-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz fehér_ember #76497 üzenetére
Ma az emberek többsége basshead, legfeljebb nem tud róla.
-
emiki6
veterán
Ha valaki rendel massdropról keressen meg kérem, kéne egy koss ksc75x.
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Dorien
veterán
válasz fehér_ember #76497 üzenetére
Attól függ, miről hallgatod. Pl. DAP-okról (xDuoo X2, MyAudio Pop) nekem EQ-zni kellett a mélyeket, mert túl vékony volt a hangja. A nagy láncról (Starting Point DAC3 + Sense V1) meg kifejezetten kellemes ütős basszust produkál, sokkal kiegyenlítettebb hangképet ad, mint az AKG K612, K712, Q701.
A NAD Viso HP50 basszusa viszont úgy tud ütni mobil forrásról, hogy ilyet én még nem nagyon hallottam... Gondolom a vastag, jól szigetelő fülpárnáknak meg a nagyon könnyen hajtható, hátrébb tolt drivereknek (RoomFeel) köszönhető ez.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
fehér_ember
addikt
válasz Sinesol #76489 üzenetére
Na ne már, hogy az ATH-AD900X -nek gyenge lenne a mélytartománya? Tegnap hallgattam, szerintem nagyon jó az a fejes, nem is igazán tudnék jobbat mondani.
K612 is jó, de felbontásban elmarad az itt említettektől (ad500x, hp50).
Persze aki basshead, az vehet mondjuk meze classic-ot, annak egy kicsivel több a basszusa mint amennyi otthonra szokott kelleni, de attól még pl. az is egy jó fejes.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz #56474624 #76494 üzenetére
Csakhogy kicsit bele vauzzak.
Anno csöves rendszerekhez min. 1kΩ-os Eleltrosztatikus volt csak, s csak utána műanyag terjedése után lett Dinamikus és Orto membrános fejhallgató.
Kimenet mindig 0Ω-os, ameddig nincs rákötve semmi, ez független mikor készítették az erősítőt.
Tehát kimenet nyitott állapotú, emiatt annak nem lehet semmilyen ellenállása, különben semmilyen hangot nem adna le.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
törölt tag
Itt nem a dátum a lényeg (legfeljebb jelzésértékű, hogy meddig ment vissza a cikk írója az információgyűjtésben), hanem hogy a HFM-ben két különböző csoportról írtak táplálás szerint, és ezt ők biztosan nem az ujjukból szopták ki akkor, kell, hogy legyen mögötte elmélet, sőt, szabvány (ezért a
szabvány azt is előírja, hogy a fejhallgatóknak ki kell bírniuk
minimum 100mW elektromos teljesítményt!). Az, hogy mai fejhallgatókat nagy többségben 0 ohmos kimenőről ildomos táplálni, így tervezik őket, más tészta.[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz flash- #76488 üzenetére
Egy nyitott fejestől általában nagyobb teret kapsz, kisebb szorítóerőt, plüss párnát, kevésbé ütős basszust.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Bodz
nagyúr
válasz #56474624 #76491 üzenetére
Szokott az IEC 61938 frissülgetni, talán utoljára 2018-ban. Hogy először mikor volt (lehet nem 96-ban) az nem tudom, nem is fogom most keresgélni. Annyira nem fontos szerintem. Amennyire én meg tudom ítélni a cikk többi része elméleti szempontból rendben van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
The only standard I’m aware of is IEC 61938 from 1996. It specifies an output impedance of 120 ohms. There are numerous reasons why this is standard is way out of data and a really bad idea. In a Stereophile article about headphones, they said of the 120 ohm standard:
“Whoever wrote that must live in a fantasy world.”
Érdekes ez az 1996-os dátum, mert a HFM már '87-ben tudott a 120 ohm kimenő impedancia "szükségességéről" az egyes esetekben (sőt, akkor ez is volt többségben):
Megkülönböztethetjük a fejhallgatókat táplálásuk-illesztésük
szerint is. Két csoport ismeretes, az egyik az impedanciával
meghatározott fejhallgatóké (120 ohmmal kell táplálni őket), a másik
pedig a feszültséggel meghatározott fejhallgatóké (ezeket közel zérus
impedanciával kell meghajtani). Jó tudni, hogy az impedanciával
meghatározott típusok vannak többségben, és arra való tekintettel,
hogy ezek 120 ohm közbeiktatásával kérik a vezérlőjelet, a szabványos
fejhallgató-kimenetek egy 120 ohmos soros ellenállást tartalmaznak.
Igen ám, de a fejhallgatók nem viselnek el nagy teljesítményt, ezért a
szabvány azt is előírja, hogy a fejhallgatóknak ki kell bírniuk
minimum 100mW elektromos teljesítményt! Márpedig ha a
teljesítmény-erősítő elegendően nagy (a példa kedvéért számoljunk
olyan végfokkal, amely 100 wattot szolgáltat 8 ohmon), akkor 100mW-nál
jóval nagyobb teljesítmény juthat a fejhallgatóra, még ha 120 ohm
soros ellenállással illesztjük, akkor is. Szükség volna egy gondosan
méretezett ellenállásosztóra, de a gyárak ezt rendszerint elspórolják,
és inkább 120 ohmnál nagyobb értékű ellenállással táplálják a
fejhallgató-kimenetet....Szóval a linkelt cikk valamit biztosan kifelejtett az elméletéből.
-
Sinesol
veterán
válasz flash- #76488 üzenetére
Elég jól eltalálta a NAD azt a fejest, hasonló árban nyitottban sincs lényegesen jobb, inkább csak másabb.
A Beyer DT990 nagyon V karakter szúrós magasakkal, a DT880 valamivel jobb, de az is elég száraz, talán az AKG K612-t lehet érdemes meghallgatni, az nagyjából kiegyensúlyozott.
Az Audio Technnikának az AD-900x lenne hasonló kategória, de az Eu-ban dupla áron megy, plusz a mélytartomány eléggé gyenge.[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
javasoltátok a Viso HP50-fejhallgatót.
ugyanennyi árért ami nyitott az mennyivel szól jobban?(tisztábban,stb.)
vagy még így is ajánlott a HP50? -
Samtya
senior tag
Ha szorít, akkor először patentold le róla a fejpánt burkolatát, a képeken látszik. Az átmenő vezetéket hajlítsd félre, hogy nehogy feszüljön. A kétoldali műanyag állítókat ne terhed, fölöttük fogva óvatosan próbáld hajlítani a fémet. A visszapatentolásnál is figyelj a vezetékre, ne kerüljön az állításnál felfelé nyomódó fém (Y-villa) útjába.
A két hangkártya árát sokallom, ennyiért én külső dac/ampot (Topping MX3, Audioprobe Spartan A) vennék. Zaj összeszedésére kevésbé hajlamosak, fizikai hangerőállíto gomb, +egyéb szolgáltatások pl bluetooth, távirányító, fantomtápos mikrofonbemenet. Cserébe figyelni kell arra, hogy melyik OP rendszerrel kompatibilisek. -
Fortum
tag
Sziasztok!
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Munkahelyen, utazás közben
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zene és rádió hallgatás, néha filmezés.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
15-ig max, de nem célom a maximális keretösszeg elköltése.
4.) Új vagy használt?
Új
5.) Circumaural vagy supraaural?
Passz
6.) Zárt vagy nyitott?
Passz
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Ilyesmi zenékhez kéne: [link] [link] + rádió a melóhelyen.
8.) Honnan vásárolnál?
Bárhonnan
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?Telefon+számítógép a melóhelyen, így előny a kétoldali jack csatlakozó.
Zárójelben egy kérdés.
Beyerdynamic DT 240 PRO fejhallgató ezekre a célokra megfelelne? (nagyon tetszik és ezért lehet kiadnék többet kicsit ~26ezer.)Mennyivel tudhat többet, mint egy JBL T500 vagy egy Sony MDR-XB550AP.
Köszi a tippket előre is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Zoliee #76482 üzenetére
Azért ez nem ilyen egyszerű, hogy a damping faktorra visszavezetünk minden rosszat. Sokszor semmit sem lehet, mert nem hallható a hatása. AKG K550 (32 ohm) nekem az asztali erősítőmről (120 ohmos kimenő impedancia) is tudta ugyanazt a feszes basszust, a lidl fejes (40 ohm körül rémlik) viszont túl terjengős basszusú róla, azt nem is szoktam erőltetni. Szóval elmélkedés helyett jobb kipróbálni.
Régebbi fejhallgatók között meg vannak olyanok, melyek kifejezetten igénylik a 120 ohm kimenő impedanciát.
[ Szerkesztve ]
-
Zoliee
senior tag
válasz Dorien #76481 üzenetére
Köszi az infót.
Akkor műxik még a fülem, mert amit írtál, az hallható is: a p20-al szeretem a hd660s-t hallgatni (150ohm), de a 26ohmos d5200 nem az igazi. Viszont azt tuti ezért a fostex hpa4bl-el hallgatom a kezdetektől. Azzal teljesen másképp szól, tetszik a kapott produkció.[ Szerkesztve ]
-
rbkzndrs
tag
Sziasztok fejlhallgató vásároláshoz segítséget szeretnék kérni. Van mikrofonom, de gondoltam lehet érdemes kipróbálni a mikrofonos fejhallgatót, mivel a jelenlegi nem a legjobb minőségű.
1. Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?Otthon
2. Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Játék elsősorban
3. Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
20-25k
4. Új vagy használt?
új
5. Circumaural vagy supraaural?
Circumaural
6. Zárt vagy nyitott?
zárt
7. Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az ami zavar?
kiegyensúlyozott hangzás
8. Honnan vásárolnál?
Hazai kereskedőktől, de szóba jöhet külföldi rendelés is.
9. Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Integrált hangkártya
Még annyi infó, hogy ajándékba lesz és picit tanácstalan vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Catman
aktív tag
Sziasztok, tönkrement a beyerdynamic dt235 fejhallgatóm. Megpróbálom megjavíttatni, de ha nem sikerülne, akkor kellene helyette valami (kár, hogy már nem gyártják). A hangja nagyon bejön, valami hasonló hangzású kellene, 10-20ezer körül. Mit ajánlanátok?
-
Dave™
nagyúr
válasz Speeedfire #76475 üzenetére
Melegebb és lágyabb, mint az A1000Z, igen.
-
Speeedfire
félisten
Meleg, lágy? Inkább naturális. Szerintem inkább valami monitorként tudnám jellemezni. Épp azon agyalok, hogy milyen opa menjen a presenterbe, hogy kicsit jobban éljen a zene. De eddig a 1642 a nyerő.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Dave™
nagyúr
-
Dorien
veterán
Teljesen más karakter? Azt én nem mondanám... Szerintem az A1000Z hasonló karakter kicsit színesebb, de sokkal élőbb megszólalásban. Nekem az E10-ről is sokkal nagyobb élményt ad, mint a HP50 a nagy láncról, a kényelemről meg ne is beszéljünk. Szóval nálam az teljesen más liga.
-
Dorien
veterán
Van most nálam egy új NAD Viso HP50. Bazi jó fejhallgató, tényleg az egyik legjobb hang zártban 100k alatt, igazi audiofil darab. A Ribizly által írt recsegést-ropogást valószínűleg egy leharcolt példány produkálta, mert itt szó sincs ilyesmiről. A hangjáról és a puha téglalap formájú fülpárnáiról folyamatosan a Yamaha HPH-MT220 jut az eszembe, azt is nagyon szerettem. A kábele érdekes... még sosem láttam ilyen szalagkábelt fejhallgatón, olyan mint egy SATA kábel. Nekem a kényelmével sincs gond, bár huzamosabb idő után a fejtetőt nyomhatja ill. nagy fejűeknek szoros lehet, ahogy nemrég panaszkodott itt erre valaki. Végül lehet, hogy elállok a vásárlástól, mert az ATH-A550Z féláron még mindig jobban passzol az xDuoo X2 karakteréhez, játékosabb a térrel és valamivel kényelmesebb is, de ez másokat ne tántorítson el. Nagyon jó vétel a HP50 a jelenlegi 48-50e Ft-os árán. Innen a köv. lépcsőfok zártban már az ATH-A1000Z, ami sokkal többe kerül.
-
Dorien
veterán
Persze, közvetlenül a fémet kell megfogni középen és azt feszíteni szét finoman. Akár többször is, amíg a szorítóerő a kívánt mértékű nem lesz.
-
Bodz
nagyúr
Nem tűnik így elsőre rossznak ez a 752, sőt ADI-2-ről meglepően jó. Na majd meglátjuk mi sül ki ebből!
-
MeSKA
aktív tag
válasz Dorien #76466 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget!
Tehát igen, az alaplapi hangkártya ALC1220-VB, meg van valami külön fejhallgató erősítője is ami 120dB-t tud (Gigabyte Aorus B450 Pro). Ettől még gondolom biztosan jobb egy komolyabb hangkártya. De akkor ahhoz már elvileg felesleges a külön fejhallgató erősítő.Samtya: Gondoltam esetleg egy Sound Blaster AE-5 vagy Asus Strix Raid DLX-re, mindkettő gépbe építhető.
Tehát ha szorít, akkor egyszerűen feszítsem (hajlítsam) szét?
-
Dorien
veterán
ALC1220 chipsetes lapod van, igaz? Annak a DAC része nem lehet nagyon rossz...
Nekem fejeserősítő a tippem, pl. ez: [link]Karakterre elvileg a Loxjie P20 is jó lenne hozzá, de az magas kimenő impedanciás. (47 ohm)
Samtya: A szorítóerőt tetszés szerint állíthatod egy középkategóriás Beyeren, ezek fém fejpántosak, bírják a szétfeszítést.
Nálam az A1000Z is kapott feszítést, mert elég satu volt gyárilag, a pár napos könyves tágítós mutatvány meg nem hatotta meg. Most pont jó.
[ Szerkesztve ]
-
Samtya
senior tag
Némileg visszafogottabb magasak és a közepek jobban előtérbe kerülnek, de ha már megvan a Beyer, nincs értelme Sennheisert is venni. Esetleg ha a Beyernek zavar a szorítóereje hosszú távon. Ritkán van ilyen probléma. Olyan erősítő kell amiben van DAC is vagy az is kell külön. A gép alaplapi hangját felesleges erősíteni.
Mit nevezel jó hangkártyának, gépbe építhetőre vagy különállóra gondoltál? Az erősítős topikba mehet a kérdés/válasz. -
MeSKA
aktív tag
-
senior tag
-
ktgeri
tag
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon, ritkán repülőn
Zenét hallgatni, filmeket nézni, játszani
40.000 Ft.-
4.) Új vagy használt?
Új
Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
lehetőleg zárt
szeretem a mély hangokat, főként hip-hop jazz és blues zenéket hallgatok. Néhány classic rockkal vegyítve.
8.) Honnan vásárolnál?
Ahol a legjobb áron megtalálom az ajánlott típust.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Laptop (acer predator - gamer notebook; PS4; utazásnál egy galaxy Note9Köszönöm!
Gergő, -
Dorien
veterán
válasz Lord Dragon #76454 üzenetére
Ha elolvastad volna az összefoglalót, kitöltötted volna a kérdőívet, jobb válaszokat kaptál volna.
DT770 Pro 32 ohm - műbőr párna, 1.6m egyenes kábel - mobil használatra
DT770 Pro 80 ohm - plüss párna, 3m egyenes kábel - ez kb. mindenhez jó
DT770 Pro 250 ohm - plüss párna, 3m csavart kábel - ezt csak fejhallgató erősítőhözAz összes DT770, 880, 990 változat sokkal jobban szól minőségi forrásról, egy hozzájuk passzoló DAC és erősítő kell, hogy igazán megmutassák, mit tudnak. DT770 Pro-ból a 80 ohm-ost ajánlanám, mert a szériából ennek van a legkevesebb magaskiemelése. Kemény, precíz, V karakterű hangzás jellemzi mindet.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Bl@tty #76448 üzenetére
Oké, köszi az infót, de ettől még mindig nem tudom sajnos, hogy a 16 meg a 80 meg a 250 stb Ohm-os fejhallgatók között a gyakorlati használatban mi a különbség... Valamelyik jobb vagy gyengébb a másiknál, vagy egy adott területre jobban megéri kisebb-nagyobb OHm-osat venni? Ezt kérlek magyarázzátok el!
[ Szerkesztve ]
-
sutyesz96
őstag
sziasztok!
Nagy hévvel indultam neki fejhallgatót vásárolni, de sajnos elvesztem a rengetegben és szeretném a segítségeteket kérni.
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? 100% csak otthon.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? Játék, a legeslegfontosabb, hogy kompatibilis legyen ps4-el és pc-vel is.
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 30k
4.) Új vagy használt? Új elsődlegesen, de ha ennyiért nincs az igényeimnek megfelelő, akkor hajlandó vagyok egy nagyon megkímélt, garanciás darab megfontolására is.
5.) Circumaural vagy supraaural? Gondolom játékra főkét circumaural ajánlott.
6.) Zárt vagy nyitott? Zárt.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? Semmi extra, viszont szép egyenletesen tudja megszólaltatni a hangsávokat, nem szeretnék semmi extra basszust vagy esetleg vinnyogó magasakat.
8.) Honnan vásárolnál? Nyitott vagyok.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? PC ÉS PS4 ProNo matter what, you keep finding something to fight for.
-
Bl@tty
tag
válasz Lord Dragon #76440 üzenetére
Ha már Beyer és 50e környékén jársz, én felírnám a DT770 mellé a Custom Studio-t is. Remélem a szakértők is egyetértenek.
Elvileg ő is egy DT770 alapokra épített variáns, csak kicsit más formavilággal és pár extrával (bass port/slider, cserélhető kábel), a 80 Ohm-jával szerintem ez is viszonylag könnyen hajtható. A 4 állású porttal jól variálható a hangzása.Mielőtt megrendeltem, a 'kistesója', a Custom One Pro (16 Ohm, műbőr párna a plüss helyett) adott egy lökést a döntésben, amit még azt hiszem, itt nálunk Szegeden is ki lehet próbálni a Médiában, legalább is mikor utoljára arra jártam, még kint volt. Legalább a formájával/méretével/anyagminőségével képbe kerülhetsz, mert az ára nem épp ott a legjobb...
-
fister
tag
válasz fister #76363 üzenetére
Tartozom egy gyors update-tel, az AKG K72 esetében a diszperzites vödör hang onnan származott, hogy szarul volt a fülemen. Az ajánlottak között a K92 van ami szinte ugyanaz, és a hátrányhoz az van írva felhelyezésre érzékeny. Én azt mondanám, hogy felhelyezésre EXTRÉM érzékeny De tényleg, sokféleképpen állhat a fülön, és mindig hang alapján szépen jó pozícióba kell ültetni. Így most már kifogástalan, olyan hangokat hallok amik eddig a sennheiser hd 201-nél nem léteztek
Ki merném jelenteni, hogy javult is járatás után, mert először mondhatni csalódott voltam, most pedig nagyon élvezem. Kétlem, hogy ennyire hozzászoktam volna. Nem tudom... -
Speeedfire
félisten
Beszereztem egy nad fejest. A hangját még szokni kell, van amiben jobb, mint a cal, de van amiben kevésbé. Viszont számomra nagyon nem kényelmes, brutálisan szorítja a fejemet. Nincs valami extra állítási lehetőség?
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
v-man
őstag
-
-
Fortum
tag
Sziasztok!
Fejhallgató vásárlását tervezem max 15ezerért. Jobbára utazás közben, és munkahelyen napközben rádiót hallgatnèk. Zenéből a dupstepen és a hard rockon kívül mindent hallgatok vegyesen.
Két fejhallgatóra szűkítettem a listám.(igazából fontos a kinézet és ezek jönnek be)
1. JBL T500
2. Sony MDRXB550APG(Remélem nem nyúltam nagyon mellé.)
A kérdésem az lenne, hogy ezeket meg szabad venni ?
Esetleg kinézetre és tudásra hasonló alternatívákat ha tudtok küldeni az érdekelne.
Remélem nem nyúltam nagyon mellé.
Köszi előre is a segítséget![ Szerkesztve ]
-
-
senior tag
válasz fericske #76382 üzenetére
Köszi az infókat mindenkinek!
Szegedi vagyok amúgy és pesten sajna ritkán járok, de alkalmasint amikor megyek, akkor majd megejtek egy fejhallgató próbát!
Annyi még, hogy ez a Beyerdynamic DT 770-ből láttam sima meg PRO változatot is, meg 80, 250, 320 Ohm-osat. Ezt sem igazán értem, hogy az Ohm az a gyakorlatban mit csinál, illetve hogy melyik lenne jobb nekem.
[ Szerkesztve ]
-
Vanir
veterán
Ilyen fülpárnát vettem most a HD2000-re. Még épphogy jó rá (eredetileg Shure SRH840, SRH440 és SRH940-re van tervezve elvileg), nyilván lényegesen nagyobb, mint a gyári, viszont sokkal nagyobb teret ad neki, és végre tényleg kényelmes. Előtte Pro 80 utángyártott párnával próbáltam, az is hatalmas előrelépés a gyáriakhoz képest, de ez a mostani mind hangzásban, mind kényelemben kenterbe veri az elődöket. Kevesebb, mint 3 dollárért brutáljó deal volt.
[ Szerkesztve ]
-
Samtya
senior tag
válasz phoenix1989 #76427 üzenetére
Ha legfelül fáj a porc és mivel kicsi fejed van, ez esetben a teljes fejhallgató nehézkedhet rá a füledre. Mindkét Superlux párna tömése meglehetősen kemény, ezeknél jóval puhábbak is vannak (pl az említett Coolermaster). Emellett még az is probléma, hogy a fejpánt nem fokozatosan állítható. Ha az lenne, akkor be tudnád állítani, hogy a fejtetődön a pánt is osztozzon a súlyelosztásban, tehermentesítve ezáltal a füleidet. Tehát olyan kell, ahol a pánt mindkét oldalon kattanásokkal fokozatosan állítható és nem automata.
(#76429) motown5l: milyen a Pro500, mélytúlsúlyos ugye? Az összefoglalóban lévő 10 pontos kérdéssor kitöltése ajánlott, mert úgy könnyebb bármit is javasolni.
[ Szerkesztve ]
-
motown5l
senior tag
Sziasztok. Nem nagyon értek a fejhallgatokhoz!! Jelenleg egy Yamaha Pro 500 van nekem. Helyette szeretnék egy másikat vásárolni, ami könnyű kényelmes és zárt. Előre köszönöm a válaszokat
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fehér_ember #76422 üzenetére
nekem egy egyszerű Sony mobiltelóról is rendben volt a hangja; se nem volt vékony se nem volt lapos.
Viszonyítás kérdése. Én annyit tudok, hogy akinek eladtam, az sem DAP-ról hallgatja, hanem rövid idő után vett hozzá egy megfelelő DAC-erősítő kombót, így lett vele elégedett.
-
Samtya
senior tag
válasz phoenix1989 #76425 üzenetére
Hmm... esetleg elálló füled van és hozzáér belül a műanyag részhez? Egy vékony szivacslap van rajta, azon látszódik a füled lenyomata?
-
Samtya
senior tag
Igen, mindenképp. Annyi klónja van a Brainwavznak, hogy nem tudom mindet észben tartani.
Bodz: de legalább kihagyhatod a Takstar Pro82-t.
(#76420) phoenix1989: akkor lehet, hogy nem pont a füledet nyomja, hanem a fül alatti részt és besugárzik a fájalom. Tipikus azoknál a fejhallgatóknál, amelyeknél nincs vízszintes tengely körüli forgása a fülkagylónak.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Samtya #76419 üzenetére
Akkor már a Lindy HF100 is érdekes lehet.
(#76421) Bodz: Na jó, addig nézegettem őket, hogy inkább rendeltem egy 752-t...
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz #56474624 #76405 üzenetére
Továbbra is védeném a K550 mkIII-at, nekem egy egyszerű Sony mobiltelóról is rendben volt a hangja; se nem volt vékony se nem volt lapos. Világosnak pedig annyira volt világos mint a fejesek többsége.
Szombaton remélem a HP50-et is megfülelhetem végre és láttam lesznek DT770-ek is, habár 250Ω-os az pont nem.
Valaki betévedhetne 1-2 ultrasone-nal is (580i; dxp); kíváncsi volnák jól emlékszem-e, hogy tényleg annyira nagyszerű az a "signature dxp".
(#76398) ΞΔGLΞ
Úgy látom kénytelen leszek ismét csekkolni az SU-3500-asom fejeskimenetét. Pedig minimum egy gyors próbára már az összes hangfalas erősítőmét megfüleltem már, és egyik sem győzött meg igazán. Illetve annyira mint pl. a bkercso fórumtárs által készített "Presenter 3".[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz csubuka #76378 üzenetére
Cooler Master MH751/752 elég ígéretes. Én ezekkel próbálkoznék.
Amúgy inkább a 752 ha valaki normálisabb forrással használná. Bár jár hozzá a felesleges usb hk, viszont így nem a fejes kábelén van a hangerőszabályzó, míg a 751-nél meg igen.
[ Szerkesztve ]
-
Samtya
senior tag
Tipp: Sennheiser HD-380 Pro. A hangja nem abszolút a legegyenletesebb, de nagy túlzások nincsenek benne. Maradhatsz a jól bevált Beyer DT 770/80 témánál is.
A zajszűrős vezeték nélküliek a legtöbbször vezetékes üzemmódban is használhatóak, adják hozzá a vezetéket is gyárilag. -
MeSKA
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy frankó fejhallgatót, ne zavarjam az itthoniakat. Ebben kérném a segítségeteket!1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Leginkább itthon
Főleg zene (házi stúdiózas) de videó vágáshoz is. Pihenésképp film és játék is előfordulna.
Maximum 40e Ft
4.) Új vagy használt?
Csakis új
Sajnos nagy a fülem, de fontos a kényelem akár több órán át, így circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
Lehetőleg zárt, ne zavarják senkit
Ne legyen eltúlzott se a mély se a magas. Az lenne a legjobb, ha úgy szólna ahogy azt "megírták"
8.) Honnan vásárolnál?
Internet, megbízható bolt, minél több garanciával
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Számítógép integrált hangkártyája, de az alaptól egy fokkal jobb (Realtek ALC1220-VB). Van még egy házimozi, az egy Denon AVR1311. Esetleg telefon (Huawei P20). Idővel nem kizárt, hogy beruházok egy komolyabb hangkártyára.
Egy kérdésem még van, zajszűrő csak vezeték nélkül fejhallgatóba van?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Dorien
veterán
válasz phoenix1989 #76367 üzenetére
-
Samtya
senior tag
válasz csikosdapro #76413 üzenetére
Bár épp némileg játékról volt szó, de az ügyedben a dedikált játékos fejhallgatós topikban tudnak segíteni.
(#76412) phoenix1989: a gond ott van nálad, hogy a HD662 ergonómiája nem a legjobb, a szorítóereje túl sok lehet neked, amit még tetéz az önbeálló pánt húzása. Mivel érzékeny lehetsz - bár 2 óra után ki nem az - ,valamilyen gyenge szorítású és puha fülpárnás fejhallgatót kellene nézned. Melyik párnát használod a 662-höz, plüss vagy műbőr?
-
csikosdapro
tag
Sziasztok!
Adott egy Arctis Pro GameDAC NÉLKÜL. USB-s, a kérdés az, hogy ha mondjuk mp3-at hallgatok, akkor nagyon hangos tud lenni, de Escape From Tarkov játékban nagyon sokat csökken a hang, pedig fel van húzva minden, az előző fülesem egy Trust GXT 340, az is usb-s, de sokkal hangosabban hallottam a hangokat, lépéseket stb... mi lehet a probléma, vagy hogyan tudnék erősíteni a hangon? Amúgy WIN10
Köszönöm!
-
Samtya
senior tag
válasz phoenix1989 #76409 üzenetére
Azt hittem játékhoz kell a mic, de le lehet róla venni egy mozdulattal.
De oké, akkor CAL! is lehet, ha kicsi a füled és belefér.szerk: egyértelműen kisebb, mint a 662, ez biztos. Úgy érzem 15-ig nem fogok tudni nagyobbat.
#76410 skitzoo: valami jobbat válassz, persze 10k alatt nehéz.
[ Szerkesztve ]
-
skitzoo
senior tag
Behringer HA400 ez az erősitő megteszi kezdésnek? Árban kb ennyit tudok rászánni. 8-10k.
"Tudod, mi a pokol? Nem tűz és ördögök... nem az, amit gyerekkorunkban tanultunk! Mi magunk építjük a magunk poklát... még életünkben... ahányszor fájdalmat okozunk... ahányszor szenvedést okozunk!"
-
Samtya
senior tag
válasz phoenix1989 #76402 üzenetére
és (#76378) csubuka:
[link]
Lehet kicsit kilóg a keretből, de nagyon kényelmes. -
Samtya
senior tag
Valóban csak tipp volt, a leírásodból kiemelten vettem figyelembe, hogy a mélykiemelés nem a te világod. Az ár igaz, sőt ennél a cégnél van B-stock/B-ware is belőle 91 euroért. Az M40X sem rossz ötlet, csak az említetteknél gyengébb konstrukció (hosszútávú használatkor mutatkozik meg) és itt is van mélykiemelés. Gyári párnával mindenképp, szövetborításúval viszont már nincs. Igazából mindegyik fejhallgató jó, ami szóbakerült az esetedben, neked kell dönteni.
-
törölt tag
-
-
csakb
őstag
válasz #56474624 #76400 üzenetére
Oké, értem. Perpillanat egy FiiO E10K a legkomolyabb eszközöm erre a célra, és nem bánná a pénztárcám, ha ez így is maradna egy kicsit még.
Szerintetek ehhez melyik fejhallgató lenne jobb választás?
(Az nem ér, hogy "bah, azzal aztán tökmindegy, ugyanolyan rosszul szól vele minden is!" )(#76401) Dave™: Köszi! Na igen, 30 k-ról indultam, és tudtam, hogy mindig csak egy kicsit kéne még hozzátenni, és még sokkal jobb lenne, de most 40-nél azért szeretném meghúzni a 30 határát.
[ Szerkesztve ]
-
phoenix1989
őstag
válasz phoenix1989 #76367 üzenetére
????
-
Dave™
nagyúr
Vagy tegyél még hozzá egy kicsit, és vegyél egy NAD HP50-et. Hangban közel a kétszeresét éri az árának, a K550 a kanyarban sincs ahhoz képest. De használtan tudsz K550 árban MSR7-et is venni, az is sokkal jobb, csak ott lehet használni kell a Fiio mélykiemelését (nem emlékszem alapból mennyire meleg hangú az E10K).
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- Windows Server 2016, 2019, 2022 Standard, Datacenter, Essentials termékkulcsok - MEGA akció!
- lenovo yoga 7
- Új Windows 7, 8.1, 10, 11 telepítő pendrive-ok, pendrájvok és telepítőlemezek, DVD-k
- Windows 7 Home Premium, Pro, Ultimate és Windows 8, 8.1 Pro licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akciók!
- Noctua NH-U12S redux - 120mm (NH-U12S redux) Proci hűtő