párnája fekszik fel, bár elvétve előfordul még ilyen is, ami hasonló elvű, csak kisebb). Tehát, ha egyszer így is, úgy is felfekszik, akkor nem értem, miért számít mégis ennyit a méretezés.
A driver függőlegesen ugye másképp is elmozdulhat, pl. hogy a pánt a fejem tetején mennyire van hátul, de az nem okoz akkora változást. Valami fejhallgató-tervezőt szívesen kikérdeznék ezekről a dolgokról. Azt azért valószínűsítem, hogy a vintage DT440-féle megoldásnál, ami ideális esetben majdhogynem közvetlen a hallójáratodba sugároz, a fülkagyló egyéni sajátosságai kevésbé érvényesülnek, mint egy circum esetén, de hogy a méretezésnél miért tapasztalom azt, hogy itt még talán többet is számít, az rejtély.szerk.: A basszusra talán magyarázat, hogy minél zártabb legyen a fül és kagyló által meghatározott tér (ezért nem tudták műfüllel jól megmérni az alját, és így félrevezető a frekiválasz-görbéje), a magas tisztulását a kisebb mérettel viszont nem értem.
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
válasz fehér_ember #73518 üzenetére
Nem ír hülyeséget pedig. Akármilyen irányba igazítasz fejest, és akár néhány miliméterrel is, valamivel másképpen szól. Ha például lejjebb vagy hátrébb igazítod, a magasak jönnek elő jobban, ellenkező irányokban pedig melegebbé válik a hangzás.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fehér_ember #73420 üzenetére
Auratech írt a lidl fejeséről még évekkel ezelőtt, én meg néhány hete olvastam. Persze nem ugrok, amint ajánl valaki egy fejhallgatót, de a kollégát még a hifi topikból ismerem évek óta, régóta becsülöm a szakmai tudását.
-
Dimaj
aktív tag
válasz fehér_ember #73404 üzenetére
Pedig nem ma kezdtek az ipart a Brainwavz HM100 kinézete ,anyag minősége simán ott van mint egy Denon d7200 mellett, ha meg a hangja is jó ,azért a pénzért iszonyú jó vétel szerintem Emiki nézz utána , úgy is kell egy jó kis zárt
[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
válasz fehér_ember #73333 üzenetére
Mondjuk én nem értem, hogy lehet egy zárt fejhallgatóval háttérzenélni? Max felhangosítom, és lerakom magam mellé az asztalra.
-
Dimaj
aktív tag
válasz fehér_ember #73333 üzenetére
Kedden már itt kellene lennie
-
Dimaj
aktív tag
válasz fehér_ember #73331 üzenetére
Ezek után kérdeztem ami még érdekel,mielőtt megjön
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fehér_ember #73144 üzenetére
Azért azt nem hittem, hogy fél nap alatt tudod majd eladni a K550-et.
-
contaxg
veterán
válasz fehér_ember #73115 üzenetére
Az életben nem vásároltam tőlük, Sajnálom hogy ilyennel találkoztál.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Sinesol
veterán
válasz fehér_ember #72929 üzenetére
Nincs általában problémám a világosabb fejesekkel, a Shure 940 például még világosabb, de mégis kellemesebb, nemrég hallottam egy Grado 225-öt azzal sem volt problémám, sőt meg is lepett, hogy az elvileg jelentős kiemelése ellenére mennyire vállalható a hangzása. Nem hinném, hogy a HD660s-el gondom lenne, volt már 650-em és annál szerintem valamivel jobban világosabb a K712-m, viszont azzal sincs semmi probléma, de hallgattam már HD600-ast is és azzal sem volt különösebb gondom.
A K551-el nekem az a problémám, hogy elégé torzít is a kiemelés mellé, plusz lehet az a kiemelés is számomra érzékenyebb helyen van, ráadásul a közepe is elég vékony, plusz még a mélyből is hiányzik az energia. A teljes kép problémás számomra, de ezt te is jól leirtad, sehol nem képes megverni a 660-at, pedig azért logikusan nézve lennie kéne néhány területnek, ahol jól teljesít.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz fehér_ember #72965 üzenetére
Platina csatlakozóhoz nem nagyobb hőfok miatt kell ezüst forrasztóanyag.
Mondhatom kicsit szakmai titok, pedig írtam miért nem jó normál forraszanyag.Egyszerűen gondol katalizátorra.
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz fehér_ember #72947 üzenetére
Már bocs, de Te ezt írtad:
Bizonyosan ólmos és ólommentes ezüsttartalmú forraszanyagra gondolt.
…második oldalon az SnPb vs. SnAg Melting pointAmire írtam, hogy nem jókat néztél, s csak annál nagyobb olvadási pontja amiben nagyon sok az Ólom(Pb).
Aminek szinte 0 vezetőképessége.Te nem érted mit akarsz, csak írsz.
Ipari gyártás során nem az a lényeg, hogy milyen extra jó minőségű a forraszanyag, hanem mennyire olcsóból jön ki.
Aztán jönnek forrasztás repedés/elengedés, stb.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz fehér_ember #72941 üzenetére
Nem igazán jó állításod, mert kiíráskor nem írtad ki rendesen forrasz anyag összetételét.
Azaz ez a gyártó nagyobb ezüst százalék mellé egyes változatokban nagyobb ólomot rak, pl:
Sn10% Pb88% Ag2% 268/301°CNormál forrasztó ón övezetnél:
Sn62% Pb36% Ag2% 179°C
Sn63% Pb37% 183°CNagyobb ólomhoz nagyobb hő kell.
Nem is ajánlom nagyobb ólom tartalmú forraszanyagot, mert annak szinte 0 vezetőképessége.
Ezek a sz@r forraszanyagok, s szinte legtöbb helyen ezt árulják drágán/olcsón.
Ezt nevem bádog cínnek, mert csak eresz forrasztásra jó.[ Szerkesztve ]
-
impalaman
aktív tag
válasz fehér_ember #72939 üzenetére
Nálam így néz ki, de a lényeg az, hogy elméletben a 050635-ös cikkszámú kell neked is.Közben látom megoldódott, törölhető a hozzászólásom.
[ Szerkesztve ]
-
impalaman
aktív tag
válasz fehér_ember #72936 üzenetére
A Sennheiser weboldala szerint ugyanaz jó HD545-től HD660S-ig mindenre, oda is írták a listát a kép alá.
-
Bodz
nagyúr
válasz fehér_ember #72931 üzenetére
-
törölt tag
válasz fehér_ember #72931 üzenetére
Aha, most már látom.
Nálam már be van dobozolva a K550, ráadásul én sokkal kisebb bukással tudnám eladni is (lévén, hogy csak 30 ezerért vettem ), mégsem visz rá a lélek, hogy eladjam. Inkább koplalok, ha majd kell valami.
Na meg zárt fejes, ami technikailag jobb ennyi pénzért? Hát olyan nem nagyon van, sőt, még a K550 mkIV sem lesz, úgy tűnik. Zenélni jobban tud a DT220, de technikailag azért nem jobb az sem. Na persze az már eleve csak a használt piacon mozog, itt pedig most újakra gondoltam elsősorban.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fehér_ember #72929 üzenetére
Nem testesebb a HD660s közepe?
-
Sinesol
veterán
válasz fehér_ember #72920 üzenetére
Nekem a mikrofonos verziója van meg K551 néven. Nálam már elsőre hallásra lejött, hogy bár ott van benne a lehetőség, a fülsértően kellemetlen kiemelések miatt kicsit messze van a jótól, még hallgatni is nehéz sok zene mellett. Nekem sem akaródzik eladni bagóért, ezért is megörültem amikor az egyik fórumot olvasva találtam egy elég kidolgozott mod-ot, amivel rendbe tehető a hangja, tervezem is megcsinálni. Itt a link, ha tennél vele te is egy próbát.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #72904 üzenetére
Na ezzel meg is lennék. Jót mulattam, magamon .
Hallgattam Katie Melua-t meg Lindsey Stirling-et, figyeltem én énekhangra, hegedűre, zongorára, meg még Tone Loc-ot is nyomattam, de hiába cserélgettem sűrűn a "jack-mini xlr" kábeleket és hiába hallgattam össze ugyanazokat a rövidebb szakaszokat, szinte tök egyformának hallottam mindent a gyári kábellel meg az általam szerelt Oehlbach MP3! ezüstözött-réz készülék összekötővel. Röhögtem is, hogy semmit nem ért az, hogy másik kábelt használtam, meg ráadást újságolhatom is el ezt a "blamás" dolgot. Persze nem tudom hogy ez kost mennyire rossz vagy jó, mármint a gyári akg-s milyen kaliberű lenne. Miután ezzel megvoltam és beletörődtem a nem vélek egyértelmű különbséget felfedezni dologba, elkezdtem csak úgy hallgatni a zenét, hogy nem figyeltem én már semmire csak megpróbáltam élvezni és ellazulni. Ekkor viszont meglepetés ért, mégpedig az, hogy a gyári kábellel nem volt annyira kellemes tevékenység a zenehallgatás mint az Oehlbach-kal. Amikor a gyári kábellel szólt a zene akkor mindig kicsit feszült maradtam "nem tudtam ellazulni/kikapcsolni". Az Oehlbach-kal minden kellemesebbnek/nyugodtabbnak érződik, de úgy hogy persze a bugi faktor is megvan. Azt hallgatva simán "ki tudok kapcsolni" és átadni magamat a zenehallgatásnak, úgy hogy az "igazán jól is essen".
Na ezt most nem igazán tudom megmagyarázni, mármint hogyha nem hallok különbségeket de az egyikkel mégis egyértelműen kellemesebb tevékenység a zenehallgatás akkor mi is van. A gyári kábel valami torzításokat visz bele vagy hagy benne a zenébe, amiket a másik meg nem illetve kiküszöböl Nem tudom, passzolom a választ; és természetesen marad az ezüstözött-réz készülék összekötő az akg k550 mk3-ba. És majd valószínűleg a hd 660 s-hez is veszek/készítek valamilyent, mert ott is megvan ez az "enyhén feszült maradok dolog"Ha már 660s, akkor meg egyenlőre csak annyit, hogy nagyon-nagyon kicentizték ezt a basszusmennyiség dolgot sennheiser-ék ennél a fejesnél. Nagyon-nagyon a határon mozog, olyan szempontból, hogy iszonyat kevés hiányzik ahhoz hogy rá ne nyomja bélyegét az egész hangképre az, hogy sok a bassszus. Nem is minden zeneszámnál tudom eldönteni hogy ez most még így rendben van-e vagy sem. Az akg k550 mk3 utána/mellette jópárszor mélyszegénynek hat
Amúgy jó fejes, kedvelem; viszont aki a k550 mk3-at világos karakterűnek találta, az simán annak fogja a hd 660 s-t is. Szerintem ez nem hiba, úgyhogy engem ez nem zavar; meg ráadást a basszust is kedvelem; persze minőségen és mennyiségen kívül az is fontos hogy a közepekre se "telepedjen rá".
Nem tudom hogy az a fém háló az oka-e, de szerencsémre tényleg elég zárt szerű a hangzása, ami nagyban hozzájárul a mélytartomány pontosságához és ahhoz hogy a részletesség sem szenved csorbát.[ Szerkesztve ]
-
stemplar07
őstag
válasz fehér_ember #72899 üzenetére
most megmértem 120 cm (csatikkal együtt) nem tudom ,,Davirnya,, mennyit vágott le belőle a forrasztáshoz , de a fejesbe menő Senn csatik bár jó minőségűek , de a mester szerint nem szerelhető , csak a jack ..
-
alphamooncam
őstag
válasz fehér_ember #72889 üzenetére
Vki. nézte, hogy hány Ohm-os lesz így a kábel (?), mert a Kácsáson nem találtam hozzá adatot.
Egyáltalán számít ez?
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Tulku
veterán
válasz fehér_ember #72889 üzenetére
Valami ilyesmi...kék és piros belső erek vannak, nyilván a borítást, pacsmagot leszedtem és megfontam a 4 eret...majd 2-2 érre ágaztattam...mondtam hogy kell hozzá bátorság...
-
Bodz
nagyúr
válasz fehér_ember #72883 üzenetére
Hál istennek nem ezüstözött. Nagyon kevés ezüstözött kábel van, ami nem vonyít, nem túl csillogó felül.
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #72874 üzenetére
Már megint nem figyeltem eléggé, szóval akkor ez 102 SSC a központi vezető, tehát az nem is ezüstözött, ami ezüstözött az az árnyékolás. Így nekem már nem annyira szimpi a gyári madzaghoz képest. Akkor inkább majd valamikor szerelek magamnak oehlbach ezüstözött kábelből; litze szerkezetűt meg még soha nem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
stemplar07
őstag
válasz fehér_ember #72690 üzenetére
Dehogy veszem, a nomono-ban akarnám meghallgatni a Q5 el ..egyszer .
Bár a lutri eddig bejött, 2 fejesnél 1, HD650 nem hallgattam előtte, de nagyon nem bántam meg sőt elfogult vagyok.. amíg gyártják addig lesz ..
2,Sony MDR-1AM2 ezt sem tudtam kipróbálni és mégis tetszik (abban az árban ..)
És pl. a 660S-t hallgattam vagy 2 órát , és bizony mégis ,,csak,, a 650 után van az én ízlésem szerint ..De egy jó planárt azért majd kell ,hogy vegyek ..egyszer..
-
stemplar07
őstag
válasz fehér_ember #72644 üzenetére
.. és pont ..
-
stemplar07
őstag
válasz fehér_ember #72636 üzenetére
Ezzel nem értek egyet, van 650-ed ? Nekem van,.. és talán ezért van igényem a több basszusra ...nem törvényszerű ,hogy az mindenkinek így tetszik ,
..,,komolyan ,,túlzóak a véleményeid .. ettől még senki sem ízlésficamos ..
Ízlés, szaglás ,látás, hallás stb.. ezek mind mind szubjektív érzékelések ...[ Szerkesztve ]
-
Zoliee
senior tag
válasz fehér_ember #72376 üzenetére
Kb ilyen hangot kerestem, nekem nagyon bejött. De az is lehet, hogy az általam korábban próbált füleseknél jobban kijön a dac/amp-ommal.
A külső doboz nem volt zsugorfóliázva (fogalmam sincs hogy ennek szokták-e), de a doboz meg benne a fejhallgató érintetlen volt. Ez tuti, észre szoktam venni, ha hozzá nyúlnak.
Rendeltem 4XLR-Pentaconn átalakítót, kíváncsi leszek még a balanced meghajtásra.[ Szerkesztve ]
-
Zoliee
senior tag
válasz fehér_ember #72360 üzenetére
Nekem a megrendelést követő 3. napon már itthon zenélt. Jó nehezen érkezik meg hozzád.
Járatni nem kellett, azonnal meggyőzött a produkciója. Persze ez is tuti változik (kb 8-10 órát mehetett eddig), de azt sem bánom ha így marad. -
peter100
csendes tag
válasz fehér_ember #72360 üzenetére
Számomra félelmetes, hogy az USA – Frankfurt – Budaörs – Budapest távot levezényli a DHL 1 hét alatt.
Mindenki eldöntheti, hogy szereti-e a globalizációt
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fehér_ember #72351 üzenetére
K550 kagylóit el lehet forgatni, az is megoldás lehet erre.
-
stemplar07
őstag
válasz fehér_ember #72275 üzenetére
igen és az Augusztus még hasonló, igazad van, bár ott a tavalyi típusokat árazzák le, hogy kifogyjanak ..
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #72244 üzenetére
Csak emlegetni kellett Mindenestül, szállítással 209.9€
-
spanyoll
addikt
válasz fehér_ember #72244 üzenetére
Bocsi az új kommentért, kifutottam a szerkesztési időből.
Azért nem működik a link, mert bf miatt lelőtték az oldalt, majd reggel 7körül indul újra kb, vagy éjjel valamikor.
Amúgy nem akarok most beleugrani egy ilyen drága fejhallgató vásárlásának, hogy BF alatt vegyem, előtte mindent meg akarok tudni az ajánlott darabról, reviewk, leírások, stb."Super perfundo on the early eve of your day."
-
Attipatti
tag
válasz fehér_ember #72200 üzenetére
Ez pl ilyen. Egész jónak mondják.
http://hifitrends.com/2018/02/17/1more-triple-driver-over-ear-headphone-titanium-h1707-review/
-
Ear001
addikt
Mert az egy "nagy" membrán is túl kicsi bizonyos frekikhez, a több kicsi membrán keresztváltása, fázismenet illesztése sem triviális dolog.
-
Tulku
veterán
Vannak ilyen próbálkozások (azt hiszem az Enigma Dharma is ilyen) de szerintem fejenél maradjon az 1 membrán...akármilyen...
Nem könnyű minden ízlésnek és zenei világnak (ne adj isten masterelésnek) megfelelni egyszerre...de szerintem nem is ez a cél...
Persze nyilván egy olyan lánc esetén ahol a front end egy Abyss, más elvárások lehetnek, mint egy telefon-fejes kombó esetén...
-
törölt tag
Volt többutas fejhallgató. Fél-egy éve lehetett, hogy valaki itt a topikban nagyon sztárolta a kétutas vintage fejhallgatóját.
-
törölt tag
válasz fehér_ember #72196 üzenetére
Meg az az igazság, hogy az emberek általánosságban egyre ritkábban szeretik az olyan fejhallgatókat, ami nem emel rá a basszusra. Egy 500k-s fejhallgató már talán jóval kevésbé abban a szellemben készül, hogy az aktuális közízlésnek megfeleljen.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz fehér_ember #72196 üzenetére
Szerintem sincs gond azzal, hogy leírta a véleményét, csak azt jegyeztem meg, hogy egy erősítésre híresen kényes márka fejese valószínűleg közel sem hozta azt, amire képes. Egyébként meg ja, a magasabb ár nem feltétlenül jelenti azt, hogy valami jobb is, példának okárt a nyitott verzióját kb. minden fórumon lehúzták.
-
Zoliee
senior tag
válasz fehér_ember #72087 üzenetére
Nekem ma jött meg. Egyszerűen csak bedugtam a dac/amp-ba (most már így nevezem, már csak topic gazda kedvéért is), semmi járatás stb..., és úgy szól, ahogy/amit kerestem.
Lehet csipázzák egymást a Fostex-el.
Királyság, bodottsá. -
Zoliee
senior tag
Nekem nagyon bejött az 58x világa, ezért én is teszek egy próbát a 660s-el.
Aztán csak 1 maradhat, mint a Hegylakó-ban 😀 -
törölt tag
1-2 év, és a K550-ed párnájából is plüss lesz.
-
Zoliee
senior tag
válasz fehér_ember #72014 üzenetére
Köszi tippet, meg a linket, lőttem is magamnak egyet közülük.
[ Szerkesztve ]
-
stemplar07
őstag
válasz fehér_ember #72020 üzenetére
én mániás ,,balanced,, hívő vagyok , van mindkettő 6-oshoz kábelem , ezért is ha veszek Sen-t már ,,csak,, a 600-ast kéne vennem .
-
stemplar07
őstag
Szépen lement a Musiker alá mindegyikkel
Mindemellett ,,nekem,, a 650 tetszik a legjobban , de kell a gyűjteménybe egy 600 is ..azt hiszem FT-2PS csatinak hívják,, az összes 6-- szériába jó . (Furutech)
[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
Ejha! A HD650 nem egy hihetelen nagy ajánlat, de a másik kettő gyakorlatilag bestbuy ezen az áron!
-
Spíler
őstag
válasz fehér_ember #71890 üzenetére
Ha nagyon kíváncsi vagy rá elküldhetem,most nem azt használom.
Néha Magyar is kell,van olyan mint a külföldiek,sőt....
[ Szerkesztve ]
Ne vigy minket a kísértésbe. Magunktól is odatalálunk…
-
Spíler
őstag
Jó kis fejes a DT250/250,EQ használat nélkül is.Ráadásul nekem világos hangú láncom van,mégis vannak benne mélyek,persze nem egy mélyláda(hál'Istennek).
-
Bodz
nagyúr
Csináltattam hozzá kábelt, aztán azóta már spíler kománál zenél, aki elégedett vele.
-
Dorien
veterán
válasz fehér_ember #71825 üzenetére
Nekem igazából teljesen mindegy, hogy hallgatod a torz magastartományt. A DT990 mondjuk sz@rabb ilyen szempontból. Ahhoz képest a DT770 csak kicsit szúrós. Meg DAC és erősítő is nagyban befolyásolhatja a végeredményt. Pl. a Starting Point DAC3 nagyon jó szinergiában volt a DT880 600 ohm-mal, rendesen simította a magasokat és nyomta a mélyeket, csak a hangerő volt néha kevés, annyira kicsi jelszintet adott a Sense V1-nek. Ezért (is) szeretem most az AD900X-et és az A550Z-t, ezek nagyon érzékeny fejesek.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz fehér_ember #71809 üzenetére
Ja, hogy hallottad. Az más, akkor csak bátran!
(#71810) pendre54: Takarítgattad a pántot is ugye valamivel?
(#71817) p76: Ízléstől függ. Pl. Grado SR225 jó lehet. Mi bajod volt a Sennheiserrel?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fehér_ember #71801 üzenetére
Na mindegy, szóval ha plüss kell, akkor gyárilag olyant kell néznem.
Nem biztos, hogy az a jórészt csak a viselője arcával érintkező plüss felület rontotta el a hangot. A hibrid párna maga szerintem nem lenne feltétlen rossz, viszont a K550 gyári párnája a belső részen "gyűrött" műbőr, ami biztosan másképp hat a hangra, mint a brainwavz "sima" műbőr része a lukakkal. És az sem mindegy, mivel van megtöltve a párna (+ a magasság, belső kör átmérő is számít általában).
Ha meg rosszul is szigetel ráadásul, akkor eleve értelmét veszti a zártság. Csak az a meglepő, hogy ezek után még maradt basszus a K550-ben.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Teljesen más, ha egy gyártó eleve kétféle párnát ad. Nyilván mindegyikkel hallgatható lesz.
Ha neked zseniális a K550 hangzása, akkor nem valószínű, hogy a DT 770 a barátod lenne.[ Szerkesztve ]
-
Zoliee
senior tag
Sokszor olvastam korábban (személyes tapasztalatom még nem volt), hogy változtatják a hangot a különböző párnák. De hogy ennyire, ráadásul negatív irányba, és még nem is egy olcsó termék. Nem gondoltam volna.
-
Kisszidi
csendes tag
válasz fehér_ember #71710 üzenetére
Ezt odatetted.
-
Zoliee
senior tag
válasz fehér_ember #71710 üzenetére
Ez magas labda volt, de lecsaptad!😁
-
Samtya
senior tag
válasz fehér_ember #71494 üzenetére
Oké, azt gondoltam budapesti vagy.
-
Samtya
senior tag
válasz fehér_ember #71490 üzenetére
Dehát ezt már háromszor megpróbálták kézbesíteni, nem?
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #71457 üzenetére
Sikerült hiányosan leírni a saját fejesen nevét :
Szóval, természetesen AKG K550 MKIII és ahogy a többiek már felhívták rá a figyelmünket, "kifutó" akcióban 40k.[ Szerkesztve ]
-
válasz fehér_ember #71432 üzenetére
Az Ultrasone Pro 720, 820, 840-et esetleg nem próbáltad?
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
pity-putty
tag
válasz fehér_ember #71429 üzenetére
A kábelrövidítést hol/kivel érdemes elvégeztetni?
-
s4tch
veterán
válasz fehér_ember #71438 üzenetére
A paypal alapértelmezésben a saját árfolyamrendszerét használja a konverziónál. Ha ezt átállítod arra, hogy a paypal helyett a bankod váltson (jól eldugták, videó a beállításról: [link]), azzal lehet spórolni. Az amazonon is hasonló a helyzet, ott is jóval drágább, ha az amazont hagyod váltani, bár ott egyetlen kattintással lehet váltani a konverziós módok között.
A deviza számlapénz/követelés, a valuta készpénz. Ez független attól, hogy hol vásárolsz.
-
s4tch
veterán
válasz fehér_ember #71432 üzenetére
Nem készpénzben fizetsz, inkább a deviza eladásit nézd, az "csak" 288,24 az OTP-nél, azzal 63,9e lesz a vége. Egyébként a massdropnak és a postának is más-más időpontban, így más-más árfolyam alapján fizet az ember, szóval ezek a számítások elsősorban nagyságrendet belőni jók.
-
Bodz
nagyúr
válasz fehér_ember #71434 üzenetére
Szinte azonnal ahogy leírtam.
-
Bodz
nagyúr
-
Samtya
senior tag
válasz fehér_ember #71399 üzenetére
Valójában fejhangszóró kategória, nem is fejhallgató. Vagy ha valaki jobban tudja az elnevezését, akkor kiigazít, de lényegében egy legendás hifi cuccról van szó.
Ba cy lus: még a K400/500-asokhoz képest is nagyon ritka az ezres.
-
törölt tag
válasz fehér_ember #71389 üzenetére
Empyrean, meg volt?
-
Spíler
őstag
válasz fehér_ember #71383 üzenetére
"Az Ultrasone PRO 580i a HFI 580-as modellen alapul, és elődjéhez hasonlóan robusztus basszus-reprodukciót biztosít. Az 50 mm-es Mylar membránnal készült fejhallgató ezért tökéletes olyan zenei műfajok élvezetéhez, ahol az erős basszushangok reprodukálása különösen fontos. A klub- és tánctermékektől, az elektronikus zene különböző formáitól a masszív hip-hop ütemekig. A zárt konstrukció biztosítja, a háttérzaj mentes zenei élvezetet."
Köszi az ajánlást,de nem hiszem,hogy ez nekem való lenne.Amíg nem hallom addig nyilván nem tudom,csak sejtem.Nekem nem kell sok basszus,meg a fent szereplő zenei műfajok is igen távol állnak tőlem.
Egyre erősebb a sejtésem,hogy D1200 vagy X2 lesz ebből.
[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz fehér_ember #71360 üzenetére
Gyű! Ez nagyon jó lehetett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Horgász topik
- Lexus, Toyota topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óra topik
- UHD filmek lejátszása
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Apple Watch
- További aktív témák...
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!
- 3D Nyomtatás, 3D tervezést - PETG, PLA, TPU, ABS, PC,