Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
angyall
tag
Sziasztok!
Kínai oldalról, esetleg amazonról melyik mp3 lejátszót érdemes választani, ami 20ezer alatt van, sima utcai használatra, de azért jól szóljon? Nincsenek nagy igényeim, annyi csak, hogy flac formátumot lejátsza... Bocs, ha nem elég pontos a kérésem, nem nagyon tudom mire kell figyelni. Köszi a segítséget!
Motorola Edge 40 , IPad 2021, Baseus Bowie M2s
-
bucsher
őstag
válasz PR0JECTNR56 #33448 üzenetére
P1 Amazonról $400-ért egyáltalán nem volt vészes, ezért a hangért kifejezetten elviselhető ár. W40-et, U6-ot szereti
[ Szerkesztve ]
In the pipe - five by five!
-
RobeeK
tag
Nekem is befutott a héten az M3s a Massdropról, szintén vám+áfa nélkül. Elméletem szerint azért, mert a tracking szerint 26-én német központba futott be, onnan jött tovább hozzánk. Az eredeti címzést a csomagon viszont jól átragasztották a sajátjukkal, a csomagon feladóként már a német cím szerepelt feladóként. Igaz, hátul ott van, hogy 189USD és származási hely CN, de feltételezem odáig nem jutottak el, csak a feladót nézték, az meg így EU-s lett mire ideért
Nekem is lenne vele kapcsolatban egy kérdésem, ami felmerült: DAPoknál is van bejáratási idő, mint hangfalak/fej-fülhallgatók esetén? Változik, javul itt is a hang néhány(10) óra elteltével? Azért kérdem, mert nekem egy Cowon D2 után első blikkre csalódás volt a hangja. Kikapcsolt EQ-val is érezhetően több basszus, viszont messze nem olyan szép és mennyiségű magas, a közép-felsőközép-magas tartomány (nem tudom az melyik ami zavar, ebben nem vagyok otthon ) valahogy olyan nem az igazi, zavarosnak tűnt. Tegnap és ma még a Cowon-t vittem magammal, az M3s-t pedig hagytam járni - 10+ óra van benne, most este merült le. Most viszont meghallgatva azt a 'nem az igazi' valamit már nem hallom benne. Magas valamivel tényleg kevesebb. Most ez létező jelenség, vagy halucinálok?
Köszi. -
törölt tag
válasz Victorio #33495 üzenetére
Mindenképp a LO kimentet érdemes szerintem használni, ha erősítő elé teszed. Ez elméletben azt csinálja, hogy a DAC jelét küldi ki közvetlenül, megkerülve a PO-n levő műveleti erősítőt. Vagy ha olcsó megoldást választott a gyártó, akkor simán csak rögzíti a kimeneti hangerőt maximumra, és ezzel szimulál egy LO kimenetet Nem tudom a Shanling melyiket csinálja, de végül is mindegy (a te szempontodból).
-
Victorio
aktív tag
Boldog tulajdonosa lettem egy Shanling M3s DAP-nak.
Massdropos akciós beszerzés, szállítással együtt 201 $ volt.
Feladástól számítva 6 nap alatt simán ideért, DHL hozta, megúsztam a vámáfát.A netes leírás szerint csak 128 GB-os SD kártyát kezel, de gond nélkül elmegy a 256 GB-ossal is.
Még az öregecske Sennheiser HD 202-vel hallgatva is csuda szépen szól, most már ideje lesz beszerezni mellé valami méltóbb fejhallgatót. Asszem soha többet nem fogok utazás közben telefonról zenét hallgatni.
Viszont kérdések is merültek fel rögtön:
1.) Érdemesebb a szimmetrikus 2.5 jack kimenetével összekötni az erősítőt ha DAC-nak akarom használni?
2.) Ha igen, honnan érdemes beszerezni egy 2.5 jack @ dupla XLR összekötő kábelt?
3.) Jól gondolom, hogy ha az erősítőre kötöm akkor a setupban a kimenetet PO-ról LO-ra kell váltani?Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
stemplar07
őstag
válasz fericske #33493 üzenetére
akkor ne kommunikálj velem, ne idegesítsd feleslegesen magadat, nem venném a lelkemre .. vagy esetleg fogadd el ,hogy van/ lehet más vélemény is a Tieden kívül ..
egyszerű.. amúgy hallgattam már Questyle QP2R és 1R-t is ..és még sok mást is mielőtt megvettem a KANN-t ..[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
válasz stemplar07 #33492 üzenetére
És úgy van meg a véleményed róluk, hogy egyik Questyle-t sem próbáltad még.
Kezdesz idegesíteni most már a specifikáció mániás bölcselkedéseddel. -
fericske
addikt
válasz stemplar07 #33490 üzenetére
-
stemplar07
őstag
válasz PR0JECTNR56 #33488 üzenetére
[link]
Tessék itt van az ezüst ,az aranyhoz képest leárazva 152+(150 zł (11.000ft) szállítás) garival nem nagyon találsz újat ennyiért, bár a balanced out + 4Vrms erősítő miatt én a QP2R -t venném , és azzal nem csak iem válik lehetővé ..
de találsz itt Astell&Kern AK300 Ex Demo -t [link] ugyancsak jó áron ..
A dolgok esztétikáját illetően a KANN az a negatív példa a ,,szépség és szörnyeteg,, kategória..de pont nem érdekel, mert ami bele lett téve az egy külső komoly erősítő/egy akubank/2kártyahely/2usb stb..feledteti a bumfordi féltégla külsőt...[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
válasz PR0JECTNR56 #33488 üzenetére
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz stemplar07 #33487 üzenetére
Félek elkerülhetetlen lesz mindkét funkció.
Természetesen az eszköz külseje másodlagos, ha hangban a QP1R lesz a tökéletes megfejtés az ízlésemre, akkor el van nézve az arany giccs, de pl. a Cowon Plenue P1 fekete monolit-szerű külseje mindenképpen preferencia kizárólag a külcsíny tekintetében.
-
stemplar07
őstag
válasz PR0JECTNR56 #33486 üzenetére
QP1R ? most hallgatni akarod vagy nézegetni ?
Olvasd el (bár fenntartásokkal...) az Amazonos (igazolt vásárlók) véleményét a DX150/200-ról sajna ua.nagyon jó hardver de ..a droid szoftver az bajos..
-
Tulku
veterán
válasz stemplar07 #33481 üzenetére
"és ez a hangzást,minőséget is igazolja a legtöbb esetben "
"A matematikában nincsenek kivételek,"
1. nálam nem a "legtöbb eset" fordult elő...hanem a több eset...de előfordult az ellentettje is...
2. a hangminőség szubjektív...Bodz (és gondolom te is) a mérésekkel igazolható, a megépítettséget legkevésbé befolyásoló tényezőként említi a 0-hoz konvergáló impedanciát...viszont (mint pl a kábelek impedancia eltérése is mutatja sok esetben) nem biztos, hogy mindig a kevesebb hangzik jobban
3.A matematikában nincsenek kivételekEttől függetlenül elfogadom, hogy amennyiben a gyártó a saját termékének paramétereit az általa elképzelt intervallumon belül kívánja tartani, akkor törekszik a minél kisebb impedanciára...mi viszont képesnek kell legyünk esetenként felül írni ezt...
-
Pierre75
senior tag
Eltelt két perc míg leesett, honnan ismerős Harkály komám.
[ Szerkesztve ]
-
stemplar07
őstag
,,Értem én ,hogy non-stop,de miért van mindig nyitva,,
Nem tudományos értekezést vártam , bár akaratlanul össze ugrasztottam a ,,tudós klub ,, rendes tagjait,,..A matematikában nincsenek kivételek, legfeljebb egy-egy tétel érvényességének vannak feltételei. Ha ezek nem teljesülnek, akkor nem alkalmazhatjuk a tételt, noha előfordulhat, hogy az adott esetben mégis igaz...,,
De! Minden (szinte kivétel nélkül ..)akár a stabil fejhallgató erősítőt tesztelő oldalon, ahol mérések is jelen vannak, a kimeneti impedancia ,,kevesebb jobb ,, táblázatot látok...és ez a hangzást,minőséget is igazolja a legtöbb esetben .. ((szerintük))
-
Tulku
veterán
Na megbeszéltük Harkály komával, tehát:
"A kimeneti impedanciának semmi köze a hangminőséghez...illetve az illesztésnél van jelentősége..."
Helyesen:
A kimeneti impedanciának a gyártó által alkotott készülék ideális karakterisztikájának megszólaltatásához van releváns köze, a kapott hangminőség pedig szubjektív és illesztéssel módosítható.
Nyilván ez egy olyan mondat, ami minden lehetőséget felölel, én továbbra is tartom, hogy (bár manapság elég trendi a 0,00001 ohm kimeneti impedancia elérése) a kimeneti impedancia és a hangminőség nem relevánsak...a kapott hang minősége szubjektív....ezért írtam hogy nincs köze a hangminőséghez.
Mea maxima culpa...vagy mégsem?
-
Tulku
veterán
Távol álljon tőlem Harkály komám, hogy beléd kössek, csak erre reflektáltam:
"hogy a minél alacsonyabb az elméleti ideális. Szóval de, meghatározza a hangminőség egy részét valahogyan minden esetben."
De ezek szerint félreértettem.... a meghatározza, nem ekvivalens a jobb fogalmával....
No offense!
-
Tulku
veterán
Én megértem, de az objektív hangminőséghez igenis köze van és a releváns (amit most említesz) kizárttá teszi, hogy legyenek kivételek...
Márpedig ha vannak, akkor nem állíthatunk fel oksági relációt...
Én saját példámból indultam ki (nem tesztekből, de elfogadom) hogy egy 20 ohmos kimeneti impedanciájó játékos (AK100) egy 6 armatúrás fülessel (W60) sokkal teljesebb, jobb hangképet adott, mint egy jóval alacsonyabb (>1 ohm) impedanciájó, drágább dap-pal (AK240) ....nem placebo, minden jobb, élettelibb volt.
Elhiszem, ha tesztek igazolják, akkor viszont nem érzem létjogosultságát, hogy egy erősítő építésénél készítsenek egy váltót, ami kimeneti impedanciát vált...hiszen a kisebb MINDEN ESETBEN jobb, mint írtad...vagy mégsem?
-
Bodz
nagyúr
Még mindig nem arról van szó, hogy mi mivel szól jól, mennyire tetszik, illesztés, miegymás. Egy egyszerű tény, aminek műszaki okai vannak, hogy a minél alacsonyabb az elméleti ideális. Szóval de, meghatározza a hangminőség egy részét valahogyan minden esetben. Mérve. És ha tök vakon vásárolunk lejátszót és fülest, akkor igenis legyen egy szempont szerintem. Teszteknek ebben legalább maximálisan igaza van, feltétlen meg kell említeni. Több értelme van, mint mondjuk azt ecsetelni hosszasan, hogy milyen éteri hangja volt az énekesnőnek, ami egy tök haszontalan "információ".
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
Az illesztés meghatározza a hangminőséget...így maga a kimeneti impedancia mint érték, nem hangminőség meghatározó elem (te is hoztál fel példának egyes fejeseket, illetve Bkercso is tervezett változtatható kimeneti impedanciájú erőlködőt) hanem az illesztés megfelelő, vagy épp nem megfelelő volta miatt romolhat a hangminőség (pl az általad is érintett bass roll off).
Amiért felhoztam példának a 20 ohm kimeneti impedanciájú AK100-at, az amiatt volt, mert jól megmutatta, hogy aramtúrás esetben is teljesen megjósolhatatlan, milyen végterméket kapunk hangminőség terén...
Egyesekkel mesésen szólt, másokkal nem...Meggyőződésem, hogy egy 150 (csak példa) ohmnál nagyobb impedanciájú fejesnél az, hogy egy erősítő kimeneti impedanciája nem 0,5 ohm, hanem 1,8 nem releváns...vagy ha az, akkor fejes specifikus, tehát előfordulhat ez is az is...
Próbáltak AK100 esetén is ökölszabályt megfogalmazni (kisebb mint 10 ohm alatti armatúrás fülesek esetén nem ajánlott) de ez sem sikerült mindig...
Egyébként az utóbbi időben valóban elterjedt ez a kimeneti impedancia nézegetés dap fronton, de véleményem szerint a sok armatúrás fülesekkel hozható kapcsolatba, ugyanis épp ott tapasztalhatóak eltérések a hangminőség tekintetében, kimeneti impedancia függvényében, de - mint már írtam is - csak bizonyos esetekben, ráadásul semmilyen általános szabályszerúséget nem tudtak megfogalmazni. Magyarul egyiket érinti másikat nem. Épp Piotr új rendszere is ezt hivatott kiküszöbölni, ha jól tudom, vagyis egy kevésbé kimeneti impedancia érzékeny füles kategória létrehozása volt a cél (Fibae).
Meggyőződésem tehát, hogy - természetesen bizonyos keretek között - a kimeneti impedancia az illesztéssel (megfelelő párosítással) korrigálható....
Nyilván félreérthető a semmi köze megfogalmazás, de a folytatásban az illesztés maga is hangminőség meghatározó elemként szerepel...itt inkább arra próbáltam célozni, hogy nincs általános szabály (2 ohmnál nagyobbak rosszabbul szólnak mint a 2 ohmnál kisebbek).
Pont...
-
Moonwolf
senior tag
Jobbféle asztali hangszóró van(fejesnél fényévekkel jobban szól) és jó lenne ha nem kellene a gépnek is mennie ha zenét akarok hallgatni jobb minőségben, erre szeretnék megoldást találni azért is kérdeztem.
[ Szerkesztve ]
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
PHM
addikt
válasz Moonwolf #33471 üzenetére
Esetedben a végerősítő teljesítménye a mérvadó.
Csakhogy a lejátszókat nem hangszórók, hanem fej/fülhallgatók
meghajtására tervezték, amiknek az ellenállása jóval nagyobb a hangszórókénál,
+ néhány 10 mW elég a meghajtásukhoz.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Egy lejátszónál milyen tulajdonságot kell nézni ahhoz hogy rendes hangszóróra kötve azt is meghajtsa rendesen. Ami most van ha rádugom szinte bármelyik hangszóróra, maxra tekert hangerőn sem acélos a hangja. Fejhallgatóknál nincs ilyen gond.
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
Bodz
nagyúr
válasz stemplar07 #33465 üzenetére
A minél alacsonyabb, lehetőleg 0 közeli az ideális minden esetben. Armatúránál, dinamikusnál, fülesnél, fejesnél is. Objektív hangminőséghez rengeteg köze van, a szubjektívhez kevesebb. Bár ha eltűnik a mély tartomány egy része a magas miatt az szubjektíven se nagyon lehet jó vagy kellemes.
Kivételek lehetnek pl a régi fejesek, mondjuk a vintage Beyerek, na azok még 120 ohmra lettek tervezve. Illetve az egyéb magas impedanciás fejeseknél (pl 600 ohm) is kevésbé számít, ha mondjuk 20-30-40, akármennyi ohm.[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
válasz stemplar07 #33465 üzenetére
hmmm, én is úgy tudom, ahogy Bodz írta. Az ok, hogy a HD650-hez hasonló magas impedanciás fejesek elviselik, vagy éppen egy általános közízlésnek megfelelően módosítják a hangját pl. a 120ohm-os kimenettel rendelkező OTL erősítők, de az a biztos, ha alacsony.
-
stemplar07
őstag
válasz gianni85 #33464 üzenetére
idézet : ,,...
TulkuA kimeneti impedanciának semmi köze a hangminőséghez...illetve az illesztésnél van jelentősége...AK100 1. gen kimeneti impedanciája 20 ohm (!) volt.
Egyébként azért favorizálják dap-oknál az alacsony kimeneti imedanciát, mert hajthatóság és armatúrák miatt szerintük jobbnak ítélik...na már most ha te fejessel hallgatod, akkor épp a magasabb kimeneti impedancia lehet előnyösebb...asztali erőlködőknél van hogy lehet állítani épp emiatt a kimeneti imedancián....,,amit én részben értek is ...hiszen a KANN-nál négy fokozatban lehet állítani a line outot ha erősítőre kötöm ..de fejesnél én is az olvastam , hogy minél kisebb a kimeneti imp. annál kedvezőbb ..( ez onnan jött elő hogy a FiiO Q5 /X7ii, 2 ohm vs. KANN 0,65 ohm..)
[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
válasz stemplar07 #33462 üzenetére
ki írt ilyet? Mindenki azt írta, hogy BA füleseknél igenis számít, dinamikusoknál meg próba szerencse...
-
fericske
addikt
válasz kemcso #33459 üzenetére
Nekem a 70mk2 és a Kann maradt ki az A&K-ból eddig és azokból a 70 volt a leghátul nekem.
Elég hamar ki is jött az mk2 amit ugye nem hallottam, de az új Normát igen ami elméletileg az mk2 utóda, és állítólag hasonló a hangja, nem tudom, de a Norma az odab@szósan jól szól. Szerintem árában a legjobb hang lehet. (Fiio, Ibasso ilyen árban nem volt meg még) -
-
RobeeK
tag
Sziasztok, nem találok leírást, lehet csak béna vagyok - és pont nem a jó helyen néztem - Shanling M3s-be SD kártyát milyen filesystemmel szereti? Cowon-okra rémlik (D, J), hogy FAT32 kell.
Köszi. -
Bodz
nagyúr
Mindegy igazából. Csak annyi elvárásom van, hogy ne legyen túl nagy, hülye kialakítású, potihoz sem ragaszkodom túlzottan.
(#33435) K1LLMy53Lf: X20 beszerzését támogatom, olyan klasszikus kinézete van. Ha kell a Rockbox akkor ez (is) marad(hat).
A 0 közeli kimeneti impedancia az elvi ideális és tökéletes, kivéve amikor adott fülesnél nem... A magas látványosan belenyúlhat a frekimenetbe pl. Aztán általában nem a jó irányba. -
atti29
tag
Sziasztok!
Ak 70 előrelépés az Ak 100-hoz képest?! -
stemplar07
őstag
válasz PR0JECTNR56 #33438 üzenetére
[link]
Itt is érdemes körül nézni , mp3store.pl , nagyon sok cucc van náluk, igaz a honlap pl, de googli jó barát, levélben válaszolnak, korrektek , angolul leveleznek , van raktáron Questyle QP2R -is ami épp akciós is, pl: Questyle QP1R 152-ben van + szállítás . de iBasso , A&K is ..szállítanak Hu-ra akár paypallal is és persze csak szállítási kltsg van EU...[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz PR0JECTNR56 #33450 üzenetére
P1 N40-el...nem lesz széles tered, ellenben lesz benne mély annyi, amennyit eddig nem hallottál...
Nekem P1-ben csak az volt...Mindkettő sima, kis terű, kissé mélyorientált játékos...hogy hogyan hatnak egymásra, majd kiderül...
-
s4tch
veterán
Azt a QP1R-t is írd fel a listára. Én még nem hallottam, de meg merném venni látatlanban. Abban van kraft, lazán kihajtaná az AKG-t.
A P1 nagyon klassz, N40-nel is. Az általam hallott kétféle Plenue (D, 1) hoz egy szellős, elegáns, érett hangot. Bárcsak tudnának streamelni...
DX150 is jó ötlet lehet, pláne, hogy azt még itt nem hallotta senki; legalább hozhatnád találkozóra.
-
kemcso
Ármester
Hallgasd meg először a P1-et, mielőtt megveszed. Bucsher-nek az van pl
-
PR0JECTNR56
addikt
s4tch / kemcso / sheratan Köszönöm a válaszokat és jótanácsokat.
s4tch: Neked külön köszi, az N40 mélye teljesen elég, azt érzem, hogy ennél a számnál például 0:31-től a drop esetében az AK nem megy le elég mélyre, világosabban adja elő, miközben más forrásról N40-el abszolút ott van a hiányolt tartomány. Ez egy apró hiányossága az AK-nak, de ha technikailag felfelé lépek, akkor jó lenne ha ebben is jobban teljesítene az utódmodell.
B-terv így látatlan/hallatlanban a Plenue 1 volt az AK70MK2 mellett, kb. megjelenése óta nézegettem, de eddig átkozottul drága volt mindenhol - ha már itt tartunk, ha valaki esetleg a standard ebay-es beszerzésen kívül tud egy jó lelőhelyet azt szívesen veszem.
Még szerintem úgyis alszom rá egyet-kettőt, mert még lejátszó előtt be kell szereznem valahonnan egy Clevo GTX1080 MXM G-Sync-et is...
-
törölt tag
Melegebb hangzás után én inkább Plenue vonalon nézelődnék, az AK az inkább semleges hangot a felsőbb kategóriákban. Plenue S, M, M2, 1, 2, stb. Plenue 1 és 2 van itthon is embereknél, esetleg fel tudsz hajtani belőle valakinél egyet meghallgatásra. M2-t hallgattam, nagyon kellemes hangja van. De amúgy akár az AK70ii is lehet jó választás, bár annak inkább szerintem olyan selymesen semleges hangzása van, ha ki tudod próbálni valahol, akkor azért ne menj el mellette semmiképp csak úgy.
-
kemcso
Ármester
Hááát AK vonalon innen fölfele viszonylag kiegyenlített lejátszók vannak, én meghallgatnám egy AK300-assal a fülest, hogy mit ad neked. Azt ebay-ról lehet lőni 150 környékén, amennyit nagyon megér.
Régebben az iBasso volt melegebb hang (DX50-DX90), de hogy a DX150 milyen az jó kérdés, nem hallotta senki még innen.Jah és fericske titkos favoritjaként ott a QP1R, lassan jönnie kell haza, hátha össze tudtok/tudunk hozni egy meghallgatást (ha egy találkozóval összekötve AK300 és W60 is lenne ott sanszosan)
-
s4tch
veterán
Nekem is N40 van. Ez egy mélykiemelt füles, ráadásul az AK Jr is egy populárisra hangolt lejátszó. Nem vagyok benne biztos, hogy a mély mennyiségével kellene játszanod, inkább a minőségre kéne adni. AK380, Plenue 1 tapasztalatom szerint kihajtja a fülest, de biztos jól járnál ezzel is.
Egyébként nekem ami nagyon kerek hang volt bármiről, az a Westone W60: hozza a mély mennyiséget, ami az N40-ben van, de sokkal feszesebb, nem taknyol egyáltalán. Az N40 jó füles, nagyon szeretem a hangját, de ha 3 kilót tennék egy hordozható rendszerbe, nagyon megfontolnám, hogy maradjak-e az AKG mellett.
-
PR0JECTNR56
addikt
Nos, megérkeztem én is, jó ideje nem követtem nyomon a technológiát, de új lejátszó kellene.
AK Junior modellről váltanék, alapvetően megvagyok vele elégedve.Hangzásban egy kicsit melegebb hangú, mély tartományban kicsit erősebb lejátszót keresnék, minden más maradhat karakterben, a következő technológiai lépcsőfok érdekel.
Bluetooth, Online zenehallgatás, zenebolt és egyéb wireless technológiák nem kellenek, a hang az elsődleges. Csak utazásra lenne használva, csak fülhallgatóval (jelenleg AKG N40).200k körül jó lenne ha megállna a dolog, nagyon indokolt esetben van rá 250k-m.
Én első körben az AK70 MK2-re gondoltam, de bármilyen útmutatást, ajánlást szívesen veszek.
[ Szerkesztve ]
-
Sefter
veterán
válasz K1LLMy53Lf #33435 üzenetére
Én adtam el 2-3 hete az m3s-t. Nagyon meg voltam vele elégedve, de már csak usb dac-nak használtam...
Bíztatlak, hogy nyugodtan vegyél , ha találsz valahol! Fejessel nem használtam, mert nekem csak nehezen hajtható van, de a jó fülest meghálálja. Egy dolgot nem szerettem benne, a kijelzője napsütésben szinte használhatatlan volt.[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
s4tch
veterán
válasz K1LLMy53Lf #33435 üzenetére
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Az a baj, hogy m3s-re vettem rá magam, viszont head-fin olvastam a gyártó hsz-ét, hogy csak bizonyos partnerei kaptak csak az utolsó beccsből, az is mind a kínai piac és szeptemberben volt, szóval nem igazán találni már.
Illetve a jelenlegi gyártott lejátszói az m0 és az m5s, de elhintette, hogy ott azért elfér még 1-2 szám, ergó nagy valószínűséggel fognak kijönni újabb cuccal a jövőben. Kérdés, hogy mit tudnak majd és milyen áron (m0 annyira elv nem lett jó, inkább a kompakt volta miatt kelendő teló helyett sport stb dolgokhoz)
Ugyanakkor ott az xduoo x20, ami árban ~12-13k-val lenne több akcióban, mint az m2s (mivel elég borsos a postaköltség angliából ~21font) és van rockbox, van balanced (a trinity pm fülesemhez van balanced kábel, és kínváncsi lennék, hogy van-e különbség)
Illetve a külső hangkártyának használt Musiland 04 Mx-emet nem tudom használni már több, mint 2éve (valamikor 2016 őszén volt egy win10es usb frissítés és azóta pár mp használat után eldobálja a winfos... ki kellene már próbálnom másik gépen is, hogy a win a hülye vagy meghalt), és habár ritkán hallgatok gépen zenét, de baromira zavar az alaplapi hangkártya.
Szóval dilemma van, de venni kéne valamit (és igen, láttam, hogy aprón ~2-3hete valaki eladott egy m3s-t )
De egyébként ha tudsz (vagy bárki) valami jót ajánlani ebben az ársávban (60-70ig), akkor szívesen hallgatom. (azért örülnék jobban az m3snek mert elv nagyobb teljesítményt ad le így egy fokkal jobb a fejesekhez... és akkor talán újra használnám az AKG K550es fejesem is )
Amúgy az is kicsit elbizonytalanít, hogy írták páran (itt is valaki talán?) hogy az m2s-nél a 4,8ohm a kimeneten nem jó az armatúrás füleseknek. Ez miért baj? Mármint miért rossz a BA-knak? (ugyebár a trinity aramtúrás)
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Bodz
nagyúr
válasz K1LLMy53Lf #33426 üzenetére
Ideje lenne... Hajrá!
-
Tulku
veterán
Írtam egy kis szösszenetet DSD-ről a hordozható audió topikba...annál is inkább, mert topikgazda szerintem ki fogja ebrudalni hozzászólásaim innen...valószínű jogosan...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
közben hifiheadphones kitolta a januári sale-t és ráadásképp a Shanling m2s-t még lejjebb vitte (konkrétan 10 angol fonttal, tehát most már 99ért vihető).
A végén még tényleg veszek egyet"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Shyciii
veterán
Tulku. Tedd meg nekem azt, hogy mielőtt reagálsz egy írásomra, és egyben egy weboldalra, veszed a fáradtságot és elolvasod a linken levő írást, ha már bevágtam, hogy mit írnak, és akkor nem írsz butaságot a DSD minőségről, legalábbis arról, amiről én írtam. Mint mondtam nem arról beszélek, amit torrenten le lehet tölteni szutykokat.
[ Szerkesztve ]
-
Shyciii
veterán
Én tudom mivel vette fel. Ugye nem vették, hanem vette, mert egy embernek köszönhető: Gert Palmcrantz.
Amiket használt: 2db Nagra IV sztereómagnó, 2db Neumann U47 mikrofon, 2db Neumann KM56s mikrofon, 1db Neumann M49 mikrofon, 2db Dolby A361-es zajcsökkentő, és keverőpultnak pedig Studer.
Dehát ezeket biztos tudtad, ha már így rákérdeztél. No mindegy... -
Tulku
veterán
válasz Shyciii #33419 üzenetére
Mielőtt nagyon belemerülnél...azt tudod, mivel vették fel a Pawnshopot?
No mindegy....
Aminek értelmát látnám...master szalagról készítenek pár ezer dollárért másolatot (5-10 ezer) és azt egy normális orsóson meghallgatni...talán...
De ezek a streamek...azt sem tudjuk, ki honnan konvertálgatta és miből...
Esküszüm a saját készítésű flac fájljaim amiket CD-ről EAC-al kovertátam adták eddig mindig magasan a legjobb minőséget...egy DSD volt ami valóban többet adott mint a 16=44 flac az egy Murray Perahia Bach zongoraverseny volt... -
törölt tag
válasz Shyciii #33419 üzenetére
Mert a DSD-nek más általában a masterelése, ahogy az LP-nek is más, és ezt hallja általában az ember, nem pedig a formátum különbségeit. Ezért mondjuk, hogy fogd meg ugyanazt az anyagot, egyszer DSD-ben, aztán tedd át PCM-be (mondjuk 24/192-es flac), vagy akár kisebb bitrátásba is, és csinálj egy vaktesztet. Vagy ne csinálj, igazából mindegy, ha a jelenlegi eredménnyel és véleményeddel boldog vagy, akkor végül is ez a lényeg.
Amúgy én ilyesmire gondoltam:
"Because it has been extremely difficult to carry out DSP operations (for example performing EQ, balance, panning and other changes in the digital domain) in a one-bit environment, and because of the prevalence of solely PCM studio equipment such as Pro Tools, the vast majority of SACDs—especially rock and contemporary music, which rely on multitrack techniques—are in fact mixed in PCM (or mixed analog and recorded on PCM recorders) and then converted to DSD for SACD mastering."
[link]Erről írt amúgy többször is már schawo, most nem tudom hogy ebben a topikban vagy a DAC-os topikban, ő ilyenekkel dolgozik, szóval nagyobb rálátása van erre. Érdemes elolvasni az ő hsz-eit a témában.
szerk.: Amit amúgy azon az oldalon írnak, az még működhet például olyan felvételeknél, ahol élő előadást rögzítenek, és utána nem nyúlnak hozzá. Az olyan cuccoknál, ahol sok hangsávot kell keverni és összerakni kész zenévé, ott inkább nyűg a DSD manapság is még.
[ Szerkesztve ]
-
stemplar07
őstag
válasz Shyciii #33414 üzenetére
,,..egy jó minőségű 16 (24)bit flc- néha többet ér...,, én ezt írtam ami nem zárja ki ,hogy van olyan ami jobb , példának okáért van pár hallhatóan jó DSD-m is pl. Weather Report - Black Market - 1976 (24-88) , de ennél is jobban szól a az Audio Fidelity által kiadott SACD verziója , vagy pl. a Pink Floyd néhány SACD lemeze , de a nagy többségénél denevér legyen a talpán aki meg tudja különböztetni .. Van SACD lemezem ,és egy régi Yamaha egy SACD lejátszóm , de már rég hallgattam, házimozi Yamaha MusicCast RX-V781 fejhallgató DAC/AMP -ja rosszabb mint az Astell&Kern DACAMP-ja , az nem arra való , DTS:X/Atmosban más a helyzet,
(hiába tud Tidalt és audió szerver is ..DSD 2.8MHz / 5.6MHz, FLAC / WAV / AIFF 192kHz / 24bit, Apple Lossless 96kHz / 24-bit playback , mindezeket tudja a 781 is , de mégis , fejhallgatóval/line outon jobb az A&K-val)[ Szerkesztve ]
-
Shyciii
veterán
válasz #16820480 #33412 üzenetére
sheratan, stemplar07
NativeDSD-ről vettetek már DSD-t? Én igen. Mondhatni ég és föld a különbség egy DSD128 és egy 24bit/192kHz FLAC között a megfelelő lejátszón.
https://www.nativedsd.com/information/about-dsd
Ez alapján én úgy látom, hogy nincs PCM.
A torrentről letölthető, elérhető DSD-ket hagyjuk. Azoknak nem sok köze van a rendes DSD-hez, mint az ott levő FLACK-ek része is sima CD-ról digitalizált, majd resampling-al elkövetett gonoszság, vagy jobb esetben egy egyszerű eszközzel LP-ről teszi FLAC-be, ami még mindig nagyon messze van a studióban komoly eszközzel áttett FLAC-től. HDTracks oldalon egyszer találtam egy leírást, hogy milyen eszközöket használnak. Ott azok amik 24/96 vagy 24/192-esen vannak jól is szólnak, de még mindig nem olyan jól, mint a fent említett DSD-k.
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz Shyciii #33408 üzenetére
Még az AK320 is ezt teszi...
Ha egy 24 bit/176 kHz PCM és egy DSF (DSD fájl) között hallani vélsz különbséget, akkor semmiképp nem javaslom ezek megvételét...
De pl egy 16/44 flac ami megfelelő felvétel olyat tud szólni, hogy készülék legyen a talpán ami kihajtja rendesen...Nekem EAC-al volt meg a Pawnshop egy arany CD-ről...na annak volt tere, dinamikája...
Hétvégén hallgattam egy 1957-es Sinatra LP-t...a tulajtól Huszti Zsolt 100 ezerért akarta megvenni, de nem adta el....hát biza ott voltak meglepetések...A hang nem (csak) felbontás...én persze propagálom, ha egy mód és lehetőség van rá, egy értelmes 16/44-es flac legyen legalább, de (különösen hordozhatón) nem látom értelmét tovább keresgélni....mikor 24/176-ot hallgattam össze a 16/44-el, néha éreztem a tér jobb felbontását, érzetét, de nem eget verő a különbség...hidd el...
DSD amúgy is akkora tárhelyet emészt fel, hogy elég hamar teli lesz a kártya....
-
Shyciii
veterán
Jól látom, hogy az Astell&Kern AK70 MkII nem támogatja natívan a DSD fileokat, hanem konvertálja PCM-é?
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Xduoo X20at hallotta valaki?
azt megtaláltam, hogy anno valaki vett egyet és az ő véleményét, csak érdekelne, hogy azóta valaki más is hallotta-e, amennyiben igen, mi a véleménye stb Mert tegnap felfedeztem (miközben vacilláltam az m2s rendelésén), hogy van hozzárockbox, illetve (egyelőre) foglalkozik vele a gyártó is fejlesztésre (júliusban és most januárban is jött fw, az alap elvileg ugyanaz, mint shangling m2s/m3s esetén, tehát sw oldal annyira nem lehet rossz)"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
fericske
addikt
válasz K1LLMy53Lf #33404 üzenetére
Windows driver van hozzá. Állítólag friss Win10-hez driver sem kell, plug&play.
Asio meg Wasapi is megy vele.[ Szerkesztve ]
-
-
fericske
addikt
válasz Polarstar #33402 üzenetére
Minél? A Cowon D-nél? Ezt én nem hallottam, itt páran igen akiknek lehet adni a fülére
Más karakter, de nem tudom, hogy jobb-e azokhoz a műfajokhoz.
Függ a fülesedtől is.
Ha az melegebb hangú (visszafogott magas, vaskosabb mélyek, mélyközepek) akkor az m2s jobb választás lehet az ő neutrálisabb karakterével.
Ha magasba húzó fülesed van akkor a Cowon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest