Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
M43g
aktív tag
Nem lehet kapni négyszög tengelyeshez, nekem pedig az van.
A teljes szelep csere nem csak 2000 huf darabonként, de le kell szedni a kupakot, kiszedni a szelepet, különben nem lehet a faltól körbe eltekerni, utána leszed, menetes végek tömítése a falhoz igen közel loctite zsinórral, új szelep szétszed, felcsavar, szelep összerak, kézi kérék rárak. Na ezt skippelném...
A funkció biztosítása a cél amellett, hogy esztétikus legyen, mert teljes lakás felújítás közben vagyunk, és szúrja a szemem ez a gagyi ronda műanyag darab.
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
PLA nem biztos, mert az csak 60°C-ig bírja. ABS és PETG viszont megfelelne.
Az eredeti árát figyelembe véve nincs értelme nyomtattatni. Ha lenne nyomtatód és magadnak nyomtatnád az más tészta.
Ha helyben meg tudnák oldani neked, akkor talán nem lenne értelmetlenül drága. Postázva már igen.Egyedire szeretnéd cserélni vagy a csere után is csak a funkció biztosítása a cél?
[ Szerkesztve ]
-
M43g
aktív tag
Sziasztok,
Ilyen jellegű cuccot nyomtatott már valaki? Tippre kell valami különleges filament hozzá, vagy PLA/ABS jó hozzá? Ha valaki olyan olvassa, aki vállal bérnyomtatást, külön örülnék hozzávetőleges ajánlatoknak PMben!.
Ennek a műanyagjának a lecseréléséről lenne szó, méret, komplexitás és egyáltalán miheztartás végett:
[ Szerkesztve ]
-
zohen
csendes tag
válasz
Balázs1621 #9782 üzenetére
Szia
A 3.5 ös curaban van valami hiba.
Folyamatosan alul extrudál a nyomtató hiába állítod be a filament átmérőjét.
(kb 300 as flow al lett jó nekem)
Érdemes maradni a 3.4.1 nél amíg kijavítják. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
gerleimarci #9792 üzenetére
+ SaccMacska
oook, megpróbálom
-
Saccco
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #9791 üzenetére
10-20mm brim?
-
gerleimarci
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #9791 üzenetére
Ragasztó stift+jó szintezés
Első rétegnek nem kell semmi extra, hanem simán 0.2-vel felkened. -
Mr.Csizmás
titán
halp
[link]
ebből a lapos vackot hogy tudnám kinyomtatni, hogy ne görbüljön fel? kapott hajlakkot, már van CR-10-es tárgyhűtőm csigaventivel....
infill növelés?
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Balázs1621 #9787 üzenetére
kifűtve tekerd szét fogókkal. lehet kétemberes móka, aztán lehet kidzsuvázni.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Balázs1621 #9787 üzenetére
A nozzle felett lesz a baj, ha ez a baj.
Egészen pontosan a PTFE és a nozzle között.
Videó[ Szerkesztve ]
-
WinZol
aktív tag
Üdv!
Mi történt a piacon?
A hétvégén még 239$ volt a Tevo Flash Banggod-on,
most meg már 299$ alatt nem is látni.A Black Friday itt mennyire játszik, vagy az csak marketing?
Ha tudtok valami tuti linket azt köszi.
Köszi
WinZol
-
gerleimarci
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #9768 üzenetére
Nekem a fittingnél akadt meg mindig a filament, de egy 90°-os sullyesztűvel adtam neki, utána jobb lett.
-
Imy
veterán
válasz
Mr.Csizmás #9781 üzenetére
CR-10-be ez a menetes jó? Nem fog túl kis felületen felfeküdni a bordánál? De ha neked pár napon belül megjön, akkor érdekelne egy. Mikor rendelted? Vagyis mikor adták fel? csak hogy viszonyítani tudjak, hogy én mikor kapom meg.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Balázs1621 #9782 üzenetére
Dugulás a fejben.
-
Balázs1621
senior tag
Sziasztok!
Valami történt a nyomtatómmal. Eddig hibamentesen ment, most viszont túl kevés anyagot tol kifele. Alulextrúdál, de nagyon, szinte nem is forog az E stepper motor. Kalibrálás oké. Cura lett újabb azóta 3.5.0. Ott profilnak ki van választva a Creality Ender 3. pla diameter 1,75-re állítva. Mi lehet a gond?
-
Imy
veterán
válasz
Mr.Csizmás #9779 üzenetére
Szia, szerintem az jó lesz nekem is, mert M6 az alja, a teteje meg nem meneted, de 7mm átmérőjű. Én is most berendeltem elég sokat. te mikor rendelted meg? Nekem 5 napja adták fel.
-
Imy
veterán
CR-10-ben eltörött a heat breakem, avagy a torok. Lenne valakinek eladó, 1db? Mo-on nem találok bele valót, kínából megrendeltem, de az még minimum 2-3 hét, de lehet hogy 6 hét. All metal verzióm van, de az nem jó. Vagy a 4-1-es vagy a teflonos kellene. [link] Menet: M6, ami ahűtőbe megy annak az átmérője pedig 7-es.
-
azbest
félisten
válasz
Caliber92 #9757 üzenetére
milyen slicert használsz?
Csak azért kérdem, mert például nekem a tevo tarantula esetén hatalmas különsbég volt az eredményben azok miatt is. A repetier host vagy melyik az kifejezetten borzalmas eredményt adott (lyukacsos, alulextrudált).
Ellenben a cura a felszíneknél csinál valami optimalizálást, ami miatt meglepően tökéletes kívülről, csak a helykitöltő részeken, nyomtatás közben láttam, hogy lehetne még min optimalizálnom. Nem lepne meg, ha te is curáznál
-
albinolynx
senior tag
Veszpremi atvetellel nem tudna valaki adni 2db gt2-es szijleszorito tombot? Eswtleg nagyon olcson postaval?
Nem akar megerkezni kinabol a rendelesem... -
Saccco
nagyúr
válasz
tibi970307 #9773 üzenetére
Úgy érted rugalmas filamentet (TPU, TPE, stb.)?
Lehet. Az extrudernél kell hézagmentesnek lennie és megy.
-
tibi970307
tag
Egy barátom most mondta, hogy rugalmas PLA-t bowdenes gépen nem lehet nyomtatni, mert a PTFE csőben összenyomja a filamentet.
Van erre valami megoldás? Kevésbé precíz tömítéselhez hasznos lenne.
-
fabula
őstag
válasz
Mr.Csizmás #9771 üzenetére
Akkor esetleg valami ilyen az MK8-hoz filamnt befűzési segédletnek?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Mr.Csizmás #9770 üzenetére
közben rájöttem, kicsit magasabban van az egyik lyuk, srégre vágva a szál végét simán beletalál.
kulcstartó/pendant generátort használ valaki?
-
izisz
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #9768 üzenetére
ptfe csöves megvezető kézikészülék esetleg?
Ezt csak gondolatébresztőnek mutatom, valami hasonló alkalmatosság esetleg az extrúderedhez thingin? -
izisz
senior tag
#help #troubleshooting
Ez egész hasznos olvasnivalónak tűnik első blikkre - főleg újoncoknak ajánlom, lapozzátok bőszen(ugyan s3d, de a beállítások egy részének megfeleltetése cura-ra pl. nem vészes feladat)
S3D beállítások részletezése[ Szerkesztve ]
-
izisz
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #9765 üzenetére
s3d megvan 10mp alatt (victorian pakk), de a szétszabdalás nem tudom, meddig főzné a gépet
mondjuk vicces, milyen modellek vannak benne...Mintha csak surface lenne az épületeknél exportálva, tényleg csak nézegetni való így, javítás / vásárlás nélkül... -
Mr.Csizmás
titán
kitbash3d sample kit, emailért cserébe. párszáz megás modellek, cura 10 perc alatt nyitja
-
tibi970307
tag
Sziasztok!
Szeretnék néhány különleges Filamentet venni. Valakinek van tapasztalata, hogy milyet érdemes venni fa hatásúból, esetleg réz hatásúból?
Jelenleg Spectrum PLA-t használok csak, azzal nagyon elégedett vagyok.
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
A Wanhao-nak van magyarországi képviselete?
-
Caliber92
csendes tag
válasz
Janix12 #9758 üzenetére
Saját tervezés és gyártás. Szerettem volna egy nyomtatót, de adott volt a hely ahová elférne. Utána néztem hogy működnek, és arra jutottam hogy ezt én is össze tudom dobni. Amit lehetett alkatrészt azt megrendeltem az ALI-ról, a többit megcsináltam házilag. Utólag nem bánom, mert ahogy olvasom negyed annyi problémam nincs mint a "gyári" nyomtatókkal.
-
Janix12
aktív tag
Nincs belőle sok, de mi vele a baj?
Van egy kis édeskés illata amikor nyomtatok, de ennyi...
Rendeltem AliExpress -ről filamentet, na az... az érdekes anyag...(#9754) Caliber92
Nem az volt a cél, hogy ilyet nyomtassak..
Épp az, hogy kiderüljön mi okozhatja..[ Szerkesztve ]
-
András_82
újonc
Sziasztok,
Üveglapra szeretnék ABS-t nyomtatni.
Kell az üveglapot füteni hogy megtapadjon rajt vagy elég ha csak bekenem UHU ragasztóval a felületét?Elöre is köszi
-
Saccco
nagyúr
válasz
albinolynx #9745 üzenetére
Nem olyan trendi, mint a TMC-k.
-
albinolynx
senior tag
Mi a gond az A4988-as léptetőmotor vezérlőkkel?
-
Janix12
aktív tag
Ígértem a képet.
[link] -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Mr.Csizmás #9742 üzenetére
le is jött a szalagról, közel teljesen meg vagyok elégedve vele a fennálló tech feltételek mellett - nincs tárgyhűtő, se trolley stabi, se Z frame újranyomtatva... CR-10 coolend
-
Dalee
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #9737 üzenetére
Talán valami olyan kellene ami körülveszi a fejet.
Mekkora a retract? -
Janix12
aktív tag
Igen sajnos.. Van még mit kiismerni rajta. 6.-án volt 1 hónapja, hogy megjött.
Viszont áttörés a retrac téren...
Sikerült egy (az előzőekben megosztott) tesztet nyomtatni amin egy fia szálasodás sincs és szép kerek az oszlop. Úgy tűnik, hogy a retrac közben húzott szál hiányként jelentkezik a modellben. Sóval, ha van szál egyenletlen lesz a felülete is az oszlopnak.
Holnap teszek fel képet róla...
Ami megoldásra vezetett:
Hot end: 195°C
retrac: 8mm
z-hop: 0.075 (ezt ajánlja a cura is, de próbáltam 0-val azzal is ment szépen)
retrac speed: 100 mm/s
travel: 80 mm/s
print speed: 40 mm/slayer 0.2 mm
shell thickness: 1.6 mm
A többi mehet érzésre.. -
gerleimarci
aktív tag
válasz
gerleimarci #9723 üzenetére
-
Mr.Csizmás
titán
most egy CR-10 mókát csináltam, elv ugyanaz a fej, ha nem akkor tesztnek jó. retractot levettem, nem látom a szálasodást, már 2 órája megy. Cr10 printhead upgrades - fan mount, part cooler
-
imibogyo
veterán
válasz
Janix12 #9733 üzenetére
Köszönöm mind a kettőtöknek! Akkor ránézek majd a nyomtatóm körmére, mert eddig ezt nem tapasztaltam (vagy csak szerencsés modelleket fogtam ki, amiken nem látványos ez annyira). Most darabokban van a gép, mert megjött az asztal hőszigetelése és a memóriakártya hosszabbítóm. Haladok az új, külső elektronikai dobozommal és a nyomtató kuckójával, magyarul leválasztom a gépről az elektronikát és bedobozolom. Innen jött az alapötlet, tehát valami hasonló a terv, csak persze a saját igényeimhez és nyomtatómhoz igazítva.
-
Dalee
aktív tag
225 fok, CR-10S gyári hűtő, nincs módosítva
Ventilátor:
1 réteg: 0 %;
3 réteg: 25%
10 rétegtőltől: 35%(#9729) Mr.Csizmás: Igen, holnap a temp-towerhez hasonlóan csinálok egy retract towert, mely különböző magasságokban különböző rectract értékekkel nyomtat. Utána eljátszom ugyanezt a ventilátorra is.
[ Szerkesztve ]
-
quby
őstag
Sziasztok.
Már elnyomtattam vagy két tekercs DD PLA-t, és most vettem Spektrumot. Tükörre nyomtatok, és már a 3. modellel járok ugy a spektrummal, hogy a végén nem tudoom felszedni. Kiváló nyomtatás lett mind a 3, ebböl 2 kuka, mert akárhogy póbáltam, nem jött le (ráadásul az egyik jó nagy felületü). A végén már feszegettem, alányultam spaklival, és leszakadt az alja. már azz is kiprobáltam hogy a végén amikor befejezte a nyomtatást, az amugy 60 fokos bedet felfütöm 80 ig, de ugysem. Nincs valami titka? Semmi ragasztó meg hajlakk meg ilyenek. Csak szappannal megmosott tükör.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
sok lesz a retract, nekem 8 mm környékén jó volt, minimális ágacskázással, betettem a fejbe egy alufólia darabot, mert alapból bugos - a cooler a hotendet is hűti érintőlegesen, így már 8 mm-el túlhűlt a retractos rész, és szakadozott, mert nem fűtött fel rendesen a visszatolásra.
-
Mr.Csizmás
titán
urak!
multicolor/rainbow filamentet lehet itthon kapni?
-
-
Janix12
aktív tag
Sziasztok!
Csináltam két teszt kockát összehasonlításnak Anet A6 és Tronxy X5SA között
Mindkettő nagyjából ugyan azokat a sebességeket használja, kivéve a hőfok mert a kettő között szerintem érzékelési különbség az van.
Kérdésem az lenne velük kapcsolatban, hogy az egyik széle kicsit durvább lett, olyan mint a fűrészfog, talán látni is a képen mitől lehet?. (üres oldal jobb oldali modell jobb széle)
Találkozott ilyennel már valaki?Üdv János
-
gerleimarci
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #9717 üzenetére
Nyomott áron minden jöhet, megveszem
Nekem is működésre kéne bírnom a Tronxy-t szerdára, de eladtam alól a Melzi lapot. Majd kikapom a CTC-ből
A 4MAX-ot eladtam, kicsi volt, most vettem egy használt Tevo Black Widow-t. Remélem a német csávó nem lakta le nagyon. -
bigrob
őstag
válasz
norbert1998 #9720 üzenetére
Rögtön az első sorban... szép volt..
Inkább dőlök aludni, mielőtt még több hülyeséget írok! -
bigrob
őstag
válasz
norbert1998 #9718 üzenetére
Nem tudom csak nálam szarakszik-e, de nem látom a képeket a blogon.
Jó kis cuccnak tűnik. Nekem tuti nem lenne türelmem hozzá..
Még összerakni egy endert vagy flasht bármikor és pofozgatni, de ennyire 0-ról kezdeni, tuti nem mernék belevágni.
Amúgy meg minden tiszteletem neked és a többi kollégának aki tervezgeti magának a gépeket! -
norbert1998
nagyúr
Majd rájössz te is, hogy igazából egy 220x220x250 is elég 10/9.9x
Ez csak természetes, de ez nem nyomtatónak lett elsősorban építve, hanem marógépnek(olyat meg nemigen kapni 100 ezer alatt, de még a tizszerese alatt sem. A blogomon megkukkanthatod egy 2 évvel ezelőtti verzióját), a nyomtatás csak egy kis ficsőrbővítés rajta, így az elektronika, vezérlés és a szerkezet már rég adott volt, csak egy extruder kellett hozzá meg hőkapcsoló, és nagyjából kész is, ezért is ragaszkodok ehhez.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
norbert1998 #9713 üzenetére
szólj ha kell egy fél-tuningos tronxy X1, melzi 2.0 boardos - kezd a tőkém kilenni vele
-
bigrob
őstag
válasz
norbert1998 #9713 üzenetére
Majd rájössz te is, hogy igazából egy 220x220x250 is elég 10/9.9x
Sok sikert amúgy, értem én a kétkezi munkás feelinget (fogtechnikus vagyok), érdemben nem tudok hozzászólni a témához..
[ Szerkesztve ]
-
Tankblock
aktív tag
Sziasztok,
3 hete van egy Creality Ender 3 FDM nyomtatóm ezen már a buildtech leszedhető a fűthető alapról.
Eddig:
Filament Guide a Thingiverseről
küdelem az extruderrel, kéde 1-3 teljes layert alig nyomtatni --> a görgő vagy a rugó
ezen a full aluminium upgrade sem segitett.
Kapott másik levegő elterelőtX,Y tengely Noise Damper-t kapott --> sokat csillapitott a zajon jelenleg csak a ventillátorokat hajtani, meg akkor a motort ha nagyon gyorsan vált poziciót.
A gyári 24V 40x40x10 ventillátor 40 h print után csapágyas lett majd elhalálozott--> kapott egy ideiglenes 12V osat külsö tápról.
Y tengelykor felfedeztem hogy a damer végett beleér a bázis lapba, igy a y motor tartót cseréltem 2x nyomtatottra és ha már ott voltam az Y végkapcsoló is új poziciót kapott, igy kihasználható a 235x235 mm mert a 0 pozició nem a bázis elé került 15 mm rel :-)
Bázis görgőket újra kellett kalibrálni, mert billegett az egész....
Filamentek: kinai noname fehér ---> katasztrofálissá vált, többször beragadt,
Devil Design --> 210/220 C és csak Glue Stickkel ragad....a beragadások végett 2x cseréltem Nozzle-t.....
Conclusion: szép szakma ez, sok "mérnöki" problémát kell megoldani... Minden percét élvezem
További upgradek: hűtő bordák a motorokra
Ti mit ajánlanátok filamentnek?
-
fabula
őstag
válasz
Janix12 #9692 üzenetére
Kipróbáltam 200C fokon nyomtatni a zöld DD PETG-t a Tevo Tornadoval, ahogyan ajánlottad, de ez már kevés neki, nem olvad meg rendesen a filament. A szálazás ugyan úgy megmaradt, semmit nem csökkent, de most már az alap is csapnivaló lett ezen a hőfokon. Nem tapad le rendesen a 80C-s bed-re és a fúvókáról is nehezen válik le az első rétegnél. Íme az eredmény:
Mint már írtam, hőtorony alapján ez a filament 215C körül nyomtat a legszebben.
210C-n még működik, de a szálazás mindig megmarad, bármilyen retractta, akár extrém hosszúval is (próbáltam 17 mm-el is), Z-Hop-ot 0,4-1 mm-ig, retract speed-et 30-100 mm/s-ig változtatagatva sem történt semmi változás.
Na itt adtam fel, lehet, hogy az anyagban van a hiba? Szívás, mert van a zöldön kívül még 5 színem belőle, igaz kezdő készletben vettem, így színenként 250 dkg (a zöld már sokkal kevesebb, elszórakoztam)
A Tevo Tornado (az enyém) PLA-val nyomtat szálazás nélkül ha megfelelő a hőfok a hőtorony alapján, 7 mm-es retracttal 40 mm/s retract speddel és 50-60 mm/s nyomtatási sebességgel, 0,2 layer heighttel.
Nem tudom, a PETG-vel miért nem lehet normálisan nyomtatni vele
.
[ Szerkesztve ]
-
bigrob
őstag
válasz
norbert1998 #9710 üzenetére
Mire megtalálod a sok kacat közül azt ami használható már időben és pénzben bőven ott fogsz tartani mintha vennél egy olcsóbb nyomtatót.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Janix12 #9707 üzenetére
Az a baj, hogy a limitek úgy vannak belőve a tengelyekre, hogy az X és Y irányban a negatív oldalon, Z irányban a pozitív oldalon van egy végálláskapcsolónak (pontosabban inkabb hazafutási pozíciót jelző kapcsolónak) bekötött mikrokapcsoló, és a többi limit szoftveres, tehát beállítottam, hogy (mivel nem toldottam meg az extruder motor kábelét, ezért) X-ben csak 750 mm-t mehet pluszba, Y-ban használhatja a teljes, rendelkezésre álló ~+450mm-nyi sínt, nem sokkal azelőtt van a limit, mielőtt lefutna róla, illetve Z-ben pedig úgy határoztam meg, hogy egy helyen megérintettem az asztalt és megnéztem, a home állapottól mennyire mentem le, arra állítottam a szoftveres limitjét. De előfordul, hogy a mikrokapcsolók nem század mm-re pontosan ott kapcsolnak hazafutási állapotot, ahol az előző nyomtatásnál(vagyis, bekapcsolásnál), ezért mondjuk legközelebb már lehet, hogy eléri az asztalt, de az is lehet, hogy az A4-es papírlap lötyög alatta a (szoftveres) végálláson.
Ráadásul az extruder egy kínai koppintása az eredeti Titan-nak, ezért az is kifejezetten lötyög ahhoz képest, hogy mennyire lehetne neki.
Ezeket a beállításokat majd megnézem, ha legközelebb nyomtatok, amiket írtál.
Skirt van állítva, azt hiszem, 3 kört tesz a modell körül, mielőtt belekezd.A felfűtés nem hiszem, hogy gond okozója lenne, mert akkor már bekapcsolom a fűtést, amikor a Cura-t megnyitom, és egy jó 5 perce 200 fok felett van a hotend hőmérséklete, mire elkezdem a nyomtatást, ráadásul minden nyomtatás előtt jól megnyomom az extrduerrel az anyagot a hotendbe, és egy kupacot kirakok vele az asztalra, ekkor lenullázom az A(E) tengely pozícióját, betöltöm a g kódot és így indítom a programot, tehát ennyi idő alatt vissza is melegszik a hotend a belenyomott anyagtól és emellett, amíg a szoknyát csinálja, tényleeg beáll a hő, mire elkezdi a modellt nyomni.
A dugulás/megakadás egy jó 5-15 perccel később jön el, mikor már az első réteget (teljesen szépen) lepakolta. Ekkor meg kell állítanom a programot, és újra megnyomni az extruderrel az anyagot, ami kipréseli a beragadást/dugulást, majd vissza kell csalni a pozícióját az A tengelynek a programban igényeltre úgy, hogy a filament a helyén maradjon, ezután már tökéletesen nyomtat végig.
Köszönöm
-
Mr.Csizmás
titán
tronxy megcsinálta a saját Ender 3 klónját: [link]
-
Janix12
aktív tag
válasz
norbert1998 #9701 üzenetére
Első sorban van valami érték megadva?
Végállásban egy A4-es papírlap magasságnak kéne lenni a távolságnak a tárgyasztaltól, valamint a csatolt képen az első sor értéke 0 kéne, hogy legyen.Jártam úgy, hogy az első pár cm-nél nekem sem tapadt le vagy szaggatott lett a vonal.
Én azt gondolom, hogy nem melegszik át a nozi annyi idő alatt mint amennyi felfűtésnek elég.
Hagyni kéne, hogy rajzoljon a nyomtatás megkezdésekor a tárgy köré 4 vonalat. (alsó kép line count)
Annyi elég szokott lenni mindenre. (mármint, hogy már a hotend mellől jövő anyag kerüljön az asztalra)Amúgy minden tisztelet, hogy ezt így összeraktad.. Nem láttam még ilyet...
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz
norbert1998 #9705 üzenetére
Leginkább a dugulásra. A torok is elmelegszik, mert nagyon nagy a heatblock és sok hőt enged felülre.
-
Saccco
nagyúr
válasz
norbert1998 #9703 üzenetére
Értem. Nem tudok érdemben válaszolni a kérdésedre.
-
norbert1998
nagyúr
A fej és a török közötti hűtés hiáanya miatt lehet az, hogy megszorul a filament az első 1-2 rétegnél?
Tárgyhűtőt majd műtök rá, már éreztem 1-2 , egyébként nagyon faja modellnél, pl Witcher medál, hogy kell, mert megolvadt szegény farkas orra és nem épp hegyes lett
Azért nem használok komplett fejet, mert nem kapni (vagy nem találtam) önállóan működő hőmérséklet érzékelős relét, ami megfelelő lenne mondjuk 10 és 250 fok között kapcsolgatni, pláne nem hotenddel együtt. Ez nem gyári gép, a hőmérséklet vezérlése teljesen különáll mindentől, nem tudja a vezérlő szoftver, hogy hány fokos az anyag, vagy hogy egyáltalán be van-e kapcsolva a fűtés.
Plusz ez az alu blokk, egy darab aluminium rúdból lett flexszel, pisztolyfúróval meg kézi menetfúróval elkészítve. Kicsit megkentem MX-2-vel, hogy jobb legyen a hőátadás és ennyi. Mivel azt se tudtam, hogy egyáltalán lesz-e annyira pontos a gép, hogy érdemben tudjak vele nyomtatni, ezért nem fektettem túl sok időt a minőségi dolgokba.De kapni amúgy olyan fejet, amihez van különálló, kijelzős kapcsoló meg ilyenek?
Mert amúgy vettem egy kapcsolótáblát, ami jó a gyári fejhez, csak nincs rajta kijelző, potmétert tekergetve állítom be a hőfokot, a potméter meg csak egy relatív ellenállást néz, nem hőfokra megy. -
Saccco
nagyúr
válasz
norbert1998 #9701 üzenetére
Tippre nincs elég hűtés a fej és a torok között. Irgalmatlan nagy az a heatblock.
Illetve a PLA-nak nagyon szüksége van egy tárgyhűtőre.Miért nem használsz egy komplett 3D nyomtatós fejet? Drágább köszörülni, mint venni egyet.
[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
Hááát. Az nagyon monyák
Mutatom:
Ezen még ABS-el szenvedtem smirglipapírra, nem túl sok sikerrel.
Kvázi egy aluminium tömb, amibe bele van illesztve a TitanV6 extruderhez kapott hotend nozija, a hőtorka (össze vannak hajtva, egymásnak) és a melegítőteste, a hőmérséklet érzékelő meg egy jóval nagyobb megoldás, mert nem kaptam kijelzős kapcsolót az eredetihez, ami önállóan is működne és nem csak 100 fokig megy a kijelzője, ezért egy másik fajta megoldással dolgozom, ezért készült egy nagyobb hotend blokk, de ezen majd még csiszolni kell.
Janix12
Mármint hogy vélállásban eléri-e az asztalt? Igen, eléri, le tudom engedni addig.
Vagy program futása közben eléri-e az asztalt? Nem, olyankor nem éri el, 0.299-re teszi magát tőle most épp, mert 0.4-es a nozi és 0.3 az első réteg magassága, a többié pedig 0.2. (ezt nem tudom, miért és hogyan, annyira nem másztam bele még a Curá-ba. Ráadásul 2.3.1 az utolsó, 32 bites verzió, mert a Mach3 csak 32 bites windows-on fut el, ezért nekem a műhelyben egy 32 bites Win-es gép van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt A 3D nyomtatás sikerének alapja