-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
Biztos, hogy te bontottad ki először? A 14 nap elállási jog után bármi előfordulhat, bár akkor is sértetlen, eredeti csomagolásban kell visszadni a boltnak, így nem tudom ez mi lehet...
A kérdés, hogy jól szól-e, nem recseg, minden rendben van-e vele.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
sg22
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Beyerdynamic DTX 710-es fejhallgatot. Bontom ki a csomagot, kiveszem a fejest, es egy DTX 910-es van benne Ez miert lehet? felrecsomagoltak?
A masik, 6.3mm -> 3.5 mmes atalikto meg nem volt benne, kulon meg kellett rendelnem. Ezt hogy csomagoltak be vazeg
what should I do about this?!
-
SidCorky
őstag
Sziasztok!
Sajnálatos körülmények közt elhalálozott a Sony ZX310 típusú fejhallgatóm, ezért újat kell vennem. Nagyon szerettem, gondolkozom rajta hogy mégegyszer ezt veszem, de azért megkérdezlek titeket is, hátha tudtok ilyen árban jobbat.
A keret kb. 9-10 ezer, okostelefonhoz használnám, leginkább Spotifyvel való zenehallgatásra, film és videónézéshez. Mindenképpen vezetékes legyen, mikrofon nem számít, ezen sem használtam egyszer sem, de ha van az sem kizáró tényező. Utcán, buszon, metrón és itthon is használnám. Nem értek a hanghoz kapcsolódó szakszavakhoz, ezért csak úgy tudom megfogalmazni a hangzást, hogy ne legyen benne túl sok mély, nem szeretem ha elnyomja a többit, leginkább rendes hangszeres zenéket hallgatok (punk, rock), elektronikusat egyáltalán nem. Fontos, hogy könnyen beszerezhető legyen, ne kelljen rá heteket várnom, a napokban lenne esedékes a vásárlás.ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
-
Tewe013
őstag
Sziasztok! Egy gyors kérdésem lenne melyik fejhallgató a jobb választás, ha csak a hangminőséget nézzük? Maxell HP6000 vagy Takstar HD2000?
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz BPeti72 #40988 üzenetére
utazós cucc: kompromisszum. nem tudjuk másképp leírni. attól hogy ótvar sokba kerül még hiába adsz alá valami irgalmatlan nehezen hajtós fejest. nem fogja megdolgoztatni rendesen.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
BPeti72
csendes tag
Igaziból a sorrendben nem lényeg, hogy a 272 megvan-e, felejtsük el azt a részt, amit a sorrendről írtam. Az meg, hogy későbbiekben eladom-e a 272HD-t, az majd kiderül.
Mi volna az, ami érdemben ütősebb?
A zsebdacok elméletben nekem is furák, hogy hogy lehetnek tőle elájulva a tesztelők, de ha azt nézem, hogy akad köztük is többszázezer forintos, akkor arra kell gondolnom, hogy nem kizáró ok a kis méret. Pl. az OPPO-ban van egy 3000mAh-s aksi, ami éppenséggel meg tudja hajtani. Nem gondolom, hogy ez kizárt volna. A kimenő teljesítményük mW-os, órákig bírják aksiról.Közben kaptam mégegy ellenvéleményt a mobilra. Akkor ezt a részt is feladom, de a nem mobilokból melyiket válasszam? Nem vihetem magammal a hifi tornyomból a DAC-ot, mégiscsak a laptop mellé olyat tudok tenni, ami azért nem nagy, mégha van is külső tápja.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
-
.DLL
veterán
válasz BPeti72 #40985 üzenetére
S mi lenne ha azzal kezdenéd, hogy meghirdeted a K272 HD-t, és helyette veszel egy olyan fejhallgatót, ami sokkal jobban passzolna az igényeidhez?
Ráadásul egy DAC csak a minőségi forrás záloga, a megfelelő erőről és meghajtásról a fejhallgató-erősítőnek kell gondoskodnia. Ezt kis méretben, az eddigi tapasztalataim alapján, nem lehet megvalósítani (persze mi a kis méret?) de ezek meghajtásához kell a tápegység, és a kellő tartalom, így általánosságban a zseb méret elfelejthető.
De az elsődleges karaktert a fejhallgató hordozza, lehet rajta változtatni, és bizonyos tulajdonságain akár sokat is javítani, de akkor is jobb kiindulni egy olyan fejesből, amit könnyebb meghajtani, és alapból közelebb áll az igényeidhez.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
BPeti72
csendes tag
Sziasztok! Időközben sikerült kicsit specifikálnom az igényeimet, vagyis lehet, hogy még jobban elbizonytalanodtam. Kipróbáltam az AKG 272HD-t külső dac nélkül gépről hajtva minőségi zenével. Utána kipróbáltam külső DAC-on keresztül a nagy hifin, és majdnem kidobtam az AKG-t. Bizonyára a DAC is más, hiányozhat a normális meghajtás neki, bár nem vagyok ebben biztos. A Mac-eknek nem olyan bitangosan rossz a DAC-uk egyesek szerint. Mindenesetre arra jutottam, hogy akkor már szóljon normálisan, és ha ehhez kell dac, lesz dac. Nyilván használhatnám a külső dacomat, de mobilt szeretnék, hogy hordozható legyen, ha esetleg laptopról hallgatok zenét, mert az abban levő kimenet az végképp siralmas.
Feltéve, hogy a 150.000 alatti bármelyik mobil dac bejátszhat, értelmes ár/érték arányban mit ajánlotok, amivel érdemes meghajtani a fülest? Első körben a 272HD-t, majd egy másikat (is)
Lévén, hogy a "másik" nem biztos, hogy alacsony impedanciás lesz, az alapkövetelmény, hogy a mobilitás mellett tudjon meghajtani egy 250 ohmosat is adott esetben. Denon AD-10 vagy OPPIO ezek tényleg jók vagy csak drágák? Látszólag nagyon jó kis cucc a Dragonfly is, de ti biztos többet hallottátok ezeket.
A másik, hogy egy kis orientáció még szükséges lenne fejhallgató választáshoz:Komoly zenére + klasszikus rockra kéne alkalmasnak lennie, és ebből értelemszerűen a komolyzene az, ami a minőséget képviseli. Ez a biztos, már a nyitottság sem. És már az árral is úgy vagyok, hogy ha nem szedi össze magát a 272HD egy DAC hatására nagyon nagyon, akkor kénytelen leszek keretet emelni, és 150 körülig kategóriába ami még belefér, ha azt mondjátok, hogy érdemes utánanézni, akkor legalább lenne egy támpontom, merre keresgéljek. Ha az eddig ajánlottak Shure 840 körüli kategóriában azt mondjátok, hogy jó meghajtással felveszi a versenyt egy "normális" hifivel, akkor csak szórakozásból nem fogom emelni az árat, de azt nem szeretném, hogy legyen mégegy középerős fülesem. A nyitottság-félig nyíltság még lehet opció, bár feleségemmel egy szobában zenét hallgatva nem akarom vele zavarni, szóval a teljesen nyitott csak akkor játszik, ha tőlem pár méterre nem ugyanazt hallgatják Sokol minőségben
Bocs, megint hosszú lett. -
fattyu
veterán
válasz mazoli #40979 üzenetére
esetleg a kattints ide? ami elvisz egy linkre ahova az van írva:
Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
biztos irreális feltételezés volt hogy nem olvastad el...
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
.DLL
veterán
Ugyanezt éreztem, hogy sistereg valami belül: "Elég "vájt" fülű vagyok, ezért nem vennék gagyi minőséget" majd rápillantottam a felette lévő képre. x_x'
De remélem megfogarja a tanácsunkat, és akkor lesz szem elkerekedés, hogy milyen részletesen is tud szólni valami.
(#40966) mazoli: Ezek felejtősek, ha tényleg minőségi hangot szeretnél. Ha "vájt" fülű vagy, akkor érezni fogod, hogy a részletek sokkal jobban állnak a hangnak, mint a lassú dübörgés. Ráadásul a mélyet sem kell nélkülözni: ott van pl. a Takstar Pro-80, vagy ennek a mikrofonos változata a Hyperx Cloud. Megfontolandó, még ha kicsit 20k fölé nyúlik is az ára.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
mazoli
csendes tag
válasz fattyu #40977 üzenetére
Elolvastam az összefoglalót bármilyen furcsa ez "egyeseknek"!
Nem igen találtam "GAMER headset" vagy "Headset PC játékokhoz" topicot.
Ezért tettem fel itt a kérdést.Köszönöm a kimerítő tanácsot!
ASUS Z97-PRO GAMER, i5 4690K, ASUS R9 270X DC2T 2GB GDDR5, G. Skill Sniper SR DDR3 1866 Mhz 2x8GB Kit, OCZ Agility 3 120 GB SSD, 5 TB HDD, 24" Benq HD TFT
-
fattyu
veterán
válasz mazoli #40976 üzenetére
ÉS csodálkoznak a népek amikor valaki durván közli vele hogy a facér nem lehet összefoglalót olvasni.
Még csak le se kell nyitni hogy kiüsse a szemeg a félkövérrel kiemelt.
Ez a topik kizárólag zenehallgatáshoz való, vezetékes, sztereó fejhallgatókkal foglalkozik,
ha pedig megtérnél normális cuccokra, akkor pont ez a kategória ami eléggé ki van fejtve. na hol? a összefoglalóban
[ Szerkesztve ]
-
mazoli
csendes tag
válasz fattyu #40974 üzenetére
Nem igazán!!
Csak game-re használnám, de két gyerkőc mellett, panelben nem akarom bömböltetni a 2.1-es hangszórókatASUS Z97-PRO GAMER, i5 4690K, ASUS R9 270X DC2T 2GB GDDR5, G. Skill Sniper SR DDR3 1866 Mhz 2x8GB Kit, OCZ Agility 3 120 GB SSD, 5 TB HDD, 24" Benq HD TFT
-
mazoli
csendes tag
Ok. Elfogadom!
Akkor legyetek szívesek ajánlani vmi "normális" fülest, ami szépen szó, rendelkezik elegendő, de nem "csak" mély hanggal...ASUS Z97-PRO GAMER, i5 4690K, ASUS R9 270X DC2T 2GB GDDR5, G. Skill Sniper SR DDR3 1866 Mhz 2x8GB Kit, OCZ Agility 3 120 GB SSD, 5 TB HDD, 24" Benq HD TFT
-
mazoli
csendes tag
válasz Silent77 #40971 üzenetére
Az a tapasztalatom, vagy nem ismerik, vagy nem ajánlják!
Csak nem értem! nekem közel 7 évig tökéletesen működött, és bejött a rezgés....ASUS Z97-PRO GAMER, i5 4690K, ASUS R9 270X DC2T 2GB GDDR5, G. Skill Sniper SR DDR3 1866 Mhz 2x8GB Kit, OCZ Agility 3 120 GB SSD, 5 TB HDD, 24" Benq HD TFT
-
mazoli
csendes tag
Úgy tudom, a "minőségi" 20e feletti márkás kategóriában is vannak rezgősek!?
Miért ódzkodik mindenki ettől?
És akkor mi a véleményed? Mi lenne a "normális" füles??ASUS Z97-PRO GAMER, i5 4690K, ASUS R9 270X DC2T 2GB GDDR5, G. Skill Sniper SR DDR3 1866 Mhz 2x8GB Kit, OCZ Agility 3 120 GB SSD, 5 TB HDD, 24" Benq HD TFT
-
mazoli
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Fejhallgatót szeretnék vásárolni, amit főleg pc-n használnék éjszaka játékra!
Eddig egy rezgős fülesem volt, amivel nagyon meg voltam elégedve:Elég "vájt" fülű vagyok, ezért nem vennék gagyi minőséget, de max 20e HUF-om van rá!
Ahhoz azonban ragaszkodom, hogy rezgős legyen!Sajnos a bolti eladók abszolút nincsenek képben, és nem tudják megmondani melyik füles rezgős, ezért szeretnék tanácsot, ajánlást kérni!
Amit kinéztem:
[link]Köszi!
ASUS Z97-PRO GAMER, i5 4690K, ASUS R9 270X DC2T 2GB GDDR5, G. Skill Sniper SR DDR3 1866 Mhz 2x8GB Kit, OCZ Agility 3 120 GB SSD, 5 TB HDD, 24" Benq HD TFT
-
M@rdel
őstag
válasz gradient99 #40964 üzenetére
Lehet. Bár nem mikrofonosat.
Takstar HD2000 / Invotone HD2000 (zárt) a két fejes ugyanaz, csak a design más
vagy
Superlux 681 evo (nyitott)Takstar HD2000 van itthon és sokáig ALC892-vel használtam, szerettem ezt a párosítást.
[ Szerkesztve ]
-
gradient99
tag
Sziasztok!
Tervezek a közeljövőben egy fejhallgatót venni, a keret ~10000 Ft rá, nagyon maximum 15000 Ft.
Otthon használnám, főként játékra, dedikált hangkártyám nincsen(elvileg az alaplapban Realtek ALC892 van) , ha ez számít valamit. Ha mikrofonos lenne, az nem lenne hátrány.
Ami még fontos lenne hogy kényelmesen viselhető legyen, hosszú időtartamra is.
Egyáltalán ennyi pénzért lehet normálisat kapni? -
Tulku
veterán
válasz szakibá... #40958 üzenetére
Asszem írtam hogy asszem...
Ha nem bocs a megtévesztésért tényleg most dereng valami...mindegy jó felvétel... -
Dorien
veterán
Superlux HMD660 - ez a HD660 mikrofonos változata. Nem tudom, hogy lehet-e még kapni itthon. Ha ragaszkodsz a mikrofonhoz, akkor szerintem nevezz be egy Kingston HyperX Cloud-ra, (Takstar Pro 80 mikrofonnal) azt garantáltan nem fogod megbánni. [link]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Bodz
nagyúr
Cserélhető a kábel, ráadásul nem is egyedi csatlakozós, így rengeteg féle kábelt lehet hozzá venni (eBay pl).
(#40952) Sinesol: DTX 710-be, Evoba is be lehet hallani az utca zajait. Persze ez nyilván függ attól is, hogy mennyire hangosan hallgatod.
A régi 681-ek esetében a magas és mély mennyisége a változó.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz szakibá... #40958 üzenetére
Tehát ezek szerint analógra készült. Köszi az infót.
Valóban, 90-ben készült a Nagra-D.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
válasz szakibá... #40956 üzenetére
Lehet, hogy nem nagra volt, de digitális felvétel bőven volt már.
-
Dorien
veterán
válasz Sinesol #40952 üzenetére
681 EVO-t vegyél ha tudsz, az otthonra best buy fejes az áráért. Javított magastartomány, extra plüss párna. Amióta elérhető szerintem az összes többi Superlux felejtős. Talán kivétel a 661, ami hordozhatónak is jó.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
titán
Meg a marketing. Főleg a marketing.
Friss 2014-es statisztika:
Ha a három nagy stúdió valamelyike (Universal, Sony, Warner) egy új (korábban nem jegyzett) előadóval szerződést köt, akkor az első lemezre átlagosan $500k marketingbüdzsé jut. Átlagosan. Valamelyikre csak 200k, valamelyikre milliók. Még egyszer: új előadóról van szó. Emellett nagy költség a videó is. Szóval így jön ki az 5 milliós költségvetés egy albumra. A felvétel és keverés akkor sem lépi át a 200k-t, ha évekig bohóckodnak vele.[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Köszönöm a segítséget mindenkinek.
Egyébként a Beyer Dtx 710 mellett felmerült még a Superlux 330 és 681 Evo és a 681f is.
A lista alapján nem tudok különbséget tenni ezek közt, en ugy látom hogy az öszes 681-re ugyanaz van irva, mindegyikre magas és mély probléma. Mi akkor a különbség köztük?Egyelőre még sima alaplapi hangról lenne hajtva, ezért az is eszembe jutott, hogy a Superlux 330 150ohm-ja nem probléma?
Amiket felsoroltam, azoknál van lényeges különbség a Beyer Dtx 710-hez képest a hangok ki és beszűrődésében?
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
Hetente egy email küldtem, amire néha válaszoltak 2 nap alatt néha nem. Ma küldtem egy elég kemény hangvitelű emailt és csodák-csodájára jött a mail, hogy elkészült.... Gondolom úgy voltak vele, hogy aki reklamál azt előre veszik... hétfőn megyek érte... eddig semmivel nem halgattam zenét
(#40949) BomiBoogie: A bemutató terem modern, de az ügyfélkezelés tipikus magyar...
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
h1mpi
félisten
Most van 1 hónapja a Basys szervizében a DT990 PRO garis javításon... Nem kapkodják el és nem is nagyon informatívak...
Fully electric lifestyle!
-
Dorien
veterán
válasz #16820480 #40941 üzenetére
Nyilván a hangerő is lényeges, de nyitottnál tud a hang kifelé is távozni, míg zártnál bent reked és koncentráltan érik a dobhártyádat a hanghullámok. Ezért is "üt" jobban általában a zártak basszusa. Én inkább a nyitott fejes + relatíve nagy hangerőt preferálom, kevésbé terheli a fülemet és sokkal jobb az élmény.
-
törölt tag
válasz Dorien #40940 üzenetére
Mondjuk szerintem a dobhártyát nem a zártság teszi inkább tönkre, mint a hangerő. Viszont az tény, hogy a nyitott sokkal kellemesebb, kényelmesebb.
Sinesol: Szerintem típustól függ, hogy mennyire jön ki a hang, vagy mennyire hallatszanak be külső zajok. Például az ATH AD széria alig hallatszik ki, ha nem síri csend van a szobában, akkor egyáltalán nem lesz szerintem zavaró. Befelé meg ugyan enged zajokat, de például normál hallgatási hangerőn nem igazán hallani, ha valaki melletted beszél (kivéve ha kiabál - tesztelve barátnővel ). Viszont a HD600 meg úgy szól kifelé, mintha valami Sokol rádiót hallgatna az ember.
-
Dorien
veterán
válasz Sinesol #40939 üzenetére
Normális hangerő mellett nyitottal sem fogsz hallani külső zajokat otthon. Cserébe sokkal jobb térérzet, természetesebb hangzás, nem fülled be, nem cseszi szét a dobhártyád, stb.
-
Sinesol
veterán
Itt annyira azért nem vészes a helyzet, kertváros alkalmi forgalommal, de nekem kicsit illúzióromboló ha néha behallatszik ha jön egy kocsi, stb.
Az ilyen kisebb zajok is rendesen hallhatóak?
Alapból a félnyitottak is rosszul szigetelnek, vagy csak erre a tipusra jellemző ez?[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Sziasztok!
Egy Beyerdynamic DTX 710 vételén gondolkozom, de felmerült bennem néhány kérdés.
Azt olvastam, hogy a félnyitott, nyitott megoldások szebben szólnak, főleg azonos árkategórián belül, ezért is szimpatikus. Viszont eddig még csak zárt füleseim voltak.Az lenne a kérdésem, hogy mennyire jó ennek a szigetelése? Mennyire hallatszik ki, amit hallgatok és mennyire hallatszik be a külső zaj?
Főleg otthoni használat a cél, filmezés, zene, de nem szeretném hogy mondjuk szomszéd szobában is hallják. Kertes ház lévén, pedig zavarna, ha mondjuk nyitott ablaknál beszűrődne a kinti kutyaugatás, autóduda, ilyesmik. Mire számíthatok a gyakorlatban egy ilyen félnyitott megoldással?
Előre is Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz fattyu #40923 üzenetére
Nem fikáztam, kérem tisztelettel Én is szeretem a metált, most is épp azt keverek.
(#40926) Golota
A nyolcvanas években úgy volt, hogy vagy horrordrágán kifizetted a stúdióidőt, benne a még a mostaninál is 10x drágább felszerelést, vagy egyáltalán nem jelent meg a zenéd. A keverés időnként azért volt gyenge, mert a szalagoson keverni rohadt nagy meló volt. Nem az eszközök minősége limitált, hanem az emberi erőforrás költsége. Előbb "megunták", minthogy mindent korrekt módon elkészült volna. Azt eq-ra akkoriban is jutott idő, csak épp az akkori ízlés és elvárások szerint készült.[ Szerkesztve ]
-
-
Dorien
veterán
válasz BPeti72 #40928 üzenetére
Én kipróbálnám egy Fiio E10K szintű USB kütyüvel (25e Ft), valószínűleg már az is nagyon sokat dobna a hangon. DAC és fejhallgató erősítő is kell, vagy a kettő egyben combo. A laptopon található hangkimenet általában nagyon gyenge.
[ Szerkesztve ]
-
BPeti72
csendes tag
válasz pulutodurumo #40929 üzenetére
Az biztos, hogy az 50-100ezer közötti kategória nem ehhez a fejhallgatóhoz illik, hisz akkor már annyit ráköltve a fejesre magára, valszeg jobb összhatást lehet elérni. 550 mellé most látok akciósan 20 körüli áron egy "PRO-JECT HEAD BOX" nevezetű erősítőt, nem tudom, az érdemi tudással bír-e, vagy csak placebo hatása van az emberre.
-
BPeti72
csendes tag
Még az merült fel bennem, hogy mivel a 272HD egy 55 Ohmos fejhallgató, valszeg az nem adja a valódi tudását erősítő nélkül. Vajon milyen mértékű minőségjavulás várható egy árban hozzá mérheő meghajtással? Pillanatnyilag egy laptop beépített hangkimenetét használom, ehhez mérten érdekelne. Tudom, hogy ezeket nehéz egzaktul megfogalmazni, de szubjektív vélemények érdekelnek úgyis.
-
Golota
aktív tag
válasz schawo #40922 üzenetére
Ez van most. A 80-as években azért nem ez volt a helyzet. Csa a sztori kedvéért: az SOD nevű ikonikus formáció pl. Úgy jött össze, hogy az Anthraxnek maradt egy kis stúdió-ideje, így gyorsan beugrott egy road, meg pár haver és összedobtak egy lemezt. A számok átlag 2 perc körüliek, mert nem lehetett tudni, mikor dobják ki őket a studióból.
Emlékszem, mikor jött egy-egy új lemez (bakelit), meg erdeti kazetta, mindig izgultunk, hogy ne legyen elqrva a keverés. Gyakran el volt...
-
titán
válasz Golota #40918 üzenetére
Ha egy felvétel valamilyen hivatalos forrásból eljutott hozzád (kiadták), nem pedig a haver nyomta a kezedbe, hogy a múltkori próbát felvették, és jó hangos lett, akkor hidd el, hogy sokmillió forintnyi eszközön ment át a delej, mire a kiadvány végleges formát öltött. Ha egy zenekar kiadás céljából megkeres minket egy olyan anyaggal, amitől sikítófrászt kapok, akkor volt, hogy felajánlottuk, hogy még ingyen is felvesszük őket, de ez így nem megy ki, az tuti. Aztán a heavy metál zenekar ingyen beleüvöltött a sokmilliós felszerelésbe.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz AeSDé Team #40920 üzenetére
Tekerd fel a kábelt.
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok! Köszönöm mindenkinek aki ajánlotta a HD2000-et, jelentem megérkezett A hangjával nagyon meg vagyok elégedve (és ebbe jobban nem is mennék bele mert nem vagyok szakértő), a kialakítása is tökéletes, sokáig volt a fejemen de egyáltalán nem nyom sehol.
Az egyetlen kérdésem hozzátok hogy ti hogyan tudtok hordani ilyen hosszú kábeles fejhallgatókat az utcán? A szokásos zsebbe telefon módszerrel térdig lóg a kábel, szóval valamit kezdenem kell majd vele. Van erre valami jó tipp azon kívül, hogy kössem össze? -
-
Dorien
veterán
válasz BPeti72 #40915 üzenetére
30k-ig ott az ajánló (szerintem zártban a Takstar Pro 80 a best buy), felette meg pár tipp:
Shure SRH840, SRH940, SRH1540
Beyer DT770 Pro / Edition, T70
AKG K550 / K551
Audio Technica M40X / A500X / A700X, A900X (külföldről olcsóbb)"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
titán
válasz BPeti72 #40915 üzenetére
Azért egy felső határt jobb, ha megjelölsz, anélkül szívesen ajánlunk egy Human Audio Sileót egy AKG K1000-rel vagy egy LCD3-mal. Nincs olyan, hogy "a lehetőségekhez képest élethű visszaadás" felső határa. Végtelenig lehet fölfelé menni, és (megfelelően választva) egyre jobb és jobb lesz, de élethű soha.
-
BPeti72
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy újabb fejlhallgatót venni, ehhez kérnék segítséget.Több problémám is van, a legnagyobb, hogy egyáltalán nem vagyok járatos a fejhallgató-piacon. Jelenleg AKG 727HD-m van, és egy félig nyitott AKG K-530 van, mindegyikből szól valami, amitől nem ájulok el. Mindenesetre ezekkel van tapasztalatom.
Az biztos, hogy zárt rendszerűt keresek, amivel nem zavarom a környezetemet. Elsősorban csendes helyen hallgatnék, és mindenféle zenét a komolyzenétől a rockzenéig. A minőségi igényeim: alapvetően van egy jól szóló HIFIm, ami kb. autó árában mérhető, nem lakáséban, de nem is kínaipiacos. Ezt csak azért mondom, hogy kb. mi az, amihez szokva vagyok, mert tudom, hogy mielőtt ezt vettem, jónak hittem a Technics erősítőmből kijövő "zenét", úgyhogy ez mindenképpen fontos szerintem, mihez szokott az ember füle. Nem szeretnék versenyezni vele, a célom annyi, hogy azért jól szóljon, ne legyen nagy hiányérzetem minőségi zenénél sem. Nem a puffogós, mélyeket keresem, hanem a lehetőségekhez képest élethű visszaadást.Mi hajtaná meg? Passz. Erre is szívesen vennék ajánlatot. Ami adott: Mac miniben van olyan jack, ami tud fejhallgató kimenet is lenni, illetve üveg is attól függően, mit dugnak bele. Ellenben magától a géptől meglehetősen messze ülök.Ahol ülök, ott van a közelben USB, ha nem az a forrás, akkor csak hosszabbítókkal tudom megoldani a fejghallgató-csatlakozást.
Ami még fontos: 727HD belepréselődik az agyamba, nem lenne baj, ha kényelmes a fejhallgató amellett, hogy jól szól. Tartósat szeretnék. A jelenlegieknél hátránynak tartom, hogy nem cserélhető a kábel, viszont idővel hajlamosak kontakthibássá válni, amiből aztán szerelés lesz. Ez az opció önmagában nem ér meg bármit, csak egy előny.
Ártartomány: a legolcsóbb kategóriát keresem, ami a fenti igényeket kielégíti. Az a helyzet, hogy most hiába monodm, hogy 10.000-ért szeretném, ha az nem elégíti ki az igényeimet. Ha kapok tippeket, és hogy az kb. milyen ártartomány, akkor megfontolom, ér-e nekem annyit, illetve, hogy milyen kompromisszumokat hozok egy olcsóbb árkategória elérése érdekében.
Kicsit hosszúra sikerült, és talán nincs benne minden, ami szükséges, de kb. ezek a kritériumok állnak most össze a fejemben. Minden segítséget szívesen veszek. Köszönöm.
BPeti
-
-
titán
válasz Gzula[HUN] #40912 üzenetére
Amelyik zenekarnak rendes hangszerre sincs pénze, az nem zenekar, hanem bohóckodás. Ha csak ócska hangszerekkel próbálkoznak, akkor a legkisebb probléma a felvétel körülményei lesznek. Akkor az élő előadásuk is borzalmas, szarból nem lesz palota. Márpedig a rendes hangszerek drágák, egy zenekarnak összesen milliós tétel. Ha arra futotta, akkor a stúdió idő filléres tétel 2015-ben. Ha csak bitek pengetnek, akkor azt otthon már normálisan le nem játszod, akárhogy eq-zol, az ilyen zenére kár pazarolni a normális fejhallgatót. Ilyenre a 200 forintos hama earbud való.
-
snecy20
nagyúr
válasz Golota #40908 üzenetére
Na most ami nagyon érdekes, hogy a 90-es évek végéig bezárólag a metál CD-im egészen normális, természetes módon szólalnak meg (gyári audio CD-kkel tesztelem/használom a fejest, mp3-akat mellőzöm), ám a mai, agyonkompresszált, túldigitalizált lemezek esetén babrálhatok én reggeltől estig a Xonar EQ-jával, akkoris torzak, fülsértőek lesznek bizonyos tartományok. Szóval inkább kortünetről van szó, nem is annyira a fejhallgatók hibája. És sajnos a csóringerség/igénytelenség is kicsit bejátszik a stúdiós felvételek esetén, amit ugye írsz. Már ha van stúdió, mert otthoni körülmények között is létrejönnek a felvételek, a keverés meg olyan lesz amilyen... Lehet van aki ismeri közületek a hazai Thy Catafalque-ot, na azok a lemezek konkrétan fillérekből álltak össze egy PC segítségével, minden home-made. Nem nagyon találkoztam olyan fejhallgatóval még, ami korrektül meg tudná szólaltatni. Mert nem is lehet...
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
titán
válasz Golota #40908 üzenetére
Egy mezei digitális EQ-val nem tudod pótolni a "high-end" stúdiótechnikát. Egyszerűen nem az a probléma vele. Az EQ egy vicces jószág. Elkészül a felvétel, a csatornákon ott figyel egy kupac digitális vagy (régebben kizárólag) analóg EQ. Utána megy a keverés, szintén egy kupac analóg (esetleg digitális) EQ-n megy keresztül. Aztán elkészül a kevert anyag, amit mastereléskor szintén EQ-znak jobbfajta outboardon. És ezek az EQ-k mind sokkal jobb EQ-k, mint amit te használsz, némelyike sokmillió forint. Szóval azért lett olyan, amilyen, mert akkor ők éppen úgy gondolták, hogy az volt az legjobb.
Miért lesz mégis jobb, ha te dobsz rá egy EQ-t? Mert ilyen az EQ természete. Minél többször zavarod át rajta, annál inkább úgy érzed, hogy jobb lesz. Hogy valóban jobb lesz-e? Á, dehogy, jobb nem, csak más, sőt rosszabb, ha a sztereó kétcsatornát piszkálod. Épp ezért is szoktam hülyét kapni ettől a mai masterelési szokásoktól. Mit csinálnak vele? Szét-EQ-zzák a kész anyagot. Miért, mert mi a frászt tudnak vele csinálni (a hangosság beállításán kívül)? Szerencsére az utóbbi években kezdenek leszokni róla, hogy a sztereó anyagot EQ-zzák, inkább a sztereó masterelés helyett szokássá vált a második keverés, amikor nem rombolják szét a kész anyagot EQ-kkal. Te se tedd, jobb nem lesz tőle, nem értesz hozzá jobban, mint egy mastering mérnök (aki szintén nem ért hozzá eléggé).
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz snecy20 #40898 üzenetére
Amit én észre vettem, hogy elektronikus zene alatt az enyém (TAD500+ Xonar DG, tudom nem egy elit páros, de erre futotta) szebben szól. Mivel nálam az elektronikus zene kimerül a Prodidzsájjal, így nagyobb összehasonlítási alapom nincs, de azért "zenére" is be lehet lőni szépen.
Szerk.: + Masszív Ettek, de az is szebben szól.
[ Szerkesztve ]
-
Golota
aktív tag
válasz snecy20 #40898 üzenetére
Érdekes amit írsz. Nekem ugyan nincs AT fejesem, de mindegyik fejessel azt tapasztalom, hogy a legjobban beállított foobar/asio sem képes azt hozni, ezekkel a zenékkel (korai thrash, death és black), mint ha bizony odakorcolom neki az APO EQ-t és hagyom, hogy a primary driveren menjen ki a hang. Más műfajnál megy a "tiszta forrás", de be kell látni, hogy ezeknél a zenéknél sajnos nem volt adott a csilliárdos producerek által támogatott, high-end stúdiótechnika. Ezt nekünk kell valahogy pótolni. Tudom, hogy dívik az a nézet, hogy úgy kellene hallgatnuknk, ahogy azt a "zenész megálmodta", de ezekben a műfajokban a zenész legtöbbször egy csóró rocker csapat, akik az üres üvegekből visszakapott pénzen bérelték a stúdiót és messze nem olyannak álmodták, mint amit végül kidobott a gép. Sokkal inkább olyannak, mint amit én szépen EQ-val kihozok belőle. Eretnekség? Talán. Mindenesetre koncerten inkább úgy szólnak, amilyenre én kihozom, nem olyannak amit a hi-fi közeli beállítások adnak.
-
Golota
aktív tag
válasz kismikis #40896 üzenetére
A Gradok fejpántja elég egyszerű: egy fém rúd van "becsomagolva" egy kipárnázott, szintetikus anyagba. A gyártó ajánlása szerint "érzéssel" hajlítsuk olyanra, hogy kényelmes legyen. Nem dimenzionálják túl ezek a brooklyni srácok...
Nekem kényelmes az SR80. Ezek mind supra-aural fejesek, de szerintem a szivacsozása jó, a fejpánt állítható és maga a szerkezet faék egyszerűségű. A hangja meg olyan, amilyennek lennie kell: odab...sz.
-
.DLL
veterán
válasz kismikis #40902 üzenetére
Hú, akkor hogy szeretnéd az én SHP-5401-eimet! igen van szinergia akár kisebb szinten is, olyankor elég jól elvan az ember sokáig. A 8900-ast még nem hallottam, szimpatikusnak tűnt, a kényelme miatt ajánlották is, de hangban nem lettem volna előrébb, max más vizeken, így nem lett belőle vásárlás.
(P.H.)
-
Bodz
nagyúr
Szerintem ne aggódj túlzottan, bővem vállalható mértékben csinálja, nem egy DT 990 Pro pl, amit vagy csak nagyon utálni, vagy nagyon szeretni lehet.
Igen, akad pár, meg is kéne ritkítani őket. Ráadásul egy ideje picit kevesebb a lehetőségem variálni, nincs külön fejhallgató erősítőm, a Pio U-05 sajátját használom.
Jó fejes a Dolphin. Örülnék ha egyszer már is arra vetemedne, hogy vesz egyet. Csak ezt nem nagyon segíti a csillagászati dollár árfolyam. -
kismikis
tag
Lehet, hogy széthajtott, WE MM-ben van, ha valaki arra jár, belehallgathat. A fülest felveszem, megigazítom, ha valami kényelmetlen, próbálom jól beállítani. Ha nagyon rossz, leteszem, ha elviselhető, vagy jó, akkor meghallgatom. Gondolom más is így csinálja. A HP6000 az én fejemen kényelemre hármast kapott, hangra kettest, másnál lehet jeles is. Más fej, más fül.
Az itthoni fejhallgatók közül a Philips SHP8900 a legkényelmesebb, ötös alá. Halkan jegyzem meg, áprilisban bukkantam rá egy bicskei informatikai üzlet "elfekvő" készletben és nagyon-nagyon nem bántam meg a vásárlást. Élvezet hallgatni, pazarul illik a Sanskrit - Phiree láncocska végére. Ez a szinergia?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i7-G3/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM