-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
s4tch
veterán
válasz HUNNIA1920 #98697 üzenetére
A Cleart hallottad már? Szerintem messze van a fülsértőtől...
-
Madn!ght
addikt
válasz Gzula[HUN] #98695 üzenetére
Hali!
Köszi a választ! Közben gondolkodtam, és eszembe jutott, hogy pár éve ezt már én cseréltem, csak van egy másik (adidas edition) HD25 is a birtokomban, aztán nem emlékeztem melyiken mit cseréltem. A fülpárnák hibátlanok, a fejtetőn lévő két keskeny párnacsíkból az egyik esik le. Egyébként szettben rendeltem az Aliról, nagyon jó minőségű cucc, szerintem kicsit jobban kellett volna megtakarítani a felületet a felhelyezés előtt.[ Szerkesztve ]
-
válasz Ear001 #98689 üzenetére
Erről azért érdekelne valamilyen részletesebb beszámoló. Nem lehet, hogy inkább az volt a probléma, hogy az általa nyújtott hangzás neked nem jött be. Ez azért sem baj, mert nekem se való pl. a Sennheiser HD800, Focal Clear, Hifiman Arya (vagy bármelyik fülsértő modell), míg másoknak meg az a végállomás. De írhatnám a Heddphone-t is, ami ingyen se kéne mégegyszer, pedig sokan örülnének neki. Kinek mi. Ettől persze érdekel a véleményed, hogy mivel, hol, stb. volt lehetőséged hallgatni.
Amit össze tudtam szedni róluk: 300 Ohm ellenére könnyen hajthatóak, 500g-os súly ellenére kényelmesek, sok féle párnával hangolhatóak, inkább a sötétebb hangzást képviselik, ütős mély hangokkal, elsőrangú középtartománnyal, visszafogott magasakkal, a VC esetén nagyon jó térrel zárt kialakításától függetlenül. Amilyen zenéhez nekem kéne, ahhoz szerintem alkalmasak lehetnek, tingli-tangli zenét nem hallgatok, arra lehet nem jó egyik ZMF fejes sem.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
niof
veterán
válasz Gzula[HUN] #98695 üzenetére
Vagy szóba jöhetnek a Yaxi, az eredetinél sokkal magasabb minőségű, és nem utolsó sorban sokkal kényelmesebb aftermarket párnái. Az A vagy a B verzió egyaránt.
Az enyémen így néz ki a B:
Összehasonlításként pedig itt az A illetve a gyári Sennheiser:
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Madn!ght #98694 üzenetére
Ha egybént kifogástalan állapotú lenne, akkor nem jönne le. Szóval vagy valami baj van a párna szélével, ami oda fogná a peremhez, vagy a júzerrel lehet gond.
Ha még van értelme, és nem kapott a driver is menthetetlenül a különféle ragaszóból, akkor pl. INNEN vagy INNEN javaslok rendelni alkatrészt. Cseréhez meg ITT van tutorial.
Előtte azért célszerű ráragasztott trutymót leszedni.[ Szerkesztve ]
-
Madn!ght
addikt
Sziasztok! Sennheiser HD 25 (Amperior) fejhallgatómon az egyik fejpárna levált. Se pillanatragasztó, se műanyagragasztó nem tartja meg, mert ledobja. (A szivacs egyébként kifogástalan állapotú). Tudnátok valamilyen hosszabb távú megoldást javasolni?
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz Zoliee #98692 üzenetére
Hasonló esetekben általában a Tanchjim Oxygen + Radsone ES100 kombó a nyaralós:
Ez kellemes meleg kiegyensúlyozott hang, mély, széles térrel, magassággal ahogy kell. Könnyű és apró csomag, ideális nyaralni. Vagy a Mangird Tea FiiO LC-BT2 nyakpánttal, az sem gyenge datab, de csomagméretre az ES100 a nyerő. KZ-től még teret nem hallottam, csak szélességet, igaz az meg nem 300$.
-
Zoliee
senior tag
válasz Ba cy lus #98691 üzenetére
Tegnap jöttünk haza egy kéthetes nyaralásból, ahova nem vittem fejhallgatót. Egyrészt túlzásnak tartottam, ugyanakkor ennyi ideig zene nélkül..., na azt már nem.
Fél éve vettem valami kz agybedugós fülhallgatót, ilyen esetekre. Mikor megjött kipróbáltam, hogy szól-e, majd ment a fiókba. Nem sokra tartottam, de ezalatt a 2 hét alatt, egy mobilról hallgatva királyság volt.
Persze csak addig, míg haza nem értem. Újra a fejhallgatóké a terep, és jelentem mindnél megvan a szinergia, így 14 nap elvonást követően... -
Ear001
addikt
válasz HUNNIA1920 #98684 üzenetére
Na ezt véletlenül hallottam, és nekem nagyon nem. A nyitott sem és a zárt sem. A majdnem jó, csak még egy pici kéne hozzá szint, de szerintem sose lesz jó. Hifisen amúgy rendben van, de tök érdektelen rajta zenét hallgatni.
-
Ba cy lus
addikt
[link]
Ez a DT811 egy érdekes fejhallgató lenne, érdekelne, vajon mit tud a vintage DT440, DT880, DT990-hez képest. De sokallom az árat így, hogy még párna is kell rá. Meg nem is annyira ismert, mint a többi említett, kb. lehetetlennel határos lehet eladni - még azokat sem feltétlen könnyű. -
gianni85
veterán
válasz fattyu #98685 üzenetére
Én ugyan megálltam a középkategóriánál, de amennyire tetszett ott a th-x00, elég valószínűnek tartom, hogy nálam is a fostex lenne a befutó
HUNNIA1920
valszeg én se fogok egyhamar ZMF fejest hallani, de nekem ott lehet a súlya hosszú távon kellemetlen lenne.[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz fericske #98682 üzenetére
Nem kifejezetten.
Jo zárt egyszerűen elképesztően kevés van. És itt kb sajnos mindegy hogy planar vagy dinamikus.
Részemről említésre méltó darab 4 5 darab van mindrol megemlekeztem itt is
Argon nagyon fun de olyan kifinomult mint rezsi szilárd. Ritka mint a fehér holló.
1060c nagy nehez semmi bántó hibája nincs de Wow faktor se nagyon. Basszusban picit harmatos. Áráért szerintem rendben van
Lyric. Összességében nagyon oke de arcpirítóan drága.
Celestee. Tér nulla amugy remek. A nulla tér miatt ezt is drágállom.
Aeon dark. Összességében talán ez a legjobb. Kényelem mechanika tartás minőség hang. Ha egyutt nézem ezeket akkor nagyon zsivany. Forint leterdeles előtt azt mondtam éri az új arat is. Viszont planar. Nem is a leghatékonyabb. Erő kell alá hordozható cuccokrol nagyon sok marad benne pedig a pöttömre hajtogatod és a stabilitása miatt adna magat. Mostani euró forint váltással mar nem vennem meg. Főleg azért mert:
Th900II. Szorító erő kevéske a gyári párna mivel nagy kerek luk meg jobban érezteti hogy zeró kapaszkodás. Az egész pánt túl gyenge és nyaklonyaklo két pálcás feeling. De hangja. A basszus a tér a pontosság a részletesség a szeparacio. Az hogy egy telefonról lehengerel. De ha meghajtod skalazodik.
Új árán 1500 euróért mostani átváltásnál is megvennem.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
válasz gianni85 #98681 üzenetére
Utána olvasás alapján (sajnos nincs lehetőségem milliós fejeseket össze hallgatni) többek szerint a ZMF Verite Closed (az egyik) legjobb zárt fejes. Tér szélességben sok nyitott fejessel egy szintén van, tér mélységben már nem. Van, aki szerint a Susvara-hoz közel áll, de azért nem éri el. Ha zártat akarnék és lenne rá kes, akkor 1. lenne a listámon.
-
HELLAFLUSH
őstag
A héten írtam egy e-mailt a Hifimannek, hogy miért lett 52$ a szállítási költség EU raktárból amikor legutóbb valami 18$ volt...erre ezt a választ kaptam amin jót mosolyogtam.
Hi there,
Thanks for your reply. The shipping cost for headphonese increased. But it is much lower compared with the shipping cost from China to Hungary which is around $100. And it is free of customs tax.
Thank you for your interest and support in HIFIMAN. That means a lot to us.
If you have any questions, we are at your service.
Kind regards,
Tony -
gianni85
veterán
válasz Dorien #98679 üzenetére
Egész fej/fülhallgatózás kompromisszumos főleg térérzet szempontjából, még a nyitottak is. Zártnál mosolygok is ilyen elváráson. Legutóbbi semi-open fülesem elég jól hozza e tekintetben korábbi nyitott fejhallgatóim szintjét, de értem ha valaki pl ódzkodik a fülébe dugni valamit. Befelé nem izolál (nyilván), de legalább kifelé nem zavar senkit körülöttem
-
Sheol
aktív tag
Üdv!
88.2 kHz sample rate-es albumot mire állítsak az Essence STX hangkártyámon, hogy a vezetékes FEJhallgatómmal a legjobb hangzást érjem el? (44.1, 48, 96, 192) Csak ezeket támogatja az STX.
-
Dorien
veterán
válasz Exodius #98677 üzenetére
Ha a nagy teret, mint elvárást elengedi a vásárló, akkor újonnan 100k alatt is vannak jó zárt fejesek. Mindenképp kompromisszumos ez az ársáv, míg nyitottban egy HE4XX vagy HD58X a legtöbb embernek bármire elég.
"Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
fattyu
veterán
válasz Ba cy lus #98675 üzenetére
ezen árszint alatt részemről nincs értelmezhető dolog ha nem használtpiacot nézek.
oké 400 euró nekem sem a vállvonás naponta kétszer de ez az árszint ahol már bármi elvárást merek támasztani. nyitottban. a zárt sajnos nem itt kezdődik
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Ba cy lus
addikt
válasz fattyu #98674 üzenetére
Ezen mi az olcsó? Legtöbb embernek már a DT770, SRH840 ára is meghaladja az ingerküszöbét. Ez pedig egy 3x annyiba kerülő fejes, mint az előzőek. Ez semmiképp sem olcsó.
Amúgy én csodálkozom, hogy planárból képesek egyáltalán valahogy szóló zártat csinálni. Ha abból indulok ki, hogy a Hifiman nyitott fejhallgatóinál a kéz rácshoz való közelítése, illetve a rács modifikációja (vagy akár teljes eltávolítása, ami egyéb szempontból nem előnyös) milyen változásokat okoz...[ Szerkesztve ]
-
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Ganz-[HUN] #98672 üzenetére
Nos, engem is meglepett, de nem csak Alin van már. #Pro82
Ahogy elnézem, Kytary-n a doboz is benne az árban, ha nem tévedek. Úgy meg kifejezetten baráti az ár.[ Szerkesztve ]
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz bajnokpityu #98664 üzenetére
Mikrofonost elvből nem veszek; 1) nem használnám ki 2) elég notóriusan nyírom a fejeseket, így nem árt ha kevesebb dolog mehet gallyra.
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Ba cy lus
addikt
[link]
Erre kíváncsi lennék. -
bear_
aktív tag
válasz Ba cy lus #98668 üzenetére
Egy focusrite hangkártyáról hajtom amit otthoni stúdiózásra találtak ki, illetve más fejhallgatóval nem tapasztaltam hasonló hangképbeli zavarokat.
De ilyen ez, ennyi pénzért ennyi jár, nem véletlenül lehet még ennek az összegnek a sokszorosáért fejhallgatót venni.
A másik meg az, hogy hozzá vagyok szokva a minôségi hangcuccokhoz, gyerekkorom óta ilyenekrôl hallgatok zenét. -
Dorien
veterán
Eltérőek a tapasztalatok, benyomások a fejesekről. Nagyjából demokratikus, konszenzusos módon lett eldöntve, hogy mi kerüljön az ajánlóba. Yamahából nálam a HPH-MT220 volt a nyerő, de azt már nem lehet kapni újonnan.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
bajnokpityu
félisten
válasz Gzula[HUN] #98657 üzenetére
Cm mh melegebb mint alpha. Egész pontosan lomhabb, ezért többnek tűnik. De mindkét fejes kiváló saját árában.
-
Dorien
veterán
válasz Ganz-[HUN] #98661 üzenetére
Igen, bajonettzáras a kábelcsatlakozás. Ráadásul szerintem tök jó, könnyű és rugalmas spirálkábelt adnak az SRH440-hez.
-
Dorien
veterán
válasz Ganz-[HUN] #98659 üzenetére
Sajna egy kicsit nyekergős a Shure fejpántmechanika, de ettől eltekintve jó cucc. Igazán semleges, szinte steril, árkategóriájában szerintem a legrészletesebb hang. Könnyen hajtható, a hangszigetelése is jó. Nagy teret ne várj tőle.
Az újaknak "SRH440A" már javították a fejpántját, de a hang is változott állítólag a "V" karakter irányába. Meg persze jóval drágább is.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz Gzula[HUN] #98657 üzenetére
Csövi. Nem szeretnék baxakodni a vámmal, sőt, áfás számla előny. Ezért az Shure SRH440-t néztem még, amit említettek is felettem. Köszönöm a tippeket.
[ Szerkesztve ]
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz Ganz-[HUN] #98653 üzenetére
- Takstar Pro82, BT-s fórum ITT. Hogy mégis mondjak egyet, OneOdio A30. Bár egyik se lesz hangos kifelé, utóbbi tuti nem. Ennyiből kínai lesz csak jó ár/érték arányban, bár ami nem kínai, az meg hamisítvány. (BT-s fejesekben azért nem vagyok nagyon otthon.)
- Alpha-nak a sima Cloudnál jobb a párnája. Én inkább az Alpha S-re gyúrnék, ott adnak hozzá egy DAC-ot is, meg 2 pár párnát, és ott is cserélhető a vezeték. Pár napja/hete 25ezerre volt leárazva valahol, most már nem találom ennyiért. Ha kell melegebb hangzás, akkor Cloud kell neked. Ha kiegyenlítettebb cucra vágysz, akkor lásd egyel feljebbi hozzászólásban lévő CM MH-kat.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
Ez a Silver csak 20k. [link]
Illetve Cooler Master MH 751/752: [link]Előbbi Takstar PRO 80, utóbbi tudtommal PRO 82 alapokra épül.
Ganz-[HUN]: Ha együtt tudsz élni a gamer design-nal, akkor neked is ezeket ajánlom.
Gamer design nélkül meg Takstar TS-450 from AliExpress: [link]
Itthonról csak a Shure SRH440 jut eszembe,: [link][ Szerkesztve ]
-
Deck
titán
Hali!
A HyperX Cloud Alpha-nál nincs jobb gamer felhallgató hasonló árkategóriában? 30k környéke, jack.
PS5
-
btraven
őstag
válasz szakibá... #98649 üzenetére
"mérőjelnek kell tekinteni. Egy kiváló, változatos zene egy gyengébb cuccon is jobban szólna"
Ez igaz
Meghallgattam jobb rendszeren is, és bevallom, ekkora minőségi különbséget régen hallottam. Nagyon jól kihozza ez a zene. -
Ganz-[HUN]
addikt
Helló
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? Vonat, és otthon ágyban
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? Puzsér spotfyon, és Mike Oldfield, egyéb Rock, néha egy kis rotyogós minimal vagy elektronyos muzsika, wellhello, elég nehéz behatárolni, deat metalon át a
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 15-25k
4.) Új vagy használt? Inkább új, higéniai okok miatt
5.) Circumaural vagy supraaural? mindegy, de a fülcimpám fáni szokott a rátehénkedő fejesektől, fülesektől
6.) Zárt vagy nyitott? Mivel én is allergiás vagyok arra ha valakiből szól mellettem a pumpcici, és rendre nem érdekli az adott illetőt, így engem sem fog mostantól. Hallgassák csak a death metalt velem együtt, hamár mindenképp hallgatnom kell a mulatóst
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? Nagyjából legyen kiegyensúlyozott. Elégszer hallottam ahhoz a Tubular Bellst, hogy tudjam hogy mit szeretnék. Orion HS200-as hangfalakhoz vagyok otthon szokva, hozza legalább ezt a minimálsi szintet, vagy legyne jobb. Eddig sony fejeseim voltak, azokat használtam, nagyjából meg voltam velük elégedve.
8.) Honnan vásárolnál? Akár nagyker, mindegy. Magyarország.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? iPhone 14-et megvárom és arra fogok váltani. Max veszek egy BT erősítőt hozzá, ha mindenképpen drótos lesz, vagy ha még neagyisten' lesz lálytnin' port, akkor almaDAC-ot. Van egy 3DS-em, amit szeretnék végre használni és élvezni tömegközlekedésen is, jó kis Ace Attorney-val. Nem vagyok elzárkózva sem a BT-től, sem a vezetékestől, így szeretnék 1-1-et kérni a kettő közül (Amennyiben ez lehetséges a topik keretei között természetesen).[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Gzula[HUN] #98650 üzenetére
Köszi átmentem oda akkor
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz INGJOKE #98648 üzenetére
Ennyiért egy pár párnát meg egy kínai vezetéket kapsz. Nagy csodákra ne számolj, de ennyiért már ennél látszatra is x@rabbakat kapni. Amúgy EZ a helyes topik.
-
szakibá...
senior tag
válasz btraven #98646 üzenetére
Ha nincs "Se mélye, se magasa, se közepe", azt úgy hívják, hogy csend. Szerintem ezt a zenét Oluv nem azért használja, mert annyira tetszik neki (valóban nagyon szar), hanem azért, mert annyira monoton, bármelyik részét vesszük, ugyanolyan. Ez tehát nem zene, hanem mérőjel, egy fokkal jobb, mintha rózsazajt hallgatnánk. A célja az, hogy a frekvencia egyensúlyt lehessen vele mérőműszerek nélkül, fülre megítélni. Bármivel hallgatom, meg tudom állapítani a különbséget a direkt zene és az éppen tesztelt fejhallgató hangja között. Számomra még mindig az ő tesztjei adják a legtöbb információt. Zeos jógatéglás módszerével nem tudok mit kezdeni, nem beszélve a sok egyéb véleményvezér tesztjeiről, akik elmesélik, hogy hogyan szól valami. Oluvnál legalább hallom is, hogy miről beszél. Az ürge nem népszerű ezen a fórumon, szerintem a stílusa miatt, na meg emiatt a szar zene miatt, amit ismétlem, mérőjelnek kell tekinteni. Egy kiváló, változatos zene egy gyengébb cuccon is jobban szólna, mint ahogy a cucc indokolná.
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
veterán
Sziasztok
Ez nem egy túl extra kérdés, meg ilyenek, de szoktam ritkán játszani stadián és ahhoz keresnék egy olcsó fülest, és a BB topicba beraktak egy Lenovo Legion H200. 6890 Ft. Ennyit megér? Ritkán játékhoz kellene, hogy közben a lakásban az asszony is tudjon edzeni és ne zavarjuk egymást.
Eddig a játék a laptop hangjáról ment ami elméletben Dollbys, de nyilván nem egy szint. Gondolom annál jobb lesz és ha felhangosítom akkor az edző hangját sem hallom? -
btraven
őstag
válasz Sinesol #98636 üzenetére
Nekem csak így eszembe jutnak dolgok...
Például nyomoztam a Sony hangja után, oluv tett fel a hangjáról videót.
De olyan számot használ [link] ami olyan rosszul szól hogy azt nem hiszem el. HD600-on is. És ezzel próbálja megállapítani mi hogy szól.
Valakinél jól szól ez?
Se mélye, se magasa, se közepe. Ezt hívják napjaink kompresszált zenéjének?
Mert például én utálom a hip-hop zenét, de amikor meghallgatok egy számot akkor tudom értékelni hogy olyan jó a mély, meg olyan szép, finom kis betétek vannak benne.
De ez a Soulpersona szám - nem is tudom hallottam-e ennél borzalmasabbat hangminőség szempontjából?
De hátha van itt valaki akinek jobb cucca van és megnyugtat hogy jó minőség ez.[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz borges7 #98643 üzenetére
Ennyiből leginkább ezt a Denon D1200-ast: [link]
Szerintem az ATH-M40x, M50x szintje felett zenél. Dögös mélyek, kiterjedt magasok, könnyen hajtható, minőségi anyagok, kényelmes."Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
:AMF:
senior tag
AD500X 69 dollár (még 3 napig) a Drop-on. [link]
-
-NoVa-
addikt
válasz btraven #98637 üzenetére
Amir süket, azt a TWS tesztjeiből már láttam rég. Vagy csak autotuneolt kompresszált műanyagzenét hallgat ahol a tér és dinamika nem jön ki jobb szetteken sem. Esetleg szar forrásról is. Ezek miatt a legtöbb reviewer eleve kiesik, általában a beszédhez és a videózáshoz értenek, hallásuk és ízlésük már kevésbé kifinomult. A gond az, hogy a sok magasat sok részlettel azonosítva egy teljesen torz visszacsatolást adnak, és mivel sokan csinálják, az egész piacot elhúzzák.
Az EQ témához meg annyit, hogy jó alapon kis korrekció ok, a totális áthangolás max hamar múló illúzió. Amikor EQ-ról írtam, akkor egy ilyen alap ízlésre módosításáról beszéltem:
Szarból nem lehet várat építeni.
-
HornedReaper
senior tag
Neutrik legolcsóbb jack-kel egy bajom van ránézésre, hogy 2 külön anyagból készült a dugó vége és a forraszpont.. De vajon mágnesezhető? Itt a legolcsóbb amit találtam [link]
-
HornedReaper
senior tag
Létezik párszáz Ft-os 3,5mm jack dugó ami nem mágnesezhető, rendes anyagból készült?
-
s4tch
veterán
válasz btraven #98632 üzenetére
Csak sejtettem, miről beszélsz, úgyhogy muszáj volt rákeresni. Itt az ige: [link]
I must say, I was not prepared for the transformation that these four filters made. The result was an extremely accurate and audiophile headphone! If I performed a blind test, I am pretty sure many people would think this is a high-end headphone.
What's that? You don't use EQ? Well, I don't want to hear. Actually, I don't even want to know you! You are wasting away your audiophile life without it. For zero cost you can transform a $9 headphone to a reference quality reproduction engine and you still don't want to go there? If so, I have nothing for you!
If you are not into headphones but want to know what the fuss is about for no money, buy this $9 headphone and put in my EQ. If you don't fall off your chair with excitement and get your pants wet with drool, I will come over and cancel out your audiophile credentials myself!Remélem, kapható még ez az audiofil referencia csoda.
-
fattyu
veterán
válasz p_adam #98617 üzenetére
én nem értek a görbékhez.
az említett hármat elég sokat nyúztam. ergya hordozhatókról meg az igen nagyon elégedett vagyok asztali cuccomról is.
nekem a fostex magasan nyerő.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
btraven
őstag
Nagy melegben előszedtem a Géniusz fejesemet, mert ebben kevésbé fő a fülem.
Rettenetes hangja van.
Vén süket méregetős pali hogy hallhat egy ilyen kategóriás fejest audiophile-nak kiequzva?
Hazugság minden szava (meg mérése) -
-
moho-jojo
tag
válasz HUNNIA1920 #98624 üzenetére
Renben
Vettem Edition XS, EF400 megy.. jön majd egy xlr kábel.. ezzel elég visszafogott.[ Szerkesztve ]
-
válasz moho-jojo #98623 üzenetére
Nem emlékszem, hogy tettem volna olyan kijelentést, hogy a HE400S jobb lenne, mint az XS. Az, hogy az XS-nél volt, ami nem tetszett, az már igaz, míg a HE400S-nél nem sok mindenbe tudok belekötni, legalábbis hangját illetően az adott áron.
Az XS gyakorlatilag mindenben jobb, mint a 400S, magasabb kategória, de engem zavart az enyhe fényesség a hangjában, ezért inkább sötétebb hangú fejest akarok majd venni (ZMF). Ezzel a Hifiman vonal kb. ki is van lőve. Viszont úgy döntöttem, hogy megtartom a 400S-t, mert annyit nekem is megér, amennyiért el lehetne adni.
Ettől függetlenül én ajánlom az XS-t, ha valaki gondolkodna a megvételén.
-
moho-jojo
tag
válasz HUNNIA1920 #98622 üzenetére
Miért adtad el a Edition XS-ed? HE400S tuti jobb...
[ Szerkesztve ]
-
Nálam a "filléres" (Meze-hez képest) HE400S is jobb 4.4mm-es szimmetrikus kimeneten a Fiio M11 Pro-n, tehát van értelme használni. Viszont a Fiio 3.5mm-es Jack kimenetére kötött TMP Ant erősítő értelemszerűen lenyomja a Fiio 4.4-es kimenetét. Továbbá nálam is a nagy NOS 11-el szól a legjobban a HE400S (XLR kimeneten).
Ma már létezik pár olyan DAP is, ami erősebb, mint egy asztali erősítő.
-
Tulku
veterán
Saját magamat kell korrigánom...
Tehát eddig csak SE kimeneten a gyári kábellel hallgattam az Empyreant egy Cayin N8 dappal...most ráhegesztettem egy saját upgrade kábelt 4,4 trrs-el tehát balanced módban és 2. erősítési kategóriát beállítva bizony nagyon élveztem...
Aztán persze összehasonlítottam a nagy lánccal, ami nyilván sokkal jobb, de ha nem lenne, akkor azt mondanám, így el lennék vele...Tehát lehet benne valami, hogy sokan könnyen hajthatónak írják le az Empyt, de hozzáteszem, a teljes hangképet valóban jó és asztali rendszerről szolgáltatja...
-
niof
veterán
válasz -NoVa- #98608 üzenetére
Ki kell, hogy ábrándítsalak, több szoftverben is használok különböző spektrumanalizátorokat. Vannak ingyenes és licencelt pluginjeim is Reaper-ben, nem is egy. Plusz a legtöbb EQ plugin eleve úgy működik, hogy egy frekvenciagörbén vizuálisan nyomon tudod követni a változtatásokat, amiket végrehajtasz. Az, amit te mondasz, hogy egy megszólaló hangnak esetleg van egy 12-24dB/oktáv (vagy nagyobb) meredekséggel eső összetevője az alatt a frekvencia alatt, ahol ténylegesen megszólal, az nem egyenlő azzal, mintha lenne ott egy ténylegesen megszólaló hang. Pl. a fent említett orgona 16Hz-es sípja. (Úgy tudom, ez sincs meg minden orgonánál, csak néhánynál.)
De itt van 3 példa, mindhárom felvétel újrakevert, extrém mélykiemeléssel, direkt autóhifi szub tesztelésre készült.
Walking In The Air
Madonna - Frozen
Opus Dei
A 3., az Opus Dei nevezetű track-nek vannak 1-3Hz-es összetevői is. (Igazi szub gyilkos)
De nézzünk egy akusztikus felvételt, ugyanilyen felbontással:
Andrea Zonn - Better Be Home Soon
Ha egy fejhallgatónál ezt úgy akarod élvezni, ahogy a felvételen van, akkor a fejhallgatónál (is) a linearitásra kell törekedni, mert (nyilván) akkor fogja azt a tartományt is helyesen közölni, nem pedig úgy, ha arra a komponensre ráemelsz! Az egy hamis eredményt fog adni, olyan "testességet" ad vissza, ami nincs a felvételen. Persze ha az adott fejhallgatónak annyira pocsék a mélytartománya, hogy ekkora emeléssel lehet csak korrigálni, az megint más téma. Ez esetben inkább keresnék valami olyan fejest, amire nem kell ekkora EQ-t alkalmazni, hogy meglegyen az alsó oktáv is. De persze mindenkinek szíve joga, hogy hogyan használja, csak beszélgetünk...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Ba cy lus
addikt
válasz Ba cy lus #98618 üzenetére
Hoppá, a Shure-nál hanyag voltam, valójában az újabb SRH840A-t szerettem volna írni. Oda kell figyelni a rendelésnél is, hogy az legyen, mert ahogy látom, még mindig árulják a régit - amivel hangra relatíve semmi gáz, de a pántjának a tartósságára sok panasz volt.
[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
válasz fattyu #98616 üzenetére
Nem vagyok EQ mániás, de azért utólag ránéztem a görbékre.
Itt és itt, a Noire meg itt.Lehet unalmas ha hellyel-közel helyesek az arányok. De nagyon meglepne, ha nem a Noire tonalitása lenne a három közül a legnormálisabb. (Persze ez is egy tényező, de számomra nagyon fontos tényező, csak akkor érdekel, ha valami izgalmas, ha egyúttal korrekt is képes maradni.)
-
fattyu
veterán
válasz p_adam #98615 üzenetére
nekem is nagyon tetszett sokáig.
legjobb planart talán azóta is tartom.
legjobb zártat nem.
szerintem a Lyric is jobb (nem annyival amennyivel drágább) illetve nekem th900II egyértelműen mindenben messze felülmúlja.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
p_adam
addikt
Volt alkalmam rövid időre meghallgatni egy DCA Aeon 2 Noire fejhallgatót. Később valószínű eltöltök vele több időt is, mert DA11+HD53N-ről volt hajtva (ez az erősítő egyébként annál jobb, minél alacsonyabb impedanciást fejest kap, szép, zenei hangja van), de nem szimmetrikusan, úgy biztos jobb.
Röviden: messze a legjobb zárt, és egyben a legjobb planár is, amit hallottam.
Eddig azt gondoltam, hogy ezeket a zártakat nem lehet jól behangolni, de tévedtem.
Mentes mindenféle kiemeléstől vagy hirtelen eséstől (látszik a méréseken is, hogy EQ nélkül mennyivel jobban teljesít, mint az átlag). Egészségesen telt és direkt hangja van. Nem tolakodó, de nem is közvetett. Talán kicsit a HD600-at idézi, de annál sokkal gyorsabb, kiterjesztettebb. Vagy Stax-ból az általam rendkívül jónak tartott normál Lambda zeneiségét idézi, de a 007 teltségével.
Pl. ebben a videóban beszélnek pár szót rólaA fő gyengesége a zárt fejhallgatókra jellemző mély, pl. jazz műfajon nem ad szép hangszerhangot (pop rock elektronikus stb. zenékre kiváló), meg nem lesz olyan tiszta meg részletes, mint egy Stax (de nem mosott egyáltalán, meg biztos lehet hozzá más erősítőt társítani) ezen kívül elsőre mást nem nagyon vettem észre, pedig bele tudok kötni mindenbe
Meg az, hogy izolál is meg hordozható is, széleskörűbben használhatóvá teszi.
Kb. csak annyit nem értek, hogy az előző tulaja mért vált meg tőle...+ kiváló hangolás, jó megépítettség, kompakt kialakítás, zajszigetelés, ütős, dinamikus, jó tér
- zártakra jellemző visszavert mélyek, nem olcsó, erősítésigényes -
bear_
aktív tag
Visszakaptam a pénzt a Yamaha MT5 után.
Még mindig keresek, a kritériumok:
- elsősorban gitározáshoz használnám
- legyen részletes hangképe, tiszta hangzása
- csak új érdekel
- csak zárt érdekel
- egy focusrite hangkártyáról lenne hajtva
- legyen kényelmes és strapabíró
- a bongyoli kábel inkább hátrány, de nem gond, ha olyannal árulják, gyártok hozzá másikat
- maximum 50, ha van jó ajánlat akkor nagyon max 60 ezer forintot adnék érteA jelenlegi mérce egy Sony MH1 aminek a hangképe megfelel számomra, viszont rövid a kábele és kényelmetlen, illetve a fülemből is kicsúszik egy idő után.
Eddig, a Beyerdynamic DT770 Pro 250 ohm-t ajánlották. Esetleg más tipp erre a felhasználásra?
-
szaki58
aktív tag
Ki vagy javítva!
Szóval ifi Zen DAC V2-ről váltottam, és lényegesen szebben szólt, de az ára is lényegesen több. A V2 kb200 Hz körül kezdett emelni, és ez jót tett a barátom mély hiányos fejhallgatójának. Nekem nem jött be. Ez a másik viszont tényleg nagyon jól lett megcsinálva. Hogy miért emelt finoma? Lehet, hogy a fülem miatt, ami nem 20 éves! Ide-oda kapcsolgatva érezhetően tolt az igazán mély tartományon. Nagyon tetszett annak ellenére, hogy EQ ellenes vagyok.
A lényeg, hogy minden Hifimanosnak tudom ajánlani (nem Susvara!), mert valóban jól korrigál.
Ez miatt gondolkodtam a Pro iCan verzión, amit komoly cuccokba tolnak be köztes erősítőnek kimondottan az analóg három fokozatú mély erősítése miatt.[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
Testet és súlyt ad mindennek az a 30Hz alatti régió, van bőven szerepe. Gitár, egyéb húros cuccok, ének, dob, mindennek akad ott alharmónikusa. Elektronikus zenékben is bőven. Mondanám, hogy egyszer nézz meg spektrográffal egy számot, de sokkal jobb ha meghallgatsz egy ifi forrást nyitott fejessel, magáért beszél. Érdekes hogy pl a FiiO Q3 szintén analóg kb 6dB emelést produkáló bass kapcsolóját nem igazán kedvelem, csak nagyon kevés nagyon mélyhiányos dologgal, a Gryphonnál a legjobb cuccaimat hallgatva is rákapcsolom ha épp úgy tartja kedvem.
-
Archttila
veterán
válasz Gzula[HUN] #98564 üzenetére
Ha mégis ezt a 14-15ezeret "kellene" költenem vezetékre, akkor elehet inkább egy Audioquest Towerre költenék
Kíváncsi lenne erre a Towerre LGC vs OCC réz
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
niof
veterán
válasz szaki58 #98603 üzenetére
Mindegy, hogy szerinted az finom emelés e, 6dB az sok.
Az más kérdés, hogy annál a fejesnél, ami neked van, az mutat valamit. De ahogy elnézem a grafikont, nem is kellene annyit emelni, fele is elég lenne, mert nem esik akkorát. A legtöbb (átlagos) zenében meg 30Hz alatt jellemzően amúgy sem nagyon van semmi. Még az általam hallgatott elektronikus zenékben is kevés az olyan, amiben konkrétan ez alatti szub frekvencián lenne hang. Hangszeres zenénél meg még annyi sincs. Egyedül az orgonáknál van ott is hang, ha van akkora sípja, másnál nem nagyon, de javítsatok ki, ha tévedek!Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #98597 üzenetére
Ami úgy kezdi, hogy digital headroomot vág és analóg hangerőemeléssel kompenzálja, ott meghallod a DSP ág bekapcsolását is. Ha ezeket kiiktatod, akkor már tényleg csak az a tartomány változik, amit szeretnél, úgy, ahogy szeretnéd, de csak akkor, ha lefelé módosítasz. Az emelés torzítással jár, így ésszel használva a harsány régiókat visszafogva lehet minòségromlás nélkül javítani valamin. Aztán jobb esetekben (pl Tea, HD580) ahol semmi szükség DSP-re, az ifi féle analóg XBassII még mindig értelmes beavatkozás zene/hangulatfüggően, testet és tömeget ad a hangzásnak anélkül, hogy borítaná az összhatást.
-
Polllen
nagyúr
Az EQ-val kapcsolatban egyetértek elméletben azzal, hogy egy kicsit módosítás, ha jó hozzá az eszköz nem gond.
A jó eszközzel van gondom általában. Pl. Moode-t használok rpi-vel és itt ha az EQ-t bekapcsolom minden módosítás nélkül, már hallható minőség romlás... Nem is foglalkozom vele, pedig nem 1-2 eszköz vérzett el azon, hogy csak egy picit kellene alakítani rajta.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
niof
veterán
válasz szaki58 #98600 üzenetére
50Hz alatt +6dB, azt azért nem mondanám nagyon finom kiemelésnek.
Ha mondjuk 1-2dB-t írtál volna, azt mondom OK, de 6!
És milyen Q értékkel állítottad azt a 6dB-t? Mekkora meredekséggel?
Ehhez képest én Reaper-ben 0,5-2dB-kel szoktam játszani, ha szükségét érzem. Persze vannak olyan rossz felvételek, ahol szinte semmi mély nincs, ott nincs mese, feljebb kell tekerni, de azért az nagyon ritka.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Programozás topic
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Óra topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- The Crew sorozat
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Creality Ender 3 V2 3D nyomtató, fejlesztett, zárt nyomtatótérrel
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Edifier R2750DB BT 136W RMS, akár 2.1 rendszerben
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest